büro yönetimi ve yönetici asistanlığı dgs bölümleri / En popüler sözel meslekleri neler? - Üniversite Rehberi Blog

Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı Dgs Bölümleri

büro yönetimi ve yönetici asistanlığı dgs bölümleri

En popüler sözel meslekleri neler?

Üniversite s&#;nav&#;ndan önce hangi mesleklerin beklenti ve yeteneklerine uygun oldu&#;una karar vermende fayda var. Buna yard&#;mc&#; olmak için sözel bölüm mesleklerini senin için ele ald&#;k.

Ülkemizde kimi sözel bölümler iyi bir i&#; imkan&#; ve yüksek gelir vadeder ve en popüler sözel meslekleri olarak de&#;erlendirilebilir. Ancak say&#;sal ve e&#;it a&#;&#;rl&#;kta oldu&#;u gibi sözel bölümler de oldukça çe&#;itlidir. Bu çe&#;itlilik, tercih yaparken kafa kar&#;&#;&#;kl&#;&#;&#; ya&#;amana yol açabilir. Dolay&#;s&#;yla gelecekte iyi i&#; imkan&#;na sahip bir sözel bölüm okumak istersen, seçim yaparken bilgi sahibi olman oldukça önemli. &#;lgi alanlar&#;na, beklentilerine göre mesle&#;ini seçerken, sözel bölümlere yönelmek istersen bu alandaki meslekleri ara&#;t&#;rmak senin için faydal&#; olur. Sözel en çok tercih edilen meslekler karar vermende sana yard&#;mc&#; olabilir.

En iyi sözel bölüm meslekleri

Sözel bölümler Türkçe ve Sosyal a&#;&#;rl&#;kl&#; bölümlerdir ve üniversite s&#;nav&#;nda puan türüne göre yerle&#;tirilme yap&#;l&#;r. Dolay&#;s&#;yla üniversite giri&#; s&#;nav&#; TYT’nin ard&#;ndan AYT oturumuna girip Türkçe ve Sosyal Bilimler testlerini çözmelisin. En iyi sözel bölümler; ilgi alanlar&#;n, yeteneklerin, imkanlar&#;n ve hayallerine göre de&#;i&#;ir. Meslek seçimi sadece yüksek gelir imkan&#; ve i&#; garantisinden ibaret de&#;ildir. Yap&#;lan i&#;ten duydu&#;un haz, hayat kaliteni do&#;rudan etkiler. &#;&#; hayat&#;, ya&#;am&#;n&#;n büyük bir bölümünü kapsar. Bu nedenle, sevmedi&#;in bir meslek tercihinde bulunmak hayat&#;n&#;n büyük bir bölümünde mutsuz olmana neden olabilir. Bundan dolay&#;, tercih döneminin öncesinde birçok meslek hakk&#;nda detayl&#; bilgi edinmende fayda var. A&#;a&#;&#;daki sözel meslekleri inceleyerek onlarla ilgili baz&#; önemli bilgileri ö&#;renebilirsin.

Okul Öncesi Ö&#;retmenli&#;i

Sözelde popüler bölümler denildi&#;inde akla gelen ilk mesleklerden biri Okul Öncesi Ö&#;retmenli&#;i. En çok tercih edilen sözel bölümlerinden biri oldu&#;u için üniversite s&#;nav&#;nda yüksek puan alman gerekir. Bu bölümü seçersen, Erken Çocukluk Döneminde E&#;itim, Psikoloji, E&#;itim Sosyolojisi gibi dersler alacaks&#;n. 4 y&#;ll&#;k Okul Öncesi Ö&#;retmenli&#;ini tamamlad&#;&#;&#;nda Okul Öncesi Ö&#;retmeni unvan&#; ile mezun olursun. Devlette, özel kre&#;lerde, sivil toplum kurulu&#;lar&#;nda ve anaokullar&#;nda çal&#;&#;abilirsin. Geli&#;mi&#;, i&#; imkan&#; aç&#;s&#;ndan talep gören bir bölümdür. Ö&#;retmenlerde maa&#; üzerinde ek ders saatlerinin büyük bir etkisi vard&#;r. Okul Öncesi Ö&#;retmenlerinin ise ek dersi sabittir. Bu nedenle, ek dersi tam alamamak gibi bir endi&#;eleri yoktur. Okul Öncesi Ö&#;retmenleri haftada 30 saat derse girmi&#; kabul edilirler. 30 saatin 18 saati maa&#; kar&#;&#;l&#;&#;&#; iken kalan 12 saati için ek ders ödemesi yap&#;l&#;r. Ayn&#; zamanda okul öncesi ö&#;retmenleri okul nöbetinden muaft&#;rlar. Teneffüsleri olmad&#;&#;&#; için belirli günlerde teneffüste de görev alma zorunluluklar&#; bulunmaz.

Özel E&#;itim Ö&#;retmenli&#;i

Özel e&#;itim; özel durumu olan, bedensel, zihinsel ya da duygusal engel ta&#;&#;yan ö&#;rencilere e&#;itim veren ö&#;retmenler yeti&#;tirir. Dolay&#;s&#;yla Özel E&#;itim Ö&#;retmenli&#;i mesle&#;ini icra edecek bir ö&#;retmen olmak istersen, son derece merhametli ve sab&#;rl&#; olmal&#;s&#;n. Bu bölümü seçersen, &#;&#;aret Dili, Zihin Yetersizli&#;i ve Otizm Spektrum Bozuklu&#;u, Uygulamal&#; Davran&#;&#; Analizi gibi dersler al&#;rs&#;n. &#;&#; olanaklar&#; aç&#;s&#;ndan da iyi bir seçenek olarak de&#;erlendirilebilir. Özel e&#;itim merkezleri, kamu ve özel sektör çal&#;&#;ma alanlar&#; olarak bilinir. Ayn&#; zamanda di&#;er e&#;itim fakültesi programlar&#;ndan farkl&#; olarak Özel E&#;itim Ö&#;retmenleri hastanelerde de i&#; imkan&#; elde edebilirler. Sözel en çok atanan bölümler aras&#;nda da ilk s&#;ralarda Özel E&#;itim Ö&#;retmenli&#;i yer al&#;r.

Türkçe Ö&#;retmenli&#;i

Türkçe Ö&#;retmeni, ortaokul düzeyine e&#;itim verir. Popülerli&#;ini uzun y&#;llara ra&#;men hala korur. Türkçe Ö&#;retmenli&#;i okursan, Türk Dili, Dil Bilgisi, E&#;itim Psikolojisi, Çocuk Edebiyat&#; ve Türk Halk Edebiyat&#; gibi dersler al&#;rs&#;n. Hem devlet hem özel sektörde i&#; imkan&#; bulabilirsin. Etüt merkezleri, dershaneler, kurslar ve okullar çal&#;&#;ma alanlar&#;n aras&#;nda yer al&#;r. Ayn&#; zamanda, Türkçe Ö&#;retmenli&#;i atamalar konusunda da temel derslerden birine yönelik olmas&#; sebebiyle talep edilen bir bölümdür.

Tarih Ö&#;retmenli&#;i

Tarih Ö&#;retmenli&#;i kamu kurumunda tarih ö&#;retmeni unvan&#; ile çal&#;&#;mak isteyenlerin tercihidir. Tarih ile ilgileniyor ya da akademik kariyer yapmak için tarih okumak istiyorsan tam sana göre olabilir. Üniversitede Tarih Ö&#;retmenli&#;i okudu&#;un takdirde, Orta Ça&#; Dünya Tarihi, Osmanl&#; Türkçesi, Tarih Felsefesi ve Yeni Ça&#; Dünya Tarihi derslerini al&#;rs&#;n. Dershaneler, okullar, etüt merkezleri çal&#;&#;ma alanlar&#;nda i&#; bulabilirsin.

Türk Dili ve Edebiyat&#; Ö&#;retmenli&#;i

Türk Dili ve Edebiyat&#; Ö&#;retmenli&#;i, sözel popüler bölümler aras&#;nda uzun y&#;llardan beri popülerli&#;ini kaybetmemi&#;tir. Türk Dili ve Edebiyat&#; Ö&#;retmenli&#;i bölümü baz&#; üniversitelerin E&#;itim Fakültelerinde bulunur. Türk Dili ve Edebiyat&#; Ö&#;retmenli&#;i haricinde Türk Dili ve Edebiyat&#; Bölümü de vard&#;r. Bu bölümü tercih edersen, akademik kariyer yapma &#;ans&#;na da sahip olursun. Medya &#;irketleri, Türk Dil Kurumu, yay&#;nevleri, özel etüt merkezleri ve dershanelerde i&#; bulabilirsin.

Radyo, Televizyon ve Sinema

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü de popüler bir sözel seçene&#;idir. Pek çok üniversitede bulunan bir bölüm olup fazla mezun verse de medya kurulu&#;lar&#; kendini geli&#;tirmi&#; mezunlarla çal&#;&#;may&#; tercih eder. Bu nedenle, çok mezun say&#;s&#;na ra&#;men, nitelikli çal&#;&#;an bulmak medya sektöründe oldukça zordur. E&#;itim sürecinde kendini geli&#;tirir, bir alanda uzmanl&#;k kazan&#;r, atölye çal&#;&#;malar&#;na a&#;&#;rl&#;k verirsen farkl&#; f&#;rsatlar kar&#;&#;na ç&#;kabilir. Filme, sanata, video ve foto&#;raf çekmeye, kurgu yapmaya ya da senaryo yazmaya ilgi duyuyorsan bu bölüm tam senlik olabilir! Radyo, Televizyon ve Sinema e&#;itimi al&#;rsan, Video- Kurgu, Görsel Kültür, Film Ele&#;tirisi, Medya Okuryazarl&#;&#;&#; görece&#;in derslerden baz&#;lar&#;d&#;r. Uzmanla&#;t&#;&#;&#;n alana, yetenek ve imkanlar&#;na göre Senarist, Yönetmen, Sunucu, Kameraman, Yap&#;mc&#;, Metin Yazar&#; gibi farkl&#; unvanlarda çal&#;&#;man mümkün.

Gastronomi ve Mutfak Sanatlar&#;

Son y&#;llar&#;n de&#;eri giderek artan sözel seçeneklerinden biri de Gastronomi ve Mutfak Sanatlar&#; Bölümü. Haz&#;r yemek tüketiminin giderek yayg&#;nla&#;mas&#; ve yemek tutkusunun art&#;&#; göstermesiyle beraber mutfakla ilgili programlar gitgide daha k&#;ymetli hale geliyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatlar&#;’nda dersler genelde mutfakta uygulamal&#; olarak i&#;lenir. Türk Mutfak Kültürü, Estetik ve Sanat Felsefesi, Yiyecek – &#;çecek Yönetimi, Beslenmenin Temel &#;lkeleri bu bölümü seçersen görece&#;in derslerden baz&#;lar&#;d&#;r. Mezun oldu&#;unda Gastronom unvan&#; al&#;rs&#;n. &#;ef ya da A&#;ç&#; olman&#;n haricinde G&#;da Denetleyicisi, Tüketim &#;efi, E&#;itim &#;efi, Gurme veya Executive &#;ef olma &#;ans&#;n da var. Oteller, kafe ve restoranlar, catering &#;irketleri, havayolu &#;irketlerinde i&#; bulabilirsin. Yemek yapma tutkun varsa, beslenme ilkelerini ve dengeli beslenme tekniklerini merak eden biriysen bu bölüm sana hitap edebilir.

Tüm sözel bölümler

Sözelde hem lisans hem de önlisans bölümleri çe&#;itli ve okumas&#; keyiflidir. Pek çok ö&#;rencinin hobilerine ve yeteneklerine hitap edebilen sözel bölümler vard&#;r. Yukar&#;daki listede yer almayan di&#;er sözel programlar&#;n&#; da merak ediyorsan a&#;a&#;&#;daki listeyi inceleyebilirsin. &#;&#;te sözel en iyi bölümleri s&#;ralamas&#;nda 4 y&#;ll&#;k e&#;itim veren di&#;er lisans bölümleri:

  • Arkeoloji ve Sanat Tarihi
  • Animasyon ve Oyun Tasar&#;m&#;
  • Bas&#;n ve Yay&#;n
  • Canland&#;rma Filmi Tasar&#;m ve Yönetimi
  • Ça&#;da&#; Türk Lehçeleri ve Edebiyatlar&#;
  • Çerkez Dili ve Edebiyat&#;
  • El Sanatlar&#;
  • Film Tasar&#;m ve Yönetmenli&#;i
  • Film Tasar&#;m ve Yazarl&#;k
  • Foto&#;raf ve Video
  • Geleneksel Türk Sanatlar&#;
  • Görsel &#;leti&#;im Tasar&#;m&#;
  • Gürcü Dili ve Edebiyat&#;
  • Halkla &#;li&#;kiler
  • &#;leti&#;im Bilimleri
  • &#;leti&#;im Sanatlar&#;
  • &#;slami &#;limler
  • Kazak Dili ve Edebiyat&#;
  • Kurgu Ses Görüntü Yönetimi
  • Kürt Dili ve Edebiyat&#;
  • Rekreasyon Yönetimi
  • Sanat Tarihi
  • Sümeroloji
  • Süryani Dili ve Edebiyat&#;
  • Tiyatro Ele&#;tirmenli&#;i ve Dramaturji
  • Türk Halkbilimi
  • Türkoloji
  • Yeni Medya
  • Zaza Dili Ve Edebiyat&#;

2 y&#;ll&#;k sözel bölümler listesi

En iyi sözel bölümler 4 y&#;ll&#;k olabilece&#;i gibi 2 y&#;ll&#;k popüler sözel bölümler de vard&#;r. Sözel seçenekleri aras&#;nda 2 y&#;ll&#;k e&#;itim veren birçok önlisans bölümü bulunur. Bu bölümler aras&#;nda Adalet gibi Dikey Geçi&#; S&#;nav&#; (DGS) ile 4 y&#;ll&#;k bölümlere geçi&#; &#;ans&#; tan&#;yan programlar da vard&#;r. DGS ile 4 y&#;ll&#;&#;a tamamlanan önlisans programlar&#; oldukça popülerdir. Ayn&#; zamanda, seni en k&#;sa sürede i&#; hayat&#;na haz&#;rlayan, i&#; imkanlar&#; pek çok lisans program&#;na göre daha fazla olan önlisans programlar&#; da bulunur. &#;&#;te 2 y&#;ll&#;k sözel bölümlerin bir listesi:

  • Adalet
  • A&#;ç&#;l&#;k
  • Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanl&#;&#;&#;
  • Ça&#;r&#; Merkezi Hizmetleri
  • Çocuk Geli&#;imi
  • Deri Konfeksiyon
  • Foto&#;rafç&#;l&#;k ve Kameramanl&#;k
  • Geleneksel El Sanatlar&#;
  • Hal&#;c&#;l&#;k ve Kilimcilik
  • Halkla &#;li&#;kiler ve Tan&#;t&#;m
  • Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterli&#;i
  • &#;lahiyat
  • Kültürel Miras ve Turizm
  • Marka &#;leti&#;imi
  • Medya ve &#;leti&#;im
  • Mimari Dekoratif Sanatlar
  • Radyo ve Televizyon Programc&#;l&#;&#;&#;
  • Reklamc&#;l&#;k
  • Saç Bak&#;m&#; ve Güzellik Hizmetleri
  • T&#;bbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  • Turist Rehberli&#;i ve Turizm Animasyonu
  • Uygulamal&#; &#;ngilizce, &#;spanyolca veya Rusya Çevirmenlik
  • Yerel Yönetimler

Bu programlar aras&#;nda 2 y&#;ll&#;k önlisans program&#;n&#; tamamlad&#;ktan sonra Dikey Geçi&#; S&#;nav&#; (DGS) ile 4 y&#;l e&#;itim veren lisans programlar&#;ndan birine geçi&#; hakk&#; elde edebilece&#;in birkaç program var. Dolay&#;s&#;yla sözel en iyi bölümler s&#;ralama olarak bak&#;ld&#;&#;&#;nda 4 y&#;ll&#;k e&#;itim veren lisans programlar&#; yer almaz. Dikey Geçi&#; S&#;nav&#; (DGS) ile geçi&#; yapabilece&#;in iyi programlar aras&#;nda Adalet, A&#;ç&#;l&#;k, Bas&#;n ve Yay&#;n, Ça&#;r&#; Merkezi Hizmetleri, Çocuk Geli&#;imi, Foto&#;rafç&#;l&#;k ve Kameramanl&#;k, &#;lahiyat, Medya ve &#;leti&#;im, Radyo ve Televizyon Programc&#;l&#;&#;&#; ve Uygulamal&#; &#;ngilizce ve Çevirmenlik yer al&#;r.

Sana en uygun sözel bölümü seçmelisin 

&#;&#;verenler, pek çok üniversite mezunu aday aras&#;ndan bir pozisyona en uygun aday&#; ararken karars&#;zl&#;k ya&#;ad&#;klar&#;nda kendini en çok geli&#;tirmi&#; aday&#; tercih etme e&#;iliminde olur. Bahsi geçen bölümlerde kazand&#;&#;&#;n deneyim ne kadar çe&#;itli olursa i&#; imkan&#;na sahip olma &#;ans&#;n da o kadar yükselir. &#;yi bir özgeçmi&#;, staj ve i&#; deneyimleri, yabanc&#; dil sertifikalar&#;, özel veya devlet kurumlar&#;ndan edindi&#;in mesleki e&#;itim sertifikalar&#;, kat&#;ld&#;&#;&#;n projeler, gönüllü çal&#;&#;malar&#;n, teknik bilgini ispatlayan çal&#;&#;malar&#;n ya da e&#;itimlerin seni di&#;er adaylar&#;n aras&#;ndan bir ad&#;m öne ç&#;karabilir. Edindi&#;in mesleki bilgi ve tecrübeye ek olarak kendini geli&#;tirdi&#;in ek becerilerin sana oldukça katk&#; sa&#;layabilir. Düzgün bir diksiyon sahibi olmak, iyi bir Türkçe bilgisi, farkl&#; bir yabanc&#; dilde uzmanl&#;k kazanmak ve güçlü ki&#;ileraras&#; beceriler genellikle i&#;verenlerin sözel bir bölüm mezunundan bekledi&#;i niteliklerdir. &#;irketlerin çal&#;&#;anlarda arad&#;klar&#; özellikler aras&#;nda plan ve organizasyon yapabilme, öncelik s&#;ralamas&#; yapabilme, liderlik becerileri, cesaret ve dürüstlük yer al&#;r. Gelecekte iyi bir kariyer in&#;a etmek için üniversite s&#;nav&#;na haz&#;rlan&#;rken hobilerini ve ilgi alanlar&#;n&#; çe&#;itlendirerek kendini geli&#;tirebilir, farkl&#; meslekler hakk&#;nda bol bilgi sahibi olabilirsin.

Merak etti&#;in mesleklerle/pozisyonlarla ilgili detayl&#; bilgilere Pozisyon Rehberi sayfam&#;zdan ula&#;abilirsin.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir?

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mezunları DGS ile hangi bölümlere girebilir ve bu bölümleri nasıl tercih edebilir gelin birlikte bakalım.

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

DGS; ÖSYM tarafından uygulanmakta olan, YKS ile iki yıllık bir önlisans programına yerleşip oradan da mezun olmuş ve 4 yıllık bölümlere geçiş yapmayı arzulayan adayların başvuru yaptığı ve sınavdan alınan puanlar ile tercih yapılarak 2 yıllıktan 4 yıllığa geçişi olanaklı kılan bir sınav türüdür.

Bizler TercihiniYap yazarları olarak yükseköğretim kurumları sınavından kamu personeli seçme sınavına, DGS’den YDS’ye kadar ÖSYM’nin veya kurumların, bakanlıkların, üniversitelerin hazırladığı sınavların hepsinde merak ettiğiniz konularda sizlerin sorularına cevap aramaya çalışan yazılar hazırlamaya devam ediyoruz. Hem 2 yıllık bölüm tercihi yapmadan önceki dönemde hem de 2 yıllık bölüm mezunu olunduktan sonra adayların merak ettiği konulardan birisi olan falanca bölümden mezun olduktan sonra DGS’ye girerek hangi bölümlere geçiş yapabilirim sorusunun cevabını bizler var olan bütün 2 yıllık önlisans programları için hazırlamaya devam ediyoruz. 2 yıllık büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü mezunlarının hangi bölümlere geçiş yapabileceği ve bunu hangi yöntemler ile yapabileceği sorusunun cevabını yazımızın alt kısmında bulabilirsiniz.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere DGS üzerinden adaylar 2 yıllık önlisans programlarından 4 yıllık lisans programlarına geçiş hakkı kazanmak için çabalarlar ve 2 yıllık bir önlisans programı olan büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünden mezun olan adaylar da bunu yapmak istediklerinde yerleşebilecekleri 4 yıllık bazı bölümler vardır. Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı DGS bölümleri şunlardır:

  • Halkla İlişkiler
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • İşletme Bilgi Yönetimi
  • Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
  • Sağlık Yönetimi
  • Yönetim Bilişim Sistemleri

Bunlara ek olarak büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü mezunlarının Anadolu, Atatürk ve İstanbul üniversitelerinin açıköğretim ve/veya uzaktan öğretim fakültelerinde okutulan aşağıdaki açıköğretim bölümlerine de DGS ile geçiş yapma hakkı bulunmaktadır.

  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • İktisat
  • Kamu Yönetimi
  • Maliye
  • Sağlık Yönetimi
  • Uluslararası İlişkiler
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
  • İşletme
  • Konaklama İşletmeciliği
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • Yönetim Bilişim Sistemleri

Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünden mezun olan adaylar bu bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercihleri yapabilmek ve bölümlere yerleşebilmek için de bazı koşulları yerine getirmeleri gerekebilmektedir.

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI MEZUNLARI DGS İLE GEÇİŞ HAKLARI OLAN BÖLÜMLERİ NASIL TERCİH EDEBİLİR?

Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünden mezun olarak bahsedilen bölümleri tercih etmek için eğer herhangi bir ekstra özel koşul, durum mevcut değil ise adayların tercih etmeyi düşündükleri bölüme yerleşebilmesi için o bölüme yerleştirme yapılmasını olanaklı kılan DGS puan türünden (EA, SAY, SÖZ) yeterli puanı elde etmesi gerekmektedir.

Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunu olarak girilebilecek bölümlerin DGS ile tercih edilebildiği puan türleri aşağıdadır.

  • Halkla İlişkiler Sözel yani SÖZ puan türü
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Sözel yani SÖZ puan türü
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım Sözel yani SÖZ puan türü
  • İşletme Bilgi Yönetimi Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Sözel yani SÖZ puan türü
  • Sağlık Yönetimi Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Yönetim Bilişim Sistemleri Eşit Ağırlık yani EA puan türü

Açıköğretim Bölümleri

  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • İktisat &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Kamu Yönetimi &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Maliye &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Sağlık Yönetimi &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Uluslararası İlişkiler &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • İşletme &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Konaklama İşletmeciliği &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık &#;> Sözel yani SÖZ puan türü
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım &#;> Sözel yani SÖZ puan türü
  • Yönetim Bilişim Sistemleri &#;> Eşit Ağırlık yani EA puan türü

Bunlar dışında büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümüne veya diğer bölümlere yerleştirmelerde özel koşul ve şart bulunuyor ise bu özel koşul ve şartların neler olduğuna dair kılavuza göz atmak için TIKLAYINIZ

* Yukarıda yer alan bilgiler ve büro yönetimi ve yönetici asistanlığı mezunları hakkında yazdıklarımız ÖSYM’nin hazırladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişikliğin sorumlusu olan kurum ÖSYM olduğundan dolayı yine bu kurumun hazırladığı kılavuzları ve duyuruları takipte kalmak yararlı olacaktır.

** Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü ve diğer önlisans programları mezunlarının geçiş yapabildiği bölümlere ait ÖSYM’nin yayımladığı DGS ile geçiş yapılabilen bölümler kılavuzunun tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası