kucağa alışan bebeğe ne yapılmalı / Bebeklerin Kucak İhtiyacı| ÇocukluDünya | Çocuklu Dünya

Kucağa Alışan Bebeğe Ne Yapılmalı

kucağa alışan bebeğe ne yapılmalı

Bebeklerde Kucak İhtiyacı

Bebekler Ne Kadar Kucağa Alınmalı?

Bebeğin kucağa ne kadar alınması gerektiği, hangi yaştaki çocuğun kucağa alınıp, hangi yaşta kucağa almanın sonlanması gerektiği gibi sorular ebeveynlerin en çok merak ettiği sorular arasındadır. Bebeğin kucağa alışması ve bağımlı olması ise endişe uyandıran bir diğer soru işaretidir.


Bebekler Neden Kucak İster?

Bebeğin kucakta olma ihtiyacının altında güvende hissetme ve destek alma arzusu yatar. Anne karnında geçirdiği uzun bir süre sonra yeni bir dünyaya merhaba diyen bebek yeni çevresine alışmak için zamana ihtiyaç duyar. Anne karnında amniyotik sıvı içinde, etrafı çevrili ve annenin sesini sürekli duyduğu bir ortamdan birçok uyaranın olduğu korunmasız hissettiği bir ortama geçen bebek bu uyaranlar fazla geldiğinde annenin korumasına ve rahatlatmasına ihtiyaç duyar. Ağlayan bebek kucağa alındığında güvende hisseder ve rahatlamalar. Doğumu takip eden aylarda ihtiyaç duyduğunda yanına giderek, dokunarak, yumuşak seslerle telkin edilerek ve kucağa alınarak sakinleştirilen bebek zamanla dünyanın güvenilir bir yer olduğunu öğrenir ve korkuları azalır. Bebek büyüdükçe ve çevresindeki yeni dünyayı öğrendikçe kucak ihtiyacı da azalmaya başlar.

Bebek Ne Zaman Kucağa Alınmalıdır?

Yeni doğan bebek ihtiyacı olduğu her an kucağa alınmasında bir sakınca yoktur. Aksine bu bebeğin rahatlamasını ve güven duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Ebeveynlerin bebeğin istek ve ihtiyaçlarını iyi takip etmesi önemlidir. Bebek her ihtiyacını ağlayarak gösterir. Karnı acıktığında, bir yeri ağrıdığında ya da korktuğunda farklı şekillerde ağlar. Ebeveyn bir süre sonra bebeğin neden ağladığını anlamaya başlar, kucağa alınmaya ihtiyacı olmayan bebeği kucağa almaya gerek yoktur. Bazı bebekler kucağa alınmayı severken bazı bebekler de kucakta olmaktan çok fazla hoşlanmaz. Bebeğin tepkileri takip edilerek yaklaşılması önemlidir.

Bebeği yalnızca ağladığında ya da ihtiyaç duyduğunda kucağa almak da beklenmemeli gün içinde ebeveyn, bebek ile bağ kurmak, onu sevmek ve okşamak, göz teması kurmak için de kucağa almalıdır.

Ücretsiz üye olarakeğitici oyunları gör!

Çocuğunuzun gelişimini en iyi şekilde takip edin
Aylık gelişim bilgilerini görün ve takip edin
’den fazla eğitici oyunla çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunun
Annelik ve babalık hakkında uzmanlarla görüşün

Bebek Kucakta Ne Kadar Tutulmalıdır?

Bebek her ihtiyaç duyduğunda kucağa alınmalıdır ancak motor gelişimi için hareket etmeye de ihtiyacı vardır. Bu nedenle bebeğin uzun süreler kucakta tutulması bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. Bebeğin sakinleştikten sonra kucaktan indirilmesi ya da gün içinde ebeveyn kucağa aldıktan ve kucakta vakit geçirdikten bir süre sonra oyun halısında veya yatakta aktivite, masaj ve jimnastik hareketleri yapabilirler. Bebeğin büyüdükçe kısa süreler de olsa güvenli bir alanda kendi kendine vakit geçirmesi de bağımsız olması için önemlidir.

Bebeği Kucağa Almak Şımarmasına Sebep Olur Mu?

Ebeveynlerin en büyük endişelerinden biri de ağladığında ve istediğinde kucağa alınan bebeğin şımarmasıdır. Ancak ihtiyacı karşılanan, sevildiğini ve güvende olduğunu hisseden bebek şımarmaz. Bebeklik döneminde ihtiyaç duyduğunda ve ebeveyn ile ilişki kurmaki ten temasıda bulunmak adına kucağa alınan bebeğin kucakta durma ihtiyacı yaşı büyüdükçe azalır. Yeterince kucağa alınmayan bebeğin ise kucak talebi çok daha uzun dönemler devam edebilir. Ebeveynlerin bebeğin şımarması ile ilgili kaygı duymasına gerek yoktur ancak bebeği kucaktan indirmemek de sakıncalıdır.

Bebeğin Kucağa Alışmasını Önlemek ve Kucağa Alışan Bebeğe Kucağı Unutturmak İçin Ne Yapılabilir?

Bebeğin ağlar ağlamaz kucağa almak yerine önce hızlı bir şekilde ihtiyacını belirlemek, karnı acıktıysa doyurmak, altının değişmesi gerekiyorsa değiştirmek gibi müdahaleleri yapmak ve bebeği rahatlatmak ilk adım olmalıdır. Kucak isteyen bebeği ten teması, elini tutmak, yüzünü vücudu okşamak gibi temaslarla sakinleştirmeye çalışmak da başka bir yöntemdir. Bunların yapılmasına rağmen bebek sakinleşmiyorsa kucağa alınmalıdır. Çocuğun kendi kendini sakinleştirmeyi öğrenmesi gerekir ancak ilk yıllarda bunun mümkün olmadığını, bebeğin ancak ebeveyn desteği ile sakinleştiğini unutmamak gerekir.

“Bebeğim kucaktan inmek istemiyor, ne yapmalıyım?”

Bebek Sağlığı

Fotoğraf: Ingimage

Haber Giriş: -  

S&#;rekli Kucak İsteyen Bebekler

Bebekler kucağa alışır mı?

Her ağladığında bunun nedenini araştırmadan, sürekli olarak bebeklerini kucaklarına alarak sakinleştirmeye çalışan anne-babaların bebekleri kucağa alışır.

Sürekli kucağa alınmak bebekleri şımartır mı?

Bebeklerin yaşama güvenle sarılabilmeleri için kucaklanmaya, ten temasına gereksinimleri vardır. Ancak her durumda ağlayan bebeği kucağa almak bebeklerin düzenini bozan, onları tamamıyla yetişkinlere bağımlı duruma getiren, var olan kaynaklarını kullanmaktan alıkoyan bir tutumdur. Örneğin pek çok bebek gece uyanır ve tekrar uykuya dalar. Ancak her uyanıp ağladığında onu kucağa alıp, evin içinde dolaştıran ebeveynler bebeğin kendisini rahatlatarak yeniden uykuya dalma gizli gücünü kullanmasına fırsat vermedikleri için, bebekleri kendi başlarına uykuya dalmayı öğrenemezler.

Kucağa alınmadığı takdirde sürekli ağlayan bebeği susturmak için neler yapılabilir?

Bu durumda öncelikle bebeğin niçin ağladığını anlamak gerekir. Ağlama bebeğin konuşma dilidir. Bebekler konuşamadıkları için ağlayarak isteklerini, sıkıntılarını dile getirmeye çalışırlar. Bebeklerin ağlamalarının pek çok nedeni vardır. Açlık, kulak enfeksiyonları, karın ağrıları, gaz sancıları, altını kirletmiş olması, diş çıkarması, bebeğin fazla yorgun olması ve kolik bebek olması gibi. Bebekler günde ortalama farklı zaman dilimlerinde 3 saat ağlarlar, bu durum olağandır. Kolikli bir bebek ise üç hafta boyunca haftanın üç günü üç saat süreyle ağlar. Diğer bebeklerden farklı olarak ağlamanın hepsi bir seferde ve aynı zaman diliminde gerçekleşir. Ağlayan bir bebek karşısında çaresizliğe kapılmak yerine, öncelikle ağlamaya yol açabilecek fiziksel bir neden olup, olmadığından emin olun.

Kucağa almanın olumsuz etkileri var ise başka öneriler ne olabilir?

Bebeğin fiziksel herhangi rahatsızlığı söz konusu değilse bir süre ağlamasına izin vermek, Oyalanması için karyolasının üzerine asılabilen sesli, müzikli, hareket eden oyuncağını kurarak izlemesini sağlamak, Ağlamadığı zaman bebeği kucağa alarak sevmek, Bebeğin dikkatini farklı bir noktaya çekerek onu sakinleştirmek, örneğin müzik dinleterek sakinleşmesini sağlamak, Bebeği kucağa almadan yattığı yerde sırtını okşayarak, bebek masajı yaparak rahatlatmaya çalışmak v.b

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.