park nasıl yapılır video / LEGO Arabası, Dar Alanlara Paralel Park Ediyor [Video] - Webtekno

Park Nasıl Yapılır Video

park nasıl yapılır video

iPhone’daki Harita’da park edilmiş arabanızına yol tarifi alma

iPhone’un arabanızdaki CarPlay veya Bluetooth sistemiyle bağlantısını kesip taşıtınızdan çıktığınızda Harita uygulamasına park edilmiş bir araba işareti eklenir, böylece daha sonra arabanızın yerini kolayca bulabilirsiniz.

Park edilmiş arabanızı bulma

Arama kartındaki Siri Önerileri’nin alt tarafında Park Edilmiş Araba’yı seçin.

Harita’da park edilmiş arabanızı bulamıyorsanız

iPhone’unuzun arabanızdaki CarPlay veya Bluetooth ile eşlenmiş olduğundan emin olduktan sonra şu ayarların yapıldığından emin olun:

  • Ayarlar  > Gizlilik ve Güvenlik bölümünde Konum Servisleri’nin açık olduğundan.

  • Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri > Sistem Servisleri bölümünde Önemli Konumlar’ın açık olduğundan.

  • Ayarlar > Harita bölümünde Park Edilen Konumu Göster’in açık olduğundan.

Not: Park halindeki arabanızın, ev veya iş gibi sıklıkla park ettiğiniz bir konumda işaretlenmediğinden.

Park ettiğiniz konumu göstermeme

Aşağıdakilerden birini yapın:

  • Arabanızın şu anki konumu için Park Edilmiş Araba işaretini silme: İşarete dokunup basılı tutun, sonra Arabayı Sil’e dokunun.

  • Park ettiğiniz konumu asla göstermeme: Ayarlar  > Harita bölümüne gidin, sonra Park Edilen Konumu Göster’i kapatın.

Ayrıca bakın:iPhone’daki Harita’da yer aramaHarita’da yol tarifi alma

Dubalar Arasında Park Etmeninin Püf Noktaları Nelerdir?

Adayların ehliyet alımları sırasında en çok zorlandıkları uygulamaların başında direksiyon sınavındaki iki duba arasında yapılan geri park uygulamasıdır. Bu yazımızda sizlere ideal sürücü için direksiyon uygulamasında komisyonun istediği şekilde nasıl geri park etmeli onları püf noktalarıyla göstereceğiz.  

Direksiyon Sınavında Geri Park Uygulaması Nedir?

Sürücü adaylarının ehliyet alabilmeleri için teorik sınavda başarılı olduktan sonra, 35 dakikalık direksiyon sınavından da başarılı olarak geçmeleri gerekmektedir. Uygulama sınavında sürücü adaylarının en çok zorlandığı ve başarısızlık oranın en yüksek olduğu direksiyon uygulaması aracın iki duba arasına geri park edilmesidir. Uygulama sınavı komisyonu, sürücü adaylarının günlük araç kullanımlarında iki araç arasına sorunsuz bir şekilde araçlarını park edip edemeyeceklerini görmeleri adına sınav aracını temsili iki duba arasına geri park etmelerini istemektedirler.

Geri Park Güzergahı Ölçüleri Nedir?

Ehliyet sınav komisyonu sürücü adaylarının iki araç arasına park edip edemeyeceklerini ölçmeleri adına temsili 4 adet dubadan oluşan sınav güzergahı kullanmaktadır. Geri park güzergahı aracın ön bölümüne iki arka bölümüne iki olmak üzere dört adet dubadan oluşmaktadır. Bu dubalar arasındaki mesafe alınacak ehliyet sınıfı aracının 1,5 katı büyüklüğündedir. Örneğin; 4 metrelik bir aracın geri park güzergahı 6 metre boyundadır. Sürücü adayları yolun sağ tarafında bulunan kaldırıma yanaşmaları istenmektedir. Kaldırıma olan yanaşma mesafesini temsili olarak gösteren sarı veya beyaz çizgiler bulunmaktadır. Sürücü adayları kaldırımdan 50 cm uzaklıkta bulunan çizgiyle kaldırım arasına park etmeleri gerekmektedir.

İki Duba Arasına Park Edilirken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Ehliyet almak isteyen kursiyerlerin direksiyon sınavının son uygulaması ve birçok kişi için sıkıntılı bir aşama olan geri park uygulamasından başarılı olmak için şu hususlara dikkat etmelidir.

  • Aracın geri hareketine başlamadan önce aracın dörtlü ışıklarını yakmalıdır.
  • Geri park öncesi sürücü adayı aracı uygun mesafeye yerleştirmelidir.
  • Aynalarını son kez kontrol edip istenilen pozisyonlara ayarlamalıdır.
  • Sürücü adayları dubalar içerisinde iki hareketten fazla yapamadıklarını unutmamalıdır.
  • Geri park sırasında dubalara veya kaldırıma çarpmak kesinlikle yasaktır.
  • Sınav komisyonu geri park uygulamasını onayladıktan sürücü adayı dubalara ve kaldırıma çarpmadan istediği kadar manevra yapıp sınav güzergahını terk edebilir.

İki Duba Arasına Park Etmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Sürücü adaylarının direksiyon sınavında geri park uygulamasında başarılı olabilmeleri adına birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en uygun ve en doğru olanı adayın sürücü kursunda direksiyon eğitimi aldığı hocasından öğrendiğini sınavda uygulamasıdır. Lakin, bu zamana kadar bir türlü direksiyonu sınavını geri parktan dolayı geçemeyen veya direksiyon eğitimine yeni başlayanlar için en doğru ve başarıyı %’e yakın sağlayan uygulama şu şekildedir.

Adım Sürücü adayı geri park uygulamasına başlamadan önce yukarıda belirtiğimiz hususları yeniden gözden geçirmelidir. Geri park uygulaması için sürücü adayı aracını ön bölümdeki dubalardan yol tarafında kalanına 50 cm veya yarım adım mesafe de olacak şekilde sağ arka teker hizasına getirmelidir. Aracın dubaya olan pozisyonu için sürücü adayı aracın arka sağ kapısında bulunan kelebek camından görmesi yeterlidir.

Adım İki duba arasına geri park işlemi için ilk olarak aracın dörtlü ışıklarını yakıp aracı geri vitese atmalıdır. Aracın geri vitese geçirilmesinden sonra sürücü adayı direksiyonu tam sağ pozisyona gelecek şekilde çevirmelidir. Sürücü adayı bu pozisyonda aracını geriye doğru hareket ettirerek dubalar arasına girmeye başlamalıdır. Aday tarafından aracın bu pozisyonda ne kadar geri getirileceği, araç içerisinde yer alan dikiz aynasından bakılmak suretiyle arka bölümde bulunan her iki dubanın da dikiz aynasından görülmeyecek ana kadar devam ettirilmelidir.

Adım Sürücü adayı arka taraftaki dubaları dikiz aynasında göremediği andan itibaren direksiyonunu tam sol olacak şekilde çevirmeli ve aracın geri hareketine devam etmelidir. Bu hareketin sonlandırılması aracın sağ aynasına bakılmak suretiyle arka sağ tekerin kaldırımla beyaz/sarı çizgi arasına girmesiyle gerçekleştirilir. Sürücü adayı aracını kaldırıma paralel yerleştirmesi durumunda aracın ön tekerleğinde beyaz/sarı çizgi üzerine geldiğini anlayabilir.

AdımGeri park işleminde direksiyonun sağ arka tekerinin beyaz/sarı çizginin üzerine geldikten sonra aracın herhangi bir şekilde paralel olmadığını gören sürücü adayı aracını öne doğru bir kere manevra ettirme hakkına sahiptir. Böylece aracını kaldırıma tamamen paralel hale getirebilir. 

Örnek Park Videosu

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir