kızılaya neden kayyum atandı / Son dakika: Kızılay'a kayyum atandıOlağanüstü genel kurula gidecek

Kızılaya Neden Kayyum Atandı

kızılaya neden kayyum atandı

Olağanüstü Genel Kurula Gidilecek: Türk Kızılayı'na Kayyum Atandı

Haberler

Gündem

Olağanüstü Genel Kurula Gidilecek: Türk Kızılayı'na Kayyum Atandı

Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere kayyum atadı.

DHA'nın aktardığı bilgite göre, Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, bugün verdiği kararla Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara Şube Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ı kayyum atadı. 

Mahkeme, olağanüstü genel kurulun yapılıp sonlandırılması için de tedbir kararı verilmesine hükmetti. Mahkeme kararında, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 'inci maddesi uyarınca tebliğ tarihinden itibaren 2 hafta süre içinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yolunun açık tutulduğu belirtildi.

Süreç nasıl gelişti?

Süreç nasıl gelişti?

Ankara Kavaklıdere Şubesi Başkanı: "Türk adaletine güveniyoruz"

Ankara Kavaklıdere Şubesi Başkanı: "Türk adaletine güveniyoruz"

Gelişmeleri değerlendiren Türk KızılayıAnkara Kavaklıdere Şubesi Başkanı Gültekin Çağrı Karapınar, 'Kapatılan şubeler aktif olarak çalışan ve Türk Kızılayı'na da ciddi manada topladığı bağışlarla dinamik bir güç katan şubelerdi. Yanlış olduğuna inandığımız şube kapatmaları kararında, tepkimizi hukuki olarak ortaya koyduk. Türk adaletine güveniyoruz. Türk Kızılayı'nı hak ettiği seviyeye taşımanın milli bir görev olduğu inancındayız' dedi.

Türk Kızılayı Derneği Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık: "Kızılay’ın faaliyetleri kesintiye uğramadan devam edecek"

Türk Kızılayı Derneği Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık: "Kızılay’ın faaliyetleri kesintiye uğramadan devam edecek"

Kınık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 'Milletimiz ve tüm mazlumlar müsterih olsun, Kızılay’ın faaliyetleri kesintiye uğramadan devam edecek.' ifadelerini kullandı. 

Ayrıca açıklamada 'Kızılay, yerel mahkemenin kayyum eliyle olağanüstü genel kurula götürülme kararına üst mahkemeler nezdinde itiraz edecek' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kızılay&#;a kayyum olarak kim atandı? Kızılay&#;ın yeni başkanı kim oldu? Kızılay kayyumu kim oldu

Kızılay'a Kayyum neden atandı?

Ankara 9. Sulh Ceza mahkemesi Olağanüstü geel kurul toplantısını yeterli sayıda imza  toplanmasına rağmen yapmayan Kızılay'a kayyum atadı. Kızılay yönetimine muhalif isimlerin girişimiyle toplanan ve olağanüstü genel kurul için yeterli imza olan sayısına ulaşılmasına rağmen Kızılay'ın yönetiminin genelkurulu toplamamıştı. Genelkurul'un toplanmaması üzerine muhalif isimler olayı mahkemeye taşımıştı. Ankara 9. Sulh Ceza mahkemesi konuyla ilgili kararını bugün verdi ve Kızılay'a kayyum atanmasına hükmetti. 

Kızılay'a kim kayyum olarak atandı? Kızılay'ın kayyumu kim oldu?

Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla Kızılay'a kayyum olarak Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım, Adalaet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya ve Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu'nun kayyum olarak atandığı iddia edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhamı Yıldırım ise henüz kendisine resmi bir tebliği olmadığını söyledi. 

Kayyum olarak atanan İlhamı Yıldırımi Mekan Sarıkaya ve Ahmet Hizanlıoğlu'nun Kızılay'ı olağanüstü genel kurula götürecek. 

Kızılay'a kayyum atanan İlhamı Yıldırım Kimdir? İlhami Yıldırım Binali Yıldırım'ın akrabası mı ?

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı görevini yürütmekte olan Yıldırım, Erzincan / Refahiye doğumludur. İlhamı Yıldırım Binali Yıldırım'ın da kardeşidir.  İlköğretim sürecini Erzincan'da, ortaöğretimini ise İstanbul / Ümraniye'de tamamlamıştır. İstanbul Aydın Üniversitesi Yerel Yönetimler Mezunu olan Yıldırım aynı zamanda İstanbul Üniversitesi'nde Sosyoloji okumaktadır.


yılında Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanlığı görevine başlamıştır. yılında ise Kızılay İstanbul Şube Başkanlığına kurucu başkan olarak atanmıştır.


Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı görevini halen aktif olarak yürüten Yıldırım aynı zamanda Nisan ayında yapılan Olağan Genel Merkez kongresinde Türk Kızılayı Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Vekiliğine seçilmiştir.


Ulusal ve uluslararası birçok yardım projesinde Şube ve Genel Merkez çalışmalarında koordinatör, paydaş olarak önemli görevler almakta olup "Büyük Ülke Güçlü Türkiye" vizyonu ile Somali'den Myanbmar'a ve Avrupa'nın birçok ülkesinde kurumsal tanıtım, yardım faaliyetlerinde yer alarak devletimizin, Türk Kızılayı'nın vizyon ve misyonuna hizmet etme çabası içerisindedir.


Gayrimenkul yatırımı ve taahhüt alanında faaliyetlerde bulunarak ticari hayatın içinde yer almaktadır.
Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kızılay'a kayyum olarak atanan Ahmet Hizanlıoğlu kimdir?

yılında Bitlis’te doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. yılında Ankara İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde İnşaat Kontrol Teknisyeni olarak göreve başladı ve yılında aynı kurumdan emekli oldu.

Hizanlıoğlu ’li yılların başından itibaren ise insani yardım faaliyetlerine aktif olarak yer almaya başladı. yılında Türk Kızılayı Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. yılları arası Genel Merkez Karar Kurulu Üyeliği yaptı. yılında ise Ankara Şube Başkanı seçildi. Bugün halen başkanlık görevine devam eden Hizanlıoğlu, yılından bu yana Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesidir.

Şube Başkanı seçildiği günden bu güne Sevgi Bohçası, Çocuk Hükümlülere Yönelik Sosyal Yardım, Aşevi, Küçük Eller Büyük İşler, Sevgi Çarşısı, Türkmenlere Yönelik Sosyal Yardım, Çocuklar Üşümesin ve Şefkat Eli Hediye Çarşısı Projelerini hayata geçirerek örnek olan Hizanlıoğlu, kan bağışı konusunda benzer bir farkındalık oluşturdu. 45 ünite kan bağışlayarak Kişiye Özel Plaket ile ödüllendirildi. Hizanlıoğlu, Nisan tarihinde yapılan Genel Kurul’da Denetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Evli olan Ahmet Hizanlıoğlu’nun, 3 çocuğu ve bir torunu vardır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsinizclear_all

Türk Kızılay’ı “Türk” ü çıkardı

Gazi Mustafa Kemal'in, Kocatepe'de böbrek rahatsızlığı başlar.  O'na, “İhsaniye'de bir su var, böbrek rahatsızlığına son derece iyi geliyor” denilir. Gazi, o sudan içiyor ve birkaç gün içinde böbrek rahatsızlığından kurtuluyor. Atatürk, o suyu hiç unutmadı. Savaş bittiğinde Kızılay yöneticilerini yanına çağırıyor, Fransızların işlettiği maden suyunu alıyor. Bunun bir şirkete verilip ticaret yapması yerine Kızılay'ın burayı teslim almasını istiyor. Fransız şirketine bütçeden parası ödeniyor ve maden suyu Kızılay'a geçiyor. Onlara, “Siz burayı alın işletin ama ticari işle uğraşmayın, buradan sattığınızla içeride profesyonel olarak çalıştırdığınız insanların ücretlerini ödeyin” diyor.

İşte, o maden suyu, Kızılay'a böyle veriliyor. Her ülkenin Kızılay'ı, Kızılhaç'ı o ülkenin adıyla anılır. Kızılay'a “Türk Kızılay”ı denilir. Maden suyu şişesinin üzerine de “Türk Kızılay”ı yazılır. Ama, gelin görün ki, Kızılay yönetimi, şişedeki etiketten “Türk”ü kaldırdı. Nasıl, kamu kuruluşlarından T.C'ler silindiyse, Kızılay da“Türk” sözcüğünü kaldırdı. Yönetim: Eleştirirler, şimdiki gibi  “İki gün konuşurlar sonra unuturlar” deyip üzerinde bile durmadı.

İHTİYACI OLANA VEREMEZ!

Kızılay'ın mevcut yönetiminin uygulamalarına karşı Kızılay'a kayyum atanması yönünden mahkeme karar aldı. Ancak, aynı mahkeme verdiği kararı kaldırdı. 26 Nisan 'de genel kurul yapıldı. Ama şubelerin çoğu kapatıldığı için bin olan delege sayısı da 'e indirildi. İşte bu genel kurulda Kızılay'ın tüzüğü de değiştirildi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve yönetim istifa etse, Kızılay'da değişen bir şey olur mu? Tüzük değişikliği yapılmazsa değişen bir şey olmaz. Kınık, tüzükle kendisine verilen yetkileri kullanıyor. Elindeki yetki nedir? Örneğin çadır üretip satmak. Yani, Kızılay'ı bir ticari kuruluş haline getirdiler. Ürettiği çadırı, ihtiyaç sahibine parasız veremez. Tabii bu normal değil ve diğer ülke Kızılay ve Kızılhaçları'nda da örneği yok.

Kızılay niye kurulmuş? Kuruluş gerekçelerinden birisi de herhangi bir afette, gerekli yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek için daha önce tedarik ettiği ve o afet anında da tedarik edeceklerini alır ve ücretsiz verir.  Bütün dünyada yapılan budur.

HEP UZAK TUTULDU

Kızılay, kurulduğu günden bu yana ticari konulardan hep uzak kaldı. yılında yapılan genel kurulda, tüzük değişince Kızılay 11 anonim şirket kurdu ve holdingleşti. Holding ve 11 şirkette çalışanlardan 82 si “Huzur hakkı” alıyor. Tüzüğe öyle bir hüküm konulmuş ki genel başkan, her şirketin yönetim kurulu başkanı. Her bir şirketten de 3 asgari ücret üzerinden maaş alıyor. Yani, aylığı bin lirayı geçiyor. İnsaf be Kerem bey insaf.

Evet, tüzüğe göre bu parayı yasal olarak alıyor. Ama vicdani olduğunu kimse söyleyemez. Aslına bakarsanız yasal da denilemez. Kızılay yöneticileri Kızılay'dan para almazdı. Ne oldu şimdi? Önceki dönemlerini bildiğim için bir örnek vereyim: Önceki tüzükte, Kızılay yöneticilerinden birisi görevli olarak yurtdışına gittiğinde iaşe, otel ve ulaşımı karşılanır, ayrıca Devlet memurlarına verilen harcırah kadar da günlük ödeme yapılırdı. O dönemin yönetimi bunu vicdani bulmadı, “Bu haksız kazanca girer” deyip kaldırdı. Bazıları “Huzur hakkının mutlaka alınması gerekir” diyor. Ama öyle değil. Bu ihtiyaridir orada bir lira da alabilirsin,  hiçbir şey de almayabilirsin.

3 DÖNEM SINIRI

Önceki tüzüğe göre üç dönem yani toplam 9 yıl yönetimde kalınıyordu. Bir dönem ara verdikten sonra yeniden seçime katılabiliniyordu. Tüzükte bu uygulamaya da son verildi. Kerem Kınık yönetiminin 4'üncü dönemi olduğunu da hatırlatalım. Kızılay çalışanlarının sayısı da 14 bine yaklaştı. Bunların önemli bir bölümünü belediyeden ayrılan bankamatik memurlar oluşturuyor.

Kızılay'ın yönetim kurulu kararları kayda alınıyor, bir mülk satılacağı zaman 5 üyeden en az 3'ünün onay vermesi gerekiyordu. O kayıt sistemi de kaldırıldı. Halide Edip Adıvar'ın, Adnan Adıvar'ın Kızılay'da çok ciddi izleri var. Haseki'de iki köşk bağışlamışlar. Yalnız onlar değil, Kızılay'a güvenip yardım yapanlar, yaptıklarına pişman edilmemeli. Kızılay'ın her bağışçısının hakları var. Onların bağışladığı malları “Toplandık sattık” demeye hakları yok.

Evet, Kızılay'ın parasız dağıtması gereken yardımları parayla satması tüzüklerinin gereğidir. Yani yasal. Ama bunların vicdani olduğunu söyleyen yok. “Kara gün dostu” olarak bildiğimiz Kızılay'ı tartışma konusu olmaktan çıkaralım. Yapılacak, sadece tüzük değişikliğidir.

REZA'NIN BAĞIŞI

AKP döneminde Türk Kızılay'ı tartışmalı konularla hep gündeme geldi. ABD'de bir vakıfa Kızılay üzerinden bağış gönderilmesi günlerce konuşuldu. Türkiye'den ABD'ye kaçan İranlı iş adamı Reza Zarrab'ın, suçtan elde edildiği gerekçesiyle parasına el konulmuştu. İşte, o para faiziyle kendisine ödenmişti.

Reza Zarrab, ana parayı aldı ama hayırsever olduğunu göstermek için paranın yaklaşık bir yıllık faizi olan 55 bin lirayı Türk Kızılay'ına bağışlamıştı. Yönetim bunda sakınca görmedi. Neredeyse Zarrab'a plaket vereceklerdi.  Haram olduğu bilinen parayı alması Kızılay'ı da yaralamıştı.

İyilik kuruluşumuz olan Türk Kızılay'ını bu olumsuzluklardan kurtarın artık&#;

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır