kpss laborant atama puanları / Laborant Ortaöğretim KPSS Atama Taban Puanları (Son 5 yıl)

Kpss Laborant Atama Puanları

kpss laborant atama puanları

Liseden mezun olan öğrenciler bir an önce iş hayatına atılmak için iki yıllık üniversite bölümlerini tercih ediyor. Doğru bir seçim ile kamu kurumlarında veya özel sektörde iş bulabilirsiniz. Ancak ömür boyu yapmaktan hoşlanacağınız bir meslek sizi daha fazla mutlu edecektir.

Sizler için bu yazımızda 2 yıllık üniversite bölümleri hangisidir sorusuna cevap olarak en çok ilgi görenleri araştırdık ve karşımıza aşağıdaki bölümler çıktı;

  • Adalet
  • Ağız ve Diş Sağlığı
  • Bilgisayar Programcılığı
  • Fizyoterapi Teknikerliği
  • Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri
  • Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri
  • Odyometri
  • Grafik Tasarım
  • Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü
  • Sosyal Hizmetler
  • İlk ve Acil Yardım
  • Uçak Teknolojisi
  • Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik

İki Yıllık Üniversite Bölümleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İki yıllık üniversite bölümü okumak için Temel Yeterlilik Testi’ne girmek ve baraj puanını aşmanız yeterli olacaktır. puanın altında kalan adaylar üniversite tercihi yapamaz. Aynı zamanda Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına da girebilirsiniz. AYT sınavı lisans bölümleri için yapılıyor. Her iki teste de girdiğinizde istediğiniz bölümü seçme şansınız yükselir. İki yıllık üniversite bölümü için TYT’ye girmeniz yeterli. Bu bölümler için Sayısal, Eşit Ağırlık, Sözel ve Dil puan türlerinin herhangi birinden puan almalısınız. İki yıllık üniversite bölümleri ve taban puanlarına bakarak hayalinizdeki mesleğe dair eğitim alabilirsiniz.

İki yıllık üniversite bölümlerini okuyan öğrenciler KPSS Ön Lisans ile devlet kurumlarında çalışmaya başlayabilir. Bunun yanı sıra iki yıllık üniversite bölümü okurken Dikey Geçiş Sistemi (DGS) Sınavı’na girerek lisans mezunu da olabilirsiniz.

Öne Çıkan 2 Yıllık Üniversite Bölümleri Nelerdir?

Sizler için bölümlerin içerdiği dersleri ve mezun olduktan sonraki iş alanlarını inceledik.

Adalet

Adalet Meslek Yüksekokulu’nda önlisans eğitimi gören öğrenciler temel anlamda hukuk derslerini görür. Kamu hukuku, Kalem mezvuatı, Adli tıp, Özel hukuk bilgisi, Muhasebe ve İşletme yönetimi vb. derslerde eğitim veriliyor. Adalet bölümünden mezun olan öğrenciler kısaca ara personel olarak yetiştirilir. Noter ve hukuk büroları, özel bankalar ve kamu bankaları, icra müdürlükleri, kamu ve iktisadi kuruluşlar, infaz koruma merkezleri vb. birçok yerde iş imkanı bulunmaktadır.

Adalet önlisans mezunları DGS ile dört yıllık Hukuk Fakültesi’nde eğitim görebilir ve avukat olabilir.

Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü

Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü en fazla iş imkanı bulunan ve yüksek maaş getirisi olan önlisans programları arasında yer alıyor. Bu bölümü okuyan öğrenciler Ağız, Diş, Çene Hastalıkları Cerrahisi; Diş Hekimliği Klinik Yardımcılığı; Dental Anatomi ve Morfoloji; Sterilizasyon Esasları ve Yöntemleri; Dental Maddeler ve Alet Bilgisi gibi derslerde eğitim görür. Mezun olduktan sonra üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastanesi, diş hastaneleri veya özel klinik / hastanelerde iş bulunabilir.

Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü mezunları diş hekimi, hastayı muayene ederken yardımcı olur ve gerekli ekipmanları hazırlar. Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri olarak işe başlayabilirsiniz. Ayrıca DGS ile Sağlık Yönetimi lisans programına geçiş mümkün.

Bilgisayar Programcılığı

Günümüzde bilgisayarlara olan ihtiyacımız her geçen gün artış gösteriyor. Bu nedenle Bilgisayar Programcılığı bölümü’nden mezun olanlar kısa sürede özel sektörde iş bulabilir. Veya kendi işini kurabilir. Uzun zamandır en iyi iki yıllık üniversite bölümleri arasında bulunuyor. Bölümde eğitim görenler Veri Tabanı Yönetimi, Nesneye Dayalı Programcılık, Ağ Sistemleri, Matematik ve Web tasarımı gibi alanlarda ders alıyor.

DGS ile Yazılım, Bilgisayar, Bilişim Sistemleri, Endüstri, Uzay vb. mühendislik alanlarına geçiş yapılabiliyor.

Fizyoterapi Teknikerliği

İki yıllık sağlık bölümleri arasında bulunan Fizyoterapi Teknikerliği, özellikle özel sektörde iş bulmanızı sağlar. KPSS Ön Lisans ile devlet hastanelerinde de çalışabilirsiniz. Fizyoterapi Teknikerliği bölümünde öğrenciler Fizyolojiye Giriş, Isı-Işık ve Hidroterapi, Temel Halk Sağlığı, Psikoloji Bilimi ve Masaj Uygulamaları gibi derslerde eğitim alır. Hastalık, kaza vb. sonrasında oluşan sakatlıklar, hareket yetersizliği vb. sorunların giderilmesine yardımcı olur.

İki yıllık fizyoterapi okuyanlar DGS ile Fizyoterapi bölümüne geçiş yaparak Fizyoterapi Uzmanı olabilir. Fizyoterapi Uzmanları’nın iş bulma olasılığı daha yüksektir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri en iyi iki yıllık üniversite bölümleri arasında yer alıyor. Taban puanı yüksek olmasına rağmen her sene binlerce kişi tarafından tercih edilir. En önemli nedeni ise iş bulmanın diğer bölümlere oranla daha kolay olmasıdır. Devlet atama yapmıyor ancak sivil havacılık şirketleri için bu meslek çok önemli. Bölümde Havacılıkta Yönetim ve Organizasyon, Sivil Havacılık, Dünya Kültürleri ve Destinasyonları, Kabinde Emniyet Yönetimi gibi dersler bulunuyor. Ayrıca İngilizcenizin çok iyi olması gerekir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri okuyanlar DGS ile dokuz farklı lisans programına geçiş yapabilir.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü’nden mezun olanlar KPSS Ön Lisans ile devlet kurumlarına atanabilir. Açık ve kapalı ceza infaz kurumları, Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ve Çocuk Eğitim Müdürlükleri’nde çalışma hakkı tanınır. Mezunlar ‘İnfaz Koruma Memuru’ olarak çalışabilir. Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü dersleri: Devlet Teşkilatı Ve Bakanlık Teşkilatı Yapısı, Ceza İnfaz Kurumlarında İnsan Hakları, Meslek Etiği, Psikoloji ve Mesleki Müdahale Teknik Ve Taktikleri’dir.

DGS’de başarılı olanlar Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sosyal Hizmetler lisans bölümlerine geçiş yapabilir.

Odyometri

Odyometri KPSS Ön Lisans ile en fazla atama yapılan bölümler arasında bulunuyor. Özellikle son birkaç senede atama sayıları bir hayli yükseldi. Odyometri mezunu olanlar Odyometri Teknikeri olarak devlet ve özel hastanelerde / kliniklerde iş bulabilir. Odyometri Bölüm Derslerinden bazıları: İşitme Cihazları, Çocuklarda Odyolojik Değerlendirme, Konuşma ve Dil Gelişimi, Akustik Fizik’tir. Odyometri Teknikeri kısaca gerekli ekipmanlarla kişilerin işitme testini gerçekleştirir.

Odyometri bölümünde okuyanlar DGS ile Odyoloji, Fizik, Fizik Mühendisliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Optik ve Akustik Mühendisliği lisans programlarına geçiş yapabilir.

Grafik Tasarım

Reklam, tanıtım, tasarım, pazarlama vb. konulara dair ilginiz varsa iki yıllık Grafik Tasarım bölümünü okuyabilirsiniz. Grafik Tasarım mezunları iletişim becerisi ve yetkinliğine göre kısa sürede iş bulabilir. Web site, kitap, afiş, dergi, ambalaj vb. birçok alanda tasarım yaparak para kazanabilirsiniz. İki yıllık Grafik Tasarım dersleri arasında Temel Sanat Eğitimi, Tipografi, Desen, Teknik Resim ve Estetik bulunur.

Grafik Tasarım bölümünde okuyanlar DGS ile dokuz farklı lisans programında eğitim görebilir.

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü

Veteriner Hekimlere yardımcı olmak için ara personel yetiştirmek amacıyla Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümü açılmıştır. Veteriner Hekimler’in yanında özel kliniklerde, çiftlikler, ilaç şirketleri, gıda kontrol merkezleri, hayvan hastaneleri, yem fabrikaları gibi birçok sektörde iş bulunabilir. Öğrenciler ikinci sınıfın bahar döneminde otuz gün staj eğitimi görmek zorundadır. Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümü derslerinden bazıları: Temel zooteknik, Veteriner laboratuvar teknikleri ve prensipleri, Laboratuvar hayvanlarını yetiştirme ve sağlığı, Temel veteriner patoloji’dir.

Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencileri DGS ile Veterinerlik, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Zootekni gibi lisans bölümlerine geçiş yapabilir.

Sosyal Hizmetler

Türkiye’de en fazla ihtiyaç duyulan önlisans programlarından biri Sosyal Hizmetler’dir. Sosyal Hizmet Mezunları huzurevi, kadın sığınma evi, belediyelerin sosyal yardım ve hizmet birimleri, çocuk esirgeme yurtları gibi yerlerde çalışabilir. KPSS Ön Lisans ile ataması yapılmasına rağmen bu oran çok düşüktür. Ancak özel kurumlarda iş olanağı oldukça fazladır. Sosyal Hizmetler Bölüm dersleri arasında Davranış Bilimleri, Sosyal Hizmet Kuruluşları, Temel bakım hizmetleri, İnsan davranışı ve sosyal çevre bulunuyor.

İki yıllık Sosyal Hizmetler öğrencileri DGS ile Sosyoloji ve lisans Sosyoloji programına 3. Sınıftan devam edebilir.

İlk Ve Acil Yardım

Uzun yıllardır İlk ve Acil Yardım bölümü en iyi iki yıllık üniversite bölümleri arasında bulunur. Devlet atamalarının diğer bölümlere göre daha fazladır ve özel sektörde iş bulma olasılığı daha yüksektir. Mezunlar İlk ve Acil Yardım Teknikeri veya Paramedik olarak adlandırılır. Paramedikler hastaların kısa sürede ve güvenli şekilde ambulansa ulaşmasını sağlar ve ilk müdahaleyi yapar. İlk ve acil yardım dersleri arasında Acil sağlık hizmetleri, Acil hasta bakımı, Anatomiye giriş, Beden eğitimi ve vücut geliştirme bulunur.

İlk ve Acil Yardım bölümü öğrencileri DGS ile Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik lisans programlarına geçiş yapabilir.

Uçak Teknolojisi

Uçak Teknolojisi iki yıllık İngilizce bölümler arasında bulunur. Ayrıca bazı üniversitelerde Türkçe veya karma dil olarak da eğitim verilebilir. Uçak Teknolojisi bölümü mezunları havaalanlarında ve havacılık şirketlerinde çalışmaktadır. Temel olarak hava araçlarının bakım ve onarımından sorumlu olurlar. Son yıllarda özel üniversitelerin bölümü açmasıyla birlikte iş olanağı da artmıştır. Uçak Teknolojisi derslerinden bazıları: Aerodinamik, Pistonlu Motorlar ve Uygulamaları, Uçak Bakım Uygulamaları, Uçak Göstergeleri ve Pervane’dir.

Uçak Teknolojisi bölümünde okuyan öğrenciler DGS ile on beş farklı lisans programında 3. Sınıf olarak eğitim alabilir.

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik

Evrensel dil İngilizce’yi öğrenerek her zaman iş bulabilirsiniz. Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik önlisans programı ile devlet kurumlarında ve özel sektörde iş bulmak mümkün. Mezun olanlar Dışişleri Bakanlığı, Seyahat Acenteleri, oteller, ithalat – İhracat Şirketleri ve farklı turizm firmalarında iş bulabilir. Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümünde Karşılaştırmalı Dilbilgisi, Dinleme ve Konuşma Becerileri, Kelime ve Kompozisyon, Çeviri Yöntemleri dersleri vardır. Bölümün eğitim süresi iki yıldır ancak bir yıl da hazırlık sınıfında eğitim görülür.

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümünde okuyanlar DGS ile Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, Çeviribilim lisans programlarına geçiş yapabilir.

Sizlere en iyi 2 yıllık üniversite bölümleri ile ilgili bilgi vermeye çalıştık. Umarız içeriği beğenmişsinizdir.

Kategoriler Üniversite Bölümleri

Sağlık Bakanlığı sağlık teknikeri alımı kontenjanları, KPSS atanma puanı nedir?

Sağlık Bakanlığının 11 bin sürekli işçi, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ve sözleşmeli personel olmak üzere toplam 42 bin işçi ve personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Atama yapılacak 30 bin sözleşmeli sağlık personelinden 15 bin 'si tıbbi sekreterlerden, 5 bin 'i ise hemşirelerden oluşacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Teknikeri alımı başvuruları ne zaman?

Adaylar tercihlerini 30 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresini girerek yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Teknikeri kadro ve branş dağılımı

  1. Sağlık Teknisyeni Anestezi 79 (Ortaöğretim),

  2. Sağlık Teknisyeni Çevre Sağlığı 15 (Ortaöğretim),

  3. Sağlık Teknisyeni İlk ve Acil Yardım (Ortaöğretim),

  4. Sağlık Teknisyeni Laboratuvar 69 (Ortaöğretim),

  5. Sağlık Teknisyeni Röntgen (Ortaöğretim) 89,

  6. Sağlık Teknikeri Adli Tıp 23 (Ön Lisans),

  7. Sağlık Teknikeri Ağız Diş Sağlığı (Ön Lisans),

  8. Sağlık Teknikeri Ameliyat (Ön Lisans),

  9. Sağlık Teknikeri Anestezi (Ön Lisans),

  10. Sağlık Teknikeri Çevre Sağlığı 83 (Ön Lisans),

  11. Sağlık Teknikeri Diş Protez 98 (Ön Lisans),

  12. Sağlık Teknikeri Diyaliz (Ön Lisans),

  13. Sağlık Teknikeri Eczane (Ön Lisans),

  14. Sağlık Teknikeri Elektronörofizyoloji 25 (Ön Lisans),

  15. Sağlık Teknikeri Evde Bakım (Ön Lisans),

  16. Sağlık Teknikeri Fizik Tedavi (Ön Lisans),

  17. Sağlık Teknikeri İlk ve Acil Yardım (Ön Lisans),

  18. Sağlık Teknikeri İş ve Uğraşı Terapisi 49 (Ön Lisans),

  19. Sağlık Teknikeri Laboratuvar (Ön Lisans),

  20. Sağlık Teknikeri Odyometri (Ön Lisans),

  21. Sağlık Teknikeri Ortopedi (Ön Lisans),

  22. Sağlık Teknikeri Patolojik Anatomi 49 (Ön Lisans),

  23. Sağlık Teknikeri Radyoterapi 27 (Ön Lisans),

  24. Sağlık Teknikeri Röntgen (Ön Lisans),

  25. Sağlık Teknikeri Tıbbi Sekreter (Ön Lisans),

  26. Sağlık Teknikeri Yaşlı Bakım (Ön Lisans),

  27. Sosyal Çalışmacı 89 (Lisans),

Sağlık teknikeri KPSS Atama Taban Puanları

Sağlık Bakanlığı /5 yılında yaptığı Sağlık teknikeri alımlarda oluşan taban puan 77, olurken tavan puan ise 89, puan olmuştur.

Sağlık Teknikeri Ne Demek?

Sağlık teknikeri; Sağlık Bakanlığı'na ait idari kurumlarda, sağlık ocaklarında, hastanelerde ve acil servislerde çalışabilen, temel sağlık bilgisi ve becerisine sahip, nitelikli sağlık çalışanıdır. Aynı zamanda evrak ve cihaz hazırlama süreçlerinde de görev alan yetkili kişilerdir.

Sağlık Teknikeri Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

  • Sağlık Bakanlığı'na ait kamu kurum ve kuruluşlarında görev alabilen sağlık teknikerinin görevleri arasında;

  • Hastaları karşılamak ve muayene işlemleri için onları ilgili birimlere yönlendirmek,

  • Çalıştığı alanı temiz ve düzenli tutmak,

  • İlgili birimdeki yetkili kişilerin izni doğrultusunda hastaların yürümesi ve hareket etmesine yardımcı olmak,

  • Hastaların sağlık durumlarında yaşanan değişiklikleri yetkili kişilere iletmek,

  • Yetkili kişilerin kontrolleri doğrultusunda hastaların egzersiz yapmalarına yardımcı olmak,

  • Sağlık alanında kullanılacak aletlerin temizliğini yapmak ve işlemler için hazırlamak,

  • Bulunduğu alandaki evrak işlerinin düzenini ve takibini sağlamak, yer alır.

Sağlık Teknikeri Olmak İçin Gerekenler

Sağlık teknikeri olabilmek için üniversitelerin sağlık meslek yüksekokuluna bağlı acil bakım teknikerliği, paramedik, diş protez, ağız diş sağlığı, ambulans ve ilk bakım, ilk ve acil yardım, eczane teknikerliği, anestezi, ameliyathane teknikerliği gibi 2 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden mezun olan kişiler eğitim gördüğü alana göre uzmanlık kazanabilir. Örneğin eczane teknikerliği bölümünü seçenler eczanelerde; anestezi bölümünü seçenler ameliyathanelerde anestezi uzmanına yardımcı olarak çalışabilir.

Sağlık Teknikeri Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?

Sağlık teknikeri olmak için seçilen sağlık alanına göre eğitimler alınması gerekir. Ağız diş sağlığı bölümünü seçenler ile paramedik bölümü seçenlerin eğitim konuları birbirinden farklı olabilir. Tüm alanlarda ortak alınması gereken eğitimler arasında;

  • Etik ilkeler, gibi konular yer alır.

Sağlık teknikeri maaşları ne kadar?

Sağlık teknikeri poziyonunda çalışanların kariyerlerinde ilerledikçe çalıştıkları pozisyonlar ve aldıkları ortalama maaşları da artmaktadır.

  • Ortalama Sağlık teknikeri maaşları TL.

  • En düşük Sağlık teknikeri maaşları TL,

  • En yüksek Sağlık teknikeri maaşları TL’dir.

Laborant Önlisans Atamaları KPSS Taban Puanları (Son 5 Yıl)

KPSS Önlisans mezunu atamalarına göre Laborant taban puanları ve ilgili kurumlar aşağıda listelenmiştir. Tabloda Laborant KPSS atama taban puanları en son alımları bulunmaktadır.

Laborant Atamaları KPSS Taban Puanları

Laborant olmak için Sağlık Meslek Yüksekokullarına bağlı olarak eğitim veren iki yıllık Tıbbi Laboratuvar Teknikeri önlisans programından mezun olma şartı bulunmaktadır.

KPSS’den en az 70 puan alması gerekmektedir. Bütün bu koşullar sağlandıktan sonra kadro açığı olması durumunda icra memurluğu pozisyonunda görev alınabilmektedir.

Laborant atamalarında belirttiğimiz nitelikler kurum ve kuruluşlara göre farklılık göstermektedir. Atamalarda tercihte bulunmadan tercih kılavuzunun dikkatle okunması gerekmektedir.

Kadro UnvanıAtama YılıAranan NiteliklerToplam KontenjanYerleşenEn Düşük Taban PuanEn Yüksek  Puan
LABORANT/11187,87,
LABORANT/11183,83,
LABORANT/2,,161678,89,
LABORANT/1,22
LABORANT/2,1192,92,
LABORANT/1,4486,92,

Nitelik kodlarının açıklamaları:

 Tarımsal Laboratuvar, Laboratuvar, Laboratuvar Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.
 Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.
 Güvenlik Tahkikatının Olumlu Sonuçlanması

KPSS Önlisans Puan Hesaplama

KPSS Önlisans Atama Taban Puanları

KPSS Lisans Atama Taban Puanları

KPSS Ortaöğretim Atama Taban Puanları

* Yazılarımız tamamen bilgi amaçlıdır. Tercih yapacak adayların Ösym Kılavuzunu incelemeleri gerekmektedir.

Laborant Atamaları KPSS Taban Puanları (Önlisans) , Laborant Atamaları KPSS Taban Puanları (Önlisans) , Laborant Atamaları KPSS Taban Puanları (Önlisans) , Laborant Atamaları KPSS Taban Puanları (Önlisans) , Laborant Atamaları KPSS Taban Puanları (Önlisans) , Laborant Atamaları KPSS Taban Puanları (Önlisans)

KPSS Taban Puanları (Önlisans), Laborant Atamaları KPSS Taban Puanları (Önlisans)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir