kahramanmaraş sahur vakti 2021 / 15 Nisan Kahramanmaraş sahur vakti saat kaçta? Kahramanmaraş imsakiye Maraş sahur saati

Kahramanmaraş Sahur Vakti 2021

kahramanmaraş sahur vakti 2021

Kahramanmaraş imsakiye sayfası içerisinde il genelinde sahur vakti ve iftar saati yerini aldı. İslam alemi için çok önemli bir zaman olan Ramazan ayında oruç ibadetini imsak ile akşam ezanı arasında yerine getirecek vatandaşlar Kahramanmaraş sahur ve iftar vaktini merak ediyor. Peki, Kahramanmaraş sahur saat kaçta başlıyor? Kahramanmaraş iftar ezanı ne zaman, akşam ezanı saat kaçta okunacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı Kahramanmaraş Ramazan ayı imsakiyesi

Kahramanmaraş İmsakiye

GÜNTARİHİMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
1 Salı
2 Çarşamba
3 Perşembe
4 Cuma
5 Cumartesi
6 Pazar
7 Pazartesi
8 Salı
9 Çarşamba
10 Perşembe
11 Cuma
12 Cumartesi
13 Pazar
14 Pazartesi
15 Salı
16 Çarşamba
17 Perşembe
18 Cuma
19 Cumartesi
20 Pazar
21 Pazartesi
22 Salı
23 Çarşamba
24 Perşembe
25 Cuma
26 Cumartesi

Kadir Gecesi

27 Pazar
28 Pazartesi
29 Salı
30 Çarşamba

13 Mayıs Perşembe Ramazan Bayramının 1. Günüdür.

Bayram Namazı :

Hadis-i Şerif

"Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine Allah’ın hiçbir ihtiyacı yoktur." Buhârî

Kahramanmaraş sahur vakti imsakiye! Kahramanmaraş sahur saat kaçta? Diyanet sahur vakitleri

Kahramanmaraş sahur vakti saat kaçta? Sorusu merak konusu oldu. Bu gece sahura kalkacak olan vatandaşlar İslam'ın en önemli ibadetlerinden olan orucu eda edecek. Bu yıl 30 gün sürecek olan Ramazan ayında Müslüman vatandaşlar Ramazan davulcularının eşliğinde sahura kalkarak oruç için niyet edecek ve iftar saatini bekleyecek. Peki, Kahramanmaraş sahur saati kaçta? İşte il il sahur saatleri ve Kahramanmaraş Ramazan imsakiyesi

RAMAZAN İMSAKİYE İÇİN TIKLAYINIZ >>>

İMSAKİYE

KAHRAMANMARAŞ İFTARA NE KADAR KALDI?

GÜNÜN DUASI 

Allah’ım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, sana göre saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl; ihsanınla ey arayanların en büyük talebi!

GÜNÜN AYETİ

Kur'an, insanoğluna bir rehber, bu rehberliğin apaçık bir delili ve doğruyu yanlıştan ayırt edici bir ölçü olarak (ilk defa) bu Ramazan Ayında indirilmiştir. Bundan dolayı, sizden kim bu aya erişirse onu baştan başa tutsun. Ancak hasta veya seyahatte olan, başka günlerde (aynı sayıda oruç tutsun). Allah sizin için kolaylık diler, zorluk çekmenizi istemez; ama (belirlenen günlerin) sayısını tamamlamanızı ve size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı yüceltmenizi ve (O'na) şükretmenizi (ister).
Bakara,

GÜNÜN HADİSİ

"Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine Allah’ın hiçbir ihtiyacı yoktur."
Buhârî

RAMAZAN DUALARI (İFTAR VE SAHUR)

Oruca Başlarken

Okunuşu: Ve bisavmi ğadin neveytü min şehri ramazan

Manası: Ramazan ayının yarınki orucuna niyetlendim.

Orucu Bozarken (İftar Ederken)

Okunuşu: Allâhümme innî leke sumtü ve bike âmentü ve alâ rızgıke eftartü.

Manası: Ey Allah'ım! Senin için oruç tuttum sana iman ettim ve senin rızkınla orucumu açtım.

Yemeğe Başlarken

Okunuşu: Bismillahi ve alâ bereketillahi

Manası: Allah'ın adıyla (başlarım) ve üzerine Allah'ın bereketi (olsun).

Yemekten Sonra

Okunuşu: Elhamdülillahillezî et amenâ ve sekenâ ve cealenâ minel müslimin

Manası: Açlığımızı ve susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslüman kılan Allah'a hamdolsun.

Yemek Davetinden Sonra

Okunuşu: Allâhümme bârik lehüm fîhâ mâ razaktehüm.

Manası: Ey Allah'ım! Onların rızkını bereketlendir. 

SAHURDA HANGİ DUA OKUNUR?

Peygamber Efendimiz meaIen buyuruyor ki: “Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız… Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Âmin…”

Sahur duası: "Allahümme inni es'elüke bi rahmetikellti vesiat külle şey'in en tağfirali"

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

İbadetin önemli unsurlarından biri niyettir. Niyet, ibadetin kabulunun ön şartı olarak görülmektedir. Buradan yola çıkarak niyetsiz amellerin ibadet değeri kazanmayacağını söyleyebiliriz. Niyetin kalben olması önemlidir. İbadete başlamadan önce kişinin inanarak, bilinçli bir şekilde niyet etmesi gerekir. Burada niyetinizi dillendirmeniz, niyetinizin dışa vurumudur. Oruçta da aynı şekilde kalben niyet etmek gerekir. Ancak niyet her zaman dille olmaz.

Oruç için niyet vakti akşam namazı vaktinin gelmesiyle başlar. Kimi zaman sahura kalkar ancak dille niyet etmeyi unuturuz. Bu durumda sahura kalkılması fiili bir niyettir. Niyetinizi yaptığınız fiille belli edersiniz. Öte yandan sahurdan önce niyet eden kişi sahura kalkamasa bile bir bilinç içindeyse niyetli sayılır.

Yani dille niyet etmeyi unutmuş olmak kabul edilebilir kişi aklına geldiği anda niyetini sözlü olarak da yapabilir. Öte yandan Ramazan’ın her günü için niyet edilmesi gerekir. “Niyet ettim Allah rızası için yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet oruç tutmak isteyen kişiler için yeterlidir.

SAHURA KALKMANIN ÖNEMİ

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir (Buhârî, Savm, 19, 20).

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), sahur yemeğinde “bereket” (Buhârî, Savm, 20) olduğunu ifade etmiş ve sahur yemeğinin, müslümanların orucu ile ehl-i kitabın orucu arasındaki en önemli farklardan biri olduğunu belirtmiştir (Müslim, Sıyâm, 46). Onun sahurla ilgili söz ve uygulamalarından hareketle fakihler, sahura kalkmanın ve sahuru geciktirmenin sünnet olduğunu söylemişlerdir (Kâsânî, Bedâî’, II, ).

Âlimler, sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddi-manevi bereketlere vesile olacağını bildirmişlerdir. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini uyanık geçirmiş ve bu vakitte hem dua hem de istiğfar etmek suretiyle cennet ehlinin özelliklerine sahip olmuştur (Zâriyât, 51/18).

Bu şekilde manevi lezzetlerle başlanan oruç daha canlı, daha şevkli tutulur. Bu tür maddi-manevi bereketleri olan sahur, ihmal edilmemelidir.

Kahramanmaraş imsakiye Kahramanmaraş iftar vakti saat kaçta? Kahramanmaraş akşam ezanı saati

Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan imsakiyesi seafoodplus.info internet haber sitesi üzerinden takip edilecek. İnternet kullanıcıları 81 ilin bilgilerinin yer aldığı imsakiye sayfamız üzerinden yaşadıkları ili ve ilçeyi seçerek ezan saatleri, iftar ve sahur vakitlerine kolay bir şekilde erişebilecek.

KAHRAMANMARAŞ İMSAK VAKTİ, SAHUR SAATİ

Ramazan ayının ilk günü olan 13 Nisan Salı günü oruç tutulmaya başlanacak olan Kahramanmaraş ilinde imsak vakti itibariyle başlayacak. Yani Kahramanmaraş sahur saati olarak gerçekleşecek. Güneş ise ’de doğacak. Öğle namazı ’de, İkindi namazı ise ’de kılınacak.

seafoodplus.info

KAHRAMANMARAŞ İFTAR SAATİ, AKŞAM EZANI VAKTİ

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte 13 Nisan Salı günü ilk iftarın yapılacağı Kahramanmaraş ilinde ikametgah eden Müslümanlar saat itibariyle oruçlarını açacaklar. Akşam namazının ardından ’de okunacak yatsı ezanı ile birlikte teravih namazı eda edilecek.

Kahramanmaraş sahur ve iftar vakitleri için tıklayın

NOT: Sayfada yer alan bilgiler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki imsakiye bilgilerini yansıtmaktadır.

Haberin Devamı

seafoodplus.info

ORUÇ NE ZAMAN BİTİYOR?

Bu yıl Ramazan ayının gününe denk gelen Kadir Gecesi 8 Mayıs Cumartesi günü  idrak edilecek Ramazan ayı 12 Mayıs Çarşamba günü son buluyor. 13 Mayıs ise Bayramın birinci günü.

seafoodplus.info

SAHUR SAATİ NEDİR?

Ramazan ayı içerisinde sıklıkla kullandığımız sahur, imsak ve iftar kelimelerinin anlamları aslında çok derin ve manalıdır. Her bir vaktin kendine has özelliği ve vazifesi vardır. Özellikle Ramazan ayında sahur vakti ne zaman biter, imsak vakti ne zaman girer, takip edilmeli ve gerekenler yapılmalıdır.

Sözlükte "kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak" anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir.

Bu vakitten önce gelen sahur ise; kişinin niyetini belli edeceği vakittir. Oruç için niyet kalpten gelir, dil ile söylemek sünnettir. Sahura kalkan bir kişi oruç için gönülden niyet ederek kalkmış olur.

Sözlükte “sabah olmadan önceki vakit, gecenin son üçte biri” anlamındaki seher kelimesiyle aynı kökten gelen sahûr (sehûr, sühûr), dinî bir terim olarak oruç tutmaya hazırlık olmak üzere fecrin doğmasından önce yenen yemeği ifade eder.

Peygamber Efendimizi (s.a.v.); “Sahura kalkın, zira sahurda bereket vardır” sözleriyle sahura teşvik etmiştir.

(Buhârî, “Ṣavm”, 20; Nesâî, “Ṣıyâm”, , 24; Tirmizî, “Ṣavm”, 17)

seafoodplus.info

İFTAR VAKTİ NEDİR?

İftar; ramazan ayında Allah rızası için tutulan oruçların, güneşin ufuktan kaybolduğu zamanlarda okunan ezan ile açılmasıdır. Yani oruç açma durumudur.  İftar, oruç müddeti sona erdikten sonra yenen yemektir. İftar vakti ise, oruç yasaklarının sona erdiği vakit anlamında olup, güneşin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte akşam namazının vakti de girmiş olur.

İFTAR AÇMAKTA ACELE ETMENİN FAZİLETİ

İftar açarken acele etmek gerekir. Nitekim Ebû Hüreyre’den (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurmuştur:

“Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Kullarımın bana en sevgili olanı, oruç açmakta acele davranandır.” (Tirmizî, Savm 13)

RAMAZAN ORUCU HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR:

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken dişler fırçalanır mı? Diyanet FetvaDiş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken dişler fırçalanır mı? Diyanet Fetva

Şevval orucunun hükmü nedir? Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi?Şevval orucunun hükmü nedir? Ramazan’da tutulamayan oruçlar Şevval orucu niyetiyle tutulabilir mi?

Bozulan vacip ve nafile oruçların kazası gerekir mi?Bozulan vacip ve nafile oruçların kazası gerekir mi?

Ramazanda tutulmayan oruçlar ne zaman tutulur?Ramazanda tutulmayan oruçlar ne zaman tutulur?

Bayramda oruç tutulur mu? Diyanet İşleri BaşkanlığıBayramda oruç tutulur mu? Diyanet İşleri Başkanlığı

Sahurda ezan okunurken su içilir mi, yemek yenir mi? Diyanet İşleri BaşkanlığıSahurda ezan okunurken su içilir mi, yemek yenir mi? Diyanet İşleri Başkanlığı

İmsak nedir? Ne zaman başlar?İmsak nedir? Ne zaman başlar?

Oruca ne zaman ve nasıl niyet edilir? - Diyanet İşleri BaşkanlığıOruca ne zaman ve nasıl niyet edilir? - Diyanet İşleri Başkanlığı

Oruç fidyesi ne demektir?Oruç fidyesi ne demektir?

Oruç tutmamanın şartlan nelerdir? ne zaman oruç tutulmaz?Oruç tutmamanın şartlan nelerdir? ne zaman oruç tutulmaz?

Kimler oruç tutabilir? Oruç kimlere farz?Kimler oruç tutabilir? Oruç kimlere farz?

Oruç tutmanın hikmet ve faydaları nelerdir?Oruç tutmanın hikmet ve faydaları nelerdir?

 

Etiketler :

Kahramanmaraş İftar Vakti ve Sahur Saati ( İmsakiye)

1. G&#;n 23 Mart Perşembe 2. G&#;n 24 Mart Cuma 3. G&#;n 25 Mart Cumartesi 4. G&#;n 26 Mart Pazar 5. G&#;n 27 Mart Pazartesi 6. G&#;n 28 Mart Salı 7. G&#;n 29 Mart &#;arşamba 8. G&#;n 30 Mart Perşembe 9. G&#;n 31 Mart Cuma G&#;n 01 Nisan Cumartesi G&#;n 02 Nisan Pazar G&#;n 03 Nisan Pazartesi G&#;n 04 Nisan Salı G&#;n 05 Nisan &#;arşamba G&#;n 06 Nisan Perşembe G&#;n 07 Nisan Cuma G&#;n 08 Nisan Cumartesi G&#;n 09 Nisan Pazar G&#;n 10 Nisan Pazartesi G&#;n 11 Nisan Salı G&#;n 12 Nisan &#;arşamba G&#;n 13 Nisan Perşembe G&#;n 14 Nisan Cuma G&#;n 15 Nisan Cumartesi G&#;n 16 Nisan Pazar G&#;n 17 Nisan Pazartesi G&#;n 18 Nisan Salı G&#;n 19 Nisan &#;arşamba G&#;n 20 Nisan Perşembe

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir