silinen uygulamaları geri getirme pc / Drive kullanıcılarının silinen dosya ve klasörlerini kurtarma - Google Workspace Yöneticisi Yardım

Silinen Uygulamaları Geri Getirme Pc

silinen uygulamaları geri getirme pc

Uygulamanın sildiği veya temizlediği bir nesneyi geri yükleme

Kaspersky Lab bilgisayarınıza tehdit oluşturabileceği için, silinmiş ve temizlenmiş nesneleri geri yüklemekten kaçınmanızı önerir.

Silinmiş veya temizlenmiş bir nesneyi geri yüklemek için, nesnenin taranması esnasında uygulama tarafından oluşturulan yedek kopyayı kullanabilirsiniz.

Kaspersky Total Security, Windows Store'dan indirilen uygulamaları temizlemez. Eğer tarama sonucunda böyle bir uygulamanın tehlikeli olduğu belirtilirse bu uygulama bilgisayarınızdan silinir.

Bir Windows Store uygulaması silindiğinde Kaspersky Total Security uygulamanın bir yedek kopyasını oluşturmaz. Bu tür nesneleri geri yüklemek için, işletim sisteminizde bulunan kurtarma araçlarını kullanmanız (detaylar için, bilgisayarınızda kurulu olan işletim sistemine ait kılavuzlara bakın) ya da uygulamaları Windows Store aracılığıyla güncellemeniz gerekir.

Uygulamanın sildiği veya temizlediği bir dosyayı geri yüklemek için:

  1. Ana uygulama penceresini açın.
  2. Araçlar penceresini açmak için, ana pencerenin alt kısmındaki Daha Fazla Araç düğmesine tıklayın.
  3. Araçlar penceresinin sol tarafındaki Karantina bağlantısına tıklayarak Karantina penceresini açın.
  4. Açılan Karantina penceresinde listeden gerekli öğeyi seçin ve Geri yükle düğmesini tıklayın.
Sayfanın başına git

Recuva kullanımı çok kolay ücretsiz veri kurtarma programıdır. Recuva ile silinen dosyaları geri getirmek zahmetsizdir.

Can Erdil Şentürk

Can Erdil Şentürk -

Recuva, bilgisayarınızda silinen dosyaları geri getirme konusunda kullanıcıların en büyük yardımcıları arasında yer alan ücretsiz bir dosya kurtarma programıdır. Daha iyi ve kamsaplı alternatifi için EaseUS Data Recovery programını hemen deneyebilirsiniz.

17 yıldır yayında olan EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva'nın yapabildiği tüm işlevleri tam anlamıyla yerine getiriyor. Bunun yanı sıra Recuva'nın yapamadığı pek çok farklı detayı da kullanıcılarına sunuyor. Çok daha yeni ve modern bir uygulama olmasından mütevellit, kullanışlı özellikler barındırıyor. Recuva'ya alternatif olarak önermemizin başlıca sebebi ise dosyaları kolayca bulabiliyor oluşunuz. EaseUS arayüzünde dosyaların konumları direkt olarak karşınızda duruyor ve kolayca hangi dosyanın içerisinde yer alan dosyaları bulmak istediğinizi görebiliyorsunuz.

Ayrıca harici disklerden silinen dosyaları geri getirme şansını da barındırıyor. Bu sebeple sadece bilgisayarınızda değil; HDD, USB Bellek gibi cihazlar içinde de arama yapabiliyorsunuz. EaseUS, dökümanlar, fotoğraflar, müzikler ve e-mailler gibi çok çeşitli dosyayı kurtarabiliyor. Toplamda kurtarabildiği dosya çeşidi ise civarında. Haliyle birçok farklı özellik sunması ve her şeyi tek bir çatı altında toplaması ile Recuva'nın önüne geçiyor. Denemek için hemen bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

recuva indir easeus

Recuva İndir

Oldukça basit bir kurulum adımının ardından kullanmaya başlayabileceğiniz program üzerinde yer alan sihirbaz yardımıyla, bilgisayarınızdan silinen dosyalar için tarama gerçekleştirebilirsiniz.

İsteyerek veya yanlışlıkla bilgisayarınızdan silmiş olduğunuz dosyaları geri getirmek için kullanabileceğiniz başarılı yazılımlara arasında yer alan Recuva ile bilgisayarınızdan silinen resimler, sesler, dökümanlar, videolar, sıkıştırılmış dosyalar ve e-postalar için tarama yapabilirsiniz. Tarama sonucunda sizin için kurtarabileceğiniz veya bir diğer deyişle geri dönüştürebileceğiniz dosyalar listelenecektir. Bu sayede istediğiniz dosyaları hızlıca geri dönüştürme şansına sahip olabilirsiniz.

Silinen dosyaları geri getirmek için kullanıcılarına farklı iki tarama modu sunan program ile silinen dosyalar için kısa süren temel bir tarama yapabileceğiniz gibi daha uzun süren derin taramalar da gerçekleştirebilirsiniz. Eğer kurtarmak istediğiniz dosyalara temel tarama sonucunda ulaşamadıysanız, derin arama seçeneği büyük bir ihtimalle aradığınız dosyalara ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

Bilgisayarınızda yer alan dahili diskler üzerinde tarama yapabileceğiniz gibi, bilgisayarınıza bağlayacağınız harici diskler üzerinde de tarama yapma şansını sizlere sunan Recuva ile harici diskleriniz veya SD kartlarınız üzerinden silinen verileri de kurtarabilirsiniz.

Tarama işlemi sonunda; kurtarılabilecek dosyaların yer aldığı pencerede herhangi bir resim dosyasını seçmeniz durumunda, bu resim dosyasının küçük önizlemesini görüntüleyebilir ve böylece geri getirmek istediğiniz dosyalara çok daha kolay bir şekilde karar verebilirsiniz.

Sonuç olarak bilgisayardan silinen dosyaları geri getirmek için bir programa ihtiyacınız varsa, Recuva mutlaka denemeniz gereken ilk yazılımlardan biri olmalı.

Bu program en iyi ücretsiz Windows programları listesinde yer almaktadır.

Recuva Kullanımı

Recuva, silinen dosyaları geri getirmek, verileri kurtarmak için sıradan kurtarma ve derin tarama olmak üzere iki tarama gerçekleştirir. İlk tarama bilgisayarınızı analiz eder ve Recuva'nın kurtarmaya çalışabileceği dosyaları arar. İkinci tarama daha sonra başarılı kurtarma ihtimalini hesaplamak için bu dosyaları analiz eder. İlk taramayı devam ederken durdurursanız Recuva dosyalar hakkında herhangi bir bilgi göstermez. İkinci taramayı devam ederken durdurursanız, Recuva'nın bulduğu dosyaları görüntüleyebilirsiniz ancak durum bilgi tam taramanın sağlayacağı kadar doğru olmaz. Şimdi kurtarma işlemlerine bakalım;

  1. Sıradan kurtarma işlemi: Bir dosyayı ilk kez sildiğinizde Windows dosyayı yeniden kullanana dek Ana Dosya Tablosu girişinin üzerine yazmaz. Recuva, silinmiş olarak işaretlenen dosyalar için Ana Dosya Tablosu'nu tarar. Silinen dosyalar için Ana Dosya Tablosu girişleri hala tamamlanıyor olduğundan (dosyanın ne zaman silindiği, ne kadar büyük olduğu ve sabit sürücüde nerede bulunduğu dahil) Recuva size birçok dosyanın kapsamlı bir listesini verebilir ve dosyaları kurtarmanıza yardımcı olabilir. Ancak Windows yeni dosyalar oluşturma gereği duyduğunda, bu Ana Dosya Tablosu girişlerinin yanı sıra yeni dosyaların gerçekte bulunduğu sabit sürücüdeki alanı yeniden kullanır ve üzerine yazar. Bu, bilgisayarınızı kullanmayı bırakıp Recuva'yı ne kadar hızlı çalıştırırsanız dosyalarınızı kurtarma şansınızın o kadar yüksek olduğu anlamına gelir.
  2. Derin tarama işlemi: Derin tarama işlemi dosyaları ve sürücünün içeriğini aramak için Ana Dosya Tablosu'nu kullanır. Recuva, bir dosyanın çalıştığını belirten dosya başlıklarını bulmak için sürücünün her kümesini (blogunu) arar. Bu başlıklar Recuva'ya dosya adını ve türünü (örn; JPG veya DOC dosyası olduğunu) söyleyebilir. Sonuç olarak derin tarama uzun zaman alır. Binlerce dosya türü vardır ve Recuva en önemlilerini belirleyebilir. Derin Tarama özellikle aşağıdaki dosya türlerini kurtarma özelliğine sahiptir:
  • Görseller: BMP, JPG, JPEG, PNG, GIF, TIFF
  • Microsoft Office DOCX, XLSX, PPTX
  • Microsoft Office ( öncesi): DOC, XLS, PPT, VSD
  • OpenOffice: ODT, ODP, ODS, ODG, ODF
  • Ses: MP3, MP2, MP1, AIF, WMA, OGG, WAV, AAC, M4A
  • Video: MOV, MPG, MP4, 3GP, FLV, WMV, AVI
  • Arşivler: RAR, ZIP, CAB
  • Diğer dosya türleri: PDF, RTF, VXD, URL

Dosya sürücüde parçalarına ayrılmamışsa, Recuva bir araya getiremez ve disk birleştirme kurtarma işlemine ters etki eder.

Recuva ile Silinen Dosyaları Geri Getirme

Recuva'yı başlattığınızda varsayılan olarak Recuva Wizard başlatılır ve dosya kurtarma işlemi boyunca size rehberlik eder. Dolayısıyla tek yapmanız gereken bu adımlardan geçmek ve arkanıza yaslanmaktır.

  • İlk ekranda devam etmek için İleri (Next) butonuna tıklamanız yeterlidir.
  • Sihirbaz, ikinci aşamada tüm dosyaları mı kurtarmak istiyorsunuz yoksa belirli bir dosya türünü mü kurtarmak istiyorsunuz? belirtmenizi ister. Dosya kategorilerinden her biri yalnızca aşağıdaki uzantıları kullanan dosyaları görüntüler:
  1. Tüm Dosyalar: Bu, dosya türünden bağımsız olarak dosya tarama sonuçlarında tüm dosyaları arar.
  2. Resimler: Bu, JPG, PNG, RAW, GIF, JPEG, BMP ve TIF dosyalarını arar.
  3. Müzik: Bu, MP3, WMA, OGG, WAV, AAC, M4A, FLAC, AIF, AIFF, AIFC, AIFR, MIDI, MID, RMI ve MP2 dosyalarını arar.
  4. Belgeler: Bu, DOC, XLS, PPT, ODT, ODS, PDF, DOCX, XLSX, PPTX ve ODC dosyalarını arar.
  5. Video: Bu, AVI, MOV, MPG, MP4, FLV, WMV, MPG, MPEG, MPE, MPV, M1V, M4V, IFV VE QT dosyalarını gösterir.
  6. Sıkıştırılmış: Bu, ZIP, RAR, 7Z, ACE, ARJ ve CAB dosyalarını gösterir.
  7. E-postalar: Bu, EML ve PST dosyalarını gösterir.

Not: Bu uzantılardan birine sahip olmayan bir dosyayı kurtarmanız gerekiyorsa, Tüm Dosyalar seçeneğini seçmelisiniz.

  • Sihirbaz bu aşamada dosyaların ilk silindiği yeri belirtmenizi ister. Belgelerim, Geri Dönüşüm Kutusu veya belirli bir konumda seçeneğini seçerseniz, Recuva silinen dosyalar için tüm sürücüyü taramak yerine sadece belirttiğiniz konumda tarama yapar.
  • Artık silinen dosyaları aramaya hazırsınız. Tarama işlemine başlamak için Başlat butonuna tıklamanız yeterlidir.

Windows 10 Kalıcı Olarak Silinen Dosyaları Geri Getirme

Windows 10’da kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmek, kurtarmak mümkün müdür?

Geri Dönüşüm Kutusundan silinen dosyaları geri getirmenin mümkün olmadığı düşünülür. Kalıcı olarak dosyayı silmenin yolu; Geri Dönüşüm Kutusunu boşaltmak veya Shift Delete ile silmektir. Peki, Windows 10’da silinen dosyaları geri getirmek mümkün müdür?

Dijital veri depolamanın doğası gereği, “kalıcı olarak silinen dosyalar” aslında bilgisayarınızdan silinmez. Silinen dosyaları içeren veri blokları sistem için kullanılabilir alan olarak işaretlenir ve sürücüdeki yeni verilerin üzerine yazılmasını bekler. Bu durum, dosyaların üzerine yazılmadığı sürece kalıcı silinen dosyaları geri getirmenin, kurtarmanın mümkün olduğu anlamına gelir. Windows 10’da kalıcı olarak silinen önemli dosya ve klasörleri geri getirmenin yolu olmadığını mı düşünüyorsunuz? Endişelenmeyin! Çözümü burada.

Depolama aygıtlarına ilişkin bu bilgiyle, başarılı bir veri kurtarmayı garantiye almak için bir dosyaları yanlışlıkla sildikten sonra depolama aygıtını kullanmaya devam etmemeniz gerektiğini anlamış olmalısınız. Depolama aygıtını kullanmaya etmek, bu silinen dosyaların üzerine yazılma riski oluşturur ki; dosyaları geri getirmek, kurtarmak imkansız hale gelir.

Yöntem 1. Dosya Geçmişi yedekleme ile Windows 10’da kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirme (ücretsiz)

Yöntem 2. Dosya kurtarma programı ile Windows 10’da kalıcı silinen dosyaları geri getirme

Not:

Bilgisayarda kalıcı silinen dosyaları içeren bir yedekleme oluşturduysanız, PC’de kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmek için Dosya Geçmişini kullanabilirsiniz.

Yedeklemeniz yoksa, bilgisayardan kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmek, kurtarmak için EaseUS dosya kurtarma programını kullanın.

Mac’te yanlışlıkla dosya silme işlemi yaptıysanız, endişelenmeyin. Hemen Mac’te silinen dosyayı geri getirmek için bu bağlantıya tıklayın.

Yöntem 1. Dosya Geçmişi yedekleme ile Windows 10’da kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirme (ücretsiz)

EaseUS Windows 10 veri kurtarma yazılımını kullanmadan önce, ilk olarak silinen veya kaybolan bir dosyanın önceki sürümünü kurtarmak için kullanılabilen ücretsiz Windows 10 yedekleme ve geri yükleme özelliği; Dosya Geçmişini deneyebilirsiniz. Bunu yapmak için:

1. Windows 10 PC’de silinen dosyayı içeren klasörü açın. Dosyalarınızın kalıcı olarak silindiği bu klasöre giden yolu not alın.

2. Windows Arama çubuğuna Dosya Geçmişi yazın ve Dosya Geçmişini açın.

file history

3. Dosya Geçmişinde, verilerinizi kaybettiğiniz klasör yolunu arayın, tüm dosyalar o klasörün en son yedeğinde görüntülenecektir. Almak istediğiniz dosyayı bulup seçmek için Önceki butonuna tıklayın ve ardından geri getirmek için yeşil Geri Yükle butonuna tıklayın.

recover files via file history

4. Bilgisayar, aynı adda bir dosya veya klasör içerdiği uyarısı yaparsa kalıcı olarak silinen dosyalarınızı hemen geri getirmek için Hedefteki dosyayı değiştir’i seçin.

file history

Yöntem 2. Dosya kurtarma programı ile Windows 10’da kalıcı silinen dosyaları geri getirme

Dosya Geçmişi yardımcı olmadıysa, kalıcı olarak silinen dosyaları geri getirmek için EaseUS dosya kurtarma programı en iyi seçenek. EaseUS Windows 10 veri kurtarma yazılımı, Windows 10’da kalıcı olarak silinen dosyaları birkaç dakikada geri getirmenize, kurtarmanıza izin verir.

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazı, özellikle kalıcı silinen dosyayı kurtarma işlemi söz konusu olduğunda en seçkin ve en hızlı kurtarma programı olarak kabul edilir. Windows 10//8/7/XP/Vista’da silinen dosyaları üç tıklamayla geri getirmeniz mümkündür: dosya konumunu seç > tara > kurtar.

1. EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını PC'nize indirin ve kurun.

select data loss location

2. Kaybolan verileri aramak ve kurtarmak, geri getirmek için veri kurtarma aracını kullanın. Bir depolama birimi veya verilerinizin kaybolduğu belirli bir klasörü seçin ve ardından Tara butonuna tıklayın.

scan the drive for lost data

3. Tarama tamamlandığında, tarama sonucu listesinden kurtarılabilir dosya ve klasörleri bulun. Dosyaları seçin ve ardından Kurtar butonuna tıklayın. Kurtarılan verileri kaydetmek için bir konum seçerken ilk sürücüyü kullanmamalısınız.

preview and recover the data

PC için İndirMac için İndir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası