bebeğe çift bez bağlamak / Bu Hatalar Bebeklerde Kalça Çıkıklığına Neden Oluyor! - funduszeue.info

Bebeğe Çift Bez Bağlamak

bebeğe çift bez bağlamak

Bebekte kalça çıkığına dikkat

Ülkemizde her doğumdan 1’inde görülen doğumsal kalça çıkığı, uyluk kemiğinin baş kısmının içinde bulunması gereken yuvadan ayrılması sonucu oluşuyor. Erken dönemde tedavi edilmezse, ayak kısalığı ve topallama gibi kalıcı sakatlıklara yol açabiliyor. Bunların yanı sıra kalça ve belde erken kireçlenme görülebiliyor. Kızlarda erkeklere nazaran 6 kat daha fazla ortaya çıkıyor. Bebeklerde gelişen kalça çıkığının nedeni tam olarak bilinmese de genetik, hormonal ve çevresel etkenlerin rol oynadığı düşünülüyor. Kalça çıkığı anne karnındayken gelişebileceği gibi, ebeveynlerin hatalı davranışları nedeniyle sonradan da oluşabiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Yakup Eroloğlu, bebeklerde kalça çıkığına yol açan 7 hatalı alışkanlığı şöyle sıralıyor.



funduszeue.infolamak: Bebeğinizi kundaklamaktan kaçının. Çünkü anne karnındayken bacakları kıvrık duran bebeğin bu pozisyonda bir süre daha kalması gerekiyor. Bu nedenle doğum sonrasında kalçaların ve bacakların düzeltilerek sıkıca kundağa sarılması kalçaları çıkığa eğilimle hale getiriyor. Unutmayın, günlük uygulama bile kalça çıkığına neden olabiliyor.

2. Dar kıyafetler giydirmek: Kalçaları ve bacakları sıkan, hareketlerini engelleyen pantolon, pijama, zıbın ve tulum gibi kıyafetler, ince bezler çıkık oluşmasına yol açabiliyor. Bebeğinize daima bacak hareketlerini engellemeyecek olan rahat kıyafetler giydirin.

3. Ayaklarından tutup kaldırmak: Tıpkı balık gibi bebeği bacaklarından yukarı kaldırmak zararlı. Bu hareketle bacaklar birbirine yaklaşıyor ve kalça çıkabiliyor. Dolayısıyla altını değiştirirken ayaklarından tutup, kaldırmayın. Bunun yerine bacaklarını açarak altını temizleyin.



4. Bacaklarını birleştirmeye çalışmak: Bebeğiniz yatarken bacaklarını iki yana açabilir. Bu durumda bacaklarını birleştirmeye çalışmayın. Çünkü bacaklar birleşince henüz oluşmamış olan kalça eklemindeki yuvadan femur başı çıkabiliyor.

5. Yanlış bezlemek: Çok ince bez koymak ve iki bacağı bir arada tutan bağlar koymak kalçayı yuvadan çıkarıyor. Bu nedenle kalçaları 45 derece kadar açık tutacak şekilde kalın bez kullanın.

6. Kucakta hatalı taşımak: Bebeğinizi kucağınızda ayaklarını birleştirerek tutmayın. Ayaklarını açan özel taşıma aleti ile ya da ata biner gibi bacaklarını açarak yan kalçanız üzerinde tutarak taşıyın.

7. Yürüteç: Kemikleri henüz gelişmeden yürütece konursa, bacakları eğriliyor. Bu yüzden aydan önce yürüteç kullanmayın.

Belirtileri gözden kaçırmayın

Kalça çıkığı yürüyene kadar belirti vermediği için anlamak çok zor oluyor. Dr. Yakup Eroğlu, aşağıda yer alan belirtilerden herhangi birini fark ettiğinizde, çocuğunuzu en kısa sürede ortopedi uzmanına muayene ettirmeniz gerektiğine dikkat çekiyor.

  • Bacaklarda uzunluk farkı,
  • Ayaklarda şekilsel bozukluk,
  • Bacaklardaki kıvrımların farklı olması,
  • Bacaklardan birinin diğerine göre daha az hareketli ve daha az esnek olması,
  • Altını değiştirirken kalçalardan birinin veya ikisinin yeterince açılmaması,
  • Yürüme başlangıcında sendeleyerek yürüme,
  • Yaşıtlarına göre geç yürüme,
  • İki taraflı çıkıklarda ördek gibi yürüme.

Erken teşhis edildiğinde ameliyata gerek kalmıyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Yakup Eroğlu, kalça çıkığının ilk 6 ayda tespit edilmesinin son derece önemli olduğunun altını çiziyor. Çıkık ilk 3 ayda tespit edildiğinde sadece çift bez uygulaması, pavlik bandaj ya da frejka yastık gibi basit yöntemlerle sorun tedavi edilebiliyor. ay arasında fark edildiğinde alçı tedavisine başvurulduğunu belirten Dr. Yakup Eroğlu, “Anestezi altında belden hasta bacak ucuna kadar uzanan alçı yapılıyor. Alçı ay kalıyor, ardından çıkarılıp yenisi yapılıyor. Sorunlu bacak toplam 3 ay alçıda kalıyor, bazen 3.’cü kez alçıya ihtiyaç duyulabiliyor.” Bebek yürüdükten sonra teşhis edildiğinde ise tek çözüm ameliyat oluyor. Dr. Yakup Eroğlu, bu nedenle kalça çıkığının erken teşhis edilebilmesi için hiçbir sorunu olmasa her bebeğin doğumdan sonraki ay arasında kalça USG’sinden (ultrasonografi) geçmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kalça Çıkığında Erken Teşhis Önemli

Kalça Çıkığı Nedir?

Halk arasında doğumsal kalça çıkığı adına bakarak, doğum sırasında bebeğin dışarı çıkartılırken normalden daha fazla çekilmesiyle olduğu zannedilir. Oysa genellikle bebek rahim içinde, anne karnında yaşarken ya kalçası zaten çıkıktır veya kalça ekleminin gelişimi yeterli değildir. Ancak doğumdan sonra yapılabilecek bazı hatalı davranışlar, çıkığa meğilli bu durumu ilerleterek, gerçek anlamda kalça çıkığına dönüşmesine sebep olabilir. Bunun aksi de geçerlidir yapılacak doğru hamleler ile çıkığa meğilli gelişimi yetersiz olan bir kalça ekleminin iyileşmesi, normale dönmesi de sağlanabilir.

Kalça Çıkığında Erken Teşhis Neden Önemli?

Ülkemizde her yıl 1 milyonun üzerinde bebek doğmakta ve her doğumun 15’inde kalça çıkığı görülmektedir, bu durumda ülkemizde her yıl yaklaşık,  ’e yakın bebek doğumsal kalça çıkığı ile doğmakta ve eğer erken teşhis konmazsa, ileri yaşlarda da buna bağlı sakatlık ortaya çıkmaktadır.

Son yıllarda özel ve devlet kurumları dahil olmak üzere bebek 1 aylık olunca kalça ultrasonu taramaları ile erken teşhisin önü açılmış ve sakatlıklar büyük oranda önlenebilmeye başlanmıştır. İleri yaşlardaki sakatlığı önlemenin en basit yolu rutin taramalar yapmaktır, bu taramalar gerek 1 aylık ultrason yapılması, gerek ilk 1 yaşta aylık kontrollerde çocuk doktorunun muayenelerinde yapılan kontrollerle olmaktadır. Kıkırdak dokunun kemikleşmesi dolayısıyla ultrason 3 aydan sonra sağlıklı bilgi vermemektedir. Bu nedenle 3 ayı özellikle de 5 ayı geçen bebeklerde kalça çıkığı şüphesi varsa, röntgen filmi ile açıların ölçümü yapılarak teşhis konabilir ve gerekli tedaviler yapılabilir.

Aşağıdaki videolarda Prof. Dr. Gazi Zorer, &#;Çocuklarda Kalça Çıkığı&#; hakkında bilgiler veriyor.

Kalça Çıkığından Aile Şüphelenebilir mi?

Aslında bazen dikkatli ebeveynlerin bunu fark ettiğine şahit  olabiliyoruz. Bununla ilgili ailelerin dikkat edebileceği belirtiler:

  • 2 bacağın uzunluğu eşit değilse
  • Bebeğin altını temizlerken her iki bacağın aynı şekilde iki yana açılmaması
  • Kalça hareketleri sırasında bir klik sesi duyarsa &#; hissederse
  • yürüme çağında bir çocuk halen yürümüyorsa

…kesin olmamakla birlikte tüm bunlar kalçada gelişim problemi belirtisi olarak değerlendirilebilir.

Kalça Çıkığını Önleme &#; Kalça Gelişimini Destekleme

Kalçanın normal ve sağlıklı gelişebilmesi için bebeklerin uygun biçimde tutulması ve taşınması gerekmektedir. Çok  dar  bez  kullanılmamalıdır,  taşırken  bacaklar  birleştirilmemelidir. Kundak kesinlikle  yapılmamalıdır. Eskiden  çok  yoğun  uygulanan kundak kalça çıkığının en büyük düşmanıdır ve artık son yıllarda ülkemizin gelişmiş  bölgelerinde terkedilmiştir, ancak ne  yazık  ki  kırsal  kesimde  hala  uygulanmaktadır. Günümüzde huzursuz olan,  sıçrayarak  sık  uyanan bebeklerin sakinleştirilmesi için yapılan modern sarma şeklinin eski klasik kundakla bir ilgisi yoktur, modern yöntemde bacaklar serbest, daha çok kolların hareket etmesini önleyecek şekilde bir sarma yöntemi uygulanmaktadır.

Kalça Çıkığına Meğil Yaratan Durumlar

Anne karnında bebeğin uygunsuz pozisyonda durması, ailevi nedenler, doğum şekilleri,  bazı genetik sendromlar buna neden olmakla birlikte bilinen klasik kalça çıkığı risk faktörleri şunlardır:

  • Kız çocuk
  • Birinci doğum
  • Daha önce ailede kalça çıkığı öyküsü
  • Akraba evlilikleri
  • Makat gelişi ile doğan bebekler

Bu bebekler kalça çıkığı açısından risk grubu olarak kabul edilir ve bu risk grubunda olmayan bebeklere göre kalça çıkığı veya kalçasında gelişim sorunu yaşama olasılığı kat daha fazladır.

Kalça Çıkığı Nasıl Tedavi Edilir?

Kalça çıkığı veya kalça gelişimindeki gerilik farklı derecelerde olabilir, hafif seviyedeki ultrasonda tip2A diye tabir ettiğimiz, hafif geçici gelişimsel gerilik, geniş ara bezi dediğimiz çift bez bağlayarak, bebekleri taşırken bacaklarının biraz ayrı tutulmasıyla ve genellikle 3 ay civarında normal gelişim sürecine döner. Daha ileri seviyedeki kalça gelişim bozukluklarında ise Pavlik bandajı adını verdiğimiz özel bir tedavi aracı yardımcı olmaktadır.  Bununla düzelmeyen, geç  kalınmış veya çok ileri seviyedeki kalça çıkıklarında ise alçıyla ve ameliyatla tedaviler gündeme gelmektedir Ancak bu çok zorlu bir süreç olduğu için mümkün olduğunca erken dönemde hafif iken teşhis koyup, daha basit yollarla tedavi etme yaklaşımı daha doğru olacaktır

Kalça Çıkığı İyileşir mi?

Tabi ki erken teşhis konursa iyileşme olasılığı daha fazladır özellikle ilk 3 ayda basit tedavilerle ameliyat olmadan alçı yapmadan tedavi olma şansı  %95’ lere varmaktadır. Ancak ay arasında teşhis konursa bu şans biraz daha düşüktür. 6 aydan büyük olan çocuklarda ise bazıları alçı ve ameliyat tedavileri gerektirebilir. 1 yaşın üzerinde bile, deneyimli çocuk ortopedistleri tarafından yapılan ameliyatlarla yine de tedavi şansları yüksektir. Sonuç olarak sorun ne kadar hafif veya teşhisi ne kadar erken yapılırsa o kadar sağlıklı bir iyileşme görülecektir.

Bebeğin geleceğini karartan ihmal

Bebeğe ilk 3 haftada yapılması gereken ultrasonografik muayenenin ihmal edilmesi kalça çıkığının atlanmasına yol açıyor. Bu da bebeğin ömür boyu ağır bir bedel ödemesi anlamına geliyor.

Ailelerin bebek bakımında yaptığı hatalar, kalça çıkığı sorununun Türkiye’de bu çağda bile ortaya çıkmasına neden oluyor. Kundak cehaleti, bebeği hatalı taşıma, yürüteç sevdası ve yanlış bezleme çocukların geleceğini karartabiliyor. 

Bebeği kalça çıkığından korumak için ailelerin bu hatalı davranışlardan kaçınması ve var olan sorunu erken dönemde tespit etmek için de ilk üç haftada ultrasonografi yaptırması çok önemli. Zira kalça çıkığı ilk üç ayda teşhis edilirse, alçıya ve ameliyata gerek kalmıyor, tedavi için basit bir bandaj yeterli oluyor.

Türkiye’de yılda yaklaşık 1 milyon bin doğum oluyor. Kalça çıkığı ve kalça gelişim problemleri, her bin doğumdan 15'inde görülüyor. Yani yılda yaklaşık 20 bin bebek kalça çıkığı ile doğuyor veya kalça gelişim problemleri ortaya çıkıyor. “Kalça çıkığı, erken dönemde tedavisi kolay, geç dönemde ise zor bir hastalıktır” diyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Doğan, kalça çıkığıyla ilgili bilgi verdi ve ailelere uyarılarda bulundu. İşte Doç. Doğan'ın anlatımıyla kalça çıkığı sorunu: 

“Kalça çıkığı, halk arasında genellikle doğum sırasında bebeğin bacaktan tutularak çekilmesi sonucu oluşan bir durum olarak bilinir. Oysa çoğu zaman bebek daha anne karnındayken kalça çıkıktır ya da kalçanın gelişimi yetersiz kalmıştır. Kalça çıkığı aslında önlenebilir bir sakatlıktır. Ancak ailenin bebeğe yapacağı yanlış uygulamalar, bebeğin sakat kalmasına yol açabileceği gibi, doğru eylemler sorunsuz tamamen iyileşmesini sağlayabilir.

BASİT BİR ULTRASON YETER!
Kalça çıkığı veya gelişme problemini anlamak için bebeklik döneminde en ideal yöntem; 3 ila 6. haftalar arasında kalçaların muayenesi ve ultrasonografi ile incelenmesidir. Bunun, çocuk ortopedisi ile ilgilenen ve çocuk kalçalarının ultrason tetkiki konusunda eğitim olan bir ortopedist tarafından değerlendirilmesi daha uygundur.

RÖNTGENE GEREK YOK
Kalçaların ultrasonografik değerlendirmesi ağrısız, acısız ve herhangi bir girişim gerektirmeyen, poliklinik şartlarında anne ve babanın nezaretinde yapılabilen çok kısa ve basit bir yöntemdir. Problemli bebeklerin zamanında yakalanarak ameliyatsız düzelme şansını elde etmelerini sağlayan ultrasonografi yöntemi, birçok gelişmiş ülkede rutin uygulamaya girmiştir. İlk iki ayda çoğu zaman röntgen çektirmenin hiç bir değeri yoktur; gereksiz para ve zaman kaybıdır. Aynı zamanda çocuklar gereksiz yere radyasyona maruz kalmaktadırlar.

İLK 3 AYDA TEŞHİS EDİLİRSE AMELİYAT GEREKMEZ
Tüm hastalıklarda olduğu gibi kalça çıkığı sorununda da erken teşhis hayat kurtarıyor. İlk 3 ayda, alçısız ve ameliyatsız basit bir bandajlama yöntemiyle tamamen normal bir kalça elde etme şansınız yüzde 95’in üzerindedir. Kalça çıkığı, gelişimsel bir sorun olduğu için, tedavi gören tüm çocukların erişkin yaşa kadar gözlem altında olması ve yıllık kontrollerini aksatmaması gerekir. Şüpheli durumlarda en kısa zamanda çocuk ortopedisi ile ilgilenen bir ortopediste başvurmak bebeğinizin geleceğini kurtarabilir. Bu, hem sorunun ortaya çıkmasını engeller, hem de bazı küçük problemlerin daha komplike hale gelmeden basit yöntemlerle düzeltilmesini sağlar.

BEBEĞİNİZİN GELECEĞİ İÇİN KUNDAKTAN VAZGEÇİN
Bebeklerde kalçaların normal ve iyi yönde gelişebilmesi için bebekler uygun şekilde bilinçli olarak beslenmeli, tutulmalı ve taşınmalıdır. Ancak ne yazık ki günümüzde halen ailelerin bebeğin büyütülmesi sırasında yaptığı hatalar kalça çıkığına neden oluyor. İşte o hatalar:
• KUNDAK YAPMAK: Maalesef ülkemizde hala bazı yörelerde bebeklere kundak uygulaması yaygın olarak yapılmaktadır. Her yıl binlerce çocuğun kalça problemlerinin ortaya çıkmasında, kundağın olumsuz rolü artık kesin olarak bilinmektedir. Bebekler kesinlikle kundak yapılmamalı.

• YANLIŞ BEZLEME: Hazır bezler, herhangi bir bez bağlanmasına göre kesinlikle daha sağlıklı olmakla beraber, ülkemizde üretilen bezlerin hiç birinin boyutu bir diğerini tutmamaktadır. Bezin, dar ve küçük olması, kasık hizasında bağlanması kalça gelişimini olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir. Bezler geniş ve büyük olmalı, göbek hizasının üstünden bağlanmalı.

• HATALI GİYSİLER: Bebeklere bazen ekonomik nedenlerle, bazen de yanlış alışkanlıklar yüzünden dar ve küçük giysiler giydirilmesi de yanlıştır. Geniş, bol, rahat giysiler giydirilmeli.

• HATALI TUTUŞ: Özellikle emzirme sırasında bebeklerin bacakları bitiştirilerek tutulmaktadır. Aynen kundak uygulaması gibi yanlış bir tutma şeklidir; kalça gelişimini olumsuz yönde etkiler. Bebeği emzirirken bacaklar birleştirilmemeli, kendi haline serbest bırakılmalı.

• YANLIŞ TAŞIMA: Bebekler taşınırken, özellikle ilk aylarda (bu aylar çok daha önemlidir), sarılarak tutulup taşınmaktadır. Bu da kundak etkisi yaratır. Kalça gelişimi için uygun değildir. Bebeği taşırken; yüzü veya arkası taşıyana dönük olarak, bir el ile bacak arasından tutularak taşınmalı veya biraz daha büyük bebeklerde bele oturtularak taşınmalı.

Bebeğin geleceğini karartan ihmal - 1


• YANLIŞ İNANIŞLAR: Geniş bez kullanımının bacakların eğri olmasına yol açacağı inanışının gerçekle hiç bir ilgisi yoktur! Bebeklerin bir yaş civarında bacaklarında içe doğru hafif bir eğrilik olması normaldir ve zamanla kendiliğinden düzelecektir. Aşırı eğrilikler ise; vitamin yetersizliği, aşırı kilo veya başka bazı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkar. Sebebi kesinlikle geniş bez değildir!

• YERE ERKEN BASTIRMAK VE YÜRÜTEÇ: Bebeğin doğal gelişim sürecini tamamlamadan ayaklarının yere erken bastırılması, yürütece konulması da hatalı bir usuldür. Kalçalarda bir problem varsa artmasına yol açabilir. Çocuğun yürümesi kendi gelişimine bırakılmalı. Başka bir sağlık veya gelişim problemi olmayan çocuk normal olarak bir yaş civarında yürür.

BU BELİRTİLER VARSA VAKİT KAYBETMEYİN!
Bazı durumlarda dikkatli bir anne kalça problemini fark edebilir:
• Eğer iki bacak arasında uzunluk farkı varsa,
• Bebeğin altını silerken ve bezlerken bacakların her iki yana eşit olarak açılmadığını fark ederse ya da her iki bacağın da tam olarak yanlara açılmadığını görürse,
• Kalçada herhangi bir klik sesi hissederse,
• Bebeğin bacaklarının arkasındaki ya da kasık bölgesindeki çizgilerde asimetri varsa,
• Yürüme çağında çocuk yürümüyorsa; bunlar kalça çıkığı ya da kalça gelişim probleminin belirtileri olabilir.

SAĞLIK HABERLER&#x;

BEBEK KANGURUSU

Bebekler doğduğu ilk günden itibaren annelerinin bakımına ihtiyaç duyarlar. Bebeklerin dünya üzerinde kendilerini en güvende hissettikleri yer, annelerinin mis kokusunu soluyabildikleri sıcacık kollarıdır. Bu nedenle kucak istemeleri bebeklerin en doğal ihtiyacıdır ve ebeveynler bu ihtiyacı karşıladıkları sürece bebekleri mutlu olacaktır. Ancak bebeğiniz sürekli ağlıyor ve her an kucağa alınmak istiyorsa işte o zaman işler zorlaşır. Bir yardımcınız olsa ne kadar da iyi olurdu değil mi? Merak etmeyin, bebek kangurusu bebeğinizi taşımada size yardımcı olacak harika bir araçtır.

Bebek Kangurusu Gerçekten Bir İhtiyaç mıdır?

Bir bebek sahibiyseniz günlük rutin işerinizi yapmak biraz zordur. Mesela bebeğiniz ağlıyor ve kucak istiyor, ancak sizin ocaktaki çorbayı karıştırmanız ya da evi süpürmeniz gerekiyor. Bu durumda birinden feragat etmeniz gerekebilir. Ya işiniz yapacak ve bebeğinizi ağlatacaksınız ya da bebeğinizi kucaklayıp, sevip, okşayıp işinizi erteleyeceksiniz. Çok karşılaşılan başka bir örnek daha verecek olursak; yemek yapacaksınız ancak yağ bitmiş. Hemen market ya da bakkala gitmeniz gerek, ancak bebeği evde bırakamayacağınıza göre ya kucaklayacak ya da arabasını çıkarıp markete öyle gideceksiniz. Kucaklamak da iki dakikalık yol için araba çıkarmak da oldukça zor. Oysa bebek kangurusu ile tercih yapmanıza gerek yok. Kanguru, bebeğinizi güvenle sararak onu vücudunuzla bir bütün haline getirir. Bebeğiniz size bu kadar yakın ve güvendeyken işlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Bebek Taşıma Kanguru Kullanmanın Faydaları

Bebek taşıma kanguru kullanmanız hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını olumlu yönde etkiler. Bebeklerin sağlığını olumlu etkiler çünkü; miniğinizi doğrudan taşıdığınızda, kucakta yanlış pozisyonda tutup incitebilirsiniz, ancak bebek taşıma kanguru ile incitmeden doğru pozisyonda taşırsınız. Sizin için olumlu çünkü; bebeğinizi doğrudan taşımak kol, bel ve bacaklarınıza orantısız yük dağılımına sebep olup sizi incitebilir, ancak kanguru ile bebeğinizi her geçen dakika ağırlaşmadan daha kolay taşırsınız. Bebeğiniz kanguruyla taşındığında daha mutlu olur ve daha az ağlar. Kanguru kullanan annenin iki kolu da serbest kaldığından, bebeği kucağındayken günlük ev işlerini, market alışverişini ya da bankadaki işlemlerini kolayca halledebilir.

Miniğiniz İçin Kullanışlı Bebe Kanguru Modelleri ve Özellikleri

Ebeveynlerin ihtiyaçları ve bebeklerin gelişim özelliklerine göre farklı bebe kanguru modelleri tasarlanmıştır. Ürün modeline göre taşıma kapasitesi değişen bazı modeller doğumdan itibaren kullanıma uygunken, bazı ürün modelleri 6. aydan itibaren kullanılabilmektedir. Bebe kanguru modelleri tasarlanırken; ürünün kolay giyilip çıkarılabilir ve kullanıcının fiziksel özelliklerine göre ayarlanabilir özellikte olmasına dikkat edilir. Bebek kanguruları genelde; kucakta yüzü anneye dönük, kucakta yüzü dışarı dönük ya da sırtta olmak üzere üç farklı pozisyonda taşımaya olanak sağlamaktadır. Böylece taşıyıcı hem kendisi hem de bebeği için en uygun pozisyonu seçebilir.

Ergonomik tasarımı ile bebek kanguruları bebeklerin omurgasını ve poposunu güvenle destekleyecek şekilde üretilmiştir. Ürünlerde hava akışı sağlayan, bebeği ve anneyi terletmeyecek kumaş çeşitlerinin kullanılmasına özen gösterilmiştir. Bebek kangurusunda kullanılan kumaşın yıkanabilir ya da silinebilir olması da uzman üreticilerin özellikle dikkat ettiği özelliklerden biridir. Bebek kangurularında çoğu modelde taşıyıcı askılar pamuk dolguyla desteklenmiştir. Pamuk dolgu bebeğinizin ağırlığını omuzunuz üzerinde dağıtarak, daha kolay ve canınız acımadan bebeğinizi taşımanıza yardımcı olmaktadır.

En İyi Bebek Kangurusu Fiyatları ve Çeşitleri İçin Doğru Adres ebebek!

Bebeğinizi taşımanın en kolay ve güvenilir yollarından biri bebek kangurusu kullanmaktır. Ancak her ürün sizin ve bebeğinizin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamayabilir. Bu nedenle kaliteden asla ödün vermeyen ebebek’e güvenip, mağazalarımızdan dünya markası bebek kangurularından birini güvenle seçebilirsiniz. Aradığınız bebek kangurusu fiyatları ve model seçenekleri için en doğru adres ebebek. Kampanyalarımızı takip ettiğiniz sürece; kaliteli ve güvenilir marka ürünleri çok daha ucuza alabileceğinizi sakın aklınızdan çıkarmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası