küçük ev aletleri dükkanı açmak / Züccaciye Dükkanı Açmak | Züccaciye Açma Maliyeti ve Kazancı

Küçük Ev Aletleri Dükkanı Açmak

küçük ev aletleri dükkanı açmak

Beyaz Eşya Mağazası Açmak

Kendi işini kurmak isteyen girişimciler başarılı olmak, kâr oranı yüksek bir sektörde faaliyet göstererek büyümek isteyeceklerdir. Beyaz eşya olarak tanımladığımız çağımızın gereği olarak her evde kullanılan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrik süpürgesi, kurutma makinesi, buzdolabı, klima, televizyon gibi aletler ve küçük ev aletleri olarak tanımlanan onlarca çeşit ev gereci elektrikli cihazlar beyaz eşya mağazalarının ürünlerini oluşturuyor.

Tüketimi her zaman devam edecek ürünler her evin ihtiyacı olmayı sürdürürken gelişen yeni modeller yeni tüketicilerin tercihlerini oluşturacak. Piyasada onlarca dev marka ürünlerini satışa sunmakta, tüketicinin tercihlerini etkilemek için yoğun rekabet faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

Beyaz Eşya Sektöründe Bayilik Almak

Beyaz eşya sektörü sağlıklı büyümesini devam ettirirken sektörün aktörleri olan firmalar, geniş alanlarda Franchising sistemi ile büyümeyi tercih etmektedirler. Bayilik veren firmalar ile iletişime geçerek koşullarını öğrenmek işinize doğru atılacak ilk adım olabilir. İnternet ortamı markalar ve firmalar hakkında yeterince bilgi edinme olanağı sunarken kolay iletişime de olanak sağladığından araştırma ve iletişime geçme aşamaları son derece hızlı gelişecektir.

Teminat mektubu

Bayi olmak için başvurduğunuzda firmanız sizden teminat mektubu isteyecektir. Bankalardan teminat mektubu almak için 6 ile 12 ay arasında faaliyet gösteren bir işletme olmanız ve teminat mektubu karşılığı kadar hesabınızda nakit bulundurmanız beklenir. Ön bilgi olarak size aktarılan veriler elbette yeterli değil banka ile görüşerek tüm koşulları öğrenmeniz yararlı olacaktır.

İşe başlangıç aşamasında iş planınızı ve sermaye gider kalemlerinizi sağlam zeminde oluşturmanız için yapılması gereken olmazsa olmaz araştırma faaliyetleridir. Henüz bir işletmeniz yoksa öncelikle ticari kimliğinizi oluşturmanız beklenir vergi levhanızı aldıktan sonra banka ile ilgili işlemler başlar. Belediye ve vergi dairesi ile görüşmek istenen belgeleri hazırlamak, banka ile görüşerek istenen evrakları öğrenerek hazırlamak önemli resmî işlemleriniz. Beyaz Eşya Bayiliği Veren Firmalar

İyi bir muhasebeci edinmeniz işlemlerinizi kolaylaştıracak yapılacak işlerinizin sorumluluğunu paylaşmış olacaksınız. Bayilik bedeli hakkında detaylı bilgi toplamanız, firmaların bayilik koşullarını karşılaştırmanız çalışmalarınızın bir başka önemli boyutunu oluşturur.

Firmalar hakkında edinmeniz gereken bilgiler

  • Mal alım ve iade koşulları nelerdir?
  • Ürün teslim süresi ne kadar?
  • Bayi olduğunuzda sadece kendi ürünlerinizi mi satacaksınız?
  • Ürün teslimat sistemleri

Beyaz Eşya Sektörü Hakkında Bilgiler

Türk beyaz eşya sektörü, Avrupa’nın lider üreticisi kimliği sergiliyor telaffuz edilen rakam geçtiğimiz yıl için 25 Milyon adet ayrıca ülkeye beyaz eşya ihracatımız bulunduğu üretimin yaklaşık Üç’te İki’sinin bu ülkelere satıldığı belirtiliyor. İhracat ve istihdamda ülke ekonomisinin dinamiklerini oluşturan yüksek rakamlarda iş gücünü besleyen yapısı ile sektör girişim yapmaya elverişli bir yapı ortaya koymakta.

Türk Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, sektör yılında %7,3 büyüme sağlamış ayrıca iç piyasa %10,7 ihracat %6 artış göstermiş. yılı ve sonrası için öngörülen büyüme ihracatta %6,4 olarak dile getiriliyor.

ve sonrası beyaz eşya sektörü için başarılı bir yıl olacak öngörüsünde bulunan ve büyüme rakamlarını veren uzmanların ışığında ve eldeki sonuçlar ile sektöre umutla bakılabilir.

Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan beyaz eşya mağazası iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Bayilik Veren Markalar ile Görüşmek

Bayisi olacağınız firma ile görüş alışverişinde bulunacak bölgeden, dükkân büyüklüğüne tasarıma ve uygulamalara kadar pek çok konuda bilgi alacak ve hayata geçirmek üzere harekete geçeceksiniz. Gerekli listeyi aldıktan sonra yer ve faaliyete hazırlık aşaması için bir plan hazırlayın.

Tüm aşamaların detaylandırıldığı, önem sırasına göre listelendiği çalışma programı oluşturun. İşlemlerinizi bir sıraya koymak ve yazılı olarak ilerleyişinizi kayıt altına almak zaman, para tasarrufu sağlayacağı gibi herhangi bir eksiklik ya da hata meydana gelmeden önlemeniz mümkün olacaktır.

Ciddi rakamlarda gider yaparak emek ve zaman harcayarak başlattığınız girişiminizin size emeklerinizin karşılığını vermesi her detay üzerinde titizlikle durmanıza bağlıdır. Zaman kaybettirecek ya da ek masraf çıkaracak faaliyetlerden korunmak için ilerleyişi sistemli ve planlı sürdürmek, süreci eş zamanlı olarak denetim altında tutmak, süreci yönetmek başarınızın garantisi olacaktır.

Ürünlerin alınması belirli bir sermaye gücü gerektirmekte bu sürecin hazırlanması ve yönetilmesi de ayrı dikkat, özen ve bilgi gerektirmektedir.

  • Sadece öz sermayeniz böyle bir girişime yetecek mi?
  • Başka kaynaklardan kredi kullanmayı düşünüyor musunuz?
  • Kredi koşulları için gerekli nitelikleri bulunduruyor musunuz?
  • Kredi şartlarını araştırdınız mı?

Tüm bu soruların net yanıtlarını hazırlamak size çok büyük zaman kazandıracaktır. Bayisi olacağınız firma ile birlikte hareket ederek çok yorulmadan, daha az risk alarak, daha güvenli ve güçlü sektörde yer alabilirsiniz.


yeni iş fırsatları

İş Fikirleri

Ev Ofis Ürünleri İş Fikirleri, Ürün İş Fikirleri

Günümüzün teknoloji çağında her gün yeni aletler ve elektronikler ortaya çıkıyor. Gelinen son noktada HDler, iPodlar, İpadler, İphonelar ve Bluerayler oldukça popülerdir. Sizde elektronik mağazası eşya açarak bu teknoloji çılgınlığına girebilir ve yüksek kar majına sahip bir işe sahip olabilirsiniz. Bu işi kurmadan önce iş politikaları ve prosedürleri hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir.

 

Elektronik eşya mağazası nasıl açılır?

1- Mali durumunuzu düzene sokun. Elektronik eşya mağazanızı açmadan önce yeterli sermayenizin olduğundan emin olmalısınız. Böyle bir iş kurmak için kişisel birikiminizin bir kısmını kullanabilirsiniz ancak bu miktarı iyi ayarlamalısınız çünkü başarısız olursanız sermaye olarak koyduğunuz parayı da kaybedersiniz. Aynı zamanda bankanıza kişisel veya küçük işletme kredisi almak için başvurabilirsiniz. Bankaya sunmak için iyi bir iş planı hazırlamalısınız. Bankalar size kredi vermeden önce iş planınızı görmek isterler.

2- Bir mağaza veya dükkan bulun. Elektronik eşya mağazanızın yeri başarınızı etkileyen önemli faktörlerdendir. Ziyaretçi sayısı yüksek olan bir alışveriş merkezinde veya trafiğin yoğun olduğu bir cadde de yer bulun. Mağazanızın içine ve dışına düzenli akış sağlamak istiyorsanız en iyi seçenek insanların sık ziyaret ettiği bir noktada yer bulmaktır. Kira sözleşmesi ile bulduğunuz yeri garanti altına alın ( veya kendinizden eminseniz arsayı satın alın ) ve bulduğunuz yeri elektronik eşya mağazasına dönüştürün.

3- Size yardımcı olması için çalışanlar alın. Elektronik eşya mağazasını tek başınıza idare edemezsiniz. Elektronik eşya mağazanızda nitelikli çalışanların olmasını istiyorsanız başvuranlarla yüz yüze görüşmeler yapmalısınız. Elektroniğe ilgisi olan veya deneyimli insanları seçin. Müşteriler ihtiyaçlarına cevap verebilecek insanlarla çalışmak isterler. Elektronikten anlamayan ve deneyimi olmayan birini işe alırsanız onu satış alanına göndermeden önce mutlaka eğitin.

4- Mağazanız için eşyalar ve envanter alın. Elektronik ürünleri koymak için raf malzemelerine ihtiyacınız olacak. İkinci el malzemeler bulabilirsiniz ancak aynı zamanda depolama amaçlı kullanabileceğiniz malzemelerden almaya dikkat etmelisiniz. Mağazanızı ne şekilde düzenleyeceğinize karar verin ve buna uygun raf malzemeleri alın. Daha sonra ihtiyacınız olan envanteri satın alın. Tedarikçileriniz size bazı tabelalar göndereceklerdir böylece sizde mağazanızı bu tabelalarla renklendirebilirsiniz.

5- Reklam yapın. Başarılı bir açılış yapmak istiyorsanız reklam ve ağızdan ağza pazarlamayla bunu gerçekleştirebilirsiniz.  Gazetelere reklam verin ve kapıdan giren ilk müşterilere ödüller verin. İlk birkaç hafta satışlarda indirim yaparsanız müşterilerin dikkatini çekersiniz. Ve mağazanızın dışındaki tabelaların ve reklam panolarının gücünü küçümsememelisiniz. İnsanların dikkatini çekecek ne kadar çok şey yaparsanız o kadar çok müşteri mağazanızdan içeri girer.  Bu tarz faaliyetlerle kazanç elde edeceğiniz için müşterileri elektronik mağazanıza çekmenin farklı yollarını bulun.

6- Bomba etkisi yaratacak bir açılış yapın. Açılış gününde personelinizin hazırlıklı ve coşkulu olduğundan emin olun. Elektronik mağazanızı açmanın heyecanını müşterilerinize de geçmesini sağlayın. Yoğun bir güne hazırlıklı olun.

Elektronik eşya mağazanızı açmaya artık hazırsınız. Şunu aklınızdan çıkarmayın: becerilerinizi işletme yönetimi ve iş kurma kurslarıyla düzenli olarak güncellemelisiniz. Online kurslara katılabilirsiniz böylece bir taraftan eğitiminize devam ederken bir taraftan da işinizi aksatmazsınız.

Kendi işimi kurmak istiyorum diyenler için birbirinden kazançlı iş kurma fırsatlarını ve yenilikçi iş fikirlerini araştırmaya devam edeceğiz. Sevgi ve para ile kalın.

Züccaciye Açma Maliyeti ve Kazancı

Züccaciye kelime anlamı olarak cam, porselen, seramik vb. eşyalardan yapılmış ürünler anlamına gelir. Ancak günümüzde tencere, tava, mutfak gereçleri, çeyiz seti ürünleri, mini elektrikli aletler tarzı ürünlerin satıldığı yere züccaciye adı verilmektedir. Züccaciye dükkanı açmak ise girişimcisini memnun edecek işler arasında yer alır. Kadınların alışveriş yapma potansiyeli erkeklerden yüksektir. Parayı ne kadar erkekler kazansa da, harcayan genellikle kadınlardır. Kar marjı yüksek olan bu sektöre yatırım yapıp da, para kazanmaya esnaf yoktur diyebiliriz. Bu yazıda züccaciye dükkanı açmak, züccaciye açma maliyeti ve aylık kazancı gibi tüm detaylardan bahsedeceğiz.

Züccaciye Dükkanı Açmak

Züccaciye Dükkanı Açmak

Henüz züccaciye dükkanı açmadıysanız ve kararsızsanız, bu büyük ihtimalle sektör hakkında fazla bilginiz olmadığından kaynaklanır. Evet b konuda haklısınız ve yalnız değilsiniz. Bir iş hakkında bilginiz yok ise o işe karşı içinizde bir korku kaplar. Bu durum tüm sektörlerde geçerlidir. Ancak işin içine girdiğiniz zaman her şeyin ne kadar kolay olduğunu iş esnasında öğrenmiş oluyorsunuz.

 

Züccaciye dükkanı açmak için güncel hangi ürünlerin satıldığını, ürünleri toptan olarak nereden alacağınızı, ne tarz ürünler bulunduracağınızı ve fiyat politikası hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Tüm bunları öğrenmek emin olun çok fazla zamanınızı almayacaktır. Siz iş kurmak istediğiniz sürece bu sektörde size yol gösterecek bir çok toptancı ve firma temsilcisi mevcut. Şimdi züccaciye işine girmek isteyenler için tüm detayları anlatmaya başlayalım.

 

Not:Züccaciye dükkanı açmak dışında farklı fikirler edinmek için hazırlamış olduğumuz + Adet Dükkan Açma Fikirleri başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

Züccaciye Dükkanı Açmak

Züccaciye Mağazası Açmak

Züccaciye Mağazası Açmak

Öncelikle nasıl bir züccaciye dükkanı açacağınızı ortaya koyacağınız sermaye belirleyecektir. Bir çok kişi züccaciye dükkanlarını; milyoncu, japon pazarı, Schafer, Karaca, Miniso ya da English Home gibi mağazalarla karıştırabilir. Ancak bunun bir önemi yok. Bu tarz dükkanlara benzer bir züccaciye dükkanı açabilirsiniz. Ancak kendi konseptinizi yaratırken ön plana çıkaracağınız ürünler çok önemli.

 

Örneğin; Japon pazarı gibi, tesbih, saksı, tabure gibi ürünleri ön plana koyamazsınız. Birazda bulunduğunuz bölgede marka olmanız da önemli. Züccaciye dükkanı açmak istiyorsanız, mutfak gereçleri, özellikle tencere, tava, porselen ürünler, çeyiz malzemeleri ön planda olmalı. Eğer bir gün bir müşterinin tencereye ihtiyacı olursa, aklına  herhangi bir milyoncu dükkanı değil, siz gelmelisiniz.

 

Şimdi yazıyı toparlamak gerekirse ayıracağınız sermaye miktarı dükkanın boyutunu, ürün çeşidini ve yapacağınız işi doğrudan etkileyecektir. Hatta bulunacağınız semti bile etkiler. Tabi bulunduğunuz semt, aynı zamanda farklı iş konseptlerini belirlemenizi sağlayacaktır.

 

Beşiktaş gibi öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde, züccaciyeci dükkanı açarsanız, çeyizlik ürün fazla satamazsınız. Ancak öğrenci sirkülasyonu çok olduğundan, basit mutfak gereçleri ve ev tekstil ürünlerini kolaylıkla satabilirsiniz. Evlilik ve aile kurma oranlarının yüksek olduğu Bağcılar gibi semtlerde ise, çeyizlik ürün setlerinin satışı, tek kullanımlık mutfak gereçlerine göre daha yüksek olacaktır.

 

Siz bu iki semtten farklı bir yerde züccaciye dükkanı açacaksınız ve semtin potansiyeli hakkında bilgi edinmek istiyorsunuz diyelim. Burada size toptancılar katkı sağlayacaktır. Onlar hangi semtte, ne tarz ürünler satıldığını yıllardır araştırmaktadır. Zaten satış verileri de bunu kolaylıkla ortaya koyar. Toptancılarla iletişime geçtiğinizde size bu konuda detaylı bilgi verilir.

Şimdi züccaciye dükkanı nasıl açılır aşamasına geçelim.

 

Züccaciye Dükkanı Nasıl Açılır

Züccaciye Dükkanı Nasıl Açılır

Züccaciye Dükkanı Nasıl Açılır

  • Her iş fikrinde olduğu gibi ne kadar sermaye ayıracağınızı belirleyin. Sermaye her zaman kural koyucudur. Ayıracağınız sermaye miktarı ile işletme içinde bulunacak ürünler ve dükkan konseptini belirlemiş olursunuz. Tabi her zaman ne kadar çok sermaye koyarsanız o kadar çok avantajınız olur. İnsanlar daima büyük dükkanlardan alışveriş yapma eğilimindedir.

 

  • Sermaye miktarını belirledikten sonra sıra geldi dükkan yani mağaza bulma aşamasına. Ara sokak ya da yan cadde gibi lokasyonlarda dükkan açmayı kesinlikle unutun. Hatta sitelerin bol olduğu yerlerden de uzak durun. Bu tarz yerlerde alışveriş AVM&#;ler üzeriden yapılır. Sizin AVM&#;nin az olduğu, yaya sirkülasyonunun bol olduğu caddeleri hedef belirlemeniz gerekir. Ana cadde uygun fiyata bir dükkan bulduğunuz zaman, içinize siniyorsa kiralayın.

 

  • Dükkan kiraladıktan sonra ilk yapacağınız iş vergi levhasını almaktır. Bu konuda anlaşacağınız muhasebeci yardımcı olacaktır. Tabi muhasebeci konusunda ne kadar dikkatli olmanız gerektiğinden bahsetmeye gerek yok.
  • Vergi levhası aldıktan sonra, artık yapacağınız tüm masrafları kendinize fatura ettirebilirsiniz. Bu daha az KDV ve gelir vergisi ödemenizi sağlayacaktır.

 

  • İşletme için gerekli tadilat ve boya badanayı yapın. Raflar için toptancılarla iletişime geçin. Onlar ihtiyacınız olan raf boyutlarını size söyleyecektir. Ya da bunun için rakip firmaları inceleme yoluna da gidebilirsiniz.

 

  • Rafları yaptırdıktan sonra vitrin, tabela ve satış yapacağınız bankonun yerleştirilmesi aşamasını tamamlayın.
  • Anlaştığınız toptancılardan ürünleri temin edip işletmeye doldurun. Ürünleri dizerken barkod cihazına kaydını yapmayı unutmayınız. Bu tarz dükkanlarda hırsızlık çok olmaktadır. Tabi sadece barkod değil, kamera sistemi de kurdurun.

 

  • Sıra geldi açılış aşamasına. İlk gün açılış yapmak ve ses getirmek çok önemli. Müşterinin ilk gün yoğun bir şekilde dükkanınıza uğraması sizi motive edecektir. Bunun için ilk 3 gün %40&#;a yakın zarar etmeyeceğiniz şekilde indirimler yapın. Organizasyon şirketi ile anlaşıp, etkinlik yapılasını sağlayın.

 

  • Züccaciye dükkanı açma aşamasını tamamlamış oldunuz. Bundan sonra güleryüz ve ürünlerinizin güncelliği iş yapmanızı sağlayacaktır.

 

Okuyunuz: İş Kurmadan Önce Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

 

Züccaciye Dükkanı Açma Maliyeti

Züccaciye Dükkanı Açma Maliyeti

Züccaciye Dükkanı Açma Maliyeti

Ortalama bir züccaciye dükkanın açmanın maliyeti  Bin TL&#;den başlamaktadır. Son zamanlarda yaşanan zamanlar züccaciye açma konusunda ki maliyetleri oldukça arttırmıştır. Tekstil sektöründen olduğu gibi bu sektörde de ürünler farklı boyutlara sahiptir. Para kazanmak istiyorsanız tüm ürün boyutlarına sahip olmalısınız.

 

Basit bir yumurta tavasının 70 TL&#;de başladığını varsayarsak, Bin TL&#;lik maliyet rakamı bile oldukça iyimserdir. Züccaciye açmak için ayıracağınız sermayenin üst limiti yoktur. AVM tarzı yerlerde 3 milyon TL harcayarak bile bir züccaciye dükkanı açabilirsiniz. Ya da bu alanda bayilik alarak da  sektöre girişi yapabilirsiniz.

 

Her işte olduğu gibi ayıracağınız sermaye miktarı sizin kazancını belirleyecektir. Bu işte daha önce tecrübeniz yok ise başlangıç aşamasında bireysel olarak büyük bir dükkan açmanız çok mantıklı olmayacaktır. İşi öğrendikten sonra büyütmek ya da daha büyük bir mağaza açmak daha avantajlıdır.

 

Okuyunuz: Yeterli Sermayeniz Yok ise İşte Size Çözüm!

 

Züccaciye Dükkanı Ne Kadar Kazandırır, Karlı mı?

Züccaciye dükkanı kar marjı % 50 ile % arasındadır. Bu nedenle bu sektörde yer alan girişimciler kolaylıkla 2. veya 3. dükkanını açmaya başlamaktadır. Bu sektörde iş yapan bir dükkan açtıktan sonra devamı gelmektedir. Bunun için de rekabetten uzak olmanız gerekiyor. Rekabetten uzak, bu tarz ürünlerin ihtiyaç duyulduğu bir yerde günlük 2 Bin TL ciro ile, aylık 20 Bin TL kar edebilirsiniz.

 

Tabi 20 Bin TL kar en düşük rakamdır. Satacağınız tekstil ve tencere tarzı çeyiz ve hediyelik ürünlerde kar oranı %&#;ün altına düşmez. Firmalardan alacağınız ek iskontolar ile kar marjınız daha da yükselir.

 

Tabi burada söz konusun olan bir züccaciye dükkanının kar yapıp yapmaması değildir. Önemli olan iş yapmasıdır. Bu nedenle sadece dükkan içinde satış yapmaktan ziyade, online olarak da satış yapma zihniyetine sahip olmalısınız. Bir çok züccaciye dükkanı Trendyol, N11 ya da instagram üzerinden satış yapmaktadır. Sizde başlangıç aşamasında instagramda yerinizi alıp, müşterilerinize online kanallardan ulaşabilirsiniz.

 

Toptan Züccaciye Malzemeleri Nereden Alınır?

Toptan Züccaciye Malzemeleri Nereden Alınır

Toptan Züccaciye Malzemeleri Nereden Alınır

İstanbul içinde toptan züccaciye ürünlerini İstoç, Eminönü, Topkapı ve Esenyurtta yer alan toptancılardan almanız mümkün. Özellikle İstoçta bir çok üretici firma toptan satış mağazasına sahiptir. Eğer İstanbul dışındaysanız, ilk açılış aşamasında bu tarz mağazalardan alacağınız ürünleri tek seferde bulunduğunuz şehre transfer edebilirsiniz.

 

Tabi tek seçeneğiniz bu değil. Her firmanın mevcut bulunduğunuz ilde dağıtıcı bayisi bulunur. Korkmaz, Karaca, Schafer, Cem, Emsan, Güral gibi markalara online kanallardan ulaşıp, sizi temsilcilerle buluşmasını sağlayabilirsiniz.

 

Züccaciye Mağazası Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Vesikalık
  • Kira Kontratı
  • Tapu Fotokopisi
  • Adli Sicil Kaydı
  • SGK Giriş Bildirgesi
  • İtfaiye Uygunluk Raporu
  • İş Yeri Açılış Formu
  • Mesken Krokisi
  • Faaliyet Belgesi
  • Oda Kaydı
  • İmza Sirküleri

 

Okuyunuz: Dünyanın En Çok Kazandıran 10 İş Sektörü

 

Züccaciye Açmak İsteyenlere Öneriler

Züccaciye Açmak İsteyenlere Öneriler

Züccaciye Açmak İsteyenlere Öneriler

  • Bu sektörde sermaye ayırmanın en önemli etken olduğunu unutmayın. Büyük dükkan, küçük dükkanı yer. Rekabetin olmadığı yerde küçük bir dükkanla işe başlayabilirsiniz. Ancak büyük mağazaların olduğu yerlerden uzak durun.
  • Güleryüz ve iyi iletişim bu sektörde kaldıraç etkisi yaratır. Bir müşterinin memnun olup, 2. defa gelmesi sizin için olumlu bir durum. Eğer memnun olup gelmiyorsa, eksik olan bir şeyler var demektir.
  • Malı alırken kazanırsınız kuralı züccaciye sektörü için söylenmiş diyebiliriz. Aldığınız ürünlerin toptan fiyatları TL arası olduğu için ufak rakamlar gözünüze gelmeyebilir. Ancak 36 TL ye aldığınız bir ürünü 32 TL&#;ye başka bir toptancıda bulabilirsiniz.
  • Vergi ödemeleri konusunda oldukça dikkatli olmalısınız. Maalesef bir çok esnaf biriken stopaj ve KDV ödemelerinden dolayı zor duruma düşmektedir. Az kazanıp, borçsuz olmak her zaman daha mantıklı.
  • Bu sektörde kredi çekerek züccaciye dükkanı açmak pek mantıklı sayılmaz. İşlerin oturma süresi biraz uzun olabiliyor. Bu nedenle çekeceğiniz kredi miktarı sermayenizin %30&#;unu geçmemeli.
  • Züccaciye dükkanı açmak için aynı zamanda KOSGEB desteklerinden faydalanabilirsiniz. Bunun için ilgi site üzerindeki gerekli şartları karşılamanız gerekiyor.

 

&#; Züccaciye Dükkanı Açmak, Züccaciye açma maliyeti ve Kazancı &#; başlıklı yazımızın sonuna geldik. Bu yazıya yorum yaparak bizlere destek olabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası