fatır suresi kaçıncı cüz / Kuran cüz oku! cüz kaçıncı sayfa? cüz oku bilgisayar hatlı - Haber 7 DİNİ BİLGİLER

Fatır Suresi Kaçıncı Cüz

fatır suresi kaçıncı cüz

Fatır Suresi

Surapdf

Fatır Suresi okunuşu

Sınıfı Mekki
İsmin anlamı yaratan, yoktan var eden
Başka isimleri Melaike Suresi
Sayısal bilgiler
Sure numarası 35
Ayet sayısı 45
Kelime sayısı
Harf sayısı

Fatır Suresi (Arapça: سورة فاطر), Kur'an'ın suresidir.[1] Sure 45 ayetten oluşur.[2]

Sûre ismini birinci âyette geçen ve yaratan, yoktan var eden anlamına gelen “fâtır” kelimesinden almıştır.[3] Yine ilk ayette geçen “el-Melaike” kelimesinden dolayı “Melaike Suresi” diye de anılır. Mekke’de indirildiğine inanılan surede başlıca, Allah’ın varlığına ve birliğine işaret eden kainat olayları, öldükten sonra dirilme, Allah’ın nimetleri ve müminle kafir arasındaki fark konu edilmektedir.

Surede Allah’ın varlığına, birliğine, hikmet ve kudretine işaret eden çeşitli deliller sunulmuştur. Allah’ın yarattığı tabiatı iyi inceleyenlerin onu layıkıyla tanıyıp onaylayacakları, bir sonuç halinde bildirilir. Vahye kulak verip ahirete hazırlananları bekleyen mutluluk ile kafirleri bekleyen kötü son hatırlatılır. İnsanların çoğunun nankörlüğüne rağmen Allah’ın onlara zaman verdiği hatırlatılarak onlar, bu fırsatı değerlendirmeye çağrılır.

Kaynakça[değiştir KUR’ÂN’IN TEMEL KONULARI

CÜZ 1. İNSANLAR VE PEYGAMBERLER 2. ALLAH’IN NİMETLERİ 3. KADER 

CÜZ 1. HAKKIN KORUNMASI 2. HAKTA BİRLEŞMEK 3. HAKTAN AYRILMAMAK

CÜZ 1. GERÇEKLER 2. GERÇEKLERİN TEBLİĞİ 3. İNSANIN SERÜVENİ

CÜZ 1. KIYAMET VE AHİRET 2. GEÇİCİ DÜNYA 3. ALLAH’A KULLUK VE YOL AYIRIMI  KUR’AN-I KERİM’İ DOĞRU ANLAMANIN 25 YOLU

KURAN-I KERİMDE KAÇ CÜZ VE AYET VAR? HANGİ SURE KAÇINCI CÜZDE? 

Hangi sure kaçıncı cüzde?

Hangi sure kaçıncı cüzde?

  • 1. CÜZ: 1. Fatiha Suresi – 7 Ayet, 2. Bakara Suresi – Ayet ( ayete kadar)
  • 2. CÜZ: 2. Bakara Suresi ( Ayetten ayete kadar)
  • 3. CÜZ: 2. Bakara Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) 3. Al-İ İmran Suresi Ayetten ( ayete kadar)
  • 4. CÜZ: 3. Al-İ İmran Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) 4. Nisa Suresi – Ayet ( ayete kadar)
  • 5. CÜZ: 4. Nisa Suresi ( Ayetten ayete kadar)
  • 6. CÜZ: 4. Nisa Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) 5. Maide Suresi – Ayet ( ayete kadar)
  • 7. CÜZ: 5. Maide Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) 6. En’am Suresi – Ayet ( ayete kadar)
  • 8. CÜZ: 6. En’am Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) 7. A’raf Suresi – Ayet ( ayete kadar)
  • 9. CÜZ: 7. A’raf Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) 8. Enfal Suresi – 75 Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ
  • 8. Enfal Suresi (Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) 9. Tevbe Suresi – Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ: 9. Tevbe Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) Yunus Suresi – Ayet, Hud Suresi – Ayet (6. ayete kadar)
  • CÜZ  Hud Suresi (6. Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) Yusuf Suresi – Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Yusuf Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.), Ra’d Suresi – 43 Ayet, İbrahim Suresi – Ayet
  • CÜZ:  El-Hicr Suresi – 99 Ayet, Nahl Suresi – Ayet
  • CÜZ:  El-İsra Suresi – Ayet, Kehf Suresi – Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Kehf Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) Meryem Suresi – 99 Ayet, Ta-ha Suresi – Ayet
  • CÜZ:  El-Enbiya Suresi – Ayet, Hac Suresi – 78 Ayet
  • CÜZ:  El-Mü’minun Suresi – Ayet, Nur Suresi – 64 Ayet, Furkan Suresi – Ayetten ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Furkan Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir), Şuara Suresi – Ayet, Neml Suresi – 93 Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Neml Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) Kasas Suresi – 88 Ayet, Ankebut Suresi – 69 Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Ankebut Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.), Rum Suresi – 60 Ayet, Lokman Suresi – 34 Ayet, Secde Suresi – 30 Ayet, 33, Ahzab Suresi – 73 Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Ahzab Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir. ), Sebe’ Suresi – 54 Ayet, Fatır Suresi – 45 Ayet, Yasin Suresi – 83 Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Yasin Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.) Saffat Suresi – Ayet, Sad Suresi – 88 Ayet, Zümer Suresi – 75 Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Zumer Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.), Mu’min Suresi – 85 Ayet, Fussilet Suresi – 54 Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Fussilet Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir.), Şura Suresi – 53 Ayet, Zuhruf Suresi – 89 Ayet , Duhan Suresi – 59 Ayet, Casiye Suresi – 37 Ayet ( ayete kadar)
  • CÜZ:  Casiye Suresi ( Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir. ), Ahkaf Suresi – 35 Ayet, Muhammed Suresi – 38 Ayet, Fetih Suresi – 29 Ayet, Hucurat Suresi – 18 Ayet, Kaf Suresi – 45 Ayet, Zariyat Suresi – 60 Ayet ( ayete kadar)
  • 27 .CÜZ:   Zariyat Suresi (Ayetten Başlanarak Bu Sure Bitirilir), Tur Suresi – 49 Ayet, Necm Suresi – 62 Ayet, Kamer Suresi – 55 Ayet, Rahman Suresi – 78 Ayet, Vakı’a Suresi – 96 Ayet, Hadid Suresi – 29 Ayet

Kuran-ı Kerim temel konuları

Kuran-ı Kerim temel konuları

  • CÜZ:  El-Mücadele Suresi – 22 Ayet, Haşr Suresi – 24 Ayet, Mümtehine Suresi – 13 Ayet, Saff Suresi – 14 Ayet, Cum’a Suresi – 11 Ayet, Münâfikûn Suresi – 11 Ayet, Teğabun Suresi – 18 Ayet, Talak Suresi – 12 Ayet, Tahrim Suresi – 12 Ayet
  • CÜZ:  Mülk Suresi – 30 Ayet, Kalem Suresi – 52 Ayet, Hakka Suresi – 52 Ayet, Me’aric Suresi – 44 Ayet, Nûh Suresi – 28 Ayet, Cin Suresi – 28 Ayet, Müezzemmil Suresi – 20 Ayet, Muddesir Suresi – 56 Ayet, Kıyame Suresi – 40 Ayet, İnsan Suresi – 31 Ayet, Murselat Suresi – 50 Ayet
  • CÜZ
  • Nebe’ Suresi – 40 Ayet, Nazi’at Suresi – 46 Ayet,  Abese Suresi – 42 Ayet, Tekvir Suresi – 29 Ayet, İnfitar Suresi – 19 Ayet, Mutaffifin Suresi – 36 Ayet,  İnşikak Suresi – 25 Ayet, Bürüç Suresi – 22 Ayet, Tarık Suresi – 17 Ayet, A’la Suresi – 19 Ayet, Ğaşiye Suresi – 26 Ayet, Fecr Suresi – 30 Ayet, Beled Suresi – 20 Ayet, Şems Suresi – 15 Ayet, Leyl Suresi – 21 Ayet, Duha Suresi – 11 Ayet, İnşirah Suresi – 8 Ayet, Tin Suresi – 8 Ayet, Alak Suresi – 19 Ayet, Kadr Suresi – 5 Ayet, Beyyine Suresi – 8 Ayet, Zilzal Suresi – 8 Ayet, Adiyat Suresi – 11 Ayet,  Karia Suresi – 11 Ayet, Tekasür Suresi – 8 Ayet, Asr Suresi – 3 Ayet, Hümeze Suresi – 9 Ayet, Fil Suresi – 5 Ayet, Kureyş Suresi – 4 Ayet, Maun Suresi – 7 Ayet, Kevser Suresi – 3 Ayet, Kafirun Suresi – 6 Ayet, Nasr Suresi – 3 Ayet, Tebbet Suresi – 5 Ayet, İhlas Suresi – 4 Ayet, Felak Suresi – 5 Ayet, Nas Suresi – 6 Ayet.
Kitap okumak istemeyen çocuğa ne yapılmalı? Okumayı sevdiren etkili yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Kitap okumak istemeyen çocuğa ne yapılmalı? Okumayı sevdiren etkili yöntemlerRamazan mukabelesi 1. gün! Kuran&#;ı Kerim&#;in 1. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 1. gün! Kuran'ı Kerim'in 1. cüzünün yazılışı ve okunuşu

Kur&#;an&#;da 7 Ayet-i Kerîme vardır ve bunların bir takım sırları, fazileti ve hikmetleri bulunmaktadır. Bilinen bazı sırları ve hikmetleri şöyledir. 7 Ayet-i Kerîme vardır ki bir takım sırları, fazileti bulunmaktadır. 7 ayetler hangileridir? Yedi Ayet-i Kerime Arapça Yazılışı ve okunuşu, 7 ayet okumanın fazileti nedir, kaç kere okunmalı?

Kuran-ı Kerim&#;de geçen 7 Ayet, Tevbe Sûresinin âyeti, Yûnus Sûresinin âyeti, Hûd Sûresinin 6. âyeti, Hûd Sûresinin âyeti, Ankebût Sûresinin âyeti, Fâtır Sûresinin 2. âyeti, Zümer Sûresinin âyeti olarak bilinen yedi ayet-i kerime Arapça okunuşu, Türkçe anlamı ve meali, Fazileti, sırları ve havassı

7 Ayet diye tabir edilen ayetler nelerdir? Nasıl fazileti ve faydası vardır? Yedi ayetler nelerdir? Yedi Ayetler niçin, neden ve ne zaman okunur? Peygamber Efendimiz döneminde yaşayan sahabe Muaz bin Cebel Hazretleri&#;nden nakledilen 7 ayet sırları

7 Ayetler Fazileti ve Sırları

Sahabelerden Muaz bin Cebel Hazretleri&#;nden nakledilen bir rivayete göre; Kur&#;an&#;da 7 Ayet-i Kerîme vardır ve bunların bir takım sırları ve hikmetleri bulunmaktadır. Bilinen bazı sırları ve hikmetleri şöyle sıralamaktadır:

Bir mü&#;min bunları abdestli olarak yazıp üzerinde taşırsa, bütün canlı mahlûkatın dili o kimseye karşı bağlanmış olur ve o kimse hakkında herhangi kötü bir kelime sarf edemezler.

Bu ayetleri taşıyan kimseyi her gören sever, onu taltif eder ve taleplerini de severek yerine getirir.

Üzerinde bulunan dünya ve ahrete ait her çeşit üzüntü gam ve kederleri yok olur.

Kimse ona zarar veremeyeceği gibi bu ayetlerin bereketiyle bütün düşmanlarına galip gelir.

İmam Şehabettin’in “FEVAİD” adlı eserinde Kâ&#;bü’l-Ahbar (r.a) dan naklettiği bir rivayete göre şöyle demiştir: “Bu ayetleri okuduğum zaman gökyüzü yere inse ve yerle gök birbiri üstüne kapansa bana herhangi bir zarar olur diye hiç endişe duymam. Yüce Allah bana, bu ayetler sebebiyle bir çıkış yolu gösterip beni kurtarır.”

Yine Ka’bü’l-Ahbar (r.a.) diyor ki: “Bu ayetleri okuduğun takdirde yer ve gök afetlerinden, belalardan, düşmanın şerrinden, sihirbazın sihrinden bu duanın bereketiyle emin olursun.” (Mecmeatü’l-Ahzab)

Bir hadisi şerifte nakledildiğine göre “Bir mü&#;min, abdestli olarak ve inanarak bu 7 ayeti okumaya devam ederse, gökten dünyaya Uhut dağı büyüklüğünde azap ve belalar yağsa, bu ayetleri okuyan kimseye hiçbir zarar isabet etmez ve bütün belaları üzerinden kovar.”

İmam Şehabettin, Hz. Ali (r.a) den yaptığı bir rivayet şöyledir: “Her kim bu ayetleri sabah ve akşam okumaya devam ederse Allah o kimseyi zamanın hilelerinden düşmanların ve hasetçilerin kurdukları tuzaklardan ve her çeşit şer ve belalardan korur ve kendini himayesi altına alır&#;

Bu ayetleri okuyan ve iyi bir saatte yazıp üzerinde taşıyan, kendini akla hayale gelen ve gelmeyen bin türlü fitne fesat ve belalara karşı bir kale içerisine girmiş gibi, koruma altına alır. Bu ayetler inananlar için bir zırhtır.

Yedi Ayet Şunlardır:

  1. Tevbe Sûresinin âyeti
  2. Yûnus Sûresinin âyeti
  3. Hûd Sûresinin 6. âyeti
  4. Hûd Sûresinin âyeti
  5. Ankebût Sûresinin âyeti
  6. Fâtır Sûresinin 2. âyeti
  7. Zümer Sûresinin âyeti

Yedi Ayetler Arapça Yazılışı ve Türkçe Okunuşu

7 Ayet Arapça ve Türkçe Okunuşu ve Anlamı

1 &#; Tevbe Suresi Ayet

قُل لَّن يُصِيبَنَا إِلاَّ مَا كَتَبَ اللّهُ لَنَا هُوَ مَوْلاَنَا وَعَلَى اللّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ ﴿٥١﴾

Kul len yusîbenâ illâ mâ keteballâhu lenâ, huve mevlânâ, ve alâllâhi felyetevekkelil mu’minûn(mu’minûne).

De ki: “Allah’ın bize yazdığı şeyden başkası, bize asla isabet etmez. O, bizim Mevlâ’mızdır.” Ve artık mü’minler, Allah’a tevekkül etsinler.

2 &#; Yûnus Suresi Ayet

وَإِن يَمْسَسْكَ اللّهُ بِضُرٍّ فَلاَ كَاشِفَ لَهُ إِلاَّ هُوَ وَإِن يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلاَ رَآدَّ لِفَضْلِهِ يُصَيبُ بِهِ مَن يَشَاء مِنْ عِبَادِهِ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ ﴿١٠٧﴾

Ve in yemseskallâhu bidurrin fe lâ kâşife lehu illâ huve, ve in yuridke bi hayrin fe lâ râdde li fadlihi, yusîbu bihî men yeşâu min ibâdihi, ve huvel gafûrur rahîm(rahîmu).

Eğer Allah sana herhangi bir zarar verecek olursa, bil ki onu, O’ndan başka giderebilecek yoktur. Eğer sana bir hayır dilerse, O’nun lütfunu engelleyebilecek de yoktur. O, bunu kullarından dilediğine eriştirir. O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

3 &#; Hûd Suresi 6. Ayet

وَمَا مِن دَآبَّةٍ فِي الأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ ﴿٦﴾

Ve mâ min dâbbetin fîl ardı illâ alâllâhi rızkuhâ ve ya&#;lemu mustekarrahâ ve mustevdeahâ, kullun fî kitâbin mubîn(mubînin).

Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. Her birinin (dünyada) duracakları yeri de, (öldükten sonra) emaneten konulacakları yeri de O bilir. Bunların hepsi açık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılı)dır.

4 &#; Hûd Suresi Ayet

إِنِّي تَوَكَّلْتُ عَلَى اللّهِ رَبِّي وَرَبِّكُم مَّا مِن دَآبَّةٍ إِلاَّ هُوَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا إِنَّ رَبِّي عَلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ ﴿٥٦﴾

İnnî tevekkeltu alâllâhi rabbî ve rabbikum, mâ min dâbbetin illâ huve âhızun bi nâsıyetihâ, inne rabbî alâ sırâtın mustekîm(mustekîmin).

“İşte ben, hem benim, hem sizin Rabbiniz olan Allah’a dayandım. Yeryüzünde bulunan hiçbir canlı yoktur ki, Allah, onun perçeminden tutmuş olmasın. Şüphesiz Rabbim dosdoğru bir yol üzerindedir.”

5 &#; Ankebût Suresi Ayet

وَكَأَيِّن مِن دَابَّةٍ لَا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ يَرْزُقُهَا وَإِيَّاكُمْ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ﴿٦٠﴾

Ve keeyyin min dâbbetin lâ tahmilu rızkahâ allâhu yerzukuhâ ve iyyâkum ve huves semîul alîm(alîmu).

Nice canlılar vardır ki, rızıklarını taşımazlar (yiyecek biriktirmezler). Onları da sizi de Allah rızıklandırır. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

6 &#; Fâtır Suresi 2. Ayet

مَا يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِكَ لَهَا وَمَا يُمْسِكْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِن بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ ﴿٢﴾

Mâ yeftehillâhu lin nâsi min rahmetin fe lâ mumsike lehâ, ve mâ yumsik fe lâ mursile lehu min ba’dihî, ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).

Allah, insanlar için ne rahmet açarsa, artık onu tutacak (engelleyecek) yoktur. Neyi de tutarsa, bundan sonra onu gönderecek yoktur. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

7 &#; Zümer Suresi Ayet

وَلَئِن سَأَلْتَهُم مَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ قُلْ أَفَرَأَيْتُم مَّا تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرَادَنِيَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ كَاشِفَاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرَادَنِي بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِكَاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ عَلَيْهِ يَتَوَكَّلُ الْمُتَوَكِّلُونَ ﴿٣٨﴾

Ve le in seeltehum men halakas semâvâti vel arda le yekûlunnallâhu, kul e fe raeytum mâ ted’ûne min dûnillâhi in erâdeniyallâhu bi durrin hel hunne kâşifâtu durrihi ev erâdenî bi rahmetin hel hunne mumsikâtu rahmetihi, kul hasbiyallâhu, aleyhi yetevekkelul mutevekkılûn(mutevekkılûne).

 Andolsun, eğer onlara, “Gökleri ve yeri kim yarattı?” diye sorsan elbette, “Allah”, derler. De ki: “Peki söyleyin bakalım? Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz var ya; eğer Allah bana herhangi bir zarar dokundurmak isterse, onlar Allah’ın dokundurduğu zararı kaldırabilirler mi? Yahut Allah bana bir rahmet dilese, onlar O’nun rahmetini engelleyebilirler mi?” De ki: “Allah bana yeter. Tevekkül edenler ancak O’na tevekkül ederler.”

 

İlgili Diğer Konular

Fâtır suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Fâtır suresi sayfadan başlar ve sayfada biter,  cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 45 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “Fâtır” kelimesinden almıştır. Fâtır, yaratan, yoktan var eden demektir. Yine ilk âyette geçen “el-Melâike” kelimesinden dolayı “Melâike sûresi” diye de anılır. Sûrede başlıca, Allah’ın varlığına ve birliğine işaret eden kâinat olayları, öldükten sonra dirilme, Allah’ın nimetleri ve mü’minle kâfir arasındaki fark konu edilmektedir.  Mushaftaki sıralamada 35, iniş sırasına göre sûredir. Furkan sûresinden sonra, Meryem sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Fâtır suresinin konusu

Allah’ın yaratıcılığı, O’ndan başka tanrı bulunmadığı ve şirkin çarpık düşüncelere dayalı bir zihniyet ve tutum olduğu, Hz. Muhammed’in önceki peygamberler gibi Allah katından mesaj getirmiş hak peygamber olduğu, öldükten sonra dirilmenin gerçekleşeceği ve dünyadaki amellerin karşılığının âhirette mutlaka görüleceği açıklanmakta, Cenâb-ı Allah’ın kudretinin delillerinden örnekler verilmektedir.

Arapça nasıl yazılır : ٤٣٣

Fatır suresinin fazileti ve sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Fatır Suresini (vird edinip) okursa, cennete dilediği kapıdan girmeye hak kazanır." (Ebu Suud Efendi, Ebu Suud Tefsiri (Şrşadü Aklis-Selim), 7/)

Mecmau’l-Beyan tefsirinde Allah Resulü’nden (s.a.v.) şöyle bir hadis-i şerif nakledilmiştir: Her kim Fatır suresini okursa, kıyamet gününde cennet kapılarından üç kapı yüzüne açılır ve istediği kapıdan cennete girer. [Tabersi, Mecmau’l-Beyan, c 8, s ]

Nuru’s-Sakaleyn tefsirinde İmam Sadık’tan (a.s) şöyle bir rivayet nakledilmiştir: Her kim Sebe ve Fatır surelerini gece okursa, Allah onu korur ve destekler ve her kim gündüz okursa ona bir rahatsızlık ulaşmaz ve Allah Teâlâ ona şimdiye dek kalbinden geçirmediği ve arzu etmediği dünya ve ahret hayrını da verir. [Arusi, Hüveyzi, Tefsir-i Nuru’s-Sakaleyn, h.k , c 4, s ]

Fatır suresi hakkında rivayetler

  • Bu mübarek sureyi okuyan kimse, mahlukat tarafından sevilir.
  • Her gün okunursa, şeytan şerrinden korunur, ömrü de bereketli olur.
  • Her kim bu sureyi yazıp da binek aracına koyarsa, hırsızlara ve diğer tehlikelere karşı korunur.
  • İşlerinde bolluk ve bereket ve bol kazanç sağlamak isteyen kişi, dört yeni ve temiz pamuklu kumaş parçasına yazılan Fatır suresinin ayetlerini kendi üzerinde veya iş yerinde bulundurmalıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası