36 haftalık gebelik bebek kilosu ve boyu / 36 Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik | MUSTELA

36 Haftalık Gebelik Bebek Kilosu Ve Boyu

36 haftalık gebelik bebek kilosu ve boyu

36 haftalık gebelik başlıklı yazımızda, 36 haftalık hamilelik döneminde vücudunuzda yaşanacak değişimleri ve sizi bekleyen gelişmeleri açıklıyoruz.

Hamileliğin Otuz Altıncı Haftası / &#;Bir Makas Alayım Mı?&#;

36 haftalık gebelik dönemine giriş yapmanızla birlikte, mutlu finale sadece dört haftanız kaldı (eğer sezaryen olacaksanız iki hafta kadar zamanınız var demektir). Bebek ise dünyaya gelmeye hemen hemen hazır ve her an doğum kanalına girebilir. Bu haftada yağ birikimi diz ve dirseklerde hızlanıyor. Boyun ve bilekler de bu gelişimin hızlı olduğu bölgeler. Bebeğinizin diş etleri de olgunlaşmasını tamamladı ve sertleşti. Yanaklarında da yağlar birikti ve sıkılacak hal aldı! Hamileliğinizin başında ultrasonda gördüğünüz o ufacık canlı artık tam anlamıyla yaklaşık gram ağırlığında bir insan yavrusu.

36 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişiklikler

36 haftalık gebelikte annedeki değişiklikler aşağıdaki gibidir:

Bebeğinizin Duruşu Artık Net!

36 haftalık hamilelik döneminde bebeğiniz genelde son duruş pozisyonunu almıştır ve genellikle çok nadir olarak döner. Bu aralar doktorunuz sizi her hafta görmek, sizin ve bebeğinizin durumunu değerlendirmek isteyebilir. Kilo artışınız (hem bebeğin hem de sizin) çok hızlı olabilir. Doktorunuz vajinadan kültür alarak grup B Streptokok enfeksiyonu taşıyıp taşımadığınızı incelemek isteyebilir. Karnınızın üst kısmında bir boşluk ve rahatlama hissedebilirsiniz. Bu bebeğinizin doğum kanalına doğru indiğinin belirtisidir. Midenizdeki baskı ortadan kalkacağı için iştahınız yeniden açılabilir. Benzer şekilde akciğerlerinizdeki baskı da rahatlayacağından soluk alıp vermeniz kolaylaşır. İdrara çıkma sıklığınız, tıpkı hamileliğinizin ilk başlarındaki gibi, iyice artacaktır.
Bebeğinizin hareketleri dışarıdan rahatlıkla izlenebilir. Zaman zaman karnınızın bir bölgesinde aniden bir yükselti fark edebilirsiniz. Bebeğinizin özellikle göğüs kafesinizin altındaki hareketleri canınızı yakabilir.
Rahimdeki normal ve düzensiz kasılmalar artık sizi rahatsız edebilecek boyutlara ulaşmış olabilir. Bunları gerçek doğum sancılarından ayırt edebilmelisiniz. Gerçek doğum sancılarıyalancı sancılardan nasıl ayırt edebileceğinizi doktorunuz size anlatacaktır.

36 Haftalık Gebelik Döneminde Nasıl Beslenmek Gerekir?

Hamilelikte beslenme de merak konularından tabi. Bu dönemde mide yanması ve hazımsızlık sorunu yaşayabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler, C vitamini açısından zengin olacaktır. Yanı sıra A vitamini içeren gıdalar da önemli. Ancak ve ancak en önemlisi bol su tüketimi. Bu alışkanlık, hamileliğin geri kalan şu bir kaç haftasında sizi daha da rahatlatacaktır.

36 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

36 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • 36 haftalık gebelik dönemi itibarıyla bebeğiniz yaklaşık olarak gram ağırlığa, 34 cm popo-baş uzunluğuna ve toplamda 47 cm uzunluğa ulaşır.
  • Bebeğinizin yağ depolaması süreci 36 haftalık hamilelik döneminde de devam eder. Sizden aldığı kalsiyum, kafatasının sertleşmesini sağlamış olsa da doğum kanalından geçerken hafifçe deforme olabilecek ölçüde yumuşaktır.
  • 36 haftalık gebelik dönemi ile birlikte bebeğinizin yüzünün tüm karakteristik özellikleri oluşmuş durumdadır. Tüm organ sistemleri gelişim ve olgunlaşmasını tamamlamıştır. Gelişmiş bir çift böbreği vardır. Karaciğeri artık maddeleri işlemeye başlamıştır. Ancak hâlâ tam anlamıyla olgunlaşan tek organ, akciğerlerdir. Bebeğinizin anne karnında kaldığı süre, onun kendi kendine nefes alma şansını katlayacaktır.
  • Bebekler genelde 36 haftalık gebelik dönemi ile birlikte yavaş yavaş doğum kanalına girer; baş sivrileşir ve deforme olur. Baştaki bu şekil değişikliği doğum sırasında daha da artar ama doğumdan gün sonra normale döner. Dolayısıyla bebeğiniz yamuk veya şekilsiz bir kafa ile doğarsa şaşırmayın.
  • 36 haftalık hamilelik döneminde; anne, bebek ve plasenta gittikçe büyümekte ve amniyotik sıvı miktarı yükselmektedir. Tüm bu faktörler cenin ağırlığını ölçmeyi zorlaştırır. Bebeğinizin gerçek kilosunu, amniyotik sıvının ve plasentanın ağırlığını kestirmek zordur. Bu yüzden çoğu doktor, 36 haftalık gebelik döneminde bebek ağırlığı konusunda gram yanılma payı ile tahmin yürütmektedir.
  • Bebeğin kilosu kestirilebilse de doktorunuz, bebeğin sizin için fazla büyük olup olmadığını ya da sezaryene ihtiyacınız olup olmadığını söyleyemez. Genellikle anne adayı için önemli olan, bebeğin pelvisinize sığıp sığmayacağını ve doğum kanalından geçip geçmeyeceğini bilmektir. Bazı kadınlarda pelvisten geçebilecek ortalama bebek ölçüsü kg.&#;dır. Minyon kadınlarda bile bazen kg.&#;lık ya da daha ağır bebeklerin fazla zorluk çıkarmadan geçebildikleri de görülmüştür. 36 haftalık gebelik döneminden itibaren doktoru haftada bir görmeye başlamalısınız. Rahim en yüksek konuma gelmiştir. Doktorunuz, rahim ağzındaki incelme ve açılmayı kontrol edecektir.

Joker Mobil Uygulaması
Tüm Hamilelik ve Bebek Gelişimi Süreçlerinde Yanınızda

Aşı takvimi, uyku müzikleri, mutlu fotoğraflar ve bebeğimin ilkleri gibi Joker Aile Kulübü özelliklerini sizlere sunan; hamilelik ve bebek gelişimi dönemlerinde en büyük yardımcınız olacak Joker mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki butona basın.

Joker Uygulamasını İndirin

Hafta Hafta Hamilelik Kategorisinde Yer Alan Diğer Yazılar

Hafta Hafta Hamilelik: Birinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: İkinci Trimester Dönemi

Hafta Hafta Hamilelik: Üçüncü Trimester Dönemi

Unutmayın;

Her hamilelik ve her doğum eşsiz birer deneyimdir. Bununla birlikte her hamileliğin gidişatı birbirinden farklı olabilir. Bu nedenle, 36 haftalık hamilelik başlıklı bu makale de dahil olmak üzere hafta hafta hamilelik kategorisinde yer alan içeriklerin tamamı, uzmanlar tarafından hazırlanan ve genel bilgilendirme amacıyla sizlere sunulan içeriklerdir. Bu makalelerde yer alan bilgileri, doktorunuz teyit etmediği sürece uygulamamanız gerekir. Sizin eşsiz hamilelik deneyiminizde ihtiyacınız olan tanı ve tedavi yöntemlerine yalnızca alanında uzman olan doktorunuz karar verebilir.

Makalemizi Faydalı Buldunuz Mu?

Aşağıdaki yıldızlara tıklayarak oyunuzu verin.

Makalemiz okuyucumuzun oyuyla 5 üzerinden puan almıştır.

Beğenmenize Çok Sevindik!

Bizi sosyal medyada takip etmek ister misiniz?

Beklentilerinizi Karşılayamadığımız için Üzgünüz 🙁

Makalemizi geliştirmemize yardımcı olun!

Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.!


36 Haftalık Gebelikte Neler Olur?

Gebelikte hafta ile doğumunuza sayılı günler kala, doğum korkusu, yendioğan bebek bakımı ve doğum çantası hazırlığı gibi nedenlerle kafanızın meşgul olduğunu biliyoruz. Budizzz ailesi olarak, gebelikte haftada bebeğinizin gelişimi, boyu- kilosu ve sizi bekleyen her ayrıntıyı bir araya getirerek size yardımcı olmaya çalıştık. Hamileliğinizin haftası ile ilgili tüm merak ettiklerinizi yazımızda bulabilir ve kalan vaktinizi, miniğinizi karşılama hazırlıklarına ayırabilirsiniz.

36 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Gebelikte ay hesaplama, yaygın metotlara kıyasla biraz daha karışık olduğu için birçok ebeveyn açısından kafa karıştırıcı olabilmektedir. Bu sebeple, Hafta Hafta Gebelik rehberimizi takip etmenizi ve gebelikte hafta- ay hesabına kolaylıkla ulaşmanızı ve bebeğinizin anne karnındaki gelişimini yakından takip etmenizi öneririz.

  • 36 haftalık gebelik gün üzerinden hesaplanmaktadır. Bu sebeple, 8 ay 12 günlük hamile kabul edilirsiniz.
  • Hamileliğin haftası 9. ayın içinde olduğunuz anlamına gelir ve doğuma yaklaşık 4 haftanız kalmıştır.

Daha kolay bir takip için Gebelikte Hafta Ay Hesaplayıcı'mızı düzenli kullanabilirsiniz.

36 Haftalık Bebeğin Boyu ve Kilosu

36 Haftalık Bebek Gelişimi

Ortalama Boy

47 cm

Ortalama Kilo

kg

Tablodaki değerler, 36 haftalık bebeklerin boy ve kilo verilerinin ortalaması alınarak oluşturulmuş olup, bebekten bebeğe farklılık gösterebilmektedir ve bebeğinizin değerlerinin farklılığı sizi endişelendirmemelidir.

  • 36 haftalık bebeğin büyüklüğü ise bir bağ kara lahana ya da büyük bir yeşillik kadardır.
  • Organları ve vücut sistemleri gelişen bebeğiniz, anne karnındaki son günlerini yağ depolayarak ve dolayısıyla kilo alarak geçirmeye devam ediyor.
  • Bebeğinizin aldığı kiloların bir kısmı da kemiklerinin sertleşmesinden kaynaklanıyor.
  • Bebeğinizin değerleri ortalama boy ve kilonun altındaysa, düzenli doktor kontrollerinizi aksatmadığınız sürece endişelenmenize gerek yoktur; çünkü doktorunuz amniyon sıvısının yanı sıra bebeğinizin gelişim eğrisinin de takibini yapmaktadır.

36 Haftalık Bebeğin Ultrason Görüntüsü

36 haftalık bebek ultrason

Bebeğinizin ultrason görüntüsün, diğer annelerinkinden ve internette karşılaştığınız fotoğraflardan farklı olması gayet doğaldır; çünkü özellikle hamileliğin son dönemlerinde, bebeklerin anne karnındaki duruşu farklılık gösterebilmektedir.

  • 36 haftalık ultrason görüntünüzde bebeğinizi çok daha tombul ve yuvarlak yüzlü bir bebek olarak göreceksiniz.
  • Bebeğiniz şu an muhtemelen parmaklarını emiyor, ayaklarına uzanmaya çalışıyor ya da hıçkırıyordur; kısacası yenidoğan bir bebeğin hal ve hareketlerini yapıyordur.
  • Bu haftaki ultrason görüntünüzde, bebeğinizi baş aşağı dönmüş ve hatta yüzü ters dönük görmeniz mümkündür. Bebeğinizin yüzünün ters olması sizi endişelendirmemelidir; çünkü bu duruş sezaryen doğumu dâhi kolaylaştırmaktadır.
  • 36 haftalık bebeğiniz henüz baş aşağı dönmediyse ve doğum pozisyonu almadıysa bile, haftaya kadar vakti olduğunu ve bebeklerin %95’inin doğuma kadar pozisyonlarını ayarladığını belirtmek isteriz. Bebeğiniz şimdilik kendini en rahat hissettiği pozisyonda kalmaya devam ediyor olabilir.

36 Haftalık Gebelikte Bebek Gelişimi

  • Bebeğinizin akciğerleri dahil bütün organları ve vücut sistemleri çalışmaya hazır duruma geldi.
  • Plasentadan beslendiği için, henüz hiç ihtiyacı olmasa da sindirim sistemi de çalışmaya hazır ve kolostrumu içer içmez harekete geçecek ve gelişimi için gerekli olan küçük dokunuşlar da başlayacak.
  • Boşaltım sisteminde de mekonyum adı verilen ilk kaka oluşmaya başladı ve bebeğinizin doğumdan sonra yapması için bekliyor. Eğer mekonyum boşaltımı doğumdan önce yapılırsa belli komplikasyonlara sebep olabileceği için doktorunuz tarafından kontrol edilmektedir.
  • Eğer bu hafta amniyon sıvının gelirse ve koyu renkliyse, bebeğiniz mekonyumu anne karnındayken boşaltmış olabilir ve doktorunuz doğuma başlatma kararı alabilir.
  • Bebeğinizin akciğerlerindeki sürfaktan üretiminin de devam etmesine rağmen, akciğerleri yardımsız nefes alabilecek kadar gelişmiş durumda. Eğer bebeğiniz 36 haftalık doğarsa, yardımsız ya da çok az bir destek ile rahatlıkla nefes alabilir.
  • 36 haftalık bebeğinizin hareketlerindeki azalma sizi endişelendirebilir; ancak merak etmeyin, doğuma yaklaştıkça bebeğiniz deri altında ve organ çevresinde daha çok yağ depolamakta ve yaşadığı hacim artışı nedeniyle de anne karnındaki alanı giderek daralmaktadır. Artık yalnızca dönecek kadar yeri kaldı ve uyuyup uyanmaya, kilo alarak doğumuna kalan günleri saymaya devam ediyor.
  • Eğer bebeğiniz baş aşağı döndüyse, kafası da sivrileşmeye başlamış demektir. Doğum esnasında bebeğiniz rahim kanalından geçerken başı daha da sivrileşecektir; şimdiden söyleyelim ki bebeğinizi kucağınıza aldığınızda şaşırmayın. Bu değişimin sebebi bebeğinizin kafatasının henüz sertleşmemiş ve tam olarak kaynamamış olmasıdır ve bu esneklik bebeğinizin doğumunu kolaylaştırır. Doğumu izleyen birkaç gün içerisinde bebeğinizin kafa şekli normale dönecek ve kafatasının sertleşmesi ise yaşına kadar sürecektir.
  • Bebeğinizin anne karnındaki rutinleri de çoktan oturdu; artık belli bir düzen içinde uyuyup uyanmakta ya da hareket etmektedir. Ancak doğumla birlikte bebeğiniz anne karnında kendine eşlik eden beyaz gürültüden mahrum kalacağı için, tüm bu düzenin bozulması ve bebeğinizin dış dünyaya alışamayarak huysuzlanması, uyku sorunları yaşaması normaldir.
  • Yenidoğan bebeğinizin bu huzursuzluğu yaşamaması için beyaz gürültü sensörlü uyku oyuncağı edinebilir ve anne karnı ambiyansını, doğumdan sonra da hissetmesini ve huzur bulmasını sağlayabilirsiniz.

36 Haftalık Gebelikte Anne

Hamileliğinizin ilk dönemlerini sorunsuz geçirmiş olsanız da olmasanız da doğuma sayılı günlerin kaldığı bu dönemde kendinize daha fazla dikkat etmeniz ve doğum belirtilerinizi gözlemlemeniz gerekmektedir. Son haftalarda vücudunuzda olacak değişimleri bilmeniz ve takip etmeniz her zamankinden daha önemlidir.

Hamileliğin Haftasında Anne Vücudu

  • haftayla birlikte rahminiz maksimum yüksekliğine ulaşmıştır.
  • Size bir müjdemiz daha var! Bebeğinizin doğum pozisyonunu almaya başlamasıyla birlikte, karnınız da aşağı inecek ve midenizle göğüs kafesinizin rahatlamasını sağlayacaktır. Bu sayede, nefes darlığı, göğüs sıkışması gibi şikayetlerinizde ciddi bir azalma olacaktır.
  • Bebeğinizin doğum pozisyonu almaya başlaması ve karnınızın aşağıya inmesinin dezavantajı ise kesinlikle, idrar sayınızdaki artış olacaktır. Rahminiz tarafından daha fazla sıkıştırılan idrar torbası ve pelvik kaslar nedeniyle hem sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissedebilirsiniz hem de idrarınızı kaçırabilirsiniz.
  • Eğer bebeğinizin doğum pozisyonu almış olması, bacaklarınız ve kasıklarınızdaki baskıyı çok arttırırsa, fiziksel aktivitelerinizi kısıtlamayı ve ılık duşlar alarak, dinlenmeyi deneyebilirsiniz.
  • Hamilelikte cinsellik her ne kadar sürdürülebilir olsa da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. haftanızdaki cinsel birlikteliğinizde, hafif kahverengi bir akıntı yaşamanız normaldir. Ancak akıntınızın kan gibi gözükmesi ya da ağrıya sebep olması halinde, acilen doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.
  • haftada memeleriniz sütle dolmuştur ve bebeğiniz doğana kadar emziremeyeceğiniz için ağrıya neden olabilir. Ancak kesinlikle memenizi rahatlatmak için sütünüzü sağmayı denememelisiniz; çünkü şu an göğüslerinizi rahatsız eden süt kolostrum adı verilen ve antikor deposu olan çok değerli bir sıvıdır.
  • haftanızda vücudunuzu takip etmeniz ve doğum belirtilerinin iki ya da daha fazlasını aynı anda yaşarsanız, doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.
  • Takip etmeniz gereken doğum belirtilerini ise şöyle sıralayabiliriz;
    1. Yalancı kasılmalarda artış (Braxton Hicks hakkında daha fazla bilgi edinmeniz, kasılmaları ayırt etmenizi kolaylaştırabilir.)
    2. Giderek sıklaşan düzenli sancılar (her 15 dakikada bir)
    3. Pozisyon değiştirdiğinizde artan kasılmalar
    4. Kasıklardaki şiddetli ağrı
    5. Serviks yumuşaması sonrası gelen kan (Nişan gelmesi)
    6. Amniyon sıvısının gelmeye başlaması

Gebeliğiniz boyunca gitmeniz gereken kontrolleri kaçırmamak için Sağlık Bakanlığı'nın Doğum Öncesi Bakım Programı'nı takip etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

Anne karnındaki 36 haftalık bebeğin boyu kaç cm’dir?

Gebelikte haftada bebeğin boyu yaklaşık 47 cm’e ulaşmıştır ve büyük bir kara lahana büyüklüğündedir.

Hamilelikte ne zamandan itibaren doğum belirtileri takip edilmelidir?

Doğum belirtilerini ve Braxton Hicks kasılmalarını takip etmek için hafta ideal bir zamandır.

Gebeliğin haftasında bebeğin hâlâ baş aşağı dönmemesi normal midir?

Evet, yaklaşık haftaya kadar baş aşağı dönmeyebilir.

Gebeliğin haftasında erken doğum riskli midir?

Gebeliğin haftasından itibaren, erken doğum çok daha az tehlikelidir; çünkü bebek anne karnı dışında da nefes alabilmektedir.

Gebelikte Hafta

Gebelikte Hafta

BEBEĞİNİZDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Gebeliğin haftasında bebeğinizin boyu yaklaşık olarak cm, kilosu ise 2 kilo gram civarındadır.

Ultrasona girdiğinizde bebeğinizin oldukça büyüdüğünü göreceksiniz. Bu hafta cilt dokusunda oluşan yağlanmalar arttığından bebeğinizin elleri ve kolları boğum boğum şeklindedir.

Bebeğiniz sesinizi duymaktan oldukça keyif alacaktır.

Ona şarkılar söyleyebilir, onunla konuşabilir, geleceği hakkında ona ufak ipuçları verebilirsiniz. Size tekme atarak veya hızlı hareket ederek cevap verebilir. Bu hafta artık bebeğinizin ve sizin geçireceği son haftadır ve oldukça da önemlidir.

Kafa ve karın çevresinin ölçüleri neredeyse eşitlenmiştir.

Yavaş yavaş yağ birikimi azalmaya başlar. Bebeğinizin vücudunu kaplayan lanugo isimli tüylerle birlikte, verniks kazeoza tabakası yok olmaya başlamıştır. verniks kazeoza, bebeğinizin derisini maserasyondan koruyan beyaz renkli ve peynir kıvamında bir maddedir. Verniksin bir kısmı doğumda kalabilmektedir. Bu, diğer salgılarla beraber bebeğiniz tarafından yutulacak ve bağırsaklarında bekletilecektir. Mekonyum bebeğinizin ilk bağırsak hareketlerini oluşturur.

Damakları iyice sertleşmiş, tüm organları olması gerektiği gibi çalışır vaziyettedir.

Bu haftada ile birlikte bebeğiniz gelişmeye ve doğuma hazır hale gelebilmek için çalışmaya devam eder. Organlarından sadece akciğeri gelişimini devam ettirir ve doğumdan sonra da devam edecektir.

haftadan sonra bebeğiniz prematürelikten çıkar.

Bu haftadan sonra normal gelişimi tamamlanmış sayılır. haftadan önce doğan bebekler prematüre, haftadan sonra doğan bebekler ise geç doğumdur. Bebeğiniz olması gerektiğinin gibi değil de tam tersi duruyorsa doktorunuza dıştan döndürme manevrasının yapılıp yapılamayacağını sorun.

BEDENİNİZDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Doğuma çok az kaldı.

Bu dönemde kendinizi rahat hissetmeniz çok önemli. Rahatlamanız için doğumunuzu planlamanız ve doğum süreçlerine hâkim olmanız faydalı olacaktır.

Bu haftayla birlikte karnınız küçülmüş gibi görünecektir.

Bunun nedeni bebeğinizin doğum pozisyonuna geçmesi ve karnın alt kısmına inmiş olmasıdır. Böylece göğüs kafesinde yaşadığınız baskı ve basınçtan da kurtulmuş olursunuz. Ancak kasıklarınızdaki basınç, doğum yaklaştığında artar.

Mide yanması, solunum ve sindirim şikâyetleriniz azalmaya başlar.

Ancak idrar torbanızdaki baskı devam edecek ve sık sık tuvalet ziyaretinizin olmasına neden olacaktır. Her an doğuma hazır olacak gibi kendinizi hazırlamaya çalışın. Eğilmemeye ve kendinizi yormamaya özen gösterin.

SAĞLIK & BESLENME

Bebeğinizin fazlasıyla yer işgal etmesinden dolayı normalde yediğinizden daha az yiyor olabilirsiniz. Ancak sık yemek yemek enerjinizi geri kazanmanızda size yardımcı olacaktır. Bakmanızda Fayda Var: Gebeliğin Üçüncü Döneminde Beslenme

Doktorunuz 35 ile haftalar arasında size vajinal ve rektal kültür analizi yapacaktır.

Bu analiz, B grubu streptokokların kontrol edilmesi için yapılmaktadır. Yetişlerde zararsız olan bu bakterilerin, doğum yoluyla bebeğinize geçmesi, onda; menenjit, kan enfeksiyonu veya karaciğer iltihaplanmasına neden olabilir. Bu yüzden bu test oldukça önemlidir. Teşhis konulduğu takdirde, doğum sırasında size yapılan antibiyotik enjeksiyonu, anında bebeğinize bu bakterinin bulaşma riskini minimuma indirecektir. Bakmanızda Fayda Var: Gebeliğin Üçüncü Döneminde Yapılması Gereken Testler

Preeklampsi (Gebelik Zehirlenmesi) olabilir mi?

İdrarda gereğinden fazla albümin cinsi proteine rastlanması ve yüksek tansiyon preeklampsinin yani gebelik zehirlenmesinin göstergesi olabilir. Preeklampsi, genel olarak doğuma çok yakın bir dönem olan gebeliğin üçüncü döneminde görülür ve hafif atlatılır. Ancak ağır geçerse bu bebeğin gelişiminde sorun yaşanabileceğini gösterir. Bu durumda en iyi yol bebeği doğurmaktır. Bulanık görme veya lekeler görme, el ve yüzde aşırı şişlik, ani ve şiddetli baş ağrıları, karın üst bölgesindeki ağrılar preeklampsinin belirtileri olabilir. Bu durumda hemen doktorunuzla görüşmelisiniz. Bakmanızda Fayda Var: Preeklampsinin (Gebelik Zehirlenmesi) Belirtileri ve Çözüm Yolları Nelerdir?

Erken doğum olabilir mi?

Gebeliğin haftası le hafta arasında doğumun gerçekleşmesi erken doğum olarak adlandırılmaktadır. Rahminizin nedensiz açılması ve tıbbi gereksinimler dışında suyunuzun gelmesi erken doğumun işaretidir. Bu nedenle bu haftalar oldukça önemlidir. Genital enfeksiyon, plasentada sorunlar veya rahim boyu yetmezliği erken doğum nedeni olabilir. Erken doğum belirtileri: Vajinal akıntının çoğalması, vajinal akıntıda değişiklik, ağrı, adet ağrısı gibi sancılar, pelvik bölgesinde basınç, bel bölgesinde daha önce hissetmediğiniz ağrılar. Belirtilerden biriyle karşılaşırsanız hemen doktorunuzla paylaşmayı ihmal etmeyin. Bakmanızda Fayda Var: Erken Doğumun Nedenleri, Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri    

SPOR & SOSYAL AKTİVİTE

Gebeliğin sonuna yaklaştığınız için artık eğilip kalkarken daha dikkatli olmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra sırt, bel ve pelvis ağrılarından kaçınmak için hamile masajı veya hafif egzersizler yapabilirsiniz. Bakmanızda Fayda Var: Gebeliğin Üçüncü Döneminde Spor & Sosyal Aktivite

CİNSELLİK

Doğumun yaklaşması, fiziksel şikayetlerinizin yeniden ortaya çıkması ve zaman zaman meydana gelen kasılmalardan dolayı libidonuzun azalması cinselliği ikinci plana atmanıza neden olabilir. Bu dönemde kendinizi rahat hissetmeniz oldukça önemlidir. Bakmanızda Fayda Var: Gebeliğin Üçüncü Döneminde Cinsellik

36 Haftalık Bebek Kilosu, Hareketleri ve Gelişimi: 36 Haftalık Bebek Kaç Kilo Olur, Hareketleri ve Gelişimi Nasıldır?

Bebekler annelerinin karınlarında 40 hafta dururlar. Elbet bu süre bazı bebeklerde az bazı bebeklerde de daha fazladır. Ancak normal bir gebelik 40 hafta sürer. 36 haftalık hamile bir bireyin bebeğini kucağına almasına çok az vakit kalmıştır. Bu yüzden bebeğinin hareketlerin, kilosunu ve boyunu çok merak eder. 36 haftalık hamile anneler çeşitli araştırmalar yaparlar. Peki 36 haftalık bebek kaç kilo olur? 36 haftalık bebek hareketleri nasıldır? 36 Haftalık bebekler ile alakalı tüm ayrıntılar bu yazıda

36 HAFTALIK BEBEK HAREKETLERİ NASILDIR?

36 haftalık bebekler artık çok fazla hareket etmezler. Anne adayları bu yüzden endişelenebilirler. Ancak bu durum oldukça normaldir. 36 haftalık bir bebeğin hareketleri şöyledir:

  • 36 haftalık gebelikte bebek kilosu, bir önceki haftaya göre yaklaşık gram artış göstermiştir.
  • Şu anda bebeğin sistemlerinin çoğu dışarıda yaşamasına uygun şekilde gelişmiş durumdadır.
  • Şimdiye kadar hep göbek bağından beslendiği için henüz hiç ihtiyacı olmasa da sindirim sistemi de çalışmaya hazırdır. Sütü emdiği ilk yudumda sindirim sistemi harekete geçecektir.
  • Bu hafta derisinin altında yağ depolamaya devam etmektedir.
  • Hareketler azalmıştır çünkü bulunduğu ortam artık ona dar gelmeye başlamıştır.
  • Kafa aşağı pozisyona gelmiş olması yüksek ihtimaldir.
Anne karnındaki bebek hareketleri ne zaman hissedilir? Hamilelikte bebek hareketleri ne zaman başlıyor?

36 HAFTALIK BEBEK GELİŞİMİ

  • Bebeğin dünyaya gelmesi artık dört gözle bekleniyordur. Ancak bekleyen sadece dışarıdakiler değildir. Çünkü 36 haftalık bebek de artık doğacağının bilincindedir ve meraklıdır. Bebek her haliyle doğuma hazırlanmaktadır. Doğumuna ortalama hafta kalmış olsa da o şimdiden doğum pozisyonunu almış olmalıdır. Muhtemelen başı aşağıda duruyordur ve başını pelvisin içine yerleştirmiş durumdadır.
  • 36 haftalık gebelikte bebeğin boyu uzamaya devam eder. Cildinin alt kısmı, organlarının ve bazı kasların etrafı yağlanmaya devam ediyor. Anne karnında 36 haftalık bebekte sürfaktan üretimi devam ediyor olsa da akciğerleri büyük oranda gelişmiştir. Ve eğer bu hafta doğarsa büyük ihtimalle yardımsız nefes alabilecek durumdadır.
  • Emme kasları bu haftanın sonunda tamamen gelişmiş olacağı için annesinin memesini emebilecek kıvama gelmiştir. Sindirim sistemi de buna hazır durumdadır.
  • Kalbi dakikada arası atım yapmaktadır.
  • Plasentanın boyu santime ve kalınlığı ise santime ulaşmıştır. Hamilelik boyunca bebeğin adeta her şeyi olan bu değerli yapının ağırlığı doğumda gram olacaktır.
  • 36 hafta hamilelikte erkek bebeklerde testislerin torbalarına tamamen inmesine çok az kalmıştır.
  • Gebelikte haftada bebeğin kalın bağırsaklarında mekonyum adı verilen siyah kaka üretimi devam etmektedir. Eğer bebek bir sıkıntı yaşarsa bu kakayı yapabilir. Amniyon sıvısı bu hafta gelirse ve koyu bir renk ise bebeğin bu kakayı annesinin karnında yapmış olması ihtimali vardır. Doktor böyle bir durumda doğumu başlatma kararı alabilir.

36 HAFTALIK BEBEK HAREKETLERİ

36 haftalık gebe bir anne artık bebeğini kucağına almak istemektedir ve bunun için çok heyecanlıdır. Bebek de o durumdadır çünkü artık doğacağının bilincine varmıştır. Bundan dolayı da baş aşağı dönüş, doğum pozisyonu almıştır. 36 haftalık bir bebek için annesinin karnı artık dardır ancak yine de belli hareketleri yapabilir. Önceki aylara oranla daha hareketsizdir ancak anne bundan korkmamalıdır. Bebek, büyümeye devam eder ve gelişimi de tam hızla devam eder. Bu haftada doğan bir bebek yüksek ihtimalle kendi başına nefes alabilir.

36 HAFTALIK GEBELİK BEBEK KİLOSU VE BOYU

Hamilelerin en merak ettikleri şey bebeklerinin boyu ve kilosudur. Bu gene göre değişiklik gösterse de 36 haftalık bebeklerin ortalama boy ve kiloları bellidir. Hamileliğin haftasında bebeğin boyu yaklaşık santim, büyük bir marul kadardır. Ağırlığı yaklaşık gramdır. Bebek doğuma kadar uzamaya ve kilo almaya devam edecektir. Ancak bu haftada doğsa da herhangi bir sıkıntı çıkma olasılığı düşüktür.

34 haftalık bebek kilosu ve hareketleri - 34 haftalık bebek gelişimi ile ilgili merak edilenler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası