kartondan güzel şeyler yapımı / Kartondan ev nasıl yapılır? Basit malzemelerle kartondan ev yapımı

Kartondan Güzel Şeyler Yapımı

kartondan güzel şeyler yapımı

Kartondan ev nasıl yapılır? Basit malzemelerle kartondan ev yapımı

Özellikle anneler çocukların evde çok çabuk sıkıldığını söylerler. Satın alınan her oyuncak bir süre sonra esprisini kaybeder ve bu sıkılmalar aynı döngüde devam eder. Böyle zamanlarda maket oyuncaklar yapmak hem çocuklara iyi gelir hem de ebeveynlerle birlikte zaman geçirilmiş olur. İşte tam da böyle zamanlarda size iyi bir alternatif olacak kartondan ev yapımını tavsiye ediyoruz. Peki kartondan ev nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

kartondan ev Malzemeleri

İstediğiniz ev büyüklüğü kadar karton parçaları

Kağıt havlu ruloları

Biraz ip (tercihen hasır)

Yapıştırmak için sıcak silikon

Evin içinde kullanabileceğiniz küçük oyuncaklar (araba, bebek, taş, kozalak)

kartondan ev nasıl yapılır?

Büyük bir kartonu zemin olarak kullanın.

Üzerine kağıt havlu ruloları ile ister 2 ya da 3 katlı olacak şekilde karton parçalarını yapıştırın.

Aralarına ipleri gererek köprü yapın. Yine rulonun tabanına aynı ölçüde yuvarlak karton yapıştırarak ve iki ucundan ip geçirerek salıncak yapın.

Uzunca bir karton parçasına kaydırak şekli vererek onu da sabitleyin.

Sonrası tamamen hayal gücünüze kalmış. İstediğiniz şekli vererek, dilediğiniz oyuncaklarla evinizi renklendirebilirsiniz. Hatta oyuncakları yerleştirmeden önce kartondan evinizi parmak boyalarla boyayabilirsiniz bile… İyi eğlenceler dileriz.

False

Bir kartondan bir kutu nasıl yapılır. Yuvarlak bir kutu yapımında ustalık sınıfı

İçerik

Güzel ve orijinal bir hediyeyi kendi ellerinizle paketleyebilirsiniz. Yaratma sürecinin kendisi size birçok olumlu duygu getirecek ve ayrıca para biriktirecek ve ruhunuzun ve sevginizin bir parçasını vereceksiniz. Kartondan kendi ellerinizle kare bir kutu oluşturmak için biraz çaba, hayal gücü, sevgi ve bazı araç ve gereçlere ihtiyacınız olacak:

Hazır şablon

Herhangi bir karton kutu bir şablonla başlar. Onsuz, güzel ve temiz bir hediye paketi oluşturmanız zor olacaktır. Sadece ambalaj olarak değil, aynı zamanda takı, iplik, iğne ve diğer küçük şeyleri saklamak için bir kutu olarak da kullanılabilecek birkaç kutu şablonu hazırladık. Çok sayıda şablon varyasyonu var, kendiniz bir tasarım oluşturabilirsiniz. Size tavsiyemiz: önce bir gazeteden veya kalın bir dergi sayfalarından bir kutu oluşturmaya çalışın ve ardından son halini alın.

Şablonun, kutuyu görmek istediğiniz boyuta büyütülmesi gerekir. Daha sonra basılması ve kartona aktarılması gerekir. Noktalı çizgiler kıvrımlardır. Bu çizgilerin üzerinden geçmek için yazı yazmayan bir kalem veya bir makasın kalın kenarını kullanın ve kartonun kolayca içeri girmesi ve istediğiniz gibi katlanması için kıvrımları işaretleyin. Kendi elinizle kare bir karton kutu yapmak, özellikle tutkal kullanımı gerektirmeyen desenler kullanıyorsanız, armut bombardımanı kadar kolaydır:

Tek bir damla tutkal olmadan oluşturulabilecek birkaç karton kutu şablonu daha sunuyoruz.

Her şey yapının tuttuğu ve parçalanmadığı özel "kancalar" ile ilgilidir. Neyse gelelim dekora.

Kendin yap kare karton kutu (özellikle karton kalınsa) çeşitli tarzlarda ve farklı teknikler kullanılarak dekore edilebilir. Dekupaj olabilir, kalın karton bu tekniğe dayanabilir, quilling tekniği, çeşitli malzemelerden çiçekler kullanılarak yapılmış bir kompozisyon olabilir. Aplikler, kurdeleler, boncuklar, taşlar, yapay elmaslar ve diğer süslemeleri de kullanabilirsiniz. Tasarımın çok kaba ve çirkin görünmemesi için detayları aynı tarzda seçmeye çalışın. Kutuyu dekorla tamamen süslemek gerekli değildir, bazen sadece kraft kağıdı veya kartonun dokusu ve normal hassas saten kurdele yeterlidir.

Kutunun içini de süslemeyi unutmayın. Bundan, tamamlanmış formuna bağlı olacaktır. Kutunun içine yumuşak bir saten yastık koyabilir, içini folyo, duvar kağıdı, hediye kağıdı ve diğer malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Dantel malzemesi kutunun tasarımında çok güzel görünüyor - ambalaj böyle bir rustik veya rustik tarzda elde ediliyor.

Dekorasyon için ilginç bir baskıya sahip çuval bezi ve kalın duvar kağıdı da kullanabilirsiniz. Bu tür kutular, eşyaları, küçük parçaları, mücevherleri saklamak için kullanılabilir. İç kısımdaki kartondan bölmeler yapılırsa, bu, hediye olarak sunulabilecek mücevherler, düğmeler ve diğer önemsemeler için gerçek bir organizatör olacaktır.

Hediyenin amaçlandığı kişinin düşkün olduğu hobiyi düşünün. Belki seyahat etmeyi seviyor ve kutu pullarla süslenebilir, çiçekleri sever, sonra çiçek teması kullanır, araba ve teknoloji aşığıdır, sonra bu hobiye özgü bazı ayrıntıları kullanır.

Sıradan posta pulları bile kendin yap karton kutu için özgün bir tasarım olabilir.

Kendi ellerimizle bir şablon oluşturuyoruz

Kendi elinizle bir kare kutu için bir şablon oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için, ana malzemenin bir sayfasında gerekli boyutta bir kare çizmeniz gerekir. Ardından, her köşeden kutunun yüksekliğini istediğiniz kadar düz çizgiler çizmeniz gerekir. Kutu için ayrıca paketin kendisinden tam anlamıyla 2 mm daha büyük olacak bir kapak yapmanız gerekir.

Karton desen parçalarını yapıştırmak için çift taraflı bant, PVA tutkalı veya tutkal tabancası kullanın. Hediyeniz çok ağır değilse ince çok renkli karton da kullanabilirsiniz.

Lego parçası şeklinde karton kutu

Bu kare kutu için her iki tarafı da renkli olması gereken oldukça ince bir kartona ihtiyacımız var. Çocuklar bu paketi çok sevecek; içine tatlılar, tasarım oyuncaklar, küçük çocuk takıları, koleksiyon arabaları ve diğer hediyelik eşyaları saklayabilirsiniz.

İlk önce bir şablon oluşturmanız, yazdırmanız ve renkli kartona aktarmanız gerekir. Bu arada, şablon hemen renkli kartona basılabilir.

Ardından, künt makasla, kartonun güzel bir şekilde bükülmesi için kıvrım yerlerinden geçmeniz gerekir. Ve sonra ilginç ambalajlar oluşturmaya başlayabilirsiniz. Parçaları birleştirmek için normal kırtasiye yapıştırıcısı kullanın.

Şimdi, kutuyu yaptığınız aynı kartondan dört özdeş daireyi kesmeniz gerekiyor. Bu arada, kutunun boyutu hediyenizin boyutuna bağlı olacaktır. Hatta geleneksel bir tasarım bile yapabilirsiniz: kutu içinde kutu. Çocuğun bir kutuyu açıp içinde yenisini bulması ilginç olacaktır.

Şimdi üzerine mermilerimizi bağlayacağımız kalın bir yapışkan bant veya kalın çift taraflı bant almanız gerekiyor.

Sonuç olarak, bir Lego yapıcısı şeklinde böyle ilginç bir kutuya sahip olmalısınız.

Bir kutu acele

Bir tür hediyeyi çok hızlı bir şekilde ayarlamanız gerekiyorsa ve elinizde uygun bir ambalaj yoksa, hemen kendiniz yapabilirsiniz. Bu durumda, ince karton kullanın - onunla çalışmak daha uygundur ve paketleme daha doğrudur.

İlk önce kartondan bir kare kesmeniz ve köşelerden köşelere düz çizgiler çizmeniz gerekir.

Şimdi kutunuzu dikkatlice birleştirin ve tutkalla sabitleyin. Biraz daha büyük bir tabakadan (yaklaşık mm), aynı prensibe göre bir kapak yapın.

Sadece ambalajımızı süslemek için kalır. Hediye çok ağır değilse, kutuyu tutacağınız ve hediyeyi sunacağınız kapağa bir kurdele takabilirsiniz.

Ve her zamanki gibi, makalenin sonunda kendi elinizle bir karton kutunun nasıl oluşturulacağına ilişkin video eğitimine bakmanızı öneririz. Sadece bir paket değil, sürprizli bir kutu olacak:

Paketleme için birkaç MK'yi analiz ettikten sonra, şu ana kadar bana uygun bir seçenek buldum. Böylece bir mücevher kutusu, tabak vb. için herhangi bir boyut ve renkte bir kutu yapabilirsiniz. Kutu düzeninde yeni bir şey yok. Kendim için "icat ettiğim" ana şey, "tasarımcı" kağıdımın üretimidir. Küçük bir kasabada güzel kağıt bulmak zor ve benim yapmayı önerdiğim şey şu.
1. Malzemeler:
- whatman kağıt veya karton,
- peçete veya oluklu kağıt
- aydınger kağıdı
-PVA tutkalı
- makas
- cetvel
- kalem

2. Kutunun boyutunu belirleyin, ardından bir diyagram çizin.
Alt parçanın alt ölçüsü: Ürünün kendi ölçüsüne 1 cm ekleyin.
Yan parçaların boyutu, ürünün yüksekliğine eşit veya biraz daha yüksektir.
Alt kısımdaki kıvrımların boyutu: Yan parçanın boyutundan 1 cm daha az.
Kapak boyutu: Alttan 0,5 veya 1 cm daha fazla.
Kapağın yan kısımlarının ölçüsünü 3 cm yapıyorum.
Kapak için kıvrımların boyutu 2,5 cm'dir (Basit bir kutu için onlarsız yapabilirsiniz)

Örneğin: kutunun boyutu 5X5X4'tür. Kutu boyutları: alt 6x6 cm; yan duvarlar 5cm; 4 cm katlayın Kapak 7x7 cm, kenarlar 3 cm, katlayın 2,5 cm.

Şimdi şemamızın temeli olacak karenin boyutlarını belirliyoruz. 4+5+6+5+4=24cm ekliyoruz. Bu, whatman kağıdına çizeceğimiz karenin uzunluğudur.
Aslında tüm hesaplamaları yapmak göründüğü kadar zor değil))) Bir kere yapıp prensibi anlarsanız, herhangi bir kağıt ve not olmadan kolayca kafanızda yapacaksınız.
3. Bizim durumumuzda uzun kenarı = 24 cm olan bir Whatman kağıdına bir kare çiziyoruz, kesin.

4. Şimdi her iki taraftaki kareyi şemaya göre işaretliyoruz: 4cm - 5cm - 6cm - 5cm - 4cm. Tüm noktaları birleştiriyoruz, böyle bir şema elde ediyoruz.


İşte daha sonra kesilen kısımlar gölgelendi.
5. Şimdi aslında kağıt yapmaya başlıyoruz. Bunu yapmak için uygun bir desen ve boyutta normal bir peçete kullanabilirsiniz. Veya oluklu kağıt, o zaman kutu düz olacaktır. Whatman kağıdından kestiğimiz kare. PVA ile yağlayın. Burada özellikle kenarlar olmak üzere tüm yüzeyi iyice kaplamak önemlidir ancak peçetenin ıslanmaması için çok fazla yapıştırıcı olmamalıdır.
Tutkal hafifçe kururken, kırışık olmaması için peçeteyi sıcak ütüyle ütüleyin. Oluklu kağıt ütülenemez. Sonra whatman kağıdına bir peçete koyarız, bir yaprak aydınger kağıdı ile kaplar ve ütüyle dikkatlice ütüleriz. İlk seferinde düzgünce yapmadım, burada biraz beceri gerekiyor))) Olan bu.

6. Şimdi karemizin fazla olan kısımlarını kesiyoruz. Böyle bir rakam elde ediyoruz.


7. Kırmızı çizgiler boyunca kesimler yapıyoruz.

8. Her şeyi bir cetvelle dikkatlice bükün

9. Valfleri ve kıvrımları içe sarıyoruz ve güzel bir kutu elde ediyoruz. Daha doğrusu, alt kısmı.

Kutunun kapağı için tüm işlemleri tekrarlıyoruz, sadece karenin boyutları farklı olacaktır. Örneğimizde cm + 3cm + 7cm + 3cm + cm = 13 cm
Açıklanan tüm manipülasyonların bir sonucu olarak, böyle bir kutu belirir.


Her şey yeterince hızlı yapılır, yaklaşık bir saat içinde 6 tane yaptım

Ve bitmiş ürün güzel bir pakette böyle görünüyor.

Makale size nasıl kendiniz yapabileceğinizi ve bir karton kutu kullanacağınızı anlatacaktır. Burada çeşitli şekillerde kutular yapmak için şablonlar ve ana sınıflar bulacaksınız.

Bir kutu, bir şeyi paketlemenin veya saklamanın en kolay yoludur. Kutu, eşyaları saklamak için mükemmel bir araç olabilir: mücevher, kartpostal, küçük eşyalar ve kozmetikler. Tabii ki, modern mağazalar size birçok kutu seçeneği sunacaktır: büyük, küçük, kıvırcık, kare, kapaklı, dekore edilmiş ve basit karton.

Kendi ellerinizle bir şeyler yaratmak ve onu istediğiniz gibi dekore etmek ve ürünün kendisinin tatil, oda, fırsat tarzına uygun şekilde dekore edilmesi çok daha keyifli. Kesinlikle herhangi bir kartondan el sanatları yapabilirsiniz. Malzeme bir zanaat mağazasından satın alınabilir (çok çeşitli renk ve karton dokuları bulacaksınız) veya ev aletlerinin sıklıkla paketlendiği (örneğin buzdolapları veya çamaşır makineleri) kullanabilirsiniz.

İş için ihtiyacınız olacak:

ÖNEMLİ: Kapaklı iki ana tip karton kutu vardır. Biri kutunun üstünü kaplayan bir kapağın varlığını, diğeri ise geriye yaslanan ancak kutunun bir parçası olan bir kapağın varlığını düşündürür.

Menteşeli kapaklı kutu şablonu

Kapaklı kutu şablonu

Adım adım kapaklı bir kutu nasıl yapılır:

Video: "Kutu: ana sınıf"

Yuvarlak bir karton kutu nasıl yapılır: diyagram, şablon

Yuvarlak bir karton kutu, her zaman kullanımını bulacak çok güzel ve pratik bir üründür. Zevkinize göre dekore ettikten sonra içinde takı ve bijuteri, dikiş ve nakış takımları, kozmetikler, kupürler ve çok daha fazlasını saklayabilirsiniz.

Yuvarlak bir karton kutu yapmak, örneğin kare olandan biraz daha zordur. Bununla birlikte, malzemelere çok fazla para harcamadan kendi ellerinizle “anlamak” oldukça gerçekçi. Kalın karton kullanın ve sağlanan şablonu tam olarak takip edin, parçaların şeklini değil, yalnızca boyutunu değiştirebilirsiniz.

Yuvarlak bir karton kutu nasıl yapılır, şablonlar:



Yuvarlak Karton Kutu Şablonu #1

Yuvarlak bir karton kutu hangi parçalardan oluşur: 2 numaralı şablon

Yuvarlak kutunun parçaları hangi sırayla yapıştırılmalıdır: şablon No. 3

Saplı yuvarlak karton kutu: bitmiş ürün

Video: "Hediye kutusu veya karton kutu: ayrıntılı bir ana sınıf"

Kartondan kalpli kutu nasıl yapılır?

Kalp şeklinde bir kutu yapmak, yuvarlak veya kare bir kutudan çok daha zordur. Ancak ipuçlarını ve kalıpları takip ederseniz, bu güzel parçayı kolayca oluşturabilirsiniz.

Kalp şeklindeki bir kutu sadece bir saklama kutusu değil, sevilen birine hediye vermek için mükemmel bir pakettir. Böyle bir kutu birçok sürprizle doldurulabilir: tatlılar, hediyelik eşyalar, biblolar, hediyeler, anahtarlıklar, çiçek yaprakları, hatta kelebekler bile sığabilir.

ÖNEMLİ: Kalp kutusu birçok yönden yuvarlak bir kutuya benzer, ancak burada her şey alt kısma bağlıdır: orantılıysa, tüm ürün düzgün ve eşit görünebilir. Kutunun iki tabanı vardır: iç ve dış, kutunun duvarları yuvarlak kutu ilkesine göre tutturulmuştur.

Kalp şeklinde bir karton kutu yapmak için farklı desenler:



Tek Parça Kalp Kutusu Şablonu: Şablon #1

Tek Parça Kalp Kutusu Şablonu: Şablon #2

Fotoğrafta adım adım çalışma:



Aynı kalpleri hazırlayın: iki dip ve bir kapak

Kutunun altını bantlayın

Sabitleyin ve tamamen kurumasını bekleyin, bir örtü yapın

Video: "Kalp şeklinde kutu: ana sınıf"

Kağıt ve kartondan kutular nasıl yapılır?

Çantalarda, plastik ambalajlarda ve kağıt ambalajlarda hediye vermek artık güzel değil ve "kötü tat" işareti olarak kabul ediliyor. Kendiniz yapıştırıp süsleyeceğiniz kağıt veya karton ambalajlarda hediyeniz çok daha gösterişli görünecektir.

ÖNEMLİ: Kutunuzun boyutu ve şekli yalnızca tam olarak ne vereceğinize bağlıdır. Daha "ağır" hediyeler kalın karton gerektirir ve küçük ve hafif olanlar için bir kağıt kutuyu bile yapıştırabilirsiniz.

Karton ve kağıttan yapılmış kutular, farklı desenler:



Basit Dikdörtgen Kutu Şablonu

Üstü açılır kutu: şablon

Üçgen kutu: şablon

Basit kare kutu şablonu

Kese kutusu: şablon

Bir kutu renkli karton nasıl yapılır?

Modern sanat mağazasında çok çeşitli kartonlar bulacaksınız:

ÖNEMLİ: Tüm bu çeşitlilik, inanılmaz güzelliğe sahip karton kutular oluşturmanıza ve bunları herhangi bir amaç için kullanmanıza olanak tanır.



Yaratıcılık için karton

Video: "Karton kutu nasıl yapılır?"

Kapaksız karton kutu nasıl yapılır?

Kapaksız bir karton kutu yapmanız gerekirse, şablonu da kullanmalısınız. Böyle bir ürün, kişisel eşyaları saklamak için mükemmeldir: kalemler, kozmetik fırçalar, saç aksesuarları ve çok daha fazlası.



Kapaksız kutu şablonu

Video: “Kapaksız kendin yap origami kutusu”

Tatlılar için karton kutu nasıl yapılır?

Mağazada çikolata kutuları satın almak zorunda değilsiniz, içinde ne olacağından asla emin olamazsınız. Kendi elinizle bir kutu yapmak, beğeninize tatlılarla doldurmak ve sevdiklerinize vermek her zaman daha keyifli. Sadece "lezzetli" bir hediye değil, aynı zamanda çok özgün ve özel olacak.



Kalemli kutu: şablon Kelebek kutusu: şablon

Kutu üçgen: desen

Karton mücevher kutusu nasıl yapılır?

Karton kutu içerisinde takı, bijuteri ve saat saklamak oldukça rahattır. Satın alabilir veya kendiniz yapabilir, beğeninize göre dekore edebilirsiniz. İstenirse, kutunun içinde bir veya birkaç bölüm yapabilirsiniz.

Düz bir karton kutu yapmak için birkaç ipucu ve şablon, her boyutta kendi ambalajınızı yapmanıza yardımcı olacaktır.

Düz kutu şablonu

Video: Kendin Yap Düz Saklama Kutusu

Kare karton kutu nasıl yapılır?

Küçük kare kutu, bir bombonnière veya sevdiklerinize küçük sürprizler için bir paket olarak kullanılabilir.



Basit kare kutu şablonu

Üçgen karton kutu nasıl yapılır?

Üçgen bir kutu, ayrı bir olağandışı paket olarak mevcut olabilir veya bir pasta şeklinde bir paketin parçası olabilir.



Üçgen kutu şablonu

Karton kutuları kendi ellerimizle mi süslüyoruz?

Ev yapımı bir kutuyu dekore etmek, yalnızca hayal gücünüzün ne kadar orijinal ve harika olduğuna bağlıdır. Ayrıca duruma odaklanarak kutuyu dekore etmelisiniz (örneğin tatil veya iç mekan dekoru).

Herhangi bir karton kutuyu nasıl ve ne ile süsleyebilirsiniz:

Video: "Bir kutuyu dekore etmek için 5 fikir"

Bugün size doğru şemaya göre kendi ellerinizle nasıl kare bir karton kutu yapacağınızı anlatacağım. Herhangi bir dekorla dekore edilebilir veya hazır desenli karton uygundur.

İhtiyacımız olacak:

38x25,5 cm karton;
cetvel;
keskin uçlu makas;
kalem;
organze kurdele;
beyaz, pembe oluklu kağıt;
yarım boncuklar;
sisal;
tutkal tabancası;
bız veya kürdan;
cetvel.

İlk önce kartonun arkasına bir kutu düzeni çizmeniz gerekir. Aynı büyüklükte altı kareden oluşur. Kutunun duvarlarının sabitleneceği kenarlar da aynı yükseklikte çizilir. Her kenardan küçük kesikler yapmanız gerekir. Yapıştırırken kartonu deforme etmezler. Sadece soldaki ilk kareden çıkan çıkıntı 1,5 cm genişliğinde olacak ve şimdilik köşeleri bile kalacak.

Tüm duvarların mükemmel bir şekilde düz olması için cetvelin altındaki çizgileri makasla çok dikkatli bir şekilde çiziyoruz. Böylece kıvrım noktalarını oluşturduk.

Şimdi ilk karenin çıkıntısının köşelerini işleyeceğiz. Onları yuvarlatıyoruz ve her iki tarafta küçük kesikler yapıyoruz. Bu kısım ile kutunun kapağı kapanacaktır.

Kutunun her tarafını bükerek dik bir açı oluşturuyoruz. Böyle bir şey almalısın.

Kutu ile başlayalım. Bu çok basit bir şekilde yapılır. Boş kartonu kapaklı olarak bize daha yakın bir yere koyuyoruz ve kartonu diğer taraftan kendimize katlamaya başlıyoruz. İç payları duvarlara yapıştırarak dik bir açı oluşturuyoruz.

Küp şeklinde böyle bir karton kutu alıyoruz.

Sadece süslemek için kalır. Yan duvarları, uçlarını bir yaya bağladığımız bir organze kurdele ile bağlarız.

Beyaz kağıttan her biri 6x5 cm'lik 5 dikdörtgen kesin.

Her birinden, bir kenarı keskin ve diğerini yuvarlak hale getirerek yaprakları oluştururuz.

Yuvarlak kenarı dalgalar oluşana kadar hafifçe gerin, ardından yaprakların kenarlarını bükmek için bir bız veya kürdan kullanın.

Yaprakları bir çiçek oluşturarak kartona bir daire içinde yapıştırın.

Sisalden küçük bir daire oluşturuyoruz ve ortasına yapıştırıyoruz. Orada parmakların yardımıyla oluşturulabilecek bir top pembe kağıt yapıştırıyoruz. Ayrıca kutuyu boncuklarla süslüyoruz.

Böylece, sevdiklerinize bir hediye koyabileceğiniz basit bir tane yaptık.

Çoğu zaman, tüm küçük kırtasiye malzemelerini tek bir yerde toplamaya, bibloları düzgün bir kutuya koymaya ve hatta özel beceriler olmadan iyi hediye paketleri bulmaya ihtiyaç vardır. Bu durumlarda basit bir malzeme seti ve çılgın kalemler tasarruf sağlar. En sevdiğiniz tasarıma sahip el yapımı kutular, bir şeyleri saklamak için mükemmel veya bir hediyeyi tamamlamaya değer.

Kağıttan veya kartondan kutu yapmanın birçok yolu var, bazılarından bahsedeceğiz ve her şeyi adım adım inceleyeceğiz.

Çıkarılabilir kapaklı kare kutu

İhtiyacınız olacak: kağıt, makas, dekorasyon için her şey. Bir kutu yapmak istediğiniz boyutta bir kare şeklinde basılı kalın kağıt alın.


Köşegenleri işaretliyoruz, bir köşeyi merkeze büküyoruz ve sonra tekrar büküyoruz, böylece ilk katın çizgisi paralel olarak işaretlenmiş köşegenle çakışıyor. Tüm bunları diğer açılarla genişletin ve tekrarlayın.

Her şeyi genişleterek, köşegenlerden birinin her iki tarafındaki çizgiler boyunca karenin merkezine ulaşmadan kesimler yaptığımız bir boşluk elde ederiz. Şimdi enine diyagonalin köşelerini merkeze katlıyoruz ve ilk katlamayı tekrar katlayarak kenarları oluşturuyoruz.

Kenarların serbest uçlarını birbirine bağlarız ve kalan enine parçaları da önceki kıvrımlar boyunca merkeze uygularız.

Taban için, kapak için kareden mm daha küçük kare düz kağıt alıyoruz ve kapakla aynı şeyi yapıyoruz. Kutuyu kurdeleler, yapay elmaslar, çıkartmalar, kabuklar vb. İle süslüyoruz.


Menteşeli kapaklı kare kutu

Şemada gösterildiği gibi, uzunluk 9 cm, genişlik 7 cm, yükseklik 3 cm, kapak yüksekliği cm gibi parametrelere göre karton üzerine yanlış taraftan işaretler yapıyoruz. Şimdi tabandaki kıvrımları itmeniz gerekiyor, bunu cesurca ve dikkatli bir şekilde yapmanız gerekiyor, işaretli çizgilerin dışından üstten, alttan içeriden bastırın.

Her şey yolundaysa, katlama çizgileri arasında küçük bir mesafe olacak ve üst kısım serbestçe kapanacaktır. Sıkıştırılmış çizgiler boyunca kıvrımlar yapıyoruz ve bağlantı elemanları için özel girintilere çift taraflı bant parçalarını yapıştırıyoruz. Filmi yapışkan banttan çıkarın ve çentiğin tabanına yapıştırın. Sonuç olarak, fotoğraftaki gibi bir kutu alıyoruz.

Kapaklı yuvarlak kutu

Doğru renklerde kalın karton ve kağıt seçiyoruz, alt ve kapak için daha yoğun bir tane bırakıyoruz. Bir pusula kullanarak, iki parça olacak daha kalın karton üzerinde iki daire işaretliyoruz ve kapağın çapı, tabanın çapından daha büyük olmalıdır. Boşlukları kesin.


Kenarlara geçiyoruz, bunun için alt çevrenin yarıçapının iki katı ile çarpılan Pi sayısına eşit bir şerit kesiyoruz. Bundan sonra, kenardan 1 cm girinti boyunca şeridin bir tarafında küçük kesimler yapıyoruz ve yan duvarı rulo haline getiriyoruz.

Aynı, ancak daha dar taraf üst kısım için yapılmıştır. Üst kısmın tabana sıkıca oturması ve uçmaması için kapağın ve tabanın çaplarındaki farkı dikkate almak önemlidir. Sonra kutuyu canın istediği gibi süslüyoruz.

piramit kutusu

Kutunun şemasını kendi ellerimizle bir piramit şeklinde buluyoruz, yazdırıyoruz ve çevre boyunca dikkatlice kesiyoruz. Şimdi bu boşluk başka kutular yapmak için kullanılabilir.

Uygun renkte bir kağıt seçiyoruz ve boşluğu kağıda uyguluyoruz, daire içine alıyoruz ve kesiyoruz. Bir katlama aracı ve bir cetvel yardımıyla katlama çizgilerini ve orta kareyi itiyoruz.

Tüm delinmiş çizgileri büküyoruz, piramidin her bir yaprağına bir delgeçle delikler açıyoruz ve bir iplik veya şerit geçiriyoruz. İp yaprakların arasından geçmeli ve uçları yan yana gelmelidir.

Şimdi bandı sıkıyoruz ve piramit katlanacak. Bu mucizeye sevimli bir ek, aynı şerit üzerinde bir dilek etiketinin yanı sıra parıltılı veya hacimli yapay elmaslarla süsleme olacaktır.

Kalp şeklinde kutu

Bu tür bir kutu, yuvarlak olana benzetilerek yapılır, ancak bazı nüanslar vardır, bu yüzden size böyle bir kutuyu kendi elinizle nasıl yapacağınızı söyleyeceğiz.

Kutunun boyutunu belirledikten sonra kalın bir karton veya hafif bir kontrplak levha seçmelisiniz. Ardından seçilen malzemeye uyguladığımız kapak ve alt kısım için kalp şeklinde şablonlar çizip kesiyoruz.


Ayrıca, alt ve kapağın boyutlarına karşılık gelen malzemeden kenarları kesiyoruz ve kapak için kenar iki kat daha dar olacak. Yanların bir tarafında, tabanlara ek olacak çentikler kesmeyi unutmayın.

Yan duvarların kenarlarını yapıştırıcı, bant veya zımba ile tutturuyoruz. Bazları süslemek için güzel bir kumaş, dekupaj, boncuk veya sadece boya kullanabilirsiniz. Kenarlar zarif bir bükümlü ip veya saçak ile süslenebilir. Yanları ve tabanı sabitliyoruz.

şeker kutusu

Bu tip şeker veya mücevher sunmak için tasarlanmıştır, ancak küçük eşyalar veya kırtasiye malzemeleri için bir depo olabilir. Şablonu desenli kağıda yazdırıyoruz, çizgiler boyunca kesiyoruz, kırışmamaya veya tabanı bozmamaya çalışıyoruz.

Bir büro bıçağıyla, iki yaprak halinde şeritler kesin. Çiçeklerle iki yaprağı merkeze büküyoruz, sonra kalanını ve tüm yaprakların uçlarını merkeze bastırarak bir yuvarlama oluşturuyoruz. İki çiçeği sıkıca sıkarak yuvalardan geçiriyoruz.

Bir kutunun nasıl yapılacağına dair tüm ustalık sınıfları çocuklar için de mevcuttur ve bir teknoloji dersi veya evde uygulama için temel teşkil edebilir.

Çok fazla zaman ve kaynak olmadan ev, pasta, çizme, yıldız, Noel ağacı ve hatta bir kar tanesi şeklinde kutular yapabileceğiniz şemalar var. Sevdikleriniz için bu hediye paketi yaklaşımı her zaman hoş duygular uyandıracak ve uzun süre hatırlanacak ve hediyeyi kişiselleştirebilirsiniz.

Fotoğraf kutuları

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

Kukla tiyatrosu, çocukların hayal gücünü geliştirmek, sosyalleşmek ve özgüvenlerini arttırmak için harika bir aktivitedir. Ancak, bir kukla tiyatrosu satın almak isterseniz bulmak zor olabilir veya fiyatı gereğinden fazla pahalı olabilir. Evde kartondan kukla tiyatro sahnesi yapımı için birçok farklı malzemeye ihtiyacınız olabilir fakat daha önce bizden alışveriş yapmış müşterilerimizin bu konuda endişelenmesine gerek yok. Neyse ki,Termos Dünyasısilindir kutuları ile bir kukla tiyatrosu yapmak çok daha kolay. 

Kukla Tiyatro Sahnesi Yapımı 

Kukla tiyatrosu hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirmesi için harika bir seçenektir. Evde kolayca yapabileceğiniz bir kukla tiyatro sahnesi ile kendi tiyatro oyunlarınızı da sergileyebilirsiniz. Peki ya Termos Dünyası silindir kutularından kukla tiyatro sahnesi yapabileceğiniz hiç aklınıza gelmiş miydi? Bu yazıda, size karton kutu ve diğer malzemeler kullanarak evde kendi kukla tiyatrosu sahnenizi nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.

Kukla tiyatrosu sahnenizi yapmak için, ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Bir karton kutu, termos dünyası silinir kutuları, karton kağıt, sulu boya, pastel boya, makaslar, yapışkanlar ve el yapımı kuklalar için gerekli malzemeler yeterli olacaktır. Bu malzemeleri kullanarak, kendi benzersiz ve özelleştirilmiş kukla tiyatrosu sahnenizi oluşturabilirsiniz.

DIY Karton Kukla Tiyatrosu Nasıl Yapılır

DIY Karton Kukla Tiyatrosu yapımı için gerekli malzemeleri sizin için aşağıda listeledik. Karton kukla tiyatrosu nasıl yapılır sorusuna geçmecen önce malzemeler göz atalım.

Bu malzemelerle kukla tiyatrosu yapmak oldukça eğlenceli ve yaratıcı bir etkinlik olabilir. Ayrıca, kutu yapımında Termos Dünyası'nın özel silindir kutularının kullanımı çok daha pratik bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Bu kutuların kullanımı, yapım aşamanızı hızlandıracağı gibi oldukça kalın yapıda olduklarından dolayı uzun süre zarar görmeden saklayabilmenizi sağlar. 

silindir karton kutu tiyatro sahnesi yapımı DIY Kendin yap

Karton kukla tiyatrosu malzeme listesi

1- Sahne çerçevesinin hazırlanışı

Kukla tiyatromuzun sahnesi için geri dönüştürülmüş bir kek kutusunun alt kısmından kullanabilirsiniz. Eğer yoksa benzer bir karton kutu veya herhangi bir şey tercih edebilirsiniz. Kartonun ortasını kesmek için bir makas veya maket bıçağı kullanabilirsiniz.

karton kukla sahnesinin dikdörtgen kalıbı

2- Sahnenin dış hatlarını tamamlıyoruz

Ağaç görünümü vermek istediğimiz silindir kutuları boyuyoruz. Ön tarafını kaplayan yapraklı çalıyı oluşturmak için yeşil bir kağıt şeridi kesin ve bir parça kek kutusu artığından dekoratif bir çatı çizgisi yapın. Kalan parçalardan sahnenin üstündeki parçayı kesin ve istediğiniz gibi boyayın.

Elbette bu unsurları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Söylediklerimizin tamamen fikir vermek amaçlı olduğunu unutmayın ve talimatlarımızın yaratıcılığınızı baltalamasına izin vermeyin :) Belki de çocuğunuza sormalısınız, küçük sanatçılar için kendi çevrelerini yeniden oluşturma veya farklı bir sanatsal tarz veya ortam deneme fikirleri bazen biz yetişkinlerden çok daha yenilikçi olabiliyor.

karton tiyatro sahnesi yapımı 2

3- Yaprakları yaparak ağaç yapımını tamamlayın

Kendi ağaç tepesi yapraklarınızı kesmek için benzer şekilde dokulu kağıtlar kullanabilirsiniz. Eğer yoksa herhangi bir kağıttan parçalar keserek boyayabilirsiniz.

Renkli kağıtlarımızın üzerine yağlı pastel boyaları sürerek güzel dokular ve katmanlı renk kombinasyonları oluşturabilirsiniz. Pasteli nasıl kullandığımızı değiştirerek farklı etkiler yaratabiliriz. Yoğun bir şekilde pasteli kağıdın yüzeyini belirginleştiren kaba, tanımlı çizgiler ve derin renkler elde etmek için sıkı bir şekilde bastırın. Yağlı pastelin yan tarafını kağıda nazikçe sürterek daha yumuşak işaretler bırakabilirsiniz.

Farklı renkler üzerinde denenmiş örnekleri aşağıya bıraktık. Umuyoruz ki bu size fikir vermek için yeterli olacaktır.

3

4- Yaprakları çizin

Renkli kağıtların üzerine kalın hatlarla yaprakların çizgilerini çizerek yaprakları oluşturun. Büyük, kalın hatlar için pastel boya kullanmak en pratik yöntem gibi görünüyor. Çizimi tamamladıktan sonra yaprakları kesin.

renkli kağıt üzerine pastel boya ile yaprak çizimi

5- Sahnede gözükecek ağaçları tamamlıyoruz!

Oluşturduğunuz yaprakları, silindir kutuların üzerlerine yapıştırarak ağacın yapımını tamamlayacağız. Yaprakları silindir kutunun üzerine yapıştırmak için bir yapıştırıcı kullanmalısınız. Çift taraflı bant alternatif çözüm olabilir fakat sağlıklı ve uzun ömürlü olmayacağını söyleyebiliriz.

silindir kutu ağaç

6- Hazırladığınız ağaçları sahneye yapıştırın

Tiyatromuzun tüm parçalarını birleştirme zamanı geldi! Çalılarınızı, çatı çizginizi ve ağaçlarınızı sahnenin yanlarına yapıştırmak için sıcak tutkal tabancası kullanabilirsiniz. 

silindir kutu karton sahne yapımı

7- Kuklaları oluşturmaya başlayın

Kendi kuklalarınızı çizmek için boya, mürekkep, işaretleyiciler, pastel boya, renkli kalemler veya tercih ettiğiniz herhangi bir boya malzemesini kullanabilirsiniz! Çok karmaşık gibi gözükse de parçalar halinde oluşturmak işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. 

Kuklanızın arkasına çubuklar yapıştırarak hareket ettirmek için hazır hale getirin. Bu işlem için sıcak silikon tabancası kullanabilirsiniz. Hareketli parçalar için birden fazla noktaya silikon kullanmanız daha sağlamlaştırabilir. 

8- Artık son dokunuşları yapmanın zamanı!

Gösterinizin bir izleyiciye ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız görseldeki gibi baykuş ile sahne çerçevesini süsleyebilirsiniz :) Baykuş bizce çok iyi bir şeçim olsa da bu noktada özgürsünüz. Baykuş veya tercih edeceğiniz konuk izleyicinin çiziminde öncelikle siyah ile hatları belirlemek, renklendirmeyi sona bırakmak işinizi kolaylaştıracaktır. 

sahne dekoru baykuş

Küçük sahnemiz artık kapalı gişe oyunlar için hazır! Siz de sevdiğiniz hikayeleri canlandırmak için bu sıralamaya bağlı kalarak istediğiniz hikayeleri, seçtiğiniz illüstrasyonları kullanarak kendinize özgü kukla ve oyun fikirleriyle geliştirebilirsiniz. 

Artık sahne zamanı, şov başlasın!

Bu yazıda, evde kolayca yapabileceğiniz, bir o kadar da eğlenceli bir kukla tiyatro sahnesi yapımının inceliklerini kaleme aldık. Her adımda farklı teknikler deneyerek yaratıcılığınızı keşfetmenin keyfini çıkarın. Kendi kukla tasarımlarınızı yaparken, hayal gücünüzü kullanın ve bu projenin size sunduğu fırsatları tam olarak değerlendirin. Unutmayın, yalnızca evdeki malzemeleri kullanarak bile, el sanatları ve sanatın her türlüsü için sonsuz olanaklarınız var.

Bu tip içeriklerimizin devamı elbette gelecek. Eğer blog yazılarımızı takip ederseniz sonraki yazılarımızda da yaratıcılığınızı kullanarak eğlenceli el sanatları projeleri yapmak için fikirler ve çeşitli ipuçları bulacaksınız. Görüşmek üzere!

PaylaşPinlePaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Dön Blog

Geri Dönüşüme Katkı Sağlayarak Kartondan Neler Hazırlayabilirsiniz?


Geri dönüşüme katkı sağlamak adına kutuları çeşitli objelere dönüştürerek değerlendirmeniz de mümkündür. Bu sayede atık üretmek yerine onu bir süre de olsa kullanabilirsiniz. Şu an karton kutudan ne yapılır diye soruyor olabilirsiniz. Örneğin, boş bir kutudan neden piknik sepeti yapılmasın? Bu konuda tek ihtiyacınız olan şey pötikareli kumaş ve birkaç metre kalın kurdeledir. Kutunun etrafı pötikareli kumaş ile sararak zımba yardımı ile kutuya tutturabilirsiniz. Böylece istediğiniz stilde bir piknik sepeti elde edebilirsiniz. Üstelik kartondan yararlanmak sadece sizinle sınırlı kalmak zorunda değil. Tüylü dostlarımızı da unutmadık! Kedi için karton ev yapımı da oldukça basittir. Herkes kedilerin kutuları çok sevdiğini bilir. Minik dostunuzun sığabileceği bir kutuya kapı kesebilirsiniz. Kediye zarar verebilecek bir çıkıntı olmamasına dikkat etmeniz tavsiye edilir. İstediğiniz dış görünüşe sahip olabilecek bu kutu onun bayılacağı mini bir ev olabilir!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası