kulağa su kaçması sirke / Yüzücü kulağı işitme kaybı yapabilir - Sağlık Haberleri

Kulağa Su Kaçması Sirke

kulağa su kaçması sirke

Yüzücü kulağı işitme kaybı yapabilir

Kulakta ağrı, şişme ve tıkanıklık, dış kulak yolu iltihaplarının en önemli belirtileri. KBB Uzmanı Op. Dr. Deniz Kaya, kulak yolu iltihaplarının geçici işitme kaybına neden olabileceğini söyledi.

Dış kulak yolu iltihaplarının “yüzücü kulağı” olarak da adlandırıldığını belirten Dr. Kaya, yüzme sırasında kulağa kaçan suyun nemli bir ortam sağlayarak, bakterilerin çoğalmasını sağladığını ve sonuçta iltihaba yol açtığını aktardı.

Dr. Kaya, “Ayrıca kulağı parmakla kaşımaya çalışmak, kulak çöpleri ve diğer yabancı cisimlerle kulağı kurcalamak da kulak kanal cildini tahriş ederek enfeksiyona neden olmaktadır. Çok sık karşılaşılan ve dayanılmaz boyutlara çıkabilen kulak ağrısının şiddeti saatler içinde artar. Ağrıyla beraber sıklıkla kulakta şişme ve tıkanıklık görülebilir bununla beraber kulak kanal cildienfeksiyona bağlı şişer. Bu durum kulakta dolgunluk ve geçici işitme kaybına yol açabilmektedir” dedi,

SAÇ SPREYLERİ DE ENFEKSİYONU TETİKLEYEBİLİR
Ciltte meydana gelen takı veya saç spreyi, kozmetik ürünler gibi kozmetiklere bağlı ortaya çıkan alerjilerin de enfeksiyonu tetiklediğini vurgulayan Op. Dr. Deniz Kaya, “Kulağınızı iyi kurulayın” dedi ve kulak sağlığı için şu önerilerde bulundu:

“Duş ve yüzmeden sonra başı yan çevirerek kulağı bir havlu veya bez parçasıyla silinmesi, saç kurutma makinasıyla en düşük ayarla 30 cm uzaktan tutarak kulağı kurutmak, saç spreyleri ve boyalarını kulağa kaçırmamak gibi birkaç basit önlem ile kulak yolu iltihabından korunulabilir. Ayrıca sık iltihaplanan kulaklar için yüzme öncesi elma sirkesini yarı yarıya sulandırarak kulağa damlatmak da kulakta asidik ortam oluşturarak enfeksiyon riskini azaltacaktır. Dış kulak yolu iltihabına ait belirtiler fark edildiğinde vakit kaybedilmeden doktora başvurulmalıdır. Doktor kulak akıntılarını temizlenmesini sağlayacak ve çeşitli damlalar ve ağrı kesiciler ile tedaviyi başlatacaktır. Damlaların etkinliğini artırmak için kulak temizliğine dikkat edilmelidir. “

Tedavi sırasında yüzmeye, kulaklık veya işitme cihazı kullanmaya ara vermek, duş alırken kulağı tıkaçla kapatmak ise iyileşme süresini hızlandıran etkenler arasında.

Yüzerken Kulak Sağlığınıza Dikkat Edin

Yaz aylarında ortaya çıkan sağlık sorunlarının başında, yüzerken kulağa su kaçması sonucu oluşan dış kulak yolu sorunları gelmektedir. Kulakta ağrı, şişme ve tıkanıklık, dış kulak yolu iltihaplarının en önemli belirtileridir. Memorial Hizmet Hastanesi KBB Bölümü uzmanları, kulak yolu iltihapları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Geçici işitme kaybı görülebilir

Dış kulak yolu iltihapları "yüzücü kulağı" olarak da adlandırılmaktadır. Bunun nedeni yüzme sırasında kulağa kaçan suyun nemli bir ortam sağlayarak, bakterilerin çoğalması için uygun ortam oluşturması ve sonuç olarak iltihaba yol açmasıdır. Ayrıca kulağı parmakla kaşımaya çalışmak, kulak çöpleri ve diğer yabancı cisimlerle kulağı kurcalamak da kulak kanal cildini tahriş ederek enfeksiyona neden olmaktadır. Çok sık karşılaşılan ve dayanılmaz boyutlara çıkabilen kulak ağrısının şiddeti saatler içinde artar. Ağrıyla beraber sıklıkla kulakta şişme ve tıkanıklık görülebilir bununla beraber kulak kanal cildi enfeksiyona bağlı şişer. Bu durum kulakta dolgunluk ve geçici işitme kaybına yol açabilmektedir. Bu şikayetlere kulak kaşıntısı ve sulu akıntı eşlik eder. Hastalık ilerlediğinde ise; boyunda beze, ateş, kulak kepçesinde ödeme bağlı şişme ve kızarıklık ortaya çıkmaktadır. Enfeksiyona yol açan sebep, sıklıkla su da bulunan bakteriler, daha nadiren mantarlar ve virüslerdir.

Saç spreyleri ve kozmetik ürünler de enfeksiyonu tetikleyebilir

Kulak kanalında bulunan salgı bezlerinin salgıladığı mumsu akıntılar (kulak kiri) ve kulak kanalının kıvrımlı yapısı kulağın birer savunma mekanizmalarıdır. Kulak kiri olarak tabir edilen salgılar, kulağı sudan koruyucu ince bir tabaka oluştururlar. Hafif asidik yapıdadırlar ve bu durum bakteri yerleşimini zorlaştırır. Bu salgılar kulak kanalındaki tozları, ölü hücreleri tutarak dışarı atılmasını sağlamaktadır. Zardan dışarı ve aşağı doğru eğimli bir yapısı olan kulak kanalı ise kulağa giren suyun dışarı atılmasına yardımcı olmaktadır. Kulak kanalı enfeksiyonu oluşmuşsa bu doğal savunma mekanizmalarında sorun ortaya çıkmış demektir. Aşırı terleme, havanın çok fazla nemli olması veya yüzme sonrası kulağa su kaçması bakterilerin çoğalması için ortam oluşturmaktadır. Ayrıca kulak çöpleri veya parmakla kulak temizlenmek kulak kanalını tahriş edilebileceği gibi bazen de işitme cihazı veya kulaklık kullanımına bağlı olarak bakteri çoğalması gözlenebilir. Bunların dışında ciltte meydana gelen takı veya kimyasal maddelere ( saç spreyi, kozmetik ürünler) bağlı ortaya çıkan alerjilerde enfeksiyonu tetiklemektedir.

Kulağınızı iyi kurulayın

Duş ve yüzmeden sonra başı yan çevirerek kulağı bir havlu veya bez parçasıyla silinmesi, saç kurutma makinasıyla en düşük ayarla 30 cm uzaktan tutarak kulağı kurutmak, saç spreyleri ve boyalarını kulağa kaçırmamak gibi birkaç basit önlem ile kulak yolu iltihabından korunulabilir. Ayrıca sık iltihaplanan kulaklar için yüzme öncesi elma sirkesini yarı yarıya sulandırarak kulağa damlatmak da kulakta asidik ortam oluşturarak enfeksiyon riskini azaltacaktır. Dış kulak yolu iltihabına ait belirtiler fark edildiğinde vakit kaybedilmeden doktora başvurulmalıdır. Doktor kulak akıntılarını temizlenmesini sağlayacak ve çeşitli damlalar ve ağrı kesiciler ile tedaviyi başlatacaktır. Damlaların etkinliğini artırmak için kulak temizliğine dikkat edilmelidir. Tedavi sırasında ise yüzmeye, kulaklık veya işitme cihazı kullanmaya ara vermek, duş alırken kulağı tıkaçla kapatmak iyileşme süresini hızlandıracaktır.

Kulağa su kaçmasına ne iyi gelir? Kulağa kaçan suyu evde çıkarmak için 8 yöntem

Kulağa su kaçması; kulakta tıkanma, ağrı, çınlama gibi sorunlara yol açabilir. Kulaktaki su giderilmezse kulakta enfeksiyon görülebilir. Bu nedenle mutlaka kulaktaki su çıkarılmalıdır. Kulağıma su kaçtı diyorsanız işte kulağa kaçan suyu giderecek yöntemler ve kulağa su kaçması belirtileri:

KULAĞA SU KAÇMASI BELİRTİLERİ NELERDİR?

  1. Kulakta dolgunluk hissi
  2. Kulakta çınlama
  3. İşitme kaybı
  4. Kulakta rahatsızlık hissi
  5. Kulak ağrısı

KULAĞIMA SU KAÇTI TIKANDI NE YAPAYIM, NASIL AÇAYIM?

Kulağa su kaçması durumunda bu suyun kulaktan çıkması için evde uygulayacağınız çeşitli yöntemler mevcuttur. İşte kulaktaki suyun çıkması için yapılması gerekenler şöyledir:

SAÇ KURUTMA MAKİNESİ KULLANIMI

Saç kurutma makinesinden gelen ısı, kulak kanalınızdaki suyun buharlaşmasına yardımcı olabilir. Fön makinenizi en düşük ayarına getirin. Saç kurutma makinesini kulağınızdan yaklaşık bir adım uzakta tutun ve kurutma makineyi kulak içinize tutun.  Kulak memenizi hafifçe aşağı doğru çekin, ılık havanın kulağınıza üflemesine izin verin.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı kulağınızdaki suyun dışarı atılmasına yardımcı olur ve kulakta enfeksiyonu önler.  Küçük bir cezvede biraz zeytinyağını ısıtın. Sıcaklığı test etmek için bileğinizin iç kısmına birkaç damla damlatın. Temiz bir damlalık kullanarak, tıkalı kulağa birkaç damla yağ damlatın. Yaklaşık 10 dakika sonra zeytinyağının dışarı akması için başınızı yana doğru eğin.

KULAK DAMLASI

Eczaneye kulağınızın sudan dolayı tıkandığını bildirirseniz size reçetesiz satılan bir kulak damlası önerecektir. Kulak damlaları alkol bazlıdır ve dış kulak kanalınızdaki nemi azaltmanın yanı sıra bakterileri öldürmeye, kulak içerisinde birikmiş kir ve kalıntıları gidermeye yardımcı olabilir.

ALKOL ve ELMA SİRKESİ

Alkol kulağınızdaki suyun buharlaşmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, kulaktaki bakterileri öldürüp enfeksiyonu önler. Eczaneden satın alacağınız 1 yemek kaşığı alkol ile 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırın. Bu karışımı yine eczaneden alabileceğiniz steril bir damlalık içerisine koyup kulağınıza damla damlatın. 30 saniye bekleyin ve solüsyonun dışarı akması için başınızı yana doğru eğin.

HİDROJEN PEROKSİT

Eczanede satılan hidrojen peroksit solüsyonları, kulağınızda su birikmesine neden olan kulak kirlerini ve kalıntıları temizler. Hidrojen peroksiti streril bir damlalık içine koyup kulağınıza damla damlatın. 30 saniye sonra solüsyonun dışarı akması için başınızı tıkalı kulağın olduğu istikamete doğru eğin.

Aşağıdaki sorunlardan muzdaripseniz bu yöntemi kullanmayın: Ağrı, şişme, akıntı, kulaktan kanama gibi enfeksiyon belirtileri, orta kulak enfeksiyonu, kulak zarınız delikse, kulak zarınızda tüp varsa.

ESNEYİN!

Esnemek ve sakın çiğnemek de kulağa kaçan suyun dışarı çıkmasına yardımcı olacaktır. Kulağınıza su kaçtıysa sakız çiğneyin yahut sık sık esneyin.

VALSALVA MANEVRASI YAPIN

Valsalva manevrası yapmak da kulağa kaçan suyun dışarı çıkmasında etkili olabilir. Ağzınızdan nefes alın, ağzınız kapalı olacak şekilde, baş ve işaret parmağınız ile burnunuzu kapatın ve nefes verin. Bu yöntem kulakta  bulunan havanın ve suyun tahliyesi sağlanacaktır.

SICAK SU TORBASI

Sıcak su torbası östaki borusunu rahatlatıp kulaktaki dolgunluk ve tıkanıklığa iyi gelecektir. Sıcak su torbasını temiz bir beze sarıp bunu kulağınıza tutun.

Kulağa Su Kaçması

Kulağa Su Kaçması Nedir?

Kulağa su kaçması için en temel faktör su ile temastır. Bazen banyoda banyo yaparken, denizde dalış yaparken, yüzerken yani yüzme esnasında kulaklara su kaçar ve rahatsızlık duyulmasına sebebiyet verir. Bazen bir kulakta görülebilirken aynı anda iki kulakta da olması muhtemeldir. İşitme duyusunda kayıplara ve tıkanmalara neden olur.

Kulakta “serumen” adı verilen bir madde bulunur ve bu madde kulağa suyun kaçmasını önlemekle görevlidir. Bu madde kulak kiri olarak nitelendirilir ve kulakta sürekli olarak üretilmektedir. Fakat bazı sebeplere bağlı olarak bu maddenin azalması durumu ile karşı karşıya kalınır ve haliyle de kulağa su kaçmasının önüne geçilemez.

Kulağa Su Kaçması Belirtileri

Eğer ki kulakta biriken sıvı nedeniyle “yüzücü kulağı” şeklinde adlandırılan dış kulak yolu enfeksiyonu baş gösterirse;

  • Kulakta kaşıntı
  • Kulakta ağrı – genellikle yumuşak doku üzerinde
  • Kulakta kızarıklık
  • Kulakta şişlik
  • Kulakta akıntı – genellikle şeffaf veya sarı renkli, kötü kokulu veya kanlı halde
  • Ciltte kuruluk – dış kulak çevresinde
  • Ciltte pullanma – dış kulak çevresinde
  • Ateş

Kulağa Su Kaçmasının Nedenleri

Kulağa su kaçmasının en önemli ve en yaygın nedenleri arasında yüzme görülüyor olsa da kulak kanalının su altında kaldığı her durumda bu risk ortaya çıkacaktır ve rahatsızlığa sebebiyet verecektir. Kulakta bulunan kulak kiri, her zaman üretilmektedir. Bu maddeye “serumen” ismi verilir. Serumen, kulağa su kaçmasını önleyici niteliktedir. Kulak kirinin kulak çöpü kullanılarak temizlenmesini takiben bu maddede azalma söz konusu olacaktır. Bunun doğal bir sonucu olarak da kulağa su kaçması önlenemez hale gelecektir.

Kulağa Su Kaçmasının Riskleri

Kulağa su kaçması durumu hemen hemen her insanın hayatında en az bir kere maruz kaldığı bir durumdur. Eğer kulağa kaçan su, uzun süreli olarak kulakta kalırsa dış kulak iltihabı ihtimali ortaya çıkar. “Otitis eksterna” ismiyle literatürde yer alan dış kulaktaki iltihabı, genellikle suların kirli olması ve buna bağlı olarak da içerisinde bakteri bulundurması kaynaklıdır. Denizler akan su niteliğinde olduğu için genellikle içlerinde bakteri barındırmazlar fakat göl gibi durağan haldeki sularda bol miktarda bakteri mevcuttur. Bu tarz yerlerde yüzen kişilerde enfeksiyon oluşumu daha yaygın bir şekilde görülebilir. Yüzme havuzları ise yüzmek için en güvenilir yerler olarak nitelendirilebilirler. Çünkü düzenli olarak temizliği yapılmakta ve bakteri seviyeleri kontrol altında tutulmaktadır. Ciltte görülen egzama hastalığı ya da sedef hastalığı gibi durumları olan kişilerde ise otitis eksternaya, yani dış kulak iltihabına yatkınlık söz konusudur.

Kulak kanalında bulunan herhangi bir çizik, yaralanmaya bağlı olarak oluşan bir yara izi, kullanılmakta olan saç bakım ürünlerine karşı vücudun verdiği tepkimeler veya takılara karşı gelişen alerjik reaksiyonlar da kulağa su kaçması durumunda enfeksiyona sebebiyet veren risk faktörleri arasındadır.

Kulağa Su Kaçması Teşhisi

Kulağa su kaçmasının teşhisi için özel bir yöntem yoktur. Genellikle yüzme gibi su ile temasın olduğu zamanlarda görülen bu rahatsızlık kendisini;

  • Çene bölgesine kadar hissedilen gıdıklanma,
  • Seslerin boğuk bir şekilde az olarak işitiliyor olması,
  • Boğaz bölgesinde geçmeyen kaşıntı ve gıdıklanma hissi,
  • Baş bölgesinin içerisinde sallanma hissi,
  • Baş ağrısı gibi şekillerde belli eder.

Bunlardan bir veya bir kaçı ile karşı karşıyaysanız, kulağınıza su kaçmış demektir.

Kulağa Su Kaçması Tedavisi

Kulağa kaçan suyu çıkarmak için uygulanabilecek oldukça basit yöntemler mevcuttur.

Bunlar;

  • Sıcak kompres uygulaması: Bazı durumlarda su kulakta bulunan östaki borusuna takılıp kalabilir. Östaki borusu orta kulağı burun kanallarının arkasında bulunan bölgeye bağlamakla görevlidir. Sıcak bir şekilde uygulanacak olan kompres – bası, östaki borusunda sıkışık halde kalan suyun dışarı çıkmasına yani tahliye edilmesine yardımcı olacaktır. Suyun kaynar olmaması, fakat sıcak olması önemli bir noktadır. Bir bezin sıcak su içerisinde ıslatılması ve sıkılması suretiyle uygulama yapılır. Suyun içerisinde sıkışık halde kaldığı kulak tarafına doğru baş eğilir ve sıcak suda ıslatılan bez kulağın dış kısmında yaklaşık olarak 30 saniye süre ile bekletilir ve 1 dakika süreli olarak ara verilir. İşlem üst üste 5 kez tekrar ettirilir.
  • Kulakta vakum oluşturulması: Bu yöntem ile öncelikle başın yan tarafa doğru eğilmesi sağlanır ve sızdırmazlık için sıkıca bası uygulandıktan sonra avucun iç kısmı kulağa bastırılır. Daha sonra ise elin ileri geri bir şekilde hareket ettirilmesi suretiyle hafif bir şekilde itme gücü uygulanır. Bu yöntem bir vakum niteliğinde olacaktır. En son olarak ise suyun dışarı çıkışını kolaylaştırmak amacıyla baş bölgesinin aşağıya doğru eğilmesi gerekecektir.
  • Esnemek: Bu eylem ile suyun östaki borusu içerisinden tahliyesi kolaylaştırılacaktır. Ağzın hareket etmesiyle birlikte su kolaylıkla çıkar hale gelecektir.
  • Sakız çiğnemek: Bu eylem ile suyun östaki borusu içerisinden tahliyesi kolaylaştırılacaktır. Ağzın hareket etmesiyle birlikte su kolaylıkla çıkar hale gelecektir.
  • Saç kurutma makinesi kullanımı: Bu uygulama için öncelikle saç kurutma makinesinin en düşük ayarda tutulması ve kulağa en az 30 cm mesafeden tutulmak suretiyle ileri geri bir şekilde hareket ettirerek kulağın kurutulması gereklidir.
  • Valsalva manevrası yapmak: Bu yöntem ile öncelikle ağız ve burun bölgesindeki deliklerin kapatılması gereklidir, sonrasında ise kulaklarda bulunan havanın tahliyesi sağlanacaktır. Üfleme işlemi yapılacaktır fakat çok hızlı ve sert bir şekilde olmamasına özen gösterilmelidir. Çünkü aşırı miktarda ve sert bir şekilde üflenen hava, kulak zarı üzerinde hasara neden olabilir.
  • Sıcak buhar uygulaması: Bu uygulama için sıcak bir duş alınması yeterli olabilir.
  • Gliserin: Özel bir dokuya sahiptir ve bu doku sayesinde kulakları yumuşatıcı niteliğindedir. Genellikle hekimler tarafından kulakların yıkanmasından önce kullanımı uygun görülen bir tür ilaç sayılabilir. Kulağa kaçmış durumda olan su ile kulak içerisinde bulunan ve “serumen” adı ile bilinen kulak kirinin birleşip bir jel kıvamı alması halinde, başarılı bir yöntem olacaktır. Gün içerisinde bir kaç kez ve yaklaşık olarak 1 haftalık süre ile kullanılması uygun görülmektedir. Kullanımı esnasında kısa süreli olarak işitme duyusunda kayıplar meydana gelebilir ancak endişeye gerek yoktur çünkü bu işitme kayıpları geçici niteliktedir.
  • Zeytinyağı: Kulağa su kaçması durumunda halk arasında sık sık kullanılan bir yöntemdir. Genellikle ısıtılan zeytinyağının ılık bir hale gelmesini takiben bir damlalık aracılığıyla kulağa birkaç damla damlatılması şeklinde uygulanır. Yumuşatıcı özelliği olduğu için suyun tahliyesine yardımcı olacaktır. Aşırı sıcak veya kaynar halde olmamasına özen gösterilmelidir. Aksi taktirde ciddi yaralanmalarla karşı karşıya gelinebilir.
  • Oksijenli su/hidrojen peroksit: Bir damlalık aracılığıyla kulağınıza birkaç damla hidrojen peroksit damlatmanız durumunda birkaç dakika içerisinde su tahliyeye uygun hale gelecektir. Bunun için ise sadece başınızı suyun olduğu tarafa doğru eğmeniz yeterli olacaktır.
  • Alkol ve sirke karışımı: Kulağa su kaçması durumunda kullanılan yaygın yöntemler arasındadır. Bir miktar alkol (bir tatlı kaşığı) ile bir miktar sirkenin (bir çay kaşığı) karıştırılmasını takiben parmağınıza aldığınız karışım aracılığıyla su kaçan kulağınızı yaklaşık 1 dakika süre ile ovun ve suyun çıkması için başınızı yana doğru eğin.

Bunları denedikten sonra başarılı bir sonuç alınamamışsa mutlak suretle alanında uzman bir hekim ile yani bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ile iletişime geçilip hekiminizin uygun gördüğü şekillerde tedavi yöntemleri uygulanmalı ve reçete ettiği ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalıdır.

Hekiminiz kulağınızdaki suyun durumuna göre kulağa su kaçması için damla önerecektir. Enfeksiyonun varlığına göre normal bir kulak damlası, sterilize edici su veyahut antibiyotik içeren bir kulak damlası reçete edecektir.

Kulağa Su Kaçması Tedavi Edilmezse

Kulağa su kaçması durumu halk arasında genellikle ciddiye alınmayan, basit olarak nitelendirilen bir durumdur. Fakat dikkat edilmediği, ciddiye alınmadığı taktirde ciddi hasarlara sebebiyet verebilecek niteliktedir.

Basınç hissi, halsizlik hissi, karıncalanma, çınlama duyusu, dengede meydana gelebilecek kayıplar – denge kaybı, duyma olgusunda bozulmalar ve kayıplar, ağrı hissi söz konusu olabilir. Bilinçli bir şekilde su kaçırılması ya da bilinçsiz bir şekilde su kaçırılması söz konusu olabilir. Oldukça dikkat ve hassasiyet gerektiren bir konudur. Çünkü kısa süre içerisinde su kulaktan tahliye edilemezse enfeksiyon sorunu ile karşı karşıya gelinmesi muhtemeldir.

Kulağa Su Kaçmasına Ne İyi Gelir?

Kulağa su kaçmasını önlemek için kulak tıkacı kullanmak yaygın bir şekilde tercih edilen bir yöntemdir. Banyo yaparken, yüzerken veyahut su ile ilgili herhangi bir temas durumu söz konusu olduğunda kulaklarınızı kulak tıkacı ile tıkamanız durumunda, su temasını en az düzeye indirmiş olacaksınız. Su teması tamamlandıktan sonra, yani sudan çıktıktan sonra baş bölgesinin sağa ve sola olmak üzere iki yana doğru sallanıyor olması da kulakta kalan suyun dışarı atılmasına, tahliyesine yardımcı olacaktır.

Yine aynı zamanda; sudan çıktıktan sonra mutlaka kulakların kuru bir bez veya su emici özelliğe sahip bir havlu ile iyice kurulanması gereklidir.

Kulağa Su Kaçmasına Ne İyi Gelmez?

Kulağa su kaçması durumunda yapılması iyi olmayan durumlar da mevcuttur.

Bunlar;

  • Kulak içerisine kulak çubuğu sokarak suyu tahliye etmeye çalışmak
  • Kulak içerisine parmak sokmak suretiyle suyu tahliye etmeye çalışmak
  • Kulak içerisine herhangi bir sivri cisim sokarak suyu tahliye etmeye çalışmak şeklinde listelenebilir.

Yukarıda listelenmiş halde bulunan eylemler yapıldığı taktirde, olumsuz sonuçları ile karşılaşmanız da muhtemeldir.

Bu durumda;

  • Kulak bölgesinde bakteri miktarının artması
  • Kulak zarının sert veya sivri bir cismin içeriye sokulmasına bağlı olarak delinmesi ve hasar görmesi
  • Kulak kanalının sert veya sivri bir cismin içeriye sokulmasına bağlı olarak tahribata uğraması ve yara oluşumu
  • Kulak içerisinde bulunan ve kulağa kaçmış haldeki suyun daha da derinliklere inerek rahatsızlık seviyesini arttırması gibi olaylar ile karşı karşıya gelinebilir.

Kulağa Su Kaçması İlaçları

Kulağa su kaçması durumunda hekiminiz size bazı ilaçlar reçete edecektir. Bu ilaçlar genellikle jel, krem veya damla formatında olacaktır. Enfeksiyon durumunuzun olup olmamasına göre antibiyotikli ürünlerin tercihi söz konusu olabilir. Kulak bakımında, su tahliyesi için kullanılacak ürünler – ilaçlar genellikle reçetesiz bir şekilde de eczanelerden temin edilebilir. Kayganlaştırıcı nitelikte olması açısından genellikle gliserin veya hidrojen peroksit yani oksijenli su bazlıdırlar.

Bebeklerde Kulağa Su Kaçması

Bebeklerde kulağa kaçması, özellikle yeni doğan bebeğin banyo yaptırılması esnasında sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Genellikle yeni doğan bebeğin kulağına kaçan su kısa süre içerisinde kendiliğinden tahliye olur. Herhangi bir müdahaleye gerek kalmaz.

Bebeğin kulağından kaçan suyun genzine veya boğazına kaçması durumunda ise bebek suyu yutar, hapşırır veya öksürür. Kısacası bir şekilde gereksiz su tahliye edilmiş olur. Bebeklerde genizden kulağa su kaçması da yaygın bir şekilde görülmektedir. Daha çok sıvı şeylerin tüketilmesi esnasında karşılaşılan bu durumda da bebeğin hapşırması ve öksürmesi gibi eylemlerle su burun veya ağız yolu ile kolaylıkla tahliye edilecektir. Yine bebeğin burnundan kulağına su kaçması durumunda ise hapşırma ve öksürme gibi eylemlerle, kaçan suyun dışarı atılması muhtemeldir.

Kulağa Su Kaçması için Hangi Doktora Gidilir?

Kulağa su kaçması olayında genellikle su kendi kendine tahliye olur. Aksi bir durum ile karşılaşılırsa; evde uygulanabilecek basit yöntemler denenerek suyun tahliyesi amaçlanabilir.

Evde uygulanabilecek basit yöntemler denenmiş fakat sonuç alınamamış, üzerinden iki – üç gün kadar zaman geçmiş fakat su hala kendi kendine çıkmamış ve buna bağlı olarak da aşırı derecede rahatsızlığa sebebiyet verir hale gelmiş ise enfeksiyon – iltihaplanma söz konusu olabilir. Bu sebeple herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurularak suyun tahliye edilmesi sağlanabilir. Daha ciddi durumdaki vakalarda ise mutlaka bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ile iletişime geçilerek, uzman hekimin uygun gördüğü tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası