72 aylık çocuğumu okula göndermezsem ne olur / 72 Aylık ve Üzeri Olan Çocukların Kayıtları Ertelenebilir Mi?

72 Aylık Çocuğumu Okula Göndermezsem Ne Olur

72 aylık çocuğumu okula göndermezsem ne olur

72 Aylık Çocuğumu Okula Göndermek İstemiyorum Ne Yapmalıyım 2021: 1. Sınıfa Göndermek İstemiyorum Dilekçe

72 AYLIK ÇOCUĞUMU OKULA GÖNDERMEK İSTEMİYORUM 2021

72 aylık çocuğumu okula göndermek istemiyorum 2021 yılının en çok araştırılan ve merak edilen konularından biri oldu. Eğitim öğretim dönemi öncesinde kayıtların başlamasıyla birlikte binlerce insan, 72 aylık doktor raporu sorgulaması yapıyor. Bununla birlikte 74-76 aylık çocuğumu okula göndermek istemiyorum araştırması da yapılıyor. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için 1. sınıf kayıtlarının başlamasıyla öğrenci velileri de hareketlendi. 1. sınıfa yeni başlayacak olan öğrenci velileri, pandemi ve son dönemde artan vaka sayıları nedeniyle korkuyor ve bazıları da çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyor. Bu başlık altında 72 aylık çocuğumu okula göndermek istemiyorum 2021 sorusunun yanıtını bulacaksınız.

Haberimiz devam ediyor, diğer sayfaya geçebilirsiniz.

Klavye ile galeriyi gezebilirsiniz

72 Aylık ve Üzeri Olan Çocukların Kayıtları Ertelenebilir Mi?

Okul Öncesi Eğitimi Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 11. maddesinin 6. fıkrasının a ve b bendinde ;

a) İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

b) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteler." denilmektedir.

66-68 ay arası çocuklar velinin yazılı talebi ile 1. Sınıfa kayıtları yapılırken, 69-71 aylık olanlar ise yine velinin yazılı talebi doğrultusunda kayıtları ertelenebilmektedir.

Okul Öncesi Eğitimi Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 11. maddesinin 5. fıkrasının ç bendinde ;

"Eğitimlerine tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla devam eden öğrencilerden okul öncesi eğitimde bir sınıfta bulunacak özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci sayısı 7/7/2018 tarihli ve 30471 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda düzenlenir." denilmektedir.

72 AYLIK VE DAHA ÜZERİNDEKİ ÇOCUKLAR NE OLACAK?

72 aylık ve daha üzerindeki çocukla ilkokul öğrenimlerine zorunlu olarak başlayacaklar ancak Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu kararıbulunan öğrenciler 1.Sınıf kayıtlarını erteleyebilecekler.

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 34. Maddesinin 5. fıkrasında ;

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerden kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66, 67 ve 68 aylık olanların velisinin yazılı talebiyle; eylül ayı sonu itibarıyla 68 ayını tamamlamış,79 aydan gün almamış olan ve ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu ile belgeleyen öğrencilerin Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu doğrultusunda okul öncesi eğitime 1 yıl daha devamları sağlanır. e-Okul Sistemi üzerinden ilkokula kaydı yapılan ve okul öncesi eğitim süresi uzatılan çocuklar il veya ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile okul öncesi eğitim kurumunda eğitimlerini sürdürürler.

Yukarıda belirtilen mevzuat çerçevesinde 68 ayını tamamlamış,79 aydan gün almamış olan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ilkokula başlamasının  uygun olmadığının doktor raporu ve Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu Kararı ile belgelenmesi durumunda okul öncesi kurumlarına kayıtları yapılabilmektedir.

Selçuk ŞAHİN

  • 140
  • 20 Ağustos 2019 12:41 40.600
  • wesser
  • ahmedm
    22 Ağustos 2019 12:06
    3 2
    joseph1618
    21 Ağustos 2019 23:45 2 0
    Anlamadığım velilerimiz neden hala 72 ay ve üzeri çocuklarını 1 yıl daha geç göndermeyi isterler. 72 ay ve üzeri çocuk zaten hazırdır. Hazır olmayan çocuk zaten doktorluktur. Kimse alınmasın gucenmesin lakin böyle olmaz....
    Benim çocuğum 72 yalık fiziksel yönden gelişimi geri bir yıl beklemisinden yanayım.
  • efekan011
    22 Ağustos 2019 09:44
    2 1
    arkadaşlar tek hekim raporu ile 72. ay ve üzeri ertelenebiliyor eğer tek hekim raporu alırsanız ramlar uygun görürse erteleyebiliyor çocuğunuzun zihinsel engelli olmasına gerek yok zaten duygu durum bozukluğu raporu alıyorsunuz. bu ara ramda çalışıyorum
  • joseph1618
    21 Ağustos 2019 23:45
    3 4
    Anlamadığım velilerimiz neden hala 72 ay ve üzeri çocuklarını 1 yıl daha geç göndermeyi isterler. 72 ay ve üzeri çocuk zaten hazırdır. Hazır olmayan çocuk zaten doktorluktur. Kimse alınmasın gucenmesin lakin böyle olmaz....
  • airtor
    21 Ağustos 2019 12:49
    0 0
  • fetiyesilyurt
    21 Ağustos 2019 02:02
    8 1
    Yaklaşık 2 aydır bu konu ile meşgulüm. Doktor raporunu kabul etmiyorlar. Ram yalnızca zihinsel engellileri kabul ediyoruz diyor. 71 aylık çocuğu velisi bir dilekçe ile erteleyebiliyor. 73 aylık çocuğun doktor raporu geçersiz.
  • vyslkl
    20 Ağustos 2019 18:43
    2 0
    Selçuk hocam teşekkürler...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyenler neler yapabilir?

2019-2020 öğretim yılı veliler için verilmesi gereken kararlar nedeniyle geçmişe oranla çok daha zorlu bir yıl olacak. Özellikle de 72 ay ve üstü yaş grubunda çocuğu olan veliler için. Çocukları birinci sınıfa zorunlu olarak başlayacak olan veliler aylardır 'Çocuğumu okula göndermek istemiyorum, çocuğumu okula göndermezsen ne olur?' sorularına yanıt bulmak için MEB'den açıklama bekliyor. İlkokul birinci sınıfa başlaması zorunlu yaş grubundaki çocukların aileleri Koronavirüs salgının halen etkisini sürdürdüğü bu yıl kendi öz bakım becerileri konusunda yeterince gelişmemiş olan; okul, sınıf ve birlikte yaşam koşullarını ilk kez deneyimleyecek çocuklarının okula başlamasını istemiyor. Bana sosyal medya üzerinden ulaşan bir çok aile MEB'in birinci sınıfa başlayacak olan çocuklar için ailelerin tercihlerini dikkate alan bir ara düzenleme yapmasını istiyor.

Bir çok anne baba çocuğunun ellerini doğru şekilde yıkayıp yıkayamayacağından bile emin değil. Buna maske, sosyal mesafe kuralları gibi küçük çocuklara anlatması zor durumları da ekleyince ailelerin endişelerini anlamak kolaylaşıyor.

BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KAYGISINI ARTTIRABİLİR

İlkokula geçiş çocuklar için yeni deneyimlerin olduğu zorlu bir süreç.  Her şeyin normal olduğu zamanlarda bile zor olan okula başlama süreci her adımları yetişkinler tarafından kontrol edilecek olan çocuklar için çok daha karmaşık bir hal alabilir. Özellikle yalıtılmış ortamlar, uzak durma zorunluluğu çocukları yeni ortamlara alıştıran oyun ve arkadaşlık gibi kolaylaştırıcı etkenleri de devre dışı bırakabilir. 

Ailelerin kaygı seviyelerindeki yükseliş de çocukların okula alışmasını zorlaştıracak bir diğer girdi. Eğitimin uzaktan yada hibrit olması durumunda da birinci sınıf öğrencilerini bekleyen büyük bilinmezlikler var. 

Ailelerin kaygısı sadece 72 ay ve üstü gruptaki çocuklarla da sınırlı değil. Bir çok aile sene kaygıbını göze alarak çocuğunu 2019-2020 öğretim yılında okula göndermek istemiyor. Kimisi sadece kaygıdan kimisi evdeki yaşlı insanlardan, kimisi kendisinin yada aile üyelerinin kronik hastalıklarından kaygılı. 

ÇOCUĞUNUZU OKULA GÖNDERMEZSENİZ NE OLUR?

Velilerin kaygılarına karşın henüz MEB'den bu konuda gelmiş bir açıklama yok. Bu yazıyı kaleme aldığım 28 Temmuz 2020 itibariyle 72 ay halen ilkokula başlamanın zorunlu olduğu yaş. Çocuğunu zorunlu olmasına karşın okula 'mazeret' bildirmeden göndermeyen aileler için para cezasından çocuğun velayetinin alınmasına varan bir dizi idari düzenleme var. Bu cezaların çok özel haller dışında uygulanmadığını hepimiz biliyoruz. Zira çocuğunu okula göndermeyip çalıştıran, evlendiren; maddi imkanı olmadığı için, oturduğu köyde okul olmadığı için vb. nedenlerle onlarca ailenin çocuğunu okula göndermediğini biliyoruz. Ancak bu gerçeklik yasal yaptırımların var olduğu gerçeğini değiştirmez. Burası Türkiye yıllardır uygulanmayan o cezalar bu yıl hepimizin başını yakabilir! 

Tüm risklere karşın çocuğunuzu okula göndermediniz ve idari bir yaptırımla da karşılaşmadığınızı varsayalım. Bu kez de çocuğunuzun devamsızlıktan sınıfta kalması gerçeğini kabul etmeniz gerekiyor. Yani mezun olurken sene kaygıyla mezun olacak. 

BİZ EBEVEYNLER NE YAPABİLİRİZ?

Ben kendi adıma nasıl bir yol izleyeceğimin kararını verdim. Süreci ve kararları değiştiremeyeceğime göre maksimum uyum ve öğrenmeyi destekleyici bir tutum geliştirmek belki de en iyisi. 

Öğretim yılı nasıl başlarsa başlasın. İster yüz yüze ister uzaktan yada bunların karışımı bir düzen olsun. Tüm seçeneklere karşı pozitif olmayı seçiyorum. Çünkü biliyorum ki asıl belirleyici ebeveynlerin tutumudur. Bizlerin olaya bakışı çocuklarımızın da bakış açısını belirler. Aşırı kaygılı bir tutum aşırı endişeli çocuklar yaratır. Bu nedenle sakin kalmayı öncelikli hedef olarak önüme koyuyorum.

Her koşulda çocuğumu, okulunu ve öğretmenlerini desteklemek de bir diğer kararım. Çünkü bu süreç kimse için kolay değil ve birlikten güç doğar. 

Çocuğumu öğrenmekten keyif alması konusunda da teşvik edeceğim. Hayatta öğrenilecek çok şey var ve şartlar her zaman istediğimiz, alıştığımız gibi olamıyor. Bunu çocuklarımızın da anlaması onların hayat boyu zorluklarla mücadelesini ve yeni ortamlara uyumunu kolaylaştırır. 

Ve tabi ki hijyen ve kurallar! 

Küçük yaş grubundaki çocuklara temizlik, maske ve mesafeyle ilgili kurallar oyunlarla öğretilebilir. Oyun çocuklar için bilgileri hatırlamanın ve pekiştirmenin en iyi yolu. Şimdiden evinizde çocuklarınızla çeşitli oyunlar tasarlayarak sürece uyumlu hale getirebiliriz.

Daha büyük yaş grubundaki çocukların da kontrolün kendilerinde olduğunu ve kendilerini koruyabilecekleri konusunda teşvik etmek işe yarayabilir. Zira çocuklar büyüdükçe inisiyatif alma konusunda çok daha istekli olurlar.

Deniz Temur'u sosyal medyadan takip edebilir ve sorularınızı sorabilirsiniz.

instagram.com/obenimannem

youtube.com/deniztemur

facebook.com/obenimannem

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası