acil durum ve afet yönetimi dgs ile geçiş / Acil Durum ve Afet Yönetimi DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir

Acil Durum Ve Afet Yönetimi Dgs Ile Geçiş

acil durum ve afet yönetimi dgs ile geçiş

Acil Durum ve Afet Yönetimi



Acil yardım gerektiren durumlar veya afetler genellikle günlük uygulamaların ve düzenin kuralları ile başa çıkılamayacak sorunlar getirmektedir. Böyle durumlara uygun bilgi, beceri ve uygun teçhizat ile donatılmış sağlık profesyonelleri olaya müdahale etmekte ve hayatın bir an önce normale dönmesi için çalışmaktadır. Afet veya bir başka acil durum olmadığı sürece; ilgili kuruluşların örgütlenmesi ve planlamaların yapılması, eğitim ve tatbikat gerçekleştirilmesi, gerekirse uluslararası destek verilmesi ve yardımların örgütlenmesi gibi faaliyetler yürütülmektedir.

Acil Durum ve Afet Yönetimi önlisans derecesi almaya hak kazanana öğrenciler, mezun olduklarında Acil Durum ve Afet Yönetimi Teknikeri unvanını alır.

Acil Durum ve Afet Yönetimi programı mezunları çalışma alanları

  • Afet ve Acil Durum Başkanlığına bağlı il müdürlüklerinde,
  • Afet Yönetim ve Koordinasyon Merkezlerinde, itfaiye teşkilatlarında,
  • sivil savunma arama ve kurtarma birliklerinde,
  • özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında afet yönetimiyle ilgili alanlarda,
  • kamu kurum ve kuruluşları (hastane, okullar, … vb) ile yerel yönetimlerin ilgili birimlerde çalışma imkânı bulabilirler.

Mezun olan öğrenciler isterlerse ÖSYM tarafından yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik ve Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri  lisans programlarında lisans öğrenimlerini tamamlayabilirler.

Amaç ve Kapsam

Türkiye’nin, depremler gibi doğal afetler için risk taşıyan coğrafi bir bölgede olması nedeniyle, bir afet durumunda inisiyatif alacak iyi yetişmiş insan gücüne olan gereksinim toplum için yaşamsal önemdedir. Bu programın amacı deprem, sel, çığ, heyelan gibi afetlerin öncesinde eğitim, bilinçlendirme, proje geliştirme gibi önlemleri almak; afet olması durumunda ise koordinasyon başta olmak üzere her türlü kayıp azaltıcı faaliyeti yapmaya ve yönetmeye mesleği ile ilgili bilgi ve beceri ile donanıma sahip, yenilikçi, araştırmacı ve girişimci elemanlar yetiştirmektir. Bu kapsamda Biruni Üniversitesi kuruluş misyonu ve vizyonu çerçevesinde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksel Okulu bünyesinde Acil Durum ve Afet Yönetimi ön lisans programıyla alanında mesleki bilgilerle iyi derecede donatılmış, sorumluluk sahibi ve insan ilişkilerinde başarılı öğrenciler yetiştirerek, artan bu talebi karşılayabilecek nitelikli teknik eleman yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Eğitim İçeriği ve Stajlar

Mezunlar Acil Durum ve Afet Yönetimi Teknikeri unvanını alır. Mezunlarımız afet öncesinde eğitim, bilinçlendirme, proje geliştirme gibi önlemleri alabilecek, afet olması durumunda da koordinasyon başta olmak üzere her türlü kayıp azaltıcı faaliyeti yapabilecek ve yönetebilecek, afetlerde kriz masası sorumluluğu üstlenebilecek, kendisine bağlı sivil savunma birimlerini eğitip yönetebileceklerdir. Her şartta arama ve kurtarma çalışmalarını organize ederek, sevk ve idaresini üstlenebilecek, gerektiğinde görev yaptığı bölgede yaşayan tüm insanlara arama- kurtarma ve hayatta kalma konularında periyodik olarak eğitim verebileceklerdir. Böylece kurumların ve kişilerin tehlikelere, afetlere ve doğal zararlara karşı proaktif hazırlık yapabilir hale gelmelerini sağlayabileceklerdir.

 İş ve Kariyer Olanakları

Acil Durum ve Afet Yönetimi programından mezun olanlar, kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Afet ve Acil Durum Başkanlığına bağlı il müdürlüklerinde, Afet Yönetim ve Koordinasyon Merkezlerinde, itfaiye teşkilatlarında, sivil savunma arama ve kurtarma birliklerinde, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında afet yönetimiyle ilgili alanlarda, kamu kurum ve kuruluşları (hastane, okullar vb) ile yerel yönetimlerin ilgili birimlerinde, uluslararası kuruluşlarda afet yönetimiyle ilgili organizasyonlarda çalışma imkânı bulabilirler.

DGS Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler –

DGS Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler, DGS sınavının yapılmasına 20 gün kala birçok kişi tarafından merak ediliyor. Halihazırda Acil Bakım Teknikerliği bölümünü okuyan öğrenciler söz konusu sınava girerek ilgili bölüme girmeyi ve eğitimini burada tamamlamayı hedefliyor. Bu bağlamda biz de önlisans öğrencilerinin söz konusu durum hakkında merak ettiği birçok hususu dile getirerek üniversitelerle yaptığımız görüşmeler sonucunda bilgi aldık. Bu bilgileri de içeriğimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Bkz: DGS Bankacılık 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler –

DGS Acil Yardım ve Afet Yönetimi Hangi Üniversite Kaçıncı Sınıftan Başlatıyor?

DGS Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler olarak günümüzün en popüler üniversiteleriyle iletişime geçerek kaçıncı sınıftan başlattıkları, muafiyet durumları ve hazırlık sınıfı durumları hakkında bilgi aldık. İçeriğimizin geneline baktığımızda bazı üniversiteler 3. sınıftan başlatırken bazıları ise ne yazık ki doğrudan birinci sınıftan eğitime devam ettiriyor. Üniversitelere sorduğumuz sorular aşağıdaki gibidir.

  • DGS İle Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne geçmek istiyorum, üniversiteniz kaçıncı sınıftan başlatıyor?
  • Önlisans’dan yeni mezun oldum, DGS ile geçiş yaptığımda hangi derslerden muaf olurum?
  • DGS ile geçiş yaptığımda üniversitenizde hazırlık okuma zorunluluğum var mı?

1- Karabük Üniversitesi

Soru: DGS ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne geçmek istiyorum, Karabük Üniversitesi kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Cevap: DGS Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler arasında özellikle Karabük Üniversitesi fazlasıyla merak ediliyor. Bu üniversite öğrencilerini doğrudan 3. sınıftan başlatarak 2 sene içerisinde mezun ediyor.

Soru: Önlisans’dan yeni mezun oldum, DGS ile geçiş yaptığımda hangi derslerden muaf olurum?

Cevap: Yeni mezunlar herhangi bir ara vermediği durumda geçiş sonrasında 1 ve 2. sınıfın tüm derslerinden muaf olmaktadır.

Soru: DGS ile geçiş yaptığımda hazırlık bölümünü okuma zorunluluğum var mı?

Cevap: Evet, hazırlık bölümü okumanız gerekiyor.

2- Karadeniz Teknik Üniversitesi

Soru: DGS ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne geçmek istiyorum, Karadeniz Teknik Üniversitesi kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Cevap: KTÜ, Acil Yardım ve Afiyet Yönetimi bölümünde geçmiş dönemlerde 3. Sınıftan başlatıyor olsa da günümüzde yaptığı değişiklik dolayısıyla artık 2. Sınıftan başlatarak eğitim öğretime devam etmelerini sağlıyor.

Soru: Önlisans’dan yeni mezun oldum, DGS ile geçiş yaptığımda hangi derslerden muaf olurum?

Cevap: İntibak toplantısı yapılıyor, bu toplantı doğrultusunda konu hakkında karar alınıyor. Alınan karar dönem başında öğrenci işleri tarafından sizlerle paylaşılıyor.

Soru: DGS ile geçiş yaptığımda hazırlık bölümünü okuma zorunluluğum var mı?

Cevap: Evet, hazırlık bölümü okumalısınız.

3- Yıldız Teknik Üniversitesi

Soru: DGS ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne geçmek istiyorum, Yıldız Teknik Üniversitesi kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Cevap: DGS Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler ile ilgili yaptığınız araştırmalar doğrultusunda Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından verilen net bir bilgiye ulaşmak ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Bu sebeple üniversiteyle kurduğumuz iletişim doğrultusunda söz konusu durumda 2. sınıftan başlatıldığını öğrendik.

Soru: Önlisans’dan yeni mezun oldum, DGS ile geçiş yaptığımda hangi derslerden muaf olurum?

Cevap: Transkript kontrolü sonrasında gerekli kararlar verilmektedir.

Soru: DGS ile geçiş yaptığımda hazırlık bölümünü okuma zorunluluğum var mı?

Cevap: Hayır, hazırlık bölümü isteğe bağlıdır.

4- Çukurova Üniversitesi

Soru: DGS ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne geçmek istiyorum, Çukurova Üniversitesi kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Cevap: DGS sonrasında eğer ki Çukurova Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünü kazanırsanız doğrudan 3. Sınıftan başlayacaksınız.

Soru: Önlisans’dan yeni mezun oldum, DGS ile geçiş yaptığımda hangi derslerden muaf olurum?

Cevap: İntibak toplantısı yapılıyor ve karar bu toplantının ardından sizlere aktarılıyor.

Soru: DGS ile geçiş yaptığımda hazırlık bölümünü okuma zorunluluğum var mı?

Cevap: Hayır, zorunluluğunuz bulunmuyor.

5- Boğaziçi Üniversitesi

Soru: DGS ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne geçmek istiyorum, Boğaziçi Üniversitesi kaçıncı sınıftan başlatıyor?

Cevap: DGS Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler listesinde Boğaziçi Üniversitesi’de bulunuyor. Bu üniversite herhangi bir zorunluluk bulundurmadan öğrencilerine söz konusu imkanı sunuyor.

Soru: Önlisans’dan yeni mezun oldum, DGS ile geçiş yaptığımda hangi derslerden muaf olurum?

Cevap: Muafiyet durumunuz daha önceki okulunuzda aldığınız derslere göre belirleniyor.

Soru: DGS ile geçiş yaptığımda hazırlık bölümünü okuma zorunluluğum var mı?

Cevap: Evet, hazırlık bölümü okuma zorunluluğunuz bulunuyor.

DGS Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3. Sınıftan Başlatan Üniversiteler günden güne değişiyor ancak bu değişiklikler daha önce yerleşen öğrencileri hiçbir şekilde etkilemiyor. Siz de bu konuda eğer ki şüphe duyuyorsanız yerleşmek istediğiniz üniversitenin öğrenci işleri bölümüyle iletişime geçebilirsiniz.

Acil Durum ve Afet Yönetimi Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir

Acil Durum ve Afet Yönetimi Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir

Dikey geçiş sınavında binlerce öğrenci ter dökmektedir. İki yıllık eğitim almış adaylar eğitimlerini lisans düzeyine tamamlamak için bu sınava girmektedirler. Bu bölümlerden sadece birisi olan acil durum ve afet yönetimi mezunları DGS ile hangi bölümlere girebilir, gelin birlikte bakalım&#;

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

DGS yani dikey geçiş sınavı adını taşıyan sınav; ÖSYM tarafından düzenlenen, YKS aracılığıyla 2 yıllık bir ön lisans programına girmiş ve bu bölümden mezun olarak 4 yıllık bölümleri tercih etmeyi düşünen adayların başvurduğu ve girdikten sonra alınan puanlar aracığıyla yapılan tercihler sonucu 2 yıllıktan 4 yıllığa geçişi sağlayan bir sınav modelidir.

Bizler Tercihini Yap ailesi olarak YKS’den, KPSS’ye kadar merak ettiğiniz konularda sizlerin sorularını cevaplamaya çalışan yazı dizileri oluşturmaya çalışıyoruz. Gerek 2 yıllık bölüm tercih etmeden önce gerekse 2 yıllık bölüm mezunu olduktan sonra adayların en merak ettiği konulardan birisi olan bu bölüm mezunu olarak DGS’ye girerek hangi bölümü/bölümleri tercih edebilirim sorusunun cevabını bizler tüm bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz. 2 yıllık acil durum ve afet yönetimi bölümü mezunlarının hangi bölümlere geçiş yapabileceği ve bunu nasıl yapabileceği sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

DGS’YE GİREREK ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ MEZUNLARI HANGİ BÖLÜMLERİ TERCİH EDEBİLİR

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanmaya çalışırlar ve 2 yıllık bir ön lisans bölümü olan acil durum ve afet yönetimi bölümünden mezun olan adaylar da bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır. Acil durum ve afet yönetimi mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabileceği bölümler şunlardır:

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi
  • Hemşirelik
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

Acil durum ve afet yönetimi bölümünden mezun olan adaylar bu bölümleri tercih edebilirler fakat bu tercihleri yapabilmek ve yerleşebilmek için de bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ MEZUNLARI GEÇİŞ HAKLARI OLAN BÖLÜMLERİ NASIL TERCİH EDEBİLİR

Acil durum ve afet yönetimi bölümünden mezun olarak bahsedilen bölümleri tercih etmek için eğer herhangi bir özel şart veya koşul yoksa adayların sadece tercih etmeyi düşündükleri bölümün tercih edilmesini sağlayan DGS puan türünden yeterli puanı alması gerekmektedir.

Acil durum ve afet yönetimi mezunu olarak girilebilecek bölümlerin DGS ile tercih edilebildiği puan türleri aşağıdadır.

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi &#;> Sayısal yani SAY puan türü
  • Hemşirelik &#;> Sayısal yani SAY puan türü
  • Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri &#;> Sayısal yani SAY puan türü

Bunlar dışında özel koşul ve şart var ise bu özel koşul ve şartların neler olduğuna BURADAN bakabilirsiniz.

DGS, acil durum ve afet yönetimi bölümü ve iş imkanları, ÖSYM tarafından hazırlanan sınavlar, KPSS, atamalar ve bunlar gibi sınavlar ve iş imkanları hakkında tüm konularda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz forum sayfalarımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

* Yukarıda yer alan bilgiler ve acil durum ve afet yönetimi mezunları hakkında yazdıklarımız ÖSYM’nin (ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi) hazırladığı ve yayımladığı kılavuzlardan derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte sorumlu olan kurum ÖSYM olduğu için yine bu kurumun yayımladığı kılavuzları ve duyuruları takip ederek incelemeyi ihmal etmeyiniz.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır