kararan ahşap nasıl temizlenir / Laminat Parke Temizliği: Ahşap Parke Nasıl Temizlenir? - Mobilya Hocası

Kararan Ahşap Nasıl Temizlenir

kararan ahşap nasıl temizlenir

Laminat Parke Temizliği: Ahşap Parke Nasıl Temizlenir?

Hemen her evde karşımıza çıkan laminat parkeler kullanışlı yapısı ve güzel görüntüsü sayesinde tercih ediliyor. Maliyetler açısından biraz bütçe gerektiren bir uygulama olduğu için de laminat parke yaptırdıktan sonra uzun yıllar kullanabilmek adına temizlik esnasında bazı püf noktalara dikkat etmenizde fayda var. Konuyla ilgili en çok merak edilen sorulardan bazıları şu şekilde: Parke temizliği için ne kullanılır? Parke temizliği nasıl yapılır? Parkeler sirke ile silinir mi? Kararmış parke nasıl parlatılır? Şimdi bu sorulara sırayla cevap verelim.

Laminat parke modelleri

Ahşap Parke Nasıl Temizlenir?

Öncelikle şunu belirtelim ki parkeler yapı gereği leke tutmaz bir yapı sahiptir. Yüzeyinde bulunan cila sayesinde rahat silinir özelliği vardır.

Arap Sabunu ile Parke Temizliği

Arap sabunu deyince bazı kullanıcıların aklına kalitesiz ve alt sınıf bir ürün gelir. Çok pahalı olmadığı için ve markaların reklamlarında geçmediği için birçok ev kadını arap sabunu kullanmak istemez. Halbuki arap sabunu diğer ürünlere göre daha sağlıklı bir üründür. Bir kovayı ılık suyla doldurun, içine yeterli miktarda arap sabunu atın. Suyun ılık olması sabunu daha rahat çözecektir. Sabun çözeldikten sonra, pamuklu bir beze ihtiyacınız olacak. Türk kadınlarının uyguladıkları eski atlet ve pijamalar bunun için biçilmiş kaftandır. 🙂 Bu ürünler pamuklu olduğu için temizliği de güzel yapmaktadır. Kovada ıslattığınız ve suyunu sıktığınız nemli pamuklu bezle yerleri silmeye başlayabilirsiniz.

Laminat parke temizliğinde püf noktalar

# Parke Çamaşır Suyuyla Silinir mi?

Çamaşır suyu gibi kimyasalların içinde asitli bileşenler bulunmaktadır. Bu bileşenler parkenin yüzeyinde bulunan koruyucu cilaya zarar verebilir. Mecbur kalmadığınız sürece çamaşır suyu tarzında deterjanlardan uzak durun. Cildinize temas ettirmeyin.

ÖNEMLİ!

# Son yıllarda temizlik ürünleri satan firmalar televizyon ve internet ortamında çok ciddi bir algı operasyonu yapıyor. Çekilen videolarda öyle bir hava oluşturuluyor ki sanki markanın temizlik ürününü kullandığınızda eviniz doğal bir bahçe havasına dönüşecek. Halbuki tam tersinedir! İşin aslı satılan bu temizlik ürünleri doğallıktan uzak, kimyasal ürünlerdir. Çok deterjan demek çok sağlık demek değildir. Eviniz bir yaşam ortamıdır. Bakterilerin de bu yaşam alanında yerini alması gerekiyor. Bakteriler bilindiği zararlı canlılar değildir. %95’i faydalıdır. Deterjanlar ise kimyasal ürünlerdir.

Laminat parkede püf noktalar

# Temizlik bezi nemli olmalı. Islak değil. Islak bezler parkelerin ek yerlerinde nem bırakır. Nem alan kısımlar zamanla açma yapabilir.

# Zımpara yada benzeri ürünler kullanmayın. Bu tarz ürünler az önce de bahsettiğimiz gibi ahşap parkelerin koruyucu cilasını yok eder.

Parke Temizliği Sirke İle Doğal Temizleme

Laminat parkelerini temizlerken kullanacağınız suyun içine biraz Arap sabunu karıştırıp köpürtebilir, üzerine biraz sirke ekleyerek parkelerini doğal yollarla temizlemiş olabilirsiniz. Bu sayede parkelerde herhangi bir aşınma da olmayacaktır.

Aşındırıcı Kimyasallardan Kaçının

Laminat parke temizliğinde yapılan en önemli hatalardan birisi, normal zeminler için üretilmiş olan yüzey temizleyicileri parkelerde de kullanmaktır. Bu yüzey temizleyicilerinin kiri çıkartmak için aşındırıcı bir yapısı vardır ve bunlar laminat parkelere zarar verir. Bu yüzden de laminat parkeler için özel üretilen ahşap yüzey temizleyicileri kullanmaya özen gösterin.

Parke İle Metalleri Temas Ettirmeyin

Laminat parkenizin uzun yıllar kullanılabilmesi istiyorsanız temizlik esnasında içeriğinde metal bulunan ürünleri kullanmamalısınız. Sert yüzeyli süngerler ya da bezler temizlikte tahminlerin çok ötesinde hasarlar verebiliyor. Bunun yanı sıra laminat parkenin üzerine metal ayaklı mobilyaları yerleştirmekte parkenin ciddi anlamda çizilmesine sebep olabiliyor.

Laminat parke temizlerken nelere dikkat etmek gerekir

Parkeyi Islak Bırakmayın

Her ne kadar günümüzde suya dayanıklı parkeler üretilmiş olsa da, birçok evde hali hazırda eski laminat parkeler kullanılıyor ve bu ürünler suya karşı son derece duyarlı. Temizlik yaptıktan sonra parke yüzeyini asla ama asla ıslak bırakmamalısınız. Mutlak surette kuru bir bez yardımıyla parke zeminindeki ıslaklığı almalısınız.

Kararmış parke nasıl parlatılır?

Şunu belirtelim ki kararmış parkeyi zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi ürünlerle parlatamazsınız. İnternette anlatılan bilgilerlere kanmayın. Kararmış parkede yapacağınız işlem, parkenin zımparalanıp yeniden cilalanmasıdır. Bunun için ilk önce kalın dişli zımpara, sonra daha ince dişli ve en son narin yüzeyler için kullanılan zımpara çeşitleri ile pürüzsüz hale getirip cilalıyorsunuz.

BONUS: Ahşap laminat parke temizliğinin dışında siz değerli okuyucularımıza önemli bir not daha düşelim: Birçok kullanıcı koltuk, karyola, çekyat, masa gibi ürünleri parke üzerinde ittirerek yerden kaldırmadan kaydırır. Özellikle bayanlar elektrik süpürgesi ve toz alma işlemlerinden bunu çokça yaparlar. Fakat mobilyanın ayağında en ufak, nokta kadar bir pürüz parkeyi inceden ince çizmeye başlar. Belki gözle göremezsiniz ama o güzelim ahşap parkeleriniz zamanla aşınacaktır.

Bu Yazıyı Paylaş! Paylaş Tweetle Paylaş

Ahşap Parke Nasıl Temizlenir?

Bir dönem sık kullanılan marley, karo ve mozaik zemin kaplamalarının yerini artık ahşap parkeler aldı. Farklı renk tonlarındaki ahşap parkeler, her eve şıklık ve davetkar bir hava katıyor. Ayrıca, dayanıklı ve uzun ömürlü olması sebebiyle de tercih ediliyor. Ancak, temizliği uygun şekilde yapılmayan bu şık zemin döşemeleri kısa zaman sonra renk kaybına uğruyor, çiziliyor veya kabarıyor.

Ahşap parkelerin temizliği yapılırken diğer yer döşemelerine nazaran daha dikkatli olunmalıdır çünkü ahşap ve su ikilisi fazlaca dost sayılmaz. Fazla suya maruz kalan ahşap parkeler kabarır, şişer veya eğilerek şekli bozulur. Fazla suya bir de ağır kimyasallar içeren temizlik ürünleri eşlik ediyorsa, evinize yeniden parke döşenmesi büyük ihtimalle kaçınılmaz olacaktır.

Makaleye Genel Bakış

Ahşap Parke Temizliği Nasıl Yapılır?

Parkelerin üzeri poliüretan ismi verilen bir polimerle kaplıdır. Bu sayede az da olsa bir miktar su ile temizlenebilir. Bununla birlikte, cilayı matlaştıran ve renk solmasına neden olan sert temizlik ürünlerinden kaçınmak önemlidir. Ahşap parkelerinizin harika görünmesi ve daha uzun ömürlü olması için aşağıdaki adımlar işinize yarayabilir…

Kaba toz ve döküntülerin temizlenmesi

Öncelikle parke üzerindeki toz ve döküntü gibi kaba parçacıkları temizlemekle başlayın. Bunun için elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz ancak süpürgenin hassas yüzeyler için olan başlığını takın. Aksi halde süpürge parkenin çizilmesine neden olabilir. Böyle bir aparatınız yoksa nazikçe süpürdüğünüzden emin olun veya yumuşak kıllı bir fırça kullanmayı deneyin.

Paspasın suyunu iyice sıkarak parkeleri silin

Parke silmenin püf noktası, kullandığınız bez veya paspasın suyunun mümkün olduğunca iyi sıkılmış olmasıdır. Parke temizliği için paspasın nemliden biraz daha ıslak olması ve çoğu zaman yalnızca su kullanılması yeterlidir. Silme işlemine odanın son noktasından başlayın ve sildiğiniz yere basmayacak şekilde geriye doğru hareket ederek temizliği tamamlayın.

Yalnızca su yeterli gelmiyorsa ahşap temizleyici veya sirke kullanın

Parkelerinizin çok kirli olduğunu düşünüyorsanız ve yalnızca su hijyen için yeterli gelmiyorsa o halde parkeler için özel üretilen temizlik ürünlerini kullanın. (Asla çamaşır suyu kullanmayın) Daha çevreci bir çözüm için 1 galon (yaklaşık 4 litre) suya, 1 bardak beyaz sirke ekleyin ve sirkeli suyla parkenizi silin. Ancak, sirkenin keskin kokusunun kısa süre de olsa evinizde kalacağını unutmayın.

Parkelerinizi parlatmak ve küçük çizikleri gidermek için siyah çay kullanın

Matlaşan ve küçük çizikleri olan ahşap parkeler için siyah çaydan oluşan bir doğal ev çözümünü deneyebilirsiniz. Öncelikle her zaman demlediğiniz gibi çayınızı demleyin ve el değecek kadar soğumaya bırakın. Ardından bununla parkelerinizi silin. Bu yöntemin yalnızca koyu renk parkelerde uygulanabileceğini ve büyük çizikleri kapatmayacağını unutmayın.

Temizlik sonrası pencereleri açarak odayı havalandırın

Eğer mümkünse yer temizliği sonrası pencerelerinizi açarak odanızda hava sirkülasyonu sağlayın. Bu sayede, ıslanan parkeleriniz daha hızlı kuruyacak ve temizlik ürünlerinden kaynaklanan kimyasal kokular da çıkmış olacaktır.

Ahşap Parkeler İçin Buharlı Temizlik Yöntemleri Uygun mu?

Buharlı temizlik yöntemleri ahşap zeminler için uygun bir seçenek değildir. Minimum miktarda su ve nem kullanılmasına rağmen, laminat parkelerde kullanılan tutkalın gevşemesine, işlevini yitirmesine, parke terlemesine, parke nemlenmesine ve rutubete sebep olabilir. Bu nedenle, ısı ve buhar içeren yöntemleri parke temizliğinde kullanmayın.

Cilasız Ahşap Zeminlerin Temizliğini Nasıl Yapmalıyım?

Cilasız ahşaplar suyu daha kolay emebildiğinden minimum miktarda su kullanılması gerekir. Silme esnasında daha sonra kurulamaya gerek kalmayacak şekilde yalnızca az nemli bez veya paspas ile silin. Kimyasallar ahşap ürünlere zarar verebileceğinden su dışında farklı temizlik ürünleri kullanmayın. Ancak, yoğun lekeler varsa o halde ahşaplar için özel olarak imal edilen temizlik ürünlerinden az miktarda püskürtün ve ardından kuru bez ile silin.

Parke Temizliği Konusunda Ek İpuçları

  • Parkelerinizi uzun süre yıpranmadan kullanmak için çok fazla ıslatmadan temizleyin.
  • Evde yoğun trafiğin olduğu koridor ve oturma odası gibi alanlarda halı kullanın.
  • Parke temizliğinde asla çamaşır suyu (sodyum hipoklorit) gibi ağır kimyasallar kullanmayın.
  • Parke zeminlerin temizliğini, kirlenme yoğunluğuna bağlı olarak ortalama haftada bir kere yapın ve yaşam alanınızı sıkça havalandırmayı ihmal etmeyin.

Ahşap Parke Neyle Silinir?Parke Nasıl Silinir?Tahta Parke Temizliği

Tahta Zemini Temizlemek İçin En İyi Yöntem

Haberin Devamı

Tahta zeminin en önemli problemi olan renk matlaşmasının çözümü ise doğada saklı. ¼ oranında sirkeyi 1 litre suyla karıştırdıktan sonra tahta zemini silin. İlk günkü parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz. Bununla birlikte suya karşı tahta zeminlerinizi korumanız da renginin ve dokusunun canlılığında oldukça önemli.

Birçoğunu evlerinizde farklı alanlarda kullandığınız bazı malzemeler sizi şaşırtacak. Bunların başında diş macunu geliyor. Sehpa, masa gibi biraz daha yumuşak dokuya sahip tahta yüzeylerin temizliğinde kullanabileceğiniz diş macunu özellikle içecek izleri ve bardak altlarının masada bıraktığı lekeleri yok etmede başarılı. Ancak yerlerdeki bölgesel lekeleri pratik bir şekilde gidermek için de sık başvurulan yöntemlerden. Tek yapmanız gereken birkaç dakika boyunca lekeli bölgeyi diş macunuyla ovmak.

Tahta zeminlerdeki bölgesel lekeleri temizlemenin bir diğer yöntemi mutfak süngerine biraz limon sıkıp tuz serptikten sonra lekeli bölgeyi ovmak. Bu sayede hızlı bir şekilde lekeyi uzaklaştırmış ve tahta yüzeyde lekenin sabitlenmesini engellemiş olursunuz.

Haberin Devamı

Tüm bunlara ek olarak tahta zeminleri temizlerken sünger veya yumuşak yüzeyli bez tercih ettiğinizde sonucun daha etkili olduğunu göreceksiniz. Tahta zeminler yapısı gereği hassas malzemelerdir. Doğru ürünlerle yaptığınız temizlik kullanım ömrünü uzatmada önemli bir yere sahiptir.

Yerleşim ve estetik tarz kadar malzeme çeşidinin de büyük bir önem taşıdığı tasarımların başında şüphesiz ki mutfaklar geliyor. Mutfak dekorasyonları söz konusu olduğunda ilk karar verilmesi gereken şeylerden biri de mutfak ünitelerinin hangi malzemeden yapıldığı olmalı çünkü her farklı malzeme başka bir atmosfer oluşturuyor ve her birinin başka avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Bu yazımızda tezgah modellerinin en doğal olanından ve özellikle mutfak dekorasyonunda natürel, country tarzı ya da rustik bir modern dokunuş isteyenler için ideal bir seçim olabilecek olan ahşap mutfak tezgahlarını ele alacağız. 

Ahşap tezgah kullanışlı mı?

Ahşap mutfak tezgahları genellikle mutfağını yenileyecekler için estetik olarak kusursuz bir görünüme sahip olsalar da dayanıklılık, bakım ve temizlik gibi açılardan soru işaretleri ile karşılanabiliyor. 'Ahşap tezgah kullanışlı mı?' sorusu mutfak yenileyenlerin en çok sorduğu sorulardan biri. Ahşabın dokusunun su kullanılan alanlar ile bir araya gelmesi ilk bakışta korkutucu görünüyor elbette. Ancak bugün ahşap tezgahların üretim teknolojileri oldukça gelişmiş durumda ve sadece mutfak tezgahları için değil, banyo zeminleri için bile ısıya, soğuğa ve neme dayanıklı oldukça kullanışlı ahşap vernikleri ve ahşap paneller üretilebiliyor. Haliyle ahşap tezgah yaptırmak isteyip çekinenler için bu soru işaretlerinin biraz eskiden gelen ezbere dayalı ve yanlış çekinceler olduğunu söylemek mümkün. 

Bakım ve temizlik

Ahşap mutfak tezgahlarının o benzersiz estetik ve doğal görünümünden faydalanmak isteyenler genellikle ilk olarak bakım ve temizliği konusunda ikileme düşüyorlar. Her ne kadar bugün granit, mermer, ahşap, lamine gibi pek çok farklı malzemeden mutfak tezgahı modelleri üretiliyor olsa da, bakım ve temizlik söz konusu olduğunda bu malzemelerin arasında çok büyük bir fark olmadığını belirterek başlayalım. Ahşabın kalıcı leke, kırık, çatlak ve eğilmelere karşı daha uzun ömürlü ve daha kolay telafi edilebilen hasarlara eğimli olduğunu da ekleyelim. İşte evindeki mutfağını yenilemek ya da yeni evine sıfırdan mutfak yaptırmak isteyenler için ahşap mutfak tezgahların bakımı, ömrü ve temizliği konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgiler…

Masif ahşap tezgah yaptırmak

Öncelikle ahşap tezgahların en önemli avantajlarından birinin de standart mimarilere uyum sağlayamayan mutfaklar için özel boyutlarda tasarlanabiliyor ve çok daha pratik bir şekilde üretilebiliyor olmaları. Profesyonel iç mimarlar ve mutfak planlayıcıları da bu yüzden hazır mutfak modellerine uyum sağlayamayan mutfak tasarımlarında sık sık ahşap tezgah terzih ediyorlar. Ahşabın marangozlar tarafından kolaylıkla şekillendirilebilmesi, boyutlarının ayarlanabilmesi ve vernik ve yağlarının sürülerek kullanıma ve montaja hazır hale getirilebilmesi özellikle küçük, dar ya da girinti ve çıkıntılara sahip olan mutfak modellerinde daha fazla tezgah alanı ortaya çıkarabilmek için ideal.

Üretim ve montaj

Böyle bir mutfak tezgahı yaptırmak istediğinizde tezgahınızın üretimi ve montajından sonra 24 saat beklemeniz yeterli oluyor. Yani mutfak tezgahlarının özel tasarımlarla yapılması uzun sürer diye düşünüyorsanız, normal şartlar altında sipariş verdikten sonra üretim süreci de hesaba katıldığında bir hafta içinde ahşap mutfak tezgahınızı kullanabilirsiniz!

Ahşap tezgahlar nasıl temizlenir?

Düzenli ve gündelik temizlik mutfakların kullanımı için öok önemli unsurlardır çünkü mutfak tezgahları sürekli olarak, bazen günde birkaç kez temizlenmesi gereken yüzeyler. Ahşap tezgahların suya ve neme dayanıklı üretildikleri doğru olsa da çok aşırı ıslaklıkla temizlenmeleri onların bakım sürelerini kısaltıyor. Islak olmayan, nemli bir bez ile yapılan ahşap tezgah temizliği her zaman en doğrusudur.

Yüzey temizliği

Bunun dışında zımpara işlevi görebilecek sert ovma pedlerini ahşap yüzeylerde kullanmak doğru değildir. Eğer ahşap tezgahınızın üzerine bir şey dökülürse bunu tezgahta kurumadan yalnızca yumuşak bezler kullanarak temizlemeniz gerekir çünkü zımpara işlevi gören sert yüzeyli bezler ahşabın koruyucu yağını da kazıyabileceğinden bu işlem sonrasında tezgahınızı bezir yağı gibi doğal ürünlerle yağlamanız gerekebilir.

Ahşap yüzeylerde deterjan kullanımı

Ahşabın en büyük özelliği elbette doğal bir malzeme olmasıdır ve masif ahşap tezgahların tıpkı doğal taş tezgahlar gibi yapay ve kimyasal temizlik ürünleri ile araları pek iyi değildir. Bu yüzden ahşap tezgahınızı temizlerken yoğun kimyasallar içeren deterjanları kullanmamanızı öneriyoruz. Bunun yerine doğal içerikli ev yapımı deterjanlar oldukça işe yarayan, üstelik çok daha sağlıklı temizlik sonuçları doğracaktır. Beyaz sirkeli su ya da karbonatlı ılık su ile nemlendirdiğiniz bir bez, doğal ahşap tezgahınızı hijyenik hale getirmenin en iyi ve en sağlıklı yoludur diyebiliriz. Yoğun kimyasallar ahşabın koruyucu yağına zarar verecek ve ahşap dokusunun içine sızacaktır.

Ahşap tezgah yağı

Çoğu insan masif mutfak tezgahı kullanırken tezgahı sık sık yağlamak gerektiğine inansa da bunun çok da doğru olmadığını söyleyebiliriz. Elbette ahşap tezgahlar da tıpkı diğer mutfak tezgahları gibi düzenli ve belirli aralıklarla bakıma ihtiyaç duyarlar. Ancak üretim sürecince koruyucu yağ ve özel verniklerle kaplanan kaliteli bir masif tezgah en az iki sene bakım istemeyecektir.

Masif tezgah bakımı

İki sene sonunda ise tamamen kendinizin kolaylıkla uygulayabileceği bir bakımla yarım saat bile sürmeyen bir işlemden geçirmeniz yeterlidir. Bu işlem için bir sünger, ince bir zımpara kağıdı ve koruma yağı gerekiyor. Koruma yağı olarak da keten tohumu yağı, bezir yağı gibi doğal içerikli yağlar tercih edebilirsiniz. Zaten yapı marketlerde veya internet mağazalarında ahşap yüzeyleri yağlamak için doğal içerikli yağları kolaylıkla bulmak mümkün; özellikle bezir yağı ahşap yüzeyler için oldukça sağlıklı bir seçim. Bu üç malzemeyi edindikten sonra tek yapmanız gereken önceden temilenmiş ve kuru haldeki ahşap tezgahınızı ince zımpara ile hafifçe zımparalayarak oluşan pürüz ve hasarları gidermek. Zımparanın oluşturduğu tozları bir fırça veya bez yardımı ile süpürdükten sonra da yağı sünger yardımı ile ahşap tezgahınıza iyice yedirmek ve 24 saat kurumasını beklemek. Belirli aralıklarla bu basit bakımı yaptığınızda masif ahşap tezgahınız her zaman mükemmel görünecek ve dayanıklılık ve ömrü artacaktır.

Yanık, çizik, kalıcı lekelenme vs gibi hasarlarda ne yapmak gerekir?

Öncelikle masif mutfak tezgahı yüzeylerinin sıcağa karşı çok daha dayanıklı olduğunu söylemeden geçmeyelim. Yani lamine ve granit bir tezgah sıcak tava gibi etkenlerden çok daha hızlı şekilde zarar görürken ahşap doğal yapısı gereği bu etmenlere karşı daha dayanıklı olacaktır. Bu özelliği ile ahşap mutfak tezgah kullanımı diğer malzemelere göre avantajlı olsa bile, yine de mutfak tezgahları aktif olarak çok kullanılan trafiği fazla bölgeler oldukları için ve ahşabın kendisi olmasa da verniği bu tarz sıcak etkileşimlerden zarar görerek leke bırakabileceği için zaman içinde bazı hasarların oluşması da elbette kaçınılmaz.

Ahşap mutfak tezgah kullanımı

İşte çizik, leke, yanık gibi mutfak tezgahlarında sık rastlanan bir hasar söz konusu olduğu zaman ahşap tezgahı tamir etmek ve eski haline dönüştürmek de diğer tezgahlara göre çok daha kolaydır. Tek yapmanız gereken yıllık bakım sırasında kullandığınız doğal yağı ve zımparayı çıkarmak, hasarlı bölgeyi iyice zımparaladıktan sonra süngerle yağlamak. Kuruduktan sonra tezgahın geri kalanı ile renk farklı kalmadığını göreceksiniz.

Ahşap tezgahımın bakım zamanının geldiğini nasıl anlarım?

Ahşap tezgahlar belirli bir dokuya sahip olan yüzeylerdir ve bu yüzden bakım ihtiyaçlarını da aslında kendileri belli ederler. Kusursuz bir ahşap tezgahın yüzeyinin parlak olması, elinizi sürdüğünüzde pürüzsüz bir his vermesi ve üzerine su döküldüğünde suyu emmeyerek boncuklar ve damlacıklar oluşturması gerekiyor. Eğer ahşap tezgahınızın rengi donuklaştıysa ve üzerine su döküldüğünde su dağılıyor ve damlacıklar oluşturmuyorsa tezgahınızın yağlanma ve bakım zamanı gelmiş demektir.

(Mutfak yenilerken tezgah seçiminde ahşap ve granit malzeme arasında kararsız kaldıysanız ve daha kapsamlı bir inceleme arıyorsanız Ahşap mı granit mi? Hangi mutfak tezgahı daha kullanışlı isimli yazımızdaki karşılaştırmayı okuyabilirsiniz.)

Doğal ve işlevsel: İskandinav stil için 13 ipucu

Ev projenizle ilgili yardıma mı ihtiyacınız var?
Bizimle temasa geçin!

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır