evde çekirge / Çekirge Ne Yer? Çekirgeler Nasıl Beslenir Ve En Çok Sevdiği Besinler Neler

Evde Çekirge

evde çekirge

Çekirge istilası nedir? Çekirge nasıl temizlenir? Çekirge ile ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?

Çekirge, düz kanatlılar takımının caelifera alt takımına ait sıçrayıcı özelliklere sahip bir hayvan türüdür. Genellikle sıcak bölgelerde yaşayan ve tarım ürünlerine zara veren bir hayvandır. Özellikle Akdeniz çevresi, Afrika, Arjantin, Asya ve Kuzey Amerika bölgelerinde yaşamaktadır. Sulu otlaklar, geniş yeşillikler ve sazlıklar asıl yaşam alanlarıdır..

Çekirge

Çekirgeler dinozorlardan daha önce dünya üzerinde var oldukları söylenmektedir.1 ile 7 santimetre uzunluğa sahiptirler. Zıplarken saatte 13 kilometrelik hıza ulaşmaktadırlar.

Çekirge Hakkında Bilgiler

Çekirgelerin müthiş bir şekilde sıçrama özellikleri vardır. 2 3 metre zıplarlar. Zıplama yetenekleri en üst seviyede olan hayvan türlerinden biridir. Çekirgeler vücutlarının 30 katı daha fazla zıplamaktadır. Göç eden hayvanlardır. Göçleri yaklaşık kilometrelik mesafeleri kanatları yardımı ile aşabilmektedir. Bu göçler sırasında yaklaşık 10 saat boyunca uçabilme özelliğine de sahiptirler. Çekirgelerin yaşam süreleri ise sadece 4 ay yani gündür.

Çekirgelerin Yapısal Özellikleri Nasıldır?

Çekirgelerde iki tane petek göz bulunup yanında 3 tane osel göz adı verilen gözler bulunmaktadır. Toplam olarak 5 tane gözleri bulunmaktadır. Sadece 2 tane petek gözleri belirgin olanlarıdır. Toplam ayak sayıları 6 tane olup önlerdeki iki çift ayağını yürümek ve tutunmak için kullanmaktadır. 1 çift ayağını ise sadece zıplamak için kullanmaktadır. Zıplamak için kullandığı ayaklar oldukça kuvvetli ve uzundur. Kafalarının üzerinde antenleri bulunmaktadır. Bu antenler koku alma ve dokunma duyuları için kullanılmaktadır. Hemen hemen bütün çekirgelerde anten sayısı 2 tanedir. 2 tane kanatları bulunmaktadır.

Kanatlardan birisi sadece diğer kanadı koruma amaçlıdır. Çekirgelerin işitme organları ise kafalarında değil karın bölgesindedir. İşitme organları sağ ve sol olmak üzere 2 tanedir. Solunum organları da yan kısımlarında bulunmaktadır. Türlerine göre değişiklik gösteren çekirgeler yaklaşık 20 cm kadar bir boya sahiptirler. Sadece erkek çekirgeler ses çıkarabilme özelliğine sahiptirler. Dişi çekirgelerin ses çıkarma özellikleri yoktur.

Çekirgeler Nasıl Ürer?

Çekirgelerin üremesi, üreme yumurtlama yolu ile olmaktadır. Dişi çekirgeler yaşamlarının sonlarına doğru civarında yumurta bırakmaktadırlar ve bu yumurtaları toprağın altına gömmektedirler. Yavru çekirgeler ancak havaların ısındığı ilkbahar ve yaz aylarında çıkabilmektedirler. Ve çekirgeler yaklaşık 30 gün içerisinde erişkin hale gelmektedirler. Çekirgeler çok çabuk deri değiştiren hayvanlardandır. Kısacık yaşamlarında 4- 5 defa deri değiştirmektedirler.

Ağız parçaları kesici ve çiğneyici özelliğe sahip olduklarından dolayı çoğu zamanlarda nebati ara sırada hayvani maddelerle beslenmektedirler. Bulundukları bölgelerde yiyecek azalırsa başka bölgelere uçup besin toplamaya giderler.

Çekirge Türleri Hangileridir?

Madrap çekirgesi, pronotomun ön kısımları yanlardan basık olup üst kısımlardaki çizgilerin belirgin olmasıdır. Vücut rengi yeşil ve kahverengidir. Kanatlarında ise kahverengi belirgin lekeler vardır.

Fas çekirgesi, protonomu üzerinde orta kısımlar silinmiş X harfine benzeyen bir işaret bulunmaktadır. Kırmızı ve sarı renktedirler.

Kara çekirge, vücudu siyah renktedir. Anten kısımları normalden uzundur.

İtalyan Çekirgesi, pronotomu üzerinde orta vücut uzunluğunda çizgiler vardır. Vücut rengi sarı ve kahverengi tonlardadır.

Yeşil çekirge, üst kısımlarında kahverengi lekeler bulunmaktadır. Genellikle yavaş hareket eden tür çekirgelerdendir. Antenleri bir buçuk santim olup vücutlarından daha uzundur.

Çekirgeler Nasıl Yaşar?

Yaz aylarında yumurtalar dişiler tarafından toprağın altına gömülmektedir. Bu alanlara garsiyat veya rezervasyon alanı denmektedir. Yumurtaların bırakıldığı alanlar çekirge türlerine göre değişiklik göstermektedir.

Dişiler yumurtladıktan ay kadar sonra yavru çekirgeler bir daha ki yılın ilkbaharında çıkmaktadır.

Bitkileri yemek ve sapları yemek sureti ile zarar vermektedirler. Bu nedenle genç bitkiler oldukça zarar görmektedirler. Uzun yıllık olan bitkilerin filizlerini, yapraklarını ve meyvelerini yiyerek büyük zararlar vermektedirler. Ekonomik açıdan da büyük zararlar vermektedirler. Bazı çekirgeler virüs taşıdıklarından dolayı temiz bitkileri de etkilenmektedirler. Fas çekirgeleri Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yaygın olarak görülmektedir. İtalyan ve yeşil çekirge ise ülkemizin hemen hemen her yerinde bulunan türlerdendir. Güdük çekirge Ege bölgesinde, çizgili çekirge ise Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunmaktadır.

Çekirgeler polifag böcek türlerindendir. Bu nedenle birçok bitki üzerinde beslenirler. Bazı çekirge türleri besin seçmektedirler. Örneğin, İtalyan ve Fas çekirgeleri daha çok çayır ve meralara besin alırlar. Madrap çekirgeleri ise hububat, ayçiçeği ve pamuk gibi besinlerden faydalanmaktadırlar.

Çekirgelerin fazla sayıda düşmanları vardır. Örneğin bakteriler bazı çekirge türlerini soğuk havada etkisi altına alıp, ölümcül etkiye sahiptirler. Birçok kuş türü de çekirgelerin düşmanıdır.

Çekirgelerle Nasıl Mücadele Edilir?

Çekirgelerin oldukça çok parazitleri bulunmaktadır. Zirai ürünlerin besinlere serpilmesi bir çok kuş türlerini etkilemektedir. Kuşları çekirgeleri yemeleri sonucu dökülen ilaç çekirgelerden kuşlara geçip, kuşların ölümüne neden olmaktadır. Bu konuda yan etkileri daha az olan ilaçlar tercih edilmelidir.

Yumurta rezervasyon alanlarında zararlı çekirge nimfleri bulunuyorsa derhal ilaçlı müdahale işlemi yapılmalıdır. Çünkü çekirgeler bu dönemlerde daha az hareket halindedirler. Genellikle kimyasal ilaçlama, çekirgelerin türlerine ve yumurtlama dönemlerine göre birkaç defa yapılmaktadır. İlaçlama yapılmadan önce nimf sayıları hesaplanıp ona göre etkili bir ilaçlama yapılmalıdır.

çekirgeçekirge hakkında bilgilerçekirge temizlemeçekirgeyle mücadele

Böylesi ilk kez görüldü: Evde çekirge besliyorlar

Elazığ'da yaşayan Yılmaz, Mukaddes Dağ çifti, bir bacağı olmayan çekirgeyi sahiplendi. Doğada yaşama sansı düşük olan çekirgeyi evlerinde beslemeye başlayan Dağ çifti, çekirgeye çocukları gibi bakıyor.

Elazığ'ın Keban ilçesinde yaşayan Yılmaz, Mukaddes Dağ çifti evlerinin balkonunda bir bacağı olmayan çekirge buldu. Çekirgenin durumuna üzülen Dağ çifti, yaralı çekirgeyi evlerinde beslemeye karar verdi.

Evlerinde çiçekler arasında yaşam alanı oluşturan çift, çekirgeyle yakından ilgilenmeye başladı.

ÇOCUKLARI GİBİ BAKIYORLAR

2 Çocuk babası Yılmaz Dağ, yaptığı açıklamada, yılı Ekim ayından yaralı halde buldukları çekirgeye bugüne kadar baktıklarını belirterek, "Eşimle birlikte çekirgeyi o halde görünce vicdanımız sızladı. Ne yapılım derken, evde beslemeye karar verdik. Evimizin bir köşesini çekirge için yaşam alanı yaptık. Çiçekler arasında kendi halinde yaşamaya başladı. Çocuklarım da çekirgeyi çok sevdi. Ailemizin bir parçası oldu. Çocuklarım gibi bakıyoruz, ilgileniyoruz. İnternetten bu türün yaşam şartlarını araştırdık. Buna göre beslenmesini sağlıyoruz. Çeşitli bitki ve sebzelerle beslenmesini sağlıyoruz. Zaman zaman dışarı çıkarıp doğal ortamla buluşmasını sağlıyoruz" dedi.

İlk günlerde bu durumun garip karşılandığını aktaran yılmaz Dağ, "Komşularım da artık bu duruma alıştı. Bizi gören yakınlarımız ve komşularımız çekirgenin durumunu soruyorlar. Evde çekirge beslememiz garip karşılanıyordu ama bu duruma herkes alıştı" diye konuştu.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Elazig Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Elazig Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

çekirge denen hayvan kedi, köpek gibi genelde sık sık görülen bir hayvan olmadığından tanımak gerek önce. biraz iricesi tahtadan yapılmış maket sanılabilir. eve nasıl girdiği bilinmemekle birlikte koltuğunuzda görürseniz üzerine yastık, battaniye, ikea dergisi vb. atınca altında kalıp yakalandığını zannedebilirsiniz. hepsini tek tek kaldırınca orada olmadığını görürsünüz. işte o an nasıl geldiyse öyle gitmiş heralde diye düşünürseniz perdenin asıldığı yere bakmanızı tavsiye ederim ayak mı el mi artık her neyse onlarla tutunup size doğru bakıyor olacaktır.

olağanüstü hal ilan edilmesini gerekli kılar. savaşacak ev ahalisinin kendisini ghost buster zannetmesine neden olur. zira, elde fakir veya sinbo marka küçük elektrikli süpürge ile, çekirgenin çekilmesi gerekir. bugün giriş kattaki evimize girdi, muazzam bir direniş sergiledim. sonunda, süpürgenin haznesine kazandırılan çekirgenin defi sonrası, el süpürge hortumuna dayandırılarak, bir foto çekilir, nişane sergilenir.

Sık sık başıma gelen olay. ÇEkinmeyin aslında çok sıcak kanlı bir hayvandır çekirge. Evinizden uzaklaştırmak için Öncelikle bir peçete alınır, hayvan incitmeden peçeteye alınır, daha sonra balkondan yine incitmeden doğaya salınır.

Aman incitmeyin parmak kadar hayvanı, yazıktır, severim kendilerini.

Yaz aylarında korkulu rüyam haline gelmiştir.

Korku dolu anlar yaşatan olay. Çok hızlı kosabildiginizi görmenizi sağlar.

Çekirge bir sıçrar iki sıçrar uçuncuye yakalanır.

Köyde yolda yürürken hırkanın içine çekirge girmesinden daha iyidir.

Ona, oranın senin evin olduğunu anlat.

sonra ona küçük dokunuşlar yap. heycanlandır mesela.

görüldüğü yerde gazete, yastık veya sineklik ile oracıkta gebertilmesi gereken durum. hiçbirine acımam.

Geçen gece sinekliğin köşeden girmiş kocaman..

Küçük olsa huyunu suyunu biliyoruz elimize alıp atarız. Ulan kocaman ısırır falan ahah çıkarana kadar gece saat 3den a kadar uğraştım. Bir de ötüyor sesine uyandım..

Yazıktır öldürmeyin..

Iki hafta once yasadigim hadisedir. Oda parfumu sikarak uyusturup bir kagit vasitasiyla asagi attim. Umarim olmemissindir cekirge.

sabahtan beri bununla uğraşıyorum uçabiliyor birde denyo sabahtan beri çat çat tavana duvara vuruyor kendini az önce ışığı yaktım elime sinekliği aldım bir kere vurdum sersemledi yere düştü kaçtı biraz kovaladım vurdum ama kaçtı şuan içerde demek ki neymiş sineklik ile sadece sinek avlanıyor çekirgeye işlemedi. içerde kayboldu kim bilir nerede kolukları bile kaldırıp altına baktım ortada yok. gördüğüm yerde osmalı tokadını yapıştıracağım hiç öyle yakala dışarı at demeyin yakalanmaz bu

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir