idrar yollarına iyi gelen besinler / Bu besinler idrar yolu enfeksiyonuna evde doğal çözüm oluyor! - Sağlık Haberleri

Idrar Yollarına Iyi Gelen Besinler

idrar yollarına iyi gelen besinler

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Evde İlaçsız İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer ve Tedavi Edilir?

Kadınlarda en çok görülen hastalıkların başında idrar yolu enfeksiyonu gelmektedir. İdrar yolu enfeksiyonunun kadınlarda daha sık görülmesinin sebebi; idrarı mesaneden dışarı taşıyan tüp şeklindeki yapının erkeklere göre kadınlarda daha kısa olmasından kaynaklanmaktadır. Yani bakteriler bu sayede mesaneye ya da idrar yoluna daha kısa sürede ve daha kolay ulaşarak hastalığa neden olurlar. Kadınlarda menopoz sonrası da idrar yolu enfeksiyonu sıklıkla görülebilen bir durumdur. Tedavi noktasında ise idrar yolu enfeksiyonu neden olur? sorusunun yanıtı konusunda bilinçli olmak gerekir. İşte idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve nedenleri ile birlikte idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir ve nasıl geçer sorularının yanıtları...

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR?

İdrar yolu enfeksiyonu için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler genel olarak idrar yolu enfeksiyonu oluşumuna engel olan çözümlerdir. Eğer bu kurallara dikkat ederseniz enfeksiyon olmaktan kurtulabilirsiniz.

  • Bol su içmek (Günde en az 2 litre)
  • İdrarı tutmaktan sakınmak
  • Tuvalet temizliğini önden arkaya doğru olacak şekilde yapmak
  • Cinsel ilişkiden sonra muhakkak idrar yapmak
  • Kullandığınız pedleri sık sık değiştirmek
  • Genital bölge temizlerken sabun kullanmayın
  • Cinsel ilişkiden sonra genital bölgeyi temizlemek

İdrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi

İdrar yolu enfeksiyonu için bitkisel çözüm yolları arıyorsanız ve ilaç kullanmak istemiyorsanız bunları deneyebilirsiniz. Size verdiğimiz listedeki bitkisel öneriler bakterilerin yok olmasına ve rahat bir idrar boşaltımı sağlar. Özellikle idrar yolu iltihabını ne söker sorusunun yanıtı için işte muhteşem öneriler…

Kalorisi düşük, besin değeri büyüktür. Yaban mersini suyu idrar yolu enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Günde bir çay bardağı içebilirsiniz.

  • C vitamini içeren sıvılar

C vitamini içeren sıvılar; portakal, mandalina gibi meyve sularını içerek enfeksiyonlara karşı savaş açabilirsiniz.

Maydanozun içindeki vitaminler idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklara iyi gelir. Salatalarda veya günde 4-5 dal maydanoz yiyebilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı oldukça etkili turna yemişi çayıdır. Meyve, jöle, meyve suyu ve çay olarak tüketebilirsiniz. Ana vatanı ABD olan bu meyvenin faydası ABD sağlık kuruluşları tarafından da kanıtlanmıştır.

İçerisinde bulunan C vitamini idrar yolu enfeksiyonu için çözüm kaynağıdır. Bir bardak suyun içine böğürtlen çayından atın. 10 Dk. demlenmeye bırakın. Sonra ılık şekilde için.

C, E ve K vitaminlerini barındıran kızılcık enfeksiyon gibi durumlarda tam bir savaşçıdır.

Altım mühür otu çok duyulmayan, bilinmeyen mucizevi bir bitkidir. Enfeksiyon ve iltihaplanma tedavisinde kullanılır. Tablet, tentür ve çay olarak tüketiliyor.

Maydanozgiller ailesinin üyesi olan kişniş otu anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı mücadele eder. Baharat, salata ve yemeklerin üzerine atarak kullanabilirsiniz.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NASIL GEÇER?

İdrar yolu enfeksiyonları sonucu oluşan iltihaplar kolayca tedavi edilir. Erken teşhis yapılırsa tedavi süresi daha da kısa olur. Komplike olmayan enfeksiyon türlerinde ise ağızdan alınan antibiyotikler önerilmektedir. Eğer idrar yolu enfeksiyonu geçmiyor ve tekrarlıyorsa yüksek dozda antibiyotik tedavi süreci başlar.

İdrar yolu enfeksiyonları düzenli antibiyotik kullanımı sonrası genelde 2-3 gün içerisinde geçmektedir. İdrar yaparken aşırı yanma, kanama ve idrarı yapmakta zorluk çekme gibi durumlar görülüyorsa uzman bir doktora görünmelisiniz. Erkeklerde ve kadınlarda idrar yaparken yanma farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bunun için hastanelerde uygulanan bazı testler vardır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU İLAÇLARI

Aşırı ağrı ve yanma şikayetlerinden dolayı doktora gittiğinizde size enfeksiyon için antibiyotik tedavileri önerilir. Antibiyotik dozu genellikle bakteri türüne göre değişebilir. Antibiyotiğe rağmen geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu için bazı testler uygulanır. İdrar Tahlili, İdrar Kültürü, Sistoskopi, Böbrek ve Mesane Ultrasonu ve Bilgisayarlı Tomografi (BT) gibi testler yapılarak bakteri türleri ya da idrar yolu enfeksiyonuna neden olan etkenler ortaya çıkarılmaya çalışılır. Buna göre de tedavi sürecine geçilir.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR?

İdrar yolu enfeksiyonu oluşum nedeni arasında en büyük etken bakterilerdir. Kişinin kendi dışkısından kaynaklı bakteriler üretradan tırmanarak idrar yoluna ulaşır. Bunun dışında cinsel ilişki sırasında bazı bakteriler bulaşarak idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BELİRTİLERİ

  • Çok sık idrara çıkma
  • İdrarda yanma hissi
  • İdrarın devam edeceği hissi
  • İdrarı yaptıktan sonra tekrar yapma isteği
  • Karın altında şişlik
  • Bel ve sırt bölgesinde ağrılar
  • Kanlı ya da bulantılı idrarlar

HAMİLELİKTE İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

Hamilelik belirtileri arasında idrar yolu yanmaları vardır. İdrar yolu yanmasının bir sebebi de enfeksiyonlardır. Anne adayları hamilelik sürecinde özellikle ilk 3 ay içerisinde idrar yolu enfeksiyonu çok sık görülür. İdrarı dışarı atarken idrar yolu kanallarında yanma hissi gelir. Ve bu idrar yapmayı zorlaştırır. Bunun için uzman doktor kontrolleri altında idrar yolu enfeksiyonu ilaçları kullanabilirsiniz.

BEBEKLERDE İDRAR YOLU ENFEKSİYONU

Bebeklerde nadirde olsa idrar yolu enfeksiyonu görülebilmektedir. Bebeklerin bağışıklık sistemi çok güçsüz ve vücut gelişim aşamasında olduğu için bakteriler vücuda çabuk nüfuz eder. Bu durumda erken teşhis ve tedavi önemlidir. Bebekler sorunu kendileri anlatmayacağı için anneler durumu iyi gözlemlemelidir.

İDRARDA YANMA NEDEN OLUR?

Bakterilerin idrar yoluna bulaşması ve mesaneye ulaşması ile beraber enfeksiyon oluşumuna neden olur. Enfeksiyon iltihap oluşturarak yayılmaya devam eder. Buna mesane iltihabı da denir. İdrar yaparken idrar yollarındaki iltihaplar nedeniyle yanma hissi oluşur. Kişi idrarı kesik kesik yapmak zorunda kalır. İdrar yollarında yanma uzun süre tekrarlıyorsa doktor kontrolleri şarttır. İdrar yaparken yanma nasıl geçer? Sorusunun yanıtı içinde beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Asit yapan besinlerden uzak durmalıyız. Doktorun önerdiği antibiyotiği düzenli kullanmalıyız. İdrardan sonra genital bölgeyi temiz tutmalı ve cinsel ilişkiden sonra idrara çıkmalıyız.

KULLANICILARIN MERAK ETTİĞİ DİĞER SORULAR

İdrar yolu iltihabına hangi yiyecekler iyi gelir?

Ananas, karpuz, rezene, kereviz, kuşkonmaz, salatalık, enginar, yüksek su içeriğine sahip besinlerdir ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı doğal diüretik etkiye sahiptirler.

Idrar yolu enfeksiyonu ilaçsız geçer mi?

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU KENDİ KENDİNE GEÇER Mİ? İdrar yolu enfeksiyonu kendi kendine geçmeyebilir. Öncelikli tedavi yöntemi enfeksiyona neden olan virüs ve bakterilere karşı antibiyotik kullanımıdır.

İdrar yolları iltihabına sıcak su iyi gelir mi?

Sistitin (İdrar Kesesi İltihabı) Tedavisi. Belirtileriniz azaltmak için evde uygulayabileceğiniz birkaç yöntem vardır; Karnınızın alt bölümüne ısı uygulayın.Bu bölgeye su torbası,ısıtıcı ped veya sıcak havlu koyarak ağrıların ve bu bölgedeki baskı hissinin azalmasını sağlayabilirsiniz. Bol bol sıvı tüketin.

İdrar yolu iltihabı na hangi bitki iyi gelir?

Ancak ilaç kullanmak istemeyen ya da bunlara karşı alerjisi bulunan kişilerin tedavi için başvurabileceği doğal yollar da bulunmaktadır. Bu bağlamda başvurulabilecek yollar; limon suyu, böğürtlen çayı, kızılcık suyu, karnabahar kürü ve turna yemişi çayı olarak listelenmektedir.
REGL DÖNEMİNİ ETKİLER Mİ?

İdrar yolu enfeksiyonları alt idrar yolu iltihabı ve üst idrar yolu iltihabı olarak ikiye ayrılır ve üst idrar yollarında böbrekler, mesane ve üreter bulunur. Üst idrar yolunda meydana gelen bir enfeksiyon adet döngüsünü değiştirmez. Alt idrar yollarında ise daha sık iltihaplanma görülmektedir ve bu iltihaplanma sık sık tekrarlayabilir. Alt idrar yolu enfeksiyonu genellikle cinsel ilişki sırasında yanma, adet öncesinde ve sonrasında sancılanmalara, adet gecikmesine neden olabilir. Bu nedenle, alt idrar yolunda gerçekleşen idrar yolu enfeksiyonu regi dönemini etkileyebilir. 

İdrar yolu enfeksiyonları kadınların en sık yaşadığı problemlerin başında gelir. Soğukta kalmak, üşütmek ya da genital bölgenin yanlış temizlenmesi idrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir.İdrar yolu enfeksiyonu olunca ne tüketmeliyiz? İdrar yolu enfeksiyonuna hangi besinler iyi gelir? gibi soruları Dyt. Dilara Demirkan Erkek yanıtladı…

idrar yolu enfeksiyonu

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA İYİ GELEN YİYECEKLER

Hem vücudumuzdaki iltihaba hem de idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen besinleri şöyle sıralayabiliriz;

LİMON SUYU

Bilindiği üzere limon suyu veya limonlu su detoks suları içerisinde sıkça yer alır.  Limon idrar çıkış miktarını arttırarak iltihabın vücuttan hızlıca atılmasını sağlar.

MAYDANOZ

Yine detoks sularında çokça kullanılan besinlerden olan maydanozun da idrar söktürücü özelliğinden faydalanılmaktadır.

KIZILCIK SUYU

Asidik yapısı sayesinde düzenli içildiğinde bakterilerin yok olmasına yardımcı olur.

KİŞNİŞ TOHUMU

Enfeksiyonu iyileştirici özelliği bulunur.

YULAF

Doğal bir diüretik olan silisyumu içerir, aynı zamana da sindirim sistemine katkıda bulunur.

AŞIRI TÜKETİME KAÇMAYIN!

Ananas, karpuz, rezene, kereviz, kuşkonmaz, salatalık, enginar, yüksek su içeriğine sahip besinlerdir ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı doğal diüretik etkiye sahiptirler.  Böbrekleri uyarıp su çıkışını arttırırken kaybolan elektrolitleri de yerine koyarlar.

Ancak bu saydığımız besinlerin aşırı tüketimi sinir sistemini uyarır, aşırı idrar çıkışına bağlı olarak uyku hali, yorgunluk, baş ağrısı, kalp çarpıntısı gibi sorunlara neden olabilirler. Bu yüzden diğer tüm besinler gibi diüretik etkiye sahip besinler de kontrollü tüketilmelidir.

İLGİLİ İÇERİKLER

Formsanté

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası