imam hatip 11 sınıf sözel dersleri / İmam Hatip Sınıf Meslek Dersleri Soru ve Cevapları

Imam Hatip 11 Sınıf Sözel Dersleri

imam hatip 11 sınıf sözel dersleri

Anadolu İmam Hatip Lisesi dersleri ve ders saatleri

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1. Haftalık ders çizelgelerinde “Ortak Dersler”, “Meslek Dersleri” ve “Seçmeli Dersler” bölümleri yer almaktadır. Ortak Dersler, tüm ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu olarak alması gereken derslerdir.

2. Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersler; “Kur’an-ı Kerim” ve “Türk Dili ve Edebiyatı” dersleridir.

3. Anadolu imam hatip liselerinde öğrenciler; “Beden Eğitimi”, “Görsel Sanatlar” ve “Müzik” derslerinden sadece birini seçerler. Görsel Sanatlar dersinde Hüsn-i Hat, Ebru, Tezhip; Müzik dersinde Dinî Musiki programları uygulanabilir. Öğrenciler bu derslerden, alt sınıfta seçtikleri bir dersi üst sınıflarda değiştirebilirler.

4. Çizelgedeki seçmeli derslerin haftalık ders saati sayıları, sınıflara göre parantez içinde ve seçenekli olarak verilmiştir. Öğrenciler her sınıfta parantez içindeki ders saatlerinden sadece birini seçebilirler. Örneğin sınıf seçmeli dersler bölümünde Hadis Metinleri dersi (1) (2) şeklinde yer almaktadır. Öğrenciler bu dersi ya "1" ya da "2" ders saati olarak seçebileceklerdir.

5. Seçmeli dersler, öğrencinin ilgi ve istekleri, derslerdeki başarı durumları ve

hedefledikleri yükseköğretim programları doğrultusunda öğrenci, veli ve okul tarafından ortaklaşa belirlenir.

6. Ders saatlerinin ilgili derslere ait öğretim programlarında öngörülen ders saatlerinden az veya fazla olması hâlinde bu derslerin mevcut öğretim programlarının amaç, kazanım ve açıklamaları dikkate alınarak zümre öğretmenler kurulunca planlama yapılarak mevcut öğretim programları uygulanır.

7. Haftalık ders çizelgesinde yer alan ancak öğretim programı geliştirilmeyen seçmeli derslerin programı Kurul Kararına bağlandıktan sonra uygulanır.

8. Kur’an-ı Kerim dersinin hedeflenen amaçlara ulaşması için mevcudu 25’i geçen sınıflar iki gruba ayrılabilir ve gruplardaki öğrenci sayısının eşit olmasına dikkat edilir. Her gruptan bir öğretmen sorumlu olur ve yıl sonuna kadar aynı grupla programı yürüterek öğretimi gerçekleştirir.

9. Anadolu imam hatip liseleri ile Fen ve Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil Programı/Projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri sadece (A) grubundaki seçmeli derslerden ders seçebilir. Sanat ve Spor Programı/Projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri ise (A) ve (B) grubundaki seçmeli derslerden ders seçebilir.

Fen ve Sosyal Bilimler Programı/Projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde 9. sınıflardan itibaren Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde Fen Liseleri için hazırlanan öğretim programları ve ders kitapları okutulabilir.

(*) Fen ve Sosyal Bilimler Programı/Projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde Kur’an-ı Kerim dersi sınıflarda 3 ders saati; Arapça dersi sınıflarda 2 ders saati, Mesleki Arapça 11 ve sınıflarda 2 ders saati, Dinler Tarihi sınıflarda 1 ders saati okutulacak, Zorunlu Osmanlı Türkçesi dersi okutulmayacaktır.

(*) Sanat veya Spor Programı/Projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde

Yabancı Dil dersi 9. Sınıflarda 2 saati; Matematik dersi Sınıflarda 5 saati; Arapça dersi 9. Sınıflarda 3, sınıflarda 2 ders saati; Mesleki Arapça 11 ve sınıflarda 2 ders saati; Kur’an-ı Kerim dersi sınıflarda 3 ders saati; Dinler Tarihi sınıflarda 1 ders saati okutulacak, zorunlu Osmanlı Türkçesi dersi okutulmayacaktır.

Sanat Programı/Projesi Uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde “Çalgı Eğitimi” dersinde bağlama, kaval, tar, kemane, ud ve kanun çalgılarından birisi seçilir.

Spor Programı/Projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde sınıftan itibaren her sınıf düzeyinde iki branş seçilir. Spor uygulamaları dersinde sınıf birleştirmesi yapılamaz. Bu derste okul ve çevre imkânlarına bağlı olarak belirlenen branşlardan (bireysel ya da takım sporları) en az bir okul takımı oluşturulur. Tüm öğrencilerin takım çalışmalarına katılımı sağlanır. Takım çalışmalarının planlaması okul zümre öğretmenler kurulunca yapılır. Takım sporları; basketbol, voleybol, futbol ve hentbol olarak belirlenir. Bireysel sporlar ise halter, yüzme, güreş, kayak, tenis, masa tenisi, badminton, oryantiring, eskrim, bisiklet, okçuluk, judo, karate, boks ve tekvandodur.

Hazırlık sınıfı olan Anadolu İmam Hatip Liselerinin hazırlık sınıfında, Talim ve Terbiye Kurulunun tarihli ve sayılı kararı ile kabul edilen çizelge uygulanmaktadır.

Hazırlık sınıfı olan okullarda, hazırlık sınıfında okutulan yabancı dil; 9, 10, 11 ve sınıflarda da birinci yabancı dil olarak okutulacaktır.

(**) Arapça ve İngilizce dışında hazırlık sınıfı olan okullarda 9, 10, 11 ve sınıflarda “Zorunlu Seçmeli İkinci Yabancı Dil” olarak haftada 2 ders saati İngilizce dersi okutulacaktır. Yine bu okullarda Kur’an-ı Kerim dersi 9. sınıflarda 4 ders saati, 10 ve sınıflarda 3 ders saati, Arapça dersi 9. sınıflarda 3 ders saati, sınıflarda 2 ders saati, Mesleki Arapça dersi 11 ve sınıflarda 2 ders saati, Dinler Tarihi ise sınıflarda 1 ders saati okutulacaktır.

Eğitim Öğretim Yılında tüm Anadolu imam hatip liselerinde sınıflarda seçmeli dersler arasında yer alan “Mesleki Uygulama” dersi 2 saat olarak seçilecek, bu derste “Hitabet ve Mesleki Uygulama” adlı eğitim aracı kullanılacaktır.

monash.pwmonash.pwmonash.pw



Ana Başlıklar;

Sınıf İmam Hatip Lisesinde Hangi Dersler Var

Bu yazımızda sınıf anadolu imam hatip lisesinde işlenecek olan dersleri ve bu derslerin kaç saat işleneceğini belirteceğiz.

Eğer sınıfa geçtiyseniz, anadolu imam hatip lisesinde okuyorsanız ve hangi dersleri göreceğinizi merak ediyorsanız, bu yazıda sorunuzun cevabını alabilirsiniz. Göreceğiniz dersleri öğrenebilmeniz için öncelikle hangi bölümde olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Eğer bu bilgiye sahipseniz aşağıda sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerine göre hangi dersleri işleyeceğinizi görebilirsiniz.
 

Sınıf Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortak Dersler

Bildiğiniz üzere öğrenciler sınıfta kendi alanlarına göre sayısal, sözel ve eşit ağırlıklı dersleri görürler. Fakat bazı dersler bütün sınıf anadolu imam hatip lisesi öğrencileri için geçerlidir. sınıf anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin göreceği ortak dersler ve ders saatleri şu şekildedir:

Sınıf Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortak Dersler
Ders AdıDers Saati
Türk Dili ve Edebiyatı5
Tarih2
Felsefe2
İngilizce2
Beden Eğitimi ve Spor / Görsel Sanatlar / Müzik1
Kur&#;an-ı Kerim4
Mesleki Arapça3
Dinler Tarihi2
Tefsir2
Akaid1
Hitabet ve Mesleki Uygulama2
Ortak Ders Saati Toplamı24

 

Sınıf İmam Hatip Lisesi Sayısal Dersleri

Sayısal öğrenciler için yukarıda belirttiğimiz ortak derslere ek olarak bazı dersler de yer almaktadır. Sayısal öğrenciler haftada toplam 40 saat ders görmektedirler. Yukarıda belirttiğimiz ortak dersler 24 saattir. Bu 24 saate ek olarak da 16 saatlik sayısal dersler yer almaktadır. Sayısal dersler şu şekildedir:

  • Temel Matematik: 2 saat
  • Seçmeli Matematik: 6 saat
  • Seçmeli Fizik: 4 saat
  • Seçmeli Kimya: 4 saat
  • Seçmeli Biyoloji: 4 saat
  • Astronomi ve Uzay Bilimleri: 1 veya 2 saat
  • Matematik Tarihi ve Uygulamaları: 2 saat
  • Fen Bilimleri Tarihi ve Uygulamaları: 3 saat

NOT: Sayısal bölümde bu derslerin tamamı yer almamaktadır. Bu dersler arasından 16 saat olacak şekilde dersler, okul yönetimi tarafından seçilmektedir.
 

Sınıf İmam Hatip Lisesi Sözel Dersleri

Sözel öğrenciler için yukarıda belirttiğimiz ortak derslere ek olarak bazı dersler de yer almaktadır. Sözel öğrenciler haftada toplam 40 saat ders görmektedirler. Yukarıda belirttiğimiz ortak dersler 24 saattir. Bu 24 saate ek olarak da 16 saatlik sözel dersler yer almaktadır. Sözel dersler şu şekildedir:

  • Seçmeli Türk Dili ve Edebiyatı: 3 veya 5 saat
  • Dil ve Anlatım: 3 veya 5 saat
  • Seçmeli Tarih: 2 veya 4 saat
  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 2 veya 4 saat
  • Seçmeli Coğrafya: 2 veya 4 saat
  • Felsefe: 2 saat
  • Sosyoloji: 2 saat

NOT: Sözel bölümde bu derslerin tamamı yer almamaktadır. Bu dersler arasından 16 saat olacak şekilde dersler, okul yönetimi tarafından seçilmektedir.
 

Sınıf İmam Hatip Lisesi Eşit Ağırlık Dersleri

Eşit Ağırlık öğrencileri için yukarıda belirttiğimiz ortak derslere ek olarak bazı dersler de yer almaktadır. Sayısal öğrenciler haftada toplam 40 saat ders görmektedirler. Yukarıda belirttiğimiz ortak dersler 24 saattir. Bu 24 saate ek olarak da 16 saatlik eşit ağırlık dersleri yer almaktadır. Eşit Ağırlık dersleri şu şekildedir:

  • Seçmeli Türk Dili ve Edebiyatı: 3 veya 5 saat
  • Dil ve Anlatım: 3 veya 5 saat
  • Seçmeli Tarih: 2 veya 4 saat
  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük: 2 veya 4 saat
  • Seçmeli Coğrafya: 2 veya 4 saat
  • Felsefe: 2 saat
  • Sosyoloji: 2 saat

NOT: Eşit Ağırlık bölümünde bu derslerin tamamı yer almamaktadır. Bu dersler arasından 16 saat olacak şekilde dersler, okul yönetimi tarafından seçilmektedir.
 
» Sınıf Konuları


TYT Konuları
AYT Konuları
Üniversite Taban Puanları

11 sınıf imam hatipte hangi dersler var?

İçindekiler:

  1. 11 sınıf imam hatipte hangi dersler var?
  2. Lisede sayısal seçenler hangi dersleri görür?
  3. Imam hatip liselerinde beden eğitimi dersi kaç saat?
  4. TM bölümünde hangi dersler var?
  5. Lise eşit ağırlık dersleri nelerdir?
  6. Imam Hatip Liselerinde Arapça dersi haftada kaç saat Okutulmasi zorunludur?
  7. TM öğrencileri hangi derslerden sorumlu?

11 sınıf imam hatipte hangi dersler var?

İMAM HATİP LİSESİ DERSLERİ VE DERS SAATLERİ
DERS ADIDERS SAATİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI5 SAAT
FELSEFE2 SAAT
YABANCI DİL2 SAAT
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR/GÖRSEL SANATLAR/MÜZİK1 SAAT
8 satır daha

Lisede sayısal seçenler hangi dersleri görür?

Lisedöneminde sayısalalanda başta matematik, fizik, geometri, biyoloji ve kimya dersleribulunuyor. Daha sonrasında da tüm alanların ortak olarak aldığı; İngilizce, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Tarih, Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Müzik ve Türk dili ve Edebiyatı dersleribulunuyor.

Imam hatip liselerinde beden eğitimi dersi kaç saat?

Diğer ortaokulların dersçizelgesine göre ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi sınıflarda 2'şer saat; Beden Eğitimive Spor Derside sınıflarda 2'şer saatverilecek. İmam hatiportaokullarının zorunlu ve seçmeli derssaatleriyle birlikte haftalık toplam derssaati 40 saatolacak.

TM bölümünde hangi dersler var?

Eşit ağırlık derslerine ilişkin detaylar şu şekildedir;
  • Türk Edebiyatı
  • Dil ve Anlatım.
  • Geometri.
  • Matematik.
  • Tarih.
  • Coğrafya.
  • Felsefe.
  • İngilizce.
BE

Lise eşit ağırlık dersleri nelerdir?

Eşit ağırlık derslerine ilişkin detaylar şu şekildedir;
  • Türk Edebiyatı
  • Dil ve Anlatım.
  • Geometri.
  • Matematik.
  • Tarih.
  • Coğrafya.
  • Felsefe.
  • İngilizce.
BE

Imam Hatip Liselerinde Arapça dersi haftada kaç saat Okutulmasi zorunludur?

Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri sınıflarda 2'şer saatverilecek. Arapça dersiise 5. ve 6. sınıflarda 4'er saat, 7. ve 8. sınıflarda ise 3'er saat okutulacak.

TM öğrencileri hangi derslerden sorumlu?

Eşit ağırlık bölümünde Türkçe, Matematik ve Edebiyat dersleriağırlıklı olarak okutuluyor. Aynı zamanda bölümde Coğrafya, Geometri, Tarih ve Felsefe dersleride okutuluyor. Üniversite sınavının 1. aşamasını başarı ile geçebilmek için mutlaka Türkçe, Coğrafya, Matematik, Tarih ve Felsefe testlerini çözmeniz gerekir.

Sınıf Dersleri Neler? Hangi Ders Kaç Saat?

sınıf dersleri neler? Lise 3’te hangi dersler bizi bekliyor? Lise 3 öğrencileri hangi dersleri görecek? Lise 3 seçmeli ve zorunlu dersleri. sınıfta hangi dersler zorunlu? sınıf dersleri ve haftalık ders saatleri. sınıfta matematik kaç saat?

sınıfta Türk edebiyatı kaç saat? sınıf Fizik, kimya, biyoloji dersleri kaç saat? Lise 3 dersleri neler? Lise 3’te hangi dersleri göreceğim? sınıf sayısal bölümde hangi dersler var? sınıf sözel bölümde olan dersler ve ders saati. sınıf haftalık ders çizelgesi.

Sınıfta Hangi Dersler Var?

Aşağıda yer alan bilgilerde sınıflarda yer alan toplam ders saatinin derslere göre dizilişini bulacaksınız. Haftalık ders saatine göre baktığımızda sınıfta hangi derslerin kaç saat olduğunu rahatlıklara görebilmekteyiz. sınıf sayısal dersleri neler? sınıf sözel bölüm dersleri. sınıf eşit ağırlıkta hangi dersler var?

Sınıf Dersleri

Sınıf DersleriDers Saatleri
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI5
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ2
TARİH2
T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
COĞRAFYA
MATEMATİK
FİZİK
KİMYA
BİYOLOJİ
FELSEFE2
BİRİNCİ YABANCI DİL4
İKİNCİ YABANCI DİL2
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR2
GÖRSEL SANATLAR/MÜZİK2
SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK KÜLTÜRÜ
ORTAK DERS SAATİ TOPLAMI21
DİL VE ANLATIM 
SEÇMELİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI (2)(3) veya (5)
DİKSİYON VE HİTABET (1)1
OSMANLI TÜRKÇESİ (3)2
MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ 
TEMEL MATEMATİK (2)2
SEÇMELİ MATEMATİK (2)6
SEÇMELİ FİZİK (2)4
SEÇMELİ KİMYA (2)4
SEÇMELİ BİYOLOJİ (2)4
ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (1)(1) veya (2)
MATEMATİK TARİHİ VE UYGULAMALARI (3)2
FEN BİLİMLERİ TARİHİ VE UYGULAMALARI (3)3
SOSYAL BİLİMLER 
SEÇMELİ TARİH (1)(2) veya (4)
TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYET TARİHİ (1)(2) veya (4)
İSLAM KÜLTÜR VE MEDENİYETİ (1)2
İSLAM BİLİM TARİHİ (1)2
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ (1)
SEÇMELİ COĞRAFYA (2)(2) veya (4)
PSİKOLOJİ (1)2
SOSYOLOJİ (1)2
MANTIK (1)2
BİLGİ KURAMI (1)
DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI (1)1
İŞLETME (1)2
EKONOMİ (1)2
GİRİŞİMCİLİK (1)1
YÖNETİM BİLİMİ (1)2
ULUSLARARASI İLİŞKİLER (1)2
DİN, AHLÂK VE DEĞERLER 
KUR’AN-I KERİM (4)2
PEYGAMBERİMİZİN HAYATI (4)2
TEMEL DİNİ BİLGİLER (2)(1) veya (2)
YABANCI DİLLER VE EDEBİYATI 
SEÇMELİ BİRİNCİ YABANCI DİL (4)(2) veya (10)
SEÇMELİ İKİNCİ YABANCI DİL (4)(2) veya (4)
YABANCI DİLLER EDEBİYATI (4)(1) veya (2)
SPOR VE SOSYAL ETKİNLİK 
SEÇMELİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR (4)2
SOSYAL ETKİNLİK (4)(1) veya (2)
SEÇMELİ GÖRSEL SANATLAR (4)2
SEÇMELİ MÜZİK (4)2
SANAT TARİHİ (1)2
GÜZEL SANATLAR 
DRAMA (1)1
BİLİŞİM 
BİLGİSAYAR BİLİMİ (2)2
PROJE HAZIRLAMA (1)(1) veya (2)

Yukarıdaki dersler sınıf dersleri olarak her sınıf öğrencisinin alacağı ortak dersler olarak 21 saatlik dersler bulunmaktadır. Diğer derslere eşit sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerine göre alınmakta ve o derslerle (18 saat), rehberlik ve yönlendirme (1 saat) ile birlikte sınıfta hafta 40 saat ders bulunmaktadır.

sınıfta ortak dersler ve bölüm dersleriyle birlikte toplamda haftada 40 saat ders bulunmaktadır. Aşağıdan sınıf Anadolu lisesi derslerine, fen lisesi, imam hatip anadolu lisesi derslerine ve ders saatlerine, haftalık ders çizelgesine ve daha fazla bilgiye göz atabilirsiniz.

Sınıf Sayısal Bölüm Dersleri

  • TEMEL MATEMATİK 2 saat
  • SEÇMELİ MATEMATİK 6 saat
  • SEÇMELİ FİZİK 4 saat
  • SEÇMELİ KİMYA 4 saat
  • SEÇMELİ BİYOLOJİ 4 saat
  • ASTRONOMİ VE UZAY BİLİMLERİ (1) veya (2) saat
  • MATEMATİK TARİHİ VE UYGULAMALARI 2 saat
  • FEN BİLİMLERİ TARİHİ VE UYGULAMALARI 3 saat

Sınıf Sözel Bölüm Dersleri

  • Seçmeli Türk Dili ve Edebiyatı: 3 veya 5 saat
  • Diksiyon ve Hitabet: 1 saat
  • Osmanlı Türkçesi: 2 saat
  • İslam Kültür ve Medeniyeti: 2 saat
  • İslam Bilim Tarihi: 2 veya 4 saat
  • Psikoloji: 2 saat
  • Sosyoloji: 2 saat
  • Mantık: 2 saat

Sınıf Eşit Ağırlık Bölüm Dersleri

  • Seçmeli Türk Dili ve Edebiyatı: 3 veya 5 saat
  • Diksiyon ve Hitabet: 1 saat
  • Osmanlı Türkçesi: 2 saat
  • İslam Kültür ve Medeniyeti: 2 saat
  • İslam Bilim Tarihi: 2 veya 4 saat
  • Psikoloji: 2 saat
  • Sosyoloji: 2 saat
  • Mantık: 2 saat

Sınıf Anadolu Lisesi Dersleri

  • TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 5 saat
  • DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 saat
  • TARİH 2 saat
  • FELSEFE 2 saat
  • BİRİNCİ YABANCI DİL 4 saat
  • İKİNCİ YABANCI DİL 2 saat
  • BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 2 saat
  • GÖRSEL SANATLAR/MÜZİK 2 saat

Sınıf Fen Lisesi Dersleri

  • TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 5 saat
  • DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2 saat
  • TARİH 2 saat
  • FEN LİSESİ MATEMATİK 6 saat
  • FEN LİSESİ FİZİK 4 saat
  • FEN LİSESİ KİMYA 4 saat
  • FEN LİSESİ BİYOLOJİ 4 saat
  • FELSEFE 2 saat
  • BİRİNCİ YABANCI DİL 4 saat
  • İKİNCİ YABANCI DİL 2 saat
  • BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 2 saat
  • SEÇMELİ DERSLER 3 saat

Sınıf Anadolu İmamhatip Lisesi Dersleri

  • TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 5 saat
  • TARİH 2 saat
  • FELSEFE 2 saat
  • YABANCI DİL 2 saat
  • BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR/GÖRSEL SANATLAR/MÜZİK 1 saat
  • KUR’AN-I KERİM 4 saat
  • MESLEKİ ARAPÇA (*) 3 saat
  • TEFSİR 2 saat
  • AKAİD 1 saat
  • HİTABET VE MESLEKİ UYGULAMA 2 saat
  • SEÇMELİ DERSLER 16 Saat

sınıf imam hatip Anadolu liselerinde Türk dili ve edebiyatı 5 saat, tarih 2 sat, felsefe 2 saat, yabancı dil 2 saat, beden eğitimi-görsel sanatlar-müzik 1 saat ortak dersleri 12 saat, Kuran-ı Kerim 4 saat, mesleki Arapça 3 saat, tefsir 2 saat, akaid 1 saat, hitabet ve mesleki uygulama 2 saat ve seçmeli dersler 16 saat olmak üzere haftalık 40 saat ders vardır.

 sınıf dersleri neler

sınıf toplam ders sayısı 40 saattir. Ortak dersler ve seçmeli dersler olarak iki kısma ayrılmıştır bu kısımlar her lise türünde farklılık göstermektedir. Yine sınıf ortak derslerin toplamı ve seçmeli ders saatlerinin toplamı da lise türüne göre değişmektedir. Toplamda 40 saat ders görmektedirler. Detaylı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Hazırlık Lisesi bulunan Anadolu Liselerinin ders programına yine aşağıdaki linkten detaylı olarak bakabilirsiniz.

Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi (Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi Haftalık Ders Çizelgeleri
hariç) ile 27/01/ tarihli ve 6 sayılı kararıyla kabul edilen Genel Lise, Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı
Bulunan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi

Güzel sanatlar, spor lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu liseleri, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi’nde bulunan tüm dersleri ve seçmeli dersleri ortaöğretim kurumları haftalık ders çizelgesinden görebilirsiniz.

Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi İçin Tıklayın

ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNİN
UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

  • Haftalık ders çizelgelerinde ortak dersler ve seçmeli dersler bölümleri yer almaktadır. Ortak dersler ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu olarak alması gereken derslerdir.
  • Seçmeli derslerin kaç kez alınabileceği, dersin adının yanındaki parantez içinde belirtilmiştir.
  • Çizelgedeki seçmeli derslerin haftalık ders saati sayıları, sınıflara göre parantez içinde ve seçenekli olarak verilmiştir. Öğrenciler her sınıfta parantez içindeki ders saatlerinden sadece birini seçebilirler. Örneğin seçmeli dersler bölümünde Sosyal Etkinlik dersi (1) (2) şeklinde yer almaktadır. Öğrenciler, bu dersi ya “1” ya da “2” ders saati olarak seçeceklerdir.
  • Türk dili ve edebiyatı, seçmeli Türk dili ve edebiyatı; tarih ve seçmeli tarih gibi derslerin değerlendirmeleri ayrı ayrı yapılır. Bu dersler, farklı öğretmenler tarafından okutulabileceği gibi aynı öğretmen tarafından da okutulabilir.
  • Bilgi kuramı ve sosyal etkinlik dersleri notla değerlendirilmez.
  • Seçmeli dersler öğrencinin ilgi ve istekleri ile hedefledikleri yükseköğretim programları doğrultusunda öğrenci, veli ve okul tarafından ortaklaşa belirlenecektir.
  • Birinci ve ikinci yabancı dil derslerinde Bakanlar Kurulu Kararı ile öğretiminin yapılması kabul edilen yabancı diller okutulacaktır. Ortak ve seçmeli dersler grubunda yer alan birinci ve ikinci yabancı dil dersleri birbirinden farklı olmak zorundadır.
  • Seçmeli derslerde gruplar oluşturulurken Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre işlem yapılır.
  • Öğrenciler bir alt sınıfta okudukları seçmeli dersi ve/veya saatini bir üst sınıfta değiştirebilirler. Birbirinin devamı olan derslerin seçiminde, öğrencinin öğrenimini gördüğü öğretim programının bir üstü olan programın uygulanması esastır.
  • Farklı sınıf seviyelerinde seçilen aynı derslerde öğrencilerin birlikte eğitim almaları sağlanabilir.
  • Öğrenciler ilgi, istek ve okulun imkânları doğrultusunda “beden eğitimi ve spor/görsel sanatlar/müzik”, “görsel sanatlar/müzik”, “beden eğitimi ve spor/görsel sanatlar” veya “beden eğitimi ve spor/müzik” derslerinden sadece birini, Sosyal bilimler liselerinin hazırlık sınıfında ise söz konusunu derslerden farklı iki dersi seçer. Öğrenciler bu derslerden alt sınıfta seçtikleri bir dersi üst sınıflarda değiştirebilirler.
  • Ders saatlerinin mevcut öğretim programlarında belirtilen ders saatinden az veya fazla olması hâlinde derslere ait öğretim programlarının amaç ve açıklamaları dikkate alınarak mevcut programlar doğrultusunda zümre öğretmenler kurulunca hazırlanacak programlar uygulanır.
  • Öğretim programı olmayan seçmeli derslerde -varsa- ilgili derslere ait öğretim programlarının amaç ve açıklamaları da dikkate alınarak zümre öğretmenler kurulunca hazırlanacak programlar uygulanır.
  • Ortaöğretim kurumlarının tamamında yılsonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak ders “Türk dili ve edebiyatı” dersidir. Bu dersin yanında; Güzel sanatlar lisesi müzik alanlarında: “Batı müziği teori ve uygulaması (Müzik)”, “Türk halk müziği teori ve uygulaması (Türk halk müziği)”, “ Türk sanat müziği teori ve uygulaması (Türk sanat müziği)”
  • – Güzel sanatlar lisesi görsel sanatlar bölümünde “desen”,
  • – Spor lisesinde 9. sınıflarda “temel spor eğitimi”, 10, 11 ve sınıflarda “bireysel sporlar”, yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak derslerdir.
  • Güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinde haftalık ders çizelgesine ağırlık verilmek kaydıyla bireysel ve grup derslerinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik’in ilgili hükümleri doğrultusunda yapılacak derslerin süresi, öğrenci ihtiyaçlarına göre belirlenir ve okulda yapılan çeşitli aktiviteleri içermez.
  • “Piyano”, “bağlama”, “çalgı”, “bireysel ses eğitimi” ve “bireysel sporlar” dersleri öğrencinin öğretmen ile bire bir (en az 2 veya 3 öğrenci) yaptığı derslerdir. Ancak ilgili dersler yeterli öğretmen olmaması durumunda, grup olarak da yapılabilir. Çalgı Eğitimi dersinde; Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilen çalgıların “[bağlama, kaval, tar, kemane, yaylı sazları (kemança, Karadeniz kemençesi, kemane)] (THM), [tambur, ney, klasik kemençe, ut, kanun, keman, klarnet] (TSM), [gitar, flüt, bağlama, tambur, keman, viyola, çello, kontrbas, ney, ut, klasik kemençe, kanun, klarnet, kaval, vurmalı çalgılar, tar, kemane, yaylı sazlar (kemança, Karadeniz kemençesi, kemane)] (müzik)” eğitimi yapılacaktır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır