sararan tavan nasıl temizlenir / Sararmış Tavan Boyası Nasıl Yapılır? Sararmış Tavan Nasıl Temizlenir? - PERMOLİT BOYA

Sararan Tavan Nasıl Temizlenir

sararan tavan nasıl temizlenir

Tavan döşemeleri nasıl temizlenir? Bir mutfakta strafor tavan döşemesi nasıl temizlenir Strafor tavan nasıl temizlenir

Tavan karoları farklı malzemelerden yapılır, ancak her durumda her evin dekorasyonudur. Ayrıca, işlevleri sadece odanın estetik görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda tavanı ısıtmak, düzensizlikleri gizlemek ve ses yalıtımı da içerir.

Görünümünü daha uzun süre koruyabilmesi için her ev hanımı, tavan döşemelerini nasıl ve ne ile yıkayacağını bilmelidir.

Kullanılan malzemeye bağlı olarak, karolar aşağıdaki tiplerdendir:

  1. Köpük- genleşmiş polistirenden yapılmıştır. Bu tip, demokratik duvarı ve çok çeşitli desenleri açısından en yaygın olanıdır.
  2. Metal- İmalat için farklı tipte hafif metaller kullanılmaktadır. Yüksek fiyatı nedeniyle metal karolar daha az talep görmektedir.
  3. Ahşap- çeşitli ağaç türlerinden yapılmıştır.

Üretim yöntemine göre ayırt edilirler:

  • preslenmiş veya damgalanmış tavan döşemeleri;
  • enjeksiyonlu tavan döşemeleri;
  • ekstrüde veya ekstrüde tavan karoları.

Her türü daha ayrıntılı olarak ele alalım.

Preslenmiş tavan karoları

Damgalı karoların üretiminde köpük bloklar kullanılmaktadır. basıldı Damgalama sonucunda böyle bir ürünün kalınlığı elde edilir. 6 ila 8 milimetre.

Damgalı karoların görünümü, güzelliği ve çeşitliliği ile etkileyicidir. Ancak, dikkate alınmalıdır ki ürünlerin kalitesi oldukça düşük bir seviyede kalıyor ve sonuç olarak, fiyat aralığı da uygundur.

Kırılganlığı nedeniyle preslenmiş karo tüketimi daha yüksektir diğer tiplere göre ve kesme durumunda eşit kenarlar elde etmek neredeyse imkansızdır. Bir marjla satın almanız önerilir.

Daha yakından incelediğinizde fark edeceksiniz ki ürün oldukça gevşek, higroskopiktir- bu nedenle, herhangi bir kirliliği iyi emecektir. Satın almadan önce, köpük tavan döşemelerinin nasıl yıkanacağına dair bilgileri incelemelisiniz, çünkü burada çok dikkatli bir bakıma ihtiyaç duyulacaktır. Bazen hırdavatçılardaki satıcılar, böyle bir tavanı su bazlı boya ile boyamanızı tavsiye edebilir.

Önemli! Preslenmiş karoları yapıştırmaya başlamadan önce, ayrıca sıcak ve kuru bir odada kurutulmaları önerilir. Aksi takdirde tavana yapıştırıldıktan sonra gereksiz boşluklar oluşabilir.

Enjeksiyon tavan döşemeleri

Ayrıca genleşmiş polistirenden yapılmıştır, sadece bu durumda malzeme yüksek sıcaklık işlemine tabi tutulur Bu sinterlemenin bir sonucu olarak, kalınlıkta bir kiremit 14 mm'ye kadar Deseni derin ve nettir ve kenarları kesinlikle eşittir. Bu sayede tavan, dikişsiz tek bir bütün gibi görünüyor.

Enjeksiyon tavan karoları bir takım olumlu özelliklere sahiptir.İyi bir ses yalıtımına sahiptir; neme ve ısıya dayanıklıdır; iyi bir güce sahiptir. Her renkte boyamaya izin veren yalnızca beyaz renkte mevcuttur.

Çoğu zaman, enjeksiyon karolar sadece tavanı değil, duvarları da süslemek için kullanılır. Mermer, ahşap ve diğer dokuların taklidi olan bir filmle yapılabileceğinden oldukça yaratıcı görünüyor.

Bu durumda tek dezavantajı karoların fiyatı, damgalı karoların fiyatından kat daha yüksektir Ancak belirtilen fiyat hala kaliteyle eşleşiyor.

Önemli! Enjeksiyon tavan döşemeleri, doğrudan güneş ışığından zamanla sararır.

Ekstrüde (ekstrüde) tavan döşemeleri

Sonuç olarak çıkıyor ekstrüde polistiren şerit presleme Böyle bir karo sadece kalınlığa sahiptir mm, ama aynı zamanda en dayanıklı ve güvenilirdir.

Yapısı gereği, ekstrüzyon tavan döşemeleri tahıl eksikliği ile öne çıkıyor- pürüzsüzdür ve çoğu zaman bir laminasyon filmi ve su itici bir çözelti ile kaplanmıştır. Mutfak için idealdir.

Karonun şekli, tavandaki küçük düzensizlikleri ek hazırlık yapmadan mükemmel şekilde gizleyen hafif dışbükey içbükeydir. Kenarlar, kusursuz bir etki için güzelce kesilir. Deformasyondan sonra kolayca eski şeklini alır.

Desenli veya desensiz çok çeşitli renklerde mevcuttur. Ek olarak boyamanız tavsiye edilmez. Ayrılırken talep etmemek. Fiyat oldukça yüksek, ancak kalite ile eşleşiyor.

Referans. Listelenen tavan karosu türleri, çevre dostu bir malzemeden uzak olan stiren içermesine rağmen, zehirli maddelerini yalnızca yüksek sıcaklıklarda, yani yangınlar sırasında salmaya başlar.

Tavan döşemelerini kirletmenin nedenleri

Tavan kirlenmesinin birçok nedeni olabilir. Her şeyden önce, tavan döşemelerini yapıştırmadan önce, tavanın varlığı için dikkatlice incelemeniz gerekir. mikro çatlaklar ve bulunursa, örtün. Gerçek şu ki, köpük tavan döşemelerini olumsuz yönde etkileyecek olan bu tür çatlaklardan nem toplanabilir. Çatının muayenesi de faydalı olacaktır - belki de çatı sızdırıyor.

Başka bir kontaminasyon nedeni olabilir yüksek nem evde. Bu büyük ölçüde evin konumuna ve yaşına bağlıdır. Tipik olarak, bu gibi durumlarda, küf ve küfün yanı sıra tavanda lekeler görünebilir. İyi havalandırma sağlanması ve binaları düzenli olarak havalandırmanız önerilir.

Yaz aylarında böcekler, özellikle de sinekler, tavan döşemelerinde yaşamsal faaliyetlerinin izlerini bırakırlar. Burada tek bir çözüm var - pencerelerde ve giriş kapılarında cibinlik.

Toz, tütün dumanı, yağlı lekeler- tüm bunlar, özellikle mutfakta, tavanda lekelerin ortaya çıkmasının nedeni haline gelir. Ayrı olarak, yanlış yapıştırmadan karo üzerinde izlerini bırakabilen fayans yapıştırıcısı hakkında da söylenmelidir.

Her durumda, tavanın kendisi temizlenmeyecektir. Bu nedenle, zamanı geciktirmemeli, kontaminasyonu kalıcı hale gelene ve çıkarılması zor olana kadar hemen kaldırmalısınız. Strafor tavan döşemelerinizi nasıl temizleyeceğinizi aşağıda okuyabilirsiniz.

Köpük tavan nasıl ve ne yıkanır

Tavan döşemesine bakmanın inceliklerini anlarsanız, onu yıkamak zor olmayacaktır. Köpük tavanı yıkamadan önce, her ev hanımı aşağıdaki araçları hazırlamalıdır:

  • Kova;
  • Lateks eldiven;
  • paçavralar veya süngerler;
  • koruyucu gözlükler;
  • seyyar merdiven;
  • deterjanlar;
  • uzun saplı paspas veya fırça.

Temizlik yapılırken dikkat edilmelidir, yavaşça, önemli mekanik çaba sarf etmeden Peki, köpük tavan karoları farklı kirlilik türlerinden nasıl temizlenir?

Köpük tavanı temizlemek için genel ilkeler

Elektrikli süpürge - ilk yardımcı

En kolay yol kuru temizleme, ki bu hostesten çok fazla zaman almayacak. Tavanda iz ve leke olmaması şartıyla ayda bir kez süpürmek yeterlidir. Bunun için özel bir mobilya eki kullanılır.

Elektrikli süpürgeyi ilk kez kullanırken, güç ilk olarak asgari seviye Toz yeterince iyi emilmezse ve karo tavanın gerisinde kalmazsa, optimum mod bulunana kadar artırmayı deneyebilirsiniz. Gelecekte, tavan bu özel modda vakumlanmalıdır.

Toz Fırçası - Silgi

Strafor tavan döşemenizi temizlemenin başka bir yolu daha var. Karo yeterince kabartmalıysa, bu durumda yardımcı olacaktır. kuru temizleme için özel yumuşak fırça: girintilerdeki ve ulaşılması zor girintilerdeki tozu iyi bir şekilde süpürür.

Bu fırçanın çalışma prensibi, negatif statik yüke sahip çok sayıda kıl ile pozitif yüklü tozu çekecek şekildedir. Bu durumda toz havada dağılmaz, fırça üzerinde kalır. Bu nedenle birçok ev hanımı elektrikli süpürge yerine toz alma fırçasını tercih etmektedir.

ıslak temizlik

Elektrikli süpürge ve fırçanın lekeleri çıkarmak için güçsüz olduğu bir an her zaman gelebilir. Bu durumda, köpük tavan döşemesinin nasıl ve nasıl yıkanacağını bilmek gerekli olacaktır, çünkü çeşitleri yıkamaya biraz farklı tepki verebilir.

Hiçbir koşulda sert temizlik maddeleri kullanmayın aşındırıcı bir bileşene sahip olmak, çünkü karo yüzeyi yaralanabilir. Yağ ve lekeleri çıkarmada iyi olan bir bulaşık deterjanı veya sıvı çamaşır deterjanı en iyi sonucu verir. Hatta bazı ev hanımları saç şampuanı bile kullanıyor.

Dikkat! Her türlü tavan karosu kimyasal çözücüler tarafından yok edilir. Hiçbir durumda bu tür çözücüler köpük tavandaki lekeleri çıkarmamalıdır.

Ekstrüde ve enjeksiyonlu tavan karoları, damgalı olanlardan daha az temizlik sağlar.İkincisi, yüksek higroskopikliği nedeniyle suyu iyi emer, bu nedenle ıslak temizlik sırasında bir bez veya sünger çok iyi sıkılmalıdır. Bu temizlik, acil durumlarda mümkün olduğunca az yapılır.

Tavandaki fayansları temizlemeden önce, sabun çözeltisini güçlü bir köpük haline getirmeniz önerilir. Bu köpüğü bir sünger (bez) ile kirli yüzeye uygulayın ve tavan malzemesine büyük bir mekanik etki uygulamadan nazikçe silin. Bundan sonra kabartmanın yapısında su kalırsa, kağıt peçete veya tuvalet kağıdı ile silinerek çıkarılmalıdır, aksi takdirde kuruduktan sonra tavanda görünür kirli lekeler kalacaktır.

Referans. Tavan karosu üreticileri, lekeleri çıkarmak için normal bir kırtasiye silgisi kullanmanızı önerir.

Tavan karolarından yapıştırıcı nasıl çıkarılır

Bazen onarımlar sırasında tavanda macun veya yapıştırıcı izleri kalabilir. O zaman mantıklı bir soru ortaya çıkıyor: tavanı fayans yapıştırıcısından ve diğer malzemelerden nasıl temizleyebilirim? İzleri hala tazeyse, fayanslar basit olabilir. kuru bir bezle silin, su ve deterjan içermez. Yabancı madde kurursa, sadece macun bıçağı köpüğe zarar vermemek için çok dikkatli hareket etmesi gerekecek.

Mutfağınızda strafor tavan döşemelerinizi nasıl temizlersiniz?

Zamanla, mutfakta yapıştırılan fayanslar, yağ ve isten dolayı plak ve lekeler oluşturur. Bu, özellikle bir başlık olmadığında doğal bir süreçtir. Peki, mutfaktaki köpük tavan nasıl temizlenir?

En kolay yol satın almaktır kurum ve plakları çıkarmak için özel sünger Mutfağı temizlemeyi çok kolaylaştıran özel bir madde ile emprenye edilmiştir.

Tavandaki lekeler taze ise su ile seyreltin. bulaşık deterjanı ve oluşan köpükle kiri silin.

Strafor karo tavanınızı yıkamadan önce evde bir temizlik solüsyonu hazırlayabilirsiniz: 3 litre suya bir çorba kaşığı tuz - sodyum ortofosfat ekleyin Bu çözeltiye bir sünger batırın, suyunun boşalmaması için biraz sıkın ve sarılık giderilene kadar kirlenmiş karo yüzeyini ıslatmak için bastırın.

Ev hanımlarının mutfakta köpük plastik tavan döşemelerinin nasıl yıkanacağını kanıtlama yollarından biri de kullanmaktır. çamaşır suyu karışımı, ancak yalnızca karoların beyaz olması şartıyla.

İnatçı lekelerin çıkarılması gerekiyorsa kullanılmasına izin verilir. alkol.

Köpük tavan karolarının özellikleri göz önüne alındığında, düzenli temizlik için "kuru" yöntemin tercih edildiği sonucuna varılabilir. Ve onsuz yapamayacağınız zaman ıslak temizlik yapılmalıdır. Bir elektrikli süpürgenin aylık kullanımı, karoların görünümünü korumaya ve "ıslak" zorluğun hostesini hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Strafor karolar, faydaları nedeniyle genellikle güzel tavan tasarımları oluşturmak için kullanılır:

  • yüksek refrakterlik;
  • iyi ısı yalıtımı;
  • nem direnci;
  • desen çeşitliliği;
  • boyama imkanı;
  • düşük maliyetli.

Ancak köpük karolar dikkatli bakım gerektirir. Ve çoğu, kaplamanın tipine ve kalitesine bağlıdır. Ekstrüde karolar en güçlü ve en ince olarak kabul edilir. Farklı renkleri olabilir. Toz geçirmez ve su itici film sayesinde bu tür karoların kirden temizlenmesi kolaydır. Başka bir seçenek de damgalı köpük plakalardır, ancak gözenekli yüzey nedeniyle hızla kirlenirler. Böyle bir tavanın temizlenmesi zordur ve yağ ve kurum izlerini çıkarmak neredeyse imkansızdır. Enjeksiyon polistiren levhalar iyi bir ses yalıtımı sağlar ve yüzeyleri yeniden boyanabilir.

Dış etkilerden kaynaklanan lekeler ve çizgiler genellikle tavan döşemelerinde görülür. Ve zamanla, herhangi bir ev hanımının mutfakta köpük tavan döşemelerinin nasıl yıkanacağına dair bir sorusu vardır. Temizlik, yumuşak bir bez veya normal sünger kullanılarak gerçekleştirilir. Bu yöntemin avantajı, suyun köpüğün özelliklerini etkilememesidir.

Temizlik, yumuşak bir bez veya normal sünger kullanılarak gerçekleştirilir.

İlk önce olukları ve ardından tüm yüzeyi durulamanız gerekir. Ancak aynı zamanda, kurumuş yüzeyde hoş olmayan lekeler görünebileceğinden, karonun oluklarında su bırakmamalısınız. Yüzeyi kurulamıyorsanız, bir peçete kullanın - kalan nemi emecektir.

Fayans nasıl yıkanır

Tavan döşemelerini temizlerken temel sorulardan biri, bunların nasıl temizleneceğidir. Bu amaç için mükemmel. Ancak seçim yaparken, tavan döşemelerinin türünü dikkate aldığınızdan emin olun. Ekstrüde ve enjeksiyon karolar hiçbir şekilde bu tür yüklerden zarar görmeyecektir, ancak yıkama sırasında bozulmaması için damgalı yüzeyde ağır kirlenmeye izin vermemelisiniz. Köpük karoları yıkarken resme dikkat edin. Çok derin ise fırçalama istenilen sonucu vermeyebilir.

Çalışmaya başlamadan önce tavanın durumunu değerlendirin. Çok az kirlilik varsa ve mekanik hasar yoksa, yıkamadan yapabilirsiniz. Tozu temizlemek için normal bir elektrikli süpürge kullanın. Kıllı, yumuşak yüzeyli bir fırça da ulaşılması zor alanlardaki kiri temizlemeye yardımcı olacaktır.



Mutfak fayansları genellikle kurumla kirlenir. Geleneksel temizlik ürünleri bununla başa çıkmaya yardımcı olacaktır. Ancak herhangi bir zorluk yaşarsanız, mutfaktaki tavan döşemelerinin kurumdan nasıl temizleneceğine ilişkin ipuçlarını kullanın:

  1. Tüm lekeleri süpürün, gevşek parçaları, tozu ve kiri temizleyin.
  2. Kurumla kaplı alanları kuru bir süngerle ovalayarak hazırlayın. Kiremitli yüzeyden leke parçacıklarının gecikmesine katkıda bulunur. Su karoya batacağından nemli sünger kullanmayın.
  3. Bir temizleme karışımı yapın - Bir kaşık sodyum fosfatı bir galon ılık suyla karıştırın. Büyük, temiz bir süngeri nemlendirin ve sıkın, ardından sıvıyı kontamine alana eşit basınçla uygulayın. Yıkamayın. Sarılık kaybolana kadar birkaç kez tekrarlayın.
  4. Kokuları tavandan çıkarın. Karoyu sirke karışımıyla silin, en zor alanlara özellikle dikkat edin. Yıkamanıza gerek yok.

Mağazalarda özellikle kurum temizliği için tasarlanmış süngerler bulabilirsiniz. Bu işi çok daha kolaylaştıran kimyasallarla emprenye edilirler. Bu tür süngerleri kullanmak çok kolaydır.

Kir önemli bir alanı kaplıyorsa, hızla tıkandıkları için çok fazla sünger kullanmanız gerekecektir.

Ana şey, kurumu tavanın yüzeyine sürmek değil, temizlemektir.

Kir önemli bir alanı kaplıyorsa, hızla tıkandıkları için çok fazla sünger kullanmanız gerekecektir. Tavanı kurumdan ıslak temizleme prosedürü tekrarlanabilir ve ardından yüzey kurutulabilir.

Eski lekeleri çıkarma

Tavan karolarının ıslak ve kuru temizliğinden sonra bile kalabilen inatçı kirler, ovma alkolü, konsantre çamaşır suyu veya tiner ile çıkarılabilir. Bunu yapmak için, bir pamuklu çubuğu seçtiğiniz sıvıya batırın ve lekeleri dairesel hareketlerle tavana hafifçe bastırarak uygulayın. Kir kalırsa, prosedürü tekrarlayın, ardından yüzeyi temiz suyla durulayın ve kurulayın.



İnatçı kurum lekelerini çıkarmak için hidroklorik asit solüsyonu veya seyreltilmemiş sirke gibi inorganik asitlere ihtiyacınız olacaktır. Bunları küçük bir süngerle uygulayın. İnatçı lekelerle çalışırken güvenlik önlemlerini alın, koruyucu eldiven ve gözlük takın ve alanı periyodik olarak havalandırın.

Tavanınız kalaylı veya sentetik fayanslarla döşenmişse, tozu ve kiri bir bezle silin. Ardından kir lekelerini sünger ve bulaşık deterjanı ile silin ve kuru bir bezle ovalayın.

Tavan akustik veya "patlamış mısır" ise, yıkamayın veya sıvı deterjan kullanmayın. Bunun nedeni, çok gözenekli olmaları ve kolayca bozulabilmeleridir. Tozu temizlemek için elektrikli süpürge kullanın. Kurumdaki sarı lekeleri çıkarmak için akustik tavanlar için özel olarak yapılmış bir beyazlatıcı sprey satın alın.

Kurum lekelerini temizlerken mutfağa sirke kaseleri yerleştirin - hoş olmayan kokuları emerler. Çok fazla temizlik maddesi kullanmayınız, süngerden damlamamalıdır. Tavanı çok fazla ıslatırsanız üzerinde ıslak noktalar oluşacaktır.

Tavan döşemelerini temiz tutmak ve onarım gerektirmemek için bunları mutfağa takın. Ancak asıl şey, yemek pişirmeyi gözetimsiz bırakmamaktır.

Herhangi bir modern kaplama türü, gerekli estetik ve pratik nitelikleri elde etmenizi sağlar, ancak her biri belirli bir özen gerektirir. Örneğin birçok kişi köpük tavan döşemelerinin yıkanması veya temizlenmesi gerekmediğine inanır. Ancak, gerçekte durum böyle değil.

Döşeme seçenekleri

ekstrüzyon

Bu en ince karo türüdür. Kalınlığı yaklaşık üç milimetredir. Aynı zamanda, malzeme ekstrüzyon yöntemiyle üretildiği için iyi mukavemet özelliklerine sahiptir. Yüzey boyanabilir veya lamine edilebilir.

Enjeksiyon

Bu, granülleri pişirirken oluşturulur. 9 ila 14 mm kalınlığında, 50x50 cm ebatlarında rölyef desenli bir ürün ortaya çıkıseafoodplus.infoınlık kullanımda büyük özen gerektirmediği için fayanslarla çalışmak rahat. Ayrıca malzemeyi bıçakla kesmek de uygundur. Mükemmel bir ses yalıtkanıdır.

preslenmiş

Bazen damgalı olarak da adlandırılır. mm kalınlığa sahiptir. Damgalama ile köpük plastik tabakalardan oluşturulur. Formun "doğruluğu" nedeniyle, fayanslar simetrik olarak döşenebilir, bu da bazen odanın belirli bir tasarımı için çok önemlidir. Buna malzeme üzerinde çeşitli desenler oluşturma yeteneği eklendi. Bu tür karolar yüksek kalitede ve oldukça düşük bir fiyattır.

Nasıl bakım yapılır?

Kuşkusuz, tavanı yıkamak değil, vakumlamak daha iyidir. Daha kolay, daha hızlı ve daha kolay. Sonuçta, ıslak temizlemeden sonra da fayanslarda leke bırakabilirsiniz. Bu nedenle kuru temizleme tercih edilmelidir.

Kabarık bir fırça ile strafor tavan döşemelerini temizlemek için mükemmeldir. Sonuçta, kabartmalı elemanlardan tozu düzgün bir şekilde çıkarmak her zaman mümkün değildir. Evet, mobilyalara ve zemine yerleşecek. Ancak, bu eşyaların temizlenmesi tavandan çok daha kolaydır.

Ancak yine de tavan döşemelerinin yıkanması gereken durumlar olabilir. Ve bunun için belirli deterjanların kullanılması gerekir. Sonuçta, her türün kendine has özellikleri olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca malzemenin nerede olduğu da önemlidir. Örneğin burası bir mutfaksa daha yoğun ve sık bakım gerekir.

Köpük tavan karoları sıvı ürünlerle yıkanabilir. Yüzeyde aşındırıcı aşınma meydana geleceğinden temizlenecek yüzeyde iz bırakabileceğinden tozlar kullanılmamalıdır.

Yıkama prosedürünün açıklaması

Ürünleri örneğin sünger kullanarak yıkayabilirsiniz. Malzeme sıvı deterjanlı suya batırılır. Her şeyden önce, kabartma elemanları "köpürtülür", ardından karışım suya batırılmış bir süngerle yıkanır.

Yüzeyde su kalırsa, arkası kağıt peçetelerle ıslatılabilir. Bu yapılmalıdır, aksi takdirde bu yerlerde lekeler kalabilir.

Hiçbir koşulda çözücüler kullanılmamalıdır. Bu, karoların kırılmasına neden olacaktır. Köpük ürün üzerinde macun veya boya varsa, tazeyken bir bezle çıkarılabilir, aksi takdirde spatula kullanılmalıdır.

Kuru bakım tercih edilir

Mutfak veya banyodaki tavan döşemelerine düzenli olarak bakmayı düşünüyorsanız, "kuru" yapmak daha iyidir. Ve vakumlama tatmin edici değilse, "ıslak" seçeneği son çare olarak bırakmak daha iyidir. Bu, yıkamaya her durumda üzerine basınç eşlik ettiğinden, yüzeye zarar verme riskini azaltır.

Elektrikli süpürge hemen tam kapasitede kullanılmamalıdır. Minimumla başlamanız ve ardından teknik tarafından ne kadar toz emildiğini ve karonun düşüp düşmediğini gözlemlemeniz gerekir. Optimal modu bir kez seçtikten sonra, daha sonraki temizlik sırasında buna uyulmalıdır.

Dairede (evde) temizlik ve düzen, insanların ezici çoğunluğunun çabaladığı şeydir. Ancak, hemen hemen tüm yaşam alanı sahipleri zemini ve duvarları, mobilyaları ve aksesuarları yıkamaya çalışırsa, tavanlarla ilgili durum biraz farklıdır - kir önemli miktarlarda biriktiğinde yalnızca ara sıra yıkanmaları gerektiği konusunda bir görüş vardır.

Tavanları yıkamanın zorluğu büyük bir zorluktur, çünkü bunun için yükseklikte çalışmak ve kaplama malzemelerinin tüm nüanslarını dikkate almak gerekir.

özellikler

Tavanlar nispeten temiz ve hafif kirli yüzeyler gibi görünüyor, çünkü üzerlerinde durmuyorlar, burada nesneler asılı değil, kimse üzerlerinde yürümez, sıvı dökmez veya dökmez ve ellerinizle dokunmak çok nadirdir. Ancak sorun, ortaya çıkan kirliliğin gizlenmesinin son derece zor olması ve hafif bir arka plana karşı çıplak gözle bile çok görünür olmalarıdır.

Bu sorun özellikle sürekli buharların kaçınılmaz olduğu mutfakta geçerlidir.

Geleneksel cila - badana yıkama - sadece yeni bir kat uygulayarak birikmiş kiri temizler. Ancak modern malzemeler ve tasarımlar, tüm avantajlarıyla insanlara böyle bir fırsat bırakmıyor. Bu nedenle, kurum ve diğer kirleticilerin nasıl yıkanacağı sorusu son derece önemlidir.

Tavan çeşitleri ve bunlara yaklaşım

Çok çeşitli mühendislik geliştirmeleri ve tasarım teknikleri, kaplamaların her birinin kendine has özellikleri olduğundan, bu soruya evrensel bir cevap vermemize izin vermiyor. Örneğin, yağlı boya, deterjan ilavesiyle bile ıslak temizlemeye izin verir ve polivinil asetat bazlı su bazlı boyalar, büyük miktarlarda su ile teması tolere etmez ve hemen birçok çizgi ve hatta çizgiler ortaya çıkar.

Sorunun çözümü ıslak mendil veya vakumlu temizliktir. Ancak yine de test için tavandaki en göze çarpmayan alanın temizlenmesi önerilir ve yalnızca sonuç olumluysa, yüzeyin geri kalanını temizlemeye başlamalısınız.

Yaygın gergi tavanlar özel işlem gerektirir:

  • sert fırça veya sünger yok;
  • herhangi bir aşındırıcı ve katı madde yasaktır - tek parçacıklı krem ​​bile, tozlardan bahsetmeyin;
  • yumuşak köpük süngerleri veya bezleri ıslatmak için sadece zayıf bir sabun çözeltisi kullanılmalıdır;
  • kabartma tozu kullanmayın - tavanı onunla yıkarsanız, pürüzsüz kaplamayı çizme riski yüksektir.

Çalışmaya başlamadan önce takıları çıkarmalısınız; yüzey bir daire içinde silinir, sürekli bastırılır, ancak çok sert değildir. En dikkatli çalışma ile bile, lekeler genellikle parlak tavanlarda kalır ve bunları çıkarmak için yüzeyi silmeniz gerekir. nerede mikrofiber bezler kullanılır, önemli miktarda nemi bile mükemmel bir şekilde toplar.

Gergi tavanlar sadece sabunla yıkanabilir - onlar için birçok özel ürün var. Yüksek maliyete rağmen, kendilerini tamamen haklı çıkarırlar ve zanaatkar karışımların aksine asla çizgiler bırakmazlar. Bir temizlik bileşimi seçerken, az miktarda aseton içermediğini kontrol etmeniz gerekir. ve kostik bileşenlerin yokluğunda, işi hala göze çarpmayan bir köşede kontrol ederler. 15 dakika sonra malzemenin rengi ve yapısı değişmediyse, temizlik maddesini güvenle uygulayabilirsiniz.

Ayrıca yıkama elektrikli süpürgeleri kullanarak asma tavanların bakımını yapabilirsiniz. Ancak bu durumda, yapının kendisinin güvenli bir şekilde sabitlenip sabitlenmediğini kontrol etmek gerekecektir, çünkü en ufak bir zayıflıkta yüksek deformasyon riski vardır.

Toz topaklarının veya örümcek ağlarının yumuşak bezler ve süpürgeler ile manuel olarak çıkarılması tavsiye edilir - bu amaç için bir elektrikli süpürge uygun değildir. Plastik panellerden (fayans) yapılmış tavanın temizlenmesi, germe veya badanalı tavanlardan daha kolaydır.

Araçlar ve cihazlar

Normal tavan yüksekliğine sahip bir odada, bir merdiven veya masa kullanmak değil, teleskopik bir paspas almak mantıklıdır. Bu aletin avantajı, köşelerdeki, süpürgeliklerdeki ve ulaşılması zor diğer alanlardaki fayansları temizleme yeteneğidir.

Tavanı temizlemek için şunları uygulayın:

  • sabun çözeltileri;
  • bulaşık deterjanları;
  • amonyak.

Plastik paneller

Onlarla ilgilenirken hafif çamaşır sabunu en sık kullanılır sıcak su ile karıştırılarak köpük oluşumu sağlanır. Deterjanlarla aynı şekilde çalışırlar. Amonyak, temizlik tariflerinde bulunan standart oranlara göre seyreltilir.

Şiddetli kontaminasyon durumunda, sarılık izleri kaybolana kadar tedavinin tekrar tekrar yapılması gerektiğini bilmek önemlidir. Herhangi bir yabancı kokudan kaçınmak için yüzeyi sirke özü ile ovmanız önerilir - kendi kendine buharlaşır ve durulama gerektirmez.

Yıkanabilir parlak

Böyle bir tavan aşındırıcı kullanılmadan yıkanmalıdır; bir bıçak veya başka bir keskin nesne ile kiri kazımak kabul edilemez Ayrıca, bir beze sarılmış bir paspas kullanmayın - bu, eziklere neden olabilir.

Yerde dururken tavana ulaşamıyorsanız, bu durumda sadece dikkatlice kontrol edilmiş ve sabit masalar kullanmanız veya daha da iyisi bir merdiven kullanmanız gerekecektir.

çizimlerle

Çizimlerle süslenmiş tavanı temizlemek için alkol içeren maddeler ve asetik asit kullanmamak daha iyidir. Çamaşır suyu sararmış alanlarla başa çıkmaya yardımcı olur - herhangi bir fabrika ürünü uygun oranda seyreltilir: 10 kg sıvı başına g. Tavan yüzeyini tek yönde temizleyerek iz ve iz oluşmasını önlemek daha kolaydır.

Melamin sünger, tavanları temizlemek için yaygın olarak kullanılır, ancak herhangi bir deformasyon olmaması için kaplama malzemesinin reaksiyonunu önceden kontrol etmeniz gerekir.

raf tavan

Bu tür tasarımlar çok talep görmektedir, ancak alüminyum blokların aşındırıcı maddelerle yıkanabileceğini varsaymamak gerekir - krom kaplı yüzey kolayca zarar görür ve dekoratif özelliklerini kaybeder. Küçük ve nispeten zayıf kirleticiler sabunlu köpükle çıkarılır ve çok fazla kir olduğunda (tavan yanma veya kurumdan tamamen siyahtır), bulaşık deterjanlı sulu bir çözelti kullanmanız gerekecektir. Aynalı çıtalı tavan, pencere ile aynı şekilde yıkanır.

Bu durumda, aşağıdaki malzemeler kullanılır:

  • geri çekilebilir saplı bir paspas;
  • şekerleme ile kaplı olmayan süngerler;
  • pencere camını temizlemek için fabrika ürünleri.

Boya ve vernik malzemesine veya kumaşa hızla nüfuz ettiğinden, dairenin hemen hemen tüm sakinlerine müdahale eden karakteristik bir aromayı koruduğu için çamaşır tozu kullanmayın.

Kuru süngerler ve sabunlu su ile elektrikli süpürgeyle art arda temizlik işe yaramadığında, farklı bir yaklaşım gereklidir:

  • soda ılık suda seyreltilir (10 l'de g);
  • tavan bu solüsyonla ıslatılır;
  • 10 dakika sonra yıkanır.

Boyalı tavanlar ne kadar sık ​​yıkanırsa, çekici görünümleri o kadar iyi korunur.

Kirliliği ortadan kaldırın kağıt duvar kağıdından kurum hakkında konuşsak bile, sadece elektrikli süpürge kullanabilirsiniz - ıslak temizlik ve yıkamaya izin verilmez Sadece en kirli yerlerde, doğal malzemelerden yapılmış hafif nemli mendillerle biraz çalışmasına izin verilir.

Geleneksel olarak, örümcek ağları süpürgeler veya süpürgeler ile çıkarılır, ancak bu, kaplamanın deformasyonuna neden olabilir. Büyük bir kıl uzunluğuna sahip bir fırça ile tamamlanan bir elektrikli süpürge kullanmak çok daha doğrudur. Tekstil tavanın sistematik olarak vakumlanması gerekiyor; Sorumlu sahipleri, herhangi bir lekeyi daha sonraya ertelemeden hemen çıkarır.

Kirlenen alan kuru kağıt havlularla lekelenmeli, ancak bundan sonra çalışmaya başlanmalıdır: tüm lekeler dışarıdan ortaya kadar temizlenir, böylece iz kalmaz.

Sıvı kullanımının sınırlandırılması, çizgilerin ve lekelerin önlenmesine yardımcı olabilir., çünkü kumaş su basmasına tolerans göstermez. Klor içeren lekelerin karışımlarla çıkarılması kabul edilemez ve eğer çok derinlere işlemişse temizleme tozunun su ile inceltilerek kullanılması tavsiye edilir. Kumaş tavanı bir kağıt havluyla silerek kurutun.

Modern inşaat pazarı, tavanı bitirmek için en geniş seçenek yelpazesini sunar. En çok talep edilen ve en pratik malzeme kiremitti ve hala da öyle. Çeşitli renklerde mevcuttur ve çok çeşitli yapılara sahiptir, bu nedenle iç mekanınıza uygun bir kaplama seçmek kolaydır.

Buna göre, her bir malzeme türü özel bireysel bakım gerektirir. Bu nedenle, özelliklerini ve görünümünü bozmamak için tavan karolarının nasıl yıkanacağı sorusu ortaya çıkar.

Tavan plakalarının sınıflandırılması

Günümüzün tavan döşemeleri yelpazesi göze hoş geliyor. En sıradışı seçeneği bulabilirsiniz. Çoğu zaman, bu malzemenin aşağıdaki türleri tavan dekorasyonu için kullanılır:

  • ekstrüde polistiren köpükten zımbalanmış karolar;
  • enjeksiyon, önceki çeşitten ayırt edici özelliği, ses yalıtımı görevi görmesine izin veren üretim yöntemi ve kalınlığıdır;
  • iki buçuk ila üç milimetre kalınlığa sahip ekstrüde tahta, bu da onu çok dayanıklı kılar, kaplama genellikle lamine edilir.

Hangi durumlarda ve hangi deterjanlar kullanılmalıdır?

Bunun için deterjan seçimi sadece tavan tipine bağlı olmayacaktır. Burada, tavan kaplamanızda oluşan kirlilik türüne de özel bir rol verilir. Fayansları ayrı ayrı bitirmek için çeşitli bakım ürünlerine bir göz atalım.

  • Elektrikli süpürge.Bu tip tavan temizliğinin en büyük avantajı fiziksel olarak uygulama kolaylığıdır. Ayrıca, bir elektrikli süpürgenin yardımıyla zamandan tasarruf edebilirsiniz ve temizlikten sonra kirli iz kalmaz. Tabii ki, komşularla dolup taşmadığınızda ve paslı lekeler ve diğer lekeler zemin yüzeyinde kalmadığında kullanmak her zaman uygundur. Sadece yumuşak bir fırça ile tavanda yürümek yeterlidir ve ıslak temizliği sonsuza kadar unutabilirsiniz.
  • Fırçalamak.Bu ürün kabartmalı yüzeylere sahip karoların temizlenmesi için idealdir. Oluklarda toz kalabileceğinden, kıllı bir fırça ile ondan kurtulmak çok uygundur. Doğal olarak bu temizlik sırasında tavanda biriken kir mobilyalara ve zemine dağılacaktır. Ancak bunları daha sonra temizlemek, tüm zemini yıkamaktan çok daha kolay olacaktır.
  • Deterjanlar.Diğer yöntemlerin tavan yüzeyini temizlemeye yardımcı olmadığı durumlarda bu yöntemin kullanılması önerilir. Çoğu zaman, günlük yaşamda kullanılan en yaygın araçlar kullanılır. Toz analogları plakalara zarar veren aşındırıcı parçacıklar içerebileceğinden sıvı deterjanlara önem verilmelidir.

Islak veya kuru temizleme?

Çoğu zaman, tavan döşemelerinin yıkanıp yıkanmayacağı konusunda şüpheler vardır. Bu sorunun cevabı olumludur, ancak bu yalnızca kuru temizlemenin artık yardımcı olmadığı durumlarda son çare olarak yapılabilir. Her şey malzemenin yapısı ile ilgilidir, çünkü yıkandıktan sonra yüzeyde izler kalabilir. Çoğu durumda, tozu temizlemek için tavan yüzeyinde bir fırça veya elektrikli süpürge ile yürümek yeterlidir.

Suya dayanıklılık gibi bir özelliği olan malzemeleri bile yıkarken suyu kötüye kullanmamalısınız. Bu durumda, sıvı, levhaların tabanını emebilir, bu da kesinlikle kaplamanın erken tahrip olmasına yol açacaktır.

Tiplerine göre tavan karolarının temizliği

Her malzeme türü için kendi temizleme yöntemleri kabul edilebilir olduğundan, tavan yüzeyinin temizliğine kaplama türünün belirlenmesi ile başlanmalıdır.

Ayırt edici özelliği lamine bir yüzey olan karoların bakımı söz konusu olduğunda, en sıradan sünger yapacaktır. Kiri çıkarmak için, tahtaları suyla doldurmamaya dikkat ederek ılık sabunlu suyla nemlendirmek yeterli olacaktır.

Lamine kaplama olmadan fayans yıkamamak daha iyidir. Kuru bir bezle silinmeli ve yumuşak bir meme kullanılarak elektrikli süpürge ile yüzeyinden geçirilmelidir. Küçük lekeler bir silgi ile çıkarılabilir.

Aynalı tavan karolarının bakımı ayna temizliği için tasarlanmış özel ürünler ile yapılmaktadır. Çoğu zaman, bu kaplama banyo ve tuvalette kullanılır. Orada, böyle bir odadaki nem diğerlerinden çok daha yüksek olduğundan, kuru temizlemenin daha sık yapılması tavsiye edilir, bu nedenle oda daha hızlı kirlenir.

Nem ve kirden koruyan bir filme sahip olan tavan karoları, sabunlu suya batırılmış bir bezle yıkanmalıdır.

Tavan karolarının sıvı deterjanlarla temizlenmesi

Böyle bir zemin kaplamasını yıkamadan önce, bu prosedürün oldukça basit olduğunu hatırlamalısınız, asıl şey ana prensipleri açıkça takip etmektir.

Tavan için fayansları sadece süngerle veya yumuşak bir bezle yıkamanız gerekir. Sabun çözeltisi deterjanla seyreltilmelidir. Tüm kabartmalı oluklar doldurulmalıdır. Ancak plakaları silerken yüzeylerinde sıvı kalmaması çok önemlidir. Aksi takdirde kuruduğunda kaplama üzerinde kirli lekeler oluşabilir. Yüzeydeki fazla nemi gidermek için bir kağıt mendil kullanın, tuvalet kağıdı da işe yarayacaktır.

Islak temizlik sırasında herhangi bir kimyasal çözücü kullanılması kesinlikle yasaktır. Gerçek şu ki, tavan karolarının temeli olan plastik malzemelere zarar verebilirler.

Her bir temizleme türünü ve fayans türlerini ayrı ayrı ele alarak, belirli bir yüzey için ne zaman ve hangi yöntemin kullanılması gerektiğini anlayabildik. Ana şey, karonun hangi malzemeden yapıldığını bulmak ve ardından çalışması için talimatları takip etmektir. Tavanın düzgün bir görünümünü korumak için, yüzeyinin haftada bir kez çeşitli kirleticilerden temizlenmesi önerilir.

Asma tavan temizliği yapılırken öncelik göstermemiz gereken konu doğru malzeme kullanımıdıseafoodplus.infodığınız malzemeler ne kadar doğru olursa temizliğinizde aynı doğrultuda iyi olacaktıseafoodplus.info etmemiz gereken ilk şey kullandığınız fırçanın kıllarının yumuşak olması aksi halde hassas bir yapıya sahip olan asma tavanlara zarar seafoodplus.infoacağınız fırçayı tavana dokunacak şekilde tozunu almaya başlayın bu işlemi yaparken maske takmanız önerilir aksi halde yukarıdan düşen toz tanecikleri sizi rahatsız edebilir.Köşelere ulaşacak şekilde tüm tavanı temizledinize emin olun tüm tavanın toz alma işlemi bittikten sonra tavanı nemli olacak şekilde ıslatın tavan temizliğiniz de kullanacağınız temizlik ürünlerini dikkatlice seçseafoodplus.infoısında alçı bulunan tavanları asit oranı daha düşük ürünlerle temizlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Aksi halde bu temizlik işlemleri çoğu kez tekrarlandıktan sonra  tavanda hasar görmeye ve aşınmaya neden seafoodplus.info yüzden temizlik esnasında tavanın su ile temasına dikkat etmeliyiz ve bezimizi oldukça kuruya yakın nemli bir bez kullanmalıyıseafoodplus.info temizliğini üç şekle  ayrılır;

  • Silinebilen Boyalar 
  • Silinmeyen Boyalar
  • Küflü Asma Tavan Temizliği

Silinebilen Boyalar

Bu tip asma tavanlarda , tavanda kullanılan boya silinebilir bir boya türüyse işiniz daha kolay olacaktıseafoodplus.infoen bölgeleri tüy bırakmayan mikrofiber bezlerle basit bir şekilde temizliğinizi gerçekleşseafoodplus.inforda dikkat etmeniz gereken konu temizlik esnasında kullandığınız temizleyicilerin asit oranlarının daha minimal bir seviyede tutulmasıdır.

Silinmeyen Boyalar

Temizliği daha zor olan silinmeyen boya kullanımı çok fazla tercih edilmemekle birlikte kullanımı hala devam etmektedir. Tavanlarınızda kullandığınız silinmeyen boyaların yalnızca toz alma işlemini seafoodplus.info tavanlar su ile temastan kaçınılması gereken boya seafoodplus.infoğınız tek işlem tavanı tekrardan tavan boyası ile boyamaktıseafoodplus.info sizin için zorlu bir süreç olabilir fakat başka çözümü maalesef bulunmamaktadır.

Küflenen Asma Tavan Temizliği

Yaptırdığınız asma tavanda küf oluştuysa temizlik sürecinin daha sık zamanlar doğrultusunda yapılması gerekir.Çünkü küf bulunulan ortamda hava sağlığımızı etkileyecek nitelikte olur.Küf temizliğinde asit  oranı ozon gibi yüksek temizleyiciler kullanmanız seafoodplus.info oranı yüksek temizleyiciler küfü ortadan kaldırmayı sağlayacaktıseafoodplus.info bir beze ozonu temas ettirecek şekilde dökün ve küf tutan bölgeleri küfün gideceği şekilde seafoodplus.infoik esnasında havanın daha çabuk kurutması ve ağır kokuya maruz kalmamanız için ortamda ki pencereleri açık seafoodplus.info bezle silme işleminiz bittikten sonra kuru bir bezle üzerinden tekrar silmeniz gerekir.Eğer yaptığınız işlem yetersiz kaldıysa tavanları tavan boyası ile boyamalısınız.

Bu girdi Asma Tavan’ te gönderildi. kalıcı linki yer imlerine ekleyin.

Tavandaki Sarı Lekeler Nasıl Çıkar?

Tavanda oluşan sarı lekeler görsel olarak kişilere rahatsızlık vermektedir. Bu lekeler iki farklı nedenle oluşabilir:

  • En yaygın olan neden, rutubettir. Rutubet evin genel olarak nem oranının yüksek olması nedeniyle ortaya çıkan can sıkıcı bir durumdur. Su tesisatı ile ilgili bir sorun olması nedeniyle de tavanda sarı lekeler oluşabilir.
  • Bir başka tavanda sararmaya yol açan etken, sigara içilmesidir. Sigara çok rahatsız edici bir şekilde tavanda sararmaların oluşmasına yol açmaktadır. Nikotin zamanla duvarlarda ve tavanda lekeler oluşmasına sebep olur. Aynı zamanda sigara tüketimi sonucu ortaya çıkan duman, perdelerin de renginin değişmesine ve perdelerde kara bir renk ortaya çıkmasına yol açmaktadır.

Hangi nedenle olursa olsun, tavandaki sararmaların çözümü elbette ki vardır. Bazı yöntemler kullanılarak tavandaki sararmalar tamamen ortadan kaldırılabilmektedir. Kullanılan yöntemlerden özellikle ikisi etkili bir sonuç alınmasını sağlamaktadır.

Tavandaki Sarı Lekeler Nasıl Temizlenir?

1-)Çamaşır Suyuyla Tavan Temizliği

İlk olarak çamaşır suyuna maruz kalmamak adına, mutlaka koruyucu eldiven ve maske kullanılmalıdır. Buna ek olarak çamaşır suyuna doğrudan temas etmekten ve uzun süre solumaktan kaçınılmalıdır.

  • Bu işlemde, ilk olarak tavandaki leke önce nemli bir bezle iyice silinmelidir. Daha sonra kullanılmamış bir zımpara kağıdı ile lekeli bölge iyice zımparalanmalıdır.
  • Daha sonra temiz bir beze bir miktar çamaşır suyu dökülerek zımparalanan lekeli bölge bu bezle silinir. Bu işlemin birkaç defa tekrarlanması gerekebilir.
  • Çamaşır suyu ile silinen bölge bu halde en az yarım saat süreyle bekletilmelidir. Tavandaki silinen bölge kuruduğunda, lekeler de ortadan kalkacaktır.
  • Tavandaki lekelerin çıkmaması halinde, çamaşır sulu şekilde bir kez daha, bu defa daha uzun bir süre olmak koşuluyla bekletilmelidir.
  • Daha sonra nemli duru bir bezle bölge yeniden silinmeli ve kurumaya bırakılmalıdır.

2-)Lizol ile Tavan Temizliği

Kimyasal bir madde olan lizol de tavandaki sarı lekelerin giderilmesi için kullanılabilir. Lizol doğrudan temas edilmemesi gereken çok güçlü bir kimyasaldır ve genellikle de eczanelerden temin edilmektedir. Mikropların kırılmasında da son derece etkilidir.

Lizol, yağ gibi bir görüntüye sahiptir. Kıvamlı olmasının temel nedeni ise katrandan elde edilmesidir. Bu yöntemde ilk olarak bir bez ıslatılır ve üzerine bir miktar lizol dökülür. Daha sonra önceden nemli bir bezle silinmiş ve kabası alınmış olan sarı lekeli bölgeler lizol dökülmüş bezle 1 kez daha silinir. Silme işlemi sonrasında sarılığın tamamen yol olduğu görülecektir. Lizol kullanımı sırasında da eldiven ve maske kullanımı kesinlikle unutulmamalıdır.

Etiketler:sararan tavansararan tavanı temizlemetavan temizlemetavandaki sarı lekeler

Contents

Plastik tavanlar ne ile silinir?

Kimyasal madde kullanmadan tavanı temizlemek istiyorsanız tavan silme suyunuza karbonat ve sirke eklemelisiniz. Tavanınızdaki inatçı lekeleri çıkartmaya çalışıyorsanız yarım kesilmiş limonu dairesel hareketlerle lekenin üzerinde gezdirin.

Alçı tavan nasıl temizlenir?

Adım 1: Kullanmak temizleme sıva veya beton tavan elektrikli süpürge. Bu işlemde, vakum hortumu süpürge kolunun ucuna bantla tutturulur. Adım 2: Yüksek seviyede bir tabure veya katlanır merdiven kullanarak tavana yakın bir yere hortumu alın ve tavanı elektrikli süpürge ile temizleyin.

Lambir tavan nasıl silinir?

Ahşap lambrilerin temizlenmesi gayet kolaydır. Genelde bu şekil lambriler sert ağaçlardan yapılmaktadır ve cilalıdır. Ilık sabunlu suyla yapılacak temizlikte gereken olan tek şey ise yumuşak bezdir. Fakat bu şekil parkelerin her ay cilalanması gerekmektedir.

Asma tavan lekesi nasıl çıkar?

&#; Karbonat ve sirke yardımıyla lekeleri geçirebilirsiniz. Temiz bir beze karışımı yaparak tavana sürünüz bir kaç dakika beklettikten sonra başka bir bez ile durulama yapınız.

Pimapen sarılığı nasıl geçer?

&#; Karbonat ve limon karışımının beyazlatıcı etkisini herkes tarafından biliniyor. Pimapen oldukça sararmış, tozlanmış ise önce karbanot ve limon karışımı yaparak bir bezle üzerinden geçiniz. 5 dakika bekletip temiz bir su ile durulayınız. İhtiyaç durumuna göre işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.

Plastik pencere nasıl temizlenir?

Karbonatın üzerine beyaz sirke ekleyin. Beyaz sirkeyi ekledikten sonra kirler köpürerek çıkmaya başlayacaktır. Elinize bir eldiven geçirin ve nemli bir bez yardımı ile köpüren kirleri silin. Pervazlarınız ilk gün ki gibi bembeyaz olacaktır.

Kartonpiyer tavan nasıl temizlenir?

Ilık suyun içerisine bir paket karbonat ekleyerek daha antibakteriyel bir ürün elde edilebilir. Ancak genel olarak temizlik maddelerinden gönlünüzce olanı kullanabilirsiniz. Kartonpiyerin dokusuna zarar verecek aşındırıcı çok güçlü temizlik malzemeleri tercih etmemeniz gerekiyor.

Kararan tavan nasıl temizlenir?

Duvar ya da tavanda küf oluşumunun olduğu bölgeyi kuru bir bezle nem ve küf tamamen temizlenene kadar silin ve daha sonra bu bölgeyi zımpara ile kazıyın. Zımparalama işleminin ardından çamaşır suyu döktüğünüz ıslak bir bezle duvarı silin. Çamaşır suyu duvardaki tüm küf mantarlarının ölmesini sağlayacaktır.

Plastik temizliği nasıl yapılır?

Temizlik alanında sıklıkla kullanılan sirkenin aşındırıcı etkisi fazla olmadığından dolayı sararmış plastik eşyaları kolaylıkla temizleyebilir. Bunun içinde ılık su dolu bir kovanın içine çay bardağı kadar sirke ekleyin. Daha sonra pamuklu bezi kovaya batırın ve eşyalarınızı silmeye başlayın.

Tavan neden kararır?

Sorunun Nedeni: Yapılarda meydana gelen tavan kararması sorununun kaynağını su tesisatlarındaki sızıntılar oluşturmaktadır. Bu sızıntılar ortamdaki nem oranını artırarak hava değişim olayları vasıtasıyla tavana ulaşmaktadır. Tavanda biriken nemli hava zamanla küf oluşumuna neden olmaktadır.

Evin duvarları ne ile silinir?

Duvar temizliğinde ilk adım elektrik süpürgesi fırçalı ucuyla duvarları süpürmektir ki bu sayede duvarda olan tozlar odaya yayılmaz. Süpürge sonrasında ise duvar mikrofiber bir bez ile sıvı deterjan kullanılarak detaylıca silinmelidir. Ancak bu temizlik için duvarların &#; silinebilir &#; özellikteki boya olmalıdır.

Tavandaki soba isi nasıl temizlenir?

Bir bez ile birlikte Arap sabunu karıştırılmış su hazırlayın. İs lekesinin olduğu duvarı silin. Lekenin çok kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz. Bulaşık deterjanı ve beyaz sirkenin olduğu su karışımı ile de duvarı silebilirsiniz.

Yağlı mutfak tavanı nasıl temizlenir?

Tavandaki yağ lekelerini temizlemek için bir karışım hazırlanmalıdır. Bulaşık deterjanı, yağ çözücü, çamaşır suyu ve ılık su iyice karıştırılarak bir karışım elde edilir. Fırça ya da bez yardımı ile tavan temizlenir ve yağ lekeleri yok olur.

Tavandan çay lekesi nasıl çıkar?

Deterjan, karbonat, limon suyu ve sudan oluşan bir karışım hazırlamalısınız. Bu karışıma temiz bir bez batırarak duvarlarınızı sildiğinizde lekeler çıkar. Ardından mutlaka durulama yapılmalıdır.

Tavandaki yemek lekesi nasıl çıkar?

Malzemeler. Yarım su bardağı ispirto, bir kova dolusu ılık suyun içine dökülür. Sünger yardımı ile fazla bastırmadan lekeli bölge silinir. Duvar biraz kuruduktan sonra sabunlu bezle lekeli bölge tekrar silinir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir