ece sultan simav / Simav'da Yaş Kur'an Kursu Öğrencilerinin Yılsonu Programı - Kütahya

Ece Sultan Simav

ece sultan simav

Ana Sayfa1 milyon Türkiye fotoğrafı

Giriş Yap

Kütahya - Simav
123    sonraki »

ANA SAYFA -> Diğer Şehirler
cevap yaz

sayfa 1
arif solak

16 yıl önce - Sal 20 Şub ,

Kütahya - Simav



bu gün işim gereği simavda idim sitede resimlerini bulamayınca
bir kaç resim çektim umarım beğenirsiniz












 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

arif solak

16 yıl önce - Çrş 21 Şub ,



 mesajı beğendiniz mi?

arif solak

16 yıl önce - Sal 27 Şub ,

SİMAV İLÇESİ HARİTA:




(+)


Simav Tarihi :


Bugün Simav&#; ın milattan önce 4 binli yıllarda SUNAUVA &#; SYNAUS adında şehir kalıntısı üzerine kurulduğu bilinmektedir. Hititler, Frigler, Doğu Roma (Bizans) dönemlerinde SYNAUS (Simav) ve ANKYRA (Boğazköy) olarak tarihi zamanların iki yerleşim birimi, kurutulan Simav Gölünün güneydoğusu ve kuzeybatısında varlıklarını devam etmiştir.
Milattan önce yıllarına kadar Abaitler adına bir halk yaşarken Trakya&#; dan ve Çanakkale boğazından yöreye Frig oymakları gelip yerleşti. Sonrasında Doğu Roma (Bizans) hakimiyetin de kalan Simav ve çevresi yılında Edremit &#; Kırkağaç bölgesinden Kütahya &#; Eskişehir&#; e yardıma dönen Selçuklu Kumandanı EMİR MUHAMMET tarafından Simav Çayı vadisinden gelinerek fethedildi. Bu Fetih dönemi uzun sürmedi tekrar Bizans&#; ın eline geçtikten yıl sonra Germiyan Beyliğinin kurucusu 1. Yakup Bey yılında Alaşehir&#; i fethetmeye giderken Simav Gölü kıyısında ordusunun atlarını dinlendirdiği tarih kitaplarında kayıtlıdır. yılında fetihte, Bizans&#; ın kiraladığı İspanyol Katalan askerlerinin Erdek&#; ten gelişi ile son bulur. Germiyanoğlu Çağaşan Mehmet Bey&#; in 6 Mayıs tarihinde SİMAV ve KULA&#; yı Katalanlardan kesin şekilde fethetmesiyle Türk Hakimiyeti başlamıştır..

Mehmet Bey&#; in oğlu Süleyman Şah, komşu beylik Osmanlılara dost geçinmek, Karamanoğullarının düşmanlığından da korunmak için kızı Devlet hatun&#; u Osmanlı Padişahı 1. Murat&#; ın oğlu Yıldırım Beyazıt&#; e verdi. (Yıl ) Kızının çeyizi olarak Kütahya, Tavşanlı, Emet ve SİMAV&#; ı Osmanlılara verip kendi KULA&#; ya çekildi. Süleyman Şah&#; ın yerine geçen 2. Yakup Bey Simav&#; ı tekrar geri aldıysa da yılında Yıldırım Beyazıt, kayın biraderinin üzerine giderek onu yenmiş ve İPSALA kalesine hapsetmiştir. yılında Ankara Savaşında Timur&#; a yeniden Yıldırım Beyazıt&#; ın ülkesi tekrar eski beylere verildiğinde 2. Yakup Germiyan beyliğinin başına geçer, Simav&#; da beylik topraklarındadır.

Germiyanoğlu 2. Yakup bey yılında Edirne&#; deki Osmanlı padişahını ziyaretle ölümü halinde ülkesini vasiyet ettiği söylenir. Çünkü yerine geçecek erkek evladı yoktur. yılında vefatı ile Germiyan ülkesiyle birlikte içinde yer alan Simav&#; da Osmanlılara bağış olarak geçmiştir.
Ünlü dilbilgini Şemsettin Sami&#; ye göre Simav yılında ilçe olmuş ve Kütahya Sancağı&#; na bağlanmıştır. Merkez nüfusu 5 bin, kaza nüfusu &#;dir ve köy bağlıdır.
Daha sonra Simav Derebeylerinin Padişah&#; a asker ve vergi vermemesi üzerine kaza statüsünden düşürülen Simav yılında aşırı yağışlarla taşan Simav gölü sayesinde afet bölgesi ilan edilmiş, Bursa Valisi Ahmet Vefik Paşa Simav&#; a gelerek gölün su seviyesini düşürmüş ve yılında Belediye Teşkilatının, 17 Şubat tarihinde Kaza (İlçe) statüsüne geçmesini sağlamıştır. İlk Kaymakam İstanbul&#; dan tayinle gönderilen HALİL KAMİL Bey olmuştur. yılları arasında Yunanlılar tarafından 3 kez işgale uğrayan Simav 4 Eylül tarihinde kurulmuştur.

EYNAL KAPLICALARI:


Simav denilince akla ilk gelen Eynal kaplıcasıdır. 3 bin yıldan beri hastalara şifa dağıtan Eynal Kaplıcası için yılında Evliya Çelebi &#;Dünyada ve
Anadolu&#; da pek çok kaplıcayı gezdim gördüm ama Eynal Kaplıcası gibisini görmedim. Böylesi yeryüzünde yoktur&#; diye belirtmiştir. Kaplıcamız yatak kapasiteli olup 70 odalı 2 adet otel, apart Motel ve 15 adet hususi aile banyosu, 2 adet termal havuzlu Türk hamamı, kapalı termal yüzme havuzu
Aqua park, açık yüzme havuzu ve toplantı salonu, çay, kahve salonu ve televizyon izleme salonları, şifalı ayak banyosu, kişilik lokanta, kişilik aile restaurantı, Kafeterya, masa tenisi, bilardo, oyun salonu ile çay bahçeleri, mangal yapabileceğiniz piknik alanları, çocuk oyun parkları, gezi alanları,
voleybol, basketbol, çim futbol sahası, market, pide fırını, berber ve camii bulunmaktadır. Kaplıcalarımızdaki tüm kapalı mekanlar Jeotermal ısıtma
sistemi ile ısıtılmaktadır.
   Eynal Kaplıcalarını bir başka adı da Engel&#; dir. Halk arasında hala Eynal için &#;Engel&#; e gittim. Engel&#; den geliyorum&#;&#; gibi deyimler kullanılır. Buranın
varlığı bilinmeden önce, çobanlar tarafından mera olarak kullanılırmış. Bir gün iki tarafından çoban koyun atlatırken, bunlardan birisi, bir çöküntü
çukuruna rastlamış. Hemen içine girerek, buradan çıkan sıcak buharda ısınmış. Hava da soğuk olduğu için, çobanın hoşuna gitmiş. Arkadaşının
kaybolduğunu gören diğer çoban, seslenerek onu aramaya başlamış. Çukurun içinde sıcacık oturan diğer çoban, arkadaşının sesini duyunca, ona
bağırarak &#;Engel! En gel!&#; demiş. İşte bu söz üzerine kaplıcaların bulunduğu yere Engel. Daha sonrada EYNAL denmiş

KAYNAK SİMAV KAYMAKAMLIK SİTESİ



 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

selimer

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

selimer

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

sayfa 1

cevap yaz

123    sonraki »

ANA SAYFA -> Diğer Şehirler
 

ECE SULTAN TÜRBESİ, ÇİVRİL-GÜMÜŞSU (HOMA)

Ece Sultan Türbesi, Çivril ilçesine bağlı Gümüşsu (Homa) kasabası mezarlığının yer almaktadır. Yazılı kaynaklara kim olduğu ve ne zaman yaşadığı konusunda bir bilgi yansımamıştır. Kendileri de Gümüşsu (Homa) kasabasından olan ve editörlüğünü yaptıkları “Eskiçağdan Cumhuriyet’e Homa (Gümüşsu) Tarihi” adındaki kitaplarında Doç. Dr. Mehmet Yaşar Ertaş ve Dr. Süleyman Tüzün de Ece Sultan’ın kimliği ve Ece Sultan Türbesi hakkında bir bilgiye yer vermemişlerdir.



Yalnız; Mehmet Yaşar Ertaş “Homa’daki Türk Dönemi Tarihi Mezar Taşları” konu başlığı yazısında, Ece Sultan Türbesi’nin bulunduğu Mezardan “Ece Sultan Mezarlığı” olarak bahsetmektedir. Köy halkı tarafından âlim bir derviş olduğu söylenmektedir.

Bir kaynakta, Uşak ili, Simav ilçesi, Hüsüm köyü yakınlarında başka bir Ece Sultan Türbesi’nden bahsetmekte ve şöyle yazmaktadır: “Simav’ın kuzeyinde, Eynal Kaplıcalarının batısında, Hüsüm köyünün güneyinde, meşe ağaçları ile kapalı bir tepede yatmakta olan Ece Sultan, Bursa evliyalarından Emir Sultan’ın müritlerindendir.



Ece Sultan, Hamidoğulları Beyliği sınırları içinde kalan Isparta-Yalvaç doğumlu bir beydir. Ece Sultan, hocası Emir Sultan’ın huzuruna Bursa’ya ziyarete gitmiştir. Dönüşte Bursa-Isparta arasındaki en kısa yol güzergâhı olan Simav’da vefat etmiştir.

Bugünkü mezarının bulunduğu yere gömülmüştür. Son yıllarda hayırsever insanlarımız türbeyi yeniden yaptırmış ve yanına da küçük ve güzel bir camii yaptırarak türbenin değerini ve çevrenin güzelliğini artırmıştır. Hem ziyaret, hem de piknik alanı olarak kullanılan güzel bir mekân olmuştur.” denmektedir.

Simav ve Çivril-Gümüşsu yakın mesafede yerleşim merkezleridir. Bu iki ilçedeki iki Ece Sultan birbiriyle ilişkili olmalıdır. Ece Sultan hakkında yapılacak araştırmalarda dikkate alınması gerekli bir durumdur.

yılında, Gümüşsu Belediyesi tarafından yeniden yapılan türbe, 7 x 7 metre ölçülerinde, kare planlı, tuğla yapılı, beton kubbe örtülü, teneke kaplı, sergili bir yapı niteliğindedir. Herhangi bir sanatsal ve mimari özelliği olmayan yapının içerisinde, x santimetre ölçülerinde, 85 santimetre yüksekliğinde, mermer mezar taşında “Ece Sultan” yazılı bir sanduka bulunmaktadır.

Türbenin içerisinde, duvarlarda asılı olarak Kâbe-i Muazzam’ının ve Mescit-i Nebevinin tasvir fotoğrafları ve bir kısım dua çerçeveleri ile bir kısmı binayı iki bölüme ayıran 70 santimetre yüksekliğindeki duvarın üzerinde olmak üzere, diğerleri dağınık vaziyette 31 seccade, 8 tespih, döşek, yastıklar, battaniye, çok sayıda kadın eşarbı, saç tokası, havlu, kırmızı kurdele parçası, çocuk çamaşırları ve bez parçaları görülmektedir. Temiz ve bakımlıdır, kasaba halkının rağbet ettiği, sıklıkla ziyarete geldiği, niyazda bulunduğu bir türbedir.

Eynal Kaplıcaları'na &#;zel Sekt&#;rden Termal Tesis Yatırımı

Kütahya’nın Simav ilçesindeki turistik Eynal Kaplıcaları’nda, belediyeye ait tesislerin yanı sıra özel sektör de yatırımlarını gerçekleştiriyor. Önceki yıllarda, özel sektörün yatırım yapmasına izin verilmiş ve Eynal Kaplıcalarının turizm hizmet alanı genişletilmişti. İnşaat Mühendisi Metin Karakuyu tarafından projelendirilen Ece Sultan Termal Tesisleri toplam 6 bin metre kare alana inşa edilecek. Şirket ortaklarından Simav eski Belediye Başkanlarından Metin Karakuyu, Ece Sultan Termal Tesislerinin modern yapıları ile üst düzey bir hizmet verileceğini belirtti. Karakuyu, “5 bin metrekare alana, adet apartın inşaatına başladık. 4 yıldızlı otelde, oda, 2 adet su ile gelen sağlık merkezi,(Salus Per Aquam-SPA) sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, termal Türk hamamı, çok amaçlı salon, bowling salonu, kafe, lokanta ve otopark bulunacak. yılı Mayıs ayında adet apartları, yılı sonunda da 4 yıldızlı oteli hizmete sunacağız. Simav’a hizmet düşüncesi ile yola çıktık, hayırlı olsun” dedi. (MEİ-EFE)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir