hamilelikte killanma neden olur / Hamilelikte Tüylenme! - seafoodplus.info

Hamilelikte Killanma Neden Olur

hamilelikte killanma neden olur

Kadınlarda g&#;bek kılı neden olur ve normal mi? Kadınlarda g&#;bek kıllanması i&#;in ne yapılmalı?

Herkesin vücudunda belli oranlarda kıl bulunmakla birlikte kadınlarda sebebi bilinmeyen nedenlerden ötürü göbek kısmında aşırı kıllanma yaşanabilmektedir. Erkeklik hormonuna duyarlı olan bu kıllar, söz konusu hormonun baskın olması sonucu görülmektedir. Göbek bölgesinin yanı sıra bacak, kol ve kasık bölgesinde de kıllara rastlanmaktadır.

Kadınlarda Göbek Kılı Neden Olur?

Kadınlarda görülen göbek kılı hastalık olmamakla birlikte hastalık belirtilerine işaret edebilmektedir. Aşırı göbek kıllanması en fazla ve yaşları arasında görülmektedir. Birçok kadın bu sorunu dile getirmeyip kozmetik merkezlere başvurarak göbek kıllarından kurtulmaya çalışmaktadır. Adet düzensizliği, saç dökülmesi ve sivilce oluşumu ile birlikte görülen göbek kılı, polikistik over sendromunu işaret etmektedir.

Yumurtalık tümörleri ve böbreküstü bezleri androjen hormonunun salgılanmasına yol açtığından, aşırı göbek kılı şikayetleri görülmektedir. Aniden başlayan göbek kıllanması, hızla ilerlemektedir. Androjen düzeyleri normal olmasına rağmen aşırı göbek kılı sorunu yaşayanlara, idiopatik hirsutizm tanısı konulmaktadır. Obezite ve insilün direnci de göbek kılına neden olmaktadır. Göbek kılları için kalıcı bir tedavi uygulanmamakla birlikte kronik tedavi için gerekli olan ilaçlar kullanılmaktadır.

Kadınlarda Göbek Kılı Normal mi?

Vücudun çoğu alanında kıl bulunmaktadır. Kadınlarda anormal olarak algılanan göbek kılı, koparıldıktan sonra daha yoğun çıkmaktadır. Şikayete göre bazı hormonal testler istenmektedir. Çoğu zaman kalıtsal olan göbek kılı, hormon seviyesinin yükselmesi sonucu meydana gelmektedir. Genel olarak herhangi bir sağlık sorununa işaret etmeyen göbek kılı, bazı kadınlara rahatsızlık vermektedir.

Erkeklik hormonuna duyarlı olan göbek kılı, hamilelik döneminde artış göstermektedir. Hamilelik döneminde ortaya çıkan göbek kılı, hamileliğin son zamanlarında dökülmeye başlamaktadır. Kendiliğinden geçmeyen tüylenmeler için lazer epilasyon önerilmektedir. Fakat hamilelerin ilk aylarda asla lazer epilasyon yapmaması gerekmektedir.

Kadınlarda Göbek Kıllanması İçin Ne Yapılmalı?

Rahatsız olunan göbek kıllanması için kökünden veya yüzeysel alma yapılabilmektedir. Kökünden alınan göbek kıllarının uzaması daha uzun sürmektedir. Canının acımasını istemeyenler, göbek kıllarını yüzeysel almayı tercih etmektedir. Estetik açıdan sorun yaratan göbek kıllarının alınması, kadın psikolojisine iyi gelmektedir. Genellikle hormonal bozukluğu işaret eden göbek kıllanması için mutlaka test yapılarak hormon seviyesi tespit edilmektedir.

Hormon seviyesinin normal olduğu göbek kıllanması vakalarında, tüy giderici yöntemlere başvurulmaktadır. Hormon seviyesinin yüksek olması durumundaysa, hormonal tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Tedavi ile birlikte yeni kılların çıkması önlenmektedir. Her zaman ciddiye alınması gereken bir durum olan göbek kıllanması için tıbbi değerlendirmelere başvurulmaktadır.

Basit bir kozmetik sorun olmaktan çok psikolojik bir sorun olan göbek kıllanması, tanı koyularak tedavi edilmektedir. Kadınların hayatı boyunca aktif seyir eden hormonlar, kılların çıkış sürecine hakim olmaktadır. Her ne kadar genital bölgede ve koltuk altında kıllanmanın olması normal karşılanırken, artan erkeklik hormonu ile birlikte göbekte de kıllanma görülmektedir.

Dünya üzerindeki bütün milletlerin kıllanma süreci birbirinden farklı olmaktadır. Kıllı bir ırktan gelen ürk milletinin, neden fazla kıllanma sorunu yaşadığı anlaşılmaktadır. Kimi zaman göbek kıllanması önemli bir hastalığın belirtisi olabilmektedir. Adetin 3. ve 5. günü kadından kan alınarak hormon testi yapılmaktadır. Hormon testi sonucu kıllanmanın nedenini aydınlatmaktadır. Kaliteli bir araştırma laboratuvarında yapılan hormon testi, en doğru sonuca ulaşılmasını sağlamaktadır.

False

Gebelik ve Tüylenme

Gebelikte hormon değişikliğine bağlı olarak karın, bacak, meme ucu ve diğer bölgelerde tüylenmede artış olur. Bu tüylenmelerden tıraşla kurtulmanın herhangi bir sakıncası olmaz. Karnınızın büyümesine bağlı tıraştan zorlanırsanız mutlaka yardım alarak yapmanız gerekir. Gebelikteki tüylenme sizi rahatsız etmiyorsa traş etmeyin. Gebelik sonrası fazla tüyler kaybolacaktır.

Elektroliziyle Tüylenmenin Kesin Çözümü

Elektrolizisin gebelikte güvenli olup olmadığı ile ilgili kesin çalışmalar yok. Elektrolizisin bebeğe olan etkilerini bilmediğimiz için önermiyoruz. Eğer elektroliziz yaptıracaksanız süt vereceğiniz için son üç aylık dönemde meme ucuna ve doğum yaklaştığı haftalarda çok hassas olacağı için karın bölgesine yaptırmamanız uygun olur.

İki tip elektroliz yöntemi var; termoliziz ve galvanik elektroliziz. Termolizizde diyatermi (ısı tedavisi), radyo dalgaları, kısa dalga veya yüksek frekans kullanılır. Galvanik elektrolizizte aletten minik elektrik akımı gönderilir ve geri döner. Bebeğin amniyotik sıvısı elektrik kondüktörü vazifesi görür. Bu yüzden galvanik elektroliziz önerilmez.

Lazerle Tüylenmenin Kesin Çözümü

Lazer tüy ve kıllardaki koyu pigmenti hedef alarak kıl ve tüy folikülünde termal ve mekanik hasar oluşturur. Lazer epilasyon hakkında da güvenli olup olmadığı ile ilgili yeterli çalışma yok. Bebeğe olan etkilerini tam olarak bilmediğimiz için gebelikte önermiyoruz. Yine elektroliziste olduğu gibi süt vereceğiniz için son üç aylık dönemde meme ucuna ve doğum yaklaştığı haftalarda çok hassas olacağı için karın bölgesine yaptırrılmaması uygun olur.

Tüylenmenin Ağda ile Uzun Süreli Çözümü

Ağda yaparken gebelikte cildiniz farklı reaksiyon gösterebilir. Cilt daha hassas olduğu için ağda öncesi ve sonrası antiseptik losyon yanma ve batmaları azaltır. Ayrıca enfeksiyonu önler, iritasyonu ve ağdadan dolayı oluşacak kızarıklığı azaltır. Gebelilikte bilinene bir yan etkisi yoktur ancak size özel durumlar için yapmadan önce doktorunuzla görüşmelisiniz.Tüylenmenin Daha Az Ağrılı Çözümü; Krem ve Kıl Dökücüler

Kıl dökücülerin içinde baryum sülfat tozu ve kalsiyum thioglycolate vardır. Bu maddelerin gebelikte bilinen bir zararları yoktur ancak detaylı araştırma yapılmamıştır. Kullandığınız herhangi bir kozmetiğin ciltte oluşturduğu reaksiyonu görmek için bir miktarını sürerek gözlemleyebilirsiniz. Kimyasallar oksijen ile karşılaştıklarında farklı bir koku yayarak sizde rahatsızlık oluşturabilir ve nadiren alerjik reaksiyona sebep olabilir.Tüylenmenin İstenilen Zamandaki Çözümü; Tıraş

En kolay olmasa bile gebelikte tüylerden kurtulmanın en ucuz ve en sık kullanılan yöntemi tıraş. Cildinizi iyice nemlendirdikten sonra tıraş yapmanız uygun olur. Nemlendiricilerde E vitamini kapsayan, kokusuz ve renksiz olanı tercih etmelisiniz.

Etiketler:gebelikte ağdagebelikte lazergebelikte tüylenmegebelikte tüylenme artışı

Kadınlar için hamilelik süreci, keyifli olduğu kadar zor ve meşakkatli geçiyor. Sebebi ise heyecanla beklenen ve kendi canından, kanından olan minik bir bebeği karnınızda taşıyor oluşunuz. Bununla birlikte hamile olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren, vücudunuzda fark edeceğiniz değişiklikler ve bunları engelliyemiyor oluşunuz .

Gebelik sırasında fizyolojik olarak sizi hem zora sokacak hem de rahatlatacak olan hormonlar var. Bu hormonlar hamile olduğunuz süre boyunca vücudunuzdaki değişikliklerin olmasında büyük rol oynuyor. Hormonlar sebebiyle anne adaylarının canını sıkan durumlardan biri de, tüylenme sorunudur.

Bahsedilen tüylenme sorunu genellikle, karın bölgesinde, göğüs uçlarında, bikini bölgesinde, yüz bölgesinde, bacak ve kollarda daha sık görülür. Hatta genellikle daha önce tüy çıkmayan yerlerde bile, tüylenme olabilir. Anne adayları da, hamileliğin vermiş olduğu psikoloji ile bu durumdan oldukça şikayetçi olur. Ancak bu durum endişe edilmemesi gereken bir durumdur. Yapılması gereken ilk şey doktorunuza başvurmak olacaktır. Doktorunuzun vereceği tavsiyeler sayesinde aşılacak bir sorundur.

hamilelikte tuylenmenin tedavisi var midir

Hamilelikte Tüylenmenin Tedavisi Var mıdır?

Anne adayları hassas bir dönemden geçtiği için bu durumda, tüyleri yok edici yöntemler aramaya başlar. Akla ilk gelen yöntemlerden biri de lazer epilasyon uygulamalarıdır. Ancak gebelik süresince lazer epilasyon yönteminin, bebeğe herhangi bir zarar vermemesiyle birlikte tavsiye edilen ve tercih edilen bir yöntem değildir.

Gebelik sırasında tüylenmeden rahatsız olan anne adaylarının tercih etmesi gereken yöntem jilet, epilatör ya da ağda yöntemi olmalıdır. Bahsedilen şekillerde, anne karnında gelişmekte olan bebek açısından herhangi bir problem oluşturmaz. Ancak tüy dökücü kremler, bu konuda tercih edilmemelidir. Sebebi ise bu kremlerin içinde bulunan kimyasal maddelerin, cilt altından bebeğinize zarar verme ihtimali vardır.

Hamilelikte karın bölgesinde tüylenme, göbek bölgesinden başlamak üzere olup aşağıya doğru, ince bir çizgi halinde görülür. Bu tüylenmeler gebeliğin vermiş olduğu hormonel dengede yaşanan iniş ve çıkışlar sebebiyle meydana gelir.

Bazı anne adaylarında tüylenme çoğalırken, bazı anne adaylarında da tüylenmenin azalması da görülebilir. Sizi rahatsız eden bu tüylenmeler, hamilelik döneminin ilk üç ayında çıkar ve doğumdan sonra ilk altı ayda dökülecektir.

GEBELİKTE ENFEKSİYONLARIN BEBEĞE ZARARI VAR MI? Makalemizi okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın!

GEBELİKTE ENFEKSİYONLARIN BEBEĞE ZARARI VAR MI? seafoodplus.info

Hamilelikte tüylenme konusu sizi bu dönemde rahatsız ediyor olabilir. Hamilelik sırasında hormonal değişiklikler nedeniyle karın, bacaklar, meme uçları ve diğer bölgelerdeki kıllanma artacaktır. Bu tüylerin tıraş edilerek alınmasında herhangi bir sakınca yoktur. Göbek büyümesinden dolayı tıraş olmak zorsa kesinlikle yardımla yapılmalıdır. Hamilelikte tüylenme sizi rahatsız etmiyorsa lütfen tıraş etmeyin. Hamilelik sonrası fazla tüyler kaybolacaktır.

Hamilelikte tüylenmenin elektroliziyle kesin çözümü

Hamilelikte elektrolizin güvenliği konusunda kesin bir araştırma yoktur. Elektrolizin bebekler üzerindeki etkisini bilmediğimiz için önerilmez. Elektroliz geçiriyorsanız, süt içeceğiniz için doğumdan sonraki birkaç hafta çok hassas olacağından, gebeliğin son trimesterinde ve karın bölgesinde meme başını kullanmamanız uygundur.

İki elektroliz yöntemi vardır: termoliziz ve galvanik elektroliziz. Termolizizde diyatermi (ısı tedavisi), radyo dalgaları, kısa dalga veya yüksek frekans kullanılır. Galvanik elektrolizizte aletten minik elektrik akımı gönderilir ve geri döner. Bebeğin amniyotik sıvısı elektrik kondüktörü vazifesi görür. Bu yüzden galvanik elektroliziz önerilmez.

Hamilelikte tüylenmenin lazerle kesin çözümü

Lazer, tüy ve kıllar üzerindeki koyu renkli pigmentleri hedef alarak tüy ve kıllar termal ve mekanik hasara neden olur. Lazer epilasyonun güvenliği konusunda yeterli araştırma yoktur. Bebek üzerindeki etkisini bilmediğimiz için hamilelik sırasında kullanmanızı önermiyoruz. Yine tıpkı elektrolizde olduğu gibi süt beslediğiniz için doğuma yakın haftalarda çok hassas olacağından gebeliğin son üç ayında ve karın bölgesinde meme ucuna uygulanmaması uygundur.

Hamilelikte Tüylenmenin ağda ile uzun süreli çözümü

Ağda yaparken cildiniz hamilelik sırasında farklı tepki verebilir. Cilt daha hassas olduğundan, ağda öncesi ve sonrası koruyucular yanıkları ve karıncalanma hissini azaltabilir. Aynı zamanda enfeksiyonu önler ve ağdanın neden olduğu tahrişi ve kızarıklığı azaltır. Hamilelik sırasında bilinen bir yan etkisi yoktur, ancak özel durumlarda almadan önce doktorunuza danışmalısınız. Hamilelikte tüylenmenin daha az ağrılı çözümü; Krem ve Kıl Dökücüler

Kıl dökücülerin içinde baryum sülfat tozu ve kalsiyum thioglycolate vardır. Bu maddelerin hamilelik sırasında bilinen herhangi bir tehlikesi yoktur, ancak detaylı çalışmalar yapılmamıştır. Ciltteki reaksiyonu gözlemlemek için bazı kozmetikler uygulayabilirsiniz. Kimyasallar oksijenle karşılaştığında farklı kokular yayabilir ve rahatsızlığa neden olabilir ve nadiren alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Hamilelikte tüylenmenin istenilen zamandaki çözümü: Tıraş olmak

Bu en kolay yöntem olmasa da hamilelikte tüylerden kurtulmanın en ucuz ve en yaygın yöntemi tıraş olmaktır. Cildi tamamen nemlendirdikten sonra tıraş olmalısınız. Nemlendiriciler arasında kokusuz ve renksiz bir çeşit E vitamini tercih etmelisiniz.

Tüy dökücü kremi nasıl kullanılmalıdır?

Cildiniz için doğru kremi bulun. Çok sayıda farklı epilasyon kremi markası ve bu markalar içinde çok sayıda seçenek var. Bir krem ​​seçerken cildinizin hassasiyetini ve ürünü kullanmayı planladığınız yerleri göz ardı etmeyin.

Kremi yüzünüzde veya bikini bölgenizde kullanıyorsanız, cilt daha hassas olduğu için bu bölgeler için özel formül seçtiğinizden emin olun.

Hassas bir cildiniz varsa aloe ve yeşil çay gibi içerikli kremleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca kullanmadan önce bir doktor veya dermatologla görüşmenizde fayda var. Tüy dökücü kremler, aerosollerden (veya spreylerden), jeller ve roll-onlardan farklı şekillerde olabilir. Kokulara duyarlıysanız tüy dökücü kremin yumurtalı kokusunu kapatmak için kremin etkisini engellemeyecek şekilde esans yağlardan elde edilmiş kokular ekleyebilirsiniz. Ek bileşenlerin tahriş olasılığını artırabileceğini de ayrıca unutmayın.

Ne zaman doktora danışabilirsiniz?

Cildiniz çok hassassa, cilt rahatsızlığınız varsa veya cildinizi etkileyebilecek herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuzla görüşün. Krem doğrudan cilde uygulandığı için saç, tüy ya da kıldaki proteinleri parçalayan kimyasallar da cildinizdeki proteinlerle etkileşime girerek reaksiyona neden olabilir. Şu gibi durumlarda dikkatli olmalı ve olabildiğince kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız:

  • Geçmişte cilt ürünlerine karşı kızarıklık, kurdeşen veya alerjik reaksiyonlar geliştirdi iseniz,
  • Cildinizin hassasiyetini artıran bir retinol, akne ilacı veya başka bir ilaç alıyor iseniz,
  • Egzama, sedef hastalığı veya rosacea gibi bir cilt rahatsızlığınız var ise.

Kullanmadan önce test edin!

Daha önce kullanmış olsanız bile kremi kullanmadan 24 saat önce alerji testi yapın. Hormon seviyeleriniz sürekli değişir ve cildinizin de değişmesine neden olurlar. Daha önce tüy dökücü kremlere hiç tepki vermemiş olsanız bile, cildinizin kimyası biraz değişmiş olabilir ve tepki vermenize neden olabilir.

Tüyleri uzaklaştırmayı planladığınız bölgeye az miktarda krem sürün. Talimatları izleyin, kremi önerilen süre boyunca bırakın ve uygun şekilde çıkarın. Test edilen alan 24 saat içinde reaksiyona girmezse, tüy dökücü krem kullanmak güvenlidir.

Sağlıklı günler dileriz 😊

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir