muzda kaç gram protein var / diyetasistan | Muz Kaç Kalori

Muzda Kaç Gram Protein Var

muzda kaç gram protein var

Muz

En çok sevilen meyvelerden biri olan muz, içerdiği yüksek besin öğeleri ile dikkat çekiyor. Yumuşak ve posalı bu kabuklu meyve yeşil, kırmızı, sarı ve kahverengi gibi çeşitli renklere sahip. 1 porsiyonu yaklaşık 130 gram olan muz, 110 kalori ve 30 gram karbonhidrat içeriyor. Nişasta formundaki karbonhidrattan dolayı yüksek kaloriye sahip olan meyve, yüksek potasyum içeriğiyle ön plana çıkıyor. Ayrıca 1 porsiyon muzda yaklaşık 1.5 gram protein ve 3.5 gram diyet lifi mevcut. Bunlara ek olarak C vitamini, B6 vitamini, riboflovin, pantotenik asit, niasin, folat gibi vitaminler ve bakır, sodyum, manganez, magnezyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller içeren meyvede sıfır yağ ve sıfır kolesterol bulunuyor.

Muzun Besin Değerleri Nelerdir?

Muzun 100 gramı 22.84 gram karbonhidrat, 1.09 gram protein, 0.33 gram yağ, 2.6 gram lif içermektedir.

Muz Kaç Kaloridir?

Muzun 100 gramında 89 kalori bulunmaktadır. 1 adet orta boy muz (170 gr) 151 kaloridir. Sağlıklı beslenme ve kilo verme dönemlerinde tüketilmesinde sakınca yoktur. Ancak diğer meyvelere nispeten şekerli olduğu için porsiyon kontrolü ile tüketilebilir. 

Muz Ne Sıklıkla Tüketilmeli?

Muzun şeker oranı yüksek meyveler arasında olduğu unutulmamalıdır. Porsiyon kontrolü ile beraber gün içerisinde 1 orta boy muz tüketilebilir.

Muzun faydaları nelerdir?

muzun faydalari

Reklamsız Kullan

*Yüksek lif içeriğine sahip olan meyve uzun süre tok tutuyor. Sindirimi kolay olduğundan özellikle mide problemi olanlara öneriliyor.

*Yüksek oranda potasyum içeren muz, yüksek tansiyonun ve kalp fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor.

*Vitamin ve mineral açısından zengin olan meyve serotonin, yani mutluluk hormonunun salgılanmasını destekleyerek depresyon, yorgunluk ve stresi azaltıyor.

*İçeriğindeki vitamin ve mineraller saçların güçlenmesini sağlayarak kırılmalarını önlüyor ve daha parlak görünmelerini sağlıyor.

*Vücudun ihtiyaç duyduğu temel vitamin ve mineralleri sağlayan muz, vücut enerjisinin yükselmesine yardımcı oluyor.

*Antioksidan açısından da zengin bir meyve olan muz, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırıyor.

*Özellikle sporcuların en çok tercih ettiği meyveler arasında yer alan muz içeriğindeki kalsiyum, magnezyum ve potasyum sayesinde kas ağrılarının ve kas kramplarının azalmasını sağlıyor.

Muz kabuğunun faydaları nelerdir?

muz kabugunun faydalari

Reklamsız Kullan

*Muz meyvesinin kendisi gibi kabuğu da antioksidan bileşenler içeriyor. Yüzünüzü temizledikten sonra muz kabuğunu cildinize düzenli bir şekilde masaj yaparak uygularsanız sivilce ve lekelerden kısa sürede kurtulabilirsiniz. İçeriğindeki antioksidan bileşenler, cilde zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldırarak daha canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı oluyor.

*Cildi nemlendirici özelliğe sahip olan muz kabuğu, özellikle kuru ciltlerin nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olarak kırışıklıkların ve kaz ayaklarının oluşumunu önlüyor.

*Doğal antibiyotik özelliğe sahip olan muz kabuğundaki bileşenler, sivrisinek ve böcek ısırıkları sonrasında cilde sürüldüğünde ciltteki kaşıntıyı ve kızarıklığı alıyor.

*Baş ağrısı için muz kabuğunu başınızın ağrıyan kısmına koyduğunuzda ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

*Gözleriniz ağrıdığı ya da yandığı takdirde göz kapaklarınızın üzerine muz kabukları koyarak gözünüzün güneşin zararlı ışınlarından korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

Muzun tarihçesi

muzun tarihcesi

Reklamsız Kullan

Bugün dünyanın hemen hemen her bölgesinde üretilebilen ve en çok Afrika’da yetiştirilen muzun kökeninin Güneydoğu Asya, Malezya, Endonezya ya da Okyanusya olduğu düşünülüyor. Tropikal bir meyve olan muz eski dönemlerde   yeşil ya da kırmızı renge sahipti ve pişirilerek tüketiliyordu. “Musa akuminata” adı verilen bir ağacın meyvesi olan muz ekiminin eski çağlardan beri, hatta pirinçten bile önce yapıldığı düşünülüyor. Denizciler tarafından Batı Hint Adaları ve Kanarya Adaları’na taşınan muz, İspanyol misyoneri Friar Tomas de Berlanga ile Kuzey Amerika’ya geçti. Aslında mutant bir meyve olan muz Jamaikalı Jean François Poujot tarafından 1836 yılında ağaçlardan birinin yeşil ya da kırmızı renk değil, sarı renk olduğunun fark edilmesiyle keşfedildi. Poujot sarı renkli bu yeni meyvenin tadına baktığında çiğ durumdayken çok lezzetli olduğunu ve pişirilmeden de yenilebileceğini fark etti.

Muz nasıl yetiştirilir?

muz nasil yetistirilir

Reklamsız Kullan

Dünyada neredeyse 135 ülkede yetiştirilen muzun ağacı, dünyanın en büyük çiçekli otsu bitkisi olarak biliniyor. M.Ö. 6. yüzyıldan beri Hindistan’da yetiştirilen muzun tarımı M.Ö. 2. yüzyılda Çin’de yapılmaya başlandı. Tropik ya da subtropik bölgelerde 9-10 ay içerisinde 4-5 metreye kadar büyüyebilen muz ağacının boyu toplamda 10 metreyi bulabiliyor. Her muz ağacında üzerinde 10-20 meyve bulunan 10-15 muz hevengi yer alıyor.

Nisan ayında muz ağacının kökleri sökülerek fideleri dikilmeye başlanıyor ve mayıs ayında üç günde bir sulaması yapılıyor. Meyve, ağustos ayında doğuma başlıyor ve ekim ayında olgunlaşıyor. Dikildikten 12 hafta sonra kış mevsimi başladığından meyvelere donmalarının önüne geçmek amacıyla kese giydiriliyor. Muz hasadı eylül ve ekim aylarında başlıyor, ocak ve şubat aylarında yoğunlaşıyor. Mart ayında ise hasat dönemi sona eriyor. Toplanan muzlar 15 dakika kadar su içinde tutuluyor ve kabuklarının kirlenmemesi için sütünün akması bekleniyor. Meyve olgunlaşmadan toplanıyor ve taşıma sırasında ortamın sıcaklığına ve nem oranına dikkat edilmesi gerekiyor. 17-26 derecede yetişen muz 0 derecenin altındaki sıcaklıklarda yetiştirilemiyor. Mayıs ve kasım ayları arasında bol bol su isteyen ağaç yılda üç kere gübreleniyor.

Muz hangi mevsimde yenir?

Muz hemen hemen her mevsim tüketilebiliyor. 1 yıllık ömre sahip olan devasa muz bitkisi aynı kökten çıkan filizleri sayesinde yılda iki kez hasat ediliyor. Genellikle sonbahar ve kış aylarında yoğun olarak satışı yapılan meyve diğer mevsimlerde de bulunabiliyor.

Muz seçerken nelere dikkat edilmeli?

muz secerken nelere dikkat etmeli

Reklamsız Kullan

*Muz seçerken kabuğunun parçalanmamış olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Muz kabuğu muzun yumuşak dokusunun korunmasına ve iç kısmının temiz kalmasına yardımcı oluyor. Hasar gören kabuk, nişasta içeriği yüksek olan muzun çabuk bozulmasına ve zararlı mikroorganizmaların üremesine neden oluyor.

*Kabuğu sarı renkli ve üzerinde benekler olan muzları satın almaya dikkat edin. Kahverengi benekler muzun içeriğindeki antioksidan miktarının yüksekliğine işaret ediyor. Ayrıca muz yetiştirilirken zararlı haşerelerden korumak amacıyla çok fazla ilaçlanıyor. Bu nedenle muz tüketirken baş ve son kısımlarının yenilmemesi öneriliyor.

*Yeşil muz alıp olgunlaşmasını bekleyecekseniz, sıkı forma sahip ve üzerinde kahverengi yama olmayanları tercih etmelisiniz.

*Muzları hevenk halinde satın almayı tercih edin. Tek tek muz alındığında saklama süresi kısalıyor. Hevenk halinde muz satın alarak daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Muz nasıl saklanır?

muz nasil saklanir

Muz, 12 ile 15 derece arasında ideal bir şekilde saklanıyor. Bu nedenle buzdolabında tutmak kararmasına neden oluyor. Satın aldığınız muzu kese ya da kağıt bir materyale sararak mutfakta çok sıcak olmayan bir bölümde saklayabilirsiniz. Eğer muzu yeşil halde aldıysanız olgunlaşmasını sağlamak için kese kağıdına koyarak dışarıda bekletmelisiniz. Muz 12 derecenin altında kendini çürütmeye başladığı için olgunlaşıyor. Muzları olgunlaşma sürecinde mutlaka diğer meyvelerden uzak bir yerde muhafaza etmelisiniz. Çünkü muz olgunlaşırken dışarıya etilen adı verilen bir gaz yayıyor ve bu gaz diğer meyvelerin bozulmasına neden oluyor. Muzu buzlukta saklamak istiyorsanız üç dört parçaya ayırarak buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını iyice kapattıktan sonra derin dondurucuya atın. En etkili muz saklama yöntemi muzun sapını streç filmle sarmak. Sap kısmı streç filmle sarılan muzlar yaklaşık bir hafta kadar tazeliğini koruyabiliyor.

Muz nasıl tüketilir?

Muz olgunlaşır olgunlaşmaz doğrudan kabuğu soyularak tüketilebiliyor. Kendine özgü bir aromaya sahip olan muz gıda sektöründe en çok tercih edilen meyveler arasında yer alıyor. Muz ile meyve salataları, muzlu süt, smothie gibi içecekler yapılabiliyor. Puding, kurabiye ve pastalarda da enfes bir lezzet yaratan muz enerji verecek bir kahvaltı yapmak isteyenler tarafından yoğurt ve yulaf karışımına katılarak da tüketilebiliyor.

Muz Hangi Diyet Planının İçerisinde Bulunabilir?

Muz; tok tutmaya yardımcı bir besin olduğu için ramazan diyetinde tüketilmesi önerilmektedir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan besin öğeleri sayesinde ramazanda oluşabilecek besin eksikliklerinin önüne geçmeye yardımcı olur.

Muz Kaç Kalori?

Anavatanı Güney Çin ve Hindistan olan muz, potasyum bakımından çok zengindir. Vücuda enerji vermesiyle bilinen bu besin, kan basıncını düzenler. Zayıflamaya yardımcı olduğu için diyet listelerinde de yer verilir. Mide hastalıklarına iyi gelmesinin yanı sıra cildi güzelleştirir ve sağlıklı bir görünüm sunar. Kalsiyum içeriği ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. 


1 Adet Muz Kaç Kalori?

  1. 1 adet küçük muz (90 gram) 69 kaloridir.
  2. 1 adet orta boy muz (170 gram) 131 kaloridir.
  3. 1 adet büyük muz (190 gram) 146 kaloridir.
  4. 1 bardak kabuksuz doğranmış muz (225 gram) yaklaşık 200 kalori değerindedir.

Diyette Muz Yenir Mi?

Muzun içinde neredeyse hiç yağ yoktur ve az miktarda protein içerir. Karbonhidrat içeriği yüksek olduğu için diyet listelerinde nadiren tüketilir. Ancak uzun süre doyurucu olduğu için, ara öğün olarak tüketilebilir. Diyet lifi açısından zengin bir besin olan muzun şeker içerdiği unutulmamalıdır. Bu yüzden eğer diyette muz tüketilecekse, günde 1 adeti aşmamalıdır.


⚖ Muz #AslındaKaçGram
🔸Soyulmuş ve Dilimlenmiş orta boy Muz yaklaşık 104 gr.’dır.
🔸Bu da yaklaşık 10 tane dilime denk gelmektedir. Dilimlerin ortalaması 10 gr.’dır.
🔸Bir adet muzdan toplam 92 kcal enerji alırsınız. Tek dilimde bu oran 8,9 kcal’dir.
🔸Bir adet muz yaklaşık 12,7 gr. Doğal meyve şekeri içermektedir.
🔸Bu şeker yüküne 2,7 gr. Lif eşlik etmektedir. Bu miktar, şeker oranıyla karşılaştırıldığında şekerin kana dengeli karışması için oldukça yeterlidir. Muzun tok tutma özelliği buradan gelmektedir.
🔸Bir adet muzda 28,1 mg. Omega-3 bulunmaktadır. Bunun yanısıra Muz, C vitamini, B6 vitamini, Potasyum ve Magnezyum açısından oldukça zengindir.
🔸100 gr.’lık bir adet muzun yaklaşık 77 gr.’lık kısmı Su’dur.

📌Bize en çok sorulan soruların başında “Çocuklarımıza ne vermeliyiz?”, “Hep olumsuz şeyler değil, biraz da olumlu şeyler paylaşın” gibi mesajlar geliyor. Tabii bizden olumlu paylaşımlar beklerken, bunlar genelde Paketli gıdalar olsun isteniyor. Çünkü böylesine bir arz var, biz tüketiciler de bu doğrultuda algılarla yönetilmeye ve reklamlarla marketlerdeki paketli gıdaları sevmeye zorlanıyoruz. Ama biz #GıdaDedektifi projesi olarak alternatifi Doğal ürünlerde aramayı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz👍Öyle ki, sağlıklı beslenmeyi amaç edinmiş ve çocuğunu da böyle yetiştirmeyi isteyen ailelerin marketlerde ilk gideceği yerler Meyve-sebze reyonları olmalıdır. Bakın, Muz başlı başına bir mucizedir. İçerisinde yoğun vitamin ve mineraller bulunan, son derece tatlı ve yemesi kadar sindirimi de kolay bir meyvedir. Çocuklarımıza muzu sevdirelim. Üzerlerine gülen suratlar mı çizersiniz, yoksa soyarken oyunlar mı oynarsınız, o size kalmış. Biz nasıl yapıyoruz? Melek Derin ile bir meyve alışverişine çıkmayı ve Melek Derin’in meyvelere olan bağlılığını anlatacağımız bir video çekmeyi istiyoruz. Bunu Youtube kanalımızdan ve @gidadedektifiailesi hesabından sizlerle paylaşacağız.
🔸Muz Besin Değerleri
👉Enerji 92,2 kcal
👉Şeker 12,7 gr.
👉Yağ 0,3 gr.
👉Protein 1,1 gr.
👉Lif 2,7 gr.
👉Omega-3 28,1 mg.
👉C vitamini 9,1 mg.
👉B6 Vitamini 20,8 mg.
👉Potasyum 372,3 mg.
👉Magnezyum 28,1 mg.
🔸Besin değerleri, Soyulmuş ve dilimlenmiş 104 gr. Muz için verilmiştir.

Muz



GidaDedektifi

Muz Kalori Değeri ve Diyet Beslenmedeki Yeri

Kilo kontrolündeyken yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmak mühim; fakat alınan kalori miktarının harcanan enerjiden az olması adına diyet beslenmelerinde uzun süre tok tutan enerji kaynağı besinler yer almalı. Diyet listelerinin ve sağlıklı ara öğünlerin de olmazsa olmazı meyveler bu noktada devreye giriyor.

Kendine has kokusu ve yumuşak lezzetinin yanı sıra tropikal muz besin değerleri ve faydaları ile de sağlıklı ve aktif yaşam beslenme şeklinin ilk akla gelen meyvelerinden.

muz kalori

Muz Kaç Kalori?

Ortalama bir muz kaç kalori olabilir? Muz kaç kalori acaba diye düşünüyorsanız işte, boyutlarına ve gramajlarına göre muz kalori değerleri:

  • 1 adet orta büyüklükteki (170 gr) muz: 131 kcal
  • 1 adet büyük (190 gr) muz: 146 kcal
  • 1 adet küçük (90 gr) muz: 69 kcal
  • Yarım muz (80 gr) muz: 61 kcal
bir muz kaç kalori

Muz Besin Değerleri Tablosu

%74 oranında sudan oluşan, folik asit, magnezyum ve lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan muzun uzun süre tok tutucu özelliği, diyet sırasında zararlı atıştırmalıkların tüketilmesini önlediği gibi spor ve farklı aktiviteleriniz için de gereken enerjiyi sağlar.

Ortalama büyüklükteki bir muz besin değeri tablosu

Karbonhidrat33.52
Protein1.1
Yağ0.53
Lif2.98
Kolesterol0
Sodyum3.8
Potasyum302.1
Kalsiyum7.6
Demir0.42
A Vitamini72.2
C Vitamini18.05

Muz Besin Değerleri, Besleyici 9 Özelliği

muz diyeti

Muzlu Süt Kaç Kalori?

  • Orijinalinde muz, şeker ve tam yağlı sütle hazırlanan muzlu süt kalori değerini düşürmek istiyorsanız yarım yağlı süt ile birlikte yalnızca 2 adet orta boy muz kullanabilirsiniz.
  • Az yağlı sütle şeker kullanmadan hazırlayacağınız ev yapımı 1 su bardağı muzlu süt kalori değeri 173 kcal.
  • Diyet ara öğünlerinizde keyifle tüketebileceğiniz muz ve sütün vitaminlerini bir arada kullanmak için oldukça keyifli bir yol.
  • 200 ml muzlu kutu süt kalori değeri ise 134 kcal.

Muzlu Süt

Muzlu Yoğurt Kaç Kalori?

  • Diyet ara öğünlerinde, açlığı bastırmak için sağlıklı bir seçenek elbette meyveli yoğurtlar.
  • Yoğurt ya da muzu tek başına tüketmek yerine her ikisini birleştirerek tüketebilirsiniz.
  • Ortalama bir kase muzlu yoğurt kalori 119 kcal.
  • Yoğurdun içeriğindeki probiyotik bağırsaklarınızı çalıştıracak, muz da enerji verecek.
  • Böylelikle canlı bir metabolizmayla gün içinde gayet aktif olabilirsiniz.
  • Ayrıca muzlu yoğurdun içine farklı malzemeler ekleyerek lezzetini taçlandırabilirsiniz.
  • Kuru meyve ya da kuru yemişler, keten tohumu ya da chia tohumu bu aşamada seçebileceğiniz besinler olabilir.
  • Kullanacağınız yoğurdun az yağlı veya ev yapımı sağlıklı bir yoğurt olmasını tavsiye ederiz.

Muzlu Yoğurt

Muz Kilo Aldırır Mı? Diyette Muz Yenir Mi?

  • Muz kalori ve şeker değeri yüksek bir meyve olduğu kesin.
  • Ancak içeriğindeki triptofan, serotonin oluşmasında ve hücrelere taşınmasında oldukça etken bir tür aminoasit.
  • Bu sayede mutluluk hormonu vücudun açlık hissini, bir şeyler yeme – atıştırma içgüdüsünü baskılıyor.
  • Enerji miktarı ve uzun süre tok tutucu özelliği ile diyet beslenme programlarının takviyesi olarak spor ve fiziksel aktiviteler için de güç sağlıyor.
  • Yani, iki öğün arasındaki açlık halinde eliniz zararlı atıştırmalıklara ya da yağ-şeker-tuz oranı yüksek abur cuburlara kayıyorsa ölçülü miktarlarda muz tüketmenizin hiçbir sakıncası yok.
  • Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta muzun diyet sürecinde her gün düzenli olarak tüketilmemesi ve gün içinde aktif olunan gündüz saatlerinde tercih edilmesi.
  • Sorunun kesin bir cevabı olarak muzun tüketim miktarı ve saati kilo kontrolü sürecinde önemli bir ayrıntı.
  • Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır.
  • Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.

Muzu Neden Daha Çok Tüketmelisiniz?

  • Depresyona karşı muz! Mucize bir etki olarak muz stres, mutsuzluk ve kaygı bozuklukları gibi durumlarla baş edebilecek depresyon önleyici bir meyve, öyle ki içeriğindeki triptofan, serotonine dönüştürülerek bol keseden mutluluk hormonu salgılıyor. Ayrıca B vitamini içeriği de sinirleri yatıştırır, pamuk gibi olursunuz.
  • Muz ye, kolay öğren ;) Tam bir potasyum kaynağı olarak zihinsel gelişimi aktif hale getirerek öğrenme, uygulama sürecini hızlandırıyor. Aynı zamanda potasyumun bir gereği olarak tansiyon dengesini sağlamaya yardımcı olur.
  • Kabızlık kim, tanımıyoruz! Bağırsak çalıştırıcı etkisi boşaltım sistemiyle arası limoni olanlar için birebir. Yani muz yerseniz kabızlık sorunu yaşamaz, şişliklere veda edersiniz. Sindirim ve boşaltım sisteminin sağlığı için güvenle muz tüketebilirsiniz.
  • Midenizde yanma – ekşime mi var? Muz, asit giderici etkisiyle midedeki fazla asite karşı rahatlatıcı etki sağlar, yanma ve ağrıları nötralize eder. Akşamdan kalma hali yaşıyorsanız, hamilelikte sabah bulantıları günlük hayatınızı zorlaştırıyorsa bir muz alıp yiyin, gerisini ona bırakın.
  • Uzun süren tokluk hissi: 1 muz kaç kalori diye düşünüyor olabilirsiniz; fakat diyet ara öğünlerinde ya da gün içinde açlık hissi yaşadığınız anlarda muz, yüksek enerji ve lif kaynağı olarak uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır.
  • Cilt ve saç bakımı: Potasyum ve yağ asitleri sayesinde saç diplerini besler. Böylece kırıkları önlemiş ve saç uzama hızınızı arttırmış olursunuz. Ayrıca muz maskeleri cilt lekeleri, güneş lekeleri gibi kararmaları düzenli uygulama sonucunda iyileştirici etkiye sahiptir. Cilt altındaki dokuları besleyerek kırışıklıkları ve sarkmaları önler.
  • Aktif cinsel yaşam: İçeriğindeki bromelain isimli enzim libidoyu yükselttiğinden, cinsel gücü arttırıcı etki sağlar. Böylelikle ilişki esnasında kadın ve erkek için karşılıklı enerji verir.
muz besin değeri

Muz Diyeti Nasıl Yapılır?

1) Japon Muz Diyeti ile 4 Günde 4 Kilo

Günümüzde sağlıklı yaşam ve her gün ortaya çıkan diyet çeşitleri oldukça revaçta. Fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için hızlı ve etkili bir alternatif olabilecek muz diyeti, 2008 yılında Japon bir eczacı tarafından geliştirilmiş. Diğer pek çok meyveye kıyasla uzun süre tokluk hissi veren muzun enerji miktarı bu diyetin ortaya çıkmasında asıl etken olmuş.

Peki, muz diyeti yaparken nelere dikkat edilmeli?

  • Muz diyeti esnasında oda sıcaklığında bol ılık su içmek metabolizma hızınızın ve enerji yakma potansiyelinizin aktif olması açısından çok önemlidir.
  • Uyku saatlerinizin düzenli olması ve en az sekiz saat uyku bu diyetin etkilerini hızlı bir biçimde göstermesine yardımcı olacaktır.
  • Akşam yemeği saatlerine de özen göstermelisiniz. Saat sekizden sonra bir şey yememeye özen göstermeli, çok açlık hissederseniz su oranı yüksek meyvelerden küçük porsiyonlar tercih edebilirsiniz.
  • Alkol ve yüksek kafein de bu diyet sürecinde tavsiye edilmiyor.

Muz Diyeti Listesi:

  • Sabah: Dilediğiniz kadar muz, yanında ılık su
  • Öğlen: Kalorisi düşük, mümkünse mevsim sebzeli ve zeytinyağlı bir porsiyon yemek
  • Ara öğün: Kuru yemiş veya kuru meyve
  • Akşam: Düşük kalorili, protein içerikli bir porsiyon yemek. Tercihen az yağlı ızgara et ve haşlanmış sebzeler (akşam sekizden önce yenmeli)

Diyet listesini dört gün boyunca uygulamalı ve fiziksel aktivitelerinizi arttırmalısınız.

2) Muz Süt Diyeti ile 3 Günde 3 Kilo

Yüksek lif ve potasyum kaynağı olan muz, genel algının aksine diyet listelerinde yer verilebilen bir meyvedir. Sağladığı enerji, diyet programlarını sporla destekleyenler için oldukça sağlıklı bir fırsattır. Muz süt diyeti ise, temelinde muz tüketimine dayalı, kısa içinde zayıflamaya yardımcı bir diyet türüdür.

Dr. George Harrop tarafından düzenlenen bu diyet, hızlı sonuç verir; ancak üç günden fazla uygulanmamalıdır.

Muz Süt Diyeti Listesi:

  • Sabah: 1 adet orta boy muz ve yanında 1 bardak süt. Sütünüz yarım yağlı veya laktozsuz olabilir.
  • Ara öğün: 1 adet orta boy muz ve yanında 1 bardak yeşil çay
  • Öğlen: 1 adet orta boy ve muz yanında 1 bardak süt
  • Akşam: 1 adet orta boy muz ve yanında 1 bardak süt
  • Ara öğün: 1 adet orta boy muz ve yanında zerdeçal, zencefil ve tarçın eklenmiş 1 bardak süt (metabolizmanızı hızlandıracaktır)

Bu diyet listesini üç boyunca uygulayabilir, fiziksel aktivitelerinizle birlikte kilo verme sürecinizi destekleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: 3 Günde 3 Kilo Zayıflatan Muz Diyeti Listesi – Diyetisyen Tavsiyeleri

Diyet listelerini beslenme uzmanınıza danışmadan uygulamamanız sağlığınız için en yararlı yol olacaktır.

muz kaç kalori

Diyet Listelerine Uygun Muzlu 5 Fit Tarif

1) Yumuşacık Muzlu Diyet Pankek

Un ve şeker kullanmadan içiniz rahat tüketebileceğiniz çok pratik bir pankek tarifine ne dersiniz? Hem de mis gibi muz aromalı! İster kahvaltılarınızda ister gün içinde afiyetle yiyebilir, yanında farklı meyvelerle servis edebilirsiniz.

Muzlu Diyet Pancake

2) Çok Sağlıklı: Yulaflı Muzlu Diyet Kurabiye

Diyet listesinde kurabiye harika bir fikir değil mi? Kolayca hazırlayıp hiç endişe etmeden keyifle yiyebileceğiniz bu kurabiyelerin 1 tepsisi toplam 225 kalori, yani kalorisi yalnızca bir çikolatadan bile daha az!

Yulaflı Muzlu Diyet Kurabiye

3) Tatlı Krizlerine Fit Çözüm: Muzlu Diyet Meyve Bar (Unsuz, Yağsız, Şekersiz)

Zayıflamaya çalışırken neden tatlı yenmesin? İçiniz rahat olsun, diyet yaparken gelen tatlı krizlerinize çok nefis bir önerimiz var, hem de un, yağ ve şekersiz! Yalnızca muz, yulaf, yumurta ve tercihen yaban mersini ile favoriniz olacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Muzlu Diyet Meyve Bar

4) İster Kahvaltı İster Tatlı Niyetine: Muzlu Smoothie

Kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz tok tutan ve enerji veren mükemmel bir içecek tarifi. Muz aromasıyla sizi mutlu edeceği kesin. Oldukça kolay, dakikalar içinde hazır! Muz, yoğurt ve sütle hazırlanan içeceğin detayları sizi bekliyor.

Muzlu Smoothie

5) Yaz Günlerinde Ev Yapımı Sağlıklı Muzlu Diyet Dondurma

Yaz sıcaklarında kendi mutfağınızda az malzemelisinden çok sağlıklı bir dondurma hazırlamaya ne dersiniz? Şeker yerine bal veya pekmezle tatlandırabileceğiniz gibi yalnızca dondurma ve sütle de hazırlayabilirsiniz, kaçırmayın!

Muzlu Diyet Dondurma

Muzun Faydaları Nelerdir?

Cildi Yenileyen 5 Besleyici Muz Maskesi

Muzlu Tarifler: En Güzel, Pratik 46 Çeşit

5 Adımda Hormonsuz Doğal Muz Yetiştirme

Muz Kabuğunun Faydaları, Bilinmeyen Mucizevi Etkileri

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır