lepistes akvaryumu için bitki / Lepistesler: bakım, besleme, üreme, uyumluluk, yem, fotoğraf incelemesi

Lepistes Akvaryumu Için Bitki

lepistes akvaryumu için bitki

Lepistes akvaryumu kurmak istiyor ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, bu yazımız sizleri tam anlamıyla bilgilendirecektir. Lepistes balığı, popülerliği sayesinde hobiye yeni başlayacakların balık tercihlerinde ilk üçte yer alır.

Sıfırdan lepistes akvaryumu kurulumu yapmanız için gereken tüm bilgileri aşağıda sıraladık. Ayrıca lepistes balığı, az bakım gerektiren ve hobiye yeni başlayacaklar için en kolay ve uygun balık türleri arasındadır.

Lepistes Akvaryumu Nasıl Olmalı?

En başta sorulması gereken soru; Lepistes akvaryumu nasıl olmalı? İlk olarak, kesinlikle fanus veya litrelik küçük akvaryumlar lepistes balığı için uygun değildir. Hatta karidesler gibi canlılar hariç, hiçbir balık bu kadar küçük akvaryumlarda bakılamaz.

Akvaryum Boyutu

Lepistes balıkları her ne kadar küçük balıklar olsa da rahatça yüzebilmeleri için belirli bir alana ihtiyaçları vardır. Akvaryum hacmi hesaplanırken her lepistes için ortalama 4 litre olacak şekilde hesaplanabilir.

Ancak bu demek değildir ki litrelik fanus alıp içerisinde bakılabilsin! Lepistes balığı grup halinde bakılması uygun olan balıklardandır. Boyutları en fazla 6cm&#;ye kadar ulaşabilen lepistesler için en az 45 litrelik akvaryum edinmeniz gerekir (5 adet balık).

Akvaryumun şekli pek önemli olmasa da küp bir akvaryum tercih edebilirsiniz. Akvaryum konusunda önemli konu da eğer 2. el akvaryum edinecekseniz özellikle birleşim noktalarındaki silikonlarda çürüme, yıpranma olmamasına dikkat etmektir.

Filtrasyon

Filtre konusu, lepistes akvaryumu nasıl olmalı sorusunda en çok dikkat edilmesi gereken kısımların başında gelir. İyi filtrasyon yapabilecek güçlü dış filtre eklemek, akvaryumunuzun stabil ve sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

Ancak, küçük boyutlarda akvaryum için dış filtre kullanmanız mecburi değildir. litre civarlarındaki lepistes akvaryumu için iyi kalite iç filtre veya şelale filtre de kullanabilirsiniz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken diğer bir husus da filtre malzemeleri ve dizilme sıralarıdır.

Akvaryum filtre malzemeleri ve dizilim sıralamasıPin

Filtre seçmeden önce dikkat etmeniz gerekenler:

  • Filtre seçimi: litreye kadar iç veya şelale filtre, üzeri için dış filtre seçmeniz en uygun olanıdır. Daha büyük akvaryumlarda dış filtre kullanmazsanız, su kalitesini stabil tutmanız zorlaşır.
  • Filtreleme hızı: Bunu, kuracağınız akvaryuma uygun olarak hesaplamanız mümkündür. Örneğin akvaryumunuz litre ise saatte en az 4 kere çevirebilecek filtre seçmelisiniz. Yani; &#;4= lt/s filtre akvaryumunuz için yeterli olacaktır.
  • Filtre malzemeleri: Bu konuda da en az 3 çeşit malzeme kullanılması uygun olacaktır. Şöyle ki; 3 katlı filtreniz var ve su akış yönünün de yukarıdan aşağıya doğru olduğunu düşünelim.
    Bu noktada, diziliminiz sırasıyla şu şekilde olmalıdır:
    1. Kalın gözenekli sünger
    2. Daha ince gözenekli sünger
    3. Biyolojik filtre malzemesi (Sera siporax, Seachem matrix veya ucuz çözüm için lav kırığı)

Kullanabileceğiniz yaygın, 4 farklı filtre sistemi mevcuttur:

  • İç filtre: Küçük akvaryumlar için uygun olan filtreleme çeşididir. Çabuk kirleneceği ve yeterli gelmeyeceği için orta ve büyük akvaryumlarda kullanılması uygun değfunduszeue.infoda lt/s iç filtreler bulunsa da benzer lt/s bir dış filtre veya sumpdan alabileceğiniz verimi alamazsınız. Eğer düşük hacme sahip ( litre) lepistes akvaryumu kurmak istiyorsanız iç filtre kullanabilirsiniz.
  • Dış filtre: Alacağınız çeşide göre küçük, orta ve büyük hacme sahip akvaryumların tamamında kullanılabilir. Hem kullanışlı hem de verimliliği açısından lepistes akvaryumu kurulumu için en uygun seçenek olacaktır.Eğer bütçeniz el veriyorsa küçük hacimdeki akvaryumunuz için de dış filtre kullanmanızı tavsiye ederiz. Dış filtre kullanarak, daha uzun temizleme aralıkları ve biyolojik dengenin daha iyi ve hızlı oluşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Şelale filtre: Diğer adı ile askı filtreler, hemen hemen iç filtreler ile aynı performansa sahip filtrelerdir. Piyasadaki çoğu şelale filtrenin haznesi küçüktür. Bu yüzden çabuk kirlenme, performans düşüşü ve biyolojik filtrelemede yetersizlik olabilir.
  • Sump: Genellikle çok büyük akvaryumlar için kullanılan filtreleme çeşididir. Sump, akvaryumdan ayrı veya arka, üst ve yan kısımlarına yapılabilir. Doğru yapılmış sump, filtreleme olarak oldukça başarılıdır. Ancak, tavsiyemiz litre ve üzeri akvaryumlar için sump kullanmanızdan yana olacaktır.

Isıtıcı

Lepistes balıkları gelişmek, sağlıklı olmak ve üremek için tropikal ortama ihtiyaç duyar. Bu da demek oluyor ki ısıtıcı, seçim değil zorunluluktur. Kış aylarında ev ortamı sıcaklığı düştüğü için akvaryumunuzu derece arasında tutabilmenizin çözümü ısıtıcılardır.

Lepistesler sabit, stabil su sıcaklığını severler. Edineceğiniz ısıtıcıyla su ısısını sabit bir değerde tutabilirsiniz. Isıtıcı boyutunu hesaplamak için her 1 litre için 1 watt enerji kuralı kullanılabilir. Bu da demek oluyor ki litrelik lepistes akvaryumu için wattlık ısıtıcı yeterlidir.

Isıtıcı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da kalitedir. Çin malı, kalitesi düşük ürünler tüm balıklarınızın ölmesine sebep olabilir. Bilindik markaları tercih etmeniz son derece önemlidir.

Son olarak eğer bulunduğunuz bölgede hava sıcaklıkları derecenin altına pek düşmüyorsa ısıtıcı kullanmanıza gerek kalmayabilir.

Zemin &#; Lepistes akvaryum kumu nasıl olmalı?

Lepistes akvaryumu için kum yelpazesi geniştir. Çakıl veya kum onlar için pek farketmez. Dikkat etmeniz gereken, boyanmış, doğal olmayan zemin malzemelerini kullanmamak olmalıdır. Hoşunuza giden malzemeyi akvaryum tabanına cm yüksekliğinde olacak şekilde serebilirsiniz.

Lepistes akvaryumu kum seçimi ve akvaryum kum hesaplamaPin

Lepistes akvaryumuna ne kadar kum gerekeceğini hesaplamak için şu formülden faydalanabilirsiniz:

En x Boy x İstenilen kum yüksekliği /   = Kumun Miktarı (litre)

Örnek hesaplama: 40cm x 40cm x 4cm = / = lt. Yani 40&#;40 boyutlarında akvaryumda, 4cm kum yüksekliği için lt malzeme kullanmanız gerekiyor. Bu hesaplama çakıl vb. büyük yapılı malzemelerde kullanılırken daha az litreye ihtiyacınız olacaktır.

Akvaryum Kum Hesaplama Aracı

Lepistesler için isterseniz hiçbir zemin malzemesi kullanmadan, zemini çıplak akvaryum da kurabilirsiniz.

Bitkili lepistes akvaryumu için yukarıdaki oranlar ve malzemeler birkaç seçenekle sınırlıdır.

Aydınlatma

Eğer akvaryumun bulunduğu ortam yeterince ışık alıyorsa, aydınlatma zorunlu değildir. Ülkemizde sıkça yapılan hatalardan biri, akvaryumları güneşe maruz bırakmaktır. Bu son derece yanlış yaklaşımdır.

Güneşe maruz kalan akvaryum içerisinde, camlarda ve dekor üzerinde yosunlar oluşmaya başlar. Bu yosunlar bir süre sonra o kadar çoğalır ki temizlemek mümkün olmayabilir. Ayrıca koku sorununa da yol açabilir.

Eğer canlı bitki eklemeyecekseniz ve aydınlatma da olsun istiyorsanız, aşırı ışık seçiminden de kaçınmalısınız. Şerit ledler ve florasanlar için litre başına watt aydınlatma yeterli olacaktır.

Bitkili lepistes akvaryumu kurmak istiyorsanız, aydınlatma şarttır. Bitkilerin fotosentez yapabilmesi için yeterli düzeyde ışık gerekir. Bu olmadan bitkilerinizi sağlıklı şekilde büyütemezsiniz.

Beta Balığı Türleri: Renk, Kuyruk ve Desenlere Göre 27 Betta

Canlı bitki ve Dekorasyon

Lepistes balığı, habitatında yeşil, bol bitkili ortamlarda yaşarlar. Bunun sebebi yırtıcılardan kaçmaları gerektiğinde bitkileri kullanmalarıdır. Bitkili akvaryumda, kendilerini daha rahat hissederler. Ayrıca yavruların da canlı bitki olan akvaryumda hayatta kalma şansı daha yüksektir.

Bitkili lepistes akvaryumu nasıl olmalı? Lepistes akvaryumu kurulumuPin

Bitkili lepistes akvaryumu kurulumu yapmadan önce bu listeyi kontrol edin:

  • Öncelikle low tech (düşük destekli) mi yoksa high tech (yüksek destekli) mi yapmak istediğinize karar verin. (Bitkili akvaryum tecrübeniz yoksa kesinlikle low tech ile başlamanızı tavsiye ederiz)
  • Kurulumu yapmadan önce bitki ve dekorasyon planlamasını yapın
  • Ön, orta ve arka plan bitkilerini titizlikle seçin
  • Hangi malzemeyi ve bitkiyi nereye koyacağınızı kağıda çizerek belirleyin
  • Seçeceğiniz bitkilerin gereksinimlerini doğru belirleyin (Aydınlatma, gübre, zemin malzemesi vb.)

Tüm bunların kontrolünü ve planlamasını yaptıktan sonra bitkili akvaryum kurulumuna geçerseniz, bir adım önde başlarsınız. Bitkili akvaryum her ne kadar kolay görünse de ilk 3 ay size zor günler yaşatabilir.

Bu zor günleri en iyi şekilde atlatmak ve güzel bir canlı bitkili akvaryuma sahip olmak için iyi araştırma yapmalısınız.

Bitki olmasını istemiyorsanız, suyu sertleştirecek kaya, dekor vb. malzemelerden kaçının. Mümkün olduğunca doğal malzemeleri kullanmaya özen gösterin. Lav taşı hem şekli, hem de güzel görünümü ile lepistesler için uygun dekorlardan biridir.

Lepistes akvaryumu için bitki

Lepistesler için bitki seçimi zor değildir ve tüm bitki çeşitleri uyumludur. Bitki seçimi yaparken akvaryum hacmini göz önünde bulundurmanız gerekir.

litreye kadar olan akvaryumlar için bakımı kolay olan zeytin, gül ve tilki kuyruğu gibi bitkiler seçmek doğru olacaktır. Yine yavruları da en iyi şekilde büyütebilmek için moss çeşitlerinden de eklenebilir. Mosslarda oluşacak mikroorganizmalar, yavru lepisteslerin beslenmesine katkı sağlarlar.

Diğer Malzemeler

Lepistes akvaryumu bakımı için gerekli malzemeleri listeledik. Herşeyden önce neye ihtiyacınız olduğunu öğrenmeniz kurulum esnası ve sonrasında yanlış şeyler yapmanızın önüne geçecektir.

Hava pompası: Sudaki oksijen dengesinin sağlanmasına ve suyun oksijen bakımından zengin hale getirlmesine yarar. Akvaryum içerisinden yüzeye çıkan ve patlayan baloncuklar sayesinde sudaki oksijen seviyesi dengelenmiş olur. İç filtre var ise gerek yoktur.

Balık ağı: Yabancı maddeleri çıkarmak, balıkları taşımak vb. işler için kullanabileceğiniz gereç. Akvaryuma balık hastalıklarını önlemek için suya mümkün olduğunca elinizi sokmamanız gerekiyor. Balık ağı sayesinde bunu sağlayabilirsiniz.

Dip sifonu (Vakum): Akvaryum zemininde biriken kalıntı balık yemleri, dışkıları vb. atıkları temizlemenizi sağlar. Temel bakım ve akvaryumdaki zararlı atıkların çıkarılması için gereklidir. Bunu yapmazsanız birçok su parametresinin bozulması ile sonuçlanır.

Kova: Haftalık su değişimleri sırasında eski suyu çıkarmak ve atıkları boşaltmak için kova gereklidir.

Klor giderici: Su değişim zamanlarında ekleyeceğiniz suyun klorunu gidermek için kullanılır. Eğer ekleyeceğiniz su klorsuzsa veya kapağı açık şekilde bir bidonda 2 gün dinlendirebilecekseniz edinmenize gerek yoktur. Ülkemiz musluk suları akvaryuma direk eklemeye uygun değildir.

Yavruluk:Lepistes balığı üreme konusunda çoğu balıktan daha atılgandır. Eğer bitkili lepistes akvaryumu kuracaksanız yavruların kendi halinde büyümesini de tercih edebilirsiniz. Akvaryumda yeterince saklanma alanı yoksa yetişkinler yavruları yiyebilir.

Lepistes yemi:Yem konusunda ucuza kaçmamanız oldukça önemlidir. Balık yemleri, su değerlerini ve balıkların sağlığını doğrudan etkileyen önemli konudur. Mutlaka lepistes balığınıza uygun, kaliteli yemler kullanmalısınız. Ayrıca kaliteli yemler balığın rengini de daha parlak ve canlı hale getirir.

Test kiti: Eğer kurulumu başından itibaren doğru yaparsanız ve gereli bakımları aksatmazsanız, test kitine ihtiyacınız yok. Ancak, bitkili akvaryum kurmak istiyor ancak tecrübeniz yoksa basit test kitlerinden edinmeniz gerekir. pH, nitrit ve amonyak gibi önemli değerleri kontrol altında tutmak için gereklidir.

Moscow Blue Lepistes Özellikleri

Azot Döngüsünü Oluşturmak

Eğer lepistes akvaryumu nasıl olmalı konusunda araştırma yaptıysanız &#;azot döngüsü&#; ve &#;yeni akvaryum sendromu&#; adında terimler görmüş olmanız muhtemeldir. Bu konu karmaşık görünse de aslında çözümü zor değildir.

Akvaryumlarda Azot Döngüsü Nedir?

Basitçe anlatmak gerekirse, herşeyi doğru yapılan, sağlıklı akvaryumlarda bulunması gereken yararlı bakteriler (Nitrosmona ve Nitrobacter) vardır. Bu bakteriler, atık kaynaklı oluşan amonyakları parçalayarak nitrite ve ardından da nitrata dönüştürür ve azot döngüsünün oluşmasını sağlar.

Akvaryumlarda azot döngüsü oluşturmak, balıkların sağlığı için son derece önemlidir. Bu döngü oluşmamış akvaryumlarda balıklar kısa sürede ölebilir veya hastalıklarla boğuşabilir.

Balıklar, doğal yaşamlarında biriken atıklardan kaynaklı zehirlenmeler yaşamaz. Bunun sebebi bulundukları ortamın akvaryumların aksine kendi ekosisteminin oluşmuş olması ve küçük bir alanda, kalabalık yaşamamalarından kaynaklıdır.

Akvaryumlarda azot döngüsü nasıl oluşur?Pin

Akvaryumda Yararlı Bakterileri Nasıl Oluşturabilirim?

Yeteri kadar yararlı bakterinin oluşması, sıfırdan kurulan akvaryumda ortalama 2 ay süre alacaktır. Ancak, bazı yöntemler kullanarak bu süreyi 2 haftaya indirmek mümkündür.

Ayrıca filtrasyon adımında bahsettiğimiz biyolojik filtre malzemeleri, tam olarak bu iş için gereklidir. İyi filtre edinlen bir akvaryum son derece önemlidir. Sadece filtrenin kendisi değil içerisindeki malzemeler de çok önemlidir.

Yararlı bakteri oluşturmak için yapabileceğiniz birkaç yöntem bulunur:

Azot döngüsü oluşmuş akvaryumlardan bakteri aşılamak: Kurulumu tamamlanmış, döngüsü oluşmuş, sağlıklı olduğunu bildiğiniz akvaryumdan bir miktar su, çakıl veya filtre malzemesi alarak kendi akvaryumunuza eklebilirsiniz. Bu sayede aşılama yapmış olursunuz.

Hazır bakteri kültürü eklemek: Piyasada birçok bakteri kültürü (Bacteria feeder) satılmaktadır. Bu kültürlerden kaliteli ve bilindik olanlar arasından birini kullanarak yararlı bakteri aşılaması yapabilirsiniz.

Kendi haline bırakarak oluşmasını sağlamak: Bu yöntem en uzun süren yöntemdir. Akvaryumuzda bakteriler oluşana kadar size ve balıklarınıza bazı kritik sorunlar doğurabilir.

Ek bilgi: Bitkiler, döngü sonucu oluşacak nitratı kullanacağı için canlı bitkili akvaryumlar, bitkisiz akvaryumlara göre daha sorunsuz olacaktır.

Lepistesleri Akvaryuma Eklemek

Lepistes akvaryumunuzun kurulumu bitti ve azot döngüsü oluştuysa, balıkları eklemenin zamanı gelmiştir. Yukarıdaki yöntemlerden hangisini seçtiğinize bağlı olarak 2 hafta ve 2 ay gibi bir süre sonra balık ekleyebilirsiniz.

Burada sizlere tavsiyemiz kesinlikle balıkları alacağınız mağazada tek tek dikkatlice seçmeniz olacaktır. Lepisteslerde sıkca görülen hastalıkları öğrenerek, bu hastalıklara maruz kalmamış akvaryumlardan almanız gereklidir.

Lepistes yavruları ne zaman akvaryumu bırakılır?

Lepistes yavruları gün arasında renklenir ve ardından cinsiyetleri ayırt edilebilecek kadar büyürler. 2 aylık olan yavrular artık genç balık olarak kabul edilir ve akvaryuma eklemenizde sakınca yarakmayacaktır.

Ancak bu süreçte üretim yapılmak isteniyorsa kontrollü üreme için yavruları dişi erkek olarak farklı akvaryumlara ayırmalısınız.

Akvaryum Balıklarında Yaygın Hastalıklar

Kaç lepistes balığı eklemeliyim?

Aşağıdaki tablo ortalama litre başına 1 lepistes olacak şekilde hesaplandı. Tablo yardımı ile eklemeniz gereken balık sayısını öğrenebilirsiniz.

Tabii ki lepisteslerin üreyeceği konusunu da hesaba katmak gerekir. İlk zamanlar yavrular çok küçük olsa da büyümeye başladıkça akvaryum, balıklarınıza dar gelecektir.

40 Litre6 Lepistes balığı
60 Litre10 Lepistes balığı
80 Litre14 Lepistes balığı
Litre18 Lepistes balığı
Litre22 Lepistes balığı
Litre30 Lepistes balığı

Balıkları aldınız ve ekleme aşamasına geldiniz. Burada dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var:

  • Su sıcaklığı: Poşet içerisindeki balıkları, olduğu şekliyle akvaryum içerisine bırakın ve dakika kadar bekletin. Bu sayede sıcaklık dengelenmiş olacaktır.
  • Aniden eklememek: Balıkları hemen akvaryumunuza bırakmanız, balıklarda şok etkisi yaratır ve strese sokar. Bunun sonucunda lepistesler hastalığa açık hale gelirler.
  • Suya alıştırmak: Balıkları bulundukları poşetten bir kaba aktararak, kendi akvaryumunuzdan alacağınız suyu yavaşça ve azar azar dk boyunca aralıklarla ekleyin.
  • Balık ağı kullanın: Sağlığını bilmediğiniz akvaryumlardan gelecek suyu akvaryumunuza eklemeyin. Sıcaklık dengelendikten ve suya alıştırıldıktan sonra balıkları ağın içerisine alarak akvaryuma bırakın.

Lepistes bakımı, cinsiyet ayrımı, yemleri ve üreme konularında bilgi sahibi olmak için: Lepistes Balığı Bakımı, Fiyatları ve Cinsiyet Ayrımı

YouTube video

SSS

Lepistes akvaryumu kaç litre olmalıdır?

Kaç adet bakılacağına göre hacim de değişmektedir. 5 adet lepistes için en az 45 litre akvaryum gereklidir. Bu rakam Bunun için yapabileceğiniz kolay bir hesaplama yöntemi mevcuttur. Yetişkin balık uzunluğu x x balık sayısı = litre cinsinden gereken akvaryum hacmi.

Lepistes tek başına yaşar mı?

Lepistesler en az 5 adet ve üzeri bakılması gereken akvaryum balıklarıdır. Bu yüzden bakılmak isteniyorsa 5 ve katları olarak edinmek gerekmektedir.

TwitterFacebookWhatsAppPinterestRedditShareTelegramTumblr

lepistesler için bitki seçimi

Hobici Köşesi

Plaket ve ödüllü Yarışma'ya katılıp canlı veya akvaryumunuzu taçlandırabilir, geçmiş dereceleri ve katılımları görebilirsiniz.

Akvaryum kültürü bölümünde akvaryum hobisi ile ilgili dergilere, belgesellere, kitaplara ve web sitelerine ulaşabilirsiniz.

Sitemizdeki Makaleler ve Üye Bloglarını gezerek istediğiniz konu hakkınca bilgi edinebilir, funduszeue.info adresine sahip olan kendi bloğunuzu oluşturabilirsiniz.

Canlı Veritabanı'nda bilgi ve canlı edinebilmek için kimde hangi balıkların olduğunu görebilir, kendi canlılarınızı da veritabanına ekleyebilirsiniz..

Üye akvaryumları bölümünden üyelerin akvaryumlarına bakıp yorum bırakabilir, siz de kendi akvaryumlarınızı da görebilirsiniz.

Akvaryumcular bölümünden akvaryumcuların adres telefon ve harita koordinatlarına ulaşabilir, akvaryumcular hakkındaki yorumları okuyup yorum yapabilirsiniz.

Tatlı Su, Bitki, Deniz ve Sürüngenler bölümünden toplam binden fazla türün detaylı bilgilerine, fotoğraflarına ve beseyenlerin yorumlarına ulaşabilir, sizler de yorum bırakabilirsiniz.

Ürünler bölümünde akvaryum piyasasında olan ürünlerin özelliklerine bakıp yorum yapıp, yorumları okuyabilirsiniz.

Lepistes

Lepistes

Lepistes (Poecilia Reticulata) balıkları akvaryum hobisine ilk başlayanların, bakımı kolay, üretmesi kolay güzel bir canlı olarak satın aldıkları ve netice itibariyle hastalıklar sebebiyle yitirilen bir balık türüdür diye bahsetmek istiyorum. Üretimi kolay canlıların piyasada değerleri düşüktür. Renkli ve ucuz olmaları da piyasadaki popülerliğinin bir sebebidir.

Oluşan yanlış kanının aksine aslında lepistesler hassas canlılardır. Amatör akvaristler tarafından da yanlış filtreleme, aşırı yemleme, yanlış ısı koşulları gibi sebeplerle kolayca hastalanır ve ölürler.

Sazangiller familyasından olan bu canlılar aquascaping hobisinde de renkleri sebebiyle tercih edilmektedir. Hızlı üremelerini engellemek için dahil edeceğiniz aquascape projesinde sadece erkeklerini barındırabilirsiniz.

Lepistesleri alıp üretmek de farklı bir zevktir. Akvaryumunuzun içini hem renkleri, hem de neşeli yüzüşleriyle canlandıran bu balıklar, piyasada genelde kırma olarak bulunurlar.

Lepisteslerin Bakımı ve Üretimi

Bitkili Akvaryumdaki Lepistesler

Bu balıkların bakımı için temel akvaristlik yeteneklerinizi geliştirmeniz aslında yeterli olacaktır. Doğru ısı ve su koşulları, düzgün bir filtrasyon ve kaliteli bir yemleme ile renklerinin daha da canlandığını gözlerinizle görebilirsiniz. Üretimi için ise popülasyonunuzun 1 erkek için 2 dişi gibi bir orana sahip olması, çiftleşme kavgalarını engellemenize yardımcı olacak, erkeklerin dişilerinize zarar vermesini önleyecektir. Yavrularını yumurta değil de canlı olarak doğuran bu balıklar maalesef ki yavrularını yerler. Bu yüzden bol bitkili akvaryumlar ve aquascape akvaryumları doğum için çok uygun tanklardır. Böyle bir ortamınız yoksa yavruluk kullanarak da yetişkinlerden yeni doğanları koruyabilirsiniz.

Lepistesler kolay üretilebildikleri için gelir kaynağı yaratabilir canlılar olarak görülürler. Ancak piyasa değerlerinin düşük olması biraz isteğinizi kırabilir. Ender varyeteler üretmeyi başarabilirseniz, hobiye harcadığınız maddi kaynağı karşılayacak bir geliriniz olabilir.

Varyete Lepistesler

Ancak lepistes hobisini ileri götüren akvaristler, bu balıkların desenlerini, kuyruk yapılarını sabitlemek için, özel yemleme ve çiftleştirme çabaları içine girerler ve sonuçta sabit şekil ve renklerde lepistesler üretirler. Bu türlere ise varyete lepistes deniliyor.

Renklerine göre sınıflandırmada Full Red (tamamen kırmızı lepistesler), Moscow Blue (mavi lepistesler), Full Black (tam siyah) gibi varyeteler bulabilirsiniz.

Ayrıca desenlerine göre de snakeskin (yılan desenli) gibi sınıflandırmaların yanında, kuyruk ve yüzgeçlerine göre de sınıflandırmaları mevcut.

Ulusal ve Uluslararası Lepistes Organizasyonları

Ulusal ve uluslararası çapta bir çok lepistes sevdalısı akvarist organizasyonunu akvaryum hobisinde bulabilirsiniz. Ayrıca üretilen ender varyeteler için açık arttırma ve fuarlar da düzenlenmektedir.

Makalelerimizden haberdar olmak için bizi facebook sayfamızdan ve diğer sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz 😉

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası