lansor lansoprazol / Lansor - kullanım, dozajlar, kompozisyon, analoglar, yan etkiler için talimatlar / Pillintrip

Lansor Lansoprazol

lansor lansoprazol

Lansor Nedir?

Lansor, proton pompası inhibitörleri adı verilen ilaç sınıfına ait lansoprazol etkin maddesini içeren bir ilaçtır. ÜFE&#;ler midede üretilen asit miktarını azaltarak çalışır ve bu da gastroözofageal reflü hastalığı, peptik ülser hastalığı ve Zollinger-Ellison sendromu gibi asitle ilişkili durumların semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Herhangi bir ilaç gibi, Lansor&#;un yalnızca bireye uygun olup olmadığını doğru bir şekilde değerlendirebilen ve olası yan etkileri izleyebilen bir sağlık uzmanının gözetimi altında alınması gerektiğine dikkat etmek önemlidir.

Lansor Ne İçin Kullanılır?

Lansor, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli asitle ilgili durumları tedavi etmek için kullanılan bir proton pompası inhibitörü ilacıdır:

Gastroözofageal reflü hastalığı (GERD): Lansor, mide ekşimesi, asit reflü ve mide içeriğinin özofagusa regürjitasyonu dahil GÖRH semptomlarını tedavi etmek için kullanılır.

Peptik ülser hastalığı: Lansor, aşırı asit üretiminin neden olduğu mide veya duodenumdaki ülserlerin iyileşmesine yardımcı olabilir.

Zollinger-Ellison sendromu: Bu, pankreas veya duodenumdaki bir tümörün midede aşırı asit salgılanmasına neden olduğu nadir bir durumdur. Lansor, bu durumdaki kişilerde asit üretimini kontrol etmeye ve semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Diğer durumlar: Lansor, gastrit, dispepsi ve Barrett özofagusu gibi aşırı mide asidi üretiminin sorun olduğu diğer durumların tedavisinde de kullanılabilir.

Lansor&#;un yalnızca bir sağlık hizmeti sağlayıcısının gözetimi altında ve reçete edildiği durum için kullanılması gerektiğine dikkat edilmelidir.

Lansor Nasıl Kullanılır?

Lansor genellikle bir kapsül veya tablet şeklinde ağızdan alınır ve tipik olarak yemekten önce günde bir kez alınır. Lansor için özel dozlama talimatları, tedavi edilen duruma ve bireysel hasta faktörlerine bağlı olarak değişebilir. Sağlık uzmanınız tarafından verilen dozlama talimatlarına uymanız ve önerilen dozu aşmamanız önemlidir. Lansor kapsülleri veya tabletleri bir bardak su ile bütün olarak yutulmalı, ezilmemeli, çiğnenmemeli veya kırılmamalıdır. Kapsülü yutmakta zorluk çekiyorsanız, açılabilir ve içindekiler az miktarda elma püresi üzerine serpilebilir veya az miktarda su ile karıştırıldıktan sonra hemen yutulabilir.

İlaçtan maksimum faydayı elde etmek için Lansor&#;u düzenli olarak her gün aynı saatte sağlık uzmanınızın önerdiği şekilde almanız önemlidir. Durum tamamen tedavi edilemeyebileceğinden ve semptomlar geri dönebileceğinden, kendinizi daha iyi hissetseniz bile, sağlık uzmanınıza danışmadan Lansor almayı bırakmayın veya dozu değiştirmeyin. Lansor&#;u nasıl alacağınızla ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, sağlık uzmanınız veya eczacınızla konuşmanız önemlidir.

Lansor&#;un Yan Etkileri Nelerdir?

Herhangi bir ilaç gibi, Lansor yan etkilere neden olabilir. Lansor&#;un en yaygın yan etkilerinden bazıları şunlardır:

  • baş ağrısı
  • mide bulantısı
  • ishal, karın ağrısı
  • kabızlık, gaz
  • kuru ağız
  • baş dönmesi
  • döküntü, kaşıntı

Bu yan etkiler genellikle hafiftir ve vücut ilaca alıştıkça kendiliğinden geçer. Bununla birlikte, bu yan etkilerden herhangi biri devam ederse veya rahatsız edici hale gelirse, sağlık uzmanınıza başvurmalısınız. Nadir durumlarda, Lansor aşağıdakiler dahil daha ciddi yan etkilere neden olabilir:

  • şiddetli alerjik reaksiyonlar
  • clostridium difficile enfeksiyonu
  • kemik kırıkları
  • B12 vitamini eksikliği
  • kandaki düşük magnezyum seviyeleri
  • karaciğer sorunları

Bu ciddi yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız veya ilaçla ilgili endişeleriniz varsa, derhal sağlık uzmanınıza başvurmalısınız. Bunun, Lansor&#;un tüm olası yan etkilerinin kapsamlı bir listesi olmadığını belirtmek önemlidir. İlaçla ilgili herhangi bir endişeniz varsa veya ilacı alırken herhangi bir olağandışı semptom yaşarsanız, sağlık uzmanınızla konuşmalısınız.

Lansor Diğer İlaçlarla Etkileşime Girer Mi?

Lansor diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Potansiyel ilaç etkileşimlerinden kaçınmak için, Lansor ile tedaviye başlamadan önce aldığınız tüm ilaçları, takviyeleri ve bitkisel ürünleri sağlık uzmanınıza bildirmeniz önemlidir. Lansor ile etkileşime girebilecek bazı ilaçlar şunlardır:

  • Varfarin ve diğer kan sulandırıcılar
  • Digoksin
  • Metotreksat
  • Emilim için mide asidi gerektiren ketokonazol ve diğer ilaçlar
  • Atazanavir ve HIV tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar
  • Takrolimus

Bunun, Lansor ile olası tüm ilaç etkileşimlerinin kapsamlı bir listesi olmadığına dikkat etmek önemlidir. Potansiyel ilaç etkileşimleri hakkında herhangi bir endişeniz varsa veya herhangi bir ilaç, takviye veya bitkisel ürün kullanıyorsanız, Lansor ile tedaviye başlamadan önce sağlık uzmanınızla konuşmanız önemlidir.

Lansor&#;un Kullanılmaması Gereken Durumlar Nelerdir?

Lansor&#;un kullanılmaması veya dikkatli kullanılması gereken bazı durumlar vardır. Bu durumlardan bazıları şunlardır:

Alerji: Lansoprazole veya Lansor&#;un içindeki diğer bileşenlere karşı alerjik bir reaksiyon gösterdiyseniz, bu ilacı almamalısınız.

Karaciğer sorunları: Şiddetli karaciğer sorunlarınız varsa, daha düşük bir Lansor dozuna ihtiyacınız olabilir veya ilacı hiç alamayabilirsiniz.

Hamilelik ve emzirme: Hamilelik ve emzirme sırasında Lansor&#;un güvenliği tam olarak belirlenmemiştir ve hamileyseniz veya emziriyorsanız bu ilacı almadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Düşük magnezyum seviyeleri: Lansor kanda kas spazmlarına, nöbetlere ve düzensiz kalp atışlarına yol açabilen düşük magnezyum seviyelerine neden olabilir. Geçmişte düşük magnezyum seviyeniz varsa, Lansor&#;u almadan önce sağlık uzmanınızla konuşmalısınız.

Osteoporoz: Lansor gibi PPI ilaçlarının uzun süreli kullanımı, özellikle yaşlı erişkinlerde veya osteoporozu olanlarda kemik kırılması riskini artırabilir.

Clostridium difficile enfeksiyonu: Lansor, diyare, ateş ve karın ağrısına neden olabilen ciddi bir bakteriyel enfeksiyon olan Clostridium difficile enfeksiyonu gelişme riskini artırabilir.

Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz veya ilacı almayla ilgili endişeleriniz varsa, Lansor&#;u almadan önce sağlık uzmanınızla konuşmanız önemlidir. Lansor&#;un sizin için güvenli ve uygun olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilirler.

Lansor Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Lansor kullanırken, dikkate alınması gereken birkaç önemli faktör vardır:

Dozlama talimatlarını izleyin: Lansor&#;u tam olarak sağlık uzmanınızın size söylediği şekilde alın. Sağlık uzmanınıza danışmadan dozu değiştirmeyin veya ilacı almayı bırakmayın.

Lansor&#;u aç karnına alın: Lansor&#;un en etkili olması için yemekten en az 30 dakika önce alınmalıdır.

Lansor kapsüllerini ezmeyin veya çiğnemeyin: Lansor kapsülleri bir bardak su ile bütün olarak yutulmalıdır. Kapsülü yutmakta zorluk çekiyorsanız, açılabilir ve içindekiler az miktarda elma püresi üzerine serpilebilir veya az miktarda su ile karıştırıldıktan sonra hemen yutulabilir.

Potansiyel yan etkilere dikkat edin: Çoğu insan Lansor&#;u iyi tolere etse de, bazıları yan etkiler yaşayabilir. Şiddetli ishal, deri döküntüsü veya nefes almada zorluk gibi olağandışı semptomlar yaşarsanız, derhal sağlık uzmanınıza başvurmalısınız.

Potansiyel ilaç etkileşimlerinin farkında olun: Lansor, aldığınız diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Lansor ile tedaviye başlamadan önce aldığınız tüm ilaçları, takviyeleri ve bitkisel ürünleri sağlık uzmanınıza bildirdiğinizden emin olun.

Alkol tüketimini sınırlayın: Alkol tüketimi mide astarını tahriş edebilir ve Lansor&#;un etkinliğini azaltabilir.

İyi hijyen uygulayın: Lansor kullanımıyla ilişkili olabilecek Clostridium difficile enfeksiyonu dahil olmak üzere enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olmak için ellerinizi sık sık yıkayın ve hasta kişilerle yakın temastan kaçının.

Lansor kullanımıyla ilgili endişeleriniz hakkında sağlık uzmanınızla konuşmanız ve güvenli ve etkili bir tedavi sağlamak için talimatlarını dikkatle izlemeniz önemlidir.

Lansor’un Türkiye’de Bulunma Durumu Nedir?

Lansor, Türkiye’de bulunmakla birlikte SGK tarafından geri ödeme kapsamındadır. Lansor Mikropellet Kapsül 15 mg 30 kapsüllük ambalaj perakende satış fiyatı 80,23 TL; Lansor Mikropellet Kapsül 30 mg 14 kapsüllük ambalaj perakende satış fiyatı 55,52 TL ve Lansor Mikropellet Kapsül 30 mg 28 kapsüllük ambalaj perakende satış fiyatı 75,32 TL’dir.

Kaynak

Katz et al. Guidelines for the diagnosis and management of gastroesophageal reflux disease.

Freston. Review article: role of proton pump inhibitors in non- Helicobacter pylori-related ulcers.

Patel et al. Lansoprazole. StatPearls [Internet].

kaynağı değiştir]

Gastrik paryetal hücrelerde, proton pompası görevi yapan H+/K+ ATPaz enzimini inhibe ederek gastrik asit sekresyonunu son aşamasında engeller. Lansoprazol hem bazal hem de stimule edilmiş asit sekresyonunu inhibe eder. Lansoprazol, oral uygulamadan sonra hızla emilerek plazma doruk konsantrasyonuna saatte (tmax) ulaşır. Mutlak biyoyararlanımı %80'in üzerindedir. Lansoprazol %97 oranında plazma proteinlerine bağlanır. İlk doz alımı ile mide asit salınımını %80 oranında baskılar ve ülserde ilk dozla birlikte semptomatik düzelmeler görülmüştür.

Endikasyonları[değiştir kaynağı değiştir]

Tüm endikasyonları FDA onaylıdır.

Kontrendikasyonları[değiştir

Lansor 30 mg 28 Kapsül

Sindirim Sistemi ve Metabolizma - Mide İlaçları - Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları - Proton Pompası İnhibitörleri - Lansoprazol

İlaç Adı:Lansor 30 mg 28 Kapsül
Firma:Sanovel İlaç
Etkin Madde:Lansoprazol
ATC Kodu:A02BC03
Kamu Kodu:A
Barkod:
Fiyatı:75,32 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Lansor 30 mg 28 Kapsül Endikasyonları

Lansor 30 mg 28 Kapsül;
• Duodenal (oniki parmak barsağı) ülserin ve mide ülserinin engellenmesi ve tedavisi,
• Yemek borusu iltihabı olan reflü özofajit tedavisi,
• Gastroözafageal reflü hastalığı,
• Zollinger-Ellison Sendromu dahil midede aşırı asit salgılanmasında,
• Steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçların neden olduğu gastrik ülser,
• Helicobacter pylori enfeksiyonu hastalıklarıyla birlikte seyreden duodenal ülser tedavisinde endikedir.

Lansor 30 mg 28 Kapsül Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi Lansor kullanımı ile de bazı yan etkiler görülebilir.

%1 ile %10 arasında görülebilen yaygın yan etkileri
• Baş ağrısı, baş dönmesi
• Bulantı, ishal
• Kabızlık, karın ağrısı, gaz, kusma
• Ağız kuruması, boğaz kuruması
• Karaciğer enzim seviyelerinde artış
• Kaşıntı, kurdeşen, kızarıklık
• Yorgunluk

%0,1 ile %1 arasında görülebilen yaygın olmayan yan etkisi
• Trombositopeni (trombosit, kan pulcuğu sayısında azalma)
• Eozinofili (kan hücreleri sayısında artış)
• Lökopeni (beyaz kan hücrelerinde hafif azalma)
• Depresyon
• Eklem ağrısı, kas ağrısı
• Ödem
• Kalça, el bileği ya da omurgada kırık

%0,01 ile %0,1 arasında görülebilen seyrek yan etkisi
• Kansızlık
• Uykusuzluk, hayal görme
• Zihin karışıklığı, huzursuzluk
• Vertigo
• Uyuşma, uyku hali
• Dil iltihabı
• Yemek borusu kandidiyazı
• Titreme
• Görme bozuklukları
• Pankreas iltihabı
• Tat alma bozukluğu
• Karaciğer iltihabı
• Sarılık
• Nokta şeklinde deri altı kanamaları
• Cilt içinde kanamayla karakterize bir durum
• Saç dökülmesi
• Eritema multiforma
• Işıktan veya aydınlıktan rahatsız olma, acı duyma durumu
• İştahsızlık, aşırı susama, kusma ile seyreden böbrek iltihabı
• Erkeklerde meme büyümesi
• Ateş
• Aşırı terleme
• Alerji nedeniyle yüz ve boğazda şişme
• İştahsızlık,
• Cinsel güçsüzlük
• Yüzde, özellikle ağız etrafında (dil ve/veya boğaz yutma güçlüğü) şişme veya nefes alma güçlüğü ile birlikte döküntü

Tedavi gören hastaların 'de 1'inden fazla görülebilen çok seyrek yan etkileri
• Beyaz kan hücreleri sayısında azalma (agranülositoz)
• Kandaki tüm hücrelerde azalma (pansitopeni)
• Kandaki sodyum seviyesinin normalin altına düşmesi (hiponatremi)
• Kalın bağırsak iltihabı (kolit)
• Ağız içinde iltihap
• Ciltte veya göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıklarla seyreden iltihap (Steven-Johnson sendromu)
• Toksik epidermal nekroliz
• Anafilaktik şok
• Kolesterol ve triglesirid artışı

Ayrıca sıklığı bilinmemekle birlikte yan etki olarak Hipomagnezemi de görülebilir. Hipomagnezemi; kandaki magnezyum seviyesinin normalin altına düşmesidir.

Lansor 30 mg 28 Kapsül Kullanımı

Lansor aç karnına kullanılmalıdır. Günde bir kapsül Lansor kullanıyorsanız sabahları aynı saatte kahvaltılarından önce, iki kapsül kullanıyorsanız ise ilk dozu kahvaltı öncesi, ikinici dozu ise akşam alınız.

Çocuklarda ve Yaşlılarda Kullanımı
Lansor 30 mg'ın çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. Yaşlılarda ise ilacın kullanımı doktorun yakın takibi ile yapılmalıdır.

Hamilelik ve Emzirme Dönemi
Hamile olan kadınların ve emziren annelerin Lansor 30 mg kullanması önerilmez. Tanı / teşhis muayenesi öncesi bu tür özel durumlarınızı doktorunuza paylaşmalı, hamile veya emziren bir anne iseniz doktorunuzun talimatlarına uymalısınız.

Böbrek ve Karaciğer yetmezliği olanlar
Böbrek yetmezliği olan hastalar için doz ayarlaması gerekmez. Fakat orta veya ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalar düzenli gözlem altında tutulmalı ve günlük doz yarıya indirilmelidir.

Lansor 30 mg Fiyatı

Lansor 30 mg 28 Kapsül, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 75,32 TL dir. Sanovel İlaç firması tarafından satışa sunulan barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Lansor 30 mg 28 Kapsül Etkin Maddesi

Lansor 30 mg ilacının etkin maddesi olan Lansoprazol, orjinal ismiyle Lansoprazole maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) olup, molekül ağırlığı g/mol, formülü ise C16H14F3N3O2S dir. Lansoprazol maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi B'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız ve damara enjekte yollarından biriyle alınır.


Lansor 30 mg ilacının ana etkin maddesi Lansoprazol için Kimyasal Yapı Resmi:
Lansor 30 mg 28 Kapsül (Lansoprazol) Kimyasal Yapısı (2 D)Lansor 30 mg 28 Kapsül (Lansoprazol) Kimyasal Yapısı (3 D)

Lansor 30 mg 28 Kapsül ilacının Kategorisi

Sindirim Sistemi ve Metabolizma - Mide İlaçları - Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları - Proton Pompası İnhibitörleri - Lansoprazol

Lansor 30 mg 28 Kapsül Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Lansor 30 mg kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası