blender çizim programı indir / Blender - İndir

Blender Çizim Programı Indir

blender çizim programı indir

Herkese merhaba arkadaşlar, 3D modellemeye yeni başlıyorsanız veya modelleme yapmayı biliyor fakat ücretli uygulamalara para vermeden harika çizimler yapmak istiyorsanız işte bu programlar tam size göre. Sizin için en iyi 12 ücretsiz 3D modelleme programını derledik. 

Yazımızda bahsedeceğimiz 12 3D modelleme programı, yeni başlayanlar tarafından bile kolayca kullanılabilirken, deneyimli kullanıcılar tarafından da sıkça tercih edilmektedir. Bu programlardan bazıları ücretsiz çevrimiçi ve tamamen tarayıcınızda çalışır, bazılarını ise indirmek gerekir ancak tümü en azından kısa vadede ücretsizdir. Kullanıcılar modellerini dışa aktarabilir ve 3D yazdırabilir veya başkalarının indirebilmesi için çevrimiçi yayınlayabilirler. 

2021 yılının en iyi ücretsiz 3D modelleme programını seçmek için değerlendirme kriterlerimiz şunlardı:

  • Kullanım Kolaylığı
  • 3D Modelleme Programının Kapsamı
  • Yenilikçi Olması

Vakit kaybetmeden sıralamaya geçelim.

1. Daz 3D: Daz Studio

daz3d-logo

Daz Studio’nun yaratıcıları Daz 3D, 3D modelleme sektöründeki en büyüleyici ve erişilebilir yeniliklerden bir çoğunu sunuyor. Daz Studio, ortamı canlandırma, poz verme, aydınlatma ayarlama ve aydınlatma oluşturma gibi daha teknik yönlerinin çoğunu kolaylaştıran güçlü bir 3D model oluşturma ortamıdır.

Ayrıca, profesyonel sanatçılar tarafından oluşturulan Daz’a hazır içerikle dolu devasa bir çevrimiçi kitaplığa da ev sahipliği yapıyor. Bu sayede harika karakterleri ve sahneleri hızla bir araya getirmenize olanak tanıyor. Hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller olarak Daz 3D Studio‘yu ücretsiz olarak indirmek için tıklayınız.

Daz Studio’yu öne çıkaran birkaç özelliğinden daha bahsetmek gerekirse,

  • Premier Karakterler ve İçerik

Daz’ın karakter yelpazesi ve araç seti bizim için gerçekten dikkat çekiciydi. Genesis 8.1 Erkek ve Kadın karakterleri, Daz’ın biçim değiştirme sistemi ve modüler sistemi kullanılarak kolayca pozlandırılabiliyor, canlandırılabiliyor, giydirilebiliyor ve özelleştirilebilen yüksek çözünürlüklü 3D figürler olan karakter, tasarımınların merkezinde yer alabiliyor. Fotoğraf gerçekliğinde benzersiz karakterler oluşturmak için içeriği karıştırarak, eşleştirerek ve harmanlayarak Genesis Karakterinizin fiziksel görünümünü de farklı şekilde değiştirebilirsiniz.

daz-3d-modelleme

Hiç yarı su aygırı olsaydın nasıl görüneceğini merak ettin mi? Ya da farklı stilde saçlarla nasıl görüneceğini? Daz 3D’nin Yüz Transferi,bunları ve daha fazlasını yapmanızı sağlıyor.

Sadece bir fotoğrafınızı çekin ve yükleyin; Yazılım, yüzünüzün tüm inceliklerini aktarırken tamamen ayarlanabilir şekilde, yüzünüzün doğru bir 3D modelini oluşturmak için tüm 3D model işleme ile ilgilenecektir. Değişiklikleriniz ne kadar tuhaf olursa olsun, 3B modelinizi değiştirirken kemik yapınız doğru şekilde ayarlayacaktır. Yarı su aygırı görünümünden memnun kaldığınızda, kendinizi canlandırabilir ve karakterinizi dans ettirebilirsiniz!

Daz Studio’da, Yüz Transfer özelliği herhangi bir filigran içermeyen 3 ücretsiz işleme ile sınırlıdır.

  • dForce Simüle Edilmiş Fizik

Ücretsiz indirilebilen Daz Studio’da bulunan bir diğer yenilikçi araç, dForce saç ve kumaş simülasyon özelliğidir. Daz Studio ile çarpıcı ve gerçekçi kumaş ve saç hareketlerini sezgisel olarak çoğaltabilirsiniz.

Giysilerin ve saçın karmaşık yönleri yerçekimi, rüzgar ve herhangi bir karakter hareketine dayalı olarak hareket eder ve gerçekçi bir şekilde simüle edilebilir. Yani ister koşan bir karakterin kıyafetlerinin rüzgarda hareket etmesini ister bir atletin saçlarının zıplarken ayarlanmasını istiyorsanız, hepsini dForce ile yapabilirsiniz. Bu kadar gelişmiş bir özellik olmasına rağmen, Daz Studio içinde dForce erişimine ücretsiz olarak sahip olursunuz.

Daz Studio’yu indirmek ücretsiz olsa da, bir çok premium 3D model ve varlıkları vardır. Örneğin her şekil ve boyuttaki insanlar veya hayvanları ayrıca satın alabilirsiniz.

2. TinkerCAD – Yeni Başlayanlar için En iyi 3D Modelleme Programı

tinkercad

  • Ücret: Tamamen Ücretsiz
  • Erişim: Tarayıcı üzerinden

3D CAD yazılım devi Autodesk tarafından sunulan birçok 3D programlama araçlarından biri olan TinkerCAD, şaşırtıcı derecede detaylı bir programdır. Kullanımı kolay olduğu için oldukça basit görünse de TinkerCAD, 3D modeller oluşturmak için piyasadaki en iyi ücretsiz 3D modelleme yazılımına sahip olduğunu defalarca kanıtlamıştır.

Bazılarının temel olarak kabul edebileceği şekillerden yararlanılan TinkerCAD, farklı şekilleri birbirine bağlayarak ayrıntılı 3D modeller de oluşturmanıza olanak tanır. Programı öğrenmesi, piyasada bulunan diğer 3D modellere göre daha kısa sürmektedir. Bu da TinkerCAD’i yeni başlayanlar veya çocuklar için mükemmel 3D modelleme yazılımı haline getirmektedir.

tinkercad-model

TinkerCAD, tarayıcı üzerinde çalışan ücretsiz çevrimiçi 3D modelleme programıdır. Bu sayede karmaşık veya uzun indirmeler olmadan dakikalar içinde modellemeye başlayabilirsiniz. Dahası, TinkerCAD uygulamasını indirebilir ve akıllı telefonunuzda veya tabletinizde favori modellerinizle oynayabilirsiniz! Daha sonra modellerinizi STL dosyaları veya başka bir dosya formatı olarak dışa aktarabilir ve 3D yazdırılmak üzere bir 3D yazıcıya gönderebilirsiniz. Daha fazla deneyim kazandığınızda, AutoCAD gibi daha karmaşık bir şeye geçmek isteyebilirsiniz, ancak TinkerCAD, 3D tasarım kariyerinize başlamak için harika bir yerdir.

3. 3D Slash – Yeni Başlayanlar için En Kolay 3D Modelleme Programı

3dslash

  • Ücret: Ücretsiz, Aylık 2 dolarlık versiyonları da bulunmaktadır.

Tamamen yeni başlayanlar için ideal olan 3D Slash, geleneksel bir 3D modelleme programından çok, canınızın istediği gibi modeller oluşturabileceğiniz, arkadaş canlısı, etkileşimli bir 3D dünyası sunuyor bizlere.

3dslash-model

Deneyimli kullanıcılar etkileyici ve daha karmaşık nesneler oluşturabilirken, yeni başlayanlar kullanıcı dostu ve kullanım kolaylığı sayesinde istedikleri modelleri oluşturabileceklerdir.

3D Slash, standart sürüm için ücretsizdir, Premium için küçük bir aylık maliyetle birlikte Okul ve Profesyonel planları da mevcuttur.

4. FreeCAD – Açık Kaynaklı Ücretsiz 3D Modelleme Programı

freecad

  • Ücret: Ücretsiz ve açık kaynaklı
  • Erişilebilirlik: İndirmek Gerekiyor

2002 yılında beta sürüm olarak piyasaya sunulan FreeCAD, gerçek dış görünüme sahip ücretsiz bir 3D modelleme programıdır ve programın geliştirilmesi önemli ölçüde ilerlemiştir. Gerçek hayattaki nesnelerin 3D versiyonlarını mümkün olduğunca etkili ve basit hale getirmek için tasarlanmıştır.

FreeCAD’in en önemli özelliklerinden biri, 2D Çizim ile başlayarak üç boyuta geçiş yapmanızı sağlamasıdır. FreeCAD, Windows ve MAC bilgisayarlarda ücretsiz bir 3D modelleme programı olarak gayet iyi çalışır ve modelinizi oluşturduktan sonra, CNC gibi diğer kullanımlar için sorunsuz bir şekilde STL, OBJ ve hatta DXF dosyaları olarak dışa aktarım sağlamaktadır.

freecad-modelleme

FreeCAD açık kaynak kodludur, bu nedenle yazılımın kendisi ile uğraşmak istiyorsanız Python ile bunu yapmanız mümkündür.

FreeCAD, bazı araçların yeni başlayanların öğrenmesi biraz zaman alabileceğinden, tasarım deneyimi olan kullanıcılar için idealdir. Ancak genel olarak, çok güçlü bir ücretsiz 3D modelleme programıdır.

5. SketchUp

sketchup

  • Ücret: Ücretsiz versiyonu bulunmaktadır. Pro sürümü için ücret yıllık 299 Dolardır.
  • Erişebilirlik: İndirme, tarayıcı (ücretsiz/pro’ya bağlı olarak)

SketchUp, tasarımcılar için mükemmel bir seçimdir. TinkerCAD’e benzer şekilde SketchUp, piyasadaki çoğu 3D yazılımdan daha hızlı bir şekilde öğrenilir ve ihtiyacınız olabilecek hemen hemen her şey için araçlarla birlikte paket olarak gelir. STL uzantısı ile 3D Modellerinizin çıktılarını alabilirsiniz.

sketchup-modelleme

SketchUp, kullanımı kolay bir ara yüze sahiptir. Bu ücretsiz 3D programın temellerini birkaç saat içinde kolayca anlayabilir ve ilk gününüzde bir 3D tarayıcıda taranabilecek kadar gerçekçi görünen ayrıntılı 3D modeller oluşturmaya başlayabilirsiniz. Modellerinizi kolayca 3D olarak görüntüleyebilir ve bitmiş üründen memnun kaldığınızda 3D Warehouse’a yükleyebilirsiniz.

6. Blender – Ücretsiz ve Gelişmiş 3D Modelleme programı

blender-3d

  • Ücret: Ücretsiz
  • Erişebilirlik: İndirmek

Muhtemelen en popüler 3D modelleme programı olan Blender, STL dosyalarını ve 3D modellerini ve ayrıca çevrimiçi bilgileri paylaşan devasa, aktif bir topluluğa sahiptir. Blender’ın açık kaynak kodlu, %100 ücretsiz bir 3D modelleme programıdır ve kullanıcılara çok çeşitli araçlarla hemen hemen her şeyi yaratma özgürlüğü verir.

blender-3d-modelleme

Blender’ın araçlar olarak çok geniş bir kapsama sahiptir ve bu da onu piyasadaki en gelişmiş-kapsamlı ücretsiz 3D modelleme programlarından biri haline getirmiştir.

Oyun geliştiricileri ve deneyimli 3D modelleyicileri için ideal ve inanılmaz bir ücretsiz 3D modelleme yazılımıdır.

7. Meshmixer

meshmixer

  • Ücret: Tamamen ücretsiz
  • Erişebilirlik: İndirmek

Meshmixer, belirli bir kategoriye uymayan benzersiz bir 3D modelleme programıdır. Autodesk’in 3D yazılımlarından biri olan Meshmixer, mevcut modelleri animasyon, oyuk açma/doldurma ve modelleri tamir etme araçları gibi çeşitli faydalı araçlarla düzenleme bakımından rakiplerinden farklıdır.

meshmixer-modelleme

Bu nedenle Meshmixer, tasarımları değiştirmek ve düzenlemek için harika bir ücretsiz 3D modelleme programıdır. Bu, onu hem yeni başlayanlar hem de uzmanlar için çok kullanışlı bir yazılım haline getiriyor ve 3D baskıya hazır olmaları için modellerini düzenlemelerine olanak sağlıyor.

Meshmixer tamamen ücretsizdir.

8. Fusion 360

fusion360

  • Ücret: İlk bir sene ücretsizdir. Daha sonrasında yıllık 500 Dolar civarındadır.
  • Erişilebilirlik: İndirmek

Okullar ve akademik enstitüler düşünülerek oluşturulan Fusion 360, Autodesk tarafından oluşturulan bir diğer 3D modelleme programıdır. Deneyimli kullanıcılara hitap etse de yeni başlayanlar için de kullanıcı dostudur. Fusion 360, kullanıcıların modelleri işbirliği içinde düzenlemek ve optimize etmek için bulut aracılığıyla STL dosyalarını paylaşmasına olanak tanıyan, ortak çalışmaya dayalı bir 3D modelleme programıdır.

Yakın zamanda öğrenciler, yeni başlayanlar ve daha fazlası için ücretsiz hale getirilen Fusion 360, biraz deneyiminiz varsa veya 3D modelleme becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız tam size göredir.

9. Vectary

vectary

  • Ücret: Free, premium ise aylık 12 dolar.

2014 yılında kurulan Vectary, tamamaen web tabanlı, en erişilebilir 3D ve AR tasarım platformu olarak adlandırıyor.

Vectary, ürün çekimleri ve diğer estetik kullanımlar için 3D modellerinizi önüne yerleştirebileceğiniz önceden oluşturulmuş, ışıklandırılmış ekranlara sahip şablonlar sunar. Vectary, kolayca aydınlatma, modelleme ve şekillendirme yapmanızı sağlar ve bitmiş tasarımınızı – sahnenizi bir AR modeli olarak sorunsuz bir şekilde dışa aktarmanızı sağlar.

vectary-modelleme

Ücretsiz sürümde 25 tane proje oluşturabilir ve Vectary’nin 3Dvarlıklar, malzemeler ve simgelerden oluşan kitaplığına erişebilirsiniz. Yükseltme, AR önizleme araçlarına erişmenizi ve birden çok kişi arasında daha iyi ve daha hızlı geri bildirim için proje ve ekip paylaşım özelliklerine sahip olmanızı sağlar.

10. SelfCAD

selfcad

  • Ücret: Aylık 14 Dolar, ömür boyu lisans ise yaklaşık 600 Dolar civarıdır. Eğitimciler için ayrıca paketler bulunmaktadır.
  • Erişebilirlik: Tarayıcı Tabanlı veya İndirilerek kullanılabilir.

SelfCAD, dünyanın her yerindeki öğrenciler için en iyi tarayıcı tabanlı ücretsiz 3D modelleme yazılımı olmaya odaklanarak, insanların hiçbir şey indirmeye gerek kalmadan 3D dosyalar tasarlamasına olanak tanır. Ayrıca, tercih edenler için Windows ve Mac’in için indirilebilir bir sürümü de vardır.

Basitlik ve kullanım kolaylığına odaklanan SelfCAD, yeni başlayanların kullanabileceği kısa bir öğrenme oluşturmak için gerekli tüm araçları sunar. 3D baskı düşünülerek oluşturulmuş SelfCAD, STL veya G kodu dosyalarınızı 3D baskıya hazırlamak için tarayıcı tabanlı dilimleme araçları da içerir.

11. BlocksCAD

blockscad

  • Ücret: Ücretsiz, Ücretli eğitim programları da mevcut.

BlocksCAD, matematik öğrenmeyi, hesaplamalı düşünmeyi, kavramları kodlamayı ve 3D yazdırılacak modeller tasarlamayı teşvik eden bulut tabanlı ücretsiz ve STEM eğitimine uygun bir 3D modelleme programıdır.

blockscad-modelleme

BlocksCAD, basit, eğlenceli ve çocuk dostu olacak şekilde tasarlanmıştır. 3D tasarımlar renkli, işlenmesi kolay bloklar aracılığıyla oluşturulabilir ve bunlar daha sonra STL dosyaları olarak veya OpenSCAD’de açılıp düzenlenecek dosyalar halinde dışa aktarılabilir. Tamamen yeni başlayanlar için BlocksCAD, 3D modellemenin temellerini ve 3D modelleme programlarının nasıl kullanılacağı hakkında kapsamlı eğitimler sunar.

12. OpenSCAD

openscad

  • Ücret: Tamamen ücretsiz
  • Erişebilirlik: İndirmek

2010 yılında Marius Kintel ve Clifford Wolf tarafından başlatılan ve düzenli güncellemeler ve yamalar ile sürdürülen OpenSCAD, sanatsal tasarım yönteminden ziyade komut dosyası oluşturmayı tercih eden 3D tasarımcılar tarafından tercih edilmektedir.. Programın tek amacı bu olmasa da, OpenSCAD’de sadece bir fare ile de 3D parçalar tasarlayabilirsiniz.

openscad-modelleme

OpenSCAD’i yeni bir şey sunduğu ve bunu ücretsiz yaptığı için seçtik. Bununla birlikte, denemeden önce en azından orta düzeyde komut dosyası bilgisine sahip olmanızı öneririz, aksi takdirde listemizdeki diğer 3D modelleme programları seçeneklerinden biriyle muhtemelen daha verimli çalışırsınız.

BONUS!

13. Wings 3D

wings3d

Wings 3D, 2001’den beri aktif olarak geliştirilen ve tamamen açık kaynaklı, ücretsiz bir 3D modelleme programıdır. Vectary veya TinkerCAD gibi yazılımlar kadar modern görünümlü veya kullanıcı dostu değildir, ancak karakter, masaüstü modeli ve diğer yazılımlar için kullanışlıdır.

wings3d-modelleme

Modellerinizi şekillendirme, kaynaklama, kesme ve köprüleme gibi işlemleri yeni bir kullanıcı olasınız bile rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni başlayanlar ve ücretsiz bir şekilde modelleme yapmanızı sağlayacak 13 programdan bahsettik. Güzel tasarımlar yapmanız dileğiyle..

🚀 Benzer içerikler için Faydalı Bilgiler kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: 3dsourced

Ecehan Çivril

Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Mezunuyum. Robolink Teknoloji'de İçerik Geliştirme Mühendisi olarak çalışıyorum. Robolink Youtube kanalına proje ve ürün inceleme içerikleri üretiyorum. Aynı zamanda Robolink Akademi'de aktif olarak yazarlık yapıyorum. :) Sen de aramıza katılmak ister misin? #projebaşlasın

Basitçe söylemek gerekirse, Blender bir 3D içerik oluşturma paketi .

Bu program hakkında başka bir şeyin basit olduğunu söylemek zor olmayacaktı - Blender'ı incelemek, aniden suyun içinde olduğunuzu anladığınız, ama nasıl yüzeceğinizi bilmediğiniz kabuslardan biri gibiydi.

Özellikleri dolu

Onun çeşitliliği, esnekliği ve özellikleri şaşırtıcı, Blender çok büyük ve tek bir inceleme sadece adalet yapmak için görünmüyor. Başlatılmamış için, arayüz bunaltıcıdır. Her şey için araç ipuçları ile birlikte, tüm açıklamalar ve simgeler dolu paneller ve barlar demet vardır. Ayrıca, bölümleri istediğiniz gibi ekleyip kaldırabileceğiniz gibi, bunları yeniden boyutlandırarak yeniden boyutlandırabileceğiniz gibi tamamen özelleştirilebilir.

Seçenekler menülerinin altında, arma ve modellemeden animasyon ve oyun oluşturmaya kadar Blender'ın işlevleri bulunur. Aslında, Blender 3D'nin burada hepsini listeleyecek kadar çok özelliği vardır, bu yüzden burada kesin kılavuza bir göz atın. Programda yer alan daha şaşırtıcı unsurlar arasında yerleşik bir metin editörü, ses çalma / düzenleme ve bir oyun motoru bulunmaktadır.

Sarp öğrenme eğrisi

Blender, tüm programın özellikleri ana arayüzden değiştirilebildiğinden bahsetmek için bir yapılandırma seçeneğine sahip değildir. Bu gerçekten uzmanlar için bir program veya çok daha yetkin olmayı ümit eden kullanıcılar içindir. Web sitesinde iyi bir Blender öğreticisi olmasına rağmen, bu 3D modelleme programı, kayıtsızca oynanacak bir şey değildir. Yeni başlayanlar, muhtemelen Google gibi daha erişilebilir bir şeye bakmaktan daha iyi olacak. .

Eğer 3B oluşturma sizin meseleniz ve Blender'ın bir kopyasına sahip değilseniz, neredeyse tamamen kaybolursunuz.

Blender, başlatılmamış olanları korkutmak için oldukça etkileyici bir 3D modelleme programıdır.

Bazı menüler 'gir' ve daha birçok yere çarptı!

Değişiklikler

  • Bazı menüler 'gir' ve daha birçok yere çarptı!

3D ÇİZİM PROGRAMLARI

3D Çizim Programları

Üç boyutlu (3D) bilgisayar grafikleri kullanılarak çizimler yapılmasını sağlayan 3D çizim programları çizim ve tasarımın iç içe olduğu her sektörde kullanılır. Mimari, inşaat, mekanik, elektrik ve hatta mobilya sektöründe bile aktif olarak kullanılan çizim programları sayesinde çizimler geleneksel yöntemlere göre hızlı ve pratik şekilde tamamlanabilir.

Mühendislik Çizim Programları

3D çizim programları, mühendisliğin hemen hemen her alanında yoğun olarak kullanılmaktadır. İnşaat, makine ve elektrik gibi temel mühendislik dallarında kullanılan çizim programları, o sektördeki ihtiyaca yönelik olarak değişebilmektedir. Çoğunlukla CAD adı verilen bilgisayar destekli tasarım programı olan bu programlar ile mühendislik çizimleri kolay ve anlaşılır şekilde yapılabilir.

3D Çizim Programları

AutoCAD

İki ve üç boyutlu tasarımlar için tam destek sunan AutoCAD programı, mühendislikte sıklıkla kullanılan çizim programlarının başında gelir. AutoCAD programında üç boyutlu katı model oluşturmanın yanı sıra; elektrik projeleri, konut projeleri, tesisat projeleri, iki boyutlu teknik resimler de rahatlıkla hazırlanabilir.

SolidWorks

Çoğunlukla 3D çizim odaklı bir bilgisayar programı olan SolidWorks, mühendislikte en çok kullanılan bir diğer programdır. SolidWorks ile üç boyutlu modelleme yaparken, o modelin yapılacağı malzeme türü seçilerek çeşitli mukavemet analizleri de yapılabilir. SolidWorks bu yönüyle de makine, inşaat gibi mühendislik dallarında sıkça kullanılır.

3D Çizim Programları

CATIA

SolidWorks programına güçlü bir alternatif sunan CATIA programı ile SolidWorks ve AutoCAD ile benzer amaçlarda çizimler ve analiler yapılabilir. Gelişmiş CAM desteği de sunan CATIA ile yapılan tasarımlar üretime hızlı bir şekilde aktarılabilir.

Mimari Çizim Programları

Çizim programları , yapıların çizimi konusunda uzmanlaşan mimarlar için olmazsa olmazlardan. Mimarlar da hazırladıkları projelerde çizim programlarından sıklıkla faydalanırlar. Mimaride kullanılan çizim programlarının en çok bilinenlerinden bazıları; 3D Studio Max, AutoCAD, Blender ve ArchiCAD’dir.

3D Studio Max

AutoCAD programının yapımcısı Autodesk firması tarafından geliştirilen 3D Studio Max mimar çizim programları arasında en çok tercih edilenlerdendir. Günün şartlarına uygun ve gelişmiş 3D modelleme özellikleri ile bu program bir mimar için gereken pek çok komutu da beraberinde getiriyor. İçerdiği duvar, kiriş, kolon, pencere, merdiven çizim modülleriyle mimaride sıklıkla yer buluyor. Gelişmiş yüzey modelleme teknikleriyle de tercih edilen bir program.

3D Çizim Programları

AutoCAD

Dünya üzerindeki en popüler tasarım ve çizim programlarından olan AutoCAD mimaride de sıklıkla kullanılıyor. Vektör tabanlı kolay kullanımı olan bu program mühendislik ve mimari çizimlerinin olmazsa olmazı. Üstelik AutoCAD Architecture adındaki mimarlar için özel üretilen versiyonu sayesinde mimari plan çizimi için de oldukça faydalı.

Blender

Diğer 3D mimar çizim programlarının yanında ücretsiz bir alternatif olarak bulunan Blender programı açık kaynaklı. Windows, Linux ve Mac işletim sistemlerinin hepsinde tam performansla çalışan bu program ücretsiz olarak sunuluyor. Açık kaynak kodlu bu program, kullanıcıları tarafından geliştirildiği için sürekli güncel ve ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Revit

Mimarlar ve inşaat mühendisleri tarafından tercih edilen bir diğer program olan Revit, bir yapı bilgi sistemi programıdır. Bu program ile üç boyutlu olarak kat planları çizilebilir, arsa modellemeleri yapılabilir.

Mobilya Çizim Programları

Diğer sektörlerde olduğu gibi mobilya sektöründe de 3D çizimler sıklıkla kullanılır. Bu çizimler her türdeki mobilyanın üç boyutlu olarak kavramsal olarak tasarlanmasına olanak verdiği için mobilya tasarımcılarının işini oldukça kolaylaştırmaktadır.

SketchUp

Oldukça kolay ve her kullanıcıya hitap eden basit bir arayüze sahip olan SketchUp programı, 2001 yılından beri mühendisler, mimarlar hatta oyun geliştiricileri tarafından üç boyutlu çizimler için kullanılıyor.

3D Çizim Programları

SketchUp programını diğerlerinden ayıran özelliklerden birisi ise kullanımı oldukça basit olması ve 3D çizim hakkında hiçbir bilgisi olmayan kullanıcıların bile temel çizimleri kendi başlarına yapabilmeleri. Ücretsiz sürümü de bulunan SketchUp programı mobilya sektöründe ahşap modellerin yapılması için de aktif olarak kullanılıyor.

KitchenDraw

Türkçe dil desteği de bulunan ve sadece mobilya üzerine yoğunlaşmış bir 3D çizim programı olan KitchenDraw ile mutfak, banyo, ofis gibi yerlerin tasarımı yapılabiliyor. İsmi KitchenDraw olmasına rağmen yalnızca mutfak mobilyaları değil, diğer mobilya türlerinin de çizimi için oldukça kullanışlı bir program. İki ve üç boyutlu tasarım imkânı sunan KitchenDraw programı, katalog seçenekleri ile masa, sandalye ve dolap gibi objeler tek tuşla yerleştirilebiliyor.

3D Çizim Programları

Blender

Blender 3D görseller ve animasyonlar oluşturan güçlü bir geliştirme aracıdır ve 3D Studio ve Maya gibi diğer benzer programlara karşı en büyük avantajı tamamen ücretsiz bir uygulama olmasıdır.

Program her çeşit üç boyutlu sahneyi modellemenizi, işlemenizi, dokumanızı, aydınlatmanızı, canlandırmanızı ve post prodüksiyon yapmanızı sağlar. Onun karmaşık ara yüzü temel fonksiyonlar, nurbs eğrileri gibi sonsuz sayıda araçla çalışmanızı sağlar.

Blender çoğu format ve 3D Studio, Autodesk FBX, Collada, Wavefront veya Stl gibi standart programlarla uyumludur.

Muhtemelen Blender'ın temel problemi öğrenmesini oldukça karmaşık yapan yüksek derecede zorluğudur. Şüphesiz ki büyük bir kullanıcı topluluğu vardır ve internette sonsuz sayıda öğretici video ve örnek mevcuttur. Bu profesyonel stüdyolar tarafından kullanılmaktadır ve hatta bununla video oyunları ve filmler bile yapmışlardır.

Her yeni versiyon kreasyonlarımıza uygulamamız için yeni araçlar ve programlar içerir: Akış simülatörü, özel render filtreleri, tamamen uyarlanabilir fizik motorları veya yanma sistemleri Blender'ı becerikli ve eksiksiz bir yazılım yapar.
Álvaro Toledo tarafından incelendi. Uptodown Localization Team tarafından çevrildi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası