yop kodu nedir / Tercih kodu nedir? - Son Dakika Flaş Haberler

Yop Kodu Nedir

yop kodu nedir

YÖK Atlas Tercih Robotu Nasıl Kullanılır? Lisans Ön Lisans ( Yıllık Üniversiteler) YKS YÖK Atlas Tercih Robotu Ne İşe Yarar, Nedir?

YKS tercih maratonu 27 Temmuz Çarşamba günü başlıyor. Milyonlarca üniversite aday öğrencisi üniversiteye tercihleri öncesinde, YÖK Atlas Tercih Robotu sistemini kullanarak doğruya en yakın tercihleri yapıyor. ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile YKS tercih maratonunun 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söylemişti. Öğrenciler ise bu açıklama sonrası YKS YÖK atlas sihirbazı sistemini kullanıyor. Peki YÖK Atlas tercih motoru nedir, ne işe yarar? İşte 2 - 4 yıllık ön lisans lisans üniversiteleri için YÖK atlas robotu nasıl kullanılır sorusunun yanıtı.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları ve tercih kılavuzunun açıklanmasının ardından YKS tercih işlemler start alıyor. 5 Ağustos tarihine kadar sürecek tercih işlemleri öncesi ve sırasında YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU sistemini kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan birçok tercih robotuna göre farklı avantajları bulunan YÖK Atlas Tercih Sihirbazı'nın en belirgin özelliği son 4 senenin verilerini derleyerek öğrencilerinin ekranına sunması. 

YÖK Atlas Tercih Robotu Nasıl Kullanılır? Lisans Ön Lisans ( Yıllık Üniversiteler) YKS YÖK Atlas Tercih Robotu Ne İşe Yarar, Nedir?

YÖK Atlas tercih motoru kullanımı ise oldukça kolay. İlk önce puan türlerinden SÖZ, SAY, EA ya da DİL seçeneğini seçip başarı sırası aralığını dahil edin. Ardından uygula diyerek YÖK Atlas tercih sihirbazı kullanımını başlatmış oluyorsunuz. YOP kodu ya da Üniversite ismini yazarak istediğiniz eğitim kurumunun tüm bigilerine ulaşıyorsunuz. Bunların arasında 

  • Kontenjan
  • Doluluk/Statü
  • Yerleşen
  • TBS ()
  • Taban Puan

 

gibi bilgiler bulunuyor. İşte bu bilgilerden yararlanarak 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceğiniz tercih işlemleri sırasında akılınızda fikir oluşturabiliyorsunuz. 

YÖK ATLAS TERCİHİ ROBOTU İLE TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

YKS YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NE İŞE YARAR? 

YKS YÖK Atlas Tercih Robotu,  Yükseköğretim Kurulu'nun öğrencilere sunduğu bir sistemdir. Piyasada bulunan tercih robotu muadillerinden birçok yönüyle farklılık gösterir. En büyük farklılığı ise üniversite türü, ücret/burs, öğretim türü, kontenjan, doluluk, yerleşen ve taban puanları konusunda son 4 senenin verilerini getirerek öğrenciye istediği bilgiyi en doğru ve en hızlı bir şekilde verir. 

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sınavı sonuçları 18 Temmuz'da açıklanmış, tercih kılavuzu ise 19 Temmuz'da belli olmuştu. Aday öğrenciler YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasından sonra 27 Temmuz yani bugüne kadar araştırmalarını sürdürüyor. YKS tercihleri se 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.  

YÖK Atlas Tercih Robotu Nasıl Kullanılır? Lisans Ön Lisans ( Yıllık Üniversiteler) YKS YÖK Atlas Tercih Robotu Ne İşe Yarar, Nedir?

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumu, YKS tercih sonuçlarının hangi tarihte duyuracağını henüz açıklamadı. Fakat üniversite kayıt tarihlerinden önce açıklanacağı düşünülürse 5 ile 22 Ağustos tarihleri arasında duyurulması bekleniyor. senesi üniversite kayıt  işlemleri 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

TERCİH ROBOTU NEDİR?

Tercih robotu belli bir algoritmaya göre hareket eden ve tercih sürecindeki öğrenciler için doğruya en yakın seçimleri gösteren mekanizmalardır. Taban puanları, kontenjan ve başarı sıralamaları gibi kıstasları bulunur. Eğitim sektöründeki en doğru ve en hızlı tercih motoru ise YÖK Atlas Tercih Sihirbazı'dır.

YKS tercih adı ve tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans program kodları

Değerli funduszeue.info okurları.

funduszeue.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU YÖK Atlas Tercih Robotu Nedir, Nasıl Kullanılır? Güncel Üniversite Taban Puanları, Sıralamaları ve Kontenjanları - YKS Tercih Sihirbazı

Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması, YKS tercihi yapmak isteyen milyonlarca öğrenci tarafından araştırılıyor. Yıllara göre detaylı bilgilere erişim imkanı sunan YÖK Atlas Tercih Robotu'na ilişkin "YÖK atlas robotu ile YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM lisans ve önlisans üniversite taban puanları ve başarı sıralaması nedir? YÖK ATLAS tercih robotu nedir, nasıl kullanılır?" soruları öne çıkan konulardan oldu. YKS tercih aşamasında son bir yılın taban puanları, başarı sıraları ve kontenjanları, 27 Temmuz'da başlayacak üniversite tercihleri için kritik önem taşıyacak. YKS tercih sürecinde adaylar YÖK atlas tercih robotundan faydalanabilecekler. Öte yandan ÖSYM tarafından yayınlanan YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile ön bilgi sağlanabilecek. İşte YÖK atlas tercih robotu ve YKS tercih sihirbazı

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU (SİHİRBAZI) NEDİR?

YÖK atlas tercih robotu, Yükseköğretim Kurumu tarafından geliştirilmiş olup son 4 yılın öğrenci verilerini derleyerek aday öğrenciye en doğru tercih tahmini sunuyor. YÖK atlas tercih sihirbazı, öğrencilerin tercih edecekleri üniversitelerin istatistiklerini, 4 yıllık lisans ve 2 yıllık önlisans bölümlerin geçmişte alım yaptığı puanları, güncel kontenjanları, sıralamaları, tavan ve taban puanları gibi kritik bilgilere ulaşmasını sağlar. Böylelikle YKS için kullanılan ATLAS tercih robotu, tercih listesinin hazırlamasından önce önemli bir kılavuz oluyor. Öte taraftan tercihin yanı sıra, bu sistem şehri, lisans veya önlisans bölümlerine ve oranlarına göre başarı sıralamalarını da gösterdiğinden; tercih listesi hazırlarken önemli bir el kitabı niteliğinde.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU YÖK Atlas Tercih Robotu Nedir, Nasıl Kullanılır? Güncel Üniversite Taban Puanları, Sıralamaları ve Kontenjanları - YKS Tercih Sihirbazı

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

YÖK ATLAS ÖN LİSANS - ÜNİVERSİTE BAŞARI SIRALAMALARI VE PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

YÖK ATLAS LİSANS - ÜNİVERSİTE BAŞARI SIRALAMALARI VE PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU (SİHİRBAZI) NASIL KULLANILIR, NE İŞE YARAR?

YÖK'ün Atlas tercih sihirbazı uygulaması aracılığıyla, tercih edeceğiniz üniversitenin bölüm, sıralama ve kontenjan gibi üniversiteye dair detaylı bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. İşte YÖK Atlak tercih robotu üzerinde öğrenebileceğiniz bilgiler ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları
  • Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı
  • Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler
  • Yerleşenlerin geldikleri iller
  • Yerleşenlerin öğrenim durumu
  • Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları
  • Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları
  • Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri
  • Yerleşenlerin mezun oldukları liseler
  • Yerleşen okul birincileri
  • Taban puan ve başarı sırası istatistikleri
  • Yerleşen son kişinin profili
  • Yerleşenlerin TYT/AYT net ortalamaları
  • Yerleşenlerin YKS puanları
  • Yerleşenlerin YKS başarı sıraları
  • Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri
  • Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri
  • Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri
  • Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
  • Yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller
  • Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar
  • Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler)
  • Yerleşme koşulları

 

SÖZ, SAY, EA ya da DİL seçeneğini seçip başarı sırası aralığını dahil edip uygula diyerek YÖK Atlas tercih sihirbazı kullanımını başlatabilirsiniz. YOP kodu ya da Üniversite ismini yazarak istediğiniz eğitim kurumunun tüm bigilerine ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler asarında bulunanlardan bazıla ise şu şekilde; 

  • Kontenjan
  • Doluluk/Statü
  • Yerleşen
  • TBS ()
  • Taban Puan  gibi bilgiler bulunuyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Haziran ayında gerçekleştirilen YKS sonuçları 18 Temmuz Pazartesi günü açıklanmasının hemen akabinde YKS tercih kılavuzu da erişime açıldı. Öğrenciler için kritik bir öneme sahip olan tercih sürecinde en doğru üniversite tercih işlemini gerçekleştirmek için tercih kılavuzu ve YÖK atlas tercih robotu yol gösterici olacak. Tercihlerin yapılacağı tarihe ise sayılı günler kaldı. YKS tercih dönemi 27 Temmuz - 5 Ağustos arasında yapılacak. Öğrenciler bu tarihler arasında gerçekleştirecek üniversite tercih işlemlerinden önce YÖK ATLAS ROBOTU sistemini kullanarak doğruya en yakın tercihlerini gerçekleştirebilir.

Adaylar YKS tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında funduszeue.info adresinden yapabilecek.

18 Temmuz'da yayımlanan sonuçlarla beraber ÖSYM YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu erişime açtı. Takvime göre YKS tercihleri 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında funduszeue.info ‘den yapılacak. YKS tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlerden birisini tercih etmek isteyen öğrenciler, YÖK’ün yayımladığı tercih robotunu kullanabilecekler. YÖK Atlas tercih robotunda 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin başarı sıralaması ve taban puanları yer alıyor.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

  • Adaylar YKS tercihlerini, yayımlanan kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin funduszeue.info internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri tamamlayacak.
  • Başvuru merkezlerinden Tercih işlemi yapılmayacak ve ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.
  • Adaylar, erişime açılacak olan YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'na ÖSYM'nin kendi internet sitesinden ulaşabilecek.
  • yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, yılı yerleştirme puanları ile yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.
  • Sınava giren adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri birlikte yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları YÖK'e elektronik ortamda iletilecek.

 

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İLE YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

  • YKS tercih robotu, birçok öğrencinin bölüm tercihlerinde önemli bir yer tutacak. Türkçe Matematik, Sözel ve Sayısal alanlardan girdikleri YKS sonrası elde ettikleri sonuçlara göre belirli bir puana sahip olan öğrenciler, buna göre tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlerden birisini tercih edebilecek.
  • YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.
  • Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.
  • YKS tercih robotunu kullanabilmek için öncelikle aşağıdaki linke tıklanması gerekecek. Karşınıza çıkan ekrandan detaylı ve hızlı tercih robotu bilgilerine ulaşmanız mümkün olacak.
  • Buradan detaylı tercih robotu ekranını seçmeniz halinde başarı sıralamasını ve üniversite bilgilerini girerek filtreleme yapabilirsiniz.
  • Hızlı YKS tercih robotu ekranını seçmeniz halinde ise üniversite bilgilerine doğrudan ulaşabileceğiniz tabloya erişiminiz mümkün olacaktır.
  • “Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

YÖK LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYIN

YÖK ÖN LİSANS TERCİH SİHİRBAZI İÇİN TIKLAYIN

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, TYT/AYT netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ise aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

YÖK LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYIN

YÖK ÖN LİSANS ATLASI İÇİN TIKLAYIN

YKS tercih kodu nedir? YKS tercih adı ve tercih kodu nasıl bulunur? Üniversite ön lisans ve lisans program kodları

YKS TERCİH ADI VE TERCİH KODU NASIL BULUNUR?

YKS tercih adı ve kodu, tercih kılavuzunda belirtildi. Tablo-3 ve Tablo-4'te yer alan üniversite kontenjanları, bölümleri ve taban puanları kısmında ilgili bölümlerin kodları yer alıyor. Tabloda, her üniversitenin adından sonra bu üniversitede yerleştirme yapılacak yükseköğretim programlarının kodları (1) numaralı sütunda, adları (2) numaralı sütunda, programın öğretim süresi (3) numaralı sütunda, programın puan türü (4) numaralı sütunda, programın genel kontenjanı (5) numaralı sütunda, okul birincisi kontenjanı (6) numaralı sütunda, programla ilgili özel koşul ve açıklamaları (7) numaralı sütunda (Bu koşul numaralarının içeriği "Tablo 3 ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları" başlığı altında numara sırasına göre verilmiştir.) verilmiştir.

YKS ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI İÇİN TIKLAYIN (TABLO-3, TABLO-4)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası