fatih otel istanbul / Fatih Otelleri - Fatih oteli için senin kriterin neler? – seafoodplus.info

Fatih Otel Istanbul

fatih otel istanbul

Fatih Otelleri

Fatih Tatili

Fatih'in Mahalleleri

Fatih OtelleriFatih Otelleri

Sultanahmet: yılın her döneminde yüz binlerce turist ağırlayan Sultanahmet; Sultan Ahmet Camii ile bilinmektedir. Büyük ve işlek bir meydanı olan mahallede konaklamak isterseniz, Sultanahmet otelleri sayfasından bir otel bulabilirsiniz

Eminönü: Haliç kıyısında yer alan Eminönü; bölgenin önemli bir alışveriş merkezidir. Çarşılarında hemen her ürünü bulabileceğiniz Eminönü'nde konaklama isteyen misafirler, Eminönü otellerini tercih edebilir.

Sirkeci: Tarihi yapıları, müzesi ve önemli bir ulaşım bölgesi olarak öne çıkan Sirkeci; Sirkeci otelleri sayesinde ziyaretçilerine konforlu bir konaklama sunmaktadır. 

Kumkapı: Meyhaneleri ve restoranları ile ön plana çıkan Kumkapı; sakin bir gece geçirmek ve kaliteli bir yemek için tercih edilebilir. Ayrıca Fatih tatilinizde, Kumkapı otellerinde konaklayabilirsiniz. 

Beyazıt: Tarihi çarşısı, meydanı ve eski yapılarıyla bilinene Beyazıt, ismini Sultan Beyazıt'tan almıştır. Beyazıt'ı ziyaret ederek; çarşılarda ve meydanlarda dolaşabilir, tarihi yapıları görebilir ve Beyazıt otellerinde konaklayabilirsiniz. 

Laleli: Tarihi ve turistik mekanların oldukça yakınında yer alan Laleli, restoranları ile bilinmektedir. Laleli'deki mekanlarda keyifli vakit geçirebilir, birçok bölgeye yakın olması avantajını kullanarak Laleli otellerinde konaklayabilirsiniz. 

Balat: Güzel bir deniz kıyısına sahip olan Balat; dini açıdan önemli yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Türk dizilerine de ev sahipliği yapmış olan Balat'ta konaklamak isteyen gezginler, Balat otelleri sayfasından uygun bir otel bulabilir. 

Topkapı: Her yanı tarih kokan Topkapı; Fatih ziyaretçilerinin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Tarihi yapıları ve surları ile öne çıkan bu mahallede bir otel arıyorsanız; Topkapı otelleri sayfasını inceleyebilirsiniz.

Fatih’te Gezilecek ve Görülecek Yerler

Sultanahmet Cami:Sultanahmet Cami, İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk keşif noktalarından biridir. İç dekorasyonuna hakim olan mavi rengi, dışarıdan büyüleyici görüntüsü, sekiz kubbeli oluşu ve Sultanahmet Meydanı’ndaki konumu ile görülmeye değerdir. 

Balat Semti: Fatih ilçesini keşfederken keyifli bir deneyim yaşamak için, Balat semtini keşfetmeye başlayabilirsiniz. Tarihte şehrin en popüler Yahudi mahallesi olan Balat, günümüzde de farklı din ve kültürlere ev sahipliği yapmaktadır. 

Süleymaniye Cami: Dört minerali bir cami olan Süleymaniye Cami, Mimar Sinan’ın İstanbul’daki en güzel eserlerinden biridir. 

Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi: Fatih’in en güzel dini yapılarından biridir. Bir Yunan Ortodoks kilisesi olan Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi hem dış görüntüsü hem de iç mekan tasarımı ile ilgi çekicidir. 

Kalenderhane Cami: Bir kilise olarak inşa edilen ve ardından camiye dönüştürülen Kalenderhane Cami, İstanbul’da Bizans kiliselerinin en güzel örneklerinden biridir. 

Sultanahmet Meydanı: İstanbul’un en turistik meydanıdır. Tarihte at meydanı olarak bilinen bu meydan, günümüzde etrafında çok sayıda restoran ve kafe ve alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar ile doludur. 

Ayasofya: Önce bir kilise, ardından cami ve şimdilerde müze olarak hizmet veren Ayasofya, şehrin en büyüleyici binalarından biridir. 

Kapalıçarşı: Yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünyanın en büyük kapalı pazarları arasında yer alan Kapalıçarşı, İstanbul’da alışveriş yapmak için en iyi adreslerden biridir. Esnaflarla sohbet etmek ve sayısız tezgâhı keşfetmek için burada günün büyük bir bölümünü geçirebilirsiniz. 

Mısır Çarşısı: Kapalıçarşı’dan sonra İstanbul’daki en popüler alışveriş duraklarından biridir. Muhteşem baharat kokuları, lezzetli kuruyemişler ve daha pek çok şeyi bir arada bulabileceğiniz Mısır Çarşısı’ndaki aktarları da mutlaka keşfetmelisiniz. 

Gülhane Parkı: Eminönü ile Sultanahmet Meydanı arasında kalan bu tarihi park, yorucu bir günün arasında keyifli bir mola vermek ve biraz nefes almak için iyi bir seçim olacaktır. Özellikle bahar aylarına denk geldiyseniz, etrafı saran muhteşem lalelerin renkleri ve kokularına da hayran kalacaksınız. 

Fatih’te Ne Yapılır?

Fatih’te Yapılan Festivaller

Fatih ilçesinde, her yıl çeşitli festival düzenlenmektedir. Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali, Türk- Alman Şiir Festivali, Uluslararası Folklor Festivali, Bilgi Evleri Çocuk Şenliği, Tarihi Yarımada Baklava Festivali, Fevzipaşa Caddesi Alışveriş ve Moda Festivali ve Baklava Festivali, Fatih ilçesinde katılabileceğiniz festivallerdir. 

Fatih’te Ne Yenir? 

İstanbul’un bu tarihi ilçesine geldiğinizde, her damak zevkine uygun lezzetleri bulabilirsiniz. Turistik bir bölge olan Fatih, özellikle Türk mutfağı ve yöresel yemeklerin ağırlıkta olduğu bir bölgedir. Fatih’e geldiğinizde; Hamdi Restaurant’ta kebap, Meşhur Fatih İşkembe Salonu’nda işkembe, Cibalikapı Balıkçısı’nda balık, Tarihi Merkezefendi Köftecisi’nde köfte ve Hafız Mustafa’da baklava yiyebilirsiniz.

Fatih’e Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’ndan geliyorsanız; Üsküdar ve Kadıköy’den yapacağınız kısa bir vapur yolculuğu ile Fatih’e kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehrin merkezindeki bu tarihi ilçeye ayrıca; tramvay, metro ve Marmaray hatları ile ulaşım seçeneği de bulunmaktadır. Farklı şehirlerden Fatih’e ulaşım içinse havayolu ve karayolu seçenekleri sıklıkla tercih edilmektedir. Havayolu ile ulaşımı tercih eden yolcular için hem İstanbul hem de Sabiha Gökçen havalimanlarının uzaklığı yakın olup ortalama 50 km’dir. Şehirlerarası otobüslerle ulaşımda Esenler Otogarı yolcuların varış noktası olacaktır. Esenler Otogarı Fatih arası mesafe ortalama 11 km’dir. Özel aracı ile ulaşımı tercih eden yolcular için İzmir Fatih arası yolculuk ortalama 5 saat, Ankara Fatih arası yolculuk ise ortalama 4 saat 45 dakika sürmektedir.  

Tarihi yarımada (Suriçi) denen İstanbul şehrinin kurulup geliştiği bölgedir Fatih.Köklü tarihe sahip olan İstanbul'u en eski merkezinde keşfetme imkanını ise Fatih Otelleri'nde konaklayarak yaşayabilirsiniz. Tıpkı Fatih gibi, her biri sizin tüm ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılayacak otellerin rezervasyonunu ise seafoodplus.info'dan yapabilirsiniz.

Fatih'te görülmesi gereken yerlerin başında ise Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan ve sene boyunca Osmanlı'nın idare merkezi olan Topkapı Sarayı geliyor. Bizans döneminde katedral olarak inşa edilen, yılında Türklerin İstanbul'u fethetmesiyle camiye dönüştürülen ve günümüzde müze olarak gezilen Ayasofya ise bir başka önemli turistik mekanlardan biri. Fatih'te gezilecek en ünlü yerlerden biri de şüphesiz Mimar Sinan'ın kalfalık dönemi eseri olan Süleymaniye Camii.
Sultan Ahmet Camii ise mavi, yeşil ve beyaz İznik çinileri ve görkemli yapısıyla İstanbul'un en önemli figürleri arasında. Ortak kültürlerin uzun yıllar bir arada huzurla yaşadığına tanık olacağınız yerlerin başında ise Aya İrini Kilisesi ile Meryem Ana Kilisesi geliyor. Fatih otellerinin en güzel manzaraya sahip olanlarını bulabileceğiniz ve İstanbul'u uzun uzun seyre dalacağınız yer ise şüphesiz Haliç. 5. Yüzyıldan kalma İstanbul Surları ise yine Fatih'te gezip görebileceğiniz önemli yerlerden biri. Fatih'te alışveriş ve yeme-içme seçenekleri ise Osmanlı geleneğinin korunduğu, baharat ve kahve kokuları arasında tarihi de soluyabileceğiniz Mısır Çarşısı'nda bulunuyor.

‘’Asıl İstanbul’’ ve ‘’İlk İstanbul’’ olarak anılan Fatih, zengin kültürel ve tarihi dokusuyla diğer semtlerden ayrılmaktadır. Belediye ve önemli kurumların yer aldığı Fatih hem yarımada oluşumuyla hem de tarihi yapılarıyla her yıl yerli yabancı binlerce turist akınına uğramaktadır. Fatih’in eşsiz atmosferini solumak için Türkiye’nin otel sitesi seafoodplus.info’u ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul ilinin tarihi dokularına büyük sahiplik yapan Fatih'te tatil yapma planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Fatih Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.

Fatih’e Nasıl Gidilir?

Fatih’e Hava Yolu İle Ulaşım

İstanbul Havalimanı, Fatih’e yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Havalimanında bulunan HAVAŞ hizmetinden veya taksilerden yararlanarak Fatih’e ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı ise yaklaşık 45 kilometre mesafededir. Havalimanında bulunan ulaşım hizmetleriyle kısa sürede Fatih’e ulaşmak mümkündür.

Fatih’e Kara Yolu İle Ulaşım

Fatih’e ulaşım sağlamak için öncelikle İstanbul otogarlarından birine gitmeniz gerekmektedir. Her şehirden İstanbul’a direkt seferler düzenlenmektedir. Dilediğiniz otogara ulaşım sağladıktan sonra küçük servis arabalarıyla, taksilerle, tramvayla, metrobüsle veya metro hattıyla Fatih’e ulaşabilirsiniz.

Fatih’e Deniz Yolu İle Ulaşım

Kadıköy vapur iskelesinden vapura binerek yaklaşık 20 dakikada Fatih’e ulaşabilirsiniz. Üsküdar iskelesinden vapura binerek 15 dakika içerisinde Fatih’e ulaşma şansınız da mevcut.

Fatih’in Popüler Semtleri

Fatih Aksaray

Ticaret ve ulaşım merkezi olarak bilinen Aksaray, uygun konaklama ve yeme-içme fiyatlarıyla pek çok turisti kendisine çekmektedir. Tramvay hattının geçtiği bu semt, pek çok tarihi alana oldukça yakın mesafede yer almaktadır.

Fatih Fener

Tarihi Rum Mahallesi olarak bilinen Fener, renkli mimari binaları ve hareketli yaşam ile tatilcilerin gezip görmek istediği yerler arasında yer alır.

Fatih Balat

Tarihi Yahudi Mahallesi olarak tanınan Balat; otantik mimarisi, dar sokakları ve geleneksel yapısıyla göz zevkine hitap eden yerler arasındadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Balat, her yıl milyonlarca tatilciye ev sahipliği yapmaktadır.

Fatih Eminönü

Birçok tarihi yapının yer aldığı, araç ve yaya trafiğinin her zaman yoğun olduğu Eminönü, kendine özgü havasıyla ziyaretçilerinin beğenisini toplamaktadır. Eminönü’nde balık ekmek yemek klasikleşmiş ve olmazsa olmaz bir durum haline gelmiştir.

Fatih Sultanahmet

İstanbul’un en gözde tarihi ve kültürel yapılarına ev sahipliği yapan Sultanahmet, her yıl milyonlarca turistin akınına uğramaktadır. Semtte bulunan küçük esnaf lokantaları, geleneksel Osmanlı yemeklerini tatma şansı sunarken hediyelik eşya dükkanlarından eşsiz otantik parçalar satın almak mümkün.

Fatih Beyazıt

Hem turizm merkezi olması hem de diğer turizm merkezlerine ulaşımının kolay olması sebebiyle oldukça revaçta olan Beyazıt, en eski üniversitelere de ev sahipliği yaparak gözdeliğini korumaktadır.

Fatih’te Gezilecek Yerler

Fatih Gülhane Parkı

Zamanında Topkapı Sarayı’nın dış bahçesi olarak kullanılan bu park, asırlık ceviz ve meşe ağaçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yeşilin binbir tonuna ve eşsiz Boğaz manzarasına doymak isteyen yediden yetmişe herkesin favori mekânları arasındadır.

Fatih Tarihi Kapalıçarşı

Dünyada eşi benzeri bulunmayan, ’den fazla dükkana ev sahipliği yapan Kapalıçarşı, kendine özgü atmosferiyle ve tarihi kokusuyla hem turistlerin hem de yerli halkın vazgeçilmez alışveriş çarşılarından biridir. Önemli bir ticaret merkezi olan Kapalıçarşı’da, her çeşit ürünü her bütçeye uygun şekilde bulmak mümkün.

Fatih Mısır Çarşısı

Her türlü ürünün satıldığı tarihi Mısır Çarşısı, özellikle yüzlerce çeşit baharatları ve alternatif tıp ürünleri olarak aktarlarda satılan bitki ve karışımlarıyla ilgi çeken ve büyük hayranlık uyandıran yerler arasında yer alır.

Fatih Sultanahmet Camii 

Beş ana, sekiz ikincil kubbeye sahip; içinde mavi rengin hâkim olduğu bu görkemli yapı tüm ziyaretçilerde büyük hayranlık uyandırmaktadır. Kendinizi tarihin içinde hissedeceğiniz bu mimari harikayı kesinlikle görmelisiniz.

Fatih Topkapı Sarayı

Gezmesi saatler alan bu mimari harika ve büyüleyici tasarımının yanı sıra sergilediği çeşitli konseptteki ürünlerle de büyük beğeni toplamaktadır. Çini işlemeli duvarları ve geniş avlusuyla her yıl milyonlarca turist, Topkapı’yı ziyaret etmektedir.

Fatih Ayasofya

Neredeyse dünya çapında dini bir merkez olarak görülen Ayasofya, eşsiz tasarımı ve inanılmaz tarihi atmosferiyle kültürleri birleştiren ve kendine hayran bırakan bir yapıdır.

Fatih Yerebatan Sarnıcı

Geçmişte su deposu olarak kullanılan Yerebatan Sarnıcı, değerli eserlerden oluşan ’den fazla sütunu ve alışılmadık atmosferiyle ilgi çeken mekanlar arasındadır.

Fatih Süleymaniye Camii

Mimar Sinan’ın çeşitli anlamlar atfederek tasarladığı Süleymaniye Camii, görkemli tasarımıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Fatih’te Şehir İçinde Gezilecek Yerler

Fatih Sultanahmet Meydanı

Meydanda bulunan sütun, zamanında birçok yere giderken başlangıç noktası olarak kabul edilmekteydi. Sultanahmet Meydanı’nda ve çevresinde birçok tarihi mekanı bulabilir, yerel lokantalarda yöresel yiyecekleri tadabilirsiniz.

Sultanahmet Meydanı'nda yer alan tesislerden yer ayırtmak için Sultanahmet Meydanı Otelleri sayfamızdan rezervasyon yapabilirsiniz.

Fatih Kadınlar Pazarı

Yöresel ve uygun fiyatlı ürünlerin satışa sunulduğu pazarda her çeşit ürünü bulmak mümkün olsa da özellikle baharat ve bitkileri sıklıkla tercih ediliyor.

Fatih Fener Rum Patrikhanesi

Ortodoks Hristiyanlar için manevi başkent olarak kabul edilen Patrikhane, görkemli tasarımı ve bünyesindeki çeşitli konseptleri ile turistlerin gözde noktalarından birisidir.

Fatih’te Gece Hayatı

Fatih'te Türk Geceleri

Pasha Turkish Night Show, geleneksel Türk eğlencelerini ve gösterilerini geleneksel müzikler ve yiyecek-içecekler eşliğinde misafirlerine sunuyor. 

Fatih'te  Fasıl Geceleri

Kumkapı Mahallesi’ndeki meyhaneler, sunduğu canlı müzik hizmeti ve meze çeşitleri ile geleneksel rakı sofrası ruhunu ve keyfini yaşatmaya devam ediyor.

Fatih’te Çocuklarınızla Birlikte Yapabileceğiniz Aile Aktiviteleri

Fatih Cumhuriyet Eğitim Müzesi

Cumhuriyet öncesi ve ilanının ilk yılları hakkında bilgilendirmek üzere oluşturulmuş bu müzede o zamanlara ait çeşitli eğitim materyalleri ve resimler yer almaktadır.

Fatih Pera Müzesi

Sanat koleksiyonu konsepti üzerine kurulmuş olan Pera Müzesi, yediden yetmişe herkesin ilgisini çekmektedir.

Fatih İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul’un en eski müze binası olma özelliğine sahip olan bu müze, Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya ait benzersiz gelenek ve ürünleri yaşatmaya ve sergilemeye devam ediyor. Aynı zamanda Anadolu ve Mezopotamya Uygarlıkları’na ait eserleri müzede görebilirsiniz.

Fatih Sahaflar Çarşısı

Aradığınız ikinci el kitabı, tarihi metinleri ve el yazması ürünleri bulmak için tarihi atmosferiyle insanı içine çeken Sahaflar Çarşısı’nı ziyaret edebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir