nas duası ezberle / Nazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur? - Masiva Haberleri

Nas Duası Ezberle

nas duası ezberle

Nas Suresi, Nas suresi anlamı ve Arapça okunuşu

Nas Suresi ezberle

Nas Suresi Arapça Okunuşu

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِۙ﴿١﴾مَلِكِ النَّاسِۙ﴿٢﴾اِلٰهِ النَّاسِۙ﴿٣﴾مِنْ شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِۙ﴿٤﴾اَلَّذ۪ي يُوَسْوِسُ ف۪ي صُدُورِ النَّاسِۙ﴿٥﴾مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ﴿٦

Nas Suresinin Türkçe Yazılışı ve Okunuşu

-Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

1- Gul e’ûzu bi-Rabbi’n-nâs.

2- Meliki’n-nâs.

3- İlâhi’n-nâs.

4- Min şerri’l-vesvâsi’l-hânnâs.

5- Ellezî yuvesvisu fî sudûri’n-nâs.

6- Mine’l-cinneti ve’n-nâs.

Nas Suresinin Türkçe anlamı

-Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

1- “De ki: İnsanların Rabbine sığınırım.

2- İnsanların malikine,

3- İnsanların ilahına;

4- İnsanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi vesvesecinin şerrinden.

5- O ki, insanların göğüslerine vesvese verir.

6- Gerek cin, gerekse insanlardan.

* Nas suresi, insanların kalplerine vesvese sokan cin ve insan şeytanın şerrinden Allah&#a sığınmak için okunur.

Nas Sûresi okunuşu ve anlamı

Nas Suresinin Tefsiri

Hakkında

Nas Suresi, Kur&#an&#ın suresidir. Medine döneminde inmiştir. 6 âyettir. Felak Suresi ile birlikte bu iki sureye "Muavvizeteyn" denilir. Nâs, insanlar demektir.

Nas Suresi Arapça yazılışı ve Türkçe okunuşu

Nas suresi Arapça yazılışı ve okunuşu

Nuzül

Mushaftaki sıralamada yüz ondördüncü ve son, iniş sırasına göre yirmi birinci sûredir. Felak sûresinden sonra, İhlâs sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Felak sûresinin Medine’de indiğini söyleyenler Nâs sûresi için de aynı şeyi söylemişlerdir (bk. Şevkânî, V, ; İbn Âşûr, XXX,).

Konusu

Sûrede sinsice kötülüğe sürükleyen cinlerin ve insanların şerrinden Allah’a sığınılması öğütlenmektedir.

Nas Suresi okunuşu ve anlamı

Nas Suresi Tefsiri

Allah Teâlâ insanları yaratıp maddî ve mânevî nimetleriyle hem bedenen hem de ruhen beslediği, yetiştirdiği, eğittiği için kendi zâtını rab ismiyle anmıştır. Râgıb el-İsfahânî, “mâlik ve hâkim” diye çevirdiğimiz 2. âyetteki melik kelimesini özetle şöyle açıklar: Melik, emîr ve yasaklarla insan topluluğunu yöneten kişidir. Bu kelime özellikle akıllı varlıkları yöneten için kullanılır; meselâ “insanların meliki” denir, “eşyanın meliki” denmez (Müfredâtü’l-Kur’ân, “mlk” md.). Yönetilen bütün insanlar olunca kanunlarıyla, buyruk ve yasaklarıyla onların yöneticisi, mâlik ve hâkimi de Allah’tan başkası değildir. “Mâbud” diye çevirdiğimiz ilâhtan maksat da sadece kendisi ibadete lâyık olan Allah’tır (ilâh hakkında bilgi için bk. Bakara 2/). Allah Teâlâ bütün mahlûkatın rabbi olduğu halde burada üç âyette de, “insanlar”ın tekrarlanarak vurgulanması, onların mahlûkatın en üstünü ve en şereflisi olduğuna işarettir. Ayrıca dünyada insanları yöneten hükümdarlar, krallar ve bunları tanrı sayıp tapan kavimler geçmişte görülmüştür, bugün de farklı boyut ve tezahürlerde görülebilmektedir. Bu sebeple sûrede insanların rablerinin de, hükümdarlarının da, ilâhlarının da sadece Allah olduğuna ve yalnızca O’na sığınmak, O’na tapmak, O’nun hükümranlığını tanımak gerektiğine dikkat çekilmiştir.“Şeytan” diye çevirdiğimiz vesvâs kelimesi, vesveseden türemiş, aşırılık ifade eden bir sıfat olup “çokça vesvese veren” demektir. Vesvese “şüphe, tereddüt, kuruntu, gizli söz, kişinin içinden geçen düşünce” demektir; terim olarak, “zihinde irade dışı beliren ve kişiyi kötü ya da faydasız bir düşünce ve davranışa sürükleyen kaynağı belirsiz fikir, şüphe ve kuruntu” anlamına gelir. Bir kimseye böyle bir düşünceyi telkin etmeye de “vesvese vermek” denir. Vesvese genel olarak insanı kötü, din ve ahlâk dışı davranışlara yönelten bir iç itilme olarak hissedilir. Bu anlamdaki vesvesenin kaynağı şeytandır. Nitekim birçok âyette şeytanın insana vesvese verdiği ifade edilmiştir (meselâ bk. A‘râf 7/20; Tâhâ 20/). Kötülük sembolü olan şeytan, gerçek bir varlığa sahip olmakla birlikte onun insan üzerindeki etkisini psikolojik yolla gerçekleştirdiği düşünülmektedir (geniş bilgi için bk. Hayati Hökelekli, “Vesvese”, İFAV Ans., IV, ). Vesvesenin bir diğer kaynağı ise kişinin nefsidir; Kaf sûresinin âyeti de bunu ifade etmektedir.

Vesvâs kelimesi hem insanlara vesvese veren görünmez şeytanı hem de insanları yoldan çıkarmak ve onlara kötülük yaptırmak için gizlice tuzak kuran insan şeytanlarını, şeytan karakterli insanları ifade eder. “Sinsi” diye tercüme ettiğimiz hannâs kelimesi ise “gizli hareket eden ve geride kalmayı âdet haline getiren” anlamında bir sıfattır.

Sûrede cin ve insan şerrinden Allah’a sığınmayı isteyen buyruk, bizce belirsiz bir kaynaktan veya içimizden gelen arzu, duygu ve düşünceler karşısında uyanık olmayı, bunları akıl, vicdan ve dinî değerler süzgecinden geçirmeyi de içermektedir.

Son âyet-i kerîmeden de anlaşıldığı üzere insanları aldatmaya ve doğru yoldan saptırmaya çalışan iki tür şeytan vardır: Birincisi cin şeytanlarıdır ki bunlar insanların içine vesvese düşürerek onları yanlış yola sürüklemek isterler. Her insanın, kendisini kötülüklere sürüklemeye, kötü işleri onun gözünde güzel göstermeye çalışan bir şeytanı vardır. Nitekim Hz. Peygamber, her insanın kendine ait bir cini (şeytanı) bulunduğunu bildirmiştir (Dârimî, “Rikak”, 25; Müsned, I, ). Başka bir hadiste de “Şeytan âdemoğlunun kan damarlarında dolaşır” buyurulur (bk. Buhârî, “Ahkâm”, 21). İnsanları doğru yoldan saptıran diğer şeytan ise insan şeytanlarıdır. Bunlar, gerçeklik ve değer ölçülerini kaybetmiş, kendilerini nefsânî haz ve arzuların akıntısına kaptırmış, bu mânada şeytanın esiri olmuş insanlardır. Bunlar insana çoğu zaman sureti haktan görünerek yaklaşır ve insanı sonu hüsranla biten davranışlara yöneltirler.

“Ey rabbimiz! Bize bu dünyada da nimet, güzellik ve iyilik ver, öteki dünyada da nimet, güzellik ve iyilik ver” (Bakara 2/).

“Orada onların duaları, ‘Sen bütün noksan sıfatlardan uzaksın Allah’ım!’, karşılıklı iyi dilekleri de ‘selâm’ şeklinde olacaktır. Duaları ise ‘Âlemlerin rabbi olan Allah’a hamdolsun’ diyerek son bulur” (Yûnus 10/10).

Yüce kelâmının tefsiri için ortaya konan bu mütevazi çalışmanın tamamlanmasına muvaffak kıldığından dolayı Cenab-ı Allah’a hamdediyor, kusurlarımızı bağışlaması için engin rahmetine sığınıyor, bu eseri yararlı ve feyizli kılmasını niyaz ediyoruz.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur&#an Yolu Tefsiri

Nas ve Felak Sureleri, görünen ya da görünmeyen her türlü varlıktan, kötülükten ve felaketten korunmak için okunan koruyucu surelerdendir. Nas-Felak Sureleri, Ayetel Kürsi ile beraber okunduğunda kişi başına gelebilecek her türlü kazadan, nazarlardan, büyüden, şeytanın ve cinlerin şerrinden korunur. Peki Nas Suresi okunuşu, anlamı nedir? Nas Suresi Türkçe-Arapça okunuşu, fazileti nelerdir?

NAS SURESİ OKUNUŞU

  • Bismillahirrahmanirrahim

  • Kul e'ûzü birabbinnâs

  • Melikinnâs

  • İlâhinnâs

  • Min şerrilvesvâsilhannâs

  • Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

  • Minelcinneti vennâs

ARAPÇA OKUNUŞU

Nas Suresi 6 ayetten, Felak Suresi ise 5 ayetten oluşmaktadır. Nas Suresi Arapça okunuşu aşağıda yer almaktadır.

NAS SURESİ ANLAMI

  • Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

  • De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,

  • İnsanların hükümdarına,

  • İnsanların ilahına,

  • O sinsi vesvesecinin şerrinden.

  • O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.

  • Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

NAS SURESİ FAZİLETİ

Nas Suresi'nde insanın içsel durumuna gelen vesveselerden, cin ve insanların kötülüğünden Allah'a sığınılması gerektiği anlatılmıştır.

Hz. Peygamber’in cinlerin ve insanların nazarından Allah’a sığındığı (İbn Mâce, “Ṭıb”, 33; Tirmizî, “Ṭıb”, 16; Nesâî, “İstiʿâẕe”, 37), göz değmesine karşı rukyeyi önerdiği (Buhârî, “Ṭıb”, 17; Müslim, “Selâm”, ; İbn Mâce, “Ṭıb”, 34; Tirmizî, “Ṭıb”, 15) ve Muavvizeteyn nâzil olunca nazar için sadece onları okumaya başladığı (İbn Mâce, “Ṭıb”, 34) nakledilmektedir.

Hz. Peygamber (s.a.s) her yatağa girişinde İhlas-Felak-Nas surelerini üçer defa okur ve her defasında avucuna üfürerek bedenine sürerdi. Ayrıca hasta olduğunda da Felak-Nas surelerini okuyup üzerine üflerdi.(Buharî, Fedailu’l-Kur’an,14).

Nas Suresi her gün 7 ya da 21 kere okunursa vesvese ve evham azalmasına yardımcı olmaktadır.

NAS SURESİ ABDESTSİZ OKUNUR MU?

Kadınlar adet olduğu dönemlerde bazı ibadetleri yerine getirmemelidir. Bu zamnalarda namaz kılamaz, Kur'an-ı Kerim okuyamaz, oruç tutamaz. Bunları yapması durumunda da günaha girmiş olur. Bu sebeple Felak ve Nas Sureleri Kur'an-ı Kerim'de geçtiği için okunmamalıdır.

Peygamber Efendimiz bu konu hakkında "Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz." (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, ) buyurmuştur. Hz. Ali de "Resûlullah’ı Kur’an okumaktan cünüplük hâli dışında hiçbir şey alıkoymazdı." (Ebû Dâvûd, Tahâret, 92; Nesâî, Tahâret, ; İbn Mâce, Tahâret, ; İbn Huzeyme, Sahîh, I, ; Beyhakî, es-Sünenü’l-kübrâ, Tahâret, 98) demiştir.

Nur seafoodplus.info - SEO Editörü

Haber 7 - Nur Saydan

Felak - Nas Suresi T&#;rk&#;e Okunuşu - Felak ve Nas Anlamı, Diyanet Meali, Arap&#;a Yazılışı ve Faziletleri

Felak Nas Sureleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

Felak ve Nas Sureleri Abdestsiz Okunur Mu?

Felak ve Nas sureleri abdestsiz olarak ezbere okunabilirken Kur'an-ı Kerim'e dokunarak okunacaklar ise abdest alınması gerekmektedir.

Felak - Nas Suresi Nasıl Ezberlenir?

Her iki sure de çok kısa olduğu için kolay bir şekilde ezberlenebilir. Günlük namaz ibadetlerinde bu sureler okuyarak akılda kalması sağlanabilir. Özellikle Arapça telaffuzunda zorlanan kişiler internette yer alan programları ücretsiz olarak indirebiliyor. Bu programlarda hafızlar başta Felak ve Bas olmak üzere tüm sureleri okumaktadır. Sureler tekrar tekrar dinlenebildiği için ezberleme ve öğrenme aşamasında bol bol pratik yapılabilir.

Felak - Nas Suresi Ne Anlatıyor?

Her iki sure de mümin kulların alemdeki günahkar varlıklara ve eylemlere karşı Allah'a sığınmaları gerektiğini vurgular. ''Düğümlere üfleyenler'' büyü ve sihir işleriyle uğraşan kimselerdir. İslam, hem büyüyü hem de sihri yasaklamıştır ve lanetlemiştir. Hayırlı bir iş için bile büyü yapan kişiler büyük günahlardan birini işlemiş olur. Çünkü bu, Allah'ın tecellisine ve kadere doğrudan müdahale etmek demektir.

Felak - Nas Suresi Ölülere Okunur mu?

Kabir ziyaretlerinde genellikle İhlas ve Fatiha sureleri okunur. Bununla birlikte Bakara suresinin ilk ve son beş ayeti de sıklıkla okunan sureler arasında yer almaktadır. Felak ve Nas sureleri daha çok yaşayan kulların çeşitli tehlikelere karşı korunmak için okuduğu surelerdir. Ancak yine de isteyenler mezar ziyaretlerinde bu iki sureyi ayrı ayrı ya da birlikte okuyabilir.

Felak - Nas Surelerinin Özellikleri

Her iki sure de kısadır. Koruyucu dualar olarak bilinen Felak - Nas sureleri namazlarda ve günlük ibadetlerde sıklıkla okunuyor. İki surenin ortak adı Muavvizeleyn'dir. Anlamı korumak, gözetmektir.

Felak ve Nas Suresi Şifa İçin Okunur mu?

Felak ve Nas sureleri müminlerin hem güvende hem de sıhhatli olmalarını sağlar. Allah, insanların Rabbidir ve onları her zaman gözetir. Bu duaları gündelik yaşamda ya da namazlarında düzenli aralıklarla okuyan Müslümanlar sıkıntılarından kurtulur. Hastalar çok daha kısa sürede iyileşir ve eski sağlıklarına kavuşur.

Felak ve Nas Sureleri ve Bağışlama Duası

İsteyenler bağışlama duasından sonra Felak ve Nas surelerini sırasıyla okuyabilir. Önce bağışlanma dileyen Müslümanlar daha sonra görünen - görünmeyen tüm kötülüklerden Allah'a sığınır. Bu dua ve Sureler hem Yasinlerde hem de mevlüt ve mukabelelerde sıklıkla okunmaktadır.

Ezberlemek İsteyenler için Namaz Sureleri

Nas Felak Suresi T&#;rk&#;e, Arap&#;a Okunuşu ve Anlamı: Nas Felak Duası Faziletleri ve Faydaları (Tefsir ve Diyanet Meali Dinle)

Nas ve Felak Sureleri, insanın başına gelebilecek her tür kötülükten korunabilmesi için okunan surelerdir. Nas kelimesi "insanlar" anlamına gelirken, Felak kelime ise "sabah aydınlığı" demektir..

Nas Suresinin Türkçe Okunuşu

  1. Kul e'ûzü birabbinnâs
  2. Melikinnâs
  3. İlâhinnâs
  4. Min şerrilvesvâsilhannâs
  5. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi
  6. Minelcinneti vennâs

Felak Suresinin Türkçe Okunuşu

  1. Kul e'ûzü birabbil felak
  2. Min şerri mâ halak
  3. Ve min şerri ğasikın izâ vekab
  4. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad
  5. Ve min şerri hâsidin izâ hased

Nas Felak Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu ve Anlamı: Nas Felak Duası Faziletleri ve Faydaları (Tefsir ve Diyanet Meali Dinle)Felak ve Nas Suresi Türkçe Anlamı 

Nas ve Felak surelerinin konusu genel olarak başımıza gelecek tüm kötülüklere karşı Allah'a sığınmak ve O'nun yarattıklarının şerrinden bizi korumasını istemektir. Gerek kötü kalpli cinlerden, gerek şeytandan gerekse haset eden insanlar için yalnız Allah'a sığınmamız gerektiği anlatılmaktadır. Çünkü gökyüzünü ve yeryüzünü, ikisi arasındaki her şeyi Allah yaratmıştır. Allah birdir ve tektir. Tüm kötülüklerden bizi koruyan da Allah'tır. 

Felak ve NasSuresi Anlamı ve Önemi Nedir? 

Bu dünyada edindiğiniz nimetler için yalnız Allah'a hamd ve şükrederiz. Allah, yarattığı alemdeki her şeyi çevrelemiş, sarmış ve idare etmektedir. Sığınacak tek makam da O'nun makamıdır. Nas ve Felak sureleri de hem gelecek tüm kötülüklerden korunmak hem de bu kötülükler karşısında yalnız Allah'a sığınmak gerektiğini vurgulamaktadır.

Felak ve Nas Suresi Kaç Ayet ve Ne Zaman İndirildi? 

Nas Suresi 6, Felak Suresi ise 5 ayetten oluşmaktadır. Surelerin her ikisi de Mekke döneminde indirilmiştir. Her iki sure de cüzün içerisinde yer alır. Kur'an-ı Kerim'in son sayfasında bulunur. Felak Suresi iniş sırasına göre sırada iken Nas Suresi ise sırada yer almaktadır. 

Nas Felak Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu ve Anlamı: Nas Felak Duası Faziletleri ve Faydaları (Tefsir ve Diyanet Meali Dinle)Felak ve Nas Suresi Okumanın Faydaları Nelerdir? 

İki sure de bizlere sinsice vesvese veren şeytanın, kötülüğe sürükleyen cinlerin ve insanların şerrinden korunabilmemiz için yalnız Allah’a sığınmamız gerektiğini söyler. Bizi yaratan Allah, ayrıca bizi devamlı olarak gözlemekte ve korumaktadır. İnsan kendini yalnız, kimi zaman çaresiz hissettiğinde ya da vesveselere kapıldığında da bu sureleri Türkçe ya da Arapça okuyabilir.

Felak ve Nas Suresi Abdestsiz Okunur mu? 

Kur'an-ı Kerim abdest alınıp temizlenmeden okunmamalıdır. Kur'an-ı Kerim'e dokunarak okuyacaksanız mutlaka temizlenmeniz yani abdest almanız gerekmektedir. Fakat Nas ve Felak sureleri kolay ezberlenebilen ve her an okuma ihtiyacı hissedebileceğiniz surelerdir. Bu yüzden kendinizi kötü hissettiğiniz anlarda ya da genel olarak kötülüklerden korunmak için istediğiniz zaman Nas ve Felak Surelerini ezbere ya da bir yere yazarak abdest almadan okuyabilirsiniz.

Nas Felak Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu ve Anlamı: Nas Felak Duası Faziletleri ve Faydaları (Tefsir ve Diyanet Meali Dinle)Felak ve Nas Suresi Hikmeti ve Sırları Nelerdir? 

Nas ve Felak sureleri içinde yaşadığımız alemi ve bu alemin sırlarını bizlere göstermektedir. İnsanın bilgisi yaşadığı alemde metafiziksel alanda oldukça sınırlıdır. Fakat Nas ve Felak sureleri okunarak insanlar korku ve panik anlarında Allah'a sığınabilirler. Allah, insana şah damarından daha yakındır ve koruyup gözeten de yalnız O'dur.

Felak ve Nas Suresi Ne Zaman ve Neden Okunmalıdır? 

İnsanı kötülük yapmaya iten şeytan ve bir başka alemde yaşadığını bildiğimiz cinler gözle görülmeyen varlıklar olarak kabul edilmektedir. Diğer yandan cinlerin de insanların da arasında "kötü" diye nitelendirdiğimiz kimseler vardır. Kötülerin şerrinden ve hasetinden korunmak isteyen ve bunlardan korkan kişiler Nas ve Felak surelerini istedikleri zaman yer fark etmeksizin okuyabilirler. 

Nas ve Felak sureleri genelde sesli bir şekilde okumalıdır. İnsan korku ve kaygı halinde iken okunduğu takdirde kendini çok daha huzurlu hissedecektir. Nas ve Felak sureleri tesirli sureler olarak bilinmektedir. Gece vakitlerinde çöplerin yanından geçerken ya da banyoda temizlenirken okunmalıdır. Bu sureler okunduğunda Allah, kişiyi görünen ve görünmeyen her tür tehlike ve kötülükten korumaktadır. 

Nas Felak Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu ve Anlamı: Nas Felak Duası Faziletleri ve Faydaları (Tefsir ve Diyanet Meali Dinle)Felak ve Nas Suresi Ne Anlatıyor? 

Allah, karanlığı aydınlığa çeviren yegane yaratıcıdır. Gece ve gündüz yalnız onun emrindedir. Felak suresinde "Sabahların Rabbine sığınırım" ifadeleri ile açıkça belirtilmiştir. O'nun yarattığı her tür varlığın şerrinden, gece çöktüğünde gecenin şerrinden, büyü yapan kimselerin yaptığı büyülerden, kıskançlığa kapılan insanların şerrinden korunmak için Felak Suresi okunmaktadır.

Nas Suresi ise ilk ayetinde; insanların ve tüm alemlerin Rabbi olan Allah'a sığınmamız gerektiği belirtilmiştir. Gizlice insanların kalplerine vesvese veren şeytan, kimi zaman bir cin, kimi zaman bir insan vesilesiyle bize kötülük edebilir. İşte bu türden kötülüklere karşı Allah'a sığınmamız gerektiği belirtilmiştir. Allah bizleri her tür kötülükten korur.

FELAK VE NAS SURESİ DİNLE (DİYANET MEALLİ)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir