plakadan pert kaydı sorgulama / Hasar Kaydı Sorgulama ile Tüm Araç Hasar Bilgileri Cebinizde

Plakadan Pert Kaydı Sorgulama

plakadan pert kaydı sorgulama

Pert Araç Sorgulama

İkinci el araç alacak olanların ilk olarak öğrenmek isteyecekleri aracın hasar kaydı ve ağır hasar kaydı olup olmadığıdır. Bunun için yapılacak şey pert kaydı sorgulama işlemi olacaktır.

İlk olarak hasar kaydı nedir pert kaydı nedir buna bir bakalım.

Aracın kaskolu olması durumunda aldığı hasarın aracın rayiç bedelinin %70 i kadar bedelinin tamire konu olması durumunda araç sigorta firması tarafından perte çıkarılır. Bu ne demek? Aracın gerçekten tamir bedeli çok yüksek ve hatta neredeyse aracın kendi bedeline denk bir tutar ise araç mezarlığına gitmesi kaçınılmaz olacaktır. Fakat hasar daha onarılabilir durumda ise tamiri yapılara hasar kaydına geçilir. Bunun için hasar tespit dosyası açılıfunduszeue.info karışan aracın kazayı takip eden 5 iş günü içerisinde sigorta firmasının talep edeceği dosyalar ile hasar tespit dosyası açması gerekir. Eksperler hasarın durumuna ve yapım bedelinin ne kadar tutacağına bakarak ya hasar kayıtlı araç olarak tamiratına başlanmasını uygun bulacak ya da tamirin aracın rayiç bedelinin %70 lik kısmı aşmasına bağlı olarak aracı pert kaydı altında alıp rayiç bedel ödemesini araç sahibine yapacaktır. İşte bu kayıtlar tramer denilen sistemde kayıt altına alınır ve bu kaydı silinmesi durumu söz konusu değildir.

Pert  sorgusu ülkemizde bulunan  gsm operatöründen de mesaj ile yapılabilmektedir. Araç plakası, şasi no, tc kimlik no gibi bilgiler ile bu sonucu öğrenmeniz mümkündür. Peki bu araçları alacak olanların bilmesi gerekenler nelerdir?

İlk bilmeniz gereken aracı ne kadar düşük bedele alıyorsanız o kadar düşük bedele satacağınız olmasıdır. Çünkü siz aracı ne kadar iyi yaptırırsanız yaptırın isterseniz plakasını değiştirin bu araç üzerine kayıtlı olan hiç bir bilgi değişmeyecektir. Aynı zamanda aracı yeniden kasko yaptırmak isterseniz pert kasko adı verilen ve diğer kasko hizmetlerinin bazı konularından muaf farklı bir kasko yaptırmış olacaksınız.

Ege Pert , pert araç alacak ve satacak olanların hepsinin haklarının korunacağı ve hem alıcıyı hem de satıcıyı memnun eden hizmetler bütünü sunmaktadır. Pert araç satışını ihaledeki araçlar kısmından üyelik ile takip edebilir, fiyat teklifi verebilir ve planladığınız araca uygun fiyata sahip olabilirsiniz.

Tramer Pert Kaydı Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Tramer Pert Kaydı Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır? Ülkemizde sağlıklı trafik akışı için farklı pek çok tedbir alınmakta ve denetimler arttırılmaktadır. Trafiğe çıkan araç sayısının her geçen gün artması, sürücülerin dikkatsizliğiyle birleştiğinde kaza sayısını ve dolayısıyla hasar gören araba sayısını da artırıyor. Özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde meydana gelen kazalar yüzünden birçok olumsuz durum ortaya çıkabiliyor. Yaşanan büyük ya da küçük kazalar neticesinde araçlarda oluşan hasarların kayıtları ve bu hasarlara ilişkin tüm detaylar Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sistemindeki dosyalarda kayıt altına alınıyor. Her ne kadar araç çok usta bir şekilde tamir edilip daha önce hiçbir şey olmamış gibi gösterilse de bir aracın daha önce hangi parçalarının değiştiği, bu parça değişim ücretlerinin ne olduğu, hangi bölgelerin maddi hasar gördüğü gibi detaylar Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden yapılan sorgulamalar sayesinde tespit edilebiliyor.

Büyük bir kaza geçirip perte çıkan bir araç normal şartlar altında satılmaz ama bazı kişiler bu araçları onarıp süsleyerek perte çıkmamış gibi satmaya çalışabiliyorlar. Böyle bir durumla karşılaşmamak için ikinci el bir araba satın almadan önce arabayı bir ekspere göstermenizde ve Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin web sitesi, SMS servisi ya da e-devlet sistemi üzerinden aracın hasar kayıtlarını sorgulamanızda fayda var.

Tramer İtiraz Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Araba Hasar Kaydı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Bir aracın hasar kaydını sorgulamak için TRAMER&#;in bağlı olduğu Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin online sorgulama servislerini ya da SMS hizmetlerini kullanabileceğiniz gibi e-devlet sisteminden de kasko ya da trafik poliçesi sorgulama işlemiyle beraber hasar kayıtlarına ulaşabilirsiniz.

1. SMS ile hasar kaydı sorgulama

SMS yöntemiyle bir arabanın hasar kayıtlarını öğrenerek durumu hakkında bilgi almak istiyorsanız Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin kısa mesaj hizmetini kullanabilirsiniz. &#;e göndereceğiniz her bir kısa mesaj 46 Türk Lirası ile ücretlendirilir. Türkiye’de hizmet veren bütün operatörlerden bu servise mesaj gönderebilir ve sorgulamalarınızın sonucuna ulaşabilirsiniz. Operatörler arasında bir ücret farkı yoktur.

  • Arabanın daha önce karıştığı kazaları, bu kazaların nasıl oluştuğunu, hangi tarihte meydana geldiğini, kaza neticesinde kaç paralık bir masraf çıktığını öğrenmek isterseniz aracın plakasını bitişik olarak yazıp mesajı &#;e SMS olarak gönderin.
  • Hakkında eksper raporu tutulan kazalara ilişkin değişen parçaları öğrenmek isterseniz PARCA yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra arabanın plakasını birleşik şekilde yazıp kazanın tarihini girerek mesajı &#;e gönderin. Kazanın tarihini bir önce anlatmış olduğumuz yöntem ile öğrenmeniz mümkündür.
  • Eğer aracın hasar kaydını şasi numarasıyla sorgulamak isterseniz HASAR S yazın ve bir boşluk bıraktıktan sonra arabanın şasi numarasını girerek mesajı &#;e yollayın.
  • Şasi numarasıyla kaza sonrasında değişen parça bilgilerini öğrenmek için PARCA S yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra arabanın şasi numarasını yazın ve yeniden bir boşluk bırakıp kaza tarihini yazdıktan sonra mesajı &#;e SMS formatında yollayın.
  • Kaza tespit tutanağını ve hakkında sorgulama yapmak istediğiniz arabanın sürücüsünün kazadaki kusur payını öğrenmek için KTT yazıp bir boşluk bırakarak arabanın plaka numarasını bitişik olarak yazın ve mesajı &#;e yollayın.
  • Aynı sorgulamayı T.C. kimlik numarası kullanarak yapmak için KTT yazın ve bir boşluk bırakın, ardından T.C. kimlik numarasını girerek mesajı ’e gönderin.
  • İhbar numarasıyla kaza tespit tutanağı ve kusur oranı sorgulamak için KTT yazıp bir boşluk bırakarak ihbar numarasını girin ve mesajı &#;e gönderin.

2. SBM’nin sitesinden hasar kaydı sorgulama

  • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin resmi sitesini kullanarak TRAMER kaydı öğrenmek için ilk olarak bu bölümün en alt kısmında yer alan linke tıklayarak sorgulama sayfasını açın.

funduszeue.info

  • Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan kaza tespit tutanağı sorgulama sayfasından ücretsiz TRAMER sorgulamanızı gerçekleştirebilmek için ilgili boşluklara arabanın plaka kodunu ve sigortalı kişinin T.C. kimlik numarasını girin.
  • Eğer dilerseniz ikinci seçeneğe basarak plaka kodu ve sigortalının vergi kimlik numarasını ya da üçüncü seçeneğe basarak plaka kodu ve sürücünün T.C. kimlik numarasını yazarak da sorgulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Üç seçenekten birine ait istenen bilgileri doğru bir şekilde ilgili boşluklara yazdıktan sonra “ben robot değilim” ifadesine tıklayarak güvenlik aşamasını geçmeniz gerekir.
  • Güvenlik aşamasını da tamamladıktan sonra “ara” butonuna tıklayarak sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz.

SBM’nin sitesinden aracın hasar kaydını öğrenmek için TIKLAYINIZ!

3. E-devlet pert kaydı sorgulama

E-devlet sistemi kişisel bilgilerle çalışan bir uygulama olduğu için eğer ikinci el bir araba hakkında sorgulama gerçekleştirecekseniz araç sahibinin bilgilerini biliyor olmanız ya da o kişinin sizin yanınızda sorgulama yapması gerekir.

  • E-devlet sistemi üzerinden bir aracın hasar kaydı bilgilerini sorgulamak için ilk olarak yazımızın en alt kısmında vermiş olduğumuz linke tıklayın.
  • Bu bağlantıya tıklamanızla birlikte trafik poliçe ve hasar bilgilerini sorgulayabileceğiniz sayfa açılacaktır.

funduszeue.info

  • Eğer sisteme giriş yapmadıysanız yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda görmüş olduğunuz “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna tıklayarak giriş sayfasına geçin.

funduszeue.info

  • Giriş bölümünde TC kimlik numaranızı ve e devlet şifrenizi uygun boşluklara doğru bir şekilde girerek “sisteme giriş yap” butonuna tıklayın.
  • Eğer henüz bir e-devlet şifresi almadıysanız size en yakın PTT şubesine giderek kimliğinizi göstermek şartıyla şifrenizin bulunduğu zarfı alabilirsiniz.
  • Şifrenizi unuttuysanız “sisteme giriş yap” butonunun hemen üstünde yer alan “şifremi unuttum” seçeneğine tıklamanız gerekir. Eğer sisteme daha önce bir cep telefonu numarası kaydettiyseniz kişisel bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra telefonunuza kısa mesaj olarak gönderilen güvenlik kodunu girip yeni bir şifre belirlemeniz mümkün olacaktır. Daha önce telefon numaranızı sisteme tanımlamadıysanız yeniden PTT merkezine giderek şifre almanız gerekebilir.
  • E-devlet şifresine alternatif olarak mobil imza, internet bankacılığı, elektronik imza ya da T.C. kimlik kartı seçeneklerinden birini kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Bilgilerinizi girdikten sonra “sisteme giriş yap” butonuna tıklayın.
  • Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada arabanızın plaka kodunu sayılar ve harfler arasında boşluk bırakmadan yazmanız gerekir.
  • Bu sayfada yalnızca sizin adınıza kayıtlı araçlar hakkında sorgulama yapabilirsiniz. Eğer kullandığınız araç eşinizin, annenizin, babanızın ya da başkasının üstüne kayıtlıysa onun e-devlet uygulamasına girerek sorgulama yapabilirsiniz.
  • Plakayı doğru bir şekilde yazdıktan sonra &#;sorgula&#; butonuna tıklayın.
  • Bu işlemin ardından sorgulamanızın sonucu karşınıza çıkacaktır ve sistemdeki alt başlıkları kullanarak sorgulamanızın detaylarına gitmeniz mümkün olacaktır.

E-devlet sistemi üzerinden aracın hasar kayıtlarını sorgulamak için TIKLAYINIZ!

Tramer Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?