kosgeb yeni iş planı örneği / Kosgeb İş Planı Örnekleri (YÜZDE YÜZ ONAYIN SIRRI)

Kosgeb Yeni Iş Planı Örneği

kosgeb yeni iş planı örneği

KOSGEB İş Planı Örneği yeni nesil iş modeli formu Hazırlama, Doldurma tüm detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.

KOSGEB iş planı örnekleri yılında Yeni Nesil İş Modeli Formuna dönüştürüldü. yılı iş modeli formuna neler yazmanız gerekiyor, Yeni nesil boş iş modeli formunu, bölümler halinde ele alıp bölüm başlıklarını nasıl bir şekilde doldurmanız gerektiği konuları ayrıntılı bir şekilde ele aldık.

En GÜNCEL haliyle online Kosgeb iş planının nasıl hazırlanacağı, iş planında bulunması gereken konular,Kosgeb iş planında mutlaka doldurulması gerekenler, Kosgeb iş planı örnekleri doldurma aşamaları araştırılan tüm konular yazımızda girişimcilere anlatılmıştır.

Girişimcilik desteklerinden yararlanmak isteyenler iş planı örneklerini internet üzerinde araştırdığında farklı formatlarda ki iş planlarını bulmaktadır. KOSGEB iş planı örnekleri yılında Yeni Nesil İş Modeli Formuna dönüştürüldüğü için internetten bulunan iş planlarının çoğu KOPYA ve ESKİ formattadır. Bu iş planlarını Kosgeb tarafından hükmü bulunmamaktadır. Bundan dolayı yılında hangi iş planı Kosgeb tarafından geçerli sayılıyor, En Yeni, En Güncel Halini yükledik. Yazımızda KOSGEB iş planı örneği , en güncel halini bulabilirsiniz. Eski formatta ki örnek iş planları ile başvuru yapmanız, başvurunuzun reddedilmesine yol açar. Bundan dolayı uyarımızı yaptıktan sonra Yeni Nesil İş Modeli Formunu nasıl dolduracaksınız, hangi kısımlarda ne gibi bilgilere yer vermeniz gerekiyor yazımızda iş planı doldurma hazırlama aşamaları EN GÜNCEL halini bulabilirsiniz.

Kosgeb İş Planı Nedir?

yılında artık KOSGEB iş planı örneği veya proje örneklerine artık İş Modeli örneği adı veriliyor. Yani İş planı dendiğinde hazırlamanız gereken form İş Modeli Formu olacaktır. KOSGEB iş planı dediğimiz dosya, yılında ”İş modeline ilişkin bilgiler” bölümüdür. Diğer bölümler nazaran doldurulması biraz daha zor olmaktadır.

KOSGEB iş planı en genel tabiriyle KOSGEB girişimcilik desteği alabilmeniz için doldurmanız gereken bir başvuru formudur. Bu başvuru formunu doldurmadan başvuru yapamazsınız.

Bu başvuru formu üç bölümden oluşur: KOSGEB başvuru formundaki bölümler ise;

  1. Girişimci ve ortak bilgileri
  2. İş modeline ilişkin bilgiler (iş planı kısmıdır)
  3. KOSGEB’den talep edilen destekler bölümleridir.

KOSGEB yönetimi bu başvuru formunu inceledikten sonra destek için onay verir. Bundan dolayı başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Girişimci ve ortak bilgileri ile KOSGEB’den talep edilen destekler bölümleri, e-Devlet üzerinden giriş yapılarak KOBİ Bilgi Sistemi’nde doldurulmaktadır. İş modeline ilişkin bilgiler ise Word dosyasında doldurularak KOBİ Bilgi Sistemi’ne yüklenmelidir.

Bu kapsamda online eğitimlere katılmadan önce iş planı hazırlayabilmek için herhangi bir danışmanlık firmasına para vermeniz yersizdir. Girişimciler çokça duymuş oldukları KOSGEB onaylı iş planı hazırlanması nasıl yapılacağı nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizlere anlatmakla beraber büyük bir işçilikten sizleri kurtarıp hazırdan olan 27 adet hibe almış KOSGEB iş planı örneklerimizden kolayca indirebileceksiniz. Bu içeriğimizde KOSGEB iş planı hazırlamak isteyen girişimciler için KOSGEB Yeni Nesil İş Modeli Formu boş halini ve daha önceden doldurulmuş kesin onay alan çeşitli sektörlerde cafe, inşaat, e-ticaret vb. gibi İş planı Örnekleri pdf, Excel, doldurulmuş iş planı ve tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Şimdi isterseniz KOSGEB iş planı nasıl doldurur ve hazırlanır, ilgili kısımlara neler yazılır bu soruların cevabına geçelim.

KOSGEB İş MODELİ (Planı) Doldurma Hazırlama Aşamaları (indir doldur)

İş planı hazırlarken dikkatli olmalısınız. Çünkü örneğin Kosgeb&#; e başvurduğunuzda bu iş planına göre destek alacaksınız. Bu sebeple iş planını güncel olan iş modeli formunu üzerinden işe başlayın. İş modeline ilişkin bilgileri öğrendikten sonra iş planınız size özgü bir şekilde doldurun. Yeni iş modeli formunda doldurulmadı gereken alanlar kendi cümleleriniz ile hazırlanmış ve sizin işletmenizin bilgilerini içermesi gerekmektedir. İşletmenizi kurmadan önce ilk aşamada kendinize bazı sorular sormanız ve bunlara cevap aramanız gerekiyor. İlk olarak faaliyet alanınızı belirlemek durumundasınız. Bu alana karakter olarak uygun olduğunuzu ve çalışma koşullarına uyum sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız, faaliyete başlayın. İzin almanız gereken resmi kurumlar hakkında bilgi edinin. Size lazım olan araç ve gereçlerin listesini çıkarın. Personel ve kira giderlerini hesaplayın. Yer tespitinde bulunun. Fiyat politikası belirleyip, gelir gider analizi yapın. Kısacası ilk aşamada kendinize kabataslak bir maliyet hesaplaması yapın. Elinizdeki sermaye ile bu işi yapıp yapamayacağınızı tahlil edin. Şayet yeterli değilse, finansal kaynak elde edebileceğiniz alanlara yönelin. Banka kredileri ya da Kosgeb kredilerinden faydalanabilirsiniz.

Kurum tarafından verilen hibe ve desteklerin, gerek mevzuata gerekse piyasa koşullarına göre uğrayabileceği değişim nedeniyle, iş planının en doğru şekilde hazırlanması için Kosgeb Hizmet Merkezlerine başvurmanız en doğrusu olacaktır. Daha önce Kosgeb için hazırlanmış olan iş planı ve projeleri indirebilir veya danışmanlık hizmeti veren firmalara internet üzerinden başvurabilirsiniz.

KOSGEB İş Planı Nasıl Hazırlanır?

Geleneksel girişimcilik desteklerine başvuru yaparken doldurulması gereken Başvuru Formunda 2. bölümünde yer alan KOSGEB iş planını doldurulması aslında bir bütün olarak ele alınmalıdır ve başvuru formunda bulunan 3 bölümü de ayrı ayrı nasıl doldurmanız gerektiği konusunu detaylı bir şekilde girişimcilere anlatacağız..

Bölüm 1: Girişimci ve Ortak Bilgileri

Birinci bölüm, KOBİ Bilgi Sistemi’nde ONLİNE olarak doldurulur. Bunun için herhangi bir dosyada hazırlanmaz. KOBİ Bilgi Sistemi’nde girişimcilerden talep edilen tüm kişisel ve işletme ile ilgili bilgileri hatasız, eksiksiz ve doğru bir şekilde yazmanız formun onaylanması için yeterlidir.

Bu bölümde girişimcilerden istenen bilgiler genel itibariyle kişisel bilgilerdir. Ortağınız varsa onunda bilgileri girilmelidir. İşletmenizi açarken resmi bir ortağınız yoksa sadece kendinize ait bilgileri girmeniz gerekecektir.

Bu bölüm, kendi içerisinde A, B ve C şekilde 3 kısma ayrılmaktadır.

A Kısmı

Katıldıysanız eğitimleri adını, kurumun adını, kurs, seminer vb. programlar varsa mutlaka bu bilgileri sisteme yükleyin. Daha önceki iş tecrübelerinizi ve eski işyeri adını ve görevinizi eksiksiz bir şekilde sisteme ekleyin. KOSGEB yetkilileri, iş deneyimi kısmından sizin işyeriniz ile ilgili yetkinliğinizi kontrol edecektir. Katıldığınız herhangi bir program ve iş deneyiminiz yoksa bu kısımları boş bırakın.

A kısmında yukarıdaki görsel deki gibi kişisel bilgilerin olduğu alanları kolaylıkla doldurabilirsiniz. Eğitim kurumunun adı kısmında en son mezun olduğunuz eğitim kurumunun adını yazın.

B Kısmı

B kısmında Girişimci ve Ortaklı yapısına ilişkin bilgileri yazın. İşletmede resmi bir ortak bulunmuyorsa girişimcinin kendisiyle ilgili bilgileri, sisteme girmesi yeterli olacaktır. Ortak bulunuyorsa ortaklık payı, cinsiyeti ve diğer bilgileri girin. Bu bölümde sizden istenen Girişimcilik eğitimi tipini doğru bir şekilde seçmelisiniz. Diğer alanlarında doldurulmasında zorluk yaşanmayacaktır.

C Kısmı

C kısmında girişimci ve ortakların iş geçmişi işletme bilgileri, vergi dairesi, numarası, işletme adı, esnaf odası, faaliyet konusu ve ortaklık yüzdesi gibi bilgiler yazılmalıdır.

Mevcut kurulu işletmeniz için KOSGEB desteği alacağınız işletmenin bilgilerini de bu kısma eklemelisiniz. Ortağınız varsa onun da iş geçmişini de bu kısma eklemeniz gerekiyor..

Bölüm 2: İş Modeline İlişkin Bilgiler (İŞ PLANI)

KOSGEB iş planı denilen kısım tam olarak bu bölümdür. Başvuru formunda 2. bölümde yer alan bu bölüm, girişimci adaylarının en fazla zaman harcadığı kısımdır. Bu bölüm, bir dosya halinde hazırlanır ve KOBİ Bilgi Sistemine yüklenir. Elinizde bundan dolayı iş modeli formu olmalıdır. Peki iş modeli formu nasıl temin edeceksiniz. Hazırlamanız gereken iş modeli formunu aşağıda ki linke tıkayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

<<İŞTE YENİ NESİL İŞ MODELİ FORMU>>

Geleneksel_Girisimci_Destek_Programi_Basvuru_Formu_II._Bolum_Is_Modelitıkla indir

Hangi iş için iş planı dolduracaksanız o sektöre en uygun bir şekilde bu kısımdaki alanların nasıl doldurulması gerekiyor başlıklar halinde bu konuda tüm girişimcileri aydınlatacağız.

Yukarıdaki linke tıklayarak word dosyasını bilgisayarınıza indirerek ilgili kısımları Office Word ortamında doldurun. Tüm bölümleri hatasız ve eksiksiz doğru bir şekilde doldurduktan sonra bu dosyaya isim vererek sisteme yüklemeniz ve 2. bölümü tamamlamanız gerekiyor.

Bu bölüm, kendi içerisinde 10 başlığa ayrılıyor. Şimdi dilerseniz, bu başlıkları tek tek ele alalım.

İş Planı Örnekleri Başlıkları

İş planınızda bulunması gereken başlıklar vardır. Bu başlıklar;

  1. Girişimci ve işletme bilgileri: Kişiye veya işletmeye ait bilgileri doldurun.
  2. Müşteri Grupları: “Müşteri Grubum Tüm Türkiye’dir” yazmadan yaş, bölge gibi demagojik bilgileri doldurun.
  3. Değer önerisi: Rakiplerinizden farkınız nedir? Hiçbir rakibim yoktur, tek rakibim THY gibi ifadeleri kullanmayın.
  4. Ulaşım ve Dağıtım Kanalları: Ürünü nasıl dağıtacağınızı yazınız.
  5. Müşteri ilişkinleri bölümü: Yeni ürün ve hizmetlerin dağıtımı, garanti, satış sonrası bölümlerini yazınız.
  6. Kilit ve Temel Faaliyetler: Olmazsa olmaz faaliyetlerini bildiriniz. Personel hakkında bilgilendirme KOSGEB iş planı örneğinin bu bölümüne yazınız.
  7. funduszeue.info (Temel) Kaynaklar
  8. Kilit Temel Ortaklar/İşbirlikleri: Firmanızın tüm işbirliklerini, tedarikçilerinizi belirtiniz. İsim vermeyi unutmayın.
  9. Maliyet yapısı: Hazır iş planında işletmeniz ile ilgili bölümü doldurun.
  10. Gelir akışı: Firmanın nereden para kazanacağını anlatınız. İşletme gelirleri, İşletme giderleri tablosunu doldurun.

İnternet üzerinden bulabileceğiniz örnek iş planlarını da inceleyin. Bu iş planlarından kesin onay alan örnekleri sizler için sitemize yükledik. Daha önceden doldurulmuş iş planını kendi boş iş planınıza uyarlarken kendi iş fikrinizi hayata geçirmek için yukarıda ki başlıklara uygun bir şekilde doldurun Unutmayın; Her işletme aynı standartta olacak diye bir kaide yoktur. Bun iş planları sadece size yol gösterici olabilir. Sizi doğru yola iletmesi mümkün olmayabilir.

Boş İş Planı Örnekleri (WORD,PDF FORMU İNDİR)

Kosgeb Geleneksel Girişimcilik Destek Programlarına başvuru yapabilmek için doldurulması gereken başvuru formunda İş modeline ilişkin bilgilerin nasıl ve ne şekilde doldurulması gerektiği konuları girişimciler için örneklendirilerek anlatılmıştır.

Aşağıda bulunan Kosgeb iş modeli formunu bilgisayarınıza indirerek, hazırlamış olduğunuz iş planı ile karşılaştırabilirsiniz.

Geleneksel_Girisimci_Destek_Programi_Basvuru_Formu_II._Bolum_Is_Modeline_Iliskin_Bilgiler_Bolumuİndir

funduszeue.infoşimci/İşletme Bilgileri

Bu bölümde bizden beklenilen bilgiler şu şekildedir:

  • Kendiniz, işe ilişkin tecrübeleriniz,
  • İşletmeniz ve işletmenizin yürüttüğü faaliyetler,
  • İşin mevcut durumu, sermaye yapısı ve sürdürülebilirliği,
  • İş yerinin fiziki özellikleri, konumu ve seçim nedeniniz
  • hakkında bilgi veriniz.

2.Müşteri Grupları

Bu kısımda, KOSGEB’in girişimci adaylardan beklediği bilgiler şu şekildedir:

Müşterileriniz kimlerdir? Her bir müşteri grubunu ayrı ayrı tanımlayınız (yaş, bölge, cinsiyet, gelir durumu gibi ayırt unsurlar dikkate alınarak her bir müşteri grubu ayrı ayrı tanımlanmalıdır).

funduszeue.infoğer Önerisi

KOSGEB’in girişimci adaylarında beklediği bilgiler şu şekildedir:

  • Değer önerisi, müşterilerinize sunduğunuz ürün ve hizmetlerdir.
  • Müşteri grupları bölümünde belirttiğiniz her bir müşteri grubu için sunduğunuz ürün ve hizmetler belirtilmelidir.
  • Müşterilerin sunduğunuz ürün ve hizmetlere neden ihtiyaç duyduğunu ve müşterilerinizin hangi sorunlarını giderdiğinizi açıklayınız.
  • Rakipleriniz kimlerdir? Değer önerinizi, rakipleriniz ile işletmenizi mukayese ederek değerlendiriniz.

funduszeue.infoşım ve Dağıtım Kanalları

KOSGEB’in girişimcilerde beklediği bilgiler şu şekildedir:

Sunduğunuz ürün ve hizmetleri müşterilere nasıl ulaştırıyorsunuz (doğrudan, dolaylı, toptan perakende, mağazadan, internet vb.).

5.Müşteri İlişkileri

KOSGEB’in bu kısımda bizden beklediği bilgiler şu şekildedir:

  • Müşteri grupları bölümünde belirttiğiniz her bir müşteri grubu ile nasıl iletişim kuruyorsunuz?
  • Yeni müşteri kazanma ve tutundurma yöntemlerinizi anlatınız.
  • Ürün/hizmet tanıtımı, sunumu ve satış sonrasında hangi araçları kullanıyorsunuz(broşür, internet sayfası, sosyal medya, telefon vb.)

funduszeue.info (Temel) Faaliyetler

KOSGEB’in girişimcilerden beklediği hususlar şu şekildedir:

Ürün/hizmeti oluşturmak, dağıtmak ve kazanç sağlamak için yaptığınız kilit (temel) faaliyetler nelerdir? (Üretim/hizmetin başlangıcından, müşteriye ulaştırılması ve satış sonrası sağlanan hizmetler dâhil tüm süreç aşamalarını ve varsa gerekli ruhsat, izin vb. belirtiniz)

funduszeue.info (Temel) Kaynaklar

Bu kısımda KOSGEB’in girişimcilerden beklediği bilgiler şu şekildedir:

  • Kilit (temel) faaliyetleri gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan kaynaklar (personel, makine, sermaye, teknoloji, arsa, bina.) nelerdir?
  • İşletmenizde çalışan/çalışacak personel ve görevleri hakkında bilgi veriniz.

funduszeue.info (Temel) Ortaklar / İşbirlikleri

Bu bölümde KOSGEB’in bizden beklediği bilgiler şu şekildedir:

Ürün/hizmet sunum sürecinde işbirliği yaptığınız kilit (temel) kişi/kurum/firmalar kimlerdir?
Tedarikçileriniz kimlerdir?

funduszeue.infot Yapısı

KOSGEB’in bu bölümde girişimcilerden beklediği format aşağıdaki gibidir:

Örnek olması açısından gerekli bölümler doldurulmuştur.

1- İşinizi kurmak için hangi maliyetlere katlanıyorsunuz ?

BAŞLANGIÇ YATIRIM GİDERLERİ TUTAR (TL)

  • İşletme kuruluş giderleri: TL
  • Arazi/proje/bina-inşaat/tadilat giderleri: TL
  • Makine ve teçhizat giderleri: TL
  • Tefrişat giderleri: TL
  • Taşıma, sigorta, montaj giderleri: TL
  • İthalat ve gümrükleme giderleri: 0
  • Lisans giderleri: 0
  • Diğer giderler: TL
  • TOPLAM (TL): TL

2- Başlangıç yatırım giderlerinin kaynağını belirtiniz.

Başlangıç yatırım giderlerinin tamamı, öz kaynaklarımızdan karşılanmıştır.

  • BAŞLANGIÇ YATIRIM GİDERLERİNİN KAYNAĞI TUTAR (TL)
  • Özkaynak Kullanımı : TL
  • Şahıslardan Alınan Borçlar: 0 TL
  • Banka Kredisi : 0 TL
  • Diğer (Belirtiniz:…)
  • TOPLAM (TL)

3- Ürün/hizmeti oluşturmak, dağıtmak ve kazanç sağlamak için yaptığınız en önemli maliyet unsurları nelerdir?

En önemli maliyet kalemlerimiz, kira ve personel giderleridir.

İşletmenizin gelir-gider dengesi kurulana kadar finansman ihtiyacınızı (işletme sermayesi, makine-teçhizat alımı ve benzeri durumlar için) nasıl karşılayacağınızı, KOSGEB desteği başvuru, değerlendirme ve ödeme sürelerini de dikkate alarak; açıklayınız.

KOSGEB, açık açık bana yukarıda sıraladığımız hususlar hakkında bilgi ver, diyor. Biz de bu talep edilen hususları çok doğru bir şekilde KOSGEB’e açıklamalıyız.

Gelir Akışı

Bu bölümde KOSGEB’in cevabını beklediği sorular şu şekildedir:

  • Gelir modeliniz nedir? (Nereden para kazanacaksınız? Ürün/Hizmet satışı, komisyon, üyelik, reklam alma, gelir ortaklığı vb.)
  • Ürün/hizmetlerinizin fiyatlandırmasını nasıl yaptığınızı açıklayınız.
  • Müşterileriniz ödemelerini hangi yolla yapıyor? (nakit, taksitli, kredi kartı vb)

Yukarıda yer alan tablo da girişimcilerin beklenti ve tahminlerinin neler olduğu bu tahminlere göre doldurulması gereken alanların eksiksiz bir şekilde yazılması gerekmektedir. Gelir gider farkı yazılırken makul düzeyde olmalıdır. Yüksek kar ya da aşırı bir zarar durumu ortaya çıkmamalıdır. Unutmayın, KOSGEB, zarar edecek olan bir işletmeye destek vermez.

Bölüm 3: KOSGEB’den Talep Edilen Destekler

Üçüncü ve son bölümde, KOSGEB’den Talep Edilen Destekler kısmı sistemden otomatik yüklenir bundan dolayı KOBİ Bilgi Sistemi’nde doldurmalısınız. KOSGEB’den talep edeceğiniz giderleri ve destekleri belirtmeniz gerekiyor.

Geleneksel girişimci iseniz sadece kuruluş ve performans desteği alabilirsiniz. İlgili kutucukları işaretlemeniz yeterlidir.

İleri girişimci iseniz ayrıca makine-teçhizat ve yazılım desteği ile mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği alabilirsiniz. İleri girişimciler ayrıca erken ödeme de alabilmektedir.

Makine, teçhizat ve yazılım desteği talebiniz olması durumunda proforma faturası yani teklif mektubu bilgilerinin de doldurulması gerekmektedir.

KOSGEB KESİN ONAY ALAN İŞ PLANI ÖRNEKLERİ

Kosgeb&#;ten farklı sektörlerde kesin onay alan iş planı ve projelerinin sitemize yükledik. iş planı örnekleri indir linklerine tıklayarak daha önceden doldurulmuş ve kesin onay almış bu iş planlarını bilgisayarınıza indirerek bu örnekler üzerinden fikir alarak, kendi iş projenize uyarlayarak kendi iş planınızı oluşturabilirsiniz.

GİRİŞİMCİLİK Dersi proje örneklerine uygun olarak daha önceden kesin onay almış olan giyimi gıda, imalat, inşaat, yapı denetim bina cafe, yazılım, bilgisayar, mağaza elektrik sektörü, ticari işletme, satış e-ticaret iş planı örneği ve benzer hizmetler sektörlerinde örnek alabileceğiniz KOSGEB iş Planı örnekleri listesi

Yumurta Satış Tezgahı ticareti

Club Waffle pastane iş planı

Aile çay bahçesi iş planı örneği

Fotokopi çekimi ve kırtasiye malzemeleri iş planı

Güvenlik sistemleri iş planı

Spor Elbise Mağazası

Toptan kumaşçılık is planı örnekleri

İç Mimari ve konsept Projeler

Havlu Bornoz ve nevresim takımı toptancılık

Ayakkabı çanta Deri mont

Gözlük ve Numaralı Lens Satısı Optik iş planı örneği

Bilgisayar satışı program yazılımı ve teknik servis

T-SHIRT üretimi

Salça Fabrikası

Yapı Sağlamlık Kontrolü ve Danışmanlık

Medikal Ürünleri Teknik Servisi

Nalbur iş planı örnekleri

Müzik stüdyosu iş planı örnekleri

Kuru İncir işletmesi

Doğalgaz ısıtma sistemleri iş planı

Ayrıca;

  • Bakkal, büfe, şarküteri, market belirli bir mal için hazırlanan mağazalarda perakende ticaret için
  • Ev yemekleri Lokantası,
  • Triko satış mağazası iş planı, (trikocular)
  • Bayan giyim mağazası iş planı
  • Toptan Kültür Mantarı Satışı
  • Kahve ve Çayın İşlenmesi
  • Halı yıkama iş planı
  • İnternet kafe
  • Lokanta iş planı (Yöresel yemekler olabilir) iş planları da bulunmaktadır.

Kosgeb&#; e sunmak istediğiniz iş planı örneğinizi, sitemizden indirmiş olduğunuz örneklere göre hazırlayabilir, gerektiğinde Kosgeb Hizmet Merkezlerinden yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ancak iş planı hazırlamaya ayırabilecek zamanınız yok ise veya iş planı hazırlamayı bilmiyor iseniz, bu konuda hizmet veren Kosgeb hibe kredi danışmanlık firmalarına başvuruda bulunabilirsiniz. Destek veren firmalar, sizlere belirli tutarlar karşılığında iş planı hazırlayacaktır. KOSGEB resmi sitesinden bir çok iş planı örneğine ulaşabilirsiniz.

Ancak hangi sektörde faaliyet gösterecek olursanız olun, kesinlikle yola bir iş planı hazırlayarak başlayın. Kosgeb&#; in destek verdiği sektörleri inceleyin ve destek verilen sektörler ile ilgili hazırlayacağınız iş planını kuruma sunun. Kurumun hazırladığınız iş planına onay vermesi halinde yılında Geleneksel ve İleri Girişimciler için verilen 60 bin lira ve bin lira tamamı geri ödemesiz hibe desteklerinden sizde yararlanın.

KOSGEB İş Planı Örnekleri PDF Word ( Yeni Sistem)

KOSGEB İş Modeli Proje Örnekleri yılında yeni işyeri açmak isteyenlerin Kosgeb Desteği almaları için hazırlamıştır. Yine işletme sahipleri de daha önceden hibe alınan KOSGEB proje örneklerini düzenleyerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Bu yazıda KOSGEB iş planı örnekleri PDF, Word (Doc), Xls dosya formatlarında hazırlanmış bakkal, büfe, bayilik, berber, kuaför, lokanta, restoran, pastane, cafe, gibi işyerleri için kullanabilirsiniz.

Kosgeb boş iş planı dosyası word formatında

Kosgeb desteği alabilmek için yılında docx ve doc formatında hazırlanan (word programı ile açılabilen) iş planı örneğini KOSGEB boş iş planı dosyası linkten bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

yılında KOSGEB İş Modeli online sistem üzerinden doldurulmaktadır.

İş Planı Örnekleri KOSGEB

Kosgeb İş Modeli Örnekleri

Kosgeb E-Ticaret İş Planı Örnekleri

E-ticaret sektöründe satış yapmak üzere açılan işletmelerin Kosgeb Destek Kredisi alabilmeleri için hazırlanan 4 E-ticaret proje örneği:

Üretim Sektörü İçin KOSGEB Hazır Proje Örnekleri

Teknik Servisler İçin Kosgeb Proje Örnekleri

Teknik servisler, bakım servislerinin Kosgeb desteği alabilmeleri veya sıfırdan teknik servislerin hibe desteği almalarını sağlayacak proje örnekleri:

Kosgeb inşaat iş planı örneği

Kosgeb kuaförlük iş planı örneği

Kosgeb Oto Tamir İş Planı Örneği

Oto tamir sektöründe hizmet veren oto yıkama, kaporta, motor servisi, rot balans, lastikçi ve diğer sektörler için boş iş planı örneğini: KOSGEB oto tamir iş planı örnekleri bağlantısından indirebilirsiniz.

KOSGEB İş Modeli Formu Doldurma

Kosgeb iş modelini doldurmadan önce destek alabilmek için öncelikle faaliyetinizin Kosgeb desteklenen sektörler arasında yer alıp almadığını kontrol edin. Daha sonra Adım Adım KOSGEB İş Modeli Örneği Doldurma sayfasını ziyaret ederek, örnek projeyi kendi sektörünüze ve planınıza uygun hale getirin. KOSGEB iş modeli örneğinde aşağıda bahsedilen alanları düzenleyin.

  1. Girişimci ve işletme bilgileri: Kişiye veya işletmeye ait bilgileri doldurun.
  2. Müşteri Grupları: &#;Müşteri Grubum Tüm Türkiye&#;dir&#; yazmadan yaş, bölge gibi demagojik bilgileri doldurun.
  3. Değer önerisi: Rakiplerinizden farkınız nedir? Hiçbir rakibim yoktur, tek rakibim THY gibi ifadeleri kullanmayın.
  4. Üretim ve Dağıtım Kanalları: Ürünü nasıl dağıtacağınızı yazınız.
  5. Müşteri ilişkinleri bölümü: Yeni ürün ve hizmetlerin dağıtımı, garanti, satış sonrası bölümlerini yazınız.
  6. Kilit ve Temel Faaliyetler: Olmazsa olmaz faaliyetlerini bildiriniz. Personel hakkında bilgilendirme KOSGEB iş planı örneğinin bu bölümüne yazınız.
  7. Kilit Temel Ortaklar/İşbirlikleri: Firmanızın tüm işbirliklerini, tedarikçilerinizi belirtiniz. İsim vermeyi unutmayın.
  8. Maliyet yapısı: Hazır iş planında işletmeniz ile ilgili bölümü doldurun.
  9. Gelir akışı: Firmanın nereden para kazanacağını anlatınız. İşletme gelirleri, İşletme giderleri tablosunu doldurun.

Sitemizin YORUM bölümüne KOSGEB iş planı ve modeli doldurma hakkında sorularınızı yöneltebilirsiniz. Sitemizce örnek iş planı doldurma hakkında sorularınız cevaplanacaktır. Yeni işletmenizin hayırlı olması dileğimizle.

KAYNAK: KOSGEB Resmi Youtube Kanalından Alınmıştır. funduszeue.info?v=k56L_zBOCU8

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

Örnek Doldurulmuş Kosgeb İş Plani Örneği̇

KALTE YNETM SSTEM

TABELA VE BRANDA
MALATI, OFSET,
SERRAF BASKI

PLANI DOSYASI

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 0 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

TABELA VE BRANDA MALATI,


OFSET, SERGRAF BASKI
PLANI

ELF ERGENTRK

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 1 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

1. PLANI ZET

Giriimci

ylnda Burdur da domutur. Nazilli mam Hatip Lisesini bitirmi, lise son snfta evlenmitir.
lkokul funduszeue.info giden bir olum vardr. Ei memurdur. Ticari giriimciliinin yksek olduunu
dnmektedir. Bo durmaktan holanmad iin ev tekstil rnleri alp evresine, eine,
dostuna satmtr. Bu sayede geni bir evre edinmi ve pazarlama ynn gelitirmitir. Ancak
son zamanlarda kardei ile kendi ilerini kurmaya karar vermiler ve bu i fikri zerinde
almaya, aratrma yapmaya balamlardr.

Fikrinin Ksa Tarifi

Sunulacak rnler, firma tantmlar iin gerekli olan tm evraklarn basm, firmalarn rettii
malzemelere uygun olarak kutu retimi, ylba gibi zel gnlerde firmalarn tantm ve reklam
amal olarak kulland promosyon rnlerinin hazrlanmas ve bu rnlere bask yaplmas, her
trl kl ve normal tabelann retimi olarak belirtilebilir. Bu rnler u ekilde
snflandrlmaktadr:
Baslacak evraklar:
Sipari formu
Sipari fii
El ilan
Kartvizit
Davetiye
Byk afiler
Kitap, dergi ve gazete basm
Krtasiye malzemeleri( defter, boyama kitab vb.)

Ambalaj kutular:
gr- 5 kg arasnda deien boyutlarda her trl karton kutu
Promosyon rnleri:
Saat retimi
Kalem, akmak, anahtarlk zerine bask
Her trl tekstil bask
Ajanda retimi

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 2 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Tirt retimi
Her trl kl, normal ve kabartma harfli tabela retimi ve montajdr.
Her boyutta branda imalatdr.

Genel Olarak Kurma Sreci Plan

Giriimci kardei ile birka aydr kendi ilerini kurma dncesi iinde aratrma yapmaktadrlar.
Haziran aynda KOSGEB in Kk lekli Kurma danmanlk Destei Programn
duymular ve tantm toplantsnda bu programn sorularna cevap bulmada yardm edeceini
anlayarak programa katlmlardr. Programn yaplabilirlik dneminde, i fikri ilgili akllarndaki
sorulara yant bulmakla kalmayp, akllarna gelmeyen yeni sorularla karlamlar ve danman
firmann da ynlendirmesiyle bu sorulara da cevap bulmulardr. Giriimci i ile ilgili daha ok
pazar ve mteri kitleleri konusunda aratrma yaparken, kardei retim ve makine- ekipman
ksm ile ilgilenmitir. Bu dnem sonunda iin yaplabilir olduu anlalm ve i plan dnemine
kalmlardr. Bu dnem iinde iletmelerini kurmulardr.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 3 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

2. GRMC

Giriimcinin Kiisel zellikleri

Kiisel Bilgiler

Ad Soyad Elif Ergentrk


Adresi Yenimahalle sok. nci Yap Kooperatifi 9. Blok Kat:3 Nazilli/ Aydn

Telefon 04 60 Doum Yeri Burdur


Doum Tarihi
Faks Medeni Durumu Evli

Eitim Durumu

Son Mezun Olduunuz Eitim Kurumu: Nazilli mam Hatip Lisesi

Blmz: Sosyal Bilgiler Mezuniyet Tarihiniz:


Katldnz kurs/seminer v.b programlar
Yl Programn Ad ve Konusu Sresi Verilen Belge
Bilgisayar Kursu 3 ay Eitim Sertifikas
Src Kursu 6 ay Eitim Sertifikas
Kurmak ve Ynetmek Eitimi 2 gn Eitim Sertifikas
Giriimcilik ve Kurma Sreleri Eitimi 1 gn Eitim Sertifikas

Bilgisayar Kullanma Deneyimi: Orta


Ofis programlar dnda, bilgisayarda tasarm yapmaktaym

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 4 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

alt ler

Giriimci Elif Ergentrk belli bir firmaya bal olarak almamtr. Ancak serbest olarak ev
tekstili pazarlamas yapmtr.

Bilgi-Beceri ve Deneyimler

Giriimcinin da dnk bir yaps vardr ve insanlarla ok kolay diyalog kurabilmektedir. Bu


nedenle mteri ilikileri ve pazarlama konularnda iletmede ok faydal olabilecei grlmtr.
Ayrca tekstil ii ile urarken edindii mterileri kendi iletmelerinin mteri portfyne dahil
edecektir. Bunun dnda retim ile ilgili bilgisi ok fazla olmasa da, gerektii taktirde bilgisayarda
tasarm yapabilecek bilgiye sahiptir. Bu sektrde iyi bir usta bulmak ok zordur. Ancak kardei,
yani ortann bu iteki tecrbeleri ve bilgi birikimi sayesinde retim ksmnda bir sknt
yaanmayacaktr. Ayrca ortann bu konuda alm olduu eitim ve ustalk belgeleri sayesinde
bu ii daha profesyonel ekilde yapacaklardr. Ayrca orta 4 yl bu sektrde kendi firmas ile
faaliyette bulunmutur. Bu da iletmecilik asndan nemli bir avantaj salamaktadr.

Giriimcinin Fikrini Seme Nedenleri

Giriimcilerin bu i fikrini semelerinin en nemli nedeni ortann bu iteki ustal ve tecrbesidir.


4 yl boyunca Azerbaycan da bu sektrde kendi iletmesi ile faaliyette bulunmutur. Trkiye de
de bir sure bu sektrde alm ve Nazilli piyasasn renmitir. retimin her aamasna
hakimdir. Ayrca ailesinin geni bir evresinin olmas da bu ite giriimcilere yardm edecektir.

Giriimcinin Hedefleri

Giriimcinin ksa dnemli hedefleri

Ortalama firmann iini yapmak


Aylk net YTL ciro elde etmek
Nazilli ilesi ve evre ilelere ulamak
Yerel bir gazete kurmak ve bunun basm ilerini yapmak
1 bilgisayarc, 1 datm eleman ve 1 muhabir istihdam etmek

Giriimcinin orta dnemli hedefleri

Byk bir firma ile kanuni olarak anlama imzalamak ve firmann her trl iini yapmak
Aydn ve Denizli Organize Sanayi Blgelerindeki firmalar ile almak.
Aylk net YTL ciro elde etmek
FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 5 / 64
KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Daha byk kapasiteli, ift renk ofset bask makinesi almak


Pazarlama ve AR-GE takm kurmak
Balangta dk belirlenen fiyatlar piyasa fiyatlarna ekmek

Giriimcinin uzun dnemli hedefleri

Ege Blgesinde, zellikle tatil merkezlerindeki iletmeler ile almak


Daha geni bir yere tanmak
4 renk ofset bask makinesi almak
Yeni makine ile birlikte 2 yeni iiyi istihdam etmek
letmeyi sermaye irketine evirmek (LTD)
Ege Blgesinde bayilik sistemine gemek
Pazarlamada yurtdna (Orta Asya ve Almanya) almak

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 6 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

3 . KURULACAK N TEMEL NTELKLER ve KURULU DNEM PLANI

in sahip olaca yasal stat

letmenin tr ve bu trn seilme nedeni

letme tarihinde Elif Ergentrk tarafndan kurulmutur.


in kuruluunda ortaklk yaps ve zellikleri

letmenin ortaklar ve ortaklk pay dalm

Kurucu Ortaklar Ortaklk Paylar

Elif Ergentrk % 51

Ortak %49

Ortaklarn iletmeye katklar ve iletmede alacaklar grevler

Temel olarak Elif Ergentrk idari ve mali ilerle ilgilenirken ayn zamanda retimin banda
bulunacak ve gerektii taktirde retimde fiilen yeralacaktr. Grev tanm u ekilde yaplmtr:

letmenin piyasa almn salamak,


letmenin mteri kapasitesinin kalc olarak gelitirmek,
takibini yapmak,
Dier blgelerdeki ahsi tandklarndan dolay, alnacak ileri istenilen fiyatlarda i yerine
tamak.
letmenin Ba-Kur, vergi, malzemecilere olan demeleri, kira, elektrik, su, kredi kart vb.
demelerini takip etmek.
yerinde i takibini yapmak,
Bilgisayarda tasarmlar oluturmak,
Bask iinde gerekli hazrlklar yaparak gelen ilerin yaplmasn salamak,

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 7 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

in kurulmas iin alnmas gerekli izinle, ruhsatlar ve dier resmi dokmanlar

zin / Ruhsat / Kayt lgili Kurum Yaklak


Sre
(gn)
mza tescil beyannamesi, imza sirkleri, Noter 1/2
nfus czdannn alnmas

Vergi hesap numarasnn alnmas Vergi Dairesi 1/2

Defterlerin alnmas ve tasdik edilmesi Noter ve Krtasiye 1/2

Yoklama tutanann dzenlenmesi Vergi Dairesi 5

Vergi hesap numarasnn alnmas Vergi Dairesi 1/4

Vergi levhas, yazar kasa levhas Vergi Dairesi 1/4

Fatura, irsaliye ve gider pusulas Maliye Bakanlnn anlamal 2


belgelerinin basm matbaalar

irket tescilinin yaplmas Ticaret Sicil Memurluu veya Esnaf 1/2


Sanatkarlar Sicil Memurluu

Sicil gazetesi ilan Ticaret Sicil Memurluu 3

Esnaf ve Sanatkarlar Sicil


Memurluu
15
lgili odaya kayt yaptrlmas Ticaret Odas veya Esnaf Sanatkarlar 1/2
Odas veya Sanayi Odas
yeri ama ve alma ruhsatlarnn Belediye 2
alnmas

SSK ilemleri Sosyal Sigortalar Kurumu 1/2

Ba- Kur ilemleri Ba- Kur 1/2

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 8 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

4 . FKRNN PYASA VE TALEP ZELLKLER ARATIRMASI

fikrinin iinde bulunduu sektr/alt sektrler ve zellikleri

fikrinin iinde bulunduu sektr imalat sektrdr. Alt sektr olarak ise matbaa sektr iinde
yeralmaktadr. Ancak iletme kat sektrn de yakndan takip etmek zorundadr.

Matbaa Sektr:
Trk matbaa sektr, bnyesinde matbaa, ajans ve renk ayrmcsn barndrmaktadr.
Trk matbaa sektr dnya ile kyaslandnda hzl bir byme eilimindedir. Sadece son 6
ayda 30un zerinde ok niteli ofset bask yatrmnn yapld ve yeni bir teknoloji olarak tm
dnyann izledii CtP teknolojisinde yaplan 40a yakn sistem yatrm, Trkiyeyi bask
sektrnde gelimi teknolojiyi talip asndan Avrupann en ileri lkesi haline getirmitir. zellikle
yeni yaplan yatrmlar ve tecrbe birikimi, sektrn birok baarya imza atmasn ve ihracat
rakamlarnda ciddi bir art olmasn salamtr. Bu nedenle teknoloji reticileri iin Trkiye
olduka byk bir potansiyele sahip bir lkedir. Ayrca dijital bask teknolojilerinin de hzla
yaylmas, bask maliyetlerini ve hzn klasik baskya gre olduka deitirmitir.

Kat Sektr:
Trkiye de kat sektr dier sektrlerde olduu gibi maliyet ve fiyat bakmndan Avrupa ve
Uzakdou lkelerinden olduka yksek girdilere sahip olmaktadr. Trkiyenin d pazarlara
gnderdii paketlenebilir sanayi ve tarm rnlerinin %90n oluklu mukavva ambalaj kutularyla
ihra edilmesi ve oluklu mukavva reticilerinin AB lkelerinde kabul gren kalite ve standartlar
yakndan takip etmeleri ve uygun teknolojileri kullanmalar bu gelimede nemli bir rol
oynamaktadr.

ylnda % orannda byyen sektr, ylnda % ve ylnda orannda
bymtr. ylnda dviz kurlarndaki ar ykselmeye ve dnya borsa fiyatlarndaki arta
bal olarak % artarak dolara ulaan kat ihracat, ylnda % orannda
artarak milyon dolar, ylnda ise % artla milyon dolar seviyesine
ulamtr. thalat, arlkl talebin karlanmad rn gruplarnda ve lks katlarda
gereklemektedir. ylnda dviz kurlarndaki art dolaysyla kat- karton ithalat %
azalarak dolara gerilemitir. ylnda ise ekonomik bymeye bal olarak %31 art
kaydetmi, ylnda da % orannda artla milyar dolar seviyesinde gereklemitir.

Nazilli ilesinde, ofset bask yapan firmalar, piyasadaki gl firmalardr. Bunlar, piyasada
ortalama 10 yllk bir gemie sahiptirler ve bu nedenle srekli bir mteri kitleleri bulunmaktadr.
Makine departmanlarn kurmular ve ofset bask iin nemli olan Heidelberg pompal ofset
FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 9 / 64
KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

bask makinesine sahiptirler. Bu nedenle byk apl ileri, daha ksa srede yapabilmektedirler.
3 ila 8 ii altrmaktadrlar. Bu firmalar tanndklar iin Nazilli dna da i yapmaktadrlar. Bu
firmalar arasnda zellikle Olay Ofset firmas ounlukla fiyatlarn dier firmalara gre daha
yksek belirlemektedir. nk bu firma kapasitesinin %80 ini Uur Dondurma firmas iin
kullanmakta, bu nedenle darya i yapt zamanlarda fiyatlarn yksek belirlemektedir. Yavuz
Ofset, piyasada en kaliteli i yapan firmalardan biridir. Gerekli altyap iin makineleri tam olup
kalifiyeli eleman bulunmaktadr. Piyasada tannan, iini oturtmu, mteri guruplarn belirlemi
istikrarl bir firmadr. Efeler Ofset, makine ve ekipman tamdr ve orta byklkte bir iletmedir.
Karacasu Matbaas kapasitesini yerel gazete basmak iin kullanr. Piyasaya az i yapar. Doan
Reklam tabela ileri ile ilgilenir. Piyasada tannm, kkl reklamclardandr.

letmenin iliki iinde bulunaca mteri, girdi ve igc piyasalar ve temel zellikleri

letmenin mterileri unlardr; Bireyler, evlenecek olan iftler, Kamu Kurulular, her trl
faaliyet kolunda alan iletmeler, okullar, dershaneler, reklam ajanslar, siyasi partiler, yerel
dergi ve gazetelerdir.

retim iin gerekli makine-ekipman yurtiinde bulunmaktadr. zellikle stanbul, Bursa, Denizli,
zmir ve Aydn illerinden kolayca temin edilebilmektedir. Buna gre:
Tabela retimi
Tabela iin gerekli malzemeler; Bakolu (Nazilli), Glgel Yaynclk (Denizli), Gven
Ticaret (Aydn) ve Arda Serigrafi (zmir) firmalarndan,
Elektrik malzemeleri ise; Nazilli deki eitli hrdavatlardan alnacaktr.
Branda imalat:
malat iin gerekli olan boya ve branda stanbul piyasasndan temin edilecektir.

Ofset bask
Ofset makinesi; stanbul da bulunan ahin Makine ve Mengi Makineden,

Ofset iin gerekli olan malzemeler; yine stanbul da bulunan Matbaa Malzemeleri ve
Mengi Makine, Gven Ticaret (Aydn), Komsa Kat (Denizli) firmalarndan temin
edilecektir.
Ofset iin gerekli kat; Alpay Katlk (stanbul), Kaptanolu Etiket (stanbul) ve Komsa
Katlk (Denizli) firmalarndan alnacaktr.
Davetiyeler ise; Glgel Yaynclk (Denizli), Aymat (Bursa), Atlm Matbaa Malzemeleri
(zmir) firmalarndan temin edilecektir.

Serigrafi bask
FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 10 / 64
KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Serigrafi makinesi; Arda Serigrafiden (zmir),


Serigrafi malzemeleri; Arda Serigrafi (zmir), Gven Ticaret (Aydn), Glgel Yaynclk
(Denizli) ve Aydn Kimya dan (Denizli) alnacaktr.
Promosyon rnleri
stanbul dan kolaylkla temin edilebilmektedir.
Takvim ise Ak ve Ylmaz firmalarndan alnacaktr.

retim iin gerekli igcnn kalifiye olmas gerekmektedir. retim sorumlusu, irketin dier
orta olacaktr. Dier igcn bulmada zorluk ekilmemekte ve Nazilli den kolaylkla temin
edilebilmektedir.

rnlerin sunum blgesi ve blge iinde mteri kitlesi ve bu kitlenin talep zellikleri

letmenin sunum blgesi Aydn ilinin Nazilli ilesi olacaktr. Orta vadede ise Aydn ili ve civar
ilelere de hizmet verilmesi hedeflenmektedir. letmenin hedef mteri gruplar unlardr:
Bireyler,
renciler,
Kendi kitabn bastrmak isteyenler,
Hediye amal penye bask yaptrmak isteyenler,
Evlenecek olan iftler,
Kamu Kurulular,
Her trl faaliyet kolunda alan iletmeler,
Okullar,
Dershaneler,
Reklam Ajanslar,
Siyasi Partiler,
Yerel dergi ve gazetelerdir.

Sunulmas dnlen rnlerin eitlilii nedeniyle iletmenin mteri kitlesi olduka genitir.
Sunulacak rnleri kullananlar ve kullanm alanlar ile ilgili u rnekler verilebilir:
Davetiyeyi evlenecek olan iftler, snnet dn yapacak aileler ve doum gn partisi
yapacak olan kiiler talep etmektedirler. Yeni evlenecek bir ift en az adet davetiye
bastrmaktadr.
Branda, el ilanlar, afiler ise bir organizasyon tantm, bir iletmenin tantm, bir
kampanyann duyurulmas, reklam amacyla, seim kampanyalarnda propaganda
amacyla, vb nedenlerle her trl iletme tarafndan talep edilmektedir.
Yerel dergi ve gazeteler, kk apl basmlarn matbaalarda yaptrmaktadrlar.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 11 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Promosyon rnlerini ise ylba, iletme kurulu yldnm, vb. zel gnlerde reklam
ajanslar ve iletmeler tarafndan bastrlmaktadr.

Bu mteri gruplar iinden baz mterilerin talepleri ise yledir:


Nazilli Belediyesi ve Nazilli Mftl her yl yaklak adet takvim ve adet
imsakiye talep etmektedir. Jantsa firmasnda kii civarnda almakta ve her yl
alanlarna tirt datmaktadr. Bir iletme her ay ortalama cilt sipari formu talep
etmektedir. letme retiminin byk bir ksmn oluturan bror basmnda ise yllk tahmini
talepler u ekildedir:
zel Aydnlk Dershanesi adet,
Ege Dershanesi adet,
Snav Dershanesi adet,
Krfez Dershanesi adet,
Belediyeler adet,
Su ve tp bayileri adet,
Kitap firmas adet bror talep etmektedirler.

Giriimcinin hedefledii sunum blgesindeki rakipleri ve zellikleri

Hedef mteri gruplar, sunulacak rn ve hizmetleri bugn Nazilli ilesinde bulunan firmalardan
ve zellikle Denizli, zmir ve Aydn illerinden kolaylkla temin edebilmektedirler. Nazilli ilesinde
sunulacak rn ve hizmetlerin hepsini bnyesinde barndran bir firma olmamasna ramen
mteriler bu rn ve hizmetleri ayr ayr firmalardan da karlayabilmektedirler.
Nazilli ilesinde, iletme ile ayn rn ve hizmetleri sunan iletmeler unlardr:
Ofset bask
Olay Ofset
Yavuz Ofset
Efeler Ofset
Ege Form
Karacasu Matbaas
Tabela
Doan Reklam
Tabelac Ltf
Palet Tabela
Ofset bask yapan firmalar, piyasadaki gl firmalardr. Bunlar, piyasada ortalama 10 yllk bir
gemie sahiptirler ve bu nedenle srekli bir mteri kitleleri bulunmaktadr. Makine
departmanlarn kurmular ve ofset bask iin nemli olan Heidelberg pompal ofset bask

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 12 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

makinesine sahiptirler. Bu nedenle byk apl ileri, daha ksa srede yapabilmektedirler. 3 ila 8
ii altrmaktadrlar. Bu firmalar tanndklar iin Nazilli dna da i yapmaktadrlar. Bu firmalar
arasnda zellikle Olay Ofset firmas ounlukla fiyatlarn dier firmalara gre daha yksek
belirlemektedir. nk bu firma kapasitesinin %80 ini Uur Dondurma firmas iin kullanmakta,
bu nedenle darya i yapt zamanlarda fiyatlarn yksek belirlemektedir. Yavuz Ofset,
piyasada en kaliteli i yapan firmalardan biridir. Gerekli altyap iin makineleri tam olup kalifiyeli
eleman bulunmaktadr. Piyasada tannan, iini oturtmu, mteri guruplarn belirlemi istikrarl
bir firmadr. Efeler Ofset, makine ve ekipman tamdr ve orta byklkte bir iletmedir. Karacasu
Matbaas kapasitesini yerel gazete basmak iin kullanr. Piyasaya az i yapar. Doan Reklam
tabela ileri ile ilgilenir. Piyasada tannm, kkl reklamclardandr.

rnlerin mterilere tantmnda temel alnacak faktrler

Her boyutta branda imalatnn yaplabilmesi,


in ksa srede bitirilmesi ve istenen zamanda teslim edilmesi,
Temiz ve kaliteli bask yaplmas,
Belli miktar zerindeki siparilerde fiyat ve deme kolayl salanmas,
Yaplacak tm reklam ve tantmlarda firmann sahip olduu i kalitesini artran makine
blm, bilgisayar aksam, kalifiyeli elamanlarn n plana kartlmas,
sim gvencesi altnda iddial bir ekilde kaliteden taviz vermeden, fiyatlarn piyasa
fiyatlarnn altnda olduunun vurgulanmas,
Anlamal iyerleri ile yaplan ilerde %20 indirim yaplmas tantmlarda temel alnacak
faktrlerdir.

5. LETMENN UYGULAYACAI PAZARLAMA PLANI

Sat ve Pazarlama almalarnda Temel Hedefler

Pazarda ilk yl ve nc yl sonunda ulalmas hedeflenen pazar ve blge

lk yl merkez Nazilli olmak zere, evre ilelerinde pazar potansiyelinden belirli oranda pay
alnarak piyasaya girilecektir.

3. yl ise Aydn ve Denizli illerindeki Organize Sanayi Blgelerinde i yapan fabrikalarla balantya
geilmesi hedeflenmitir. Ayrca tatil yrelerindeki iletmelere de ulalmas planlanmaktadr.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 13 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Ulamak istenilen mteri gruplar

letme mteri gruplar iinden aadaki firmalar ulamay hedeflemektedir:

Her trl alanda faaliyet gsteren iletmeler


Meis Konsantre
Gacarolu Sarrafiye
canl Sarrafiye
Orhan Pano
Enes Mobilya
Kolejli Ayakkab-Terlik
Bursa Mefruat
Merkez Bfe
Anahtarc Seluk
Anahtarc Murat
Udse Personel Kyafetleri
Prlanta Hal Ykama
Birleik Kitap Krtasiye
Yuval Ticaret
Girgin Ticaret
Akdeniz Elektrik
Katrcolu Aygaz Bayi
Uur Dondurma Makineleri
Buhara Kuruyemi
Jantsa
Kyta
Selkim
Kitap
Tp ve su bayileri

Kamu Kurulular
Yenipazar Halk Eitim Mdrl
Nazilli Belediyesi
Nazilli Mftl

Okul ve Dershaneler
FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 14 / 64
KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Snav Dershanesi
Yavuz Selim Dershanesi
Fatih Sultan Lisesi
zel Aydnlk lkretim Okulu
Ege Dershanesi
Krfez Dershanesi

Mteri gruplarnn bykl ve harcama zellikleri

Tarm Sektr: rnlerin Avrupa ve dnya standartlarna gre ambalajlanarak ihrac sz konusu
olduunda etiket, kutu, saklama kab ve tantm brorleri talep etmektedirler.

Tekstil Sektr: Tantm brorleri, branda, rn etiketleri, rn ambalajlar gibi rnlere ihtiya
duymaktadrlar.

Turizm Sektr: Blgemizin, lkemiz turizm potansiyeli bakmndan nemli bir yere sahip
olmas nedeniyle (Bodrum, Milas, Fethiye, Kuadas gibi) otellerin tantm brorleri, personel
kyafetleri, promosyon rnleri talep etmektedirler.

Eitim Sektr: Forma, eofman, bayrak ve flama, okullarn zel kyafet basklar, zel
dershaneler branda ve el ilanlar talep etmektedirler.

Kamu Kurumlar: Arlkl olarak takvim ve imsakiye talep etmekle birlikte, bror ve branda da
talep etmektedirler.
Aada baz mterilerin yllk talep miktarlar verilmitir:
Nazilli Belediyesi ve Nazilli Mftl her yl yaklak adet takvim ve
adet imsakiye talep etmektedir.
Jantsa firmasnda kii civarnda almakta ve her yl alanlarna tirt
datmaktadr. Bu nedenle min adet penye ve bask yaptrmaktadrlar.
Bir iletme her ay ortalama cilt sipari formu talep etmektedir.
Bror basmnda ise yllk tahmini talepler u ekildedir:
Dershaneler adet,
Belediyeler adet,
Su ve tp bayileri adet,
Firmalar adet arasnda deien saylarda bror talep
etmektedirler.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 15 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Rekabete Ynelik nlemler

letmenin rakipleri karsnda gl olaca ynler

Yaplan iin kaliteli olmas


deme koullarnn caziplii
Fiyatlarn piyasa fiyatlarnn altnda olmas
Nazilli ilesinde ailenin tannmas da iletme iin byk bir avantajdr.

letmenin rakipleri karsnda zayf olaca ynler

letmenin en zayf yn, makine departmanndaki eksiklerdir. Bu nedenle gelen siparilerin


hepsini karlanamamaktadr.

letmenin kurulu dneminde piyasada zayf olduu ynler iin planlad nlemler

letmenin zayf yn iin alnan nlem, en ksa zamanda eksik makinelerin tedarik edilmesidir.
Bunun iin ncelikle KOSGEB in Yeni Giriimci Destei Kredisi ile makine alnmas
hedeflenmektedir. Aksi taktirde borlanarak bu eksikler tamamlanacaktr.

letmenin Tahmini Sat Plan

letmede ilk yl ulalmas planlanan aylk sat ya da hizmet dzeylerini rn adeti

ya da adam-ay birimiyle gsteren "rn Sat Plan(aylk)" tablosu.

letmede hedef alnan yllk sat gereklemelerinin yl ii dnemlere dalm.

Aylara gre sat dzeyi deiimini etkileyen faktrler.

letmenin retimi tm yl devam etmektedir. Etiket, hazr penye bask, sipari formu, bror,
kartvizit, tabela, branda gibi rnler yln belli bir dnemine bal olmakszn srekli talep
edilmektedir. Ancak baz rnlerin belli talep dnemleri olmaktadr:
Takvim, tantm ve promosyon amal bir rnler zellikle ylba ncesinde talep
edilmektedir. retimin en youn olduu aylar Ekim, Kasm, Aralk aylardr.
msakiye ise ramazan aynda kullanld iin ramazan ayndan 1 ay nce talep edilmeye
balanmaktadr.
Yln her ay davetiye talep edilmektedir. Ancak dnlerin arlkl olarak yaz aylarnda
yapld gznne alndnda retim Mays ve Eyll aylarnda youn olarak
yaplmaktadr.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 16 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

ncelikle ikinci ve nc yllar olmak zere 10 yllk iletme dnemi iin sat

dzeylerinde beklenen gelime ekli.

letme 10 yllk iletme dnemi boyunca, ilk 3 yl satlarda %10 lik , yllk dnemde %30 luk
ve yllk dnemde %50 lik bir art hedeflemektedir. Ancak branda talebinin youn olaca
tahmin edilmekte, buna gre satlardaki art orannn ilk 3 yl %25 civarnda olaca
ngrlmektedir.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 17 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

rn Sat Plan (Aylk)

Aylar (adet )

rn/Hizmet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Etiket

Penye retim ve bask

Hazr penye bask

Sipari formu 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50

Takvim

msakiye

Ikl Tabela (metre) 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Iksz Tabela (metre)

Renkli Bror (35x50)

Davetiye

Branda (m2)

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 18 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

rnlerin Sat Bedelleri

rnlerin toplam birim maliyetlerini, birim rn karlnda beklenen kazan

oranlar ve sat fiyatlar

r Toplam Birim Hedeflenen Birim Sat


n/Hizmet Maliyet Kazan Oran Fiyat

Etiket 1,94YTL % 8,00 YTL

Penye retim ve bask 1,14 YTL % 2,00 YTL

Hazr penye bask 0,04 YTL % 0,25 YTL

Sipari formu 2,34 YTL % 8,00 YTL

Takvim 0,32 YTL %88 0,60 YTL

msakiye 0,02 YTL % 0,05 YTL

Ikl Tabela 84,81 YTL %77 ,00YTL/m2

Iksz Tabela 39,87 YTL %88 75,00 YTL/m2

Renkli Bror (35x50) 0,12 YTL % 0,35 YTL

Davetiye 0,04 YTL %36 0,10 YTL

Branda 8,03 YTL % 33,63 YTL

Brandann m2 sat fiyat $ dr. hesaplamalarda fiyat 25$ olarak ve Eyll ay
ortalama dolar kuru 1, YTL olarak alnmtr.

rnlerin sat fiyatlarn belirleme politikas

rnler fiyatlandrlrken ncelikle maliyetler karlmaktadr. Maliyetler belirlendikten


sonra mterinin talep miktar ve mali gcne gre belli bir kar marj eklenerek
fiyatlandrma yaplmaktadr. Ancak bu fiyatlar karllk dk olsa da piyasa fiyatlarnn
altnda tutulmaktadr.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 19 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

rnleri Hedef Kitleye Ulatrma Metotlar

letmenin pazarlama almalar ve mteri kitlesi asndan yerleim yerinin


zellikleri

letme Nazilli merkezde bulunmaktadr. Yerleim yeri seimi yaplrken ncelikle makine
ekipmann sabilmesi ve retimin rahat bir ortamda yaplabilmesi gznne alnmtr.
Pazarlama almalar asndan ise yerleim yeri merkezi bir yerde seilerek,
mterilerin iletmeye kolayca ulaabilmelerinin salanmas amalanmtr.

letmenin mterilere ulamak iin kullanaca datm/iletiim kanallar

Mterilere ulamak iin yerel gazete ve radyolar kullanlacaktr. Bunun yannda birebir
mteri ziyaretleri de yaplacak ve promosyon rnler datlacaktr.

Datm ya da kitleye ulam kanalndaki araclar ve grevleri

Datm kanalnda arac bulunmayacak, mterilere direkt sat yaplacaktr. Ancak uzun
dnemde Ege Blgesinde bayilik sistemi kurulacaktr.

rnlerin datmnda gerekli olan aralar ve sistemler

rnler genellikle mteriler tarafndan teslim alnmaktadr. Ancak iletmenin motoru ve


kargo ile de teslimat yaplabilecektir. Uzun dnemde iletmeye nakliye arac alnmas da
planlanmaktadr.

rnleri Hedef Kitleye Tantma Metotlar

Reklam ve tantm almalar ya da mteriler ile balant kurma yntemleri

Reklam brorleri tiraj yksek, abone sistemi ile alan yerel gazetelere verilip
her bir aboneye ulatrlacaktr.
Birebir i yerleri ziyaret edilerek tantm brorleri, kartvizit ve promosyon rnler
braklacaktr.
Yerel gazetelerde ve radyolarda tantm reklamlarnn yaynlanacaktr.
ehirde Belediyenin msaade ettii yerlerde firmann tantmn yapan afiler
yaptrlacaktr.
ehrin giri ve k yerlerine firmann ismi yazl olan reklam tabelalar
yerletirilecektir.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 20 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

lk aamada tantm almalarnm yneltilecei mteri kitleleri

Sektrel bazda tantm almalarnn yaplaca kitleler unlardr:

Tarm Sektr (Zeytin, incir, zm, pamuk ve dier gda sektrleri)


Tekstil Sektr
Sanayi Sektr
Turizm Sektr
Eitim Sektr
Hizmet Sektr
Kamu Kurum ve Kurulular

lk aamada tantm almalarnn yneltilecei mteri kitleleri:

Meis Konsantre
Gacarolu Sarrafiye
canl Sarrafiye
Orhan Pano
Enes Mobilya
Kolejli Ayakkab-Terlik
Bursa Mefruat
Merkez Bfe
Anahtarc Seluk
Anahtarc Murat
Udse Personel Kyafetleri
Prlanta Hal Ykama
Birleik Kitap Krtasiye
Yuval Ticaret
Girgin Ticaret
Akdeniz Elektrik
Katrcolu Aygaz Bayi
Uur Dondurma Makineleri
Buhara Kuruyemi
Jantsa
Kyta
Selkim
Kitap
Tp ve su bayileri

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 21 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Yenipazar Halk Eitim Mdrl


Nazilli Belediyesi
Nazilli Mftl
Snav Dershanesi
Yavuz Selim Dershanesi
Fatih Sultan Lisesi
zel Aydnlk lkretim Okulu
Ege Dershanesi
Krfez Dershanesi

Reklam ve tantm almalarna ayrlacak bte

Reklam ve tantm almalar iin gerekli materyalleri firma kendi yapaca iin bte
dier firmalarn tantm materyallerine ayrd paradan ok daha dk olacaktr. Bu
nedenle ilk yl ,00 YTL bte ayrlacaktr.

Reklam ve tantm almalarnn rn ya da hizmetlerin sat miktarna

katks

Reklam ve tantm almalar vastasyla ulalan mterilerin %30unun talebinin


karlanmas hedeflemektedir. Bylece satlarn da yllk yaklak %20 orannda
artrlmas planlamaktadr.

letme in Yaplacak Pazarlama almalarnn Aktivite Plan

Tm pazarlama almalarnn yerald "letme Pazarlama Aktivite Plan

(aylk) tablosu.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 22 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

letme Pazarlama Aktivite Plan (Aylk)


Pazarlama Aktiviteleri 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sorumlu Bedel

Elif Ergentrk ,00 YTL


Kartvizit bastrlmas
Elif Ergentrk ,00 YTL
Reklam brorlerinin yerel gazetelere verilmesi
Elif Ergentrk ,00 YTL
Mteri ziyaretleri
Elif Ergentrk ,00 YTL
Yerel gazete ve radyolara ilan verilmesi
Elif Ergentrk ,00 YTL
Merkezi yerlere afi aslmas
Elif Ergentrk ,00 YTL
Reklam tabelalar yerletirilmesi
Elif Ergentrk ,00 YTL
Promosyon rn datm

Pazarlama aktiviteleri youn olarak 8,9,10 ve aylarda yaplyor. ay sonunda mteri karar aamasna geiyor. 2 ay boyunca bu aama devam ediyor ve
sure iinde iletme elindeki tm ileri bitiriyor ve sonraki 2 ay boyunca talepler geliyor.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 23 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

6 . RN VE HZMET RETMNDE KULLANILACAK TEMEL


SRELER VE RETM PLANI

rn retimi Ak ve retim Planlamas

rnlerin mterilere sunulacak dzeye kadar geirdikleri aamalar

gsteren "retim Ak emas"

retim i aknn eitli blmleri iin alternatif metotlar ve iletmenin

tercih ettii metotlar

rn tasarm el ile izilebildii gibi bilgisayarda da izilebilmektedir. letme zaman ve


iilikten kazanmak iin tasarmlarn bilgisayarda yapacaktr.

Kat zerine bask, ofset makine ve el retimi serigrafide de yaplabilir. Ancak ofset
bask hzl ve kaliteli i karmaktadr. Serigrafi ile 1 gnde adet, ofset ile
adet bask yaplabilmektedir. Bu nedenle iletme ofset bask yapmay tercih etmektedir.

Tabela retiminde, folyo el ile kesilmek yerine makine ile kesilecektir.

Tekstil bask ise el ile kalpla baslabilecei gibi ahtapot bask makinesi ile de
yaplabilmektedir. Seri retim nedeniyle zamandan tasarruf etmek ve kaliteli rn
karmak iin retimde bask makinesi kullanlacaktr.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 24 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Pazarlama plannda belirtilen satlarn gerekletirilmesi iin gerekli aylk

retim planlarnn yerald retim Plan tablosu.

retim planna uygun yllk dnemsel kapasite kullanm oranlarnn

yaklak dzeyleri

Ofset bask makinesinin maksimum kapasitesi saatte adettir. Ayda 22 gnlk bir
almada yllk adet bask yaplmaktadr. Ancak makinenin arza ve bakm, ve
dier nedenlerle durduu zamanlarda hesaba katlrsa iletme makine kapasitesini
%70inden faydalanlmaktadr. Buna gre yllk retimi yaklak (%70x adet)
adet bask yaplabilmektedir.

letme ilk yl yaklak adet bask hedefi ile toplam kapasitenin %23 n ve 3 yl
sonunda %30 unu ( adet) kullanmay hedeflemektedir. Kapasite kullanm
oranlar iletmenin yllk retim ve sat miktarna gre belirlenmitir.

bunun yannda boyama makinesinin saatteki kapasitesi 35 m2 dir. letme gnlk 8 saat
ve ayda 26 gnlk bir tam kapasite almada aylk m2 rn karmaktadr. Ancak
ilk yl iletmenin aylk sat miktar m2 olarak ngrlm, buna gre ilk 3 yl boyama
makinesinin yaklak %10unu kullanlacaktr.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 25 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

rn retimi in Gerekli Makine ve Ekipmanlar

retim i akna gre gerekli makine ve ekipmanlarn trleri

Gruplar Gerekli Makine-Ekipman

Bask Ofset bask makinesi, ahtapot bask makinesi, serigrafi vakumlamas

Tasarm Bilgisayar

Tabela retim Plotter

Branda retim Boyama makinesi

Makine-Ekipman Gereksinimi tablosu.

letmede kullanlmasna karar verilen makine ve ekipmann seimini

belirleyen zellikler

Boyama Makinesi: cm eninde, sonsuz uzunlukta her trl malzemeye (kuma,
kat vb.) bask yapmaktadr.

Ofset: Otomatik makinede kat zerine seri bir ekilde fotoraf kalitesinde bask yapar
yaklak olarak ofset makine maksimum 46 cm * 64 cm byklndeki kada saatte
minimum maksimum bask bask yapar.

Tipo: Kurun harfler vastasyla bask yapar dizgi usul yaplan baskdr. Biz bundan
kesim ve numara basklarn yazmnda kullanacaz. Bu makinelerin st modelleri ofset
makinelerdir, oda bizde mevcut olacaktr.

Serigrafi: pek kalplarla bask yapma tekniidir. Bask yapamayaca hi bir alan ve
zemin funduszeue.info trl alana bask yapabilir. Bizde ki sistemi el ile manuel bask tipidir.
Vakumlu masa ile alminyuma gerilmi ipek kalplara ihtiya vardr.

Tabela: Flotur denilen folyo kesim makinesi ile yaplr. Folyo (yapkanl kat) kesimi
bata olmak zere , dekopaj denilen sert cisimleri kesebilen alet, kaynak makinesi,
matkap tr aletlerin mutlaka olmas gerekir. Ikl ksz tr tabelalar oluturulur.

Tekstil: Kuma zerine bask yapmadr serigrafi teknii ile yaplmaktadr. Ahtapot
makine olmas gerekir ( kuma zerine renkli bask yapmada kullanlr.)

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 26 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

RETM AKI EMASI

Tabela iin gerekli


malzemelerin
alnmas

Malzemelerin istenilen
tabela llerinde
kesilmesi

Kesilen malzemenin
kaynak ve dier ilemlerle
birletirilmesi

Boyama

Reklam yazlarnn tabela


zerine yaptrlmas

Tabelann yerine monte


edilmesi

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 27 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Bilgisayarda baslacak
eklin dizaynnn
yaplmas

Dizaynlarn filme
gnderilmesi

Asetat zerine
dizynlarn baslmas

Asetatn matbaa
kalplarna geirilmesi

Kalplarn ofset
makinesine verilmesi

Basknn
tamamlanmas

Jelatin ekilmesi iin


selafon makinesine
verilmesi

Bak (matbaa
giyotini) ile kesilmesi

Paketleme

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 28 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

retim Plan (Aylk)

Aylar (adet )

rn 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Etiket (adet)

Penye retim ve bask (adet)

Hazr penye bask(adet)

Sipari formu(adet) 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50 50

Takvim(adet)

msakiye(adet)

Ikl Tabela (m) 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Iksz Tabela (m)

Renkli Bror (35x50) (adet)

Davetiye(adet)

Branda

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 29 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Makine-Ekipman Gereksinim Tablosu

Makine-Ekipman Adeti Marka-Model Sat Bedeli deme Plan Aklama

Boyama Makinesi 1 CLA $+KDV Pein Makineler stanbul da bulunan PMMS
Uluslararas Reklam rnleri Aden
Plotter DGI OM $+KDV Pein
1
alnacaktr.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 30 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

rn retimi in Gerekli Hammadde ve Dier Girdiler

rnn oluumu srasnda kullanlan hammadde ve dier malzemelerin birim

rn iindeki miktarlar

rn Ad Adet Etiket (70x)

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat Tutar (YTL)
(YTL)

70x tabaka kat adet 1,00 YTL ,

Kalp Maliyeti 1 adet - ,00

%5 fire - - ,00

Hammadde ve Malzeme Girdileri Toplam: ,00

Birim Maliyet:

rn Ad 1 Adet Personel Kyafeti

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat Tutar (YTL)
(YTL)

Penye alm ve dikim - 0,75 0,75

Bask - 0,15 0,15

%5 fire - 0,05

Hammadde ve Malzeme Girdileri Toplam:

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 31 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

rn Ad Adet Hazr Penye Bask

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat Tutar (YTL)
(YTL)

Hazr penye adet - -

Boya 1 kg 6,00 6,00

Kalp, emisyon, temizleme tineri, masa tutkal - 4,00 4,00

%5 fire - - 0,50

Hammadde ve Malzeme Girdileri Toplam: 10,50

Birim Maliyet: 0,01

rn Ad 10 Adet Sipari Formu

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat (TL) Tutar (TL)

Kat 10 cilt 10,00 10,00

Bask - - 5,00

%5 fire - - 0,52

Hammadde ve Malzeme Girdileri Toplam: 15,53

Birim Maliyet: 1,55

rn Ad Adet msakiye (64x90)

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat Tutar (YTL)
(YTL)

Film kts - - 56,00

Kat adet 0,01 ,00

Boya, kalp, matbaa, %5 fire - ,00

Hammadde ve Malzeme Girdileri Toplam: ,00

Birim Maliyet: 0,02

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 32 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

rn Ad 1 Adet Takvim

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat Tutar (TL)
(TL)

Takvim fiyat 1 adet 0,22 0,22

Kenarndaki metal 1 adet 0,02 0,02

Bask - - ( TL)-

Nakliye 1 adet 0,01 0,01

%5 fire - - 0,01

Hammadde ve Malzeme Girdileri Toplam: 0,26

rn Ad Adet Davetiye

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat Tutar (YTL)
(YTL)

Davetiye kad adet 0,03

Kalp 1 adet 1,00 1,00

Film bask, boya vs. - 0,50 0,50

%5 fire - - 0,25

Hammadde ve Malzeme Girdileri Toplam: 5,25

Birim Maliyet: 0,05

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 33 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

rn Ad Adet 35x50 Renkli Bror

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat Tutar (YTL)
(YTL)

1tabaka kat adet 0,11 27,50

Film 1 adet - 30,00

Kalp 1 adet - 16,00

Boya - - 4,00

Nakliye - - 2,50

%5 fire - - 4,00

Hammadde ve Malzeme Girdileri Toplam: 84,00

Birim Maliyet: 0,08

Iksz tabelann m2 maliyeti 30,00 YTLdir. Sat fiyat ,00 YTL.

Ikl tabelann m2 maliyeti 80,00 YTL dir. Sat fiyat ,00 YTL den
balamaktadr.

rn Ad 1 m2 Branda

Hammadde ve Malzeme Girdi Trleri Birim Miktar Birim Fiyat Tutar (YTL)
(YTL)

Branda 1 m2 3,36 3,36


(2,5 $)

Boya - 1,35 1,35


(1 $)

Birim Maliyet: 4,71

Dolar kuru: 1, YTL

Hammadde ve dier girdilerin temin edilecei yer, koullar, fiyat ve dier

aklamalar ieren Hammadde ve Dier Malzemeler Temin Koullar

tablosu.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 34 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

retim planna gre retimde kullanlacak aylk girdi ihtiyac. Hammadde ve

Dier Malzemeler Temin Plan (aylk) tablosu.

rn retimi in Gerekli gc

retim i ak emasna gre retim aktivitelerini oluturan i gruplar

Tasarm: Bilgisayarda iletmenin tantm iin gerekli olan yazlarn, fotoraflar ve


amblemlerin grsel olarak uygunluunun salanmasn ve dzenlenmesini
salamaktadr.

Bask: Dzenlenen ilerin hangi materyalin zerine isteniyorsa, ofset ve serigrafi


makineleri ile basm yaplmaktadr.

Tabela retimi: Ikl, ksz her trl tabelann retimini yaplmaktadr.

gruplarnn gerektirdii igc gruplar ve nitelikleri

Gruplar Gerekli gc gc Nitelikleri

Bask 2 Ofset ve serigrafi bask yapabilen usta ve 1 rak

Tasarm 1 Bilgisayarda tasarm yapabilen

Tabela retim 2 Kaynak yapabilen usta ve ustaya yardm edecek 1 rak

Branda retim 2 Konusunda tecrbeli elemanlar

letmede giriimci de dahil olmak zere toplam 6 kii alacaktr. alanlar gerek
olduu takdirde dier i gruplarnda da grevlendirilecektir.

retim gc Plan tablosu.

Brt igc cretlerinin belirlenmesi

retimde alan 2 ustaya ve tasarmcya asgari cret verilmektedir. retimde ustaya


yardmc 2 raa ise haftalk verilmektedir.

letmenin retim aknda ihtiya duyduu igcn temin ekli

Tasarm iin konusunda tecrbeli, bilgisayar kullanabilen 1 iiye ihtiya duyulmaktadr.


Bask ve tabela retimi ksmnda 2 usta ve 2 rak olmak zere 4 iiye ihtiya vardr. Elif
FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 35 / 64
KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Ergentrk gerektii taktirde tasarm ile de ilgilenecektir. letme igcn Nazilli


ilesinden karlayacaktr.

rn retimi in Seilen Kurulu Yeri ve yeri zellikleri

letmenin kurulmas iin seilen yerin zellikleri ve seilme nedenleri

letme iyerini Nazilli ilesinde, Yenimahalle Belediye binas civarnda semitir.


yeri m2 lik bir bykle sahiptir. retim yaplacak alan dnda, ayrca
bir bro mevcuttur. yerinin seilme nedenleri:
Merkezi bir yerde olmas,
Alt yapsnn hazr olmas
Kirann hesapl olmas
Hammaddeye yaknlk,
Mterilere yaknlk,
gcne yaknlktr.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 36 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

yerinde, rnlerin elde edilmesi iin kurulmas gerekli tesisat/ donanmn

zellikleri

Tesisat/Donanm Tr zellikleri

Elektrik Tesisat Sanayi tipi elektrik kullanlacaktr.

Su Tesisat ehir ebekesi mevcuttur.

Isnma Tesisat Isnma elektrikli ocak ile salanacaktr.

Aydnlatma Tesisat Standart aydnlatma sistemi

Telefon/Faks/Bilgisayar Telefon, faks ve bilgisayar sistemi mevcut


Sistemi

Ofis Donanm Her trl ofis donanm mevcuttur.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 37 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Hammadde Ve Dier Malzemeler Temin Koullar Tablosu

Hammadde/Malzeme
Satc Firma Birim Sat Bedeli Aklama*

Kat (etiket) Alpay, Kaptanolu Etiket, Komsa 1 adet 1,00 YTL lk yl etiket iin adet kat kullanlacaktr.
Katlk

Penye stanbul 1 adet 0,75 YTL Yllk adet penye

Sipari formu - 1 adet 1,00 YYTL Yllk cilt

Film kts - 1 adet 56,00 TL

Kat (msakiye) Alpay, Kaptanolu Etiket, Komsa 1 adet 0,03 YTL Yllk adet
Katlk

Takvim Ak ve Yldz firmalar 1 adet 0,10 YTL Yllk adet

Kenar teli Ak ve Yldz firmalar 1 adet 0,02 YTL Yllk adet

Iksz tabela malzemesi Bakolu, Glgel Yaynclk, Gven m2 30,00 YTL Yllk 10 m2
Ticaret

Ikl tabela malzemesi Bakolu, Glgel Yaynclk, Gven m2 70,00 YTL Yllk 5 m2
Ticaret

Dier bask ve kalp Arda Serigrafi, Gven Ticaret, Glgel - 0, ,00 YTL
malzemesi Yaynclk

Boya - kg 11,00 YTL

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 38 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Hammadde Ve Dier Malzemeler Temin Plan (Aylk)

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 39 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

retim gc Plan

Grubu Grev Tr gc Says Brt gc creti

Bask Usta 1 ,70 YTL (asgari cret)

Tasarm Grafiker 1 ,70 YTL (asgari cret)

Tabela retim Usta ve 2 rak 3 ,70 YTL (asgari cret) ve raklara haftalk 30,00 YTL

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 40 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

7. RGTLENME VE YNETM PLANI

in, retim dndaki temel srelerinin ierdii i gruplar

retim dndaki temel srelerde, satn alma ve pazarlama birimleri yeralacaktr.


Satnalma biriminin grevleri:
retim iin gerekli dijital bask, serigrafi bask ve tabela imalat iin gerekli
malzemelerin satn alma ilemlerini yrtmek.
Siparie uygun olarak, satn alnacak miktarlara ve zamanna karar vermek,
alm ilemlerini yrtmek.
Hammadde temin edilecek retici ve arac iletmeleri srekli aratrmak ve
irtibat halinde bulunmak.
En kaliteli hammadde ve malzemeleri, en uygun fiyata ve deme koullarna
gre almak iin alma yapmak.
Satnalma kaytlarn tutmak.

Pazarlama- Sat biriminin grevleri:


Yllk pazarlama plan hazrlamak ve uygulamak, gerektiinde revize etmek.
Mterilerden gelen talepleri retim ve ynetim birimlerine haber vermek.
Yeni mteriler bulmak iin almalar yapmak.
Pazarlama ile ilgili yeni metotlar gelitirmek.
Mterilerle srekli irtibat halinde olmak.

in destek srelerinin ierdii i gruplar ve ilerin ne ekilde yrtlecei

letmenin destek srelerinde ise idari ve mali iler birimi yeralmaktadr:


Mteriden alacaklarn ve demelerin takibini yapmak.
Muhasebe iin gerekli belge ve dokmanlar muhasebeye yollamak.
Personel ile ilgili kaytlar tutmak ve personelle ilgili ilemleri takip etmek.
Gerekli kurum ve kurulular ile idari yetkili olarak grmek.
Gerektiinde ofis dndaki ileri yapmak ve yaptrmak.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 41 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

"retim D Aktiviteler gc Plan"

letmenin retim, retim d temel aktiviteler ve destek aktiviteler ile ilgili

tm i gruplarn kapsayan rgt emas.

letmede rgt emasnda yeralan ynetim kadrolarnn grevleri, yetkileri

ve sorumluluklar. Bu aamada bu grevleri yrtcek kiilerden belirlenenler

var ise ile ilgili ksa zgemileri.

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 42 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

retim D Aktiviteler gc Plan

Grubu Grev Tr gc Says Aklama


Satnalma 1
Satnalma Sorumlusu retim iin gerekli her trl malzemenin alnmas
Pazarlama-Sat 1
Pazarlama Sorumlusu Yeni mteriler ve pazarlar bulma
Ynetim 1
irket Sahibi irket idaresi ve departmanlarn sorumluluu
Muhasebe 1
Mali Mavir Iletmenin her trl belgelerinin kayda alnmas ve gerekli demelerin yaplmas

FORM NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 43 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

LETME RGT EMASI

irket
Ortaklar

Ortak 1 Ortak 2

dari ve Mali Pazarlama-


retim Satn Alma
ler Sat

Tasarm Bask Tabela retim

FORM
NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 44 / 64
KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

GREV, YETK ve SORUMLULUKLAR

Grevin Ad : retim Sorumlusu, Satnalma


Bal Olduu Birim : retim
Vekalet Edecek Kadro : Ynetim

Grev:
retim iin gerekli kat, boya, etiket, penye, davetiye, takvim ihtiyalarn belirleyip kaydn
tutmak
retim igcnn verimli ve seri bir ekilde almalarn salamak
retim plann yapmak ve plana uygun retim amacyla mevcut makine, tehizat ve igcn
programlayp kontrol ve koordine etmek
retimde kalite kontrol faaliyetlerinin yaplmasn salamak
retim, fire ve retim maliyeti verilerinin tutulmasn salamak
letmede ihtiya duyulan malzemelerin hangi tedarikilerden, ne zaman ve ne miktarda
yaplacan gsteren hammadde ve malzeme tedarik planlarn hazrlamak ve yrrlkte tutmak,
Satn alma iin her hammadde ve malzeme grubunda firmann tedarik yapabildii en az iki
tedarikiyle ilikileri yrtmek
Hammadde ve malzeme almnda minimum dzeyleri kontrol ederek gerektiinde satn alma
ilemlerini balatmak
Satn alma kaytlarnn tutmak

Yetki:
retim plan erevesinde makine ve tehizat kendi i dzenine gre altrabilme,
Mterilerin siparileri dorultusunda pazarlama sorumlusu ile retimi planlayabilme ve
uygulanmasn salayabilme,
retimin salkl yaplabilmesi iin igc ve ekipman temin edebilme ve bunlar denetleyebilme,
retim iin gerekli igcn deerlendirebilme, ie alabilme ve iten karabilme,
retimde alan igcn kendilerine uygun yeni ilerde grevlendirebilme, izin verebilme,
Alm yapaca tedarikilerle n grme yapmak ve tedarikileri semek.
Satnalma plann hazrlamak

Sorumluluk:
retim planna uygun olarak rnlerin zamannda, en iyi verim ve kalitede retilmesini salanmak
retim iin gerekli girdi stoklar (hammadde, yar mamul rnler, yardmc malzemeler vs.)
belirlemek
retimin maliyetlerinin kontrol altnda tutmak
retimin dk hata ve fire oran ile gerekletirmek
retim blmndeki makine ve tehizatlar korunmak, bakm ve onarm bakm planna uygun
olarak zamannda yaptrmak
retimin ihtiyac olan malzemeleri en ekonomik yollardan temin etmek

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 45 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

GREV, YETK ve SORUMLULUKLAR

Grevin Ad : Pazarlama- Sat


Bal Olduu Birim : Ynetim
Vekalet Edecek Kadro : retim Sorumlusu (Usta)

Grev:
Pazarlama plannda belirtilen tm tantm ve sat ilemlerini yerine getirmek
Sat plan ve btesini hazrlamak ve yrrlkte tutmak
Tm pazarlama ve sat ilemleri ile ilgili verileri dzenli bir ekilde kaydetmek
Pazarlama ve sat faaliyetlerinin yrtlmesi iin pazarlama planna uygun olarak bte, ara-
gere ve personel ihtiyacn belirlemek
rn sevkyatlarnn termin tarihleri ve siparilere uygun olarak yaplmasn salamak,
Satn salkl bir ekilde ilerlemesini temin iin retim sorumlusu ile koordinasyon kurup birlikte
almak,
Mteri gr ve ikayetlerini toplamak, kayt altna almak, deerlendirip zmlerini retim ve
rn gelitirme sorumlular ile birlikte uygulamak
rn stoklarn dzenli olarak kontrol etmek

Yetki:
letmenin ksa, orta ve uzun vadeli hedeflerine uygun olarak pazarlama ekibini kurmak ve
gelitirmek
letmeyi mterilere kar temsil etmek
Yeni mteri ilikileri kurmak, sipari kabul etmek
Satn salkl yryebilmesi iin retim sorumlusu ile retimi planlamak

Sorumluluk:
Tm pazarlama ve sat ilemlerinin dzenli bir ekilde yrtlmesinin salanmas, pazarlama
plann gerekletirmek
rnlerin sat adetlerinin artrlmas iin aba gstermek
Mteri dosyalarn hazrlanmak ve muhafaza etmek
letmeler ile olan ilikileri dzenli yrtmek
Gerekli pazarlama ve sat kaytlarn tutmak ve kontrol etmek

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 46 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

ZGEM

Ad, Soyad : Elif Ergentrk


Doum Tarihi :

Eitim Bilgileri

lkokul Hseyin zboyac lkokulu/ Burdur


Ortaokul Nazilli mam Hatip Lisesi/ Aydn
Lise Nazilli mam Hatip Lisesi/ Aydn

Temel Nitelikleri

nsan ilikilerinin kuvvetli olmas

Pazarlama yetenei

Deneyimi

Daha nce bir firmaya bal olarak almadm, ancak ev tekstil rnleri pazarlamas yaptm

Katlnan Seminer, Konferans, vb. Aktiviteler

Kurmak ve Ynetmek Eitimi Giriim Eitim ve Danmanlk Merkezi

Giriimcilik ve Kurma Sreleri Eitimi Giriim Eitim ve Danmanlk Merkezi

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 47 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

8. LETME FNANSAL PLANI

letmenin kurulmas iin gerekli yatrm ve iletme sermayesi ihtiyac

in kurulmas iin gerekli sabit yatrm ihtiyacn gsteren "Balang Yatrm

Sermayesi htiyac Tablosu"

letmenin mevcut alma planlarna uygun olarak sabit ve deiken iletme

giderlerini ieren "letme Giderleri htiyac Tablosu"

"letme Sermayesi Tablosuna" gider kalemleri iin elde tutulmas gereken

iletme sermayesi miktarlar.

letmenin kurulmas ve iletmeye alnmas iin gerekli toplam yatrm ihtiyac,
potansiyel finansal kaynaklar

Toplam yatrm ihtiyac.

"letme Finansman Yaps Tablosu"

"letmenin kredi ihtiyac

Bavurulmas planlanan kredi trnn, kredi faizi ve deme sresine gre faiz
ve anapara demelerini ieren, Kredi Geri deme Plan.

letmenin tahmini nakit akn ve finansal karlln gsteren hesaplamalar

letmenin "Gelir-Gider Tablosu"

letmenin planlanan her trl nakit girii ve nakit kn dnemler itibariyle

kaydeden ve net sonucu gsteren "Nakit Akm Hesaplamas Tablosu"

"Karllk Hesab Tablosu" ile iletmenin dnemsel net kazanlar.

"Karllk Hesab Tablosu" ile iletmenin dnemsel net kazanlar.

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 48 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Balang Yatrm Sermayesi htiyac Tablosu

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 49 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Gider Tablolarnn Aklanmas


Tm giderlerde %10 orannda enflasyon art yaplmtr.

Hammadde Kalemleri 1 2 3
Etiket ,00 ,75 ,60
Penye ,00 ,13 ,06
Sipari formu ,50 ,35 ,61
msakiye ,00 ,50 ,61
Takvim ,75 ,09 ,92
Ikl tabela ,00 ,50 ,16
Iksz tabela ,00 ,25 ,10
Hazr penye bask 26,25 33,21 42,01
Bror ,00 ,20 ,27
Davetiye ,00 ,25 ,24
Branda ,80 ,35 ,73
Toplam ,30 ,57 ,30

letmede toplam 6 kii alacaktr. Muhasebe hizmeti dardan salanacaktr. Tabloda iilerin iverene yllk maliyetleri yer almaktadr

ilik-Personel
1 2 3
Giderleri
Elif Ergentrk ,00 ,00 ,65
2 usta ,00 ,00 ,30
2 rak ,00 ,00 ,80
Tasarmc ,00 ,00 ,65
Muhasebe ,00 ,00 ,50
Toplam ,00 ,00 ,90

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 50 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Genel Giderler 1 2 3
Telefon ,00 ,00 ,00
Tp ,00 ,50 ,38
ay, kahve giderleri ,00 ,00 ,50
Oda Aidat ,00 ,00 ,40
Toplam ,00 ,50 ,28

Enerji Giderleri 1 2 3
Elektrik ,00 ,00 ,00
Toplam ,00 ,00 ,00

Amortismana Tabi Amortisman


Deeri 1 2 3
Varlk Oran
Boya makinesi ,00 20%
Plotter ,00 20% ,00 ,00 ,00
TOPLAM ,00 - ,00 ,00 ,00

Pazarlama - Sat 1 2 3
Giderleri
Kartvizit 25,00 28,75 33,06
Bror datm ,00 ,00 ,25
Mteri ziyereti ,00 ,00 ,50
Promosyon rn datm ,00 ,00 ,75
lan verme ,00 ,00 ,50
Tabela ,00 ,00 ,50
Afi ,00 ,50 ,38
Toplam ,00 ,25 ,94

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 51 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Yllk letme Giderleri Tablosu

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 52 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

letme Sermayesi Tablosu

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 53 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Yatrm Dnemi Finansman Yaps Tablosu

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 54 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Kredi Geri deme Plan

Kredi Miktar : ,00 YTL Kredi Faizi : %0


Geri demesiz Dnem : 1 yl Geri deme Sresi : 2 yl

ANAPARA
YILLAR KALAN BOR DEMES FAZ DEMES TOPLAM DEME
1 ,00
2 ,00 ,00 ,00
3 ,00 ,00 ,00
TOPLAM 0,00 ,00 ,00

Kredinin , YTLsi geri demeli olup, makine ekipman iin verilmektedir. ,00 YTLsi ise hibe niteliinde ve iletme giderleri iin
verilmektedir. Yukardaki tabloda tabela ve branda retimi iin gerekli makine tutarnn (,00 YTL) %80 i yer almaktadr.
Eyll ay ortalama dolar kuru:1, YTL olarak alnmtr.

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 55 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Aylk Gelir-Gider Hesab Tablosu

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 56 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Yllk Gelir-Gider Hesab Tablosu

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 57 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Nakit Akm Tablosu

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 58 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Karllk Hesab Tablosu

NO:FRM(0) ; , SAYFA NO: 59 / 64


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

9. KURMA SREC AKTVTE PROGRAMI

" Kurma Sreci Detayl Aktivite Plan" (Haftalk)

in kurulmas iin gerekletirilmesi gereken ve Plannn ilgili blmlerinde kapsam planlanan tm almalarn programland " Kurma

Sreci Detayl Aktivite Plan (Haftalk)"

No:FRM(0) ; , Sayfa No: 60 /


KOSGEB
KALTE YNETM SSTEM

Kurma Sreci Detayl Aktivite Plan (Haftalk)

Haftalar

Aktiviteler 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
yerinin Kiralanmas

letmenin Ana Szlemesinin Hazrlanmas

Gerekli zin ve Ruhsatlarn Alnmas

Yasal Kurulu lemlerinin Yaplmas

Kredi Bavurularnn Yaplmas

yeri Donanmnn Yaplmas

Makine Ekipmanlarn Satn Alnmas

retim Girdileri in Balantlarn Yaplmas

letmenin Teknik gcnn Salanmas

letmenin dari rgtlenmesinin Hazrlanmas

Pazarlama Planna Bal almalarn Balatlmas

Teknik Sistemin Deneme retimine Alnmas

retimin Balatlmas

No:FRM(0) ; , Sayfa No: 0 /

Footer menu

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası