ara saat fiyatları / En İyi Elektrik Sayacı Fiyatları ve Çeşitleri | Elektrikciden

Ara Saat Fiyatları

ara saat fiyatları

AcuRev Tek Faz ray Tipi Süzme Sayaç

 

      AcuRev 1200 ray tipi süzme elektrik sayacı, pano içi süzme sayaç, bir çok tesiste, kurum ve kuruluşta ve konutlarda, OSB gibi onlarca yerde uygulama bulan bir süzme sayaç olarak yüksek doğrulukla enerji izleme ve otomsyon sistmelerine bağlanabilir. Cihaz soketleri müherlenebilir yapıda olup Non contact infra elektronik gözle/port ile donatılmıştır.

AcuRev 1200 serisi raylı monofaze enerji sayaçları küçük boyutlu ve yüksek doğrulukta olup doğrudan 80A akımına kadar çalışabilir, dağıtım merkezlerinde ve dar alanlarda kullanım için idealdir. Enerji Analizörü veya monofaze dijital elektrik sayacı olarak kullanılabilir, tüm önemli bilgileri gösteren, okunması kolay bir sıvı kristal ekran (LCD) ile donatılmıştır. Enerji yönetimi sistemleri, enerji izleme ve enerji ölçme sistemleri için idealdir.

                                                             monofaze suzme elektrik sayacı

 

                                                    AcuRev 1200 monofaze süzme elektrik sayacı, konut tipi elektrik süzme sayaç bir çok kiracılı işletmeler, pansiyonlar, yurtlar ve otellerde kullanılabilir uzun ömürlü, yüksek doğruluk yapısına sahip dahili 80A kadar akım trafosuna sahip ray tipi ultra kompakt bir cihaz olarak öne çıkar.

UYGULAMALAR  

  • Ticari Kompleks / Alışveriş Merkezi
  • Apartman / Yurtlar/ konut tipi elektrik süzme sayaç
  • Hastaneler / Kamu Hizmetleri
  • Oteller / Ofis Binaları
  • Kiracı Alt Tali Ölçümler / Faturalandırma
  • Veri Merkezleri
  • LEED Projeleri
  • Enerji Yönetim Sistemleri
  • Endütstriyel ve Kamu Hizmetleri Uygulamaları

                     LÜTFEN DETAYLAR İÇİN BİZİMLE İLETİŞİM KURUN...

Elektrik Sayacı

Bir bina, ev ya da ofis yapılırken en çok dikkat edilmesi gerekilen şeylerden biri elektrik sistemleridir. Elektrik tesisatı kurulmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Tesisat kurulurken kullanılan malzemelerde oldukça önemlidir. Kaliteli ve sağlam malzemeler kullanılmalıdır. Priz, fiş, duy, elektrik düğmesi ve daha birçok malzeme elektrik tesisatı kurumunda kullanılmaktadır. Priz ahşap yüzey üzerine monte edilecekse ahşap vidalar seçmek gerekmektedir. Metalik çubuklar ile belirli işlemler yapılmaktadır. Yapılan işlemde çubuklar prizlere girmektedir. Böylece birbirlerine dokundukları zaman devre tamamlanmış hale gelir. Elektrik düğmesi, duvarın içine döşenmiş olan elektrik kabloları ile bağlantılı olmaktadır. Kablolar geldikten sonra, duvar içindeki bir elektrik düğmesinden geçmektedir. Duvara montelenerek kullanılmaktadır. Duvarda sabit durması için gövde kısmını duvarın düz alanına yerleştirmek gerekmektedir. Sonraki aşamada ise üzerinde bulunan vidaları sıkıştırmak gerekmektedir. Elektrik tesisatı, profesyonel ve tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır.

Konut Elektrik Sistemleri

Konut Elektrik Sistemleri

Tesisat döşenirken adım adım ve düzenli bir çalışma ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Detay isteyen bir proje olarak adlandırılabilir. Döşeme yapılırken belirli kısımlara dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle etraf kısımlarında bulunan detayları gözden kaçırmamak gerekir. Tesisat yapımında döşeme sırası belirli aşamalarda ilerlemektedir. Öncelikle proje kontrol edilmektedir. Kontrol esnasında gerekli olan boru buat gibi ekipmanlar kullanılmalıdır. Daha sonra tavan borusunu, inşaatın tavan betonu dökülmeden önce döşemek gerekmektedir. Duvar borusunu sabitlemek için ise duvarı kırmanız gerekmektedir. Çivi çekiç gibi malzemelerle duvarda yer açabilirsiniz. Malzemeleri kullanırken elektrik tesisat yönetmeliğini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Kırma ve tesisat yerleştirme işlemi projeye uygun şekilde yapılmaktadır. Duvar borularını döşemek için de belirli ekipmanlar kullanılmaktadır. Dirsek kasa bunlardan biridir. Son olarak boru, duvara beton kullanarak sabitlenmektedir. Elektrik tesisatı döşemek tehlikeli ve riski oldukça yüksek bir iştir. Kullanılan enerjinin miktarı ve maliyet hesaplaması çok detaylı hesaplanmalıdır. Bu miktar ve maliyeti hesaplamak için veri düzenlemesi içeren bir hesaplama tekniği gerekmektedir. Elektrik sayacı ise tüketilen elektrik miktarını ölçmeyi sağlamaktadır. Aynı zamanda ölçtükten sonra faturalandırmayı da sağlamak amacıyla kullanılan elektrik tesisatı parçasıdır. Sayacın türü de değişkenlik göstermektedir. Genellikle alternatif veya doğru akım yapılabilen sayaçlar kullanılmaktadır.

Elektrik Sayaç Çeşitleri

Elektrik Sayaç Çeşitleri

Elektrik sayaçları 4 grupta incelenmektedir. Kullanılan ilk elektrik sayacı çeşidi genellikle devrenin akımına bağlı olarak çalışan seçeneğidir. İkincisi sayaç yapısına göre ayrılanlardır. Üçüncüsü sayaç bağlantısı esas alınarak üretilen sayaçlardır. Bir diğeri ise elektrik sayacının bağlı olduğu şebeke göz önünde bulundurularak yapılan sayaç çeşitidir. Bağlı olduğu devre tipine göre elektrik sayaçları kendi arasında ikiye ayrılmaktadır. Sayaç içerisinde kullanılan enerji seviyesinin ölçümü için elektrik sayaçları sınıflandırılmıştır. İki çeşidi bulunmaktadır. Alternatif akım ve doğru akım olarak adlandırılmaktadır. Alternatif akım özellik bakımından yön ve periyodu değişmektedir. Genellikle santral gibi alanlarda üretilen enerji alternatif akım kullanılarak yönlendirilmektedir. Sanayi gibi alanlarda kullanılan elektrik ise alternatif akım kullanılarak iletimi sağlanmaktadır. Alternatif akım ölçen elektrik sayaçları, sanayi ve konutlarda tüketilen elektriği ölçmek için kullanılmaktadır. Elektrik yükleri yüksekten alçağa doğru iletilmesine akım denilir. Elektronik aletlerde, elektrikli taşıtlarda ve telekomünikasyon sistemlerinde sıkça kullanılmaktadır. Sanayi ve konutlarda taşınan elektrik akımı doğru bir şekilde iletilmesi için transformatör kullanılmaktadır. İkiye ayrılan elektrik sayaçları mekanik sayaçlar ve elektronik sayaçlar olarak isimlendirilmektedir. Mekanik sayaç olarak adlandırılan türü hatların üzerinde bulunan akımı hesaplayan özelliğe sahiptir. Hassas ölçümü ile detaylandırılan ve tercih edilen bir diğer seçeneği ise Elektronik elektrik sayaçlarıdır. Yapısında ise rogowski bobini bulunmamaktadır. Direk ve ölçü trafolu seçenekleri de mevcuttur. Akım gerilimi ölçebilen yapısı ile tercih edilen bir diğer çeşidi ise Ölçü trafolu bağlantılı elektrik sayaçlarıdır. Ölçü trafolu sayaçlar kendi içinde X5/AG ve X5/OG olarak iki türe ayrılmaktadır. Bağlantı yapısına göre olan elektrik sayaçları ise Monofaze ve Trifaze olarak ikiye ayrılmaktadır. Elektrik sayaçları, yaptıkları güç ölçümüne göre de kategorize edilmektedir. Aktif ve reaktif elektrik sayacı olarak adlandırılmaktadır. Mesken kullanımında tercih edilen seçeneği aktif elektrik sayaçlarıdır. Farklı alanlarda kullanılan bir diğer seçeneği ise Reaktif elektrik sayaçlarıdır. Kullanım alanı olarak avm ve hastane yapılarında kullanılmaktadır. Abonelik için kullanılan bir diğer seçeneği ise Tarifeli elektrik sayaçlarıdır. Genellikle abonelik tarifesi için ölçüm yapmaktadır. . Bunlar talep gücüne göre, zamana göre ve şebekeye göre elektrik sayacı ismiyle tanımlanmaktadır. Ayrıca dijital elektrik sayacı, elektronik elektrik sayacı, 3 fazlı elektrik sayacı, çift yönlü elektrik sayacı, elektrik sayacı kutusu, elektrik sayacı çeşitleri, elektrik sayacı eski tip seçeneklerine Trendyol üzerinden göz atabilirsiniz.

Elektrik Sayaç Kutusu

Elektrik Sayaç Kutusu

Elektrik sayacında iki ana elaman bulunmaktadır. Bunlardan biri akım bobini diğeri ise gerilim bobinidir. Sayaç türüne göre ayarlanan sabit mıknatıs disk ve vida gibi ekipmanlar da bulunmaktadır. Elektrik sayaçlarının üretiminde kullanılan akım bobini silindir ile oluşmaktadır. Gerilim bobini tasarım olarak ince kesimli bir bobin türüdür. İşlevsel özelliğe sahiptir. Mekanik yapıdaki elektrik sayaçları da mevcuttur. Bunlara indüksiyon sayacı denilmektedir. Manyetik alan içinde alüminyum bulunmaktadır. Alüminyuma belirli bir kuvvet indüklenerek elektrik akımı oluşumu sağlanmaktadır. Akım enerjisi ile disk belirli bir süre dönmeye başlar. Sonuç olarak elektriğin sayımı kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Elektrik sayacını bağlamak da uzmanlık isteyen bir alandır. Öncelikle sayacın bağlanacağın yerin toz ve rutubetten korunaklı olması gerekmektedir. Sayaç bağlanmadan önce belirli kurallar vardır. Öncellikle elektrik akışı kısa bir süre kesilmelidir.. Sayaç üretiminde eşit olarak giriş ve çıkışlar bulunmaktadır. Toplar 4 çıkış mevcuttur. Bunlar iki giriş iki çıkış olarak ayarlanmıştır. Sayaç takıldıktan sonra işlevini görüp görmediğini anlamak için elektrik akışını kontrol etmeniz gerekmektedir. Sayacın verimli ve sorumsuz bir şekilde çalıştığını fark ettikten sonra yetkililer ile mühür vurulmaktadır. Elektrik sayaçları takılırken profesyonel kişilerin takması önerilmektedir. Yetkililerin takması olası hasar veya kazaları da engellemektedir. Elektrik sayacı fiyatı da değişkenlik göstermektedir. Sayaçta bulunan özelliğe göre fiyat artışları olabilmektedir. Akıllı sayaçlar günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Enerjiyi kısa bir sürede ölçme özelliğine sahiptir. Güç kalitesi gibi bilgileri kullanıcıya aktaran sayaç çeşitlerinden biridir. Gelişmiş teknoloji ile üretilmektedir.. Dijital elektrik sayaçları da mevcuttur. Bu sayaçlar zaman ölçümlerine göre ikiye ayrılmaktadır. Tek veya üç fazlı sayaç çeşitleri de mevcuttur. Kullanım alanına veya ihtiyacınıza göre tercih etmeniz önerilmektedir. Belirli özellikleri bulunmaktadır. Sanayide genelde trifaze sayaçlar tercih edilmektedir. Mesken ve ticarethaneler için ise monofaze sayaç kullanımı daha uygundur. Ev tipi akıllı elektrik sayaçlar da sıklıkla kullanılmaktadır. Uzun süre ölçüm yapabilen özelliğe sahiptir. Kartlı elektrik sayacı özellik bakımından farklılık göstermektedir. Dijital Kartlı Sayaç Uygulaması farklı bir sistem ile çalışmaktadır. Aboneler belirli bir süre zarfında diledikleri kadar su kullanabilmektedir. Ücretlendirme özelliği de farklılık göstermektedir. Köhler, Baylan, Makel, Kalite, Luna, Inc, Tekideal ve daha birçok markada elektrik sayaçları üretilmektedir. Trendyol’da kullanım alanınıza göre elektrik sayacı araştırarak satın alabilirsiniz. Özellikleri bakımından değişkenlik gösteren seçeneklerine göz atabilirsiniz. Uzun süre kullanımlarda herhangi bir sorun çıkmaması için kaliteli ve sağlamdır.

ELEKTRONİK - ELEKTRİK SAYAÇLARI

ELEKTRONİK - ELEKTRİK SAYAÇLARI
Listeye Geri Dön
ELEKTRONİK - ELEKTRİK SAYAÇLARI
Elektrik sayacı, üretilen veya tüketilen elektrik enerjisini ölçen mekanik yada elektronik ölçü aletine denir. Elektrik sayaçları, konut, işyeri gibi tüketicilerin enerji tüketimini ölçmek için ana elektrik hattı üzerine veya elektronik aletlerin/sistemlerin enerji tüketimini saptamak için cihaz/sistem üzerine bağlanır.
Elektrik sayaçları direkt ve ölçü trafolu olmak üzere iki farklı bağlantı tipine sahiptir. Direkt bağlantılı elektrik sayacı 120 Amper’e kadar olan tüketimlerde kullanılan sayaç tipidir. Ölçü trafolu bağlantılı elektrik sayaçları ise hem akım hem de gerilimi ölçer. Ölçü trafolu elektrik sayaçları X5 olarak adlandırılır. Elektrik sayaçları, faz sayısına göre de Monofaze ve Trifaze olarak ikiye ayrılır.
Elektrik Terimi Olarak Demand, Müşteri tesislerinde o ay içinde 15 dakikalık (periyot süresi ayarlanabilir) periyotlarda çekilen en büyük ani güce (kW cinsinden) demand denmektedir.
Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanlığı’nın ilgili yasa taslağındaki tanımlamaya göre sözleşme gücü veya bağlantı gücü, “Abonenin talebi üzerine çekeceği kabul edilen ve sözleşmesinde çekilmesi veya verilmesi konusunda belli hükümler konulmuş bulunan güç miktarı.” olarak tanımlanmıştır. Bu miktarı takip edebilmek için sayaçlarda demand kullanılır.
Direnç köprüleri ya da akım trafosu vasıtası ile akım ve gerilim değerleri yüksek hızlı bir mikrokontrolör kullanılarak, ayrı ayrı kanallardan eş zamanlı olarak yüksek çözünürlükte örneklenerek sayısal işaretlere dönüştürülür. Elde edilen değerler işlenerek enerji ölçümü gerçekleştirilir. . Elektrik sayaçlarında kullanılan enerji birimi Watt/Saat (Wh)’tir. Elektrik tüketilen yere göre bu birim KiloWatt/Saat (kWh) veya MegaWatt/Saat (MWh) olarak da hesaplanabilir. 1 kW 1.000 W, 1 MW ise 1.000 kW’tır.
Mekanik sayaçların ön yüzünde mekanik bir gösterge mevcuttur.Tüketilen/üretilen enerji miktarı bu gösterge üzerinden okuna bilir. Elektronik elektrik sayaçlar ise Sıvı Kristal Ekran (LCD) göstergeye sahiptirler. Üzerindeki düğme sayesinde toplam güç tüketimi, gerçek zaman saati, tarih ve diğer bilgiler ekrandan okunabilir. Mekanik sayaçlara göre çok daha az ölçüm hataları vardır. İç tüketim enerjileri mekanik sayaçlara göre 5 kat daha az olduğu için dağıtım hat kayıplarını azaltmaya yardımcı olurlar.
Mekanik sayaçlar, sayacın ön yüzündeki gösterge üzerinden gözle okuma yapılır. Elektronik sayaçlarda ise, gösterge üzerinden gözle, sayaç üzerindeki optik port üzerinden okuma cihazı vasıtasıyla ya da RS485 portu üzerinden bir modem vasıtası ile uzaktan okuma yapılabilir. Elektronik sayaçlarda enerji haricinde bir çok başka parametrenin okunması da gerçekleştirilebilir.
Reklam5 İnteraktif Dijital Ajans
Deneyiminizi geliştirmek amacıyla web sitemizde çerezler (cookie’ler) kullanılmaktadır. Çerez kullanımına ilişkin detaylı bilgileri Çerez Politikamızda bulabilirsiniz.

Kelime anlamı olarak elektrik sayacı; elektrik enerjisini üreten ve tüketen devrelerde üretilen ya da tüketilen enerjiyi doğrudan ölçen alettir. Elektrik sayaçları sayesinde tüketilen elektrik miktarı ölçülür ve faturalandırılır. Elektrik sayacının ölçü birimleri; WattSaat, KiloWattSaat, MegaWattSaat’tir. İlk enerji sayacı 1872’de Samuel Gardinel tarafından üretilmiştir. İlk Elektrik sayacı ise 1881 yılında Thomas Edison tarafından ABD’de üretilmiş ve 1888 yılı itibariyle kullanılmaya başlanmıştır.

Elektrik Sayaç Modelleri Nelerdir?

Elektrik Sayaç modelleri dört grupta incelenebilir;

Elektrik sayacının bağlı olduğu devrenin akım tipine göre Alternatif akım ölçebilen elektrik sayaçları ve Doğru Akım ölçebilen elektrik sayaçları olarak ikiye ayrılır.

Sayaç yapısına göre elektrik sayaçları; mekanik elektrik sayaçları ve elektronik elektrik sayaçları olarak ikiye ayrılır.

Sayaç bağlantısına göre elektrik sayaçları; Monafaze (Tek faz iki telli) elektrik sayaçları ve Trifaze Elektrik sayacı olmak üzere ikiye ayrılır. Trifaze elektrik sayacı ise üç fazlı üç telli ve üç fazlı dört telli olmak üzere kendi içinde iki tür barındırır.

Elektrik sayacının bağlı olduğu şebekeye göre kullanılan elektrik sayaçları ise genellikle AVM, Rezidans ve plaza gibi büyük yapılarda kullanılmaktadır.


Bunlar dışında yaptıkları ölçüme göre elektrik sayaçları;
Aktif elektrik sayaçları ve reaktif elektrik sayaçları olmak üzere ikiye ayrılır.

Tarifeli elektrik sayaçları, abonelik tarifesi türüne göre ölçüm yapan sayaçlardır. Türkiye’de üç farklı tarife türü bulunur. Bunlar;

Talep Gücüne Göre Ölçüm Yapan Elektrik Sayaçları ise; Tek terimli abonelik elektrik sayacı ve çift terimli abonelik elektrik sayacı olarak ikiye ayrılır.

Zamana göre ölçüm yapan elektrik sayaçları; tek zamanlı tarifede elektrik sayaçları ve çok zamanlı tarifede elektrik sayaçları olmak üzere ikiye ayrılır.

Elektrik Sayaç Fiyatları Nedir?

Elektrik sayaç fiyatları kullanım alanlarına ve ürün özelliklerine göre değişir. Sayacın tipi ve elektriksel parametreleri fiyatları etkiler. Sayacın kullanılacağı alan da fiyatları etkiler. Elektrik sayaç modelleri her kullanım çeşidine göre farklı tasarlanır. Elektrik sayaç fiyatları bağlantısına ve gerilim tipine göre farklılık gösterir. Hassas ölçüm kriterleri de elektrik sayaç fiyatlarına etki eder. Akım ve gerilim trafolarının doğruluk sınıfı da sayaç fiyatlarını belirler. Bağlanan akım çeşidi, sayacın yapısı ve fiziksel bağlantısı da fiyatlara etki eder.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası