erkek kedilerin ilk ciftlesmesi / Kedilerde Üreme | Asya Veteriner Kliniği

Erkek Kedilerin Ilk Ciftlesmesi

erkek kedilerin ilk ciftlesmesi

Kedi çiftleşmesi nasıl anlaşılır?

Kedi çiftleşmesi bizler için olağan bir şeydir. Canlılar, doğar, ürer ve yuva sahibi olurlar. Ancak kedi çiftleşmesi nasıl anlaşılır, diye birine sorduğunuzda yüksek ses ve kedilerin sık sık birleşmesi gibi yanıtlar alırsınız. Gerçek bu kadar basit ve net değildir. Kedilerde aile kavramı yoktur ve tek eşlilik söz konusu değildir. Her biri farklı babaya ait olan dört yavru kedi dünyaya getirmiş anne kediye sokaklarda sık rastlarız. Çünkü kedilerin hamile kalması için birden fazla kez çiftleşmesi gerekir ve kızgınlıkları boyunca yaydığı kokular erkek kedileri çevresine çeker. Kızgınlıkları bitene dek çevresindeki kediler ile çiftleşmeye devam ederler.

Kedi çiftleşmesi

Dişi kedilerde kızgınlık dönemi en erken dört aylıkken başlayabilir. Kısırlaştırılmayan kediler eninde sonunda kızgınlığa girer ve kendilerine eş ararlar. Kızgınlık belirtileri gayet açık ve nettir. Kedinizin birden asi davrandığını, miyavlamalarının arttığını, sürtündüğünü, yuvarlandığını ve  tuhaf şekilde yürüdüğünü fark edebilirsiniz.

Kedi çiftleşmesi kedilerin cinsiyetlerine bağlı olarak farklıdır. Erkek kediler kızgınlık döneminde kum kabını kullanmamaya başlar. Bu kedi sahiplerinden büyük dertlerinden biridir. Kısırlaştırılmadıkları için dolaştıkları alanlara bölgelerini işaretlemek için idrarlarını bırakırlar. Kedi idrar kokusu oldukça kesin olduğu için, kızgınlık döneminde kedinizi bir odaya kapatmak ya da kısırlaştırma kararı almak gibi düşünceler etrafınızı sarar. Kararı çabuk vermeniz gerekir. Bir yuva istiyorsanız kedileri bir odada ağırlamalı ve onları rahat bırakmalısınız. Küçük bir alan onlar için yeterli olacaktır. Aksi takdirde erkek kedi sahipleri uzun süren miyavlamalar duyacak, sinirli davranışlar karşısında kalacak ve idrar kokusunu yok etme çabası verecektir.

Kedi çiftleşmesi konusunda dişi kedilere yöneldiğimizde hareketliliğin artması, eşyalara sürtünmeler, kuyruk kaldırma ve acı çekiyor gibi miyavlamalar görülebilir. Çiftleşme istediklerinde erkek kediler idrar kokusu ile etkileme yaparken dişi kedilerde bizim fark etmediğimiz kokular yayar etrafa. Bunu etrafa sürtünerek yaparlar.

kedi çiftleşmesi

Kedilerin çiftleşmesi nasıl anlaşılır?

Yavru kedilerin dünyaya gelmesi için dişi kedinin hamile kalması ve kısacası kedilerin çiftleşmesi gerekir. Kedilerin çiftleşmesi aynı şekilde oluşur ve çiftleşme sürecindeki hareketleri aynı olduğu için kolayca anlaşılır. Erkek kedi dişi kediye kur yapar ve yanına yaklaşmaya çalışır. Ardından dişi kediyi ensesinden ısırır ve kontrolün kendi patilerinde olduğunu belli eder. Dişi kedi uzanır ve ensesini ısırmaya devam eden erkek kedi ile çiftleşmesi gerçekleşir. Çiftleşme sona erdiğinde dişi kedi kızgın olduğu için erkek kediye saldırabilir. Bu nedenle erkek kediler dişi kedileri hemen bırakmaz ve kısa bir süre bekler. Bıraktıkları an itibari ile dişi kediler tıslar.

Dişi kediler çiftleşme sonrasında yerde yuvarlanırlar. Ardından iki kedi de kendini yalamaya başlar. Dişi kedilerde temizlik daha sık görülmektedir. Diğer kedinin kokusundan kurtulmak için temizlik işlemi uzun sürebilir. Yavru sahibi olmak istiyorsanız kedilerin birkaç kez eşleşmesini sağlamanız gerekir. İlk eşleşme işlemi sonrasında kediler hamile kalmazlar.

Sıkça Sorulan Sorular

Dişi kedi çiftleştikten erkek kediye tıslar. Ardından yerde yuvarlanmaya başlar. Daha sonra kendini temizler. Kedilerin kızgınlığı çabuk geçmez. Ayrıca eşleşmenin on dakika sonrasında yeni bir eşleşme yapabilir.

Dişi kedi çiftleşmek istemezse kızgınlık döneminde değil demektir. Bu nedenle eşleşmeye zorlanması oldukça yanlıştır. Bazen kedilere zaman tanımak gerekir. Her kedi bir değildir. Kalabalık ortamlarda çiftleşmek istemeyebilirler. Birbirlerine alışmaları için zaman gerekir.

Bu içerikler ilginizi çekebilir

Kedilerde Çiftleşme Hakkında Bilinmesi Gerekenler

"Kedi çiftleşmesi nasıl olur?" ve "kedi çiftleşmesi ne kadar sürer?" gibi sorulara genel geçer yanıtlar verilse ve bu fizyolojik olay birçok kişi için basit bir süreç gibi değerlendirilse de işin özü sanıldığından biraz daha farklıdır. Kedi çiftleşmesi hakkında bilinenler kedilerin belli dönemlerde çiftleştiği ve çiftleşmeye hazır olduklarında yüksek sesler çıkardıkları ile sınırlı olmamalıdır. Üstelik onların üreme için gerçekleştirdiği çiftleşme eylemi hakkında kesin yargılar da gerçeği yansıtmayabilir. Örneğin kediler çiftleşene kadar yumurtlamazlar, bir dişi her biri farklı erkek kediden olan beş yavru dünyaya getirebilir ve her kedinin kızgınlığa girdiğinin göstergeleri farklılaşabilir. Bu nedenle kedilerde çiftleşme konusu kendi dinamikleri olan komplike bir süreçtir. Bu yazımızda sevgili dostlarımızın soylarını nasıl devam ettirdikleri hakkında önemli bilgiler bulabilirsiniz. Kedilerde kızgınlık hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için Kedilerin Kızgınlık Dönemi Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Kediler Çiftleşmeye Ne Zaman Hazır Olur?

Dişi kediler cinsel olgunluğa aylık süreçte ulaşırlar. Bu süreç ırklarına, yaşam koşullarına, genel sağlık durumlarına, yaşadıkları bölgenin iklim özelliklerine ve nasıl beslendiklerine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin serbest yaşayan kedilerin saf ırklara göre cinsel olgunluğa çok daha erken ulaştıkları bilinmektedir. Erkekler dişilere göre bir miktar geç olgunlaşsalar da hem dişilerin hem erkeklerin bir yaşına gelmeden üreyebilecek cinsel olgunluğa erişebilecekleri ifade edilebilir. Erkek kediler cinsel olgunluğa eriştikten sonra her zaman çiftleşmeye hazır olurlar, dişi kediler için aynı durum söz konusu değildir. Dişiler "östrus dönemi" olarak da adlandırılan kızgınlık sürecinin herhangi bir gününde çiftleşebilirler.

Dişi kedilerde kızgınlık döneminin ortalama olarak yedi gün sürdüğü söylenebilir. Bu zaman aralığı kediden kediye değişmekle birlikte 1 - 21 gün arasında sürebilir. Kızgınlığa giren dişinin davranışları değişir ve kendisine bir eş aramaya başlar. Dişi kediler oldukça seçici olabilirler ve erkek ile çiftleşmek istemedikleri takdirde kızgınlık döneminde olsalar dahi izin vermeyebilirler.

Kedilerde çiftleşme mevsimi yaşanan yerdeki iklimle yakından ilişkilidir. Kuzey yarımkürede yaşayan dostlarımız Ocak - Mart, Ağustos - Ekim aylarında üreme dönemine girerler. Havaların ısınması ve güneşin etkisini hissettirmesi gibi değişkenlerle güney yarımkürede tam tersi bir durum yaşanır.

Kediler Nasıl Çiftleşir?

Kedilerde çiftleşme tamamen dişi kedinin isteğine bağlı bir süreç olma özelliği taşır. Dişiler erkekle çiftleşmeyi istemezlerse ya da bu sürece hazır değillerse eylemin gerçekleşmesi mümkün değildir. Çiftleşme döneminde olunsa dahi dişiler kendi eşlerini kendileri seçerler.

Birleşmeye hazır olan dişi farklı şekillerde sinyaller gönderir ve bu sinyaller çevredeki erkekler tarafından fark edilir. Dişi, erkeklerin kendisine doğru çekilmesini bekler ve çoğunlukla en baskın olanını kabul eder. Elbette bu durum sokakta yaşayan dostlarımız için geçerlidir. Erkek, dişinin kulağını ve başını yaladığında dişi ters bir reaksiyon göstermediği takdirde çiftleşme talebinin karşılık bulduğu düşünülebilir. Daha sonra dişi yere yatar ve erkeğin onu koklamasına izin verir. Aralarındaki kur bir iki saat kadar sürebilir. Erkek dişinin üzerine çıkar, ensesini ısırır ve kontrolü bir anlamda ele geçirmiş olur. Daha sonra penetrasyon gerçekleşir ve çok kısa bir zaman diliminde, saniyeler içerisinde eylem sona erer. Erkek kedinin cinsel organı dikenli olarak tabir edilen bir yapıya sahiptir, bu yapı dişinin vajina kanalının tahriş olmasına ve aynı zamanda vajina kanalının uyarılarak yumurtaların inmesine neden olur. Birleşme bitince erkek, dişi sakinleşene kadar pozisyonunu korur. Çiftleşme gün boyu devam edebilir, dişi birden çok kez birleşmeye izin verebilir, çünkü tek bir birleşme ile yumurtaları inmeyebilir ve gebelik oluşmayabilir. Döllenme çiftleşmenin ardından yaklaşık 24 saat sonra gerçekleşir.

yatakta yatan kediler

Kedi Çiftleşmesi Ne Kadar Sürer?

Az önce de belirtildiği gibi kedilerin çiftleşmesi saniyeler içerisinde sona ermekte ancak birden çok defa tekrarlanabilmektedir. Dişi, yaşam koşullarına bağlı olarak, birden fazla erkekle de çiftleşebilir. Özellikle sokakta yaşayan dostlarımızın yavrularını gördüğümüzde bu durumu net bir şekilde anlayabiliriz. Bir kedi ortalama olarak 4 yavru dünyaya getirebilir ve her yavrunun babası farklı bir kedi olabilir. Gebelik için yumurta salınımı gerçekleşirken her erkek farklı bir yumurtayı dölleyebilir.

Dişiler Çiftleştikten Sonra Neden Yuvarlanır?

Dişiler çiftleşme eyleminden sonra hızlı bir şekilde yerde yuvarlanmaya, pozisyon değiştirmeye, genital bölgelerini ve sırtlarını yalamaya başlarlar. Bu davranışın kesin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte yumurtlamaya vücudun verdiği hormonal yanıt ve bir önceki çiftleşme sırasında erkeğin kokusunu atma çabası olarak değerlendirilmektedir. Dişi kediler birleşme tamamlandıktan yaklaşık 30 dakika sonra farklı bir partneri kabul edebilirler.

Erkek Kedi Çiftleştikten Sonra Ne Yapar?

Olay yerinden uzaklaşır. Çiftleşmenin ardından erkekler dişilerin yanından ayrılırlar. Bu içgüdüsel davranışın nedeni dünyaya gelecek yavruların bakımında yardımcı olmayacağını göstermektir. Dişi yeniden çiftleşmeye hazır olduğunda ise erkek yeniden kendisine yaklaşacaktır.


Deniz Öz fotoğrafı
Deniz ÖzTüm Yazıları

Evcil hayvan sağlığı ve ürünleri dâhil olmak üzere sağlık, tekstil, gıda, dekorasyon ve kozmetik gibi sektörlerde, Türkiye ve dünya genelinde marka bilinirliği yüksek firmalar için içerik üretimi gerçekleştiren Deniz Öz, sosyal medya içerik stratejisi alanında da uzmanlaşmıştır. yılından bu yana funduszeue.info blog sayfası için düzenli olarak içerik üretmektedir.

Kediler nasıl çiftleşir

Şehirlerde kediler çoğunlukla kısırlaştırıldığından çiftleşme hakkında kedi anneleri çok fazla bilgiye sahip olamıyorlar. Kediler nasıl çiftleşir, kedilerin çiftleştiğini nasıl anlarız, kedi çiftleşmesi hakkında detaylar nelerdir, kediler ne zaman çiftleşirler gibi birçok konu bebeğini çiftleştirmek isteyen kedi annelerinin aklını kurcalar durur.

Bu yazımızda sizlere kediler nasıl çiftleşir ve kedilerde çiftleşme olgusu hakkında bildiğimiz, gördüğümüz, duyduğumuz ve okuduğumuz tüm detayları paylaşacağız. Bu yazımızdan sonra kedinizi çiftleştirme konusunda son derece bilinçli bir kedi annesi olacağınızdan emin olabilirsiniz.

Kedilerde çiftleşme

Kediler nasıl çiftleşir?

Kediler cinsellik konu olduğunda son derece gürültülü ve heyecanlı olurlar. Kedilerde çiftleşme zor bir dönemdir. Bir dişi kedi annesi olarak bu anı gözlemlemenin zor bir süreç olduğunu size söyleyebilirim. Peki kedi ne zaman çiftleşir?

Kediler ne zaman çiftleşir?

Öncelikle kedi çiftleşmesi için minnoşların kızışma dönemine girmiş olmaları şart. Aksi halde onları çiftleştirmeniz mümkün olmaz. Taraflardan biri kızışmada diğeri değilse de bu çok anlamlı ve faydalı bir birleşme olmayacaktır. Zaten kızışmada olmayan taraf buna izin de vermeyecektir.

Kedilerde çiftleşmenin ana kahramanı dişi kedidir. Dişi kedi duygusal ve biyolojik olarak çiftleşmeye hazır olmadığı durumda erkeğe asla çiftleşme izni vermez. Bu yüzden zamanlama dişilerin elindedir. Bu birleşme için duygusal boyut önemlidir. Kediniz duygusal olarak hazır değilse kızışmada olsa dahi çiftleşmeyecektir.

Kedilerin çiftleşmesi ne kadar sürer

Dişi kedi çiftleşmeye hazır ve erkeğine çiftleşme izni veriyor ise birleşme başlar ve kedilerde çiftleşme gün boyu devam eder. Gün boyu birkaç kez çiftleşme dişi kedinin yumurtalarının yumurtalıktan inmesi için gereklidir.

Kediler ne zaman çiftleşir &#; Kedilerin çiftleşme zamanı

Kedilerin çiftleşmesi konusunda anahtarın dişi kedide olduğunu anlatmıştık. Bu yüzden ilk adım çiftleşecek her iki tarafın da kızgınlığa girmesidir. Bu yüzden de Mart ayı gibi kedilerin çiftleşme ayı için spesifik bir tarih bulunmamaktadır.

Bu arada kızışma ile ilgili tüm detaylı bilgilere aşağıda linkini paylaştığım 3 yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kedilerde kızgınlık

Erkek kedilerde kızgınlık

Dişi kedilerde kızgınlık

Kediniz kızıştı ve artık çiftleşme zamanının geldiğini tespit ettiniz. Bunun için ilk adım çiftleşecek erkek bir kedi bulmaktır.

Dişi kediler nasıl çiftleşir

Dişi kedi ne zaman çiftleşir?

Kediniz kızgınlığa girdiğinde huzursuzlanır, bağırma yöntemi ile cinsel çağrılara ve sık bir şekilde idrarını yapmaya başlar. Ayrıca siz de dahil bulduğu her tür canlı ve cansız nesnelere sürtünmeye başlar.

Bu dönem geldiğinde dişi kedinizin kuyruk sokumuna dokunursanız poposunu kaldırdığını, kuyruğunu yana çevirdiğini, çiftleşme pozisyonunda çömeldiğini gözlemlersiniz. Bu hareketin ardından mırlamaya, ön pari masajı yapmaya ve vücudunu germeye başlar.

Bu an geldiğinde onu çiftleştirip çiftleştirmemek sizin elinizde. Kedinizin sağlığı için çiftleşmeye en uygun yaşı beklemelisiniz. Bu detayı yine kızgınlık ile ilgili yazımızda detaylı bir şekilde anlattık. O yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Kızgınlık dönemi ile ilgili detaylı bilgiler

Dişi kedi çiftleşmek istemezse ne yapmalıyım?

Dişi kedi çiftleşmeye izin vermiyor diyorsanız kediniz çiftleşmeye hazır değil demektir. Onu bir erkek kedi ile baş başa bırakıp çiftleşmeye zorlamanız psikolojisini olumsuz etkileyecektir. Böyle bir durumda sabır ile hazır olduğu diğer çiftleşme dönemini beklemeniz faydalı olacaktır. Kedinize bu gibi durumlarda zaman tanımanız önemli.

Dişi kedi erkek kediye tıslıyor. Ne yapmalıyım?

Bu durum kedinizin psikolojisinin şu an için çiftleşmeye uygun olmadığını gösterir. Evinize gelmiş erkek kediden ya da çiftleşmek için götürdüğünüz yeni evden hoşlanmamış olabilir veya rahatlayıp stresini atmak için ona zaman tanımanız gerekmektedir.

Dişi kediler çiftleşirken neden bağırır? Kedilerin ciftlestigini nasıl anlarız?

Boşalma sırasında erkek kedi vajina iç duvarlarını tahriş eder. Bu durum dişinin canının yanmasına sebep olur. Bu boşalma anında da dişi kedi bağırır, tıslar, tükürür ve erkek kediye tepki verir. Hatta ısırmaya çalışır. Bu an yaşandığında çiftleşmenin tamamlandığını anlarsınız. Özetle bu durum &#;dişi kediler çiftleştikten sonra neden bağırır&#; , “kedilerin çiftleştiğini nasıl anlarız” ve “kedimin çiftleştiğini nasıl anlarım” sorularının da cevabıdır.

Dişi kedi birden fazla erkek kedi ile çiftleşir mi?

Evet çiftleşir. Hatta bu durum doğada dişinin yavruları için en doğru geni bulması için önemlidir. Bu arada bir batımda doğan 6 yavrudan her birinin babasının farklı bir erkek kedi olması da muhtemeldir.

Dişi kedi çiftleştikten sonra ne yapar?

Bunun için söyleyebileceğim özel bir durum bulunmuyor. Kediden kediye değişir ama canı ne isterse onu yapar diye özetleyebiliriz 🙂

Kedinin hamile kalması için kaç kere ciftlesmesi gerekir?

Bunun için özel bir sayı bulunmuyor. Ancak gebelik yaşanabilmesi için birden fazla kes çiftleşme olması gerekmektedir.

Hamile kedi çiftleşirmi?

Teknik olarak evet çiftleşir. İlk dönemlerinde hamile kedinin kızgınlığa girmesi dahi mümkündür. Ancak hamileliğin ilerleyen dönemlerinde fiziksel sıkıntılar da çekmeye başlayacağı için çiftleşmeye izin vermeyecektir.

Erkek kediler nasıl çiftleşir

Erkek kedi ne zaman çiftleşir

Çiftleşmeye her zaman hazır olan cins erkek kedilerdir. Dişilerde olduğu gibi duygusal hazırlık ihtiyacı yoktur. Adeta bir fırsatçı gibi ortamda sürekli çiftleşmeye hazır dişi kediler arar (Feminist bir açıklama olacak ama belirtmeden geçemeyeceğim: Tıpkı insanlarda olduğu gibi 🙂 )

Çiftleşmeye uygun bir dişi kedi bulduklarında hayvani dürtüleri açığa çıkar. 2 kediyi çiftleşirken gözlemlediyseniz ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Erkek kedi yavru kediyle çiftleşir mi?

Bu hem döllenme hem de yavru kedinin hayatı için çok sağlıklı bir çiftleşme olmasa da maalesef zaman zaman bu durum gerçekleşir. Bu yüzden evinizde erkek yetişkin ve dişi yavru kedi varsa kızgınlık döneminde onları gözetim altında bulundurmanızda fayda var.

Çiftleşme hakkında merak edilen diğer detaylar

Kediler çiftleştikten sonra kızgınlığı geçer mi?

Kedim çiftleşti ama hala miyavlıyor, kedim çiftleştikten sonra tekrar kızgınlığa girdi gibi sorular yorum bölümünde çokça karşımıza çıkıyor. Bunun en temel sebebi çiftleşme anında sık çiftleşme olmaması ve dişi kedinin yumurtalarını yumurtalıklarından indirememesidir. Yani kediniz bir kez çiftleşti ve bir daha birleşme olmadıysa tekrar kızgınlığa girmesi oldukça olası bir durum.

Kediler nasıl çiftleşir? Kedi çiftleşmesi nasıl olur?

  • Öncelikle erkek kedi dişi kedinin kulak arkasını yalar. Dişi bu duruma tepki vermediği zaman çiftleşmeye hazır olduğunu anlar.
  • Bu adımın ardından dişi kedi yere yatar, gövdesini uzatır, erkeğin kendisini koklamasına izin verir
  • Bu adımın ardından erkek kedi dişinin üzerine çıkar, çenesiyle ensesinden dişiyi ısırır ve işlemin onun yönetimine geçmesini sağlar (dişi kedi anneleri için gözlemlemesi en zor anlardan biri budur)
  • Erkek kedi dikenli penisini dişinin içine sokar ve çiftleşme saniyeler içinde sona erir.
  • Çiftleşme sırasında erkek kedi dikenli penisi ile boşalırken vajinanın iç duvarlarını tahriş eder. Bu da dişinin yumurtalarının inmesini sağlar.
  • Çiftleşme sona erse de erkek kedi dişiyi bırakmaz. Çünkü bırakırsa dişi ona doğru dönüp hamla yapacaktır. amacı dişinin sakinleşmesini bekleyerek kendisine zarar vermesini engellemektir

Kediler çiftleşirken neden ısırır?

Bu eylemi erkek kedi dişi üzerinde hakimiyet kurmak için, dişi kedi de erkek kediden kurtulmaya çalıştığı için yapar.

Kedi kendi yavrusu ile çiftleşir mi? Erkek kediler annesi ile çiftleşir mi?

Kedi yavrusuyla çiftleşir mi sorusunun cevabı maalesef evet. Yavrular sütten kesilip ergenliğe ulaştıklarında yani çiftleşmeye hazır hale geldiğinde birbirlerine artık potansiyel eş gözü ile bakmaya başlarlar. Eğer aynı evde kediniz ve onun yavruları ile birlikte yaşıyorsanız onlarca yeni yavru sahibi olmanız muhtemel. Bu sebeple kısırlaştırmayı değerlendirmeniz önem arz ediyor. Operasyon ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmanız da kritik. Bu bilgiler için kısırlaştırma operasyonunu detaylı olarak anlattığımız aşağıda linkini paylaştığım yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Kedilerde kısırlaştırma operasyonu

Bu arada belki aynı anlama gelecek ama bazılarınızın aklında anne kedi yavrusuyla çiftleşir mi sorusu hala bir muamma biliyoruz. Maalesef bu sorunun da cevabı da evet. Hem anne hem baba kedi yeterli olgunluğa eriştiklerinde kendi yavrularıyla çiftleşebilmektedirler.

Kardeş kediler çiftleşir mi?

Bu sorunun cevabı da maalesef evet. Bu yüzden aynı evde yaşayan ve farklı cinsiyetlerde kardeş kedileriniz var ise dikkatli olmakta fayda var.

Kedilerin çiftleşmesi kaç gün sürer?

Kedilerin çiftleşmesi için 24 saat birlikte olması yeterlidir. Bu 24 saat içinde kediler birkaç kez çiftleşecek ve döllenmeyi sağlayacaklardır. Tekrarlayan çiftleşmeler olmadan dişi kedi yumurtalarını bırakmaz ve döllenme gerçekleşmez. Çiftleşmenin ardından döllenme 24 saat sonra gerçekleşir.

Farklı cins kedilerin çiftleşmesi neden önemlidir?

Hepimizin kısaca tekir olarak adlandırdığı sokak kedileri kedi cinsinin en sağlıklı ırklarından kabul edilir. Bunun temel sebebi sürekli olarak farklı cins ve ailelerden kedilerin çiftleşerek dünyaya gelmeleridir. Bu sayede bir ırkta bulunan genetik bir rahatsızlık farklı cinslerle çiftleştiğinde yavrularda ortaya çıkmaz ve daha sağlıklı kediler dünyaya gelir.

Bu durumun en belirgin örneği ise Scottish Fold kedilerle British Shorthair kedilerin çiftleştirilmesidir. Çünkü Scottish kedilerde ırklarına özgü genetik hastalıklar bulunur. Tekrar bir Scottish ile çiftleştiğinde yavruların büyük bir bölümü maalesef yaşayamaz.

Kedi çiftleşme sesi nasıldır? &#; Kediler nasıl çiftleşir

Kediler çiftleşirken tuhaf sesler çıkartırlar ve bu durum oldukça normaldir. Dişi kedi çiftleşme sesi duyarsınız çoğunlukla. Dişiler çiftleşme sırasında sürekli olarak mırıldarlar. Kedi çiftleşme sesi daha önce hiç duymadıysanız aşağıdaki videodan faydalanabilirsiniz.

 

 

Kedi nasıl çiftleştirilir? Kedilerin ciftlesmesi için ne yapmalı?

Evde kedi çiftleştirme istiyorsanız bunun için sizin özel bir aksiyon almanıza gerek bulunmamaktadır. Sadece dişi ve erkek kedinin birkaç gün aynı ortamda yaşamasını sağlamanız yeterlidir. Onlar doğaları gereği bir şekilde yolunu bulup çiftleşeceklerdir. Dolayısı ile kediler nasıl çiftleştirilir diye bir endişeniz varsa bu endişeden uzaklaşıp sadece kedileri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır.

Kedi çiftleştikten sonra kızgınlığı geçer mi?

Kızgınlık kedilerde hormonal bir dönem. Bu yüzden de kediler çiftleştikten sonra kızgınlıkları geçmez. Hormonal dönemin tamamlanması gerekmektedir. Dişi kedi çiftleştikten sonra kızgınlığı geçer mi sorusunun cevabı da aynı şekildedir.

Kediler nasıl çiftleşir konusunu en kritik noktalarla özetlemeye çalıştım. Umarım faydası olmuştur. Kediler nasıl çiftleşir konusunda sizin de farklı deneyimleriniz var ise yorumlara beklerim 🙂

Content Protection by funduszeue.info
Arşiv Bağlantısı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası