gaziantep polonya konsolosluğu / Polonya Vize Merkezi, Gaziantep

Gaziantep Polonya Konsolosluğu

gaziantep polonya konsolosluğu

Polonya Vize Başvuru , Gaziantep

Telefon/Faks

0 50 63

Eposta

[email protected]

Değerli ziyaretçilerimiz, Euroasia Global Visa Services Gaziantep şubemiz tarafından sizler için hazırlamış olduğumuz Polonya vize başvurularına dair gerekli, güncel ve detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı sayfamıza hoş geldiniz.

İlerleyen sayfalarımızda başta Gaziantep Nizip, Şahinbey, Oğuzeli, Yavuzeli, Araban, Şehitkamil, İslahiye, Karkamış ve Nurdağı ilçelerimiz başta olmak üzere Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman gibi çevre illerimizden yapmak istediğiniz vize başvuruları ait tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.

Polonya Vizesi Kimlere Gerekir? Gaziantep

Polonya Schengen vize uygulamasına üye ülkelerden birisidir. Bu nedenle Polonya seyahati gerçekleştirmek isteyen Bordo (Umuma Mahsus) pasaport sahiplerinin seyahatleri öncesinde mutlaka geçerli bir vize almaları gerekmektedir. Polonya seyahati yapmak isteyen Siyah (Diplomatik), Yeşil (Hususi) ya da Gri (Hizmet) pasaport sahiplerinin vize almalarına gerek olmadan gün içerisinde 3 ayı aşmamak kaydıyla seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Polonya Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir? Gaziantep

Euroasia GVS Gaziantep şubemiz tarafından sizler için aşağıda belirttiğimiz kategoriler için vize başvurusu yapabilirsiniz.

Polonya seyahatiniz için ihtiyacınız olan belge listelerine ilgili kategori bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz. Seyahat amacınıza uygun kategori bulunmuyor ya da seyahatinizin hangi kategoriyle eşleştiğini bilmiyorsanız, aklınıza takılan tüm sorular için 50 02 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir ya da [email protected] adresimizden bize e-posta yollayarak ulaşabilirsiniz.

Polonya Vize Başvuru Formu Gaziantep

Polonya seyahati yapmak isteyenlerin doldurmaları zorunlu ve seyahatleri için en gerekli belge olan Polonya vize başvuru formu dosyalarınız hazırlık sürecindeyken internetten online olarak doldurulur, örneği alınarak dosyalarınızın arasına konulur. Başvuru formu doldurulurken girilen eksik, hatalı ya da gerçeğe aykırı bilgi girişleriniz başvurunuzun uzamasına hatta reddedilmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle uzmanlarımız bu konuda size gereken desteği vererek sizden gelen bilgilerle formunuzu doldurur ve sizi bu dertten kurtarır.

Polonya Vizesi Kaç Gün İçerisinde Tamamlanır? Gaziantep

Gerçekleştirilecek olan Polonya vize başvuruları yaklaşık olarak 15 iş gününde tamamlanır. Bu süre ortalama gün belirtmekle birlikte konsolosluk dönemsel yoğunlukları, konsolosluk yetkilileri tarafından istenen ek belge talebi ve Polonya resmi tatilleri gibi nedenlerle uzayabilmektedir. Bu nedenle seyahatinizde herhangi bir gecikme yaşamak istemiyorsanız, seyahatinizden en az ay önce bizimle iletişime geçmenizi öneriyoruz.
50 02 numaralı telefonumuzdan veya [email protected] adresimize e-posta yollayarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Polonya Vizesi Nasıl Alınır? Gaziantep

Tüm ülkelerde olduğu gibi Polonya’nın da vize işlemleri için uyguladığı birtakım prosedürler ve aşamalar söz konusudur. Sizler için bu aşama ve prosedürleri adım adım listeledik:

  • Seyahat Amacınızın Belirlenmesi: Müşteri temsilcilerimiz sizlerle görüşme sağlayarak, dinleyerek ve sorular yönelterek hangi amaç için seyahat edeceğinizi belirler.
  • Gerekçenize Uygun Belgelerin Hazırlanması: Seyahat sürenize göre, meslek bilgilerinize göre ve seyahat gerekçenize göre konsolosluk yetkilileri tarafından sizden istenen belgelerin listesi bilgilerinize sunulur. İstenen belgeler hazırlanırken hangi belgeye nasıl ve nereden ulaşacağınız konusunda bilgilendirilirsiniz.
  • Belgelerinizin Kontrol Edilmesi ve İncelenmesi: Hazırlayıp kurumumuza ulaştırdığınız belgeler uzmanlarımız tarafından detaylı bir şekilde incelenir ve kontrol edilir. Belgelerinizde eksik, gerçeğe aykırı ya da hatalı belge olması halinde aranarak bilgilendirilirsiniz.
  • Polonya Vize Başvuru Formunun Doldurulması: Konsolosluk yetkililerinin incelediği ilk belge olması ve seyahatiniz için en önemli belge niteliği taşıması nedeniyle Polonya vize başvuru formunu doldurmak ayrı bir tecrübe ve bilgi birikimi gerektirmektedir. Uzmanlarımız bu konuda son derece tecrübe sahibi olmakla beraber gereken tüm girişlerinizi yaparak formunuzu hazırlar ve size sadece imzalamak kalır.
  • Polonya Vize Başvuru Ücretinin Ödenmesi: Başvurunuzun işleme alınması için yerine getirmeniz gereken ön koşul başvuru ücretinizi ödemektir. Başvuru ücreti tüm harç bedelleri, danışmanlık hizmet bedelimiz, işlem ücretlerimiz ve diğer giderlerden meydana gelmektedir. Başvuru ücretinizi dilerseniz banka hesabımıza transfer ederek ödeyebilir dilerseniz de ofisimize ziyarette bulunarak ödeyebilirsiniz.
  • Randevunuzun Alınması: Polonya vize başvuruları randevu sistemine göre planlanır ve bu sisteme göre dosya kabulü yapılır. Yetkililerimiz sizlerle irtibat kurarak sizin için en uygun zamana randevunuzu alır ve planlamanızı yapar.
  • Dosyanızın ve Biyometrik Verilerinizin Sunulması: Polonya vize başvurularının işleme alınması için parmak izinizin verilmiş olma şartı bulunmaktadır. Parmak izinizin verilme aşaması sona erdikten sonra yetkilimiz arka planda dosyanızın teslim edilmesi ve başvurunuzun işleme alınması gibi geriye kalan tüm prosedürleri tamamlar
  • Konsolosluk Değerlendirmesi ve Başvurunuzun Takip Edilmesi: Konsolosluk yetkililerinin başvurunuzu değerlendirmeye almasıyla birlikte yetkililerimiz başvuru durumunuzu günlük olarak takip eder ve sorgular. Başvurunuzla ilgili tüm gelişmelerden haberdar edilirsiniz.
  • Pasaportunuzun Teslim Edilmesi: Vize başvurunuzun tamamlanmasıyla birlikte yetkililerimiz pasaportunuzu konsolosluktan teslim alır ve arayarak size bilgi verir. Pasaportunuzu nasıl almak istediğiniz size kalmış isterseniz kargo ile gönderilmesini talep edebilir isterseniz de ofisimize uğrayarak teslim alabilirsiniz.

Polonya Vize Başvurusu İçin Şahsen Bulunmak Gerekir Mi? Gaziantep

Schengen vize uygulamasında bulunan tüm ülkelerde olduğu gibi Polonya içinde parmak izi verme zorunluluğu bulunmaktadır. Parmak izi vermek için şahsen başvuru merkezine gelmeniz gerekmektedir. Parmak izi verme aşamanızda kurumumuzdan alacağınız danışmanlık hizmet bedeli kapsamında sizi bir yetkilimiz karşıar ve yetkilimizin rehberliği sayesinde bu aşamayı tamamlamış olursunuz.

Konsolosluk yetkilileri ihtiyaç duyduklarında sizi görüşmeye konsolosluğa davet edebilir. Bu sürekli olan bir uygulama olmayıp nadiren karşılaşılaşılan bir olaydır.

Polonya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Polonya Vizesi İşlemleri Hakkında

Polonya, T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. T.C. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi Türk vatandaşları gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla vizeden muaftırlar. Pasaport türü ne olursa olsun pasaportun geçerlilik süresi seyahat sonrası en az 3 ay olmalıdır. Polonya bir Schengen bölgesi üye devletlerinden biri olduğu için Polonya'ya seyahat öncesinden Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır. Polonya Schengen vizesi C tipi kısa süreli bir vizedir ve 90 günü geçmeyecek seyahatlerde turistik amaçlı, aile ve arkadaş ziyareti, kültürel etkinlik, eğitim ve araştırma, transit geçiş amaçlı olarak talep edilebilir. Polonya'ya yapılacak seyahatin amacı başvuru yapılması gereken vize türünü de belirlemektedir. Her bir vize türünde ortak evraklarla beraber o vize türüne istinaden özel evraklar da talep edilebilmektedir.

Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Polonya vizesi başvurusu yapabilmeleri için ilk önce pasaportlarının geçerlilik tarihi vizenin bitiş tarihinden itibaren asgari 3 ay daha geçerli olması gereklidir Evlilik veya boşanma nedeniyle soyadı değişikliği varsa pasaportun güncel şartlara uygunluğu kriteri aranmakta olup, pasaporttaki tüm bilgilerin kimlik bilgileriyle uyumlu olması gerekmektedir.

Önemli Not: Polonya Ankara Büyükelçiliği ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu 8 Mart tarihinden geçerli olmak üzere, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Ankara Büyükelçiliğinin görev bölgesi sınırlarını değiştirdiklerini bildirmiştir. Bu duruma istinaden, Polonya Konsolosluğu vize başvurularında bölge Türkiye çapında yetki alanı ayrımı yapmaktadır. Buna göre; İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Stambuł, Izmir, Iğdır, Izmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van illerinde ikamet edenler Polonya vizesi başvuru işlemlerini Polonya İstanbul Konsolosluğuna yaparken, bu illerin dışından yapılacak başvurular Polonya Ankara Büyükelçiliği tarafından kabul edilmektedir. Ankara, Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak gibi farklı bölgelerde bulunan illerde ikamet eden kişiler başvurularını Polonya Ankara Büyükelçiliğine yapmalıdırlar.

Polonya vizesi için gerekli evraklar Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Ankara Büyükelçiliğinin talep ettiği şekilde hazırlanmalıdır. Şirket evrakları, sponsor evrakları, maaş bordrosu, banka hesap özeti gibi evraklar vize başvuru sahibinin çalıştığı şirketten temin edeceği evraklardır. Aynı zamanda seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonlarının da hazırlanması gereklidir. Polonya vizesi için gereken evraklar vize başvuru başvurusunda bulunacak kişilerin Polonya seyahatlerinin amacını, seyahat masraflarını karşılamayı taahhüt eden mali kaynaklarının şeklini ve başvuru sahibinin seyahat sonrası ülkesine dönmesini kanıtlayan Türkiye'deki maddi bağların varlığını kanıtlayan belgeler olması gereklidir. Polonya vizesi için gereken evrakların dikkatli bir şekilde hazırlanması önem arz etmektedir. Evrakların geçerli olma koşulları, hangi evrakların fotokopisi hangi evrakların asıllarının beyan edileceği, seyahat amacını ve talep edilen vize türünü destekleyen belgeler olup olmadıkları evrakların ilk hazırlık aşamasında belirlenmelidir. İstenilen evrakların güncel olması önemlidir. Güncel olmayan evraklarla yapılan vize başvuru işlemleri konsolosluk tarafından reddedilmektedir. Polonya vizesi için evraklar, seyahat amacını destekleyen özellikte olmalıdır. Başvuru dosyasındaki tüm evraklar birbiriyle bağlantılı ve destekler biçimde olmalıdır. Şirket görev ya da izin yazısı, şahsi dilekçe ve başvuru formunda verilen bilgiler başvuru yapılan vize türünün dışında olmamalıdımonash.pwa Konsolosluğu başvuru yapıldığında ya da evraklar teslim edildikten sonra gerekli durumda ek evrak isteyebilmektedir.

Polonya vize ücreti, başvuruda bulunulan vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Kısa süreli C tipi Schengen vizesi ücretleri ile D tipi vize türü olan Polonya'da çalışma, oturum ya da eğitim amaçlı uzun süreli vizelerin ücretleri Polonya Konsolosluğu tarafından güncellenmektedir. Polonya vize başvuru işlemleri Polonya Konsolosluğunun yetkilendirdiği akredite vize merkezleri aracılığıyla yapılabilmektedir.

Polonya vizesi başvuru değerlendirilmesinde tek yetkili makam Polonya Konsolosluğudur. Polonya vizesi ortalama olarak 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak konsolosluğun ek evrak istemesi, konsolosluğun yoğun olması veya tatil günlerinde denk gelmesi halinde bu süreç uzayabilmektedir. Bu nedenle herhangi bir sorunla karşılaşılmaması için başvurunun seyahat tarihine en az 4 hafta en fazla 90 gün kala yapılması gereklidir.
Ek evrak talebi olduğu durumlarda evraklar tekrar incelemeye alınacağından işlem süresi uzayabilmektedir. Eksiksiz ve tam evraklarla başvuru yapmak bu nedenle önemlidir. Ek evrak isteği ya da randevu yoğunluğundan dolayı vize çıkış süresi 30 güne kadar uzayabilmektedir. Konsolosluk bazı durumlarda başvuru sahibini görüşmeye çağırabilmektedir.

Polonya Vizesi Nereden Alınır?

Polonya Konsolosluklarından veya Polonya Konsoloslukları tarafından yetkili kılınmış polonya vize başvuru merkezleri ve Polonya vize başvuru merkezlerine akredite edilmiş turizm ve seyahat acentalarına vize başvuruları gerçekleştirilerek kısa süreli (C Tipi) Polonya Schengen vizeleri alınabilinecektir.

Vize Başvurularında Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Polonya vize başvurularında kullanılacak pasaportların son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması zorunludur. Polonya Konsolosluğu, son 10 yıl içerisinde çıkarılmamış, vize başvuru sahibinin Polonya seyahati dönüşü en az 3 ay geçerliliği olmayan, deforme olmuş, yıpranmış, yeni görünümünü kaybetmiş ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için en az 2 boş sayfası olamayan pasaportlarla gerçekleştirilen vize başvurularını kabul etmemektedir.

Not: Polonya Konsolosluğu, Polonya vize başvuru merkezleri ve Polonya vize işlemleri üzerine faaliyet gösteren kurumlara sahte belgeler yapılacak vize başvuruları yasalara göre suçtur.

Polonya Konsolosluğu Vize Başvuru İşlemleri

Polonya'ya seyahat edecek olan kişiler vize başvurularını Polonya Konsolosluğu, Polonya Büyükelçiliği ve Polonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar ve Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acenteleri vasıtası ile yapabilirler. Polonya Konsolosluğu kısa süreli seyahat amacı taşıyan vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) doğrudan kabul etmemektedir. Kısa süreli vize işlemleri Polonya Konsolosluğu'nun yetkilendirdiği kurumlar ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acenteleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Ancak uzun süreli Polonya vizesi (oturum, çalışma, aile birleşimi) başvuruları söz konusu olduğunda Polonya Konsolosluğu'na veya Polonya Büyükelçiliği'ne şahsen başvuru yapılmalıdır. Polonya vize başvurusu, aracı kurumlara yapılmışsa dahi, başvuruların değerlendirilmesi ve onaylanması yetkisi Polonya Konsolosluğu'na aittir.

Polonya Konsolosluğu Biyometri İşlemi Hakkında

Polonya'ya seyahat edecek olan kişilerden, vize işlemleri sırasında Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi ibraz etmeleri istenmektedir. Kimlik sahteciliğini engellemek amacıyla yapılan biometri işleminde, veriler parmak izi merkezlerinde tespit edilir. Bu yüzden vize başvurusunda bulunan kişilerin kendilerinden alınması zorunlu olan biometrik veri( 10 parmak izi) için işlem esnasında hazır bulunmaları gerekmektedir.

İtalya, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılan ve her geçen gün biraz daha yaygın hale gelen biometri işlemi, 25 Eylül tarihinden itibaren Türkiye'de de kullanılmaktadır.

Siyasi liderler, aileleri ve beraberinde seyahat eden kişiler, uluslararası organizasyonlar tarafından resmi nedenlerle davet edilen kişiler, Krallar, hükümdarlar ve birinci derece yakınları (üye ülkelerin hükümetleri veya uluslararası organizasyonların resmi bir sebeple davet ettikleri zamanlarda), 12 yaşın altındaki çocuklar (şahsen başvuru yaptıkları takdirde) ve fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda olan kişiler biometri işleminden muaftır.

10 parmaktan daha az sayıdaki parmağın parmak izinin alınması mümkün ise, maksimum sayıda parmak izi alınır. Ancak parmak izi verilmesi önündeki engel geçiciyse, başvuru sahibi engelin ortadan kalkmasından sonra yapacağı ilk vize başvurusunda parmak izi vermelidir .

Dikkat! Biyometri işlemleri yapılırken başvuru sahibinin yapılacak işlemlerde sıkıntı yaşamamak adına parmaklarında kesik, hasar ya da kına olmamasına dikkat etmesi gerekmektedir. Fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumdaki kişilerin durumu destekleyen tıbbi rapor göstermeleri gereklidir.

Polonya Konsolosluğu Başvuru Bölgeleri

Polonya Konsolosluğu'na ya da Polonya Büyükelçiliği'ne vize başvurusunda bulunacak olan kişiler ve Polonya Konsolosluğu'na konsolosluk işlemleri için başvuru yapan Polonya vatandaşları başvurularını ikamet ettikleri ilde bulunan ya da bu ile en yakın olan Polonya Konsolosluğu'na yapmalıdır.

Polonya Konsolosluğu'na vize başvurusu ya da konsolosluk işlemleri başvurusu yapacak kişiler başvurularını yapmadan önce, İşlemlerinin hangi Polonya Konsolosluğu'nun yetki alanına girdiğini kontrol etmelidir.

İstanbul'da ve İstanbul'a yakın illerde ikamet eden kişiler vize konsolosluk işlemleri için Polonya İstanbul Başkonsolosluğu'na başvuruda bulunmalıdır. Polonya İstanbul Başkonsolosluğu görev bölgesi için tıklayınız.

Ankara ve Ankara çevresinde bulunan illerde ikamet eden kişilerin vize ve konsolosluk işlemleri Polonya Ankara Büyükelçiliği'nin yetki alanında yer almaktadır. Polonya Ankara Büyükelçiliği görev bölgesi için tıklayınız.

Polonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği dışında Antalya Fahri Konsolosluğu, İzmir Fahri Konsolosluğu ve Mersin Fahri Konsolosluğu bulunmaktadır. Bu illerde ikamet eden kişiler vize ve konsolosluk işlemleri için Polonya Fahri Konsolosluklarına başvuruda bulunabilirler.

Polonya Fahri Konsolosluklarının ya da Polonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezlerinin yalnızca başvuruları kabul ettikleri, karar konusunda yetkili olmadıkları unutulmamalıdır.

Polonya Konsolosluğu Vize ve Konsolosluk İşlemleri Hakkında Önemli Notlar

  • 18 yaşından küçük (reşit olmayan) kişiler vize başvurularını anne ve baba tarafından veya yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini gösterir muvafakatname ile yapmalıdır.
  • Vize başvurusunda kullanılacak seyahat belgesi vizenin bitiş tarihini takiben en az 3 ay daha geçerli olmalı ve seyahat belgesinde (pasaportta) vizenin belirtileceği en az iki boş sayfanızın olmaması durumunda, başvuru yapılmadan önce yeni bir pasaport alınmalıdır.
  • Polonya vizesi başvuruları 30 iş günü içerisinde sonuçlandığından Polonya Konsolosluğu vize başvurusu seyahat tarihinden en az 30 gün önce yapılmalıdır.
  • Polonya Konsolosluğu'na başvuruda bulunurken Polonya ve Türkiye resmi tatilleri (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) nedeniyle işlem sürelerinin uzaması söz konusu olabileceği için başvurunun bu tarihlere denk gelip gelmediğini göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Vize başvurusuyla ilgili herhangi bir durumda Ankara'daki Polonya Büyükelçiliği ya da İstanbul'daki Polonya Başkonsolosluğu, vize başvurusunda bulunan kişi ile fazladan bir görüşme talep edebilir.

Kimler Polonya Vizesi Alamaz?

Polonya Schengen vize müracaatında bulunacak kimseler istisnai durumları dışında işsiz ise, bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil ise ve ya teminat olarak gösterebileceği banka hesabı, tapu, araç ruhsatı ve Türkiye'de bağlayıcı etmenlerini ispat edememesi halinde potansiyel bir göçmen olarak kabul edilecek olması sebebi ile vize işlemlerini başarılı bir şekilde sonlandırma durumu düşük bir olasılık olacaktır.

Bu ve benzeri koşullara sahip Polonya vize başvurularında bulunacak kimselerin yukarıda belirtilmiş bilgileri göz önünde bulundurarak ve bu bilgileri teyit ederek vize başvurularına bu bilgiler dahilinde başlamalı Polonya seyahatlerini vize başvurularının başarılı bir şekilde sonuçlanmasının ardından planlamalıdırlar.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır