mini tost makinesi teknosa / Sinbo SSM 2513 Tost Makinesi Fiyatı ve Özellikleri Kampanyaları & Fırsatları - Teknosa

Mini Tost Makinesi Teknosa

mini tost makinesi teknosa

Televizyon

Televizyon

Televizyon Almak İsteyenler Bu Rehber Sizin İçin! Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  1. Boyut ve Tasarım: İzleme mesafesini göz önünde bulundurarak boyuta; isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı düşünerek televizyon tasarımına karar vermelisiniz. 
  2. Görüntü Kalitesi: Çözünürlük kalitesini ve kullanılan panel teknolojisini inceleyerek hangi seçeneklerin sizin için uygun olduğunu bulmalısınız. 
  3. Ses Kalitesi: Televizyonun sahip olduğu ses teknolojileri de görüntü kalitesi gibi dikkat etmeniz gereken önemli bir unsur. 
  4. Online İçerik Kaynakları: Akıllı televizyonlarla internetten pek çok içeriğe ulaşabilirsiniz. Farklı içeriklere ulaşabileceğiniz bir akıllı televizyona ihtiyacınız olup olmadığına karar vermelisiniz. 
  5. Teknolojik Özellikler: Televizyonun ek özellikleri, daha kaliteli bir görüntü ve ince bir tasarım sunabilir. Bu özellikler doğrultusunda tercihinizi belirleyebilirsiniz. 

Alacağınız Televizyonda Hangi Özellikleri Aramalısınız? 

İster tek yaşayın ister geniş ailenizle... Evde tek olduğunuzda açıp kendinizi yalnız hissetmediğiniz, ailenizle veya arkadaşlarınızla olduğunuzda dizi, film ya da maç keyfi yapabildiğiniz televizyonlar yıllardır evlerin en önemli elektronik eşyalarından biri. Televizyonların artık sadece kanalların yayınladığı içeriği sunmaması, bu konuda daha özgür olmanıza imkân tanıması, gelişen görüntü ve ses teknolojileriyle izlediğiniz içeriği daha gerçekçi kılması ise televizyonların eskisinden daha keyifli bir deneyim aracına dönüştüğünü kanıtlayan unsurlar. 

UHD, OLED, Smart… Her geçen gün yeni bir özellikle karşınıza çıkan televizyonlar seçim konusunda kararsız kalmanıza neden olabilir. Ama hiç merak etmeyin; bu rehber sayesinde televizyon alırken nelere dikkat etmeli öğreneceksiniz. Şimdi, televizyon seçerken dikkat edilmesi gerekenleri sıralayalım. 

Eviniz ve İstekleriniz Size Yol Göstersin: Boyut ve Tasarım 

Televizyon seçimi sırasında pek çok kriterin incelenmesi gerekiyor; televizyon fiyatları ise dikkat ettiğiniz ilk noktalardan oluyor. Peki, fiyat olarak sizi memnun eden bir televizyon size uygun televizyon mudur? Bu soruya sağlıklı bir cevap verebilmek için öncelikle tüm kriterleri incelemeniz gerekiyor. Sizin için en doğru televizyonu bulmak için dikkat etmeniz gereken ilk ölçüt ise boyut ve tasarım. 

Boyut: Seçimde Televizyon ve Koltuk Arasındaki Mesafe Önemli 

“Ekran” olarak belirtilen televizyon boyutları günümüzde “inç” olarak da ifade ediliyor. Bir uzunluk ölçü birimi olan ve " işaretiyle gösterilen inç; genellikle televizyon, bilgisayar ve cep telefonu ekranının boyutunu belirtmek için kullanılıyor. 1 inç; 2,54 cm’ye eşit ve televizyon alırken karşılaştığınız inç ölçüsü, ekranın çapraz üst ve alt köşeleri arasındaki uzunluğu belirtiyor. 

“Kaç inç televizyon almalıyım?” sorusunun cevabını için Arçelik olarak tavsiye ettiğimiz koltuk-TV mesafeleri aşağıdaki gibidir.  

1-2 metre mesafe için önerilen inç’ler  > 43”-49”-50” 

2-3 metre mesafe için önerilen inç’ler  > 43”-49”-50”-55”-65”  

3 metreden uzak için önerilen inç’ler  > 58”-65”-75” 

Tasarım: Hangisini Tercih Etmelisiniz? Neden? 

Günümüzde teknoloji ve tasarımın birleşiminden doğan ince televizyonlar farklı çözümler sunabiliyor. Örneğin, ünitelerde derinlik olarak oldukça az yer kaplayan televizyonlar, duvara monte edildiklerinde ise bir televizyon ünitesine duyduğunuz ihtiyacı ortadan kaldırarak yerden daha çok tasarruf etmenizi sağlıyor. Peki, televizyonlar tasarım açısından nasıl sınıflandırılıyor? Hangi televizyon tasarımını tercih edebileceğiniz konusunda hangi kriterler size yol gösteriyor? 

Çerçeve kalınlığı, incelik, ortadan ayak veya yandan ayak, ya da Krom, alüminyum gibi kullanılan malzemeler… Burada zevkiniz, alanınız ve bütçenize göre farklı opsiyonlardan birini seçebilirsiniz. 

Alan derken ne mi demek istiyoruz? Mesela duvara monte edemediğiniz ve küçük bir ünitenizin olduğu durumda ortadan ayaklı bir model kullanmak yerden tasarruf etmenizi ve daha büyük bir ekran TV almanızı sağlayabilir.  

Kablo görüntüsü sizi rahatsız ediyorsa salonunuzda kullandığınız televizyonu gizli kablo çözümü sunan tasarımlarımızdan seçebilirsiniz.  

Gerçekçiliğin Sırrı: Görüntü Kalitesi 

Evinizdeki alana göre televizyon boyutuna; istek ve ihtiyaçlarınıza göre ise televizyon tasarımına karar verdiniz. İşte şimdi, görüntü kalitesi detaylarını inceleyerek alacağınız televizyona bir adım daha yaklaşma zamanı.  

Televizyon görüntü kalitesini etkileyen faktörler olan çözünürlük ve panelde kullanılan teknoloji, bu aşamada değerlendirmeniz gereken unsurlar. 

Çözünürlük: Daha Detaylı Görüntünün Sırrı 

Çözünürlük, piksel sayısı ile belirtiliyor. Örneğin; 1280x720 piksel çözünürlükte ekranda yatay olarak 1280, dikey olarak 720 piksel oluyor. Çözünürlük ne kadar yüksek olursa görüntü o kadar detaylı bir şekilde görülebiliyor. Televizyonlar çözünürlük kalitesine göre HD Ready, Full HD (FHD) ve Ultra HD (UHD) olmak üzere üçe ayrılıyor. Televizyon boyutu büyüdükçe daha kaliteli bir görüntü için daha yüksek çözünürlük değerine ihtiyaç duyuluyor.  

HD Ready (High Definition), 1280x720 piksel çözünürlük sunuyor. Günümüzde genellikle küçük ekranlı televizyonlarda kullanılan HD Ready çözünürlük, daha büyük boyutlu ekranlara sahip televizyonlarda kullanıldığında “piksel piksel” ya da “kare kare” olarak tabir edilen görüntüye sebep oluyor. Bu nedenle orta boyutlara sahip televizyon almak istiyorsanız HD Ready çözünürlüğün sizin için uygun olmayacağını söyleyebiliriz. 

FHD (Full High Definition), 1920x1080 piksel çözünürlük sunuyor. Televizyon kanallarının sunduğu Full HD yayını kaliteli bir şekilde yansıtabilen bu çözünürlük pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. 32" ila 49" arasında bir televizyon almak istiyorsanız FHD çözünürlük, seçiminiz için yeterli olabilir. 

UHD (Ultra High Definition), 4K olarak da biliniyor. 4K televizyonlar, ekrandaki görüntünün detaylarını en ince ayrıntısına kadar görmenize olanak veriyor. Bu da UHD çözünürlüğün, büyük boyutlarda televizyon isteyenler ve görüntü kalitesine önem verenler tarafından gitgide daha çok tercih edilmesini sağlıyor. 49" ve üzeri boyutlarda UHD TV’lerin tercih edilmesi, görüntü kalitesinde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor. 

Tüm bu görüntü kalitesi avantajlarının yanı sıra UHD televizyonlar; hayatımızda önemi artan Netflix, TV+, beIN CONNECT vb. VOD platformlardaki UHD çözünürlükte çekilen filmleri ve maçları evinizde seyredebilmeniz ya da yeni oyunları yüksek kalitede oynayabilmeniz için de gerekli.  

Kullanılan Panel Teknolojileri: Yeniliklerle Gelişen Görüntü Kalitesi  

Kullanılan panel teknolojileri, daha renkli ve daha gerçekçi görüntülerle buluşmanızı sağlıyor. Televizyon panellerine, ekran ve ışıklandırma teknolojileri olarak bakmak mümkün. Günümüzde kullanılan televizyon panel teknolojileri; LCD, LED, Quantum Dot ve OLED olmak üzere dört sınıfta inceleniyor. Panel sınıfları arasındaki farklara, panelde kullanılan ışık kaynağının ve kullanılan teknolojilerin neden olduğunu söyleyebiliriz. 

LCD paneller, diğer panel türlerine göre daha eski bir teknoloji. Bu nedenle LCD panel televizyonlar piyasada oldukça az bulunuyor. 

LED panelin ışık kaynağı, ona adını veren LED’ler oluyor. LED ışıklar, hem enerji tasarrufu hem de televizyonun daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. 

Quantum Dot panel, televizyonun içerisinde bulunan pek çok küçük LED’den gelen ışığın, kuantum parçacıklar sayesinde daha fazla renk çeşitliliği sunması ile biliniyor. Bu da daha gerçekçi bir görüntünün sunulmasını beraberinde getiriyor. 

OLED, “Organic LED” olarak bilinen bir panel teknolojisi. Piksellerin ışık kaynağı olduğu OLED panellerde, daha canlı renkler dikkat çekiyor. Ayrıca OLED panellerin bir diğer avantajı ise LED ışıkların, sahneye göre kendilerini bağımsız bir şekilde kontrol edebilmeleri oluyor. Bu sayede karanlık sahneler; daha derin siyah ya da daha yüksek kontrastlı bir şekilde sunulabiliyor. OLED teknolojisi genellikle 55" ve üzeri televizyonlarda kullanılıyor, fakat daha küçük ekran boyutlu televizyonlarda da bu teknolojiyi görmeniz mümkün. 

Üst Düzey Deneyimin Anahtarı: Ses Kalitesi 

Görüntü kalitesiyle sizi memnun edecek bir televizyon, ses kalitesi bakımından da iyiyse evde sinema deneyimi yaşayabilirsiniz. Yani incelemeniz gereken unsur olarak sırada, televizyonun sahip olduğu ses teknolojileri var.  

Gerçekçi görüntü kalitesinin yanı sıra gerçekçi ve net ses kalitesi de izleme deneyiminizi üst seviyelere taşıyor. Dolby Digital teknolojisi, televizyonların içine gömülü olan dâhili hoparlörlerin sunduğu sesin sizi çevrelemesini sağlıyor.  

Profesyonel müzik ve ses sistemleri konusunda uzman Alman akustik tasarım firması olan ELAC ile yapılan işbirliği sonucunda Arçelik 9 Serisi TV’lerine özel hoparlör ve ses performans tasarımı uygulanmıştır. Özel tasarım sayesinde tüm içeriklerin keyfini maksimum kalitede ses deneyimi ile yaşayabilirsiniz. 

Televizyondan Daha Fazlası: Akıllı Televizyonlar 

Eskiden olsa “televizyon” dendiğinde aklınıza sadece kanalların yayınladığı içerikleri izlemenizi sağlayan cihaz gelebilirdi. Fakat her teknolojik ürün gibi televizyon da evrim geçirmeye devam ediyor. Bu gelişimle birlikte sadece kanal içeriklerini izleme zorunluluğu ortadan kalkıyor ve size daha özgür, istediğiniz içeriklere kolayca ulaşabileceğiniz bir alan sunuluyor. Bu özgürlüğü tanıyanlar ise Smart TV’ler yani akıllı televizyonlar oluyor. 

Şimdi Smart TV nedir, daha yakından tanıtalım. Smart TV; multimedya özelliği sağlayan, internete bağlanabilen ve özel işletim sistemine sahip olan televizyonlardır. Bu televizyonlarda internet bağlantısını kablolu olarak yapabileceğiniz gibi kablosuz bir şekilde, yani WiFi bağlantısıyla da gerçekleştirebilirsiniz.  

Akıllı televizyonlar sayesinde telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan girebileceğiniz pek çok uygulamaya ve siteye televizyonunuzdan da ulaşabilirsiniz. Televizyonlarımızda yer alan Youtube, Netflix, Prime Video, TV+, beIN CONNECT, Düşyeri TV gibi platformların uygulamaları sayesinde sevdiğiniz içeriklerin tadını küçükten büyüğe her ekranda çıkarabilirsiniz.  

Ek olarak akıllı TV deneyiminde daha zengin bir deneyim sunan Android işletim sistemine sahip televizyonların alabileceğiniz TV modellerimiz arasında olduğunu da belirtelim. Android dünyası ile Youtube, Netflix, Spotify, Twitch, Google Play, Ted TV, Deezer, beIN CONNECT, TV+ ve Google’un sunduğu bir çok uygulamaya TV’den kolayca erişabilir, Chromcast built in ile telefon/tablet veya laptoptaki içerikleri TV’ye kablosuz bir şekilde yansıtabilirsiniz. Oyun tutkunu iseniz Android TV ile bir çok online oyuna erişebilirsiniz. 

Akıllı televizyonunuzu özel kumanda çözümlerimiz ile daha kolay ve verimli kullanabilirsiniz; 

  • Arçelik akıllı televizyonların seçili modellerinde sunulan kumanda sayesinde ise daha kolay bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Bu özel kumandada bulunan Netflix, Youtube, beIN CONNECT ve TV+ tuşları ile tek tuşla erişebiliyorsunuz. 
  • Telefona indirilen Akıllı Kumanda uygulaması ile televizyonunuzu telefon üzerinden kolayca kullanılabilir, televizyondaki görüntüyü telefona yansıtıp, sesli komut verilebilirsiniz.  

Yaşam Kalitenizi Artıran Teknolojiler 

Gelişen teknolojiyle birlikte her zamankinden daha net görüntü ve gelişmiş ses deneyimi sunan televizyonlar; hayatınızı kolaylaştırıyor ve ince yapılarıyla yerden tasarruf etmenizi sağlıyor. Şimdi, özellikle Ultra HD (4K) görüntü kalitesi, Quantum Dot ve OLED gibi teknolojiler ile ürünlerini geliştiren Arçelik’in televizyonlarının sahip oldukları teknolojik özellikleri tanıyalım. 

HDR: Daha Çok Gerçekçilik 

Aynı rengin onlarca farklı tonunu net bir şekilde görmek istemez misiniz? HDR, bunu sağlayan bir teknoloji. Görüntüdeki ışık seviyesini analiz edip kontrastı artırarak birbirlerine çok yakın tonları bile ayırt etmenizi sağlayan HDR; daha net, daha parlak, daha gerçekçi görüntü sunuyor. Tabii, Arçelik’in UHD gibi yüksek çözünürlükler için sunduğu bu özellikten faydalanabilmeniz için izlediğiniz içeriğin HDR teknolojisiyle çekilmiş olması gerektiğini hatırlatalım. 

Wide Color Gamut: Hayata En Yakın Görüntü 

Görüntünün gerçekçiliğini ölçebilmeniz için renklerin gerçek hayattaki gibi görünmesinin önemi büyük. Wide Color Gamut teknolojisi ise insan gözünün gördüğü en yakın görüntüyü size sunabilmek için geliştirildi. 

Geniş renk yelpazesi ile tüm detayları doğal bir şekilde sunan Wide Color Gamut sayesinde gerçeğini aratmayacak canlılıkta görüntüler ekranınızda. 

Micro Dimming: Daha Net Karanlık Sahneler 

Bir film izliyorsunuz, karakter karanlık bir odaya giriyor; heyecan dorukta. Peki, bu odadaki her detayı görebileceğinize emin misiniz? Eğer Micro Dimming teknolojisine sahip bir televizyonunuz varsa emin olabilirsiniz. 

Televizyon ekranını binlerce bölgeye ayıran ve milisaniyeler içerisinde en doğru siyah seviyesini belirleyen Micro Dimming, en karanlık sahnelerin bile net olmasını sağlıyor. 

Video Perfection Engine: Akıcı Sahnelerin Kahramanı 

Hareketli sahneleri izlerken görüntüde titreşimler oluşabilir. Video Perfection Engine(Akıcı Görüntü Performansı) ise ekrana gelen resim sayısını artırarak akıcılığı sağlayan ve hareketli sahnelerin tadını çıkarmanıza yardımcı olan bir teknoloji. 

3D Sound: Evde Sinema Deneyimi 

Sinemada olduğunuzu düşünün… Sinemadaki ses kalitesi, kendinizi filmin içerisinde hissetmenize yardımcı olan ögelerden biri. 3D Sound da televizyonun içerisinde yer alan üç yönlü sekiz hoparlörü ile size bu atmosferi sunuyor. Sesleri ayırıp bas sesleri arkadaki, tiz sesleri öndeki ve orta değer sesleri aşağıdaki hoparlörlere veren bu sistem, sesin evinizde eşit ve net bir şekilde dağılmasına yardım ediyor. Siz de evde sinema keyfine, harici bir sistem kullanmaya gerek kalmadan, televizyonunuz ile ulaşmış oluyorsunuz. 

İnce ve Çerçevesiz Tasarım: Tarza Önem Verenlere 

“Televizyonun sahip olduğu teknolojiler kadar tasarımına da dikkat ederim.” diyorsanız başta ince tasarımı ile bilinen OLED ve 9 serisi ürünler olmak üzere Arçelik televizyonların sunduğu özel detaylar tam size göre! İnceliğin yanı sıra seçilen materyal ve gizli kablo çözümüyle oluşturulmuş tasarımları ile dikkat çekiyor. Ek olarak yan odalarda küçük ekranlarda incelikten taviz vermek istemeyenler için 6 Serisi modellerimiz sunulmaktadır. 

Q İşlemci: Mükemmel performans, hızlı tepkiler  

Arçelik TV’lerde yer alan özel 4 çekirdekli Q Processor, TV içerisinde yer alan tüm teknolojilerden en yüksek seviyede performans alınmasını sağlar; her zaman yüksek hız, üstün görüntü ve renk kalitesini açığa çıkarır. 

Arçelik televizyonları incelemek ve satın almak ya da size en yakın Arçelik mağazasını öğrenmek için tıklayınız. 

Her türlü soru, görüş ve öneriniz için 0850 210 0 888 numaralı Arçelik Çağrı Merkezi hattımızı 7/24 arayabilirsiniz.

HESABIM

LİSTE52

Filtreler

Marka

Demlik Malzemesi

Fincan Kapasitesi

Renk

Satış Kanalı

Fiyat

  • ₺299,00

  • ₺699,00

    Homend Toastbuster Tost Makinesi Mat Siyah
  • ₺1.299,00 Online Satışa Özel

    yeni_urunyeni_urun
    Korkmaz A316-11 Tost Makinesi Rose Gold
  • ₺1.269,00 Online Satışa Özel

    yeni_urunyeni_urun
    Korkmaz A316-12 Tost Makinesi Kırmızı
  • ₺1.299,00 Online Satışa Özel

    Korkmaz Tostella A316-13 Tost Makinesi
  • ₺799,00

    Arzum AR2037 Mistost Tost Makinesi
  • ₺3.799,00 Online Satışa Özel

    Korkmaz Optima A3011 10 Parça Elektro Çeyiz Seti
  • ₺599,00

    Flavel FLV170 Tost Makinesi

Tost Makinesi

Küçük ev aletleri, modern dünyanın koşuşturmacasında zaman tasarrufu sağlayan araç-gereçlerdendir. Tost makinesi ise küçük ev aletlerinin pişirme grubunda yer alan kurtarıcı makinelerden biridir.

Günümüzde atıştırmalık olarak bir şey yemek istendiğinde ya da yemek yapacak kadar vakit olmadığı durumlarda tost yapmak çokça tercih edilir. İhtiyacınıza göre alacağınız bir tost makinesi ile ailenize, sevdiklerinize farklı çeşitlerde mükemmel tostlar yapabilirsiniz.

Tost Makinesi Markaları

Piyasada küçük ev aleti üreten birçok firma tost makinesi de üretmektedir. Arçelik, Tefal, Arzum, Korkmaz, Karaca, Arnica, fakir, King, Altus, Schafer, Vestel, Simbo, Taç, Kiwi, Aksu, Bosch, GoldMaster, Siemens, Brewille, Cuisinart gibi birçok markanın tost makinesini ülkemizde bulmak mümkündür. Birbirinden değişik renklerde tost makineleriyle mutfağınızdaki estetiğe renk katabilir, dik konumda da durabilen tost makinesi modelleriyle mutfağınızda yer açabilirsiniz.

Tost Makinesi Çeşitleri

Tost makinesi çeşitlerinde alüminyum plakalı ve demir döküm plakalı olmak üzere iki çeşit kaplama vardır. Evlerde kullanılan tost makineleri daha çok alüminyum kaplama tost makineleridir. Alüminyum kaplama tost makineleri demir döküm olanlara göre, çabuk ısınırlar ve daha estetiktirler. Demir döküm plakalı tost makineleri ise geç ısınıp uzun süre sıcaklığı muhafaza edebildiği için daha çok büfe ve okul kantinleri gibi yerlerde kullanılır.

Tost makinesi seçerken, öncelikle ihtiyacınıza uygun bir model seçmelisiniz. Örneğin tek kişilik kullanımlar için ya da az tost yapacaksanız mini tost makinelerine yönelebilirsiniz. Kalabalık bir ailede yaşıyorsanız ve aynı anda çok sayıda tost yapacaksanız, bir pişirmede altıya, sekize kadar tost yapabilen tost makinesi modellerini seçebilirsiniz.

Tost Makinesinin Temizlenmesi

Dikkat edilmesi gereken bir husus da tost makinesinin temizliğinin nasıl yapıldığıdır. Tost makineleri sık kirlenen, içinde pişirilen gıdalardan dolayı yağlanabilen bir makinedir. Bundan dolayı plakaları çıkabilen ve bulaşık makinesinde yıkanan bir tost makinesi modeli tercih etmeniz tost makinesinin temizlenmesi için size kolaylık sağlayacaktır.

Ayrıca plakalar arasında yağ toplama haznesinin olmasına (pişirme sırasında ortaya çıkan yağların toplandığı yerdir), ısısının ayarlanabilir olmasına, ısının makinenin her yerine eşit oranda dağılıyor olmasına dikkat edilmeli, makinenin kullandığı watt gücüne de bakılmalı, wattı ne kadar yüksek olursa harcayacağı enerjinin de o kadar fazla olacağını unutmamalısınız.

Tost makinesiyle farklı lezzetler de pişirebilirsiniz. Örneğin; köfte, balık, tavuk, sebze ızgarası yapabilir, isterseniz sebzeleri kızartabilir, kış mevsiminin vazgeçilmesi olan kestaneyi ve lahmacunu pişirebilir, kendinize waffle gibi bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Tost makinesini farklı işlevde de kullanmak isteyenler için daha geniş kullanım alanı sağlayacak olan plakası 180 derece dönen tost makinesi modelleri de mevcuttur.

Tost Makinesi Fiyatları

Alacağınız tost makinesinin özelliklerine karar verdikten sonra marka ve fiyat araştırması yapmalısınız. En uygun tost makinesi fiyatlarını a101.com.tr adresinde bulabilir, hızlıca sipariş edebilirsiniz. Adresinize kadar gelecek olan tost makinesi ile yapacağınız birbirinden güzel tostlar ve diğer lezzetlere kavuşabilirsiniz.

Danger Icon

Sepetinizde seçtiğiniz ürün farklı ürünlerle bir arada bulunamaz.

STOK ALARMI

Ürün stoğa girdiğinde
mail adresinize haber vereceğiz.

kapat

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir