bayanlara iş kurma desteği / 8 Adımda KOSGEB Kadın Girişimci Destekleri - 2023 - ikas

Bayanlara Iş Kurma Desteği

bayanlara iş kurma desteği

İş kurmak isteyen kadınlar dikkat! Devletten 7 büyük destek...

Giriş Tarihi: 27.6.2019 10:01Son Güncelleme: 27.6.2019 10:14

İş kurmak isteyen kadınlara 7 koldan destek sağlanıyor. Kadınlar; hibe, faizli ya da faizsiz kredi desteğiyle kendi işlerinin patronu olabiliyor. Vergi ve prim kolaylıkları da kadınlara sunuluyor.

İş kurmak isteyen kadınlar dikkat! Devletten 7 büyük destek...

Kadınların işgücü piyasasında daha fazla yer alması için atılan adımlara sürekli yenileri ekleniyor. Son yıllarda kadınlara yönelik pek çok düzenleme hayata geçti. Bunlar arasında girişimci destekleri de bulunuyor. İşte girişimci kadınlara sunulan destekler:

İş kurmak isteyen kadınlar dikkat! Devletten 7 büyük destek...

✘ KOSGEB işyeri açacak girişimci kadınlara hibe desteği, düşük faizli kredi sağlıyor. İdare, Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında geleneksel alanlardaki girişimcilere 60 bin, diğerlerine 370 bin liraya varan destek veriyor. Bu program kapsamında, eğer girişimci kadın ise belirlenen geri dönüşümsüz performans desteğine 2 dönem için toplam 10 bin lira ekleniyor.

✘ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla tarımla uğraşan kadınlara yüzde 80'lere varan hibe desteği veriliyor.

İş kurmak isteyen kadınlar dikkat! Devletten 7 büyük destek...

✘ Aile Bakanlığı, iş kurmak isteyen kadınlara 15 bin lira faizsiz kredi sağlıyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla verilen kredinin 2 yılı geri ödemesiz. Kredi, sonraki 6 yıl içinde faizsiz geri ödeniyor. Bu imkandan yararlanmak için sigortasız ve gelirsiz olmak, işin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip olmak, aktif esnaf olmamak, bankadan kredi alamıyor olmak, desteğe ilk kez başvuruyor olmak gerekiyor.

İş kurmak isteyen kadınlar dikkat! Devletten 7 büyük destek...

✘ 31 ildeki 201 Aile Destek Merkezi'nde sunulan beceri kurslarına katılan kadınlar, hibe ve kredilerle kendi işyerini açıyor. Kurs süresince İŞKUR tarafından günlük para da veriliyor. Aile içi iletişim, bebek bakımı, bağlama, gitar, aşçılık, pastacılık, kuaförlük eğitimleri var.

İş kurmak isteyen kadınlar dikkat! Devletten 7 büyük destek...

MİKRO KREDİ İMKANI VAR

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı çatısı altında gerçekleştirilen eğitimlerin ardından mikro kredi ile evde üretim destekleniyor. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında faizsiz geri ödemek koşuluyla ev kadınlarına 5 bin liraya kadar kredi veriliyor. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı aracılığıyla girişimci kadınlara Maya Mikro Ekonomik Destek Programı kapsamında kredi kullandırılıyor.

İş kurmak isteyen kadınlar dikkat! Devletten 7 büyük destek...

VERGİ VE PRİM KOLAYLIĞI

Bir işyeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler, gezici olarak bir mesleği icra edenler, evlerde işçi almamak şartıyla üretim yapıp satanlar vergiden muaf esnaf sayılıyor. Bu kadınlar, SGK'ya müracaat ederek bu yıl için 26 gün prim ödeyip 30 gün üzerinden sigortalı oluyor. İnternet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden, evlerde imal ettikleri ürünleri satanlar, yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarının yıllık asgari ücretin brüt tutarını aşmaması koşuluyla vergiden istisna tutuluyor.

ARKADAŞINA GÖNDER

İş kurmak isteyen kadınlar dikkat! Devletten 7 büyük destek...

SON DAKİKA

Kadınlara Hibe Desteği 2023 Geri Ödemesiz Kredi Veren Bankalar

Ülkemizde kadın girişimci sayılarının günden güne artması ile birlikte girişimci kadınlara devlet desteği var mı? sorusu merak edilmektedir. Girişimci kadınların gerek e-Ticaret ortamında gerekse şirket sahibi olmalarında hibe desteği veren devlet kurumları bulunmaktadır. Farklı dallarda uzmanlaşmış olan kadınlarımız böylelikle ülke ekonomisine de destek vermektedir. Girişimci kadınlara hibe desteği veren devlet kurumlarının yanında çeşitli marka ve firmalar da bulunmaktadır.

Kendi işini kuracak olan kadınlar girişimciler her yıl olduğu gibi 2023 yılında da ayrıcalıklı olarak desteklenirken özellikle Kadın Girişimcilere 50 bin TL, 65 Bin TL +5 bin ilave kuruluş desteği KOSGEB Hibesi ve iş kuracak girişimciler için İŞKUR üzerinden ve diğer hibe desteği sağlayan kurumlardan alınabilecek tüm destekler nelerdir, tüm bilgiler bu sayfada.

Kadın Girişimcilere Devlet Desteği Veren Kurumlar 2023

Ticaret yapmak, kendi işini kurmak veya yeni bir iş dalına atılmak isteyen kadınlara hibe desteği 2023 yılında da devam etmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadın girişimcilere kredi desteğinden e-ticaret kadın girişimci desteğine, devletten kadınlara geri ödemesiz kredi sunan bankalardan KOSGEB kadınlara destek fırsatına kadar pek çok alanda kadın girişimcilere devlet desteği veren programlar bulunmaktadır. Bu destek programlarını hangi kurumlar düzenler, hangi destekler mevcut bu yıl sağlanacak olan yeni hibe programları ve girişimcilerin merak ettiği kadınlara destek veren kurum ve kuruluşlar aşağıdaki gibidir:

  • KOSGEB destekleri:
    • KOBİ Finansman Destek Programı
    • İşletme Geliştirme Destek Programı
    • İleri Girişimci Destek Programı
    • Geleneksel Girişimcilik Destek Programı
    • Genç girişimci desteği
  • TKDK hayvancılık destekleri
  • İşkur Destekleri
  • Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • Türkiye Grameen Mikrofinans Destek Programı Mikro kredi
  • Tarım ve Orman Bakanlığı ORKÖY Kredileri-Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Uygulamaları
  • SGK İlave İstihdam Teşviki (Yeni Nesil Teşviki)
  • SGK Genç ve Kadın İstihdamı İle Mesleki Belgesi Olan Sigortalı İstihdamı Halinde Uygulanan Prim Desteği
  • STK’lar Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü- Derneklere Yardım Desteği
  • Kalkınma Vakıfları
  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı
  • Mikro kredi veren kuruluşlar
  • Teknik Destek-Kalkınma Ajansları

Özellikle devlet kurum ve kuruluşları tarafında kadın girişimcilerimiz için uygulanan hibe destekleri ve düşük faiz oranlı kredi imkanları, kadınlarımızın ekonomik anlamda bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlamıştır. Girişimci kadınlara destek veren kurum ve kuruluşları sıraladık.

Şimdi de kadınlara hibe desteği veren kurumlar hakkında detaylı bilgi vererek kadın girişimci hibe kredisi nasıl alınır? inceleyelim.

2023 Yılı KOSGEB Kadınlara Girişimcilik Destek Kredisi Veriyor mu?

Kadın girişimciler için geri ödemesiz iş yeri kurma desteği veren tek devlet kurumu KOSGEB’dir. Özellikle ev hanımları için büyük bir fırsat sunan KOSGEB ile hayalinizdeki pastane, ev yemekleri lokantası, kafeterya, ayakkabı dükkanı, güzellik merkezi, giyim mağazası, kuaför veya tuhafiye gibi aklınıza gelebilecek pek çok sektörde açılabilecek olan dükkan için plan hazırlayıp, destek kredisi alabilirsiniz.

Her alanda ve her sektörde olduğu gibi girişimci kredisi almak isteyenler için ”Uygulamalı Girişimci Eğitimi” alınması ön koşul olarak sunulmaktadır. Daha önceden eğitim alan kişilerin bu eğitimleri tekrardan almasına gerek yoktur. Fakat eğitim almayan kadın girişimciler eğitimlerini, KOSGEB resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştirilen online kurslara katılım göstererek tamamlamaları gerekmektedir.

Girişimcilik eğitimi başvurusunda bulunan kadın girişimcilere küçük bir yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Eğitim 8 modülden oluşmakta ve videolu anlatım ile derslerin tamamlanması gerekiyor. Uzaktan eğitim formatında verilen ücretsiz olarak düzenlenen girişimcilik destek programına başvuru yaparak iş kurmak isteyen kadınlar KOSGEB hibe desteği alabilirler.

KOSGEB kadın girişimci desteği şartları nelerdir, başvuruları hakkında ise daha detaylı bilgiler için devam ediniz.

KOSGEB Genç Girişimci Desteği Şartları Nelerdir?

Kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik verilen hibe desteklerinde KOSGEB destek şartları bulunmaktadır. Hem ”Geleneksel Girişimcilik Desteği” hem de ‘‘İleri Girişimcilik Desteği” programları için belirlenen şartlara uygunluk göstermeniz durumunda kadınlar hibe desteğinden yararlanabilirsiniz.

2023 yılında KOSGEB kadın girişimci desteği şartları aşağıdaki gibidir:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak, (Üst yaş sınırı bulunmamaktadır.)
  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Girişimcilik eğitimini başarılı şekilde tamamlayarak Girişimcilik sertifikasının mutlaka alınmış olması,
  • Daha önce KOSGEB üzerinden kredi alınmamış olması,
  • Herhangi bir yasa örgütüne üyeliğinizin bulunmaması,
  • İş fikrinizin KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alması,
  • Lisans eğitim şartı aranmamaktadır
  • Bu hususta okuryazar olmanız yeterlidir,
  • KBS’de kayıtlı ve aktif durumda olunması,
  • Kurulacak olan işletme, başvuru tarihi itibari ile son 1 yıl içinde kurulmuş olması gerekmektedir.

KOSGEB kadın girişimci şartları genel hatları ile bu şekildedir. Bu şartları taşımanız durumunda kadın hibe desteği ve kredi imkanlarından faydalanabilirsiniz.

2023 yılında KOSGEB tarafından kadın girişimcilere verilecek olan destekler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız!

KOSGEB Kadınlara Hibe Desteği Nasıl Alınır? Başvuru Adımları

Kurmak istediğiniz iş fikri eğer ki KOSGEB tarafından destek alıyorsa, hibe desteği başvuru şartlarında da belirttiğimiz gibi öncelikli olarak girişimcilik eğitimin başarılı şekilde tamamlanarak sertifikanın alınması gerekmektedir.

Girişimcilik Sertifikası almak ve KOSGEB kadın girişimci desteği başvurusu yapmak için aşağıdaki başvuru adımlarını izleyiniz:

  • e-Devlet şifreniz ile birlikte ”KOSGEB e-Akademi” sayfasına girişi yapınız.
  • e-Devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden şifrenizi talep edebilirsiniz.
  • Giriş işleminizi tamamladıktan sonra sayfanın alt kısmında yer alan Öne Çıkan Eğitimler menüsünden ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” bölümünde yer alan ‘‘Eğitime Başla” butonuna basınız.
  • 8 kategoride yer alan videoları izleyin ve bölüm sonu sınavlarını sırası ile uygulayarak ”Girişimcilik Belgesi Talep Et” deyin.
  • Sınav sonucunuz başarılı ise e-Devlet üzerinden girişimcilik belgenizi görüntüleyerek çıktısını alabilirsiniz.

Açılacak olan iş yeri ileri girişimcilik nace kodları arasında yer alıyorsa, öne çıkan eğitimlerden ”İleri Girişimcilik Eğitimi” seçilmelidir. Eğitimini tamamlamış ve sertifikasını almış olan kadın girişimciler KOSGEB kadın girişimci desteği başvurularının ikinci adımına geçebilirler;

  • Başvuruların ikinci adımında ise iş yerinin kurulması vardır ve kuracağınız işletme Türk Ticaret Kanunu kapsamında yer almalıdır.
  • Kurduğunuz iş yeriniz için öncelikle KOSGEB’e kayıt olarak, Kobi Beyannamesi Formunu doldurun.
  • KOSGEB aktif hizmetler bölümünde yer alan Geleneksel Girişimci Destek Programı’na tıklayarak Geleneksel Girişimci Destek Programı Başvurusu bölümüne giriniz.
  • Bu sekme üzerinden istenen bilgileri ilgili alanlara girerek başvurunuzu onaylayın.

KOSGEB kadın girişimci destek başvurunuz onaylandıktan sonra, belgelerinizin çıktısını alarak KOSGEB İl Müdürlüğü’ne teslim etmeniz gerekmektedir. Evraklarınız tam ise iş planınızı kurula sunmanız için size bir gün verilecektir. Kurul planınızı onaylar ise hibe desteğinden faydalanabilirsiniz.

2023 Yılında KOSGEB Destekleri Ne Kadardır?

2023 yılında KOSGEB tarafından verilen destek tutarları geleneksel girişimciler için 65.000 TL, İleri girişimci destek programı dahilinde verilecek olan destek tutarı ise 365.000 TL‘dir. Kadın girişimciler pozitif ayrımcılık yapılarak ilave 5+bin lira alarak 70 bin lira hibe desteği alarak iş kurabilirler.

Madencilik ve taş ocakçılığından imalata, su temini kanalizasyon atık yönetimi ve iyileştirme faaliyetlerinden inşaat sektörüne, toptan ve perakende ticaretten ulaştırma ve depolamaya kadar hemen hemen her sektör dalındaki meslek gruplarına destek verilmektedir.

Hayalinizdeki işi hayata geçirerek kendi işinizin patronu olmak isterseniz hemen KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Devletten Kadınlara Geri Ödemesiz Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Girişimci ve kendi işini kurmak isteyen kadınlara düşük faizli kredi imkanı sunan bankalar bulunmaktadır. Bankalardan kredi çekebilmek için aranan şartlardan bir tanesi şüphesiz ki kredi notunun yüksek olmasıdır. 2023 yılında devletten kadınlara geri ödemesiz kredi veren bankalara başvuracak olan bayanların sicili bozuk ise kredi alabilmesi düşük ihtimal olacaktır. Aynı şekilde ev hanımlarının da gelir belgesi olmadığından bankadan kredi çekmesi zordur. Emekli maaşı olan kadınlar maaş aldıkları bankalara giderek kredi çekebilirken maaşı olmayan bayanlar ise sunacakları teminat ve kira geliri gibi durumlarda kredi alabilirler.

Peki kadın girişimcilere hangi banka kredi veriyor? bakalım.

2023 Yılı kadın girişimcilere kredi veren bankalar aşağıdaki gibidir:

  • QNB Finansbank
  • TEB Kadın Patrona Özel Kredi
  • İş Bankası Kadın Girişimci Kredisi
  • Garanti Bankası Kadın Girişimci Kredisi
  • Vakıflar Bankası EBRD Desteği
  • Ziraat Bankası
  • Halkbank Kadın Girişimci Kredisi
  • HSBC
  • ING Bank Kadın Girişimci Platformu

Sıraladığımız tüm bu bankalar, iş kurmayı hayal eden girişimci kadınlara kredi veren bankalardır. Siz de bankaların web adreslerinde yer alan şartlarını, faiz oranlarını ve vade seçeneklerini inceleyerek başvurunuzu yapabilirsiniz.

Devletten kadınlara geri ödemesiz kredi veren bankalara yapmış olduğunuz başvurunuz kredi notunuzun düşük olmasından veya sicilinizin bozuk olmasından kaynaklı olumsuz sonuçlanması halinde Hemen Sicili Bozuk Ev Hanımlarına Kredi imkanı sağlayan bankalara başvurarak kredi talebinizi oluşturabilirsiniz.

YouTube video

Ayrıca iş kurmak isteyen kadın girişimcilere Kaymakamlıklara bağlı olarak faaliyet gösteren SYDV Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 15.000 TL girişimci desteği sağlanmasının yanında 2 bin lira kadın girişimcilere mikro kredi veren kuruluşlar da bulunmaktadır. Kadın girişimcilere mikro kredi veren kuruluşları inceleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Halkbank Kadın Girişimci Kredisi 2023 Faiz Oranları ve Başvuru Şartları

İlk defa iş kuracak veya işini kurmuş olan girişimci kadınlarımızın ihtiyaç duyduğu finansal desteği Halkbank vermektedir. Kadın girişimci desteği veren Halkbank’ta 3 farklı türde kredi paketi bulunmaktadır. Halkbank kadın girişimci kredileri aşağıdaki gibidir:

  • Kadın Girişimci Kredisi
  • Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli Esnaf Kredisi
  • KOSGEB Kobi Finansman Kredisi

300.000 TL’ye kadar kadın girişimcileri destekleyen Halkbank kredilerinin faiz oranlarını, vade seçeneklerini ve başvuru şartlarını detaylı olarak inceleyelim.

Kadın Girişimci Kredisi Özellikleri

Halkbank Kadın Girişimci Kredisi ile, işini kurmuşlara 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimcilere ise 200.000 TL kredi fırsatı verilmektedir. 6 ay anapara ödemesiz olmak üzere toplamda 36 aya varan vade seçenekleri bulunmaktadır. Gerçek kişi şahıs işletmeleri ve toplam hisse oranının %50’si başvuru tarihi itibari ile kadınlara ait olan işletmeler, iş projesini gerçekleştirebilecek yeteneğe sahip kadınlar, ortağı ya da sahibi olduğu işletmenin faaliyetlerine aktif olarak katılım sağlayan kadınlar başvuru yapabilecektir.

Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli Esnaf Kredisi

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 yaşını doldurmamış girişimciler için 100.000 TL’lik kredi şansı! En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son bir yıl içerisinde işletme sahibi olanlara ise 500.000 TL kredi limiti belirlenmiştir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni alanlar, KOSGEB kapsamında onaylanan projelerini Halkbank’a sunan genç girişimci ve sanatkarlar kredi desteğinden yararlanabilirler.

KOSGEB KOBİ Finansman Kredisi

Halkbank KOSGEB KOBİ Finansman Kredisi ile 50.000 TL’ye kadar nakit desteği alabilirsiniz. Girişimcinin kadın, genç, engelli, gazi ya da birinci dereceden şehit yakını olmadı durumunda kredi limiti 70.000 TL’ye kadar çıkarılmıştır. 36 ay vadeli kredinin faiz oranı KOSGEB Destek oranı düşürüldükten sonra belirlenmektedir. KOSGEB veri tabanına kayıtlı olanlar, KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olan kadınlar, destek ile hayalindeki işini kurmuş olan faal işletmeler Halkbank KOSGEB KOBİ Finansman kredisine başvurabilirler.

Kadın girişimci desteği kredilerine başvurmak için Halkbank internet bankacılığı üzerinden online başvuru yapabileceğiniz gibi Halkbank şubelerini de ziyaret ederek kredi için talebinizi oluşturabilirsiniz.

Kadın Girişimci Kredisi Avantajları Nelerdir?

Kendi işinin patronu olmak isteyen kadın girişimciler, Girişimcilik destek programlarından avantajlı bir biçimde yararlanırlar. Devlet birçok alanda olduğu gibi bu alanda da kadınlara desteklemeye devam etmektedir. Kendi işini kurmak isteyen ev hanımlarına kredi olanaklarında teşvik edici ayrıcalıkları kadın girişimciler hizmetine sunmuştur.

Kısaca özetleyecek olursak; kadın girişimciler, diğer girişimcilere istinaden var olan desteklerden %20 oranında daha avantajlı olarak faydalanırlar. Konuyu matematiksel veriler ile örnek verecek olursak; Normal bir girişimci bu destekten tam olarak yararlanması için 55.000 TL harcaması yeterli iken, diğer bir girişimci imkanından faydalanması adına 65.000 TL harcama yapması gerekmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Kadın Girişimcilere %50 Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma yatırım destekleri ile küçük aile işletmeleri kapsamında ve özellikle genç (18-40 yaş) ve kadın çiftçilere, 2021-2025 döneminde bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi (meyve sebzelerin dondurulması, kurutulması, konserve, reçel, erişte vb.), paketlenmesi faaliyetlerine %50 hibe desteği verilecektir. Kadın girişimcilerin bu hibe desteğinden yararlanabilmesi için bazı şartları sağlıyor olması gerekmektedir.

  • Genç ve kadın olması
  • Kırsal alanda yaşıyor olması
  • Birincil tarım ürünlerini işleyerek katma değerli ürünlere dönüştürecek küçük ölçekli tesis kurmak için proje oluşturmaları gerekmektedir.

Küçük aile işletmeleri kapsamında gençlerimize ve kadın çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapılarak hibe destekleri verilmektedir. Kadın girişimcilerin kurabilecekleri işletmelere örnek vermek gerekirse;

  • Salamura yaprak tesisi
  • Bal İşleme ve Paketleme Tesisi
  • Sebze Meyve Kurutma Tesisi
  • İstiridye Mantarı Üretim Tesisi

gibi işletmeleri kuracak olan kadınlara Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsal kalkınma destekleri verilecektir.

İŞKUR Kadın Girişimci Desteği 2023

Kadın girişimcilere destek veren kurumlardan bir tanesi de İŞKUR’dur. 31.12.2023 tarihine kadar işsiz olan kişileri istihdam kapsamında özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadar sosyal güvenlik primi işveren payları İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşvikinden yararlanmak için:

  • Kişinin son 6 aydır çalışmıyor olması.
  • Özel sektör işvereni olması.
  • İstihdam edilen tarihten önceki son 6 ayın ortalama sigortalı çalışan sayısına ek olarak istihdam edilmesi gerekmektedir.

İŞKUR kadın girişimci desteğinden faydalanma süreleri ise; 18 yaş ve üzeri kadınları istihdam eden işverenlere 24 ay ile 54 ay süre ile destek sağlanmaktadır. Erkek ve kadınlar çalışma durumuna, yaş grubuna, okul veya kurs kaydına göre belirlenen diğer teşvik sürelerini tablo üzerinden inceleyebilirsiniz.

31.12.2023 tarihine kadar işsiz olan kişileri istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payları (2.051,64 TL ila 15.387,30 TL) İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.

Faydalanma süresi:

  • 18 yaş ve üzeri kadınları istihdam eden işverenlere 24 ila 54 ay
  • 18-29 yaş arası erkekleri istihdam eden işverenlere 12 ila 54 ay
  • 29 yaş ve üzeri erkekleri istihdam eden işverenlere 6 ila 30 ay
  • Çalışmakta iken; 01.03.2011 tarihinden sonra mesleki yeterlik belgesi alanlar, mesleki ve teknik eğitimi tamamlayanlar veya işgücü yetiştirme kurslarını bitirenleri istihdam eden işverenlere 12 ay
    süreyle destek sağlanmaktadır. İŞKUR’a kayıtlı olmayı teşvik etmek amacıyla kişinin İŞKUR’a kayıtlı olması durumunda destek süresine 6 ay eklenilmesi yönünde hüküm getirilmiştir.

İşverenlerce; aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içerisinde SGK’ya verilmesi ve primlerin yasal süresi içerisinde ödenmesi gerekmektedir.

İŞKUR’a kayıt durumunu teşvik etmek amacı ile kişinin İŞKUR’a kayıtlı olması durumunda teşvik sürelerine 6 ay eklenmesi yönünde açıklama getirilmiştir. İşverenlerce aylık prim ve hizmet belgesinin yasal süresi içinde SGK’ya teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca primlerin yasal süresi içerisinde ödenmesi de zorunludur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Girişimcilere Kredi Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Proje Destekleri kapsamında birden fazla alanda kadınlara hibe desteği vermektedir. Bu desteklerden örnek verecek olursak, Gelir Getirici Projeler doğrultusunda yoksul kişilerin ailelerinin geçimini sağlayacak işleri kurmasında ve gelir elde etmesinde iş kurma destekleri verilmektedir. 18 yaş üstü tüm aile üyeleri gelir getirici projeler alanında verilecek olan yardım için başvuruda bulunabilir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Girişimcilere Kredi Desteği Gelir Getirici Projeler kapsamında verilen destek tutarları aşağıdaki gibidir:

  • Bireysel projeler için 15.000 TL
  • Grup projelerinde koyunculuk için 50.000 TL
  • Süt sığırcılık için belirlenen azami tutar ise 15.000 TL’dir.

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunu ile kadınlara devlet ve millet kaynaşmasını sağlamak için sosyokültürel, psiko-sosyal, mesleki ve kişisel alanlarda gelişimlerin desteklenmesi amacıyla Aile Destek Merkezleri’nin açılması için verilecek olan destek ödemesi aşağıdaki tutarlarda yapılır:

  • Yeni açılacak olan Aile Destek Merkezleri için 300.000 TL
  • Devam eden merkezler için 250.000 TL olacak şekilde belirlenmiştir.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kadın girişimcilere verilen hibe desteklerine başvuruda bulunmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nı veya Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ediniz.

e-Ticaret Kadın Girişimci Desteği

Günümüzde satın alma işlerinin daha çok internet ortamına taşınmasının ardından e-ticaret sisteminde büyüme yaşanmıştır ve özellikle ev hanımları gelir elde etmek için e-ticaret alanına yönelmiştir. e-ticaret kadın girişimci desteği kapsamında örnek verebileceğimiz Hepsiburada girişimci kadınlara teknolojinin gücünü sunmaktadır. e-ticaret sisteminde büyümek isteyen veya iş fikrini e-ticaret ortamı ile başlatmak isteyen kadınlarımıza Hepsiburada teknoloji ve pazarlama gücü sunmaktadır.

Bir girişim fikri olan fakat gerçekleştirmek için destek bekleyen kadınlarımız için Hepsiburada ve KADİGER iş birliği içinde eğitim programı hazırlanmıştır. Ardından Hepsiburada’nın işini e-ticaret sistemine taşımak isteyen kadınlara özel olarak sunduğu imkanlar aşağıdaki gibidir:

  • 51.000 TL üzeri sermayeli Limited veya Anonim Şirketi sahiplerine, 30.000 TL’ye kadar banner ya da reklam desteği,
  • 10.000 TL ile 50.000 TL arasında sermayeli Limited Şirketi sahibi ya da bir erkek bir kadın ortaklığında %51 ve üzeri girişimci kadın payı olarak, 15.000 TL’ye kadar banner veya reklam desteği
  • Şahıs şirketiniz varsa ve iki ortağın da kadın girişimci olması durumunda 5.000 TL’ye kadar banner ya da reklam desteği verilmektedir.
  • Ürünlerin tamamının tasarımın ve üretiminin bir girişimci kadın tarafından yapılmasına ise ek 40.000 TL ciro limiti verilmektedir.

Hepsiburada e-ticaret kadın girişimci desteğinden faydalanarak, faaliyet göstermek için bağlantıyı tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bir diğer e-ticaret kadın girişimci desteği veren firma ise İdeasoft’tur. İnternetten satış yapmak isteyen ve şirketinin %51 hissesi üzerinde olan kadın girişimcilere ekstra %20 indirim uygulaması yapılmaktadır. İdeasoft e-ticaret kadın desteğine başvuru yapmak için aşağıdaki adımları izleyiniz:

  • Öncelikli olarak bir şirket sahibi olmanız gerekmektedir.
  • e-ticaret sitenizde online satış yapabilmeniz için bir şirketiniz yok ise şahıs şirketi kurulum desteği alabilirsiniz.
  • İdeasoft web adresi üzerinden yer alan kadın girişimci başvuru formu üzerinden gerekli olan bilgileri girerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
  • Başvurunuzun ardından e-ticaret uzmanları sizler ile iletişime geçecektir.
  • Bu süreç içerisinde iş planınız hakkında detaylı bilgi istenebilir. Sizin için en uygun olan yönlendirmeler yapılarak e-ticaret sitenizin kurulum sürecini başlatabilirsiniz. Tamamen ücretsiz bir şekilde e-ticaret eğitimi alacak ve satışlarınızı artık internet üzerinden yapabileceksiniz.

Kadınlara hibe desteği 2023 yılında da devam edecektir. Siz de hayalinizde iş fikrini hayata geçirmek ve sektörünüzü büyütmek istiyorsanız kadınlara hibe desteği kapsamında sağlanan maddi destekleri değerlendirebilirsiniz.

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına 2023 yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

İş kurmak isteyenlere cazip fırsatlar! Esnaftan çiftçiye, köylüden kadınlara... Devletin desteğinden kimler nasıl yararlanabilir?

AB DESTEKLİ FONLAR DA VAR

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından fonlanan IPARD Programı kapsamında et, süt, kanatlı, yumurta, işleme/ depolama/paketleme tesisleri, bitkisel üretim, arıcılık, kırsal turizm, makine parkları, su ürünleri yetiştiriciliği, yenilenebilir enerji gibi pek çok sektör 2011'den bu yana destek kapsamında değerlendiriliyor. Yaklaşık 20 bin projeye 8.3 milyar lira hibe verildi. Yatırım uygulanacak ilde yer alan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme il koordinatörlüklerine başvuru yapılması gerekiyor.

KAYMAKAMLIKLARDAN 15 BİN LİRA SERMAYE

Kaymakamlıklara bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından da, yeni işyeri kurmak isteyen gençlere 15 bin liraya kadar işletme sermayesi sağlanıyor. Vakıflar tarafından KOSGEB veya diğer kuruluşlar gibi kursa katılmış olmak veya ayrıntılı iş planını kabul ettirmek gerekmiyor. SYDV kredisinin alınabilmesi için, vakfa başvuru yapıp dosya açtırmak, açmak istediğiniz işyeri için araştırma yapıp, tüm giderler için teklif mektupları almak ve bu mektuplar ile bir proje haline getirip başvurmak, 2 adet devlet memuru kefil getirmek gerekiyor. 15 bin lira teşvik hibe değil, faizsiz kredi. İlk yıl geri ödemesiz olmak kaydıyla 12 ayın sonunda 36 ay taksitle geri ödeniyor.

KÖYE DÖNENE 30 BİN LİRA

Tarım ve Orman Bakanlığı kırsal kesimlerde kendi işini kurmak isteyen gençlere 30 bin TL tutarında hibe veriyor. 18 ile 41 yaş aralığında olmak ilk şart olarak aranırken, kişinin kendisinin ve evli ise eşinin başka bir işle meşgul olmaması şart koşuluyor. Bu destek, dükkân veya herhangi bir işyeri açmak istemeyen, köyüne dönüş yapıp tarım veya hayvancılık ile uğraşmak, ekmeğini bu işten çıkarmak isteyen vatandaşlarımız için öneriliyor.

GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
DİĞER
Başkan Recep Tayyip Erdoğan 4 yıl önce uyarmıştı! Wagner tehlikesini fotoğraf üzerinden anlatmıştı
TDV: Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş

İş Kuracak Bayanlara 2022 Devlet Destekleri

İş Kurmak İçin Devlet Desteği

Girişimcilerin bir işletme kurmak için en büyük eksiği sermaye olmaktadır. Yeterli sermayeyi bulamadıkları için hayallerinden vazgeçmek zorunda kalan bir sürü insan vardır. Ancak devlet bu kapsamda da vatandaşa yardım eli uzatıyor. İşyeri açmak isteyen vatandaşlara pek çok destek sağlanmaktadır. Devlet tarafından verilen hibe ve kredilerin yanı sıra finansman ihtiyaçlarının giderilmesi adına bankalar da kredi finansmanı sağlamaktadır. 2022 yılında da verilmeye devam eden desteklere başvuru yapıp işyerinizi kurarak kendi işinizin patronu olabilirsiniz.

Devlet tarafından verilen desteklerden faydalanmak için belirli bir plan üzerinde çalışılması gerekiyor. Bu sebeple iyi bir araştırma yapmalı, destekler için talep edilen şartlar doğrultusunda bir işletme kurmalısınız. Devletin girişimcilere sağladığı destekler şu kategorilerde verilmektedir;

1-Kosgeb Destekleri;

Kosgeb Girişimcilik Destekleri kapsamında Girişimciliği Destek Programı ve Girişimciliği Geliştirme Destek Programı adı ile iki adet destek programı oluşturmuştur. Girişimcilik Destek Programında Geleneksel Girişimcilere 60 bin TL, İleri Girişimcilere 360 bin TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. Kosgeb desteklerinden yararlanmak için hazırlanmış olan ücretsiz Kosgeb kurslarına katılarak başarı sağlanması ve gerekli sertifikanın alınması gereklidir. Girişimcilik Destek Programı için 2022 yılında başvuru alınmamaktadır. Kosgeb artık Girişimciliği Geliştirme Destek Programı ile destek vermeye devam etmektedir.

 Kosgeb Destekleri

2- SYDV İş Kurma Kredisi;

İlçe kaymakamlıklarına bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yeni işyeri kurmak isteyen genç vatandaşlara 15 bin TL. kredi desteği sağlıyor. Kosgeb tarafından verilen desteklerde kursa katılarak başarı sağlamak ve sertifika almak gerekmektedir. Ancak Vakıflar tarafından verilen destekten faydalanmak için böyle bir durum söz konusu değildir. Bu destekten faydalanmak için Kaymakamlık ya da Vakfa başvuru yapmanız gereklidir. Başvuru yapmanız halinde şayet bu iki kurumdan biri işyeri açma desteği için bir bütçe ayırmış ise teşvikten yararlanılabilecektir. Ancak bilinmesi gerekiyor ki bu destek bütün Kaymakamlıklar tarafından verilemiyor. Destekten faydalanmak için şu koşulların sağlanması gerekiyor;

  1. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘na başvuru yaparak dosya açtırmak,
  2. İki tane devlet memurunu kefil göstermek, 
  3. Açılmak istenen işletme için gerekli araştırmaları gerçekleştirip oluşabilecek bütün giderler için teklif mektubu temin etmeniz ve mevcut mektupları proje haline getirerek başvuru yapılması gereklidir.

Verilen 15 bin TL destek hibe olarak değil faizsiz kredi olarak sağlanmaktadır. Girişimcileri zora sokmamak adına ilk sene geri ödemesiz olarak verilmekte olup ilk seneden sonra 36 ay taksitle geri ödemesi yapılmaktadır.

Kadın Girişimcilere Devlet Hibe Desteği

Devlet, kadın girişimcileri ticari alanda ve tarımsal alanda fazlası ile desteklemektedir. Bir önceki başlıkta devlet tarafından verilen desteklerden bahsetmiştik. Bu destekler kadın girişimcilere de sağlanmakta olup diğer vatandaşlara sağlanan oranlardan daha fazla tutarlarda destek sağlanmaktadır.

Kosgeb girişimcilere Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında Geleneksel Girişimcilere 60 bin lira, İleri Girişimcilere 360 bin liraya kadar destek sağlamaktadır. Desteğe konu olacak unsurlar ise şu şekildedir;

Kuruluş desteği kapsamında Geleneksel ve İleri Girişimcilere gerçek kişi statüsünde başvuru yapanlara 5 bin TL, sermaye şirketlerine 10 bin TL geri ödemesiz hibe verilmektedir.

Performans desteği kapsamında Geleneksel ve İleri Girişimcilere birinci ve ikinci performans dönemlerine toplam prim gün sayılarına göre ayrı ayrı destekler sağlanmaktadır.

  • Birinci performans döneminde toplam prim gün sayısı; 180 ile 539 olan işletmeye 5 bin TL,
  • Birinci performans döneminde toplam prim gün sayısı; 540 ile 1079 olan işletmeye 10 bin TL,
  • Birinci performans döneminde toplam prim gün sayısı; 1080 ve üzeri olan işletmeye 20 bin TL destek sağlanacaktır.
  • İkinci performans döneminde toplam prim gün sayısı; 360 ile 1079 olan işletmeye 5 bin TL, 
  • İkinci performans döneminde toplam prim gün sayısı; 1080 ve 1439 olan işletmeye 15 bin TL, 
  • İkinci performans döneminde toplam prim gün sayısı 1440 ve üzeri olan işletmeye ise 20 bin TL destek sağlanmaktadır. 
Kadın Girişimcilere Devlet Hibe Desteği

Talep edilen prim gün sayısına ulaşmış olan işletmeler için girişimcilerin kadın olması halinde her bir performans döneminde belirlenmiş olan destek tutarlarına 5 bin TL daha eklenmektedir. 

İleri Girişimcilere Geleneksel Girişimcilerden farklı olarak %75 oranında Makine, Teçhizat ve Yazılım Desteği de verilmektedir. Destek kapsamında;

  • Düşük orta ve düşük teknoloji düzeyi için=> 100 bin TL,
  • Orta yüksek teknoloji düzeyi için=> 200 bin TL, 
  • Yüksek teknoloji düzeyi için=> 300 bin TL 

İleri Girişimcilere bir de Mentörlük, Danışmanlık ve İşletme Koçluğu Desteği verilmektedir. Destek oranı yine %75 olarak belirlenmiş olup tutarı ise 10 bin TL’dir. 

Devletin Ev Hanımlarına Verdiği İş İmkanları Nelerdir?

Bazı kadınlar çeşitli sebepler dolayısı ile evlerinden çıkamıyor ve evlerinde çalışmak, ev ekonomisine destek sağlamak adına evden iş yapabiliyor. Bu iş için şayet evlere iş gönderen firmalardan iş alınmıyor ise belirli bir miktar sermayeye ihtiyaç duyulabiliyor. Bayanların evden çalışma hayatlarını sürdürebilmeleri sebebi ile mikro krediler verilmektedir. Mikro kredi, ekonomik durumu iyi olmayan bayanlara verilen küçük çaplı bir kredidir. Bayanların bu krediden faydalanmaları için 5 kişilik bir grup oluşturmaları gereklidir. Daha sonra Valilik İl Özel İdarelerine müracaat ederek başvuru formu doldurulması gereklidir. Yapılmak istenen iş görevlilerce değerlendirilir ve uygun görülür ise olumlu sonuç verilir.

Devletin Ev Hanımlarına Verdiği İş İmkanı

Mikro kredi kapsamında verilen tutar yapılacak olan işe göre ilk sene 1.000 TL. olmaktadır. Alınan bu parayı 1 sene içerisinde haftalık taksitler ile ödemeniz gereklidir. Ödemelerin düzenli olması halinde kredinin limitleri arttırılmaktadır. Mikro kredi ile; mantı işi, evde dikiş işi gibi işlerin faaliyetini yapabilirsiniz. Ev hanımı kadınlar yalnızca ticaret alanında değil tarım ve hayvancılık alanında da desteklenmektedir.

Destek kapsamında;

  • Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından desteklenen illere belirli projelerde hibe desteği sağlanmaktadır.
  • Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından hayvancılık destekleri de verilmektedir.

Ziraat Bankası Kadın Girişimci Kredisi

Ziraat Bankası kadın girişimcilere özel destek kredisi veriyor. Bayanlar ticari hayatlarında daha fazla kalkınsın diye avantajlı kredi paketi hazırlayan ve finansal destek sağlayan banka Kadın Girişimci Destek Paketi sunmaktadır. Destek paketinin içerisinde Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu da yer almakta olup kefalet desteği ile düşük faizli kredi de kullandırmaktadır. Destek paketinden yararlanmak için Ziraat Mobil uygulamasından minimum 2 tane otomatik ödeme talimatı vermeniz gerekli olup Kobi Kart ürünlerine sahip olunması gereklidir.

Kredinin özellikleri;

  • Kredi tahsis ücreti için %50 indirim yapılmaktadır.
  • İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık üzerinden yapılan işlemlerde bütün havale ve EFT ücretsiz olmaktadır.
  • Kobi Kart kullanımlarında yıllık aidat ödemek durumunda kalmazsınız. 
  • Teminat mektubu ile başvuru yapan kişilere özel komisyonlar verilmektedir.
  • Hem kendiniz hemde eşiniz ve çocuklarınız için BES tekliflerinden yararlanabilirsiniz.
  • 36 ay vadeli olarak alınan nakit krediler de avantajlı fiyatlar ödeyebilirsiniz.
Ziraat Bankası Kadın Girişimci Kredisi

Kredi başvurusu için en yakın Ziraat Bankası şubesini ziyaret edebilirsiniz. Ziraat Bankası ev hanımlarına kredi kartı imkanı da sağlıyor. İçeriği inceleyerek kart başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kadınlara işyeri kurabilmeleri için verilen destekleri anlatmaya çalıştık. Desteklerden faydalanmak için ilgili yerlere başvuru yapabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası