mekik çekme hareketi / Doğru Mekik Nasıl Çekilir, Mekik Çekme Teknikleri | Barçın Sportmen Blog

Mekik Çekme Hareketi

mekik çekme hareketi

Doğru mekik nasıl &#;ekilir?

Haberin Devamı

Doğru mekik nasıl çekilir

ELLERİ BAŞIN ARKASINDA KENETLEMEK YANLIŞ

Mekik çekerken yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi elleri başın arkasında kenetlemektir. Peki, bu neden yanlış?

Mekik çekerken elleri başın arkasında kenetlediğimiz zaman vücudumuzu yukarı doğru kaldırıp hareketi yapmaya başladığımızda ellerimizle boyundan çekiyoruz. Bu durum hareketi verimli yapamamaya, boynumuzun ağrımasına, ayrıca boyun bölgesinde rahatsızlıkları olan (boyun fıtığı, boyun düzleşmesi vb) kişilerde de rahatsızlıkların daha da kötüye gitmesine neden olur.

Aşağıdaki görsellerde boynun ne kadar yanlış pozisyonda olduğunu görebilirsiniz.

Doğru mekik nasıl çekilir

Mekik hareketini yaparken başımızı boyundan çekmek sadece boynun ağrımasına neden olmayacağı gibi hareketi de yanlış yapmamıza sebep olur. Ne kadar çok mekik çekseniz de doğru çalışmayacağı için etkili olmaz. Çünkü boyundan çekerek, asıl hedef olan karın kasları ile vücudu yukarı kaldırmak yerine ellerinizden yardım almış olacaksınız.

Aşağıdaki görselde de hem doğru hem de yanlış yapılan mekik hareketini görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğru mekik nasıl çekilir

Karın bölgesinin üst kısmı çalıştırılırken yapılan tabii ki birçok mekik hareketi var. Biz sadece hangi hareket olursa olsun hangi pozisyonda olmanız gerektiğinin önemine değindik. Karın bölgemizin üst kısmı böyleyken alt bölgesini çalıştırmak için yaptığımız hareketlerde de dikkat edilmesi gereken konular var. Şimdi de biraz o konulara değinelim:

Yere yattığımızda başımız yerde olmalı. Bel iyice yere yapıştırılmaya çalışılmalıdır, eğer bu olmuyorsa ellerimizi bel boşluğu ve kalçanın üstüne gelecek şekilde koyup bel boşluğunu kapatarak hareket yapılmalıdır.

Aşağıda karnımızın alt bölgesini çalıştıran doğru pozisyonda yapılan hareketin görselini görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğru mekik nasıl çekilir

Belinde problem olanlar özellikle karnın alt bölgesini çalıştırırken dikkat etmelidir. Fazla zorlamadan, mümkün olduğu kadar beli korunarak hareketler yapılmalı, bel bölgesi kasları yeterince kuvvetlenmeden çok fazla çalışmamalıdır. Çünkü karnın alt bölgesini çalıştıran hareketler özellikle bel bölgesini çok zorlar. Sadece bel bölgesinden problem yaşayanlar değil herkes tüm karın egzersizlerinden daha çok verim almak için bel bölgesindeki kaslarını da aynı şekilde çalıştırmalıdır.

MEKİK ÇEKEMEYENLERE ÖNERİLER

YARDIM ALIN: Mekik çekemeyenlerin ya da çekerken zorlananların en büyük sorunu karın ve boyun kaslarının kuvvetsiz olması ya da bel ve boyun bölgelerindeki sorunlarıdır. Bu kişiler bel ve boyun kasları yeterince kuvvetlenene kadar yardım almalıdır. Bu yardım bir kişiden alabilirsiniz ya da ayaklarınızı bir yere sabitleyerek mekik çekmeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğru mekik nasıl çekilir

BELİNİZİN ALTINA HAVLU KOYUN: Ayaklarınızdan tutularak ya da ayaklarınızı sabitleyerek yapacağınız mekik hareketlerinde daha az zorlanacak, hareketi yapmanız kolaylaşacaktır. Ayrıca tüm mekik hareketlerinde, üst bölge hareketleri olsun, alt bölge hareketleri olsun hepsinde bel bölgenizdeki boşluğu kapatmak için havluyu rulo şeklinde yaparak ya da katlayarak bel bölgenizin altına koyabilirsiniz. Böylece hareketleri daha rahat yapabilirsiniz.

VÜCUDU YORMADAN MEKİK NASIL ÇEKİLİR?

Mekiğin aslında insan vücudunu hiç yormadan çekilebileceğini söyleyen Oyuncu ve Koreograf Yeşim Alıç, bahsettiği tekniği bizlerle paylaştı.

[video=hurriyetaile_video/monash.pw]

#G&#;bek Eritme#Spor#Mekik Nasıl &#;ekilir

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Mekik Nasıl Çekilir?

Hem kilo vermek, hem de daha fit bir vücuda ve karın bölgesine sahip olmak isteyenlerin favori sporlarından birisi de şüphesiz ki mekik çekme! Mekik çekmek, etkin ve doğru yapıldığında, karın bölgesinde istenen sıkılaşmanın elde edilmesine yardımcı olurken, beraberinde daha fit bir vücut için faydalar da sağlıyor. Etkin ve doğru mekik çekerek, karın bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak ve doğru beslenme beraberinde ideal hedefleri yakalamak mümkün hale geliyor. Elbette istenen karın kaslarını elde etmek için sadece mekik çekme yeterli olmuyor. Mekik hareketlerinin yanı sıra, düzenli ve temiz beslenme, genel olarak daha sağlıklı bir yaşam tarzı ve spor faaliyetler açısından aktif geçirilen günler sürece katkıda bulunuyor.

Sıkı karın kaslarına sahip olmak için yapılan en etkili hareketlerin başında yer alan mekik hareketi doğru yapılmadığında hem hareketin verimliliğini etkiler hem de bel ve boyun bölgesinde ağrılara, hatta sakatlıklara yol açar. Karın bölgesinde yer alan kasların doğru ve etkin bir şekilde çalıştırılabilmesi için vücut pozisyonu ve mekiğin açısı oldukça önemlidir.

siki_vucuda_sahip_olmak_icin_yedi_hareket_capraz_mekik

Mekik çekmenin temel kuralı vücudun doğru pozisyonda olmasıdır. Yere uzanılarak yapılan bir hareket olan mekik çekme hareketinde doğru pozisyon başın yerde olduğu ve karın bölgesinin içeri çekilerek bel bölgesinin yere yapıştığı pozisyondur. Bel bölgesinde boşluk olması, vücut ağırlığının bele yüklenmesine sebep olarak sakatlık oluşturabilir. İşaret ve orta parmak başın şakak bölgelerine değecek şekilde konumlandırılarak dirsekler yana doğru açılır ya da eller göğüs kafesinin önüne kenetlenir.

Çene kısmı öne çıkmayacak şekilde vücut ile paralel olarak gövde yukarı doğru kaldırılır. Mekik çekerken ellerin başın arkasına kenetlenmesi vücudun yukarı doğru kalktığında boyun bölgesinin daha çok çalışmasına neden olur ve mekik hareketinin asıl hedefi olan karın kasları daha az çalışır. Bu durum hareketin verimliliğini azaltmasının yanı sıra boyun ağrılarına ve özellikle boyun fıtığı ya da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasına ya da daha da kötüleşmesine neden olur.

Mekik çekme hareketine başlamadan önce vücudun ısınması için 5 dakika kadar ısınma hareketi yapılması önemlidir.

Hareketin yapılacağı zeminin çok sert olmaması ve düz olması gerekir. Hareketin daha kolay yapılmasını sağlayan yumuşak zeminler bel bölgesinde kalıcı hasarlara neden olabilir. Mekik hareketinde dizler 90 derecelik açı ile kırılır ve ayak tabanları yere tam olarak basılır. Ayakların düz bir şekilde uzatılması karın kaslarından ziyade bacak ve kalça kaslarını çalıştırır.

Harekette önemli olan omuzların yerden kaldırılması ve karın kaslarının sıkılaştırılmasıdır. Bu nedenle başın dizlere kadar kalkmasına gerek yoktur. Nefes kontrolünde önemli olduğu mekik hareketinde yukarı doğru kalkarken nefes verilir aşağı doru inerken nefes alınır. Mekik hareketinde önemli olan bir diğer husus ise hareketin hissedilerek yapılmasıdır. Hızlı mekik çekmek kasların hissedilmesini engeller ve bu nedenle mekik hareketinin yavaş yapılarak karın kaslarının daha iyi sıkılması sağlanır.

mekik nasıl çekilir

Mekik Çekmenin Faydaları

Mekik çekmek tek başına sıkı ve fit bir karın kası oluşumu sağlamaz. Yeterli ve dengeli beslenme ve kardiyo programları içeren kişisel egzersiz programları ile desteklenmelidir.

Mekik çekme ile ilgili bilinen yanlışlardan birisi de kalori yakılmasını hızlandırdığıdır. Kilo vermek için mekik çekme hareketinin herhangi bir faydası yoktur.

mekik nasıl çekilir

Göbek ve bel bölgesindeki yağları yakabilmek için bütün vücudu çalıştıran egzersizlerle birlikte mekik çekme hareketi yapılmalıdır. Mekik hareketi ile ilgili bilinen bir diğer yanlış ise hareketin çok kısa bir süre içinde etkisini gösterdiği ve göbek yağlarının hemen birkaç gün içinde kas haline dönüştüğüdür, ancak genel olarak mekik çekmek:

Mekik çekme esnasında kullanabileceğiniz % orijinal spor giyim modelleri ve malzemelerinden dilediğinizi sepetinize ekleyebilir ve monash.pw üzerinden güvenli alışveriş imkânı ile satın alabilirsiniz.

Vücudu şekillendirmek için yapılan en eski ve en yaygın hareketlerden biri olan mekik çekme hareketi, doğrudan karın kaslarını etkiler. Ancak, bilinenin aksine, mekik çekmek, karın bölgesinde bulunan yağların erimesini tek başına sağlamaz. Amaç, karın bölgesindeki yağların eritilmesi ise mekik ile birlikte kardiyo ve daha büyük kas gruplarını harekete geçiren diğer karın egzersizlerinin de birlikte yapılması gerekir.  Mekik çekmek, karın bölgesindeki kasların güçlenmesini ve ortaya çıkmasını sağlayan bir hareket türüdür. Göbek yağları eridiğinde altta kalan kasların şekillenmesini sağlar ve istenilen baklava şeklindeki görünümün elde edilmesine yardımcı olur. Düzenli olarak yapılan mekik hareketi, bel bölgesindeki kasların da güçlenmesini sağlayarak bel kemiğinin korunmasına yardımcı olur. Mekik hareketinin faydalı olabilmesi için doğru yapılması önemlidir. Doğru yapılmayan mekik hareketi, kaslar üzerinde olumlu hiçbir etki yaratmaz ve zaman kaybına neden olur. Ayrıca, yapılan herhangi ters bir hareket de bel kaslarının zedelenmesine yol açarak sakatlıklara neden olabilir.

Mekik Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Mekik hareketinin yapılacağı zemin, hareketin bel kaslarına zarar vermemesi açısından oldukça önemlidir. Mekik hareketi; kanepe, yatak ya da kalın sünger üzerinde yapılmamalıdır. Derin yumuşaklığa sahip olan bu tarz zeminler, bel bölgesinde açıklığa neden olur ve vücut ağırlığının bele vurmasına yol açar. İlerleyen süreçte bu durum, bel fıtıklarına yol açabilir. Mekik hareketi, etkilerini kısa sürede gösteren mucize bir hareket değildir. Uzun süreler düzenli ve doğru bir şekilde yapıldığında etkisi, ancak gözle görülür bir hâle gelir. Bel ve karın bölgesinin şekillenmesine yardımcı olan mekik hareketi, kilo vermeyi sağlamaz. Mekik çekerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise ellerin boyun altında kenetlenmemesidir. Eller, boyun altına kenetlendiğinde hareket esnasında boyun bölgesi de ister istemez elle çekilir ve bu durum, boyun kaslarını zedeler. Zamanla boyun kaslarındaki zedelenmeler boyun fıtığına yol açabilir. Mekik hareketinde asıl amaç, karın ve bel kaslarını güçlendirmektir. Ayaklar uzatılarak yapılan harekette hareketin büyük bir kısmı için baldır ve kalça kasları kullanılır. Bu nedenle mekik çekerken ayakları uzatmamak, hareketin doğru yapılmasını sağlar. Mekik çekerken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu da vücudun tamamının dizlere kadar yukarı çekilmemesidir. Sadece kürek kemiklerinin yerden kalkması ve karın kaslarının sıkılması yeterlidir. Ayrıca, mekik çekmeye başlamadan önce dakikalık orta tempoda yürüyüşler ve germe hareketlerinin yapılması, kasların açılmasını ve ısınmasını sağlayarak olası sakatlıkların önüne geçebilir.

doğru mekik nasıl çekilir mekik çekme yöntemleri

Doğru Mekik Nasıl Çekilir?

Düz bir zemine serilen havlu ya da ince bir sünger üzerinde yapılması gereken mekik hareketi için sırt üstü uzanılır ve dizler kırılarak ayak tabanları yere basılı tutulur. Dizlerin kalça hizasında açık olması önemlidir. Dizler, kalçaya ne çok yakın ne de çok uzak mesafede olmalıdır. Bel bölgesinin tamamen yere değdiğinden emin olunmalıdır. Bel bölgesinde boşluk olması durumunda alta rulo hâline getirilmiş bir havlu konulabilir. Hareketin etkin olabilmesi ve herhangi bir sakatlığa sebep olmaması için bel altında hiçbir boşluk olmaması gerekir. Her iki el, başın arkasına konulmalı; ancak eller, kenetlenmemelidir. Başparmaklar, kulakların arkasına gelecek şekilde yerleştirilebilir. Dirsekler, dışa doğru tutulmalı ve çene hafif yukarı kaldırılmalıdır. Göğüs ve çene arasında biraz boşluk olması gerekir.  Karın içeri çekilerek iyice sıkılır ve baş, boyun ve kürek kemikleri, aynı anda yerden kaldırılarak birkaç saniye beklenir. Daha sonra yavaşça sırt üstü pozisyona geri gelinir. Mekik çekerken gereken konsantrasyonun sağlanabilmesi için gözler karşıda sabit bir noktaya odaklanabilir. Hareketin etkisini artırabilmek için karın kaslarının sıkılması önemlidir.  Hareket ne kadar yavaş ve kontrollü yapılırsa etkinliği de o derece artar. Doğru mekik çekmenin en önemli kurallarından biri de nefes kontrolüdür. Yukarı doğru kalkarken nefes verilip aşağı doğru yatarken nefes alınması, kaslara giden oksijen miktarını artırır ve olası kas ağrılarının önüne geçilmesini sağlar.

Daha iyi bir vücuda sahip olabilmek adına yapacağınız her türlü sportif etkinlik için gerekli malzemeleremonash.pw&#;da ulaşarak ihtiyacınız olan ürünleri kolayca satın alabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır