koltuk altında ağrı ve şişlik için hangi doktora gidilmeli / Şikayete göre başvurulması gereken bölümler.

Koltuk Altında Ağrı Ve Şişlik Için Hangi Doktora Gidilmeli

koltuk altında ağrı ve şişlik için hangi doktora gidilmeli

Koltuk Altı Lenf Bezlerinde Ağrılı Şişliğin 9 Nedeni Ve Tedavisi

Koltuk altı lenf bezi şişmesi, çeşitli hastalıklar, enfeksiyon veya tahriş sonucunda meydana gelir.  Koltuk altı lenf bezlerinde oluşan şişliklerin altında birçok neden yatmaktadır. Koltuk altında oluşan şişlikler her zaman ciddi bir hastalığın habercisi olmayabilir. Bazen çeşitli rahatsızlıkların belirtisi olurken bazen de ciddi bir durum olmaksızın koltuk altı lenf bezlerinde şişkinlik görülebilir.

Koltuk Altı Lenf Bezlerinde Şişlik Neden Olur?

Lenf bezleri, vücudumuzda mazı maddelerin alışverişinden ve artıkları toplayıp uzaklaşmasından sorumludur. Meme bölgesindeki lenf dolaşımının çoğu, koltuk altındaki lenf bezlerine akmaktadır. Koltuk altı lenf bezleri tanecikli bir yapıya sahip olup, kol içinden başlayarak göğüsün çevresine kadar devam etmektedir.  Koltuk altında görülen şişlikler birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkarlar. Şayet koltuk altında bulunan lenf bezleri sertleşmesi ve küçük yaraların çıkması enfeksiyon veya iltihaplanma belirtisidir. Enfeksiyon veya iltihap kapmasına neden olan faktörler ise epilasyon, ağda sonucunda veya deodorant gibi ürünlerin cilde temas etmesi sonucu ortaya çıkar. Bu durum lenf bezlerinin 1 cm’ den fazla şişmesine neden oluyor ve göğüse kadar uzanıyor ise bazı hastalıkları işaret edebilir. Bu durumda bir an önce doktora görünmelidir. Bazen de adet dönemindeki hormon dengesizliklerinden dolayı koltuk altında ve memede şişlik görülebilmektedir.

Koltuk Altı Şişmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Koltuk altı lenf bezlerinin şişmesinin tedavisi için Genel Cerrahi bölümünden randevu almalıdır.

Koltuk Altı Lenf Bezi Şişliklerinin Başlıca Nedenleri

Koltuk altındaki lenf bezlerinin şişmesi sonucu ağrı görülebilir. Bazı durumlarda ise ter bezlerinde oluşan enfeksiyon iltihaplanma ve ağrıya neden olabilir. 

Koltuk altı lenf bezlerinin şişmesinin bir diğer nedeni, tıraş, ağda veya epilasyon işlemleri uygulamak, hijyene dikkat etmemek ve aşırı terleme sonucunda, lenf bezlerinde şişlik görülmektedir.

Kol sinirlerinin hasar alması veya ani hareket sonucu kas kasılmalarında koltuk altında ağrılar veya şişkinlikler görülebilmektedir.

Koltuk altındaki lenf bezlerinin şişmesine neden olan bazı durumlar ise el veya kollarda oluşan enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar, koltuk altındaki lenf bezlerinin şişmesine neden olurlar.

Koltuk altındaki lenf bezlerinde şişkinlik oluşmasına bazı bakteriyel hastalıklar neden olur. Bu hastalıklar; iltihaplanma, çeşitli enfeksiyonlar, cinsel yolla bulaşan hastalıklar kedi tırnağı hastalığı, lenfanjit, lenfadenit, zona, AİDS, suçiçeği ve deri enfeksiyonları neden olmaktadır.

Bazı aşılar reaksiyon gösterebilir ve koltuk altı lenf bezlerinin şişmesine neden olabilir. Bu aşılar; tifo aşısı, kabakulak aşısı ve kızamık aşısı gibi aşılardır. Aynı zamanda kabakulak, kızamık ve tifo hastalıklarında da koltuk altındaki lenf bezlerinde şişkinlik görülebilmektedir.

Vücut tüylerini almak için kullanılan tıraş, epilasyon ve ağda bazı durumlarda enfeksiyona neden olabilir bu da koltuk altındaki lenf bezlerinin şişmesine yol açabilir. Aynı zamanda kullanılan bazı ilaçların yan etkisi olarak da koltuk altı lenf bezlerinde şişkinlik görülmektedir.

Alerjik etkenlerden dolayı koltuk altında şişkinlikler meydana gelebilir. Bu durum deodorant ve koltuk altı spreylerinin ciltle temas etmesi sonucu oluşur, bunun sonucunda lenf bezleri şişebilir.

Koltuk altı lenf bezlerinin şişmesi bazı viral hastalıkların habercisi olabilir. Bunlar; enfeksiyöz mononükleoz, hodkin lenfoma, non hodkin lenfoma, lösemi, meme, akciğer, cilt ve lenfoma kanseri koltuk altının şişmesine neden olabilir. Şayet şişkinler büyük ve ağrılı ise bir an önce doktora başvurmalıdır.

Koltuk Altı Lenf Bezi Şişmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Koltuk altı lenf bezleri şişkinliğinin tedavisi için doktor öncelikle bazı tetkikler yapar sonrasında şişkinliğin altında yatan nedeni anlamaya çalışacaktır. Lenf bezlerinin şişmesinde, vücutta meydana gelen belirtilere göre uygun tedavi yöntemi uygulayacaktır. Bakteri ve enfeksiyon teşhisi koyulduğunda, antibiyotik ilaçlarla antibiyotik tedavisi uygulanır. Ancak altında yatan neden ciddi hastalıkların habercisi ise, tedavi için erken teşhis çok önemlidir. Özellikle de kanser hastalıklarında erken tanı büyük önem teşkil etmektedir. Bu nedenle koltuk altı lenf bezlerinde şişkinlik baş gösterdiğinde kesinlikle ihmal etmemeli, doktora gidip nedenini öğrenmelidir.

Kanser hastalıklarının ilk evresinde koltuk altındaki bezeler mercimek büyüklüğünde olup iltihaplıdır. İlerleyen zamanlarda iltihap, apseye dönüşebilir. Bu durum da apse daha geniş bir alana yayılır ve koyu renkli yaralar ağrılı bir süreç oluşturur. Koltuk altındaki lenf bezlerinde oluşan şişkinlikler kesinlikle hafife alınmamalı, en kısa zamanda genel cerrahi bölümünden randevu almalıdır.

HANGİ DOKTORA GİTMELİ?

Bu listede bazı şikayetler için hangi branşlara başvurulacağını gösteren gayriresmi tavsiyeler sunulmuştur.

*Şikayetler daha çok GENEL CERRAHİ uzmanlık alanıyla ilişkili olabileceği düşünülen konularla sınırlandırılmıştır.
*Yönlendirmeler hastanelere veya hekimlerin uzmanlık eğitimlerindeki farklılıklara göre değişiklikler gösterebilir.

MEME HASTALIKLARI -- GENEL CERRAHİ

MEMEDE ESTETİK SORUNLAR -- PLASTİK CERRAHİ

KOLTUK ALTI BEZELERİ -- GENEL CERRAHİ gerekirse ONKOLOJİ

GUATR -- Önce ENDOKRİNOLOJİ veya DAHİLİYE,

ameliyat gerekiyorsa GENEL CERRAHİ

BOYUNDA ŞİŞLİK -- Boyunda guatr dışındaki şişlikler, sertlikler, bezeler, boğaz ağrıları KULAK BURUN BOĞAZ

MİDEDE YANMA, EKŞİME, ŞİŞKİNLİK -- Öncelikle GASTROENTERELOJİ veya DAHİLİYE,

reflü, mide fıtığı varsa GENEL CERRAHİ

KARIN AĞRISI (ÜST KISIMDA) -- Son birkaç gün içinde ortaya çıkmışsa GENEL CERRAHİ,

uzun süredir mevcut ve sık sık tekrarlıyorsa DAHİLİYE veya GASTROENTEROLOJİ,

safra kesesinde taş, iltihap saptanması halinde GENEL CERRAHİ

KARIN AĞRISI (ALT KISIMDA) -- İshal varsa ENFEKSİYON HASTALIKLARI veya DAHİLİYE,

idrar yollarıyla ilgili şikayetler varsa ÜROLOJİ,

vajinal akıntı varsa KADIN HASTALIKLARI,

diğer durumlarda GENEL CERRAHİ.

SARILIK -- Öncelikle GASTROENTEROLOJİ,

safra yolu tıkanmasına bağlı olduğu ortaya konmuşsa GENEL CERRAHİ

OBEZİTE -- Öncelikle ENDOKRİNOLOJİ,

vücut kitle indeksi 35'in üzerindeyse GENEL CERRAHİ

GÖBEKTE, KARIN DUVARINDA, ESKİ AMELİYAT YERİNDE ŞİŞLİK -- GENEL CERRAHİ

KASIKTA ŞİŞLİK AĞRI -- GENEL CERRAHİ, şişlik olmadan ağrı FİZİK TEDAVİ

KUYRUK SOKUMUNDA AKINTI (KIL DÖNMESİ) -- GENEL CERRAHİ

MAKAT - ANÜS RAHATSIZLIKLARI -- GENEL CERRAHİ

TIRNAK SORUNLARI -- ORTOPEDİ

CİLT ALTI BEZELER -- Gövdede ise GENEL CERRAHİ,

başta, boyunda KBB, yüzde PLASTİK CERRAHİ,

kol ve bacaklarda ORTOPEDİ

16 YAŞIN ALTINDAKİ HASTALAR -- ÇOCUK SAĞLIĞI ve HASTALIKLARI,

karında ameliyatlık durumlar için ÇOCUK CERRAHİSİ

Kol ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Kolunuz ağrıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Kol ağrısı genellikle omuzlarınızdan parmaklarınıza kadar bir yerde veya her iki kolda meydana gelen ağrı, rahatsızlık veya sertlik olarak tanımlanır. Çoğu zaman, bir yaralanma veya aşırı kullanımdan kaynaklanır. Ancak kolunuzun incinmesine neden olabilecek birçok başka sağlık durumu vardır. Peki kol ağrısı için hangi bölüme gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde

seafoodplus.info

Yayınlanma: - 18 Haziran Güncellenme:

Kol ağrısı için hangi bölüme/doktora gidilir?

Kol ağrısı sıklıkla; cildin, kol kaslarının, kemiklerin veya eklemlerin iltihaplanması, tahrişi veya hasar görmesinden dolayı olabilir. Ayrıca daktilo ya da klavye kullanımı, yazmak, aletlerle çalışmak, spor yapmak, ağır nesneleri kaldırmak veya egzersiz yapmak da kol ağrısına neden olabilir. Şimdi, zayıflık, kolu düzleştirme zorluğu, kolda karıncalanma ve uyuşma, sinir hasarı gibi belirtileri olan kol ağrısı hakkında bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik… Kol ağrısı nedir? Kol ağrısı için hangi bölüme gidilir? İşte cevapları…

KOL AĞRISI HAKKINDA

Kol ağrısı, kolun herhangi bir yerinde yaşanan rahatsızlık veya ağrı olarak tanımlanır ve bilek, dirsek ve omuzdaki ağrıyı içerebilir. Kol ağrısı, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. En sık karşılaşılan nedenler yaralanma veya aşırı kullanımdır. Sebebe bağlı olarak, ağrı aniden başlayıp gidebilir veya yavaş yavaş artabilir.

KOL AĞRISI İLE ORTAYA ÇIKAN BELİRTİLER

Kol ağrısına eşlik edebilecek semptomlar nedene bağlı olarak gelişir. Bunlar şunları içerebilir:

– Kolda kızarıklık
– Sertlik
– Şişme
– Kolun altında şişmiş lenf bezleri
– Karıncalanma
– Uyuşukluk
– Zayıflık
– Hassasiyet
– Hareket kısıtlığı

KOL AĞRISININ NEDENLERİ

– Anjin
– Brakiyal pleksus hasarı
– Kol kırılması
– Bilek kırılması/ el kırılması
– Bursit
– Karpal tünel sendromu
– Boyunda servikal disk fıtığı
– Çıkık dirsek
– Meralgia parestetika
– Hiyatus hernisi
– Sinir sıkışması
– Romatizmal eklem iltihabı
– Rotator-manşet yaralanması
– Burkulma ve zorlanma
– Tendon iltihabı
– Tenisçi dirseği
– Torasik çıkış sendromu
– Ezilmiş veya sıkışmış sinir
– Tekrarlanan zorlanma sakatlığı (RSI)
– De Quervain tenosinoviti

Baş ağrısını geçiren teknikİlginizi ÇekebilirBaş ağrısını geçiren teknik

KOL AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Çoğu durumda, kol ağrısı aslında boyundaki veya üst omurgadaki bir problemden kaynaklanır. Kol ağrısı, özellikle sol kolunuza yayılan ağrı varsa, kalp krizinin bir işareti olabilir. Kol ağrısı için hastanelerin Ortopedi, Fizik Tedavi ya da nöroloji polikiniklerine başvurmak gereklidir.

AğrıdoktorEgzersizSağlık

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir