beşler sucuk kenan altun / Media | Corporate - Besler

Beşler Sucuk Kenan Altun

beşler sucuk kenan altun

URSİAD&#;ın yeni Başkanı belli oldu

Şanlıurfa Sanayici ve İş Adamları Derneği 2. Olağan Kongresine seçim heyecanı damgasını vurdu.  Kongrede İş Adamı Nabi Kırmızı tek aday olarak yarıştı. Kırmızı dernek üyelerinden tam destek alarak URSİAD Başkanlığına getirildi.

Bir önceki dönem Başkanlık koltuğunda oturan Ömer Faruk Bahçivan ise Genel Kurulda Onursal Başkan olarak seçildi.

İşte Nabi Kırmızı’nın Yönetim Kurulu Listesi

1-) NABİ KIRMIZI (DOĞA Hospital)

2-) AHMET İPAR (İPARS Yapı)

3-) FERİDUN GEÇGEL (ASTOR Transformatör)

4-) KENAN ALTUN (BEŞLER sucuk)

5-) EROL AKYÜREK (ÖGÜT Gıda)

6-) MARUF GÜNEŞ (MARUF GÜNEŞ İnşaat)

7-) FEHMİ ASLAN (ASLAN Elektronik)

8-) ŞAHİN KIRMIZI (RED PAINT)

9-) İBRAHİM HALİL GENÇ (GENÇ Taahhüt)

) MEHMET ASLAN (ASPA Mühendislik taahhüt)

) HÜSEYİN BÜYÜKFIRAT (TÜİB)

) MEHMET YAŞAR BAHÇIVAN (BVM Fan)

) AHMET BÜYÜKHAN (LAVİN Porselen)

) AYDIN ÇAĞLAR (ÇAĞLAR Hukuk)

) ADNAN ŞANSAL (ŞANSAL TEKSTİL)

) NEVZAT CANOĞLU (CANOĞLU Petrol)

) SALİH GÜLOĞLU (ERBA pompa)

) ŞİYAR KARAHAN

) SELAHATTİN PAR (PAR Hukuk)

) ÖZGE NARBAY (NİŞANTAŞI Hastanesi)

Yedek

1-) MEHMET ÖZBAYRAM     

2-) ADNAN GÜVEN      

3-) CUMA ÖZCAN    

4-) OSMAN DÖNMEZLER       

5-) ABBAS PARL

#Son dakika, Haber, urfa haberleri, ursiad, Şanlıurfa Sanayici ve İş Adamları Derneği, Nabi Kırmızı, Başkan, Yönetim Kurulu Listesi, Şanlıurfa, Mehmet, genç, cuma

Beşler&#;de fabrika tamam, sıra besicilikte

&#;brahim EK&#;NC&#;

Silivri’de 40 milyon dolarl&#;k yat&#;r&#;m&#; tamamlayan Be&#;ler Et G&#;da Sanayi’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Y&#;lmaz Buldu, “Bölgenin en büyük fabrikas&#;n&#; kurduk. Ayl&#;k 6 bin ton i&#;leme kapasitesi olu&#;tu. Avrupa ölçüsünde bir fabrika oldu” dedi.

&#;irketin bu kapasiteyi kurarken en önemli hedeflerinden biri ihracat&#; art&#;rmak. Di&#;er bir hedef, ’e ula&#;an ürün çe&#;idine yeni inovativ ürünler eklemek. Y&#;lmaz Buldu, “En k&#;sa zamanda tüketicilerimizin çok be&#;enece&#;ini umdu&#;umuz yeni ürünümüzü piyasaya sunaca&#;&#;z” dedi. Yeni ve önemli bir proje; et tedari&#;ini güvence alt&#;na almak için 5 bin ba&#;l&#;k besi çiftli&#;i yat&#;r&#;m&#;. Buldu, “Fizibilite çal&#;&#;mam&#;z var. Uygun yer bak&#;l&#;yor, &#;artlar olgunla&#;t&#;&#;&#;nda yat&#;r&#;m yapaca&#;&#;z” dedi. &#;irket, ayr&#;ca 2 perakende kasap &#;arküteri ma&#;azas&#;na ilave bu y&#;l 5 ma&#;aza daha açmay&#; planl&#;yor y&#;ll&#;k Be&#;ler markas&#;nda hareketli günler ya&#;an&#;yor. Yeni yat&#;r&#;m sonuçlar&#;n&#; vermi&#; görünüyor. Genel Müdür Y&#;lmaz Buldu, markan&#;n cirosunu yüzde 93 art&#;rd&#;&#;&#;n&#; söyledi.

40 bin metrekare alan üzerinde 30 bin metrekare kapal&#; alanl&#; yeni fabrika hakk&#;nda bilgi veren Buldu, “&#;arküteri olarak ayl&#;k 4 bin ton üretim kapasitesi var. Bu büyük kapasiteyi Ortado&#;u ve Türki cumhuriyetler pazar&#;n&#; da hedefleyerek yapt&#;k. Sucuk markas&#; olarak biliniyoruz. K&#;rm&#;z&#; taze et ve et ürünleri kategorisinde Ka&#;&#;thane’de yat&#;r&#;m mümkün olmad&#;. Silivri’deki fabrikam&#;zda planlam&#;&#;t&#;k. Burada map (haz&#;r paketlenmi&#; ürün) ve taze et i&#;leme kategorisinde 2 bin ton kapasite kurduk. Temmuz ’te devreye al&#;nd&#;. Böylece taze et i&#;leme, kemiksiz vakumlu et ürünleri, taze ve donuk paketli ürünlere h&#;zl&#; bir giri&#; yapt&#;k. Sektörde rekabet çok yo&#;un. Yat&#;r&#;m kaç&#;n&#;lmaz. Fabrika yat&#;r&#;m&#;ndan sonra yine yat&#;r&#;ma devam ettik. Map ve taze et kategorisine ba&#;lad&#;&#;&#;m&#;zdan bu yana yat&#;r&#;m 5 milyon dolar&#; geçti. Perakende Kasap &#;arküteri olarak biri fabrika sat&#;&#; noktam&#;z, di&#;eri &#;i&#;li’de 2 ma&#;azam&#;z var. ’de uygun noktalar bulursak 5 ma&#;aza daha açaca&#;&#;z” diye konu&#;tu.

Y&#;lmaz Buldu’nun verdi&#;i bilgiye göre map yat&#;r&#;m&#; da ciroya yans&#;d&#;. cirosunun yar&#;s&#; map ve taze et kategorisinden geldi. Buldu, “Ciromuzu yüzde 93 art&#;rm&#;&#;&#;z. Ekonomimizdeki ko&#;ullar ve sektörel rekabet dikkate al&#;nd&#;&#;&#;nda bizim için güzel bir sonuç” dedi.

çe&#;it ürünü var

Be&#;ler’in &#;arküteride yakla&#;&#;k 75 kadar ürün çe&#;idi, map ve taze et kategorisinde yakla&#;&#;k 25 ürün çe&#;idi, vakumlu kemiksiz taze et ürünlerinde de 35 ürün çe&#;idi raflarda. Yeni ürünler üzerinde çal&#;&#;&#;l&#;yor. Y&#;lmaz Buldu, “Bu y&#;l yüzde 30 büyüme hedefimiz var. &#;novatif ürün geli&#;tirmede sorunlar var. Marketler fiyat odakl&#; yakla&#;&#;mda bulunuyor. K&#;rm&#;z&#; ette arz yetersizli&#;i sorun. Tar&#;m Bakanl&#;&#;&#;m&#;z&#;n çal&#;&#;malar&#; oldu&#;unu biliyoruz. Ancak ithalatla kar&#;&#;lanamayacak kadar stratejik öneme sahip bir ürün olan k&#;rm&#;z&#; ette, sürdürülebilir üretim ve destekleme politikas&#; gerekiyor. Hammadde maliyetleri nedeniyle ihracat Ortado&#;u ve Türki cumhuriyetlerle s&#;n&#;rl&#;. KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve Irak’a ihracat yap&#;yoruz. Bu y&#;l Ortado&#;u pazar&#;n&#; geli&#;tirmek istiyoruz. Bizim ette ana tedarikçilerimiz var. Et ve Süt Kurumu’dan al&#;m yap&#;yoruz. Ege ve Trakya bölgelerinden uygun fiyat bulursak kesim yap&#;yoruz. Et tüketimi artarken hayvan say&#;s&#; artm&#;yor. &#;stikrarl&#; fiyat politikas&#;na ihtiyaç var. Bunun a&#;&#;lmas&#; için özel sektör-devlet i&#;birli&#;inin sa&#;lanmas&#; gerekiyor. Girdi ihtiyac&#;m&#;z&#;n bir k&#;sm&#;n&#; kar&#;&#;lamak için 5 bin ba&#;l&#;k besi çiftli&#;i fizibilite çal&#;&#;mam&#;z var. Uygun yer bak&#;l&#;yor ve &#;artlar olgunla&#;t&#;&#;&#;nda bu yat&#;r&#;m&#; da yapaca&#;&#;z” diye konu&#;tu.

K&#;rm&#;z&#; et tüketiminin geli&#;mi&#;lik düzeyini gösterdi&#;ini, Türkiye’de ki&#;i ba&#;&#;na dü&#;en tüketimin kg aras&#;nda kald&#;&#;&#;n&#;, Avrupa’da 45 kilo oldu&#;unu belirten Y&#;lmaz Buldu, “Bu neden böyle? Türkiye hayvanc&#;l&#;k sektöründe sorunlar ya&#;&#;yor. AB müktesebat&#;nda bizi en çok zorlayan alan hayvanc&#;l&#;k ve bizi zorlu bir süreç bekliyor. Türkiye k&#;rm&#;z&#; ette büyümek istiyor. ’da bin ton olan k&#;rm&#;z&#; et üretimi vard&#;. 6 y&#;lda 1 milyon bin tona ula&#;t&#;. Buna ra&#;men arz darl&#;&#;&#; devam ediyor. hedefi milyon ton olarak belirlemi&#;” dedi.

BE&#;LER, 72 YILLIK MARKA

Be&#;ler Sucuk, ’te &#;stanbul’da kuruldu. krizinde i&#;adam&#; Kenan Altun ortak oldu. Altun, sonradan hisse al&#;mlar&#;yla markan&#;n ana sahibi durumuna geldi. &#;lk ‘pi&#;me sucuk’ ve ilk ‘fermente sucuk’, ilk vakum ambalajl&#; sucuk gibi inovatif ürünleri geli&#;tirdi. Ürünleri alt&#;n madalya ald&#;. Genel Müdür Y&#;lmaz Buldu’nun verdi&#;i bilgilere göre sektöründe Türkiye’nin en çok bilinen ilk 3 markas&#; aras&#;nda. Ka&#;&#;thane fabrikas&#; yetersiz kal&#;nca ’de Silivri’de yeni yat&#;r&#;m karar&#; ald&#;. ’de yat&#;r&#;ma ba&#;lad&#; ve sektöründe bölgenin en büyük fabrika yat&#;r&#;m&#;n&#; yapt&#;. ’te tesis faaliyete geçti. &#;arküteride ayl&#;k 4 bin ton, map ve taze et i&#;leme kategorisinde 2 bin ton kapasite kuruldu. Temmuz ’te taze et i&#;leme, kemiksiz vakumlu et ürünleri, taze ve donuk grubu paketli ürünlere h&#;zl&#; bir giri&#; yapt&#;. Y&#;lmaz Buldu, “Rekabetin çok zor oldu&#;u bir sektördeyiz. &#;irket sahibi ve Yönetim Kurulu Ba&#;kan&#;m&#;z Kenan Altun’un sektörle ilgili iddias&#; ve hayali çok büyük. ve y&#;llar&#; bizim için çok zor dönemlerdi. Kendileri büyük irade gösterdiler ve fedakarl&#;k yapt&#;lar. Bunun k&#;ymetini bilerek, sektördeki yurtiçi ve yurtd&#;&#;&#; geli&#;melerin takibini sa&#;layarak, tüketicinin be&#;enisini öngörüp, üretim prosesine hakim olup, liderli&#;i hedefliyoruz. Kurumsal kimli&#;imizi daha profesyonel, rekabetçi, küresel ekonomiyle uyumlu ve daha iyi anlamda oturtmak için çal&#;&#;malar&#;m&#;z devam ediyor. Avrupa’da böyle bir tesis tane ancak var. Öncelikle hedefimiz ilk üçte yer almak ve sonras&#;nda liderli&#;e yerle&#;mek istiyoruz” ifadelerini kulland&#;.

GIDA KODEKS&#; DE&#;&#;&#;&#;RKEN SÜREÇ &#;Y&#; YÖNET&#;LEMED&#;

’de g&#;da kodeksi de&#;i&#;ti. Yeni uygulamalar geldi. Ancak bu de&#;i&#;iklik iyi yönetilemedi&#;i için tüketicide ku&#;kular olu&#;tu. Sektör izleyen dönemde büyük kan kayb&#; ya&#;ad&#;. &#;imdi yeniden toparlan&#;yor. Y&#;lmaz Buldu, bu noktaya dikkat çekti: “G&#;da kodeksi de&#;i&#;ikli&#;i öncesi sektörde ciddi merdiven alt&#; üretim, kay&#;t d&#;&#;&#;l&#;k vard&#;. Maalesef markalara gereken de&#;er verilmiyor. Mevzuat de&#;i&#;ikli&#;i ciddi bir k&#;r&#;lma noktas&#;d&#;r. Ancak süreç iyi yönetilmedi. Tüketici güveni k&#;r&#;ld&#;, büyüme yava&#;lad&#;. Sektör Mart ’de yürürlü&#;e giren yeni kodeksle önümüzdeki y&#;l içinde; marka de&#;eri olan, modern tesis altyap&#;s&#; ve özkayna&#;&#; güçlü firmayla yoluna devam eder görünüyor. K&#;rm&#;z&#; et üreticilerinin bir platform olu&#;turarak sorunlar&#; a&#;mas&#; ve kaliteli üretim standartlar&#;n&#; yakalamas&#; laz&#;m. Beyaz etçiler ku&#; gribi krizini a&#;arak bu kurumsalla&#;may&#; sa&#;lad&#;.”

Bu konularda ilginizi çekebilir

Beşler Sucuk kime ait?

İçindekiler:

  1. Beşler Sucuk kime ait?
  2. Ahmet Beşler nereli?
  3. Beşler Sucuk ne zaman kuruldu?
  4. Besler Gıda kime ait?
  5. Beşler Et Helal mi?
  6. Mustafa Ayman nereli?
  7. Afyonun en kaliteli sucuğu hangisi?
  8. Hangi un helal?
  9. Mustafa Ayman kimdir?

Beşler Sucuk kime ait?

Beşler Sucuk, 'te İstanbul'da kuruldu. krizinde işadamı Kenan Altun ortak oldu. Altun, sonradan hisse alımlarıyla markanın ana sahibi durumuna geldi. İlk 'pişme sucuk' ve ilk 'fermente sucuk', ilk vakum ambalajlı sucukgibi inovatif ürünleri geliştirdi.

Ahmet Beşler nereli?

Ahmet Besler'e Allah'tan rahmet diliyoruz. NOT: Cenaze bilgisi belli olduğunda paylaşacağız. Ahmet Besler Kimdir? 27 Aralık yılında Eskişehir'de doğdum.

Beşler Sucuk ne zaman kuruldu?

Bu büyük yenilik tüketici tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. yılında Trakya'ya servis koyan ilk sucukmarkası yine Beşleroldu.

Besler Gıda kime ait?

Yıldız Holding bünyesindeki Ülker grubuna aittir. yılında yağ üreticisi olarak Türkiye'deki ilk Fraksiyon tesisini kurdu. BeslerGıda, uluslararası kalite standartları ışığında yapılandırdığı üç tesisinde Tüketici kategorisi altında toplam 33 marka ve SKU üretimi gerçekleştirmektedir.

Beşler Et Helal mi?

Beşler Un. Üretimin her aşamasında Uluslararası standartları sağladığımızı belgeleyen ISO Kalite Yönetim sistemleri, ISO Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri, ISO Bilgi Güvenliği Yönetim sistemleri ve HELALbelgelerine sahip unçeşitlerimiz.

Mustafa Ayman nereli?

Basri Özaydın İSTANBUL- Memleketi Gaziantep'den gelerek AymanDöviz Bürolarını kuran Mustafa Ayman3 yıl önce tesadüfen girdiği sucuk işinde de giderek büyüyor. yılında yaşanan ekonomik krizle sıkıntıya düşen 60 yıllık Beşler Sucuk'u satın alan Mustafa Ayman, şimdilerde Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği otel yatırımının

Afyonun en kaliteli sucuğu hangisi?

Ahmet İpek sucuklarıen iyi sucukmarkaları arasında bulunmaktadır. yılında kurulan Ahmet İpek Sucukları, yine Afyonkarahisar merkezli bir markadır. Ahmet İpek Sucukları; kalite, lezzet ve hijyenden ödün vermeden üretilmekte ve Türkiye'nin hemen her yerindeki marketlerde müşterilere ulaştırılmaktadır.

Hangi un helal?

Gimdes sertifikalı olan unlardan bazıları Golda, Selva, Eriş Un, Sinangil, Toru Un, Eksun ve Doruk unlardır. TSE helalsertifikalı olan unlardan bazıları ise Ova Un, Hekimoğlu, Güneyler, Sinangil, Unay, Eksun ve Meram Unlarıdır.

Mustafa Ayman kimdir?

Mustafa Ayman'ın döviz bürolarından, sucukçuluğa, oradan turizme uzanan ilginç bir hikayesi var. Gaziantep'ten İstanbul'a gelip, Kapalıçarşı'da kuyumculuk işine giren Ayman, zamanla döviz bürosu yatırımı yapıyor ve bu alanda şubeleşiyor. Bir süre sonra da kendi deyimiyle tamamen tesadüf eseri 'sucuk işine' giriyor.

Küllerinden doğdu Araplar’a sucuk satacak

BUNDAN 60 yıl önce Bahri Beşler tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk özel entegre tesisi olan Beşler Sucuk’un kaderi kriziyle birlikte değişti. Bir çok firmanın krize borçla yakalandığı o dönemde, firmanın sahibi Ahmet Beşler krizden çıkmak için her yolu denedi. Ancak kriz öncesinde aldığı krediyi geri ödeme sürecinde bir gecede tavan yapan dolar yüzünden kendini toparlayamadı. Firmasını ayakta tutmak için iki yıl mücadele eden Ahmet Beşler, krizden çıkamayacağını anlayınca çareyi üretimi durdurmakta buldu. Ayman Döviz’in sahibi Mustafa Ayman ve arkadaşı Kenan Altun, sonunda Beşler’e ortak oldu. 10 yıl önce tesadüfen girdikleri sucuk işini seven üç ortak fabrikayı ayağa kaldırmakla kalmadı, üretimi de çeşitlendirdi. Beşler bundan sonra atağa kalktı. Tarihi Beşler’in hikayesini, hedeflerini, sektörü “Dövizden başka iş bilmezdim. Bende ne dövizcilik, ne kuyumculuk kaldı. Sucukçu oldum” diyen Karizma Beşler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ayman’la konuştuk.

Siz döviz-altın işi yaparken et işiyle tanışmanız nasıl oldu?

Türkiye’nin ilk sucuk markası Beşler. İlk özel entegre olmamızın kanıtı da tesis numaramızın 1 olması. yılında Ahmet Beşler’in babası Bahri Beşler tarafından kurulmuş. Bir çok ilkleri olmuş, kapı önünde kuyruklar oluşturmuş. Büyüdükçe fabrika büyümüş. Ancak yılına gelindiğinde bir çok markayı sıkıntıya sokan kriz patladı. Firmanın sahibi Ahmet Beşler, krizden çıkmak için her yolu denemiş. Ama kriz öncesinde aldığı kredi nedeniyle zor duruma düşmüş. İşte bizim tanışmamız da o döneme denk geliyor. Ortak olduk ama ben dövizin dışında bir iş bilmiyordum. Ahmet Bey ise bu işin duayeniydi. Kuyumculuk ince meslek diye bilinir ama et işine girdikten sonra öyle olmadığını ve etçiliğin çok daha ince bir iş olduğunu gördüm. Üç ortak Ahmet Beşler ve Kenan Altun’la beraber bu işe girdik. Borçları ödedik, yönetimde değişiklik yaptık. Makine parkurunu yeniledik. Bilindik marka olmanın avantajını kullanarak bugünlere geldik.

Beşler’e ortak olduğunuz 10 yıl öncesiyle kıyasladığınızda, bugün ortaya nasıl bir tablo çıkıyor?

10 yıl önce aylık ton üretimimiz vardı. Bugün aylık ton ürün yapıyoruz. Adet olarak hesapladığımızda aylık 5 milyon demek mümkün. Pazar ikincisiyiz. Zaten pazarda 10 firmayı geçmiyoruz. Artık kapasitemizi 5 bin tona çıkartmayı planıyoruz. Şu anda üç vardiya çalışıyoruz ve gelen taleplere yetişemiyoruz. Sonbaharda Silivri’de yaptığımız yeni fabrikamıza taşınmış olmayı planlıyoruz. Bizim fabrikalarımız laboratuvar gibidir, 22 bin metrekare laboratuar yapıyoruz oraya. Bizim işimizde hijyen çok önemli, ortamınız ne kadar sterilse, ne kadar mikroorganizmayla temas yoksa ürünün dayanıklılık süresi de o kadar uzar.

Şarküteri ürünlerinin sağlığa zararlı olduğu konusunda açıklamalar funduszeue.info tür söylemler tüketicinin aklını karıştırıyor.

Kamuoyundaki endişeler, konu hakkında bilgisi olmayan insanların çıkıp gündem yaratmak adına yorum yapmalarından kaynaklanıyor. Türkiye, artık eski Türkiye değil. Avrupa normlarında ne varsa, o var bizde de. Bir çok denetim firması tarafından denetleniyoruz mesela biz. Artık Avrupa tüzüğüne göre üretim yapıyoruz. Bir kalıp sucuğun içeriğinde, etiketinde yazmayan bir madde varsa ya da etiketinde yazan bir madde yoksa tek bir sucuğa verilen ceza 12 bin TL. 5 bin sucuk yaptığınızı düşünün, cezanın boyutlar çok büyük. Bu kontrolü de herkesin kolayca yapması mümkün. Aldığınız bir sucuğu tahlil ettirebilirsiniz. O yüzden salamın sucuğun içine öyle herşeyi koyamazsınız. Baharat bile miligramla katılır. Sadece bizim sektörümüzde değil, gıda da artık her şey sıkı denetim altında. Avrupa’nın kabul ettiği normların dışına kimse çıkmıyor. Avrupa’da çok ciddi et ve şarküteri ürünleri tüketimi var. Avrupalı’nın et tüketimi bizim 20 katımız. Onlar yanlış yapıyor da biz mi doğrusunu biliyoruz. Üretiminizi standartlar çerçevesinde yaptığınızda ortada sorun kalmıyor.

Bundan sonraki hedef ve projelerinize ilişkin neler söylersiniz?

Bundan sonra şov yapacağız. 40 yeni formülümüz yeni fabrikaya geçmemizi bekliyor. Sonbaharda Silivri fabrikamızın faaliyete geçmesiyle birlikte yeni ürünlerimiz raflarda yerini alacak.

Peki ihracat

Bazı özel sipariş dışında yurt dışına ürün satmıyoruz. Ancak Katar emirlerinden biri için özel sucuk gönderiyoruz. Irak’tan çok talep var. Orada et pahalı. Çünkü buradan götürmeniz çok maliyetli. Kapasitemiz arttığında zengin Arap ülkelerine salam sucuk ve sosislerimizi satacağız. Kuveyt, Katar gibi ülkelere ihracatla başlayacağız.

Sektörü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şarküteri ürünleri işinde 10 yıldır kriz görmedim. Her yıl büyüdük. Tüketimde bir azalma olmadı. Sektörde ciddi rekabet var, ama aynı zamanda meslektaşız. Bazen dışarıda bir araya geliriz, herkes birbirinin ürününü alır test eder ama asla formüllerini birbirine söylemez. 17 kişilik bir Ar-Ge laboratuvarımız var. Bir yıldır süren projelerimiz var çünkü bizim ürünümüz öyle hemen olan bir ürün değil, olgunlaşması için zaman gerekiyor. Hızlı gelişen bir sektördeyiz.

20 yıl önce faiz yüzde 10 olacak deseler gülerdim

BİZİM sektörün en büyük sorunu et fiyatlarının yüksekliği. Avrupa’da 3 euro’yken bizde 18 euro olması sıkıntı yaratıyor. Geçen yıl bu konuda ciddi sıkıntı yaşanacaktı hemen ithalatı serbest bırakıldı, çok ölçülü oldu. Yerli üreticiye zarar verebileceği konuşuluyordu, öyle olmadı. Şu anda da çok fazla ithal ete rağbet yok, çünkü ürünün fiyatı yerli ile aynı. Öyle olunca ithale yönelmiyorsunuz. Bir de hayvancılık yayılmaya başladı, bu konuda yatırımcıların sayısı arttı. Yavru danaların Türkiye’ye girişinde gümrük vergisi sıfırlandı. Büyük hayvancılık şirketleri kuruldu. El yordamıyla hayvancılık devri sona eriyor, bin baş hayvanla çalışan çiftliklerimiz var artık. İş adamları için istikrar çok önemli. Bu şu anda var. Dövizci olarak ne enflasyonlar, ne gecelik 6 bin liralık faizler gördüm. Yüzde 10 faizlerin olduğuna inanamıyorum. Bana bunu 20 yıl önce söyleselerdi inanmaz, güler geçerdim.

Yoğurt, süt ve peynir üretmek için çalışıyoruz

BÜFECİLER kendi dönerini kendi yapıyor. Şimdi biz hazır döner üretmeye başlayacağız. Fabrikalar üretecek, üzerinde son kullanma tarihi, içindekiler, menşei olacak. Sistem o yöne gidiyor. Bu yasada var ancak döner fabrikaları olmadığı için uygulama alanı henüz yok. Biz bunu başlatacağız. Süt, peynir ve yoğurt işiyle ciddi şekilde çalışıyoruz. Altyapı çalışmaları deneme formatında sürüyor.

Besicilikteki eksiğimiz ırk oluşturamamamız

Türkiye’de hayvancılık, köylümüzün iki danasının olmasıyla başladı. Şimdi bu, gelişiyor. Yurt dışında hayvancılık çok bilinçli yapılıyor, bizde de oraya doğru bir gidiş var. Avrupa’da öyle ırklar var ki bir hayvanın ağırlığı tona geliyor. Türkiye’deki hayvancılıkta ise bir ırk gelişimi yok. Avrupa’da sistem, o ırkın en iyi hale getirilmesi üzerine kurulu. Bu hayvanlar suni yem yedirilip, ilaçlarla bu hale getirilmiyor. Devlet ithalata izin verirken, hangi ülkeden hangi hayvanı ithal edebileceğimizi belirliyor. Örneğin, Türk Cumhuriyetleri’nden ithal edemedik. Çünkü analiz verileri bizim için uygun değildi. İthal ettiğimiz yerler; Polonya, Almanya, Fransa başta olmak üzere belirli ülkeler.

Kağıthane’deki fabrika yerini rezidansa bırakacak

Bulunduğumuz Kağıthane’deki tesisimiz kurulduğunda burada ne yerleşim ne işyeri vardı. Burası 15 dönüm üzerine kurulu, ancak dar geldiğinden Silivri yatırımını başlattık. Oraya gittiğimizde İstanbul’la işimiz olmayacak. Buradaki fabrikanın arazisi için de bir rezidans projemiz var. Proje için 50 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı. Mevcut fabrikanın yerine çok katlı bir alışveriş merkezi ve üzerine de konut yapılacak. Bu konuda bir inşaat firması ile anlaştık.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası