metalurji ve malzeme mühendisliği ingilizce / Course Plan – Metalurji ve Malzeme Mühendisliği-İngilizce

Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Ingilizce

metalurji ve malzeme mühendisliği ingilizce

Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Bilgi Sistemi

Kuruluş

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ;Mühensilik Fakültemizin kuruluş tarihinden sonra sırası ile Bilgisayar , Çevre ,Endüstri ,Elektrik-Elektronik , Kimya ve Makine Mühendisliklerinin ardından yılında Malzeme Bilimi ve Üretim Metalurjisi Anabilim Dallarının faaliyete geçmesi ile kurulmuştur. Bölümümüz Eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır. Bölümümüz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Eğitim-öğretim yılında Yüksek Lisans programını ve Eğitim-öğretim yılında Doktora programını açmıştır.

Kazanılan Derece

Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin programında öğrencilerimiz temel bilim ve mühendislik bilimleri dersleri ile mühendislik tasarımı ve zorunlu bölüm derslerinin yanı sıra, kendilerini bireysel yetenekleri doğrultusunda yönlendirebilecekleri sosyal, hukuk, yönetim ve finans alanlarında verilen seçmeli dersleri alabilme olanaklarına sahiptirler, ve derslerde eğitim İngilizce olarak yapılmaktadır. Programda akademik olarak başarılı olan öğrencilerimiz "Metalurji ve Malzeme Mühendisliği alanında Lisans Diploması" alırlar.

Kabul ve Kayıt Koşulları

Bölümümüze ÖSYM'nin hır yıl yurtgenelinde ve Kıbrısta yaptığı sınav sonucunda yeterli sayısal puanı alan her öğrenci belirlenen kontenjan dahilinde kayıt yaptırabilir. Bölümümüz YÖK'ün ve Üniversitemizin lisans programlarına yurt dışından öğrenci kabul koşullarını sağlayan öğrencileri belirlenen kontenjan dahilinde almaktadır. Bölümünmüzün eğitim dili İngiliz’cedir. Lisan seviyesi eğitime yeterli olmayan öğrencilerimiz Yabancı Diller Bölümünde hazırlık programına katılırlar. Bölümümüzün eğitim süresi dört yıldır.

&#;nceki &#;ğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurumunun belirlemiş olduğu "YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK" kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Marmara Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmamıştır. Fakat programların eğitim planlarında yer alan bazı havuz dersleri için her akademik dönem başında muafiyet sınavları düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladıklarını düşünen öğrenciler yapılan sınava girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Bölümümüzün eğitim dili İngiliz’cedir. Lisan seviyesi eğitime yeterli olmayan öğrencilerimiz Yabancı Diller Bölümünde hazırlık programına katılırlar. Bölümümüzün eğitim süresi dört yıldır. Bölüm eğitim planında yer alan tüm dersleri ve stajları yaparak AKTS kredisini tamamlamak mezuniyet için yeterlidir.

Program Profili

Metalurji ve Malzeme mühendisliği bölümü; Malzeme yapısı hakkındaki teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım, geliştirme, üretim aşamalarından geçirerek toplumun ihtiyacı olan ürünlere dönüştürme ile ilgili mühendislik dalıdır. Uygarlığın başlangıcından beri çeşitli malzemeler enerji ile birlikte insanın yaşama standardını yükseltmek için kullanılmıştır. Birçok mühendislik dalında yeni tasarımlar tamamen yeni malzemelerin geliştirilmesine bağlıdır. Bu programda öğrencilerimiz temel bilim ve mühendislik bilimleri dersleri ile mühendislik tasarımı ve zorunlu bölüm derslerinin yanı sıra, kendilerini bireysel yetenekleri doğrultusunda yönlendirebilecekleri sosyal, hukuk, yönetim ve finans alanlarında verilen seçmeli dersleri alabilme olanaklarına sahiptirler. Akademik olarak başarılı olan öğrencilerimizin fakültemiz içerisindeki diğer bölümlerde uzmanlaşmaya olanak sağlayan Yan Dal Programı veya ikinci bir programda lisans diploması almayı mümkün kılan Çift Anadal Programından yararlanmaları mümkündür. Bilindiği gibi, tarih boyunca ülkeler arasındaki bilgi ve teknoloji yarışının önemli bir cephesini üstün özellikli malzeme geliştirme ve kullanımı olduğunu görüyoruz. Bu nedenle, biz de öğrencilerimizi ileri teknoloji malzemelerinin geliştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatmayı hedefledik. Bunun için eğitimleri süresinde verilen derslerde ve laboratuarlarda bilgisayarların ve ileri teknoloji cihazların etkin bir şekilde kullanımını sağlamaktayız. Bunun yanında aldıkları derslerde araştırıcı, yaşam boyu öğrenmeyi hedefleyen, proje hazırlayan ve yönetebilen, çevresini ve gelişmeleri gözlemleyebilen, çok disiplinliliğe ve grup çalışmalarına yatkın bireyler yetiştirmek için gerekli olanakları sağlamaya çalışmaktayız. Bunları yapmaktaki amacımız kendilerinin sürekli alıcı değil, aldıklarını iyi bir şekilde yorumlayarak kullanabilen, kendisine ve içinde yaşadığı topluma artı değerler kazandırabilen üstün nitelikli bireyler olmaları içindir.

Mezunların İstihdam Profilleri (&#;rneklerle)

Mezunlarımız aldıkları nitelikli eğitim sonucunda gerek yurt içi ve gereksede yurt dışında çok rahat istihdam olanakları bulmaktadırlar. Mezunlarımız, Üretim, İmalat, Kalite Kontrol, Ar-Ge ve Pazarlama gibi bir çok alanda yurt içinde Başta Türk Hava Yolları , Assan Aluminyum, Renoult A.Ş ,Tübitak MAM, Kroman Çelik A.Ş ,Ereğli Demir Çelik Fabrikaları A.Ş gibi firmalarda çalışma hayatlarına devam etmektedirler. Çalışma Hayatının yanısıra Fransa , Finlandiya ve Kanada başta olmak üzere farklı ülkelerde hem yüksek eğitimlerine hemde iş hayatlarına devam etmektedirler.

&#;st Derece Programlarına Ge&#;iş

Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin programından gerekli şartları tamamlayarak mezun olan öğrencilerimiz Lisans üstü eğitim için yapılan (ALES ,ÜDS ,KPDS ) sınavlarda aldıkları sonuçlara bağlı olarak müracat ettikleri kurumların yeterlilik şartlarını sağladıkları durumlarda alanları ve alandışı tezli veya tezsiz yüksek lisans programlarına veya doktora programlarına kabul edilebilirler.

Sınavlar, &#;l&#;me ve Değerlendirme

Bölümümüzde eğitim açısından en yüksek standartlar uygulanmaktadır. Öğrenciler hemen her derste, ağırlıklı olarak iki ara sınav ve bir final sınavı üzerinden değerlendirilmektedir. Bu ana unsurlara ek olarak, değerlendirmelerde yaygın olarak proje, quiz, ödev sonuçları ile laboratuvar basarıları da dikkate alınmaktadır. Öğrencilerin ders geçme notu, hemen tüm derslerde bağıl değerlendirme (curve) sistemine göre saptanmaktadır. Bu saptamada, sınıf ortalaması ile öğretim üyesinin beklentisi, yaklasık es ağırlıkta rol oynamaktadır.

Mezuniyet Koşulları

Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinin programından mezun olabilmek için öğrenciler toplam krediyi tamamlamak zorundadırlar. Fakültemizde değerlendirme harfli sisteme göre yapılmaktadır. Genel not ortalaması üzerinden 'ın altında olan öğrenci mezun olamamaktadır. 30 iş günü laboratuvar, 30 iş günü de işletme stajı olmak üzere 60 iş günü yaz stajı zorunluluğu vardır. Son sınıf programında MSE Bitirme Projesi I ve MSE Bitirme Projesi II dersleri kapsamında bir tez yazma zorunluluğu vardır.

&#;alışma Şekli (Tam Zamanlı, e-&#;ğrenme )

Tam zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinat&#;r&#;)

Prof. Dr. Arif N. Güllüoğlu Rektör Yardımcısı Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendsiliği Bölümü D Binası MD Göztepe Kampüsü Tel :/ Fax : E-mail: [email protected] Kadıköy / İstanbul

B&#;l&#;m Olanakları

The rapid global developments in production and management technologies in this century dictated Turkey to improve its scientific and technological infrastructure. The establishment of research facilities has been one of the means of accelerating Turkey's advance in the universal race for more efficient technologies. Metallurgy and Materials Engineering Laboratories was established with the aim of taking part in this technological leap that has been emphasized in the Long Term Development Plans of Turkey. Configuration of Materials Laboratories is composing of Materials synthesis and processing, materials characterization, and Mechanical testing sections

Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Lisans Programı (İngilizce)

1.Yıl - Güz YarıyılıKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSATAAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 120002FIZFizik 130245MATMatematik 132046MDBİleri İngilizce 130033MSEIntroduction to Metallurgical and Materials Engineering and Engineering Ethics20023MSEStatistics30035MSEInformation Technologies20024TDBTürkçe 12000230Toplam: 1.Yıl - Bahar YarıyılıKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSATAAtatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 220002FIZFizik 230245KIMGenel Kimya30245MATMatematik 232046MDBİleri İngilizce 230033MSEPhysical Chemistry30034TDBTürkçe 220002SECSeçmeli 3003330Toplam: 2.Yıl - Güz YarıyılıKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSMATDiferansiyel Denklemler40045MDBİngilizce Okuma ve Konuşma20022MSEMaterials Science30035MSEMechanical Metallurgy20023MSEStatics and Strength of Materials20023MSEThermodynamics of Materials30035MSEFundamentals of Technical Drawing30035MSEOccupational Health and Safety 12002230Toplam: 2.Yıl - Bahar YarıyılıKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSMATLineer Cebir20023MSEPhase Diagrams30035MSEThermodynamics of Solutions30035MSEComputer Modeling and Design20023MSEFundamentals of Manufacturing Technologies20023MSEPhysical Properties of Materials20023MSECeramics20023MSEPrinciples of Extractive Metallurgy3003530Toplam: 3.Yıl - Güz YarıyılıKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSKMMGirişimcilik ve Proje Yönetimi20024MSEInternship 100002MSEPrinciples of Solidification 20022MSEMetrology and Calibration30035MSEHeat Transfer20022MSEIron and Steelmaking20023MSELaboratory 100213SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 2002330Toplam: 3.Yıl - Bahar YarıyılıKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSMSEInternship 200002MSEPrinciples Of Design20022MSEPolymer Chemistry and Polymeric Materials30034MSEEngineering Materials20023MSEMetallography20022MSECasting Technology20003MSEHeat Treatment20023MSELaboratory 200213MSEComposite Materials20022SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 2002330Toplam: 4.Yıl - Güz YarıyılıKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSMSEMetallurgy Kinetics20023MSECorrosion and Prevention20023MSENon-Ferrous Metals Metallurgy20023SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 1202930Toplam: 4.Yıl - Bahar YarıyılıKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSMDBİş Hayatı için İngilizce20022MSEQuality Management20023MSEOccupational Health and Safety 220022MSEAcademic Research Techniques 20022MSEGraduation Project080412SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 20023SECSeçmeli 2002330Toplam: Program Toplam AKTS: Seçmeli 1 DersleriKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSGIMMühendislikte İnovasyon ve Girişimcilik30033ITBBilim Tarihi30033ITBBilim Felsefesi30033ITBEkonomi Politikaları ve Uygulamaları30033ITBToplumsal Dönüşüm Süreçlerinde Kadın 30033ITBDemokrasi Kültürünün İlke ve Kurumları30033ITBSosyoloji30033ITBFelsefeye Giriş30033ITB Yüzyılda Siyasal Gelişmeler-Toplumsal Hareketler30033ITBSiyasal İdeolojiler: Kuram ve Tarih 30033ITBTarih ve Sinema30033ITBÇağdaş Toplum ve İletişim30033ITBModernite ve Tüketim Toplumu30033ITBPsikolojiye Giriş30033ITBKültürel Çalışmalar ve Kimlik30033ITBİstanbul: Dün, Bugün ve Yarın30033ITBÇevre ve Ekoloji 30033ITBSanat Tarihi30033ITBUygarlık Tarihi30033ITBOsmanlı Devletinin Toplumsal Yapısı30033ITBİnsan Hakları 30033ITBSiyaset Felsefesi30033ITBEğitim Felsefesi30033ITBToplumsal Yapılar ve Tarihsel Dönüşümler30033ITBMimarlık Tarihi30033PDRÖzel Eğitim 30033TROEski Türk Edebiyatında Motifler30033TROTürk Dili Tarihi30033EGTSosyal Antropoloji30033EGTEğitim Yönetimi30033EGTİnsan Kaynakları Yönetimi30033BEDBasketbol Temel Teknik Eğitimi 30033BEDEgzersiz ve Zihinsel Sağlık 30033BEDFutbol ve Temel Hareket Öğretimi 30033BEDHalk oyunları Temel Figür Eğitimi 30033BEDHentbol Temel Teknik Eğitimi 30033BEDKorfbol Temel Teknik Eğitimi 30033BEDTenis Teknik ve Taktik Eğitimi 30033BEDVoleybolda Temel Teknik Eğitimi 30033BEDTemel Yüzme Teknikleri Eğitimi 30033MEMSeramikler30033TROTürkçe Öğretiminde Edebi Metinler30033TROSöylem yapısı ve Tür kuramı30033SNFTürkiye Coğrafya ve Jeopolitiği30033TROSözbilimsel Yapı Kuramı ve Metin Çözümlemeleri30033ISLHalkla İlişkiler30033ISLAile İşletmeleri ve Kurumsallaşma 30033ISLTakım Kurma ve Geliştirme30033ISLDoğrudan Pazarlama30033ISLİşletme Lojistiğinin Temelleri 30033SBPŞehir Ekonomisi30033ILTFotoğraf Teknikleri 30033ISLMuhasebe Organizasyonu30033ITBYazarlık Teknikleri30033ITBİktisadi Suçlar 30033ITBSuç ve Ceza: Kriminolojik Perspektifler 30033TROUygulamalı Söz Sanatı30033ILTGrafik Tasarım Araçları 30033SBPŞehir Sosyolojisi30033SYPKültür Yönetimi ve Etkenleri 230033SYPHalkla İlişkiler 30033MIMSanat ve Mimarlık Tarihine Giriş 30033MIMMimarlık Tarihi30033MIMArkeoloji30033MIMUygarlık tarihi30033HRTHaritacılık Bilim Tarihi30033MDBİngilizce 230033INSTrafik Güvenliği30033MDBAlmanca Dil Becerilerine Giriş30033MDBAlmanca Dil Becerileri30033MDBİleri Almanca 30033MDBAlmanca Okuma Konuşma 30033FIZBilimsel Araştırma Teknikleri30033FELAhlak Felsefesi Metinleri 130033FELBatı Felsefesi 130033FELBatı Felsefesi 230033FELÇağdaş Felsefe Okumaları 130033FELÇağdaş Felsefe Okumaları 230033FELFelsefe Okumaları 130033FELFelsefe Okumaları 230033FELAntikçağ Felsefesi30033FELSiyaset Felsefesi Metinleri30033MTPyüzyıldan Günümüze İstanbulda Dans30033TDBEtkili İletişim Ve Hazırlıksız Sunum Becerileri30033TDBKonuşma Teknikleri ve Hitabet30033TDBGüzel Konuşma ve Diksiyon30033TDBTürk Öykü ve Romanı30033GRADeneysel Tipografi30033ITBÇok Sesli Müziğe Giriş30033TDBAkademik Türkçe30033DNSBeden Farkındalığı ve Nefes Teknikleri30033DNSÇağdaş Dans Tekniğine Giriş30033DNSYoga ve Anatomi30033GIM İnovasyon ve Girişimcilik30033TDBYeditepe İstanbul30033BLMSiber Güvenliğe Giriş30033BEDPilates Temel Eğitimi30033BEDYoga Temel Eğitimi30033EUTNFT'ye Giriş30033GRASanal Evrene Giriş (Metaverse)30033MDBTemel Fransızca 130033MDBTemel İspanyolca 130033MDBTemel İspanyolca 230033MDBTemel Macarca 130033MDBTemel İtalyanca 130033MDBTemel Yunanca 130033MDB Temel Çince 130033MDBTemel Japonca 130033MDB Temel Arapça 130033MDBTemel Arapça 230033MDBTemel Farsça 130033MDBTemel Rusça 130033MDBTemel Bulgarca 130033MDBTemel Romence 130033MDBÇeviri Becerilerine Giriş30033MDBToplum Önünde Konuşma30033FELBilim Felsefesi30033Seçmeli 2 DersleriKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSMSEMedical Device Regulations and Processes20023MSEWelding Technology20023MSEMineral Processing20023MSEManufacturing Methods of Ceramics20023MSEMachine Elements for Engineers20023MSEHydrometallurgy20023MSEGlass Technology20023MSEMachining Technology20023MSEElectrometallurgy20023MSEAdvanced Ceramics20023MSERefractories20023MSEPlastic Deformation Technology20023MSEPyrometallurgy20023MSEAdditive Manufacturing Technologies20023MSEIndustrial Furnaces20023MSEPowder Metallurgy20023MSEMetallurgical Pretreatments20023MSENon Destructive Testing20023MSEThermal-Optic-Photonic Properties20023MSEEngineering Economics 20023MSECharacterization Techniques20023MSEElectrical and Magnetic Properties20023MSEFacility Organization and Management20023MSEFailure Analysis20023MSESurface Technologies20023MSEStandardization and Conformity20023MSEMaterials for Defence Industry 20023MSEMetallurgical Wastes and Recycling20023MSEPolymer Processing20023MSEAutomotive Materials20023MSEAdvanced Metal Refining20023MSEFunctional Materials20023MSEBiomedical Materials20023MSEFerroalloy Production Methods20023MSEAdvanced Structural Steels20023MSEAerospace and Aviation Materials20023MSEMetallurgy of Rare and Precious Metals20023MSENano Materials20023MSECooperative Education 120023MSECooperative Education 220023MSECooperative Education 320023MSECooperative Education 420023MSECooperative Education 520023Seçmeli 3 DersleriKoduÖnk.Ders AdıDersUygulamaLaboratuarYerel KrediAKTSMSEDesign Applications in Metallurgical Production12029MSEDesign Applications in Material Technologies12029MSEDesign Applications in Ceramic Technologies12029
YARIYILIKODUDERSİN ADITUK/AKTSZ/S1ENGİngilizce I202Z1MATMatematik I405Z1KIMGenel Kimya I406Z1MMMTeknik Resim213Z1FIZFizik 1315Z1ENFTemel Bilgi Teknolojisi Kullanımı202Z1ATAAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I202Z1TRKTürk Dili I202Z1Teknik Olmayan Seçmeli Grubu I203S1232302ENGİngilizce II202Z2MATMatematik II405Z2ENFTemel Bilgisayar Bilimleri ve Programlama Dilleri223Z2FIZFizik 1I315Z2KIMGenel Kimya ve Laboratuvarı II335Z2MMMMetalurji ve Malzeme Mühendisliğine Giriş203Z2ATAAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II202Z2TRKTürk Dili II202Z2Teknik Olmayan Seçmeli Grubu II203S2226303MSGİş Sağlığı ve Güvenliği203Z3MMMTermodinamik305Z3MATDiferansiyel Denklemler304Z3MMMMalzemelerin Statik ve Mukavemeti304Z3MMMMalzeme Bilimi I304Z3MMMBilimsel Araştırma ve Yazma Teknikleri304Z3Teknik Olmayan Seçmeli Grubu III203S3Teknik Seçmeli Grubu I303S3220304MMMMalzeme Termodinamiği305Z4MMMMalzeme Karakterizasyon Teknikleri304Z4MMMMalzeme Bilimi II304Z4MMMHammaddeler ve Temel İşlemler303Z4MMMFiziksel Metalurji304Z4MMMTaşınım Olayları304Z4MMMMalzemelerin Mekanik Davranışı303Z4Teknik Olmayan Seçmeli Grubu IV203S4230305MMMMetalik Malzemeler304Z5MMMSeramik Malzemeler304Z5MMMFaz Diyagramları305Z5MMMMalzeme Laboratuvarı I046Z5MMMKimyasal Metalurji305Z5Teknik Seçmeli Grubu II606S5184306MMMDöküm304Z6MMMAlaşımlar304Z6MMMPolimer Malzemeler304Z6MMMMalzeme Laboratuvarı II046Z6MMMStaj I006Z6Teknik Seçmeli Grubu III606S6154307MMMMalzeme Üretim Laboratuvarı I046Z7MMMİleri Teknoloji Malzemeleri304Z7MMMPlastik Şekil Verme304Z7MMMKorozyon veYüzey Koruma304Z7MMMMetalurji ve Malzeme Mühendisliği Uygulamaları I226Z7Teknik Seçmeli Grubu IV606S7176308MMMStaj II006Z8MMMMalzeme Üretim Laboratuvarı II046Z8MMMKompozit Malzemeler303Z8MMMMalzeme Seçimi ve Tasarımı406Z8MMMMetalurji ve Malzeme Mühendisliği Uygulamaları II226Z8Teknik Seçmeli Grubu V303S812630

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir