imei vergi iadesi / Hataen veya Fazladan Yatırılan IMEI Kayıt Harcı Nasıl Geri Alınır? - VERGİ DOSYASI

Imei Vergi Iadesi

imei vergi iadesi

seafoodplus.info

Türkiye'den Gürcistan'a ucuz telefon akını: 15 bin lira fiyat farkı çıkınca kuyruk oluştu

Türkiye'den Gürcistan'a ucuz telefon akını: 15 bin lira fiyat farkı çıkınca kuyruk oluştu

Son dönemde Iphone telefonlarının Gürcistan'da Türkiye'ye göre daha uygun fiyatla satılması nedeniyle Türkiye'den Gürcistan'a yönelik bir telefon turizmi , Sputnik Türkiye

T+

T+

T+

türkiye

türkiye

gürcistan

batum

iphone

iphone fiyatları

vergi

/html/head/meta[@name='og:title']/@content

/html/head/meta[@name='og:description']/@content

seafoodplus.info

Komşu ülke Gürcistan’da Iphone telefon fiyatları vergilerden kaynaklı, 15 bin lira daha uygun olunca Türkiye’nin bir çok şehrinden günübirlik gelenler Gürcistan'ın Batum şehrine akın ediyor.Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapısı durumundaki Sarp Sınır Kapısı'nda bu kez telefon trafiği yaşanıyor. Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı iPhone 14 serisinde Türkiye'deki fiyatlar 30 bin ile 57 bin lira arasında değişirken, yurt dışında bu fiyatlar vergilerden kaynaklı düşük olunca Sarp Sınır Kapısı'nı kimlikle geçerek günübirlik Gürcistan’a giden Türk vatandaşları, Batum kentinde Apple Store’den aldıkları telefonları vergi iadesiyle 15 bin liraya kadar daha ucuza alabiliyor. Yurt dışı seyahatlerinde bireysel olarak telefon getirmek isteyen kullanıcıların Türkiye dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekiyor. Pasaporta işlenen bu kayıt sonrasında telefon kullanıma açılabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de konuyla ilgili karar yayınlanırken, buna göre yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. IMEI kayıt harcı TL’den TL’ye çıkarıldı. yılında ise IMEI kayıt ücretinin 6 bin 91 TL olması bekleniyor.Yıl sonuna kadar aldıkları telefonlar için yılında daha yüksek kayıt ücreti bedeli ödemek istemeyenler özellikle hafta sonları Gürcistan'a akın ederken, aldıkları telefonlarının hem IMEI kayıtlarını yapmak hem de vergi iadesi (tax free) yaptırarak ülkemize göre 15 bin liraya kadar uyguna almış oluyorlar. Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşların kimi gelmişken tatil yapıyor, kimi ise günü birlik telefon alıp ülkesine geri dönüyor. Sarp Sınır kapısında geçişler sorun yaşanmazken, Batum’da mağazalardan aldıkları telefonlarda vergi iadesi yapmak isteyenlerin Gürcistan tarafında tax free banklarında büyük yoğunluğa sebep seafoodplus.infoul’dan Batum’a telefon almaya geldiğini ifade eden Ömer Faruk Kaşarcıoğlu, geçişlerde yoğunluk olduğunu ifade ederek, Apple mağazalarında yoğunluktan kaynaklı isdediği telefonların da bulunmadığını söyledi. mağaza gezerek zor bir şekilde telefon bulduğunu ifade eden Kaşarcıoğlu, “Gelirken 1 saat içinde girdik. Fakat çıkarken saat sürüyor. Türkiye’de KDV’si çok. Bu tarafta ise hem tax free alıyorsun hem de KDV yok” seafoodplus.infoye’den gelen bir başka İphone kullanıcısı ise “Bizzat telefon için geldim Batum’a. iPhone 14 Pro ’lik olanı aldım. 24 bin Türk lirasına. Gümrükte 2 bin lira iadesi oldu. Türkiye fiyatı ise bin arası civarında” seafoodplus.infoul’dan hem gezmek için hem de telefon almaya Batum’a geldiğin ifade eden Anıl Gül ise, “İphone 13 pro Max GB'lık telefonu 24 bin liraya aldım. Bin lira da tax free geri almış oldum. Yani 21 bin liraya geliyor. Türkiye’de bu telefonu alırsam yaklaşık 42 bin liraya almış oluyordum. Yani 20 bin liraya kadar karım olmuş oldu” ifadelerini kullandı.

türkiye

gürcistan

batum

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

SON HABERLER

tr_TR

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

seafoodplus.info

Sputnik Türkiye

[email protected]

+

MIA „Rosiya Segodnya“

Sputnik Türkiye

türkiye, gürcistan, batum, iphone, iphone fiyatları, vergi

türkiye, gürcistan, batum, iphone, iphone fiyatları, vergi

Komşu ülke Gürcistan’da Iphone telefon fiyatları vergilerden kaynaklı, 15 bin lira daha uygun olunca Türkiye’nin bir çok şehrinden günübirlik gelenler Gürcistan'ın Batum şehrine akın ediyor.

Türkiye'nin Kafkaslar ve Orta Asya'ya açılan kapısı durumundaki Sarp Sınır Kapısı'nda bu kez telefon trafiği yaşanıyor.

Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında tanıttığı iPhone 14 serisinde Türkiye'deki fiyatlar 30 bin ile 57 bin lira arasında değişirken, yurt dışında bu fiyatlar vergilerden kaynaklı düşük olunca Sarp Sınır Kapısı'nı kimlikle geçerek günübirlik Gürcistan’a giden Türk vatandaşları, Batum kentinde Apple Store’den aldıkları telefonları vergi iadesiyle 15 bin liraya kadar daha ucuza alabiliyor.

Yurt dışı seyahatlerinde bireysel olarak telefon getirmek isteyen kullanıcıların Türkiye dışından getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekiyor. Pasaporta işlenen bu kayıt sonrasında telefon kullanıma açılabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de konuyla ilgili karar yayınlanırken, buna göre yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. IMEI kayıt harcı TL’den TL’ye çıkarıldı. yılında ise IMEI kayıt ücretinin 6 bin 91 TL olması bekleniyor.

Yıl sonuna kadar aldıkları telefonlar için yılında daha yüksek kayıt ücreti bedeli ödemek istemeyenler özellikle hafta sonları Gürcistan'a akın ederken, aldıkları telefonlarının hem IMEI kayıtlarını yapmak hem de vergi iadesi (tax free) yaptırarak ülkemize göre 15 bin liraya kadar uyguna almış oluyorlar. Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşların kimi gelmişken tatil yapıyor, kimi ise günü birlik telefon alıp ülkesine geri dönüyor. Sarp Sınır kapısında geçişler sorun yaşanmazken, Batum’da mağazalardan aldıkları telefonlarda vergi iadesi yapmak isteyenlerin Gürcistan tarafında tax free banklarında büyük yoğunluğa sebep oluyor.

İstanbul’dan Batum’a telefon almaya geldiğini ifade eden Ömer Faruk Kaşarcıoğlu, geçişlerde yoğunluk olduğunu ifade ederek, Apple mağazalarında yoğunluktan kaynaklı isdediği telefonların da bulunmadığını söyledi. mağaza gezerek zor bir şekilde telefon bulduğunu ifade eden Kaşarcıoğlu, “Gelirken 1 saat içinde girdik. Fakat çıkarken saat sürüyor. Türkiye’de KDV’si çok. Bu tarafta ise hem tax free alıyorsun hem de KDV yok” dedi.

Osmaniye’den gelen bir başka İphone kullanıcısı ise “Bizzat telefon için geldim Batum’a. iPhone 14 Pro ’lik olanı aldım. 24 bin Türk lirasına. Gümrükte 2 bin lira iadesi oldu. Türkiye fiyatı ise bin arası civarında” dedi.

İstanbul’dan hem gezmek için hem de telefon almaya Batum’a geldiğin ifade eden Anıl Gül ise, “İphone 13 pro Max GB'lık telefonu 24 bin liraya aldım. Bin lira da tax free geri almış oldum. Yani 21 bin liraya geliyor. Türkiye’de bu telefonu alırsam yaklaşık 42 bin liraya almış oluyordum. Yani 20 bin liraya kadar karım olmuş oldu” ifadelerini kullandı.

Vergi iadesi (Tax refund) nasıl alınır&#;

Tax free alışveriş nedir&#;

“Tax Free / Tax Refund” tatilci için bir mutluluk kaynağıdır. Yurtdışında yaptığınız alışveriş miktarına göre bir para iadesi alırsınız ve o aldığınız tutar 20 Euro bile olsa içinizde bir mutluluk oluşturur.

Vergi iadesi için yapılması gerekenler nelerdir, ne kadar iade alınır?

Öncelikle ne kadar iade alınabileceği her ülkede farklılık gösterebilir. Ayrıca aldığınız ürünlerdeki KDV oranı da tabii ki iade tutarını etkilemektedir. Genellikle elektronik ürünlerde yüksek olan KDV, giyim vs. tarzı ürünlerde daha düşük olabilmektedir. Ortalama olarak ürünlerin etiket fiyatlarının %10 u mertebesinde iade alınabilmektedir. Tabii satın alınan her ürün için iade almak mümkün değil. Örneğin hizmet ile alakalı harcamalar (Otel konaklaması, ulaşım giderleri gibi) ile yemek yiyecek ve içecek gibi harcamalar için Tax Refund alınamıyor.
Vergi iadesi alabilmek için satın aldığınız ürünlerin ödemesini yaparken Tax Free&#;den yararlanmak istediğinizi belirtmeniz gerekir. Bu durumda mağaza görevlisi Tax Free Formu hazırlar. Bazen ev adresinize kadar doldurtuyorlar, bazen sadece fatura tutarı ve iade tutarını doldurup kalanını size bırakıyorlar. Bu arada her mağazada bu olay olmayabiliyor, olanlarda genelde kapı girişlerinde Global Blue vs.  gibi Tax Free hizmetleri veren şirketlerin etiketleri oluyor. Etiket yok ise alışveriş öncesi görevlilere sorulabilir olup olmadığı. Bir de bazı mağazalarda bir minimum tutar belirlenmiş olabiliyor. Yani ancak bir seferde mesela 80 Euro ve üzeri alışveriş yaparsanız Tax Free formu doldurtuyorlar. Tatiliniz süresince bu formları biriktiriyorsunuz ve en son, ülkeden ayrılacağınız yerde (genellikle havaalanında yani) Tax Free noktalarından vergi iadenizi alıyorsunuz.

     

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir