domuz balığı yenir mi / Domuz Balığı Nasıl Pişirilir, Temizlenir Ve Avlanır? Domuz Balığı Faydaları Ve Özellikleri

Domuz Balığı Yenir Mi

domuz balığı yenir mi

Domuz balığı ve köpek balığı yenir mi?

Domuz balığı ve köpek balığı yenir mi?

Katade
Domuz balığı ve köpek balığı yemek helal mı haram mı
Denizden babam çıksa yerim lafı doğru bir laf mıdır.


Yorum: Domuz balığı ve köpek balığı yenir mi?

imam
İslamda balık türleri ne olursa olsun helaldir etleri yenir. Köpek ve domuz isimlerini balıklara takan biz insanlarız, bu isimler onları haram etmez.

Denizden babam çıksa yerim diyen imam malik olduğu biliyorum ama hal imam şafii der.
Halbu ki imam şafiiye göre denizdeki bir sürü yaratık yenmez.


Yorum: Domuz balığı ve köpek balığı yenir mi?

Katade
Köpek balığı kanser hastalığına bire bir etkili bir ilaçmış
Allah razı olsun hocam.


Yorum: Domuz balığı ve köpek balığı yenir mi?

MertK
Bilgi verdiğin içinde senden Allah razı olsun kardesim 🙂


çütre balığı yenir mi, domuz balığı yenirmi, domuz balığı yenir mi

Bu kategoride yer alan Rüyalara inanmalı mıyız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

  • 9 Nisan 2022, 11:13

    Köpek balığı, yunus, balina gibi besin zincirinin en üstünde bulunan deniz canlılarının etinde yüksek oranda civa bulunmaktadır. Zehirlenme olasılığı yüksek olduğu için yenilmemesi tavsiye edilir.

domuz balığı, çotira, çütre

Atlas Okyanusu’nda ve Akdeniz’de bulunur. Erişkinleri 4 kg ağırlığa ve 50-60 cm boya ulaşabilirler. Tipik bir dip balığıdır, deniz hıyarı dahil olmak üzere dipte bulunan yumuşakçalar, kabuklular ve kafadanbacaklılarla beslenir. Çenesi çok kuvvetli ve dişleri keskindir, ayrıca diğer balıklardan farklı olarak bu balıkta 3 omurga bulunur bu yüzden eti derisi yüzüldükten sonra bu omurgalar arasından çıkartılır. Ülkemizde genellikle isminden dolayı çok rağbet görmemesine rağmen eti çok lezzetlidir. 60 m Derinliğe kadar olan kayalık, taşlık bölgelerde ve resiflerde yaşar. Resif balıklarının aşırı tüketilmesi gıda zehirlenmesine yol açabileceğinden dolayı bu balığın da aşırı tüketilmesi tavsiye edilmez.

Avcılığı

Dip sırtisi, canlı bırakma tekniği, jigging yöntemiyle ve dip oltasıyla yakalanabilir. 1,5 kg Üzeri balıkların dişleri çok keskin olduğundan dolayı dip takımı kullanırken çelik tel kullanılmalı ve kanca çıkartılırken dişlerle temas etmemeye özen gösterilmelidir.

Aşağıda domuz balığının su altı görüntülerini içeren bir youtube videosu referans olarak sunulmuştur.

 

Previous articleDÜLGER

Next articleÇİPURA

Domuz balığı

Bu Domuz veya diğer bir adı Çütre olan balığın boyları 20 ila 35 cm. arasında değişmektedir. Renkleri genellikle değişken olmakla beraber, en fazla sırt tarafları koyu menekşe rengindedir. Yannal kısımları mavimsi, yeşilimsi, karın tarafları beyaz'a yakın açık yeşil tonlarında olan bir orta su balığıdır.

Yüzgeçleri üzerinde koyu lekeler bulunmaktadır. Gövdesi oval yassı ve çok sert bir deri ile örtülür. Ağzı küçük ve kalın kırmızı dudaklarla çevrilidir.

Ekonomik olarak fazla bir değeri yoktur. Karadeniz ve Marmara Denizi'nde rastlanmayan bu balık bilhassa Norveç sularında daha ziyade kendini göstermektedir.

İnce renkli oltalar ile yemli olarak avlanabildiği gibi , fanyalı uzatma ağları ilede avlanmaktadır.

Derisi sert ve sağlam olduğundan dolayı, keskince bir bıçak ve pense yardımıyla derisi soyulur. Gövdenin iki yanından kılçıksız iki büyük parça fileto (pembe beyaz) et çıkarılır. Kafanın yanaklarından da iki parça yanak eti çıkarılır. İster şişlik, ister büftek şeklinde parçalar halinde doğranır. Hafifçe tuzlanır. Kapaklı uygun bir saklama kabı içinde, sızma zeytinyağı, soya sosu, sarmısak, yarım limon suyu, karabiber ve pulbiber ile karıştırarak dört saatten az olmamak kaydıyla buzdolabında saklanır. Şişlik doğradıysanız defne yaprağı, domates ve taze yeşil biberle sıralanarak sişlere geçirilir, biftek tarzında doğranmışsa hafif yağlanarak, odun kömürü ateşinde, kurutmadan pişirilir . Afiyet olsun...

kaynak: Nurideniz ( Balıkçı reisi ) 

 

Domuz Balığı

Domuz Balığı

Domuz balığı, halk arasında bir balık türü için geliştirilmiş bir addır. Domuz balığı olarak adlandırılan balık türünün aslın adı Çütre balığıdır. Bu balık türünün en büyük özelliği son derece inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Bu inatçı yapısı ile birçok kişi bu balığa inatçı çütre adını vermişlerdir. Halk arasındaki adı ile hitap edecek olursak domuz balığı, aslında görünüşünün bir domuzu andırdığı için bu ismi almış diyebiliriz. Öyle ki boyları en fazla 50 cm kadar olan domuz balığı ülkemizde çok fazla tüketilmese de özellikle Japonya olmak üzere birçok ülkede bu balık sevilerek tüketilen deniz ürünlerinden olmuştur. Domuz balığı Japonya'da geleneksel bir yemek olan suşi yapılarak yenilmektedir. Fakat ülkemizde toplum olarak denizlere uzak kalmamız nedeni ile bu balık bırakın yenmeyi birçok insan tarafından adı bile bilinmemektedir. Bu balık ülkemizde o kadar değersizdir ki insanlar bu balığı avlamazlar. Çünkü hem kimse tarafından tüketilmez, hemde ekonomik olarak değeri sıfırdır. Domuz balığını ülkemizde mayıs, haziran, temmuz, ağustos gibi yaz aylarında görmek son derece olağandır. Fakat bu balık ülkemiz denizlerinde sayı olarak oldukça az olduğu için bu balıklar karşılaşmanız oldukça güç olacaktır.

Domuz balığı, çok çeşitli bir renk grubunda bulunmaktadır. Öyle ki bu balığın birçok farklı rengi bulunmakla birlikte aynı zamanda en çok görülen standart bir rengi de vardır. Standart renk sayılan domuz balığının sırt kısmı menekşe moruna yakın bir renktedir. Yan bölgeleri ise hafif mavimsi bir renk almıştır. Bunun yanında yeşile yakın karın bölgesi ile çok farklı bir görünüme sahiptir. Domuz balığı bu renklerinin yanı sıra son derece şişman ve domuz gibi bir yapıdadır. Zaten bu nedenle insanların dilinde domuz balığı adını almıştır. Ağız kısmı kalın olan bu balık aynı zamanda yine kalın ve kırmızı dudaklara sahiptir. Eti her ne kadar lezzetli olsa da neden tam olarak bilinmeyen ve değersiz bir yapısı vardır. İnsanlar bu balığın lezzetini bildiği halde birçok kişi bu balığı yemez. Bu nedenle ülkemizde değersiz bir hal alır. Çütre balığının yani halk arasında domuz balığının bir diğer önemli özelliklerinden biri ise suyun dışına çıkarıldığında uzun süreler boyunca canlı kalabilmesidir. Yani bu balık avlandıktan sonra su dışında normal bir balık 5 dakika canlı kalabiliyorsa bu balık 10 dakikadan daha fazla canlı kalır.

Domuz balığının çütre adı tam olarak net bir tarih bilinmese de tam Roma döneminden günümüze kadar geldiği tahmin edilmektedir. Bu durumdan anlaşılır ki domuz balığı çok eski tarihlerden beri insanlar tarafından bilinir ve tüketilir. Domuz balığının su dışında ölmemek için direnmesinden dolayı bu balık son derece inatçı olarak bilinmektedir. Domuz balığının sırtında büyük bir diken vardır. Bu diken normal zamanlarda sırtına doğru kapalıdır ve herhangi bir zarar vermez. Fakat tehlike durumunda domuz balığı bu dikenini kaldırır ve son derece güçlü bir baskı bile gelse bu diken inmez. Bu nedenle yine domuz balığı inatçılığını burada da göstermektedir. Domuz balığı yine tehlike durumunda korunma moduna geçer ve son derece agresif bir yapı alır.

Son Güncelleme : 25.06.2023 08:52:03

Domuz Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


2 Yorum Yapılmış "Domuz Balığı"

Domuz balığı diye koyduğunuz resim tam bir photoshop çalışması. Sazan balığına domuz başı fotoğrafı monte edilmiş. Öyle ki biraz araştırınca aynı balığın gerçek resmini de buldum.
İ[email protected]. 23.09.2016

CEVAP YAZ

ha ha ha domuz balığı resmine bak,domuzcuk yapıp koymuşsunuz oraya.
[email protected]. 29.11.2016

CEVAP YAZ

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, yayın balığı ülkemizde pek de yaygın olarak tüketilen bir balık türü değildir. Bundan dolayı yayın balıkları nasıl pişirileceğinden önce yayın balıkları hakkında bilgi verecek olursak; yayın balıkları tatlı su balıkları ...
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Turna balığı nasıl pişirilir, tatlı su balığı olan turna balığı çeşitli şekillerde pişirilebilir. Beyaz etli olmasına rağmen, fazla yağlı olmadığından en güzel pişirme şekli tavada kızartma şeklinde ya da ızgarada yapılırken mutlaka yağlanması tavsiy...
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı
Tirsi Balığı, Tirsi balığına hemen hemen bütün denizler de rastlanmaktadır. Her deniz de rastlanmasına rağmen aslında Karadeniz balığıdır. Karadeniz ve Marmara'da çok bulunmaktadır. Ege Denizinde de çok az da olsa rastlanmaktadır. Tatlı sularda yaşam...
Challenger Köpek Balığı
Challenger Köpek Balığı
Challenger köpek balığı, Bu balık tatlı su köpek balığı türüdür. Doğal yaşama alanı Güneydoğu Asya bu tatlı su köpek balığı akvaryum ortamında bakımı tehlike arz eden türlerdendir. 250 cm boyuna ulaşan bu balık türü özellikle hayvanat bahçelerinde bu...
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Balık Küspesi Nasıl Yapılır, Balık küspesi nasıl yapılır, balık küspesi tatlı su balıkları avlanmasında kullanılan yöntemdir. Balık avlamak, hobilerimiz arasında ilk sırada yer almaktadır. Balık avlamak, ruhumuzu dinlendiren ve kendimize zaman ayırdı...
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Fırında sazan balığı nasıl pişirilir, balık türlerinden en lezzetli olanlarından biridir sazan balığı ve en çok da fırında yapılanı tercih edilir. Fırında çok daha lezzetli ve hafif bir tat oluyor ayrıca yapımı da çok daha pratik oluyor. Akşam yemekl...
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı
Karakulak Balığı, diğer bir adı da minekop balığı olan balığın yurdumuzda ise yöresel konulan isimler olan karakulak balığı ayrıca kötek balığı olarak da bilinmektedir. Karakulak balığını avlamak kadar tüketmekte oldukça keyif vericidir. Görüntüsüyle...
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Köpek balığı karaciğer yağı, insan dokusunda da az miktarda olan, yüksek oranda saf ve çoklu doymamış hidrokarbon sıvısı olan squalene adlı maddeyi barındırır. Bu madde vücuttaki hücrelere oksijen sağlanmasına destek olur. Bu madde soğuk denizlerde 1...
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı
Tavuk Balığı, Balık çeşitleri oldukça çok olup sayılamayacak kadar çoktur. Fakat balıkların bazıları yemeklerde oldukça lezzetli olan bazıları ise yenilmesi kesinlikle yasak olan balık türleridir. Bazı balıklar kişiyi zehirlemektedir fakat bazıları d...
Karagöz Balığı
Karagöz Balığı
Karagöz balığı, sparidae familyası mensubu olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Bu balık kış mevsiminde yani ocak aylarında yaygın olarak görülür. Karagöz balığının vücut yapısı oval ve yanlardan yassılaşmış bir şekilde belirir. Bu balığın sırt ...
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı
Sargoz Balığı, Bilim ismi Diplodus sargus olan bir balık türüdür. Karagöz balığının yakın akrabası olan, ondan farkı sadece vücudunda 6-7 adet kahvemsi veya kül rengi dikey çizgilere sahip olması ve yuvarlak gövdesidir. Solungaç kapaklarının sınırı v...
Melanur Balığı
Melanur Balığı
Melanur Balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara'da yer alan melanur Sparidae ailesinden olup bilimsel adı Oblada melanura'dır. Ortalama boylutları 25 cm.'dir. 40-45 cm. Olanlarına da vardır. Mercan ve karagöz balıkları gibi kırmalık, taşlık deniz diplerinde ...

 

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir
Turna Balığı Nasıl Pişirilir
Tirsi Balığı
Challenger Köpek Balığı
Balık Küspesi Nasıl Yapılır
Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir
Karakulak Balığı
Köpek Balığı Karaciğer Yağı
Tavuk Balığı
Karagöz Balığı
Sargoz Balığı
Melanur Balığı
Orkinos Balığı
Elektrik Balığı
Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır
Ciklet Balığı
Mangalda Balık
Sarpa Balığı
Mercan Balığı
Balık Pastırması
Sazan Balığı
Köpek Balığı Yağı
Lambuka Balığı
Sardalya Balığı
Müren Balığı
Dil Balığı
Yılan Balığı
Kedi Balığı
Mücevher Balığı
Hani Balığı

Popüler İçerik

Orkinos Balığı

Orkinos Balığı

Orkinos balığı, aslında birçok kişinin bildiği bir balık türüdür. Orkinos balığının daha bilinen bir adı ton balığıdır. Ton balığı birçok markette ya ...

Elektrik Balığı

Elektrik Balığı

Elektrik balığı, aslında son derece tehlikeli bir balık türüdür. Genellikle insanlar elektrik balığının her ne olursa olsun bu kadar tehlikeli olacağı...

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır

Balık Terbiyesi Nasıl Yapılır, Balık etini terbiyeleme, etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamak için yapılır. Balıketi terbiyeleme de  kullanı...

Ciklet Balığı

Ciklet Balığı

Ciklet balığı, genel olarak süs balıkları arasında akvaryumlarda en sık karşılaşılan ve görünüm itibariyle diğer balık türlerinden farklı, çekici bi...

Mangalda Balık

Mangalda Balık

Mangalda Balık, Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi kendini mangalın başında bulmaktadır. Mangalda et, tavuk ve balık gibi türler çok sık terci...

Sarpa Balığı

Sarpa Balığı

Sarpa balığı, Yanlardan basık ve görünüşe sahip ve çipuraya benzemekte olan bir balık türüdür. Türkiye'de genel olarak Akdeniz, Ege ve Marmara'da bulu...

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası