orkide çiçeğinin çoğaltılması / Orkide Bakımı: Çoğaltma, Budama ve Saksı Değişimi - Nefis Yemek Tarifleri

Orkide Çiçeğinin Çoğaltılması

orkide çiçeğinin çoğaltılması

Orkide Nasıl &#;oğaltılır? Evde Bakılan Orkide &#;i&#;eği Nasıl &#;oğaltılır?

Orkide orkidegiller familyasına mensup olan çiçeklerden bir tanesidir. Orkide çok kolay çoğaltılmaktadır. Kokusu da oldukça güzel olan bir çiçektir.

Orkide Nasıl Çoğaltılır?

 Evde orkide çoğaltmak için uygulamanız gereken ipuçları vardır. Orkide çoğaltmak için toplam 3 tane yöntem bulunmaktadır. Orkide çoğaltmak için çelik yöntemini kullanabilirsiniz. Çelikle orkide çoğaltma yöntemi sürekli olarak tercih edilmektedir İlk olarak orkideden bir çelik gövdesi koparmanız gerekiyor.

 Gövde koparamıyorsanız kök ya da yaprak parçası da kopartabilirsiniz. Sağlam olan kök ve yaprakları koparmaya dikkat edin. Çiçeksizler belirli bir süre dökülünce sapını en alttan yukarı doğru olacak şekilde 1 ya da 2 santimetre steril bir bıçakla kesin.

 Daha sonra kestiğiniz yere de dilerseniz tarçın dilerseniz de bahçe sülfür tozu sürebilirsiniz. Bu şekilde buranın çürümesini önlersiniz. Daha sonra orkideyi tam olarak gölge bir alana alın. Az güneş alan yerlere de yine koyabilirsiniz. Bu şekilde toprağa ektikten sonra iki günde bir sulayın.

 Belirli bir süre geçtikten sonra kök filiz vermeye başlayacaktır. Çiçek saplarında fide oluşunca tekrardan eski yerine alın. Fide iyice büyüdüğü zaman alttan üstten bir miktar keserek ayrı bir saksıya ekebilirsiniz.

Evde Bakılan Orkide Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

 Evde ayırma yöntemi ile orkidenizi çoğaltabilirsiniz. Orkide kökünden yavru verir. Bu şekilde yavru yeterince köklenirse çoğaltılabilir. Yavru verdiği kökü başka bir saksıya alın. Köklere zarar vermediğinize emin olmanız gerekiyor. Eğer kökler dik durmuyorsa bir çubuk yardımı ile köklerin dik durmasını da sağlayabilirsiniz. Daha sonra iki üç günde bir sulayarak köklerin filizlenmesini bekleyebilirsiniz. Bu esnada gölge bir ortamda bu yeni kökü saksıda tutarak çoğaltma işlemini başarılı tamamlayabilirsiniz. 

Bitki Bakımı" width="" height="" src="about:blank" data-lazy-src="funduszeue.info?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen data-rocket-lazyload="fitvidscompatible" data-lazy-src>

Orkide bakımında ısı çok önemlidir. Uzun ömürlerini sürdürebilmeleri için gece-gündüz arasında 6 ile 8 derecelik bir ısı farkına ihtiyaçları vardır. Gündüz 20 ile 25, gece 16 ile 17 derece en ideal aralıktır.

ORKİDE DOĞRUDAN IŞIK ALMAMALI

Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları severler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır.

En ideal nokta sabah ve akşam güneşini alan pencere kenarlarıdır. Pencerede bulunan ince tüller, yoğun gün ışığını filtre ederek bitkinin üzerine yollar, bu da en uygunudur.

Kış aylarında ise yapay ışık kullanabilirsiniz. Floresan ışık, gün ışığına yakın olduğu için bu tür bir ışık kullanılabilir. Günde en az saat civarı gün ışığı almalı ki çiçek yapımı hızlı ve kaliteli olsun.

Evde orkide bakımı

ORKİDENİN YAPRAKLARINA DİKKAT

Bitkinin yaprakları, ışık alımının yeterli olup olmadığının en iyi göstergesidir. Bitkinizin yaprakları koyu yeşil ve yumuşaksa, bu bitkinin az ışık aldığını; sarımtırak yeşil ve hatta kızarmaya dönük ise ışığın fazla olduğunu belirtir. Eğer yapraklar canlı ve açık tonlarda bir yeşilse; bu doğru ve yeterli ışık aldığını gösterir.

Işık yan taraflardan değil tepeden yansımalıdır.

ORKİDENİN SULANMASI İLE İLGİLİ PÜF NOKTALAR

Sulama önemli. Musluk suyu, klor ve kireç ihtiva ettiğinden uygun değildir. Oda sıcaklığında olan doğal kaynak suyu, hazır su ya da yağmur suyu kullanabilirsiniz.

Saf sular da yeterli oranda mineral olmadığı için uygun değildir. Bitkinin toprağı her zaman hafif nemli olmalıdır. Sulama yaparken çiçekleri ıslatmayın. Saksı altlığında su birikmesine izin vermeyin. Orkideler genellikle ağaçların üst bölümlerinde yahut orman altı çürüntülerinde yetiştikleri için çok iyi drenaj isterler.

Sulama işlemini sabah saatlerinde yapın. Akşam yaparsanız kurumaz ve çürüme riski oluşur.

YÜKSEK NEM İSTERLER

Yüksek nem ister. Bir püskürtücüyle yapraklara her sabah ılık su püskürtmeli ama çiçeklerin ıslanmamasına itina edilmelidir. En iyi metot çakıllı tepsi kullanmak olacaktır. Bu yöntemle drenaj problemi de azalacak ve bitkiniz sıcak tutulacaktır.

Sıhhatli ve uzun ömürlü olması, beslenme şekliyle doğrudan ilgilidir. Evde orkide bakımı için özel olarak hazırlanmış sıvı gübre ile bitkinizi yazın 2, kışın ise 4 haftada bir beslemelisiniz. Ancak gübrelemede dozajı fazla kaçırmanız bitkinize yarardan ziyade zarar verir.

Normal toprak kullanmayın. Bulabilirseniz, orkideler için hazırlanan özel torfları kullanın.

ORKİDEM NEDEN ARTIK ÇİÇEK AÇMIYOR?

Soru: Merhaba. Çok sevdiğim orkidelerim bundan bir yıl öncesine kadar harika açıyordu. Ancak son bir yıldır hiç çiçek açmıyor. Onları püskürtme yöntemiyle suluyorum, aydınlık bir ortamda tutuyorum. Tomurcuk veriyor ancak bu tomurcuklar hiç açmadan dökülüyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Cevap: Orkideleri sulamak için bir kaba su doldurup o kabın içinde yaklaşık 40 dakika bekletin. Köklerini kurutmamanız gerekir. Ayrıca çiçek saplarını çıkış noktasından birkaç santimetreden kesin, böylelikle yeni çiçek sapı çıkarmasına izin verin. Ortam neminin az olması çiçek tomurcuklarının kurumasına neden olur. Ortam sıcaklığını 23 ̊C’de tutun. Sıcaklığın 15 ̊C’den aşağı düşmemeli.

Orkidenin çiçek açmasını desteklemek için kuru mayalı bitki besini tarifimizi deneyebilirsiniz: Mucize etki! Kuru maya ile bitki besini yapımı ve kuru mayanın bitkilere faydaları (Yöntemi öğrenmek için tıklayın.)

ORKİDE SAKSISI VE TOPRAĞI NASIL OLMALI?

Orkide yetiştiriyorum. Toprak değişiminde nasıl toprak ve saksı kullanmalıyım? Şeffaf olması şart mı? Orkide bakımıyla ilgili beni bilgilendirir misiniz?

ORKİDEDE ÇIKAN YEŞİL DALLAR

Cevap: Saksı şeffaf olmalı; köklerin ışık alması gerekir. Saksı toprağı olarak olgunlaşmış çam kabuğu ve yosun kullanmalısınız. Kışın güneş görebilir, ancak yazın görmemelidir. Limonluk gibi nemli ve sıcak yerleri sever. Potasyum içeriği yüksek, organik gübreler kullanabilirsiniz.

Soru: Orkidemin gövdesinden yeni yeşil dallar çıkmaya başladı ve biraz büyüdüler. Bunları kopartıp suyun içine koysam köklenmelerini sağlayabilir miyim? Burçin Parçalar / Bursa Cevap: Orkidenin dallarında oluşan yeşil bölümler, orkidenin yavrularıdır. Bulundukları yerde kendiliğinden köklerini oluşturmaya başlayacaktır. Koparıp suya koymanıza gerek yoktur. Köklendikten sonra ayrı bir saksıya dikebilirsiniz.

Simbidyum orkide bakımı nasıl yapılır? (Cymbidium) Ne zaman çiçek açar?

Simbidyum orkide bakımı nasıl yapılır? (Cymbidium) Ne zaman çiçek açar?

Keiki nedir? Orkide keiki oluşumu ve ayırma yöntemi

Keiki nedir? Orkide keiki oluşumu ve ayırma yöntemi

Dendrobium orkide bakımı ve sulaması nasıl olmalı?

Dendrobium orkide bakımı ve sulaması nasıl olmalı?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası