saçları toplamak zararlımı / Saçı sıkı topuz yapmak kelliğe neden oluyor

Saçları Toplamak Zararlımı

saçları toplamak zararlımı

Sa&#;larınızı bu şekilde toplamayın!

Estetik,Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı funduszeue.info Serdaroğlu konu ile ilgili bilgiler verdi.

funduszeue.info Serdaroğlu,”Kadın tipi saç dökülmesi veya androgenetik alopesi, kadınlarda görülen en sık saç dökülme sebebidir ve genelde tahmin edildiğinden daha yaygındır. yaşlarında kadınların %25’inde, 40 yaş üzerinde ise %50 ‘sinde saçlarda dökülme görülür. Saçları dökülen kadınların %20 sinde pozitif aile hikayesi yer alır. Genetik tipteki saç dökülmesinde, kadın genlerini baba ya da anne tarafından almış olabilir.”dedi.

funduszeue.info Serdaroğlu,” Toplumda kadınlarda saç dökülmesinin nadir olduğu düşünülse de %30 kadında yaşamı boyunca en az bir kez saç tellerinde incelme gözlenmektedir. Kadınlarda bu durum yaygın olarak tüm saçlarda görüldüğünden ve erkeklerde olduğu gibi tam kellik yaratmadığından ön saç çizgisi genellikle korunur; bundan dolayı kadın tipi dökülme (incelme ve seyrelme ) nadir olarak algılanır.”diye belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:“ Bu nadir olduğu düşünülen ama kadınların 1/3 ünü etkileyen durum, kadınların istemediği ve korkulan tam kelliğin sosyal çevre tarafından kabul edilemez olması, genellikle saçtaki incelmenin ilk safhalarında dahi kadında büyük moral çöküntü oluşturabilir. Kadınlar genellikle dökülen ve incelen saçlarını örtmek, saklamak isterler; hatta hemcinsleri ile problemlerini paylaşmaz, saklarlar. Tüm bu yanlış anlayış ve davranış şekilleri, kadın tipi dökülmeleri daha zor vakalar haline getirir.”dedi.

funduszeue.info Serdaroğlu,”Kadınlarda saç dökülme sebepleri arasında androgenetik kadın tipi saç dökülmesi ilk sırada yer alır. Bunun dışında sık rastlanan saç dökülme sebepleri şunlardır: Hipo ve hipertroidism (saç dökülmesi tiroid disfonksiyonunun erken belirtilerinden birisi olabilir ve tedavi sonrasında saçlarda dökülme durur);polikistik over sendromu (kadınların üreme çağında yaklaşık %10 unda görülebilen kalıtımsal bir yumurtalık hastalığı); hamileliğe bağlı hormonal değişiklikler (hamilelik sırasında geçici olan saç kaybı, sonrasında düzelir); menopoza bağlı hormonal değişikliler (menapozun başlamasıyla saç dökülmeleri görülebilir ve menapoz sendromlarını düzelten ilaç tedavileriyle dökülmeler de azalır ve yok olur). Menopoza giren kadınların yaklaşık %80’inde saçlarda incelme görülebilir.”diye ifade eti.

funduszeue.info Serdaroğlu son olarak sözlerine şunları ekledi,”Kadınlarda saç kırılmaları, saçlarda incelme ya da dökülme olarak yanlış anlaşılabilir. Kırılmanın sebepleri, saç düzleştiriciler, saç yumuşatıcılar, sık saç boyanması ve kalıcı fönler (brezilya fönü vs gibi düzleştirici ya dalgalandırıcı) olabilir. Ayrıca saçları çok sıkı olarak bağlamak, örgü yapmak, mısır örgüsü şeklinde sıkıca şekillendirmek ve gererek arkadan bağlamak da çekmeye bağlı olarak saç foliküllerini kalıcı harap eder ve saç kaybına neden olur (traction alopecia). Bu tür saçın üzerinde stres yaratarak zarar veren saç modellerinden kaçınmak gerekli .”dedi.

SAÇ YIPRANMASINI ENGELLEMENİN EN İYİ 5 YOLU

İtiraf edin – bugüne kadar saçınıza sert davrandınız. Sanki rüzgar, kar, yağmur ve şehir havası yeterince kötü değilmiş gibi, tüm şekillendirici ürünler, saç boyaları, saç kurutma makineleri ve Pinterest'ten esinlenen saç modelleri kesinlikle saçlarınıza zarar verdi. Ama neyse ki bizim gibi tarz müptelaları için, yıpranmış saçlar ömürlük bir cümle değildir -- tarzınızdan ödün vermeden yıpranmış saçların önüne geçmenin en iyi 5 yolunu anlatan tüyolarımızı inceleyin. 

1. Saçınızı Sertçe Taramayın!

Saç Fırçanız Silah DeğilSaçınızı sertçe taradığınızda bazı ciddi mekanik zararları meydana gelebilir ve saç telleriniz kopabilir; böylece saçınızda kıvrımlar oluşurken saçınıza şekil vermek imkansız hale gelir. Size tavsiyemiz, saçınızdaki karışıklıkları çılgınlar gibi taramak yerine, düzenli olarak bakım kremi kullanmanız ve saçınız ıslakken karışıkları geniş dişli bir tarakla açmanız. Geniş dişli tarak sayesinde her bir saç telinizdeki çekilme azalacak, karışıklıklar açılacak ve mekanik zarar çok daha az olacak. Ama dikkat edin! Saçınız ıslakken daha çabuk kırılıp zarar görebilir; yumuşak ve nazik davranmayı unutmayın. Ayrıca, karışıklarınızı (yukarıdan aşağıya doğru açmaktan ziyade) uçlardan başlayıp yukarıya doğru açmanız oluşabilecek zararın etkisini azaltacaktır. 

2. Saçınızı Rahatlatın: Havalandırma/Saç Kurutma.

Makinesi İkilisini Deneyinİpucu: Sırılsıklam ıslak saçı hemen saç kurutma makinesiyle kurutmak yerine saçınız %80 oranında kuruyana kadar bekleyin, sonra saç kurutma makinesiyle kurutun. Böylece saçınıza ısı uyguladığınız süreyi en aza indirmiş olurken mükemmel fönlü saçı da elde edersiniz. 

3. Ters Tarama Saçınızın Dostu Değil.

Saçınızı ters taramak veya arkaya doğru taramak çabucak hacim kazandırmak için kullanılan bir yöntem olsa dahi saçınıza verdiği zarar elde ettiğiniz yarara değmez. Saçınızı her ters taramada, saç tellerini birbirine sürterek kırılmalara neden olursunuz ve bu da saçlarda zara görmüş bir görünüm demektir. Ters tarama yerine, hacim katıcı ürünü deneyin ve saçınızı baş aşağı şekilde fön makinesi ile kurutun. Bu yöntemle her bir saç telinin arasına ufak bir boşluk eklenerek istediğiniz hacimli görüntüyü ve çekiciliği elde ederken saçınıza zarar vermezsiniz. 

4. Cildinizi ve Saçınızı Yaz Güneşinden Koruyun.

UV ışınları cildinize zarar verdiği gibi saçlarınıza da zarar verir. Koyu renk saçlarda UV ışınlarına karşı daha fazla koruma bulunmaktadır, ancak daha açık sarı saçlar güneşin zarar verici ışınlarına karşı daha korumasızdır. Profesyonellerden öneriler: bu yaz güneş altında mısınız? Şapka takmayı unutmayın! 

5. Hasar Önleyici, Anti-Oksidan Şampuanı.

DeneyinDuş suyunda bulunan ve gerçekten oksitlenmeden kaynaklı hasara yol açarak saçınızı zayıflatan minerallere karşı hasarı engelleyen anti-oksidan teknolojisine sahip şampuanı deneyin. Şampuanınızın içinde bulunan ve hasarı engelleyen anti-oksidanlar saçınızın daha fazla zarar görmesini önlerken saç kreminizin içerikleri de saç telinin üzerinde bulunan mikro çatlakları kapatır, pürüzlü kenarları düzeltir. 

Bu saç tedavi yöntemlerinin takip edilmesi ile çok daha sağlıklı ve daha az hasar görmüş saçlara sahip olma yolunda emin adımlar atmış olacaksınız. Ancak bu arada, kırık uç ve hasarlı saçlarınızın görünümünü bir saç onarım losyonu kullanarak veya tam da mükemmel olmayan ama o mükemmel görünümlü at kuyruğu veya topuz ile iyileştirebilirsiniz. 

“Sa&#;ınıza bunları sakın yapmayın”

Saçlarının daha güzel ve bakımlı görünmesini isteyen kadınların bu uğurda yaptığı bazı uygulamalar saça faydadan çok zarar veriyor. Kadınların saç bakımı konusunda en çok yaptığı hataları açıklayan kuaför Erkan Yıldırım, saçın ılık suyla yıkanması gerektiğini belirterek, “Saçınızı mümkün olduğunca ılık ya da soğuk suyla yıkayın. Yıkarken de saç derinize masaj yapın. Birçok kadın sıcak suyla banyo yapmayı sever, ancak sıcak su yağ oranının bozulmasına neden olarak saç derisine zarar verir. Soğuk ve ılık su ise ciltteki kan dolaşımını hızlandırır, bu da saçlar için faydalıdır” dedi.

“Islakken taramayın”

Saçları ıslakken taramanın da dökülmeye yol açabileceği konusunda uyaran Erkan Yıldırım, “Kadınların en çok yaptığı hatalardan biri de bu; karışmış saçları ıslakken taramak. Özellikle de ince uçlu taraklar, ıslak saç tellerinin kopmasına, dökülmesine yol açar. Bu yanlış uygulamadan vazgeçin. Saçınızın nemini önce bir havlu yardımıyla alın, kuruttuktan sonra tarayın. Büyük uçlu taraklar kullanmaya da dikkat edin” diye konuştu.

“Saçı sıkıca toplamayın”

Saçları çok sıkı bir şekilde toplamanın zararlı olduğunu dile getiren Yıldırım, “Saçınızı sert bir tokayla sıkıca topladığınızda saç telleri zarar görür, kopar. Saç derisinde de ağrı, ödem ve hassasiyet meydana gelir. Doğru olanı saçları gevşek bir şekilde fazla çekmeden toplamaktır” ifadelerine yer verdi.

“Şampuana dikkat”

Kullanılan yanlış şampuanın da saça yarardan çok zarar getirebileceğine dikkat çeken Erkan Yıldırım, “Paraben, SLS, alkol gibi zararlı içerikleri olan şampuanlardan uzak durmak gerekiyor. Bunlar saça yarardan çok zarar getiriyor. Şampuan seçimini özenle yapmalısınız. Saç tipinize uygun ürünü bir uzmana danışarak öğrenebilirsiniz. Sık sık şampuan değiştirmek de saçınıza zarar verebileceğinden size uygun olan ürüne uzun süre devam etmelisiniz” dedi.

“Diyet yaparken saçınızı da düşünün”

Sağlıklı saçlara sahip olmanın en temel unsurlarından birinin de yeterli beslenme olduğunu hatırlatan Yıldırım, yanlış diyetlerden uzak durmak gerektiğini ifade ederek, “Yetersiz beslenme ve yanlış diyetler, saçı ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve proteinlerden mahrum bırakır. Diyet yaparken saçlarınızı da düşünün, dökülmelere yol açabilecek sağlıksız diyetlerden uzak durun. Her gün saç maşası, düzleştirici ve sıcak fönle saça şekil vermek, belki güzel bir görünüm elde etmenizi sağlar ancak saçlarınızı yakarak yapısını bozar. Saç telleri incelir, dökülmeye başlar. Saçınızı sürekli olarak ısıya maruz bırakmayın” diye konuştu.

Saç bakımında doğru bilinen 10 yanlış

Saçların sağlıklı bir şekilde uzaması, kırılmaması, ipeksi ve parlak bir görünüm kazanması, dökülmemesi için yıkamayla ilgili püf noktalarından saç şekillendirmeye bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle saç tipini iyi tanımak ve saç yapısına uygun ürünler kullanmak çok önemli…

Yayınlanma:

Saç bakımında doğru bilinen 10 yanlış

Memorial Şişli Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Eneida Kote, saç bakımında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.

Kepek sadece yağlı saçlarda görülür

(Yanlış) Saçın yıkanma sıklığı çok önemlidir. Aşırı yıkama, saçlı derinin gergin ve kuru bir yapı kazanmasına, ayrıca kaşınma şikayetlerinin artmasına yol açar.

sac-yikama

Yeterince yıkamamak ise saçların yağlı kalmasına neden olur. Her iki durum da saçlarda kepek problemi yaratır. Herkesin yıkama alışkanlığı kendine özgü olmalı; kişisel faktörler, günlük aktiviteler ve yağlanma düzeyi göz önünde bulundurularak yıkama sıklığı saptanmalıdır.

Saçlar sık sık yıkanırsa daha sağlıklı olur

(Yanlış) Kuru saç yapısına sahip olan kişiler ılık su ile duş almalı, aşırı su ile temastan kaçınmalı ve daha hassas şampuanlar kullanmalıdır. Kişilerin saç yapısına uygun yıkama alışkanlıkları edinmesi önemlidir. Yağlı görünen saç temizlenmezse biriken yağlanmanın sonucunda egzama oluşabilir. Saçlı derinin stres, çevresel faktörler ve kişisel cilt yapısından önemli ölçüde etkilendiği unutulmamalıdır.

shutterstock_

Banyo sonrası saçlar hemen şekillendirilmelidir

(Yanlış) Duş sonrası saçın kurulanması ve şekillendirilmesinde çok dikkatli olunmalıdır. Islak saçın hemen taranması ya da şekillendirilmesi ciddi anlamda saçı yıpratmaktadır. Kurulamada çok hassas davranılmalı, saç havlu ile sert bir şekilde ovulmamalıdır. Havlu saçın nemini aldıktan sonra, yaklaşık 15 cm uzakta tutulacak şekilde saç kurutma makinesi ile saç kurulanmalıdır. Saça şekil verilmeden önce de yüzde doksan kuru olduğuna dikkat edilmelidir.

Saç şekillendiriciler saçı besler

(Yanlış) Saçları düzleştirmek ya da dalgalı bir görünüm kazanması için kullanılan elektronik bakım aletleri saça ciddi anlamda zarar vermektedir. Kullanılması gerekiyorsa çok nadir yapılmalı, ısı düzeyi mümkün olduğunca düşük tutulmalıdır.

e-vitamini-sac-bakim

Böyle bir durumda fön tercih edilirse saç daha az zarar görecektir. Fönde kullanılan fırçanın ise metal değil, tahta gövdeli olanları tercih edilmelidir. Saçı şekillendiren kremler ise olabildiğince seyrek kullanılmalı, haftada birden fazla saça sürülmemeli ve sadece saç uçlarına uygulanmalıdır. Saç şekillendirici serumların ise mümkün olduğu kadar doğal olanı tercih edilmelidir.

Güneş saçları yıpratmaz

(Yanlış) Güneş ışınları sadece cilt değil, saç için de zararlı olabilmektedir. Özellikle yaz aylarında saçı korumak için fiziksel koruyucular tercih edilmeli, güneşlenme sırasında muhakkak şapka kullanılmalıdır. Yaz ve kış aylarında sık sık yüzme havuzlarını kullanan kişiler de dikkatli olmalıdır. Havuzdaki klor saçları yıpratabilir, bilhassa sarı saçların yeşil bir renk almasına neden olabilir. Bunu önlemek için de bone takılmalıdır.

Postişler saça zarar vermez

(Yanlış) Saçları uzatma amaçlı kullanılan klipsler ya da yapıştırmalı postişler saça zarar vermektedir. Takma saçın yapıştırıldığı noktalar, kullanılan kimyasallar nedeniyle saçı yıpratır.

shutterstock_

Lokal olarak saçı etkilenmesinin yanı sıra ağırlık yarattıkları için de saçın dökülmesine neden olmaktadır. Sürekli yapılması durumunda kalıcı hasar da bırakabilir. Zorunlu olmadıkça yılda bir kereden fazla bunlar tercih edilmemelidir. Saçların sağlıklı uzaması için hekim yardımı almak ve doğru beslenme önemlidir.

Saçları sık kestirmek sağlıklı uzamayı sağlamaz

(Yanlış) Saçların kestirilme sıklığı önemlidir. İhtiyaç olması durumunda saç uçları temizlenmelidir. Günlük bakımda yapılan hatalar özellikle saçların kestirilme sıklığını belirlemektedir.

sac1

Saçına her gün işlem uygulayan bir kişinin saçı daha hızlı yıpranır ve daha çok kırık oluşur. Bu kişiler saçlarının sağlıklı uzaması için daha sık kestirmelidir. Saçların küt bir görünümde olması önemlidir.

Saçı toplamak incelmeyi engeller

(Yanlış) Saç bakımında en sık yapılan hatalardan biri de saçın çok sıkı bir şekilde toplanmasıdır. Özellikle anneler kız çocuklarının saçını toplarken fazla sıkı toplayabilmektedir. Kıvırcık ve kabarık saçları olan kişiler bu hatayı çok sık yapmaktadır. Küçük yaşlarda, sürekli yapılırsa traksiyonel alopesiye yani yanlarda bulunan saçların zayıflamasına ve incelmesine neden olur. Özellikle hasarlı bölgelerde bir daha saç çıkmadığı unutulmamalıdır. Nadiren saçı toplamak da bir sıkıntı yok ancak her gün ve sıkı bir şekilde toplanması kalıcı hasar bırakabilmektedir.

Boya saçı besler

(Yanlış) Saça uygulanan yanlış boyalar ve o boyanın çıkarılması için hemen ardından yeniden işlem uygulanması yüksek derecede saça zarar vermektedir.

sac3

Açıcılar saçta stres yaratır, elektriklenmesine ve saçın incelmesine yol açar. Son yıllarda yaygınlaşan organik boyalar da saç için zararlıdır. Özellikle boyaların alerji riskinin yüksek olduğu unutulmamalıdır. Boya sonrası saçta yanma, kızarıklık ve aşırı şikayet olursa saç hemen yıkanmalı ve boya akıtılmalıdır.

Beslenmenin saç sağlığına etkisi yoktur

(Yanlış) Kötü beslenme alışkanlıkları saça zarar vermektedir. Vücut yeterli protein, vitamin ve minerali alamazsa saç da gelişememektedir. Yeme bozuklukları olan ve vejetaryen beslenen kişiler saçlarına daha fazla dikkat etmelidir.

yumurta_1

Özellikle kadınlarda belli dönemlerde görülen demir eksikliği saç yapısını olumsuz yönde etkilemektedir. Güçlü ve sağlıklı saçlar için tam tahıllar, somon, yumurta, mercimek ve yeşil sebzelerin tüketimine ağırlık verilmelidir.

EgzamaGüneşyumurtayüzme

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası