depremzede öğrencilere nakil hakkı / "Depremzede öğretmenlerin nakil sürecini hafta sonu başlatacağız" - Son Dakika Haberleri

Depremzede Öğrencilere Nakil Hakkı

depremzede öğrencilere nakil hakkı

Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır ? Depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapılır?

YÖK tarafından, üniversiteler nakil işlemleri nasıl yapılacağı açıklandı. Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır ve depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapıldığı merak ediliyor. Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır ve depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapıldığı gündeme geliyor. Üniversite nakil işlemleri nasıl yapılır ? Depremzede öğrencileri üniversite nakil işlemleri nereden yapılır? Detaylar haberimizdedir…

ÜNİVERSİTE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR ?

YÖK tarafından açıklanan bilgilere göre, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 10 il ağır hasar aldı. Bu illerde bulunan üniversiteler de okuyan ve görev alan öğretim üyeleri başka illere nakil olacağı açıklandı.

Bugün kameralar karşısına geçen YÖK Başkanı Erol Özvar, son gelişmeleri aktardı. Özvar, "11 ilde yapılan ön incelemeler neticesinde kampüslerimizin çoğunda yıkılan bina olmadığı görüldü. Bununla birlikte az sayıda ağır hasarlı binamız mevcut. Bu dönemde kampüslerimiz önemli rol almışlardır. Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek. Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek." dedi.

"KAYIT DONDURMA KONUSUNDA KOLAYLIKLAR GETİRİLDİ"

Özvar alınan diğer kararları şu şekilde duyurdu:

Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi. Sütçü İmam Üniversitesi- Gazi Üniversitesi gibi eşleşmeler yapıldı. Depremden etkilenen üniversitelere destekte bulunacaktır.

Özel öğrencilik ile ilgili de kararlar aldık. Uygulama eğitime devam edecek öğrencilerde birinci dereceden yakınlarının bulunduğu illerde eğitim alabilecekler. Eğitim-öğretim ücreti alınmayacak. Öğrencilerimiz ciddi şekilde etkilendi.

Kayıt dondurma konusunda kolaylık getirildi. Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.

Vakıf yüksek öğretim kurumlarımızda birinci dereceden etkilenen öğrencilerin ücretlerinin güz döneminde alınması tavsiye ediliyor.

6 Şubat ve sonrasında final-bütünleme ili sınavlar ile tez sınavları belirlenecek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Nisan ayı gibi gerekli düzenlemeler gözden geçirilecek. Yüz yüze eğitim seçeneği değerlendirilecek.

GündemGüncelHaberler

Depremzede öğrencilere nasıl davranılmalı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün depremi vuran 10 ille ilgili çalışmaların nihayetlendirildiğini, hangi illerde, ilçelerde eğitim öğretime başlanacağını bugün açıklayacaklarını duyurdu. Ülke genelinde ilk ve ortaöğretimde yaklaşık 19 milyon öğrenci var ve bu öğrencilerin 4 milyona yakını deprem bölgesinde yaşıyor. MEB, deprem bölgesindeki öğrencilere diğer illerdeki okullara, adres bilgilerine bakılmaksızın nakil hakkı tanıdı. 48 bin öğrenci, diğer illere nakillerini aldırdı. Yine özel okullarda da burslu öğrenci oranı yüzde 3’ten yüzde 10’a çıkarılarak depremzede öğrencilere kontenjan açıldı. Burstan öğrenci yararlandı. Özel okullar da bölgedeki özel okullarda okuyan öğrencileri misafir öğrenci olarak kabul etti. Bu kapsamda da çeşitli illerdeki 2 bin okula, 32 bin depremzede öğrenci nakil aldırdı. Tüm bu nakillerle birlikte 82 bin 10 öğrenci bugün, başka bir şehirde, başka bir okulda eğitime başlayacak.

Güvene ihtiyaçları var

Yeni okullarında ders başı yapacak öğrencilerin kimi yakınlarını kaybetti, kiminin evi yıkıldı, kimi ise hâlâ deprem şokunu üzerinden atabilmiş değil. O nedenle gittikleri okullarda arkadaşları ve öğretmenlerine büyük görevler düşüyor. Peki, ne yapmalı? Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker, bu konuyu Altınbaş Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Psikolog Dr. Esra Gül Koçyiğit’e sordu. 

 

Çocukların tüm yaşam alanlarının ve sahip oldukları tüm rutinlerin kaybolduğunun göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Koçyiğit, “Sahip oldukları pek çok şeyi bırakarak geldiklerini aklımızdan çıkarmamalıyız. Gerekli uyumu sağlayabilmeleri için belli bir zamana, güvenli bir ortama ve sosyal desteğe ihtiyaçları olacaktır. Bunun için sınıftaki öğrencilere ve özellikle öğretmenlere önemli görevler düşmektedir” dedi.

‘Ağlamamalısın’ demeyin




   Facebook   Twitter   Whatsapp


Benzer Haberler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir