fethiye öğretmenevi ölüdeniz arası kaç km / Fethiye Öğretmenevi 2023 Oda ve Salon Fiyatları

Fethiye Öğretmenevi Ölüdeniz Arası Kaç Km

fethiye öğretmenevi ölüdeniz arası kaç km

Şehir Manzaralı

EN GÜZEL MERSİN PLAJLARI

Akdeniz’in denizini beğenmeyenler henüz Mersin’de yüzmemiş olsalar gerek. Evet, Akdeniz bir Ege gibi koy zengini değil ama sıcacık denizi, kireçli beyaz kayaları ve 20 kilometreyi bulabilen plajları ve Türkiye’deki en ekonomik deniz tatili yerlerinden birisi olması birçok insanı buraya çekiyor.

Konunun uzmanı olan Mersinlilere, Mersin’de denize girilecek güzel yerleri sorduk, buyrun en çok tavsiye edilen yer:

💙 Ne demek? Mavi bayraklı plajları ifade eder.

Not: Karnı acıkanlara semt semt parmak yediren bir listemiz var: Mersin’de Ne Yenir & Mersin Kahvaltı Mekanları 

Mersin Plajları

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Tisan Plaji
  2. Yeşilovacık Halk Plajı
  3. Mavikent Plajı
  4. Boğsak Koyu
  5. Akçakıl Plajı
  6. Barbaros Koyu (Eğribük Koyu)
  7. Kum Mahallesi Plaji
  8. Yapraklı Koy Plajı
  9. Susanoğlu Plajı
  10. Kapızlı Sahili
  11. Kızlar Hamamı Koyu
  12. Akyar Koyu
  13. Altınorfoz Plajı
  14. Bozyazı Halk Plajı
  15. Yanışlı Köyü Sahili
  16. Büyükeceli Sahili
  17. Anamur Sahili
  18. İncekum Plajı
  19. Soğuksu Plajı
  20. Yenikaş
  21. Limonlu Belediyesi Sahili
  22. Kızkalesi Plajı

Silifke Plajları

Tisan Yarımadası, Yeşilovacık


Tisan, Mersin’in en popüler plajlarından biri. Bir sitenin içinden geçerek giriliyorsa da halka açık. Ama duyduk ki çevredeki yazlıkçılar plajdaki şemsiye ve şezlongları site yönetim adı altında biraz tekellerine almışlar gibi. Günübirlik gelişlerde bölge sakinleriyle sıkıntılar yaşanabiliyormuş. Ev sahipleri yaygın olarak burada evini günlük ya da haftalık olarak işletiyor. Yat turlarının da uğrak yeri. Buranın en büyük avantajı iki tarafı da deniz olduğu için rüzgarlı günlerde bir taraf dalgalıysa, diğer tarafın düz olması. Konum için tıklayın. Konumu izlerken sapa bir yerlere götürdüğü için bir yanlışık olduğunu düşünebilirsiniz ama içiniz rahat olsun, konum doğru. Haritada 1 numara.

Yeşilovacık Halk Plajı, Yeşilovacık

Geniş kumluk bir sahili var ama denizi dalgalı olduğu zaman da oluyor. Yaz turizmi açısından gelişmiş bir mevkii değil bu nedenle şezlong şemsiye gibi hizmetler yok. Yeşilovacık Belediyesi’nin burayı düzenleme konusundaki çalışmaları devam ediyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Mavikent Sahili, Yeşilovacık

Mavikent tatil sitesinin önüne denk geldiğinden ismi Mavikent Sahili. Çam ormanları arasında, turkuaz denizli şehirden izole bir koy. Çakıllı bir denizi var.Çevrede herhangi bir işletme yok bu nedenle hazırlıklı gitmek gerek. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Boğsak Koyu, Taşucu 💙

Mersin’in Caretta Carettaların uğradığı, mavi bayraklı koylarından biri. Denizi dalgasız, sığ ve temiz. Etrafta salaş işletmeler ve kamp alanları var. Hafta sonu kalabalık olabiliyor.Günübirlik buraya gelecekseniz şezlong ve kabin yok ama havlu yaymacalı piknik usulü takılmak da güzel. Duş ve wc olanakları da çevredeki kamp ve restoran gibi işletmelerle sınırlı.Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Akçakıl Plajı, Taşucu

Çam ormanı kıyısında, çakıllı sahilli, kampçıların ve karavancıların sıklıkla tercih ettiği bir plaj. Buradaki Akçakıl Camping de kampçılar tarafından sevilen kamp alanlarından biri. Çevrede birçok işletme var. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Barbaros Koyu (Eğribük Koyu), Taşucu

Silifke’nin en güzel ve sakin koylarından biri. Barbaros Koyu, turistik işletmelerden izole, bakir kalmış bir koy. Gezi teknelerinin de uğrak noktası. Hem tekne ile de gidilen hem de karayolundan da ulaşım sağlayacağınız yerlerden. Tabi çevrede herhangi bir işletme olmadığından dolayı hazırlıklı gitmekte fayda var. Denizi bölgedeki diğer yerlere göre daha tuzlu. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Kum Mahallesi Plajı, Taşucu

İsminden de anlaşılacağı gibi plajı kumluk. Denizi sığ olduğundan çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Sabahları su çarşaf gibi ama akşam üstü dalgalanıyor. Çevrede yeterli işletme yok. Geceleri de sağlam sivrisinek akını oluyormuş. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Yapraklı Koy, Atakent

Turistleri bırakın Mersinlilerin bile Mersin’de denize girmek için en çok tercih ettikleri koy. Turkuaz renkli, kumsal, etrafı kayalarla çevrili adeta doğal bir havuz. Suyun içinde bir soğuk su kaynağı da var. Koyun çevresi günü geçirebileceğiniz yeme-içme mekanları gibi tesislerle çevrili. Şezlong, şemsiye kiralama gibi hizmetler var. Haftasonları çok kalabalık olabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Susanoğlu Plajı, Atakent

Yapraklı Koy’dan hemen bir sonraki koyda. Geniş, kumluk sahiliyle çocuklu aileler için ideal bir plaj olduğundan haftasonları çok kalabalık olabiliyor. Denizi, komşusu Yapraklı kadar iyi değil tabi. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Kapızlı Sahili, Atakent

Sahil şeridi geniş ve kumluk olan plajlardan. Sahilde şemsiye şezlong gibi ücretli hizmetler var ama diğer yerlerde olduğu gibi çevrede yeterli tesisleşme yok. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Kızlar Hamamı Koyu, Narlıkuyu

Narlıkuyu’nun Akyar bölgesindeki koy, içme suyunun denizle buluştuğu nokta olduğundan buz gibi soğuk ve cam gibi berrak bir denize sahip bir koy. İsminin kızlar hamamı olmasının nedeni mitolojiye dayanıyormuş. Rivayete göre, Zeus’un kızları burada banyo yaparmış. Ücretli wc, duş, piknik alanı, kafeterya tarzı küçük işletmeler var. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Akyar Koyu, Narlıkuyu

Kızlar Hamamı Koyu’ndan bir sonraki koy. Burası da tıpkı onun gibi buz gibi bir suya sahip. Hemen yanında devasa bir piknik alanı da var. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Altınorfoz Plajı

Altınorfoz Otel’in plajı ama Silifke’de denize girilecek en güzel yerlerden biri. Denizi de mavi bayraklı olan plajın hem suyu temiz hem de kumluk. Çocuklu ailelerin çk rahat edeceği yerlerden. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.


Bozyazı Plajları

Bozyazı Halk Plajı 💙

Mersin’in sessizlik, sakinlik ve huzur arayanlara bire bir sahillerinden. Mavi bayraklı sahillerden. Sabah çarşaf gibi ama sonrasında dalga başlıyor. Uygun konaklamak isteyenlere burada bir öğretmenevi de var. Etrafta çeşitli işletmeler var. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.


Gülnar Plajları

Yanışlı Köyü Sahili 💙

Ulu Resort Otel’in olduğu yerde denize girilebilecek küçük koylar var. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Büyükeceli Sahili

Sakin, kafa dinlemek için uygun bir koy. Turizime açık olmadığından sınırlı sayıda işletme var. Deniz suyu sıcak ve kum. Burası aynı zamanda tüplü dalış noktalarından. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.


Anamur Plajları

Anamur Sahili

Pullu Orman İçi Milli Parkı’ndan başlayarak Anamurim’a kadar toplam 17 kilometre uzunluğunda bir sahili var. Hatta sahilin Anamuryum Antik Kent’i hizasına gelen bölümünün denizinin altında tarihi kalıntılar var. Suyun altından şnorkelle bakınca harika keşifler yapabilirsiniz. Pullu Orman İçi Milli Parkı da aynı zamanda bir kamp alanı. Denizi kumlu çakıllı ve dalgalı. Bu nedenle zaman zaman biraz bulanık olabiliyor. Sahilinde şezlong ve şemsiye olanakları, sahil boyunca da pansiyon, cafe, restoran, çay bahçesi tarzı işletmeler var. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.


Aydıncık Plajları

İncekum Plajı

İsmi gibi incecik bir kumu olan sahili var. Sahilin hemen arkasından Mersin-Antalya karayolu geçiyor. Arabayla geçerken kolaylıkla ulaşım sağlıyorsunuz. Sahilin hemen arkası İncekum Milli Parkı. Burada çadırınızı atabiliyorsunuz. Ağacın yeşili, denizin mavisi ve kumun sarısı yan yana. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Soğuksu Plajı

İncekum’dan Antalya yönüne doğru devam edince Soğuksu Koyu karşınıza çıkıyor. Dağdan gelen su Soğuksu Çayı ile denizle birleştiğinden deniz sıcaklığı daha düşük. İsteyenler deniz sonrası durulanma niyetine çaya da giriyor. Tabi su buz gibi. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Yenikaş Yarımadası

Soğuksu’yu da Antalya yönünde geçtikten sonra, karşınıza çıkan yarımada. Dalış için güzel bir nokta. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.


Erdemli Plajları

Limonlu Plajı

Bölgede yetişen limonlardan ismini alan kumluk bir sahil. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Kızkalesi Halk Plajı

Mersin’in sembollerinden Kızkalesi’ne karşı, masmavi bir suda yüzme şansı yakalayabileceğiniz bir yer. Biz deniz bisikleti kiralayıp Kızkalesi’ne çıktık. Bu turkuaz suda yüzmek aklımızda kaldı. Bir sonraki sefere bıraktık. Su her zaman havuz dinginliğinde ve deniz oldukça sığ. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

Merhabalar,

Fethiyeye gitmek ve en önemlisi 'kelebekler vadisi'ni görmek uzun zamandır hayalimdi :) Sonunda gerçekleştirdim! Yakın bir arkadaşım olan Fionayla gittik fethiyeye. Maalesef candostum mikeramla gidemedik, inşallah onunla seneye likya yolunu yürüyeceğiz :)

Gelelim neler yaptık? Öncelikle tatilimiz 3 gece 4gündü. Taaa temmuz başında fethiye öğretmenevinde yer ayırttık. Fethiye öğretmenevi Çalış Plajı na yürüyerek 10 dakika mesafede şirin bir yer. Valla öğretmenler için böyle güzel bir şey düşünülmesi ne hoş havuzlu falan. Ayrıca Fethiye öğretmenevini beğendim ;)

Gitmeden bir hafta önce internetten fethiyede bir turizm firması olan FOCUS TUR 'dan Ölüdeniz tekne turu ve Jeep Safari turlarını satın aldık. Her bir tur 75 tl ve oldukça iyiydi. Jeep Safariyi focusturdan aldık ancak sanırım cadianda tur ile anlaşmalılar ; CADİANDA TUR ile gittik. Bu turun instagram sayfası da var bakabilirsiniz. Her iki turda da içeceksiz öğle yemeği ve rehberlik hizmeti dahil. Her iki turu da incelediğiniz de görürsünüz sabah 9 gibi konaklama yerinden alınıyosunuz ve akşam 6-7 gibi konakladığınız yere bırakılıyosunuz.

İsterseniz çalış sahildeki ya da fethiyedeki marinadaki standlara bakıp ordan da günübirlik turlar alabilirsiniz. Biz vakit kaybetmek istemedik ve önceden bu turlardan aldığımıza pişman değiliz :)

Ölüdeniz tekne turu 

Sırasıyla aşağıdaki duraklara uğradık

  • Kelebekler vadisi Faralya  : Buraya aşık oldum! Zaten görmek istiyordum. Denizi o kadar güzeldi ki! Turkuaz tertemiz vadiyle denizin kesiştiği koyda yüzmek paha biçilemezdi. burda yaklaşık olarak 1 saat mola verdik. Karaya çıkıp kelebekler vadisine girip kelebekleri görmek istedik ancak vadiye girip çıkanlara sorduk Fiona ile ve mesafe çok, kelebeklerde görülemediği için vazgeçtik. Ben doya doya yüzmeye devam ettim! Enfesti.
  • St. Nicholas Adası :  Karaya hiç çıkmadık. Teknemiz demir atar atmaz hemen su aktivitelerine katılmak isteyenler için küçük tekneler yanaşıveriyor. Burda parasailing ve muza binmeniz mümkün. Biz muz benzeri bota bindik ve ben parasailing yaptım. Ayrıca minik tekneler eğer gezi tekneniz mola süresini bitirmişse arkadan sizi yetiştiriyor ;)
  • Soğuk su koyu : Gerçekten buz gibiydi! Rivayete göre bu soğuk suya ne kadar dayanılırsa ömür o kadar uzuyormuş! :D

Jeep Safari (cadianda tur)

Hem eğlenmek hem kültürlenmek için mütüş bir tur! Hem uygun fiyatlı hem cidden iyi geçiyor ya!

Öncelikle bu turda bol bol ıslanmaya hazır olun! Çünkü bildiğiniz jeeplerarası su savaşı oluyor. Her araçta kovalarla su oluyor. İsteyen su tabancası alıyor ve başlasın araçlar arası su savaşları. O yüzden tavsiyem lütfen yola çıkmadan mayolarınızı giyin ve üzerine de çabuk kuruyacak yazlık incecik şeyler giyin!

  • Tlos antik kenti : Burda durmuyorlar maalesef. Kısaca 'pegasusun evi' olarak bilindiğinden, likyalıların merkezi olduğundan bahsedilip 2 dakkalık bir foto molası ile yakınından geçiyoruz. Gezebilmeyi isterdim..
  • Yakapark : Burda alabalık sevdik :) Ayrıca kahvenin fiyatı 4tl idi. 
  • Saklıkent kanyon : Mersindeli Lemas kanyonuna benzettim ben. Güya dünyadaki en büyük 2. kanyonmuş (!). Burda kanyonu gezmeseniz de 'rafting' veya  'zipline'  yapabilirsiniz. Ben zipline yaptım ve güzeldi!
  • Çamur banyosu : Valla saklıkentten sonra gittik ama adını hatırlamıyorum. Çok eğlenceliydi ve sanki cidden cilde iyi geliyor ya! :)
  • Gizlikent şelale Biraz uzun ve yorucu bir parkur ancak şelalede yıkanmak mütüş! Şelale yolunun girişinde su ayakkabısı kiralamanızı öneririm ;) Yukarda 'tava dondurma' yemeden dönmeyin ;)

Kayaköy

Buraya kendi imkanlarımızla şehiriçi otobüsle gittik. Tabi biz vardığımızda hava kararmak üzereydi. Kayaköy; eski bir rum köyü. Mübadele kapsamında burdaki rumlarla batı trakya türkleri yer değiştirilmiş. Burdan giden rumlar yunanistanda 'yeni kayaköy'ü' kurmuşlar. Batı Trakyadan gelen türkler ise kayaköyde durmamışlar ve manisa civarına yerleşmişler. Şu an köy bomboş. Evler harabeye dönmüş. Oysa mimarisi güzel köymüş. Böyle hayalete dönen yerleri görünce üzülüyorum. O taş güzel evlerde keşke yine insanlar olsa..

Alttaki resmi de orda çektik :) Ne hoş bir durak di mi :)


Şu an kayaköyün civarında tek tük yerleşim var, yemek yenecek yerler var. Burda 'Bülent'in yeri' nde gözleme yiyin ayran için. Mütüştü!!!!

Ölüdeniz Sahil

Burda çok takılmadık. Şöyle bir yürüdük. Açıkcası denizi hakkında fikri yok. Dalgalıydı ancak turkuaz rengiyle ışıl ışıldı :) Burda Gelato Bianco Italian Ice Cream'de dondurma yiyin ;) Ben nutellalı ve baharatlı bisküvili dondurma yedim; lezizdi! Ağzım sulandı bak yine!

Hisarönü

Açıkcası turistik bir yere geldiğimi hisarönü ve ölüdenizi görünce anladım. Hem ölüdeniz sahil hem de hisarönü = pahalı ve yabancılara yönelik mekanların olduğu yerler diye özetleyebilirim. 

Paspatur Çarşı

Fethiyenin merkezindeki hediyelik alınacak  turistik  çarşıs:  paspatur. Kelime anlamı 'eski kent' demekmiş. Paspaturda yemek yenecek mekanlarda var. Paspatur Saliha Sultan'a oturup kahve içmenizi, dondurmalarının ve tatlılarının tadına bakmanızı öneririm. Biz arkadaşımla her gün gittik oraya :) 

Fethiye Marina

Martı kafede yemek yiyin :) Şöyle bir kordon yürüyüşü yapın :)

Çalış Sahil

Mekanlarda 'erikdalı gevrektir' dışında bişiler çalsalar daha hoş olucak. Sahil güzel. Denizi dalgalı bir koyların denizi tutmaz ama güzel yine de. 'Laika' diye bir mekan vardı; oranın canlı müziği tam gençlere-hayalkahvesiseverlere göre. 

Fethiye aktivitelerim bu kadar. Benim önerim en az 5 gün ayırmanız ve turlarla çevreyi gezmeniz. Misal bir daha yolum düşerse 12 adalar tekne turu ve dalyan-iztuzu plajı istiyorum ben  ;) En az 1 günü de merkez kısma ayırmanız. Fethiyenin denizine 10 üzerinden 10 veriyorum. Otobüsleri pek sevmedim :/ Şöförlerin her biri farklı konuşuyo gibiydi :/ Belki de bize öyle gelmiştir; yani inşallah.  Fethiyeyi beğendim yeşilliğini.. Umarım hep böyle kalır..

-Mermaid-



nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası