boğaziçi üniversitesi müzik bölümü yetenek sınavı / Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Taban Puanları

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Bölümü Yetenek Sınavı

boğaziçi üniversitesi müzik bölümü yetenek sınavı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi y&#;l&#; taban puanlar&#; ve ba&#;ar&#; s&#;ralamalar&#; ÖSYM ve YÖK taraf&#;ndan aç&#;kland&#;. Mimar Sinan Üniversitesi taban puanlar&#;, Mimar Sinan Üniversitesinde e&#;itim almak için Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) yani Yüksekö&#;retim Kurumlar&#; S&#;nav&#;’nda (YKS) al&#;nmas&#; gereken en dü&#;ük puan&#; ifade eder. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#;, Mimar Sinan Üniversitesinde e&#;itim almak için üniversite s&#;nav&#;nda (YKS) tercih yapan ve ilgili bölümleri kazanan ö&#;rencilerin ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#;d&#;r. Mimar Sinan Üniversitesi ba&#;ar&#; s&#;ralamalar&#; ve taban puanlar&#; tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK taraf&#;ndan onaylanm&#;&#;t&#;r. Mimar Sinan Üniversitesi taban puanlar&#;, TYT ve AYT sonuçlar&#;na göre ilgili puan türü üzerinden hesaplan&#;r.

Mimar Sinan Üniversitesi Taban Puanlar&#; ve Ba&#;ar&#; S&#;ralamalar&#; 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bölümleri taban puan&#; ve ba&#;ar&#; s&#;ralamalar&#; a&#;a&#;&#;daki tabloda bulunmaktad&#;r. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi örgün ö&#;retim ba&#;ar&#; s&#;ralamalar&#; ve taban puanlar&#; a&#;a&#;&#;daki tabloda Mimar Sinan Üniversitesinde e&#;itim veren bölümlere göre sunulmu&#;tur. Tablo sütunlar&#; a&#;a&#;&#;daki gibidir. Mimar Sinan Üniversitesi taban puanlar&#; en dü&#;ük Kültür Varl&#;klar&#;n&#; Koruma ve Onar&#;m Bölümü’ne ait olup ,, en yüksek Mimarl&#;k Bölümü’ne ait olup ,'tür. Mimar Sinan Üniversitesi ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#; en dü&#;ük Kültür Varl&#;klar&#;n&#; Koruma ve Onar&#;m Bölümü ile ve en yüksek Sinema ve Televizyon Bölümü ile 'dur.

Bölüm

Taban Puan&#;

Ba&#;ar&#; S&#;ralamas&#;

Kontenjan

Puan Türü

Arkeoloji

,

60+2

EA

Endüstriyel Tasar&#;m

,

60+2

SAY

Felsefe

,

60+2

EA

Fizik

,

30+1

SAY

&#;ç Mimarl&#;k

,

60+2

SAY

&#;statistik

,

65+2

SAY

Kültür Varl&#;klar&#;n&#; Koruma ve Onar&#;m

,

40+1

EA

Matematik

,

70+2

SAY

Mimarl&#;k

,

+3

SAY

Sanat Tarihi

,

80+2

SÖZ

Sinema ve Televizyon

,

60+2

SÖZ

Sosyoloji

,

70+2

EA

&#;ehir ve Bölge Planlama

,

70+2

SAY

Tarih

,

70+2

SÖZ

Türk Dili ve Edebiyat&#;

,

70+2

SÖZ

Giyim Üretim Teknolojisi

,

40+1

SAY

Mimari Restorasyon

,

45+2

SAY

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi say&#;sal bölümleri aras&#;nda en dü&#;ük taban puan&#; Fizik Bölümü ile , ve en yüksek taban puan&#; ise Mimarl&#;k Bölümü ile , olarak belirlenmi&#;tir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi say&#;sal bölümleri aras&#;nda en dü&#;ük ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#; Fizik Bölümü’ne ait olup ve en yüksek ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#; ise Mimarl&#;k Bölümü’ne ait olup &#;eklinde aç&#;klanm&#;&#;t&#;r.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi e&#;it a&#;&#;rl&#;k bölümleri aras&#;nda en dü&#;ük taban puan&#; Kültür Varl&#;klar&#;n&#; Koruma ve Onar&#;m Bölümü ile , ve en yüksek taban puan&#; ise Sosyoloji Bölümü ile , &#;eklinde duyurulmu&#;tur.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi e&#;it a&#;&#;rl&#;k bölümleri aras&#;nda en dü&#;ük ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#; Kültür Varl&#;klar&#;n&#; Koruma ve Onar&#;m Bölümü’ne aittir ve ve en yüksek ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#; ise Sosyoloji Bölümü’ne aittir ve ’tür.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sözel bölümleri aras&#;nda en dü&#;ük taban puan&#; Türk Dili ve Edebiyat&#; Bölümü’ne ait olup , ve en yüksek taban puan&#; ise Sinema ve Televizyon Bölümü’ne ait olup , &#;eklinde aç&#;klanm&#;&#;t&#;r.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sözel bölümleri aras&#;nda en dü&#;ük ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#; Türk Dili ve Edebiyat&#; Bölümü ile ve en yüksek ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#; ise Sinema ve Televizyon Bölümü ile &#;eklinde belirlenmi&#;tir.

Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) Bölümleri

Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) bölümleri &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler Nedir?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde e&#;itim almak isteyen ö&#;rencilerin bilmesi gereken ilk &#;ey, bu üniversitenin Türkiye’nin en iyi devlet üniversiteleri aras&#;nda yer almas&#;d&#;r. Nitekim Mimar Sinan Üniversitesinde e&#;itim alabilmek için , taban puan&#;n&#; geçmek, ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#;n&#; edinmek gerekmektedir. Ancak bu rakamlar y&#;l&#; için geçerlidir ve her bölümün taban puan&#; ve ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#; kendi içinde de&#;erlendirilmelidir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, özellikle sanat ve konservatuvar bölümleriyle bilinir. Bu alanlarda üniversite e&#;itimi almak isteyen ö&#;rencilerin ilk tercihi genellikle Mimar Sinan Üniversitesi olmaktad&#;r. 

&#;stanbul’daki devlet üniversiteleri aras&#;nda bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Be&#;ikta&#;’ta bulunan konumu nedeniyle de tercih edilmektedir. Üniversitenin merkezi bir konumda olmas&#;, birçok ö&#;rencinin tercih sebebi olmaktad&#;r.

Mimar Sinan Üniversitesi Nas&#;l Kazan&#;l&#;r?

Mimar Sinan Üniversitesi, y&#;l&#;nda , taban puan&#;n&#; ve ba&#;ar&#; s&#;ralamas&#;n&#; geçerek kazan&#;l&#;r. Ancak Mimar Sinan Üniversitesi taban puanlar&#; ve ba&#;ar&#; s&#;ralamalar&#; her y&#;l de&#;i&#;iklik göstermektedir.

Mimar Sinan Üniversitesi sanat bölümlerini kazanmak için ise ki&#;inin yetenek s&#;navlar&#;na haz&#;rlanmas&#; gerekir. Yetenek s&#;navlar&#;n&#; geçmek için ki&#;i özel ders alabilir, daha önce sorulan sorular&#; ara&#;t&#;rabilir ve alan&#;yla ilgili becerisini artt&#;rmak için bol bol uygulamal&#; dersler alabilir.

 

Üniversite haz&#;rl&#;k kurslar&#; ile hayalinizdeki okulu kazan&#;n!

 

Mimar Sinan Üniversitesi Kaç Puanla Al&#;yor?

Mimar Sinan Üniversitesi y&#;l&#;nda en az , puanla ö&#;renci alm&#;&#;t&#;r.

Mimar Sinan Üniversitesi y&#;l&#;nda e&#;it a&#;&#;rl&#;k bölümleri aras&#;nda en az , (Kültür Varl&#;klar&#;n&#; Koruma ve Onar&#;m Bölümü), sözel bölümleri aras&#;nda en az , (Türk Dili ve Edebiyat&#; Bölümü) ve say&#;sal bölümleri aras&#;nda ise en az , (Fizik Bölümü) puan ile ö&#;renci al&#;m&#; yapm&#;&#;t&#;r.

Mimar Sinan Üniversitesinde E&#;itim Süresi Kaç Y&#;ld&#;r?

Mimar Sinan Üniversitesinde e&#;itim süresi lisans bölümleri için 4 y&#;ld&#;r ancak ön lisans bölümleri için süre 2 y&#;ld&#;r.

Yüksek lisans için Mimar Sinan Üniversitesi e&#;itim süresi 2 y&#;l, doktora programlar&#; için Mimar Sinan Üniversitesi e&#;itim süresi 4 y&#;ld&#;r.

Mimar Sinan Üniversitesi Özel mi?

Mimar Sinan Üniversitesi özel de&#;ildir, devlet üniversitesidir bu yüzden paral&#; e&#;itim vermemektedir.

Mimar Sinan Üniversitesi herhangi bir vakfa ba&#;l&#; olarak faaliyet gösteren bir özel üniversite de&#;ildir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi devlete ba&#;l&#; olarak e&#;itim hizmeti verir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde ö&#;renciler tam burslu e&#;itim almakta ve yaln&#;zca yemekhane, yurt, ders materyalleri gibi masraflar&#; için ücret ödemektedir.

Mimar Sinan Üniversitesinde Haz&#;rl&#;k Var m&#;?

Mimar Sinan Üniversitesinde haz&#;rl&#;k s&#;n&#;f&#; bulunmaktad&#;r. E&#;itim dili yabanc&#; dil olan bölümler için Mimar Sinan Üniversitesinde haz&#;rl&#;k s&#;n&#;f&#; bulunmaktad&#;r. E&#;itim dili Türkçe olan bölümlerde de iste&#;e ba&#;l&#; olarak haz&#;rl&#;k s&#;n&#;f&#;na gidilebilir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sertifika Programlar&#; Nelerdir?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sertifika programlar&#; &#;unlard&#;r:

  • Sertifikal&#; Geleneksel Ah&#;ap Sanat&#; E&#;itimi - TL
  • Sertifikal&#; Mozaik Yap&#;m Teknikleri - TL
  • Sertifikal&#; Tezhip Tasar&#;m - TL
  • Sertifikal&#; Dijital Ça&#;da Fikri Haklar - TL
  • Tasar&#;mc&#;lar için Temel Modelistlik – TL
  • Yeni Nesil Tasar&#;m Modelistli&#;i - TL
  • Sistemsel Koçluk Sertifika Program&#; - TL
  • Sertifikal&#; Restorasyon Teknik ve Teknolojileri – TL
  • Gelece&#;in E&#;itimcisi Sertifika Program&#;: GESP Nörobilim (Neuroscience) Temelinde Ö&#;retim Uygulamalar&#; Modülü - TL
  • Gelece&#;in E&#;itimcisi Sertifika Program&#;: GESP E&#;itim Ortamlar&#;n&#;n Yönetimi Modülü - TL
  • Gelece&#;in E&#;itimcisi Sertifika Program&#;: GESP E&#;itim Örgütlerinde Çal&#;&#;ma Psikolojisi Modülü - TL
  • Gelece&#;in E&#;itimcisi Sertifika Program&#;: GESP Yap&#;land&#;rmac&#; Ö&#;renme Ortam&#; Tasar&#;m Modelleri Modülü – TL
  • Gelece&#;in E&#;itimcisi Sertifika Program&#;: GESP Yenilikçi Ö&#;retim Uygulamalar&#; Modülü – TL
  • Gelece&#;in E&#;itimcisi Sertifika Program&#;: GESP E&#;iticinin &#;leti&#;im ve Fark&#;ndal&#;k Becerileri Modülü - TL
  • Görsel Ma&#;aza Tasar&#;m&#;: 3 – TL
  • &#;talya'da Sertifikal&#; E&#;itim Rehberli&#;i - TL
  • Yap&#; Bilgi Modellemesi (BIM) Uzman&#; Sertifika Program&#; - TL
  • Yap&#; Bilgi Modellemesi (BIM) Operatörü Sertifika Program&#; - TL

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sertifika programlar&#; ücretleri TL ile TL aras&#;nda de&#;i&#;iklik göstermektedir. Sertifika fiyatlar&#;n&#;n güncellenmesi ihtimaline kar&#;&#; üniversitenin sürekli e&#;itim merkezinin internet sitesi incelenmelidir. Böylece güncel fiyatlar ve yeni e&#;itimler hakk&#;nda bilgi sahibi olunur.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Müzik Bilimleri bölümüne nasıl girebilirim?

Öncelikle başvuracak adayların lise ve dengi okullardan mezun olmaları gerekmektedir. Her yıl sınava ilişkin takvim ve yönetmelik fakültemizin web sayfasında duyurulmaktadır. Adaylar, Özel Yetenek Sınavı’na Başvuru Klavuzu’nda yayınlanan YKS-TYT’den istenilen taban puanı sağladıkları takdirde Müzikoloji Bölümü’nü sistemden online olarak tercih etmektedir. Ardından belirtilen tarihlerde iki aşama şeklinde özel yetenek uygulamaları yapılmaktadır. Ancak, dünya genelinde yaşanan Covid Pandemisi’nin ülkemiz toplum sağlığı açısından kaygı verici düzeyde olması ve salgının bölgesel-yerel seyri nedeniyle yılına özgü olmak üzere “Merkezi Yerleştirme” puanıyla öğrenci alımı yapılmıştır.

2. Yetenek sınavı aşamaları nelerdir?

İki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, piyanodan verilen tek ses, iki ses, 3 ses ve dört ses, ezgi ve ve ritim tekrarları yaptırılmaktadır. Başarılı olanlar ikinci aşamaya geçmeye hak kazanmaktadır. İkinci aşamada, müzikalite ve icra performanslarını ölçmeye yönelik çalma ve söyleme sınavı yapılmaktadır. (İlk ve ikinci aşama sınavlarında istenenler güncellenebilir, değişiklik gösterebilir, sınava girilecek yılın “Özel Yetenek Sınavı Başvuru Klavuzu” nu inceleyiniz.)

3. Müzik Bilimleri bölümüne kabul ve kayıt koşulları nelerdir?

Adayların 1. Aşama Sınav Puanı, 2. Aşama Sınav Puanı, tam puan üzerinde değerlendirilerek aritmetik ortalaması alınmakta ve Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP) elde edilmektedir. Bu hesaplama sonucunda Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP) 70 ve üzerinde olan adaylar değerlendirmeye alınmaktadır. ÖSYM-YKS kılavuzunda belirtilen “ÖZEL YETENEK SINAVI İLE SEÇME YÖNTEMİ”ndeki formül uygulanarak belirlenen Yerleştirme Puanına (YP) göre adaylar, en yüksek puandan başlamak üzere sıralanmaktadır. Kontenjan sayısı kadar aday asil olarak ilan edilmektedir. Asil adaylar belirtilen tarihlerde istenilen belgeleri temin ederek kayıt işleminde bulunmaktadır.

4. Bölümün fiziksel olanakları nelerdir?

Müzik Bilimleri bölümü bünyesinde 10 adet bireysel çalgı çalışma odası, 8 adet bireysel piyano çalışma odası, 1 adet performans salonu, müzik alanına ilişkin teorik uygulamalı derslerin yapıldığı derslikler bulunmaktadır.

5. Bölümle ilgili duyuru ve haberleri takip etmek için sosyal medya hesapları mevcut mu?

Bölümümüze ait güncel etkinlik ve duyurulara ulaşabileceğiniz sosyal medya hesaplarımız bulunmaktadır.

Instagram: seafoodplus.info

Web:  seafoodplus.info

6. Bölümdeki dersler ile ilgili bilgilere nereden ulaşabilirim?

Öğrenci Bilgi Sistemi’nden (seafoodplus.info) ders seçme, kayıt işlemleri, ders programları, ders içerikleri, online derse katılma gibi pekçok bilgilere ulaşarak ihtiyacınız olan işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

7. Mezuniyet koşulları nelerdir?

Bu bölüm, yükseköğretimde Müzikoloji alanında AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Müzik Bilimleri bölümünden Lisans derecesine sahip olarak mezun olunur. Ayrıca her öğrenci, danışmanıyla belirleyeceği bir konu üzerinde bir proje çalışması yapmakla (8. yarıyılda) ve bu projeyi görsel ve sözlü sunumla anlatmak/savunmakla yükümlüdür. Bitirme Projesini belirtilen sürede yapmayan ya da yapsa da “Başarılı” bulunmayan öğrenciler mezun olma hakkı elde edemezler.

8. Bölümden mezun olduktan sonra kariyer olanakları nelerdir?

Mezun olduktan sonra Müzik Bilimleri bölümündeki eğitim, müziğin sanatsal ve kültürel bir olgu olarak incelenmesi için gerekli olan bilgi, beceri ve yetkinliklerin öğretilmesini amaçlar ve konuyla ilgili bilimsel, sanatsal, kültürel ve birikimi sağlar. Mezuniyet sonrası iş olanakları arasında Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlükleri ve Kültür Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde tanıtım ve halkla ilişkilere yönelik uzmanlıklar ön plana çıkmaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca Eğitim Fakültelerinin formasyon fark derslerini dışardan alarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda (devlet okulları, özel okullar, özel müzik kursları, halk eğitim merkezleri gibi) Müzik Öğretmeni olarak da görev yapabilmektedir.

Ayrıca, lisans programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Sanat Tasarım Fakülteleri Bölümleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanat Eğitimi Bölümü veya alandan öğrenci kabul eden diğer sanat dallarında yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarına başvuruda bulunabilirler.

Güzel Sanatlar Servis Bölümü

Güzel Sanatlar Bölümü'nde, bale, müzik, seramik, heykel, uygulamalı sanatlar, grafik, drama, fotoğraf ve resim derslerinden oluşan teorik ve uygulamalı olarak verilen sanat eğitimi verilmektedir.

Güzel Sanatlar Bölümü güney kampüste farklı mekanlarda eğitim vermektedir. Büyük Toplantı Salonu'nun zemin katında bale ve müzik stüdyosu, Revir binasının alt katında ise heykel ve seramik atölyeleri yer almaktadır. Bu farklı mekanlardaki atölyelere yılında Hülya Atölyesi de eklenmiştir. İki kattan oluşan binanın birinci katında iki resim atölyesi yer almaktadır. Zemin katta karanlık oda ve film montaj odası bulunmaktadır. Atölyelerde, Resim, Uygulamalı Sanatlar ve Fotoğraf teknikleri dersleri verilmektedir.

Güzel Sanatlar Bölümü'nün PA kodlu sanat dersleri, üniversitenin tüm bölümlerinde okuyan öğrencilerin seçmeli ders kapsamında aldıkları kredili dersleri kapsar.

Bölümün amacı, öğrencilerin uzmanlık eğitimleri yanında, ilgileri doğrultusundaki yeteneklerini keşfetmelerine katkıda bulunmak, sanat ve kültürel açıdan bir bütün olarak gelişmeleri için fırsat sunmaktır.

Güzel Sanatlar Bölümü Web Sitesi için tıklayınız

Özel Yetenek S&#x;nav&#x; &#x;le Öğrenci Al&#x;mlar&#x;

 

İÇİNDEKİLER

 

GENEL BİLGİLER

BAŞVURULAR

Ön (Çevrimiçi/Online) Kayıtlar

Kayıt Kesinleştirme (Birim Onayı)  

ENGELLİ ADAYLAR

YABANCI UYRUKLU ADAYLAR

SINAVLAR

DEĞERLENDİRME VE YERLEŞTİRME

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI VE KAYITLAR

İTİRAZLAR

COVİD PANDEMİSİ İLE İLGİLİ ÖNLEMLER

 

 

TABLO 1-Kontenjanlar

TABLO 2-Başvuru İçin Gerekli En Az TYT Puanları

TABLO 3-Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler

TABLO 4-Sınav Tarih, Saat ve Yerleri

 

 

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI

 

GENEL BİLGİLER

Özel yetenek sınavı gerektiren programlar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu - Tablo 5'te yer almakta olup bu tablodaki Gazi Üniversitesi yükseköğretim programları için özel yetenek sınavları ve değerlendirme işlemleri Yükseköğretim Kurulunun belirlediği ilke ve kurallar doğrultusunda, Üniversitemiz tarafından yapılacaktır.

 

Merkezî yerleştirme ile bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış adaylar da isterlerse özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilirler.

 

Adayların, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmeleri için Y-TYT’de en düşük inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.

 

 

KONTENJANLAR

Tablo 1

GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ*

Program

Genel Kontenjan**

Yabancı Uyruklu

Toplam

Müzik Öğretmenliği

55

 

5

60

Resim-İş Öğretmenliği

70

7

77

* Yalnızca bir programa başvuru yapılabilir.

** Yükseköğretim Genel Kurulunun 08/02/ tarihli kararı uyarınca, tablodaki Genel Kontenjan sütununda yer alan kontenjanın %10’u engelli öğrencilere ayrılmıştır.

 

 

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ*

Program

Genel Kontenjan**

Millî ***

Engelli  / Millî Engelli Adaylar

Yabancı Uyruklu

Erkek

Kadın

Erkek

Kadın

 

Antrenörlük Eğitimi

30

20

6 Olimpik

2 Olimpik Olmayan

3

 

2

5

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

25

15

5 Olimpik

1 Olimpik Olmayan

2

 

2

10

* Spor Bilimleri Fakültesi Programları için Özel Yetenek Sınavı’na başvuracak adayların Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Genel Kılavuzu’nda yer alanTablo 5’i dikkatli bir şekilde incelemeleri ve tercih yaparken tablonun altında yer alan açıklamalara riayet etmeleri gerekmektedir.  

** Yükseköğretim Genel Kurulunun 08/02/ tarihli kararı uyarınca, tablodaki Genel Kontenjan sütununda yer alan kontenjanın %10’u engelli öğrencilere ayrılmıştır.

***Genel kontenjanın %15’ini oluşturan Millî sporcu başvurularında, olimpik branşlar için Spor Bilimleri FakültesiÖzel Yetenek Sınavı Genel Kılavuzu’nda yer alanListe-1’i, olimpik olmayan branşlar için Liste-2’yi inceleyiniz.

 
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EN AZ TYT PUANLARI

Tablo 2

                           GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Program

TYT Puanı

Müzik Öğretmenliği

Y-TYT’de en düşük inci başarı sırasına tekabül eden puan

Resim-İş Öğretmenliği

  Y-TYT’de en düşük inci başarı sırasına tekabül eden puan

 

 

                        SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Program

Engelsiz Adaylar

(TYT Puanı)

Olimpik Milli Sporcular

(TYT Puanı)

Olimpik Olmayan Milli Sporcular

(TYT Puanı)

Engelli Milli Sporcular

(TYT Puanı)

 

Engelli Adaylar

(TYT Puanı)

Antrenörlük Eğitimi

*

*

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Y-TYT’de en düşük inci başarı sırasına tekabül eden puan

* Son bir yıl içerisinde aldıkları engellilik raporunu teslim etmeleri kaydıyla engelli adayların TYT puanının ve üzeri olması gerekmektedir.

 

 

BAŞVURULAR

Ön (Çevrimiçi/Online) Kayıtlar:  Özel Yetenek Sınavı’na giriş koşullarını taşıyan adaylar Ağustos tarihleri arasında aşağıda sayılan belgeleri yükleyerek internet üzerinden ön kayıtlarını yapacaklardır. Bu belgelerden herhangi birini yüklemeyen adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır. İnternet başvurusu sırasında adaylara ait bilgiler ÖSYM’den otomatik olarak çekilecektir.

 

 

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER*

Tablo 3

1- Adayın yılına ait TYT sonuç belgesi örneği

2- 4,5 x 6 (cm) ebadında son altı ay içinde çekilmiş biyometrik vesikalık fotoğraf (Biyometrik fotoğraf yüklemeyen adayların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.)

3- T.C. kimlik kartı (Sınavı kazanan adaylar kayıt sırasında T.C. kimlik kartı aslını ibraz edeceklerdir.)

4- Diploma (Sınavı kazanan adaylar kayıt sırasında diplomanın aslını ibraz edeceklerdir.)

5-Spor Bilimleri Fakültesinin ilgili bölümlerine başvuracak adayların sağlık kurumlarından (Devlet hastanesi, üniversite hastanesi, özel hastane veya aile sağlığı merkezi) alacakları "Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavları’na katılmasında sağlık açısından sakınca yoktur." ibaresi bulunan sağlık raporu (Bu ibare bulunmayan sağlık raporları kabul edilmeyecektir.)

6- Millî sporcular için, Millî Sporcu Belgesi (Gençlik ve Spor Bakanlığı, Millî Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkındaki Yönetmelik’e uygun biçimde düzenlenmiş olması zorunludur. KKTC uyruklu adayların Millî Sporcu Belgesi bu sınavlar için geçerli değildir.) Bu belge sınav sırasında adayın yanında bulunacaktır.

 7-Spor Bilimleri Fakültesinin ilgili bölümlerine başvuracak engelli adaylar için, -Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü/Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Özel Yetenek Sınavı Genel Kılavuzunda belirtilen- engel durumlarını gösterir Engelli Sağlık Kurulu Raporu (Adaylar, raporlarının aslını sınav günü jüriye teslim edeceklerdir.)

8-Spor Bilimleri Fakültesinin ilgili bölümlerine başvuracak engelli adaylar için, -Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü/Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Özel Yetenek Sınavı Genel Kılavuzunda belirtilen- spor özgeçmişlerini gösterir belge (Adaylar, belgelerin ilgili Spor Federasyonunca onaylanmış asıllarını sınav günü jüriye teslim edeceklerdir.)

9-Spor Bilimleri Fakültesinin ilgili bölümlerine başvuracak engelli adaylar için, “Engelli Aday Beyan Formu” (Bu form Spor Bilimleri Fakültesi, Antrenörlük Eğitimi Bölümü/Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Spor Branşları Kılavuzu’nda yer almaktadır. Aday Sistem’e yüklediği formun bir örneğini sınav günü jüriye teslim edecektir.)

 

*Sınavı kazanan adayın kayıt sırasında ibraz ettiği belgelerin sınava başvuru sırasında yüklediği belgelerden farklı olması halinde, sınavı kazanmış olsa bile ilgilinin kaydı yapılmayacak ve hakkında gerekli yasal işlem başlatılacaktır.

 

 

Kayıt Kesinleştirme (Birim Onayı):İnternet üzerinden çevrimiçi (online) kaydını yapan adayın kayıt onayı Ağustos tarihleri arasında ilgili akademik birim tarafından online olarak yapılacaktır.

 

 

ENGELLİ ADAYLAR

Engelli adaylardan [bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar)] TYT puanı ve üzerinde olanlar, durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla, özel yetenek sınavlarına engelli kontenjanından kabul edilir. Bununla birlikte özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarındaki başarı sırası şartı engelli adaylar için de uygulanacak olup engelli adayların, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru yapabilmeleri için Y-TYT’de en düşük inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.

 

Engeli olan adayların kaydı, durumlarını “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvurmaları halinde TYT puanları değerlendirmeye katılmadan (Kılavuzda yer alan formül kullanılmadan) kendi aralarında yapılacak ayrı bir yetenek sınav sonucuna göre değerlendirilerek yapılır.

 

Engelli adayların hangi birimlere başvurabilecekleri ve sınav süreçleriyle ilgili bilgiler kılavuzlarda yer almaktadır.  

 

 

YABANCI UYRUKLU ADAYLAR

Yabancı uyruklu adaylar Gazi Üniversitesi Senatosunca belirlenen ulusal veya uluslararası sınav sonuçlarıyla başvuruda bulunabilirler. Adaylar başvuru koşullarını, başvuru ve ön kayıt sırasında Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü, Yabancı Uyruklu Biriminden öğrenebileceklerdir.

 

 

SINAVLAR

Adayların sınav bilgileri seafoodplus.info ağ adresinden 16 Ağustos tarihinde yayımlanacaktır. Özel Yetenek Sınavları ve bu sınavların organizasyonu özel bir çalışma gerektirdiğinden, ikamesi veya tekrarı mümkün değildir. Dolayısıyla adayların duyurulmuş gün, saat ve yerde sınava girmeleri zorunludur. Sağlık raporu ya da başka herhangi bir mazeret bildirimi/beyanı bu zorunluluğu ortadan kaldırmaz.

 

SINAV TARİH, SAAT ve YERLERİ

Tablo 4

Akademik Birim

Sınav Tarihi*

Sınav Saati

Sınav Yeri**

Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı

18 Ağustos

 

Merkez Kampüsü

Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı

18 Ağustos

   

Merkez Kampüsü

Spor Bilimleri Fakültesi

18 Ağustos

Merkez Kampüsü

* Sınavlar aday sayısına bağlı olarak devam eden günlerde de yapılabilecektir.

**Sınav yerleri için ilgili birimlerin kılavuzlarına bakınız.

 

 

-Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınav Kılavuzu için tıklayınız!

-Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınav Genel Kılavuzu için tıklayınız!

-Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınav Branş Kılavuzu için tıklayınız!

 

Adaylar sınavın tüm aşamalarına girmek ve sınav süresince fotoğraflı özel kimlik belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. T.C. kimlik kartı ve geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışındaki belgeler özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir. Özel kimlik belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Yanında cep telefonu bulunan adaylar da sınava kesinlikle alınmayacaktır.

 

DEĞERLENDİRME VE YERLEŞTİRME

Değerlendirme

 

Özel yetenek sınavı gerektiren programlara yerleştirmeye esas olan Özel Yetenek Sınavı Puanı (ÖYSP), aşağıdaki üç puanın belli ağırlıklarla çarpılarak toplanması ile hesaplanır.

       a) ÖYSP Standart Puanı (ÖYSP-SP)

       b) Ortaöğretim Başarı Puanı

       c) TYT Puanı (TYT-P) [TYT puanı ve üzeri olan adaylardan YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden yılında sadece Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alacak yükseköğretim programlarına başvurmak isteyenlerin TYT Dönüştürülmüş Puanı işleme alınacaktır.]   

 

Özel Yetenek Sınavı Puanının (ÖYSP) ağırlıklandırmaya girebilmesi için bu puanların standart puanlara çevrilmesi gerekir. ÖYSP’lerin standart puana çevrilmesi için önce ÖYSP dağılımının ortalaması ve standart sapması hesaplanacak, daha sonra da her aday için aşağıdaki formül kullanılarak ÖYSP Standart Puanı hesaplanacaktır.

 

Bu durumda her adayın bir ÖYSP Standart Puanı (ÖYSP-SP) olacaktır. ÖYSP-SP dağılımının ortalaması 50, standart sapması 10’dur.

 

Yerleştirmeye esas olacak puan (Yerleştirme puanı = YP) aşağıdaki formül kullanılarak hesaplanacaktır.

       a) Aday aynı alandan geliyorsa ( tarihi itibarıyla bir mesleğe yönelik program uygulayan ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya belirtilen tarih ve öncesinde öğrenim görmekte olan öğrenciler için uygulanacaktır. İlgili ortaöğretim kurumuna tarihinden sonra kayıt olan adaylar için uygulanmayacaktır.)

       YP = ( 1,17 x ÖYSP-SP ) + ( 0,11 x OBP ) + ( 0,22 x TYT-P ) + ( 0,03 x OBP )

 

       b) Aday diğer alanlardan geliyorsa

       YP = ( 1,17 x ÖYSP-SP ) + ( 0,11 x OBP ) + ( 0,22 x TYT-P )

 

YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülecektir. Adaylar YP puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere sıralanacak ve kontenjan sayısı kadar aday sınavı kazanmış olacaktır. 

 

Yerleştirme

Spor Bilimleri Fakültesi hariç olmak üzere, adaylar Yerleştirme Puanlarına (YP) göre en yüksek puandan en düşüğe doğru sıralanır. Yapılan sıralama ile belirtilen kontenjan sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday listeleri düzenlenir. Bu şekilde düzenlenecek olan sonuçlar Üniversitemiz internet sayfasından ilan edilir.

 

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI VE KAYITLAR

Özel yetenek sınav sonuçlarının 25 Ağustos tarihinde açıklanması planlanmaktadır. Kayıt hakkı kazanan adayların isimleri, kayıt tarihleri ve kayda ilişkin tüm süreçler seafoodplus.info adresinde ilan edilecektir. Ayrıca posta ile adreslere duyuru yapılmayacaktır.

 

Başarılı olan fakat süresi içerisinde kayıt yaptırmayan adayların yerine, belirlenmiş esaslar doğrultusunda ilan edilecek yedek listeden yerleştirme yapılacaktır. Yedek listedeki adayların, özellikle asılan yedek listelerini ve kontenjanın dolmaması halinde yapılacak olan kayıtlarda durumlarını bizzat takip etmeleri kendi menfaatleri açısından son derece önemlidir.

 

İTİRAZLAR

Sınavla ilgili her türlü itiraz, sonuçların ilan tarihinden itibaren üç (3) gün içerisinde TR hesabına 20 TL yatırıldığını gösteren banka dekontuyla birlikte sınavına girilen ilgili fakülteye yazılı olarak yapılacaktır. Dekontun üzerinde ad-soyad bilgileri yanında ‘Gazi Üniversitesi Muhasebe Kesin Hesap Müdürlüğü’ ve ‘Özel Yetenek Sınavı İtiraz Ücreti’ ifadeleri yer almalıdır.   

 

Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu Kılavuzda yer almakla birlikte, Kılavuz’un içeriğinde bir değişiklik olması halinde güncellenmiş Kılavuz, sınav öncesi ağ adresinden yayınlanacağı için kayıt ve yerleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar Üniversitemizin internet sayfalarını takipte kalmanız ve gerekli durumlarda SMS ile bilgilendirme yapılacağından kayıt sırasında belirttiğiniz mobil telefonu ulaşılır durumda tutmanız menfaatinize olacaktır.

 

COVİD PANDEMİSİ İLE İLGİLİ ÖNLEMLER

İçinde bulunduğumuz pandemi döneminin kendine özgü koşulları sebebiyle Özel Yetenek Sınavlarında aşağıda sıralanan önlemler alınacaktır:

 

  • Engel durumları yanlarında refakatçi bulunmasını gerektiren engelli adaylar dışındaki adayların yakınları ve/veya velileri Kampüs’e alınmayacaktır. 
  • Adaylar kendileri için belirtilen sınav gün ve saatinde sınav yerinde bulunacaklar; sınav sırasında kalabalık oluşmaması için belirlenmiş sınav gün ve saati dışında Kampüs’e alınmayacaklardır.
  • Maskesiz adaylar kesinlikle sınav salonlarına alınmayacaktır.
  • Sınav salonlarında bulunacak görevliler de maske takacak ve sosyal mesafeye riayet edeceklerdir.
  • Sınav salonları, adayların sosyal mesafeleri gözetilerek düzenlenecektir.
  • Oturum aralarında sınav salonları havalandırılacak ve dezenfektasyon yapılacaktır.
  • Sınavın yapılacağı bina içerisinde adayların kolaylıkla ulaşabileceği yerlerde dezenfektanlar bulundurulacaktır.

 

Sınav sürecinde pandemi sebebiyle ortaya çıkabilecek öngörülemeyen durumlar için ilgili sınav komiteleri uygulamaya dönük kararlar alabilecektir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir