kalemya koyu giriş ücreti / Fethiye'nin En Güzel Plajları | Ontrail Store

Kalemya Koyu Giriş Ücreti

kalemya koyu giriş ücreti

EN GÜZEL FETHİYE KOYLARI VE PLAJLARI

Fethiye koyları birer yaz rüyası. Bir çok yer milli park statüsü altına korumaya alınarak yapılaşması engellenmiş. Bu sayede bugün hala doğa ile denizin birbirine örüldüğü bir sürü kartpostallık plajları var.

Ancak tahmin edersiniz ki temmuz ve ağustos aylarında sahillere yığılan turistler nedeniyle tadını çıkarmak zor oluyor. O yüzden kendinizi kalabalıklardan bir nebze de olsa azad edebileceğiniz yerlere gidebilmeniz için arabayla gelmenizi ya da araç kiralamanızı öneririz.

Bir plaja gitmişken yakınlarındaki yerleri de gezmenizi de öneririz. Hangi koyun yakınında gezilecek nereleri var buradan okuyabilirsiniz: Fethiye Gezilecek Yerler

Index

Fethiye’de Günlük Veya Saatlik Tekne Kiralayın

Fethiye’de kalabalıklardan kaçmak için en büyük ikinci yardımcınız ise tekne olacaktır. Günlük veya saatlik kiralayabileceğiniz teknenizle, kalabalıklardan kaçıp karadan ulaşımı olmayan, kimsenin olmadığı bakir Fethiye koylarını keşfedebilirsiniz. Günlük ve saatlik kiralayabileceğiniz Fethiye teknelerini görmek için tıklayın.

Fethiye’den Mavi Tura Çıkmak

Fethiye aynı zamanda mavi yolculuk deneyimini yaşamak için de biçilmiş kaftan. Bir tatilinizde bu deneyimi yaşamak isterseniz, Fethiye’de günlük kiralayabileceğiniz mavi tur teknelerini görmek için de tıklayın.

Fehiye’nin En Güzel Plajları Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

  1. Belcekız Plajı
  2. Ölüdeniz Tabiat Parkı Plajı
  3. Suncity Hotel’in Plajı
  4. Kıdrak Koyu
  5. Çalış Plajı
  6. Şövalye Adası
  7. Kuleli Plajı
  8. Aksazlar Koyu
  9. Boncuklu Koyu
  10. Küçük Boncuklu Koyu
  11. Küçük Samanlık Plajı
  12. Büyük Samanlık Plajı
  13. Serenity Beach
  14. Kalemya Koyu
  15. Kelebekler Vadisi Plajı
  16. Kabak Koyu
  17. Cennet koyu
  18. Gemili Plajı
  19. Turunç Pınarı Koyu
  20. Darboğaz
  21. Akvaryum Koyu
  22. Soğuk Su Koyu
  23. Deve Plajı
  24. Katrancı Koyu Tabiat Parkı Plajları
  25. Günlüklü Koyu
  26. Karaot Plajı

Ölüdeniz Koyları ve Plajları

Ölüdeniz Plajı (Belcekız Plajı)

Ölüdeniz Plajı veya diğer adıyla Belcekız Plajı, Ölüdeniz’in en işlek plajı. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda. Halk plajı olduğundan giriş ücretsiz. Denizi çok güzel ama derin ve dalgalı. Şezlong ve şemsiye kiralama seçeneğiniz var ama kendi sandalyenizi şemsiyenizi de getirebiliyorsunuz. Birkaç kafenin plajda işletmesi de var. Plajın sabahın erken saatlerinde daha sakin ve keyifli oluyor. Bir de bu koyun yamaç paraşütü yapanların iniş yeri olduğunu da söyleyelim. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Ölüdeniz Lagün (Ölüdeniz Tabiat Parkı Plajı)

Ölüdeniz Plajı’nın son ucu Tabiat Parkı sınırları içinde kalıyor. Burada fotoğrafta gördüğünüz gibi “Kumburnu”nu oluşturak lagünü kapatıyor. Yani burnun hem lagünün içinde, hem de deniz tarafında kıyısı var. Bu bölge milli parkın için ve girişi ücretli. İçinde birkaç kafe ve su sporları var. Şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca duşlar, soyunma kabinleri, yürüyüş yolları  gibi alt yapılar şaşırtıcı şekilde başarılı. En büyük sürpriz de içerida alkol satışını olması.

Buranın denizi  masmavi, berrak ve Belcekız’a göre çok daha sığ ve dalgasız. Hafta sonları çok kalabalık oluyor o yüzden gelmek için hafta içi bir günü hedefleyin. Sahilin devamında beach club tarzı başka işletmeler de bulunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Lagün’ün Çevresindeki Diğer İşletmeler

Lagünün kıyısında özel işletmeler de var. Bunlar genelde günübirlik misafiri de kabul eden kamplar ancak pek cazip yerler değiller. Bizce açık denizde yüzmek lagünde yüzmekten daha keyifli ama illa lagünde yüzmek isterseniz yolun sonundaki Sun City Otel’in plajına ücret karşılığı girebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Kıdrak Koyu

Denizi taşlık, serin ve derin. Denizi taşlık olduğu için deniz ayakkabısı ile gelmenizi öneririz. Fakat dalgalı bir koy. Sığ suları olmadığı için küçük çocuklu ailelerin tercihi değil. Sahilde, patates, hamburger gibi fastfood seçenekler bulabileceğiniz minik bir cafesi var. Duş, soyunma kabin, wc mevcut. Girişi ücretli. Ayrıca şezlong ve şemsiye de ücretli. Fakat kendi katlanan sandalyenizi ve şemsiyenizi getirip de plajdan istifade edebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Fethiye Merkez Koyları ve Plajları

Çalış Plajı

Çalış Plajı, Fethiye merkezin en işlek plajı. Geniş bir alana yayılıyor. Plaj boyuna restoranlar ve tatil yerleri var. Denizi taşlık ve dalgalı. Giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralaması yapabiliyorsunuz. Plajda çadır kampına müsait kamp alanları da mevcut. Plajın devamındaki Şat Burnu’nda bir de 220 farklı kuş çeşidine ev sahipliği yapan bir kuş cenneti var. Çalış Plajı’ndan gün batımının da efsane olduğunu ekleyelim. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Şövalye Adası

Çalış Plajı’nın tam karşısında kalan ada Şövalye diğer adıyla Fethiye Adası. Ada 15. yüzyılda Rodos Şövalyeleri’nin yaşadığı yer olduğundan ismi bu şekilde yerleşmiş. Adada ağırlıklı olarak oteller, plajlar ve restoranlar var. Adaya Fethiye Limanı’ndan kalkan teknelerle geçilebiliyor. Yaz aylarında adaya düzenli olarak deniz otobüsü seferleri de oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Kuleli Koyu

Fethiye’nin nispeten sakin ve doğa içinde koylarından biri. Giriş ücreti yok. Şezlong ve şemsiye ücretli. Plajın ağırlıklı olarak çakıllı ve kumlu karışık bir yapısı var. Denizi ise dalgasız ve berrak. Koyda bir işletme var. Burada bir şeyler yiyip içebilir, wc, duş, kabin gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Aksazlar Koyu

Doğal bir plaj olmasa da Fethiye merkeze 10 dakika sürüş mesafesinde olduğundan ve kamp alanı olduğundan sevilen, popüler koylardan biri Aksazlar Koyu. Giriş ücreti var. İçine şezlong ve şemsiye dahil. Koyda bir restoran işletmesi ve yine restoran tarafından işletilen bir kamp alanı var. Her türlü duş, wc, kabin ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Denizin suyu sığ, durgun fakat fazla berrak değil. Sezonda burada nikah düğün gibi etkinlikler de yapılıyor. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Boncuklu Koyu

Ağırlıklı olarak kumla karışık çakıllık bir sahili var. Denizi ise daha iri çakıllı, berrak ve masmavi. Orman içinde kamp da kurabiliyorsunuz. Burada Alaçatı plajlarına taş çıkartır Sea Me Beach adında hoş bir plaj işletmesi de var. Happy hour konsepti bile var. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Küçük Boncuklu Koyu

Boncuklu Koy’a komşu olan Küçük Boncuklu Koy da Help Beach and Yacht Club‘a ev sahipliği yapıyor. Burada plaj voleybolundan, günü batırmalık happy hour’lara aradığınız her şey var. Diğer Boncuklu gibi çakıllı bir sahili var. Denizi berrak ve durgun. Girişi ücretsiz. Yabancı turistin de öncelikli tercihi. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Küçük Samanlık Koyu

Akvaryum gibi bir denize sahip, masmavi bir koy Küçük Samanlık Koyu. Teknelerin de sıklıkla demir attığı yerlerden. Denizi dalgasız, kumluk ve sığ. Girişte şezlong, şemsiye ve otopark ücreti alınıyor. İşletme wc, kabin, duş, yeme-içme hatta kano ve deniz bisikleti hizmeti de sunuyor. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Büyük Samanlık Koyu

Burası bir halk plajı. Plajı çakıl ve kum karışımı. Denizi berrak, dalgasız ve sığ. Denizin dibi ise taşlık. Giriş ücretsiz sadece otopark ücreti alınıyor. Burada yürüyüş ve bisiklet parkurları da var. Sahilde çocuklar için düşünülmüş denize açılan bir kaydırak, ahşap bir iskele ve plajda çardaklar da var. Koyun arka tarafı ise ormanlık ve piknik alanı olan yerler var. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Hillside Beach Club Fethiye İçinde Serenity Beach

Hillside’a bağlı, karayolu bağlantısı olmayan bir plaj. Fakat denizden teknenizle yanaşabiliyorsunuz. Yoksa Hillside içiden geçmeniz gerekiyor. Sessiz, sakin bir plaj. Denizi tertemiz, taşlık ve çabuk derinleşiyor. Plajda yüksek sesle müzik çalmıyor, kimse yüksek sesle bile konuşmuyor. Sınırlı sayıda şezlong ve şemsiye olduğu için asla kalabalıklaşmıyor. Yetişkinlere özel bir plaj. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Hillside Club Ana Plajı Kalemya Koyu

Çam ormanlarıyla çevrili muhteşem Kalemya Koyu, Hillside Beach Club’ın ana plajının olduğu koy. Burası tesisin en kalabalık ve geniş plajı. Alanda plaj voleybolu ve Su Sporları Merkezi de var. Yetişkinlere özel bir plaj değil o nedenle çocuklu aileler için daha uygun. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

Faralya Koyları ve Plajları

Kelebekler Vadisi Plajı

İsmini burada bulunan kaplan kelebeği dahil en az 80 tür kelebekten alan vadinin inanılmaz güzellikte ve mavilikte bir manzarası ve denizi olan Kelebekler Vadisi Fethiye’nin alamet-i farikası. 1995’ten beri birinci derece sit alanı olan vadi tamamen beton yerleşime kapalı. Sadece çadır kamplarına ve ahşap evciklere izin var. Koy 350 metre yüksekliğe ulaşan bir vadi ile çevrili o yüzden buraya Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşım sağlıyorsunuz. Dönüş için son tekne de 17.00’de kalkıyor. Plajında şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Sahil boyunca yeme içme, wc, duş ve soyunma kabini gibi her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Kabak Koyu

Faralya bölgesindeki ikinci favori durak Kabak Koyu Plajı. Çakıllı bir kumsalı ve dalgalı bir denizi var. Suyu ise berrak ve mavi. Koya Ölüdeniz’den deniz yolu ile ulaşabilir veya Fethiye’den kalkan dolmuşlarla sonrasında da aşağı yürüyerek inebilirsiniz. Koyda şezlong kiralama olanağı yok ama şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Etrafta bakkal ve yeme-içme noktaları mevcut. Duş, wc, kabin var. Fakat buraya kadar gelmişken en ideali Kabak Koyu’nda konaklamak olur. Böylece buranın büyüleyici akşamını da yaşar, ertesi gün bir Kabak klasiği haline gelmiş meşhur şelaleye de tırmanırsınız. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Cennet Koyu

Her ne kadar Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu’nun gölgesinde kalmış olsa da Cennet Koyu ismi ile müsemma olarak Fethiye’nin gizli cenneti. Burası da araçla ulaşılabilen plajlardan değil. Ya denizden tekne ile gelebilir ya da yaya olarak yukarıdan inebilirsiniz. Turkuaz renkli bir denizi, kum çakıl karışık bakir bir sahili var. Sahilde herhangi bir tesis yok. Bölgede sadece bir çadır camping var. Burada wc ve restoran var. Siz de sahille ormanın birleştiği yere kendi çadırınızı atabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

Kayaköy Koyları ve Plajları

Gemile Plajı

Gemile Adası’nın hemen karşısında kalan Gemile Plajı’nın sahili çakıllı, suyu temiz. Sahildeki işletmeyi beğenen yok ama kendi halinde bir plaj olarak denize girmek için güzel bir nokta. norkeliniz yanınızda olsun. Burada çadır kampı yapma şansınız da var. Ayrıca buradan kalkan teknelerle hemen karşıdaki Gemiler Adası’nı görme şansınız da var. M.S. 5-13. Yüzyıllar arasında yerleşimin bulunduğu Ada ve çevresi ören yeri statüsünde o nedenle de müzekart geçiyor. Adada Bizans ve erken Hristiyanlık döneminden kalma, freskoları hala duran kalıntıları görebiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Turunç Pınarı Koyu & Yazz Collective

Çam ağaçları ile kaplı izole bir koy olan Turunç Pınarı Koyu, sadece deniz yolu ile ulaşılabilen, karayolu bağlantısı olmayan koylardan. Suyu derin ve dalgasız bir koy. Koyda hizmet veren Yazz Collective diye çok şık bir işletme ve iskelesi var. Yazz Collective‘in keyifli Akdeniz restoranlarından birinde yemek yiyebilir, şezlong, şemsiye, wc, duş, kabin gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Mevsimsel ürünlerle hazırlanan seçeneklerin bulunduğu menüsünde makarnalar, mevsim balıkları ve sağlıklı bowl’lar var. Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

Darboğaz


Darboğaz Koyu da karayolu bağlantısı olmayan Fethiye koylarından biri. Ama aracınızı yukarıdaki yola park edip yaklaşık 1 kilometre yürüyerek ulaşabiliyorsunuz. Yolu biraz meşakatli ve hiçbir işletme bulunmadığından bütün yiyip içeceğinizi sırtlanmanız gerekiyor. Giderken de çöplerinizi bir torbaya doldurup evinize geri götürmelisiniz. Güzel yanı ise daha az insan olması ama yüksek sezonda burası bile dolu olabiliyor. Denizi de çok güzel, kayalık bölgenin orası sığ bir havuz gibi. Kamp yapmaya gelenler de oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu kara bağlantısı olmayan bakir bir koy. Sadece tekne ile ulaşılıyor. Suyun rengi ve berraklığı sayesinde balıklar çıplak gözle bile görülebiliyor. Koy ismini de buradan alıyor. Herhangi bir işletme veya şemsiye şezlong gibi plaj olanağı yok. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Soğuk Su Koyu

Soğuk Su Koyu da aracınızı bırakıp yarım saat yürüyerek ulaşabileceğiniz veya tekne ile gelebileceğiniz bir koy. Buradaki kayaların içinde bir tatlı su kaynağı var. O da suyu buz gibi soğuk yapıyor. Koyun sonunda iskelesi olan küçük bir plaj var. Sahili taşlık, suyu berrak. Gündüz saatlerinde günübirlik turların uğrak yeri olduğun için koy oldukça kalabalık oluyor ama 17.00’den sonra gelirseniz koy size kalmış oluyor. Burada tesis olmadığı için plaj imkanları da bulunmuyor. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

Deve Plajı

Sadece tekne turlarıyla ulaşılabileceğiniz Deve Plajı, Fethiye’nin herhangi bir işletmenin olmadığı bakir koylarından. Plajı küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Suyu sıcak, berrak ve tertemiz. Fakat tekne turları kumluk olan tabanı kabarıp suyu bulandırabiliyor. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Yanıklar Koyları ve Plajları

Katrancı Koyu Tabiat Parkı

Fethiye merkeze 15 kilometre mesafede bulunan Katrancı Koyu Tabiat Parkı, hem kamp yapanların hem de denize girmeye gelenlerin tercihi. Kamp alanı bir koyda plaj bir koyda bulunuyor. İki koyun da özelliği aynı. Denizi dalgasız, kumluk ve sığ. Kamp alanında, duş, wc, kabin, restoran gibi olanaklar mevcut. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olabiliyor. Koya giriş ücretli. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu da Katrancı koyu Tabiat Parkı’nın komşusu olan Küçük Kargı Tabiat Parkı’nın içinde bulunan koy. Kumluk ve sığ bir denizi var. O nedenle de çocuklu ailelerin tercihi. Şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Koyda su sporları olanakları da var. Burada yemek yiyebileceğiniz yerler, bir kamp alanı ve tam pansiyon hizmet veren bir otel de var. Koya giriş ücretli. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

Karaot Plajı

Taşlık bir plajı var. Suyu da dalgalı ve bulanık. Buranın en önemli özelliği, Caretta Caretta’ların uğradığı plajlardan biri olması. O yüzden şemsiye saplamamanız gerekiyor. Sit alanı olduğundan herhangi bir tesis yok. O yüzden şezlong kiralama olanağı yok. Giriş ücretli. Çadır kampı yapabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 26 numara.

Göcek Koyları ve Plajları


Göcek’in cennet koylarını tek tek Göcek Koyları ve Plajları yazımızda ayrıca anlattık. Burada verebileceğimiz en büyük tüyo, Göcek’i hakkıyla yaşamak için koy koy tekne ile gezmeniz olur. Günlük ve saatlik kiralanabilir Göcek teknelerini incelemek için tıklayın.

Göcek aynı zamanda Türkiye’de mavi tura çıkabileceğiniz en ideal destinasyonlardan. Bir tatilinizi denizde uyuyup uyanmalı bir mavi tur deneyimine çevirmek isterseniz, Göcek’ten günlük kiralayabileceğiniz mavi tur teknelerini görmek için de tıklayın.

Kabak Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Kabak Koyu Giriş Ücretli Mi, Denizi Nasıl?

Kabak Koyu Nerede?

Kabak Koyu, Fethiye’nin güneybatısında, Faralya (Uzunyurt) Köyü sınırları içinde yer alan sosyal medyada yapılan paylaşımların da etkisi ile birlikte son yıllarda ülkemizin en çok tercih edilen ve yaz tatili denildiği zaman da ilk akla gelen yerlerden biri haline geldi. Popülerliği giderek artan Kabak Koyu'na tatile giden kitlenin genellikle açık görüşlü olması, koyun özgürlük ortamına sahip olması ve doğal güzelliklerin de etkisi de oldukça büyüktür.

Kabak Koyu, eşsiz doğal güzelliğinin yanı sıra, doğal hayatı korumak için büyük oteller yerine ağaç evleri ve kamp alanlarının yer aldığı dünyanın en iyi trekking parkurlarından birisi olarak da kabul ediliyor. Dünyanın en uzun yürüyüş yollarından birisi olan ve 513 km uzunluğunda bulunan Likya Yolu da Kabak Koyu’ndan geçiyor. Fethiye gezilecek yerler listesinde yer alan Kabak Koyu, akarsu ve denizi ile yüksek kayalar ile çevreli enfes konumu ile izole kalarak, çeşitli bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yaparak bölgeye özgü bir hale geliyor.

Aynı zamanda diğerlerinden farklı olarak evrimleşmiş bir bölgedir. Kelebekler Vadisi’ne adını veren kaplan kelebekleri de burada da yaşayan endemik türler arasında yer alıyor. Dik yamaçlardan aşağı doğru yürüyerek, dolmuşla ya da ciplerle ulaşılabilen Kabak Vadisi, 1987 yılına kadar tamamen bakir bir bölge olarak biliniyordu. Kabak Koyu’na ilk yerleşen gezgin Turan Pirendeoğlu, vadinin ilk yerleşimi merkezi olan Turan Kamp’ın da kurucusudur.

Kabak Koyu'na Nasıl Gidilir?

Kabak koyu, Ölüdeniz’e 17 km, Fethiye’ye 33 km, Kelebekler Vadisi’ne 4 km uzaklıkta yer alıyor. Faralya Köyü’nden (Uzunyurt) yaklaşık olarak 30 dakikalık bir yürüyüşle bölgeye ulaşılabiliyor. Ölüdeniz’den kalkan Faralya dolmuşları ile Faralya’ya geldikten sonra Kabak Koyuna doğru giden dolmuşlarla koya kadar yürümeden de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Faralya Dolmuşları Fethiye merkezden 07.00-19.00 saatleri arasında her saat başı Ölüdeniz’den Faralya’ya doğru hareket ediyor. Faralya - Kabak arasında sefer yapan dolmuşlar da 07.00-20.00 saatleri arasında karşılıklı olarak sefer yapıyor. Dolmuşların son durağı ise, Kabak Koyu’nun hemen başında yer bulunan Last Stop Cafedir.

Ölüdeniz’den hem bireysel hem de grup olarak kiralayabileceğiniz teknelerle de koya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Koya özel araçla ulaşım için Ölüdeniz, Fethiye merkez ve Faralya rotasını takip etmek gerekiyor. Faralya’dan Kabak’a doğru inen yolun son kesişiminde stabilize ve derin yarıklar bulunuyor. 4×4 bir aracınız yoksa arabayı yukarıda bırakarak dolmuşa binerek bölgeye daha kolay ulaşabilirsiniz. Arabayla koya kadar gitmek için strese girmeniz gerekmiyor. Aynı zamanda koyda otopark sıkıntısının da olduğunu unutmamanız gerekiyor.

Kabak Koyu Giriş Ücretli mi?

Kabak Koyu yaklaşık olarak 200 metre uzunluğunda küçük bir kumsaldır. Bölgede sit alanı olduğu için herhangi bir tesis de bulunmuyor. Kabak Koyu'na ise giriş ücretsizdir. Aynı zamanda denizden çıkınca duş alabileceğiniz bazı yerler bulunuyor. Bu yerler de ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bölge için belirlenen kamp ücretleri ise, sezona göre değişiklik gösterse de genellikle çok makul fiyatlara burada konaklayabilirsiniz. Bu fiyata sabah kahvaltıları da dahil olacak şekilde genellikle akşam yemekleri de yer alıyor. Sakin ve huzurlu bir tatil arayışı içinde olan kişiler için en ideal adres olan Kabak Koyu’nda bulunan kamp alanlarında çok sıcakkanlı bir dayanışma bulunuyor. Yaz sezonunda Kabak Koyu’nda kişi başı bungalov ücretleri gecelik olarak genellikle 200 - 800 TL arasında değişiyor.

Kabak Koyu'nun Denizi Nasıldır?

Kabak Koyu'nun denizi tertemiz, can gibi turkuaz sulara sahiptir. 200 metre boyunda bir kumsala sahip olan Kabak koyu, ince telli kum ve çakıl taşlarla kaplıdır. Kabak Plajının denizi ise, her zaman bembeyaz köpüklü ve dalgalıdır. Denizin ilk 5 metresinden itibaren derinlik birden hızlıca artıyor. Aynı zamanda dip akıntısı nedeni ile yüzme bilmeyenler için çok fazla önerilmeyen bu denizin suyu ise denize rahatlıkla girilebilecek orta soğukluktadır.

Muğla ilinin en büyük yüz ölçümüne sahip ilçesi olan Fethiye, aynı zamanda nüfusunun da en yoğun olduğu yerdir. Tarih sayfalarında antik Telmessos kenti olarak anılan Fethiye, Likya ve Karya sınırlarında yer almaktadır. Köklü bir tarihe sahip olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, tarih boyunca Persler, Likyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlı devleti egemenliği altına gitmiştir. Bu nedenle de şehirde gezip görülmesi geren birçok tarihi kalıntı vardır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan antik kentler, eşsiz koylar, doğa ve denizle unutulmaz bir tatil deneyimi sunan Fethiye, ulaşım açısından da oldukça elverişli bir destinasyonda bulunur. Ülkemizin her köşesinden Fethiye’ye otobüs seferleri düzenlenirken, Fethiye’ye yaklaşık 50 km uzaklıkta yer alan Dalaman Havalimanı’na da sürekli uçuş gerçekleştirilmektedir.

Ülkemizin en gözde tatil beldelerinden biri olan Fethiye, hem konaklama, hem doğal güzellikler, hem tarih, hem de eğlence açısından tatilcileri kendine çekmektedir. Masmavi denizi, yemyeşil doğası, sit alanları, tertemiz havası, el değmemiş koyları ve plajlarıyla muhteşem bir tatil deneyimi sunmaktadır. Gezip görülmesi gereken yerler açısından oldukça zengin olan Fethiye’de tüm güzellikleri keşfedebilmek için uzun bir tatil planı yapmakta fayda var. Ölüdeniz’den başlayan gezi listenize; Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yapmayı, Kelebekler Vadisini, tekne turları ile görebileceğiniz el değmemiş koyları, günümüzde hala köklü tarihinin izlerini taşıyan antik kentleri eklemeyi ihmal etmeyin. Misafirlerine birbirinden farklı aktivite imkanları sunan Fethiye’de tarihi Likya yolunda trekking, dağcılık, kaya tırmanışı, kano, tüplü dalış, jet ski, su kayağı, rafting gibi aktiviteleri de listenize ekleyebilirsiniz. Eğlenceli Beach clublardan halk plajlarına, doğa ile iç içe koylardan mavi bayraklı plajlara kadar Fethiye’de denize girilebilecek yerleri her açıdan ele aldığımız yazımızda Fethiye plajları ile ilgili her bilgiye ulaşabilirsiniz.

İçindekiler

Ücretli Plaj Yerleri

Ölüdeniz

Ölüdeniz Plajı

Fethiye denince akla gelen ilk yer olan Ölüdeniz, sadece ülkemizin değil dünyanın da en popüler plajlarından biridir. Yeşilin ve mavinin her tonunun buluştuğu Ölüdeniz, bembeyaz yumuşak kumlu sahilleri, ılık denizi, adını aldığı çarşaf gibi durgun suyu ile tam bir doğa harikasıdır. Dillere destan güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan Ölüdeniz, bir lagün oluşumudur. Bu yüzden de en fırtınalı günlerde bile sakinliğini korur. Ölüdeniz’in bir diğer önemli özelliği de dipten akan kaynak suları nedeniyle sürekli kendini yenilemesidir. Bu sayede cam gibi tertemiz bir suya sahiptir.

Cam gibi denizde yüzebileceğiniz, tertemiz doğasında ruhunuzu dinlendirebileceğiniz Ölüdeniz, su sporları için de oldukça elverişli bir ortam sunar. Özellikle de yamaç paraşütü Ölüdeniz’e gidenlerin en çok tercih ettiği aktivitelerden biridir. Su bisikleti, paragliding gibi aktiviteler de Ölüdeniz tatillerinizde eğlenmek için yapabileceğiniz sporlar arasındadır. Yaz tatillerinizi en güzel şekilde geçirebileceğiniz yerlerden biri olan Ölüdeniz plajına giriş ücretlidir. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye kiralamak için de beli bir ücret ödemek gerekir. Plaj çevresinde yiyecek içecek, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler vardır.

Giriş Ücreti: Yetişkin 9 TL, öğrenci 4,5 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL, otobüs 210 TL. (Şezlong + şemsiye 30 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, cankurtaran, deniz güvenlik şeridi, tekne turu ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/oludenizcom/

Haritada Görüntüle >

Karaot Plajı

Fethiye merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Karaot Plajı, Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarından biridir. Bu nedenle de doğal sit alanı olarak koruma altına alınmıştır ve herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Plajda sadece belediyeye ait bir işletme bulunur. Duş, WC, soyunma kabini gibi imkânlar ücretsiz bir şekilde kullanılabilirken, şezlong ve şemsiye makul bir ücret karşılığında kiralanabilir. Aynı zamanda plajda bulunan işletmede yeme içme ihtiyaçları da çevreye göre uygun fiyatlarla karşılanabilir.

Sit alanı içerisinde olmasından dolayı plaja giriş ücretlidir. Masmavi denizin ve yemyeşil doğanın buluştuğu en güzel ve en sakin yerlerden biri olan Karaot Plajı, günbatımı manzarasına karşı yürüyüş yapabileceğiniz, huzurun tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Arkası yemyeşil günlük ormanlarıyla kaplı olan plajın zemini kum ve taş karışımıdır. Deniz suyu öylesine berraktır ki yüzerken balıkları görebilirsiniz. Deniz çabuk derinleşen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler dikkatli olmalıdır. Plajın hemen karşısında bulunan irili ufaklı adalara yüzerek bile ulaşılabilir. Kendinizi tam anlamıyla doğa ile iç içe hissedeceğiniz, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta stres atabileceğiniz Karaot Plajı, Fethiye’de gidilecek yerler listesinde mutlaka yer almalıdır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şemsiye + şezlong 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, büfe, deniz güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Zirkon Beach Camping

Zirkon Beach Camping

Fethiye merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan Zirkon Beach Camping, Fethiye Körfezi’nin kuzeyinde yer alır. Fethiye’de bulunan ve çadır otel konseptiyle hizmet veren en güzel kamping alanına sahip olan Zirkon Beach, hem doğa ile iç içe olan hem de 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren nadir yerlerdendir. Çift yataklı çadır ve karavanlar, günlük kat hizmeti, restoran, bar, barbekü alanı gibi birçok imkân sunan Zirkon Beach, kamp tatilleriniz için en ideal yerlerden biridir.

Denize sıfır konumda bulunan Zirkon Beach Camping, kendine ati bir plaj alanına sahiptir. Kamp alanında ister kendi çadırınızla konaklar ister çadır veya karavan kiralayabilirsiniz. Kendi çadırınızda konaklasanız bile kamp imkânlarından faydalanabilmek için girişte belli bir ücret ödemeniz gerekir. Elektrik, dolap, şemsiye ve şezlong fiyata dâhildir. Sabah çadırınızdan çıkıp 5 metre yürüdükten sonra denize girebilir, tertemiz, sığ denizin tadını çıkarabilirsiniz. Beach bardan içeceğinizi alarak yumuşacık kumlu plajda dinlenebilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 75 TL, işletme çadırında konaklama 120 TL, bungalov konaklama 200 TL/gecelik.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şemsiye ve şezlong kiralama, restoran, cafe, çadır ve bungalov kamp alanı ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/zirkon_beach_camping/

Haritada Görüntüle >

Serenity Beach

Serenity Beach

Çam ormanlarının baş döndürücü kokuları arasında, doğa ile iç içe sessiz, sakin bir gün geçirebileceğiniz Serenity Beach, huzur içinde dinlenip tüm yorgunluğunuzu atabileceğiniz en ideal yerlerden biridir. İster Fethiye’den kalkan teknelerle ister yürüyerek gidebileceğiniz plajda, hamağınıza uzanıp beach bardan içeceğinizi alarak serinleyebilir, dalgaların sesi eşliğinde kitabınızı okuyabilirsiniz. Oldukça nezih bir ortama sahip olan plaj yetişkin konseptinde hizmet veriyor. Bu nedenle de plaja çocuklar giremiyor.

Özel bir işletmeye ait olan plaja giriş ücretlidir. Girişte ödenen ücrete şezlong ve şemsiye dâhildir. Plajı kum ve küçük çakıl taşları ile kaplıdır. Denizi çabuk derinleşiyor. İyi yüzme bilenler için mükemmel bir yüzme ortamı sunuyor. Akvaryum gibi berrak denizde yüzerken türlü türlü deniz canlılarını görebiliyorsunuz. Beachin en sevilen özelliği yemeklerinin güzelliği, gün boyu burada denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra eşsiz gün batımı manzarasına karşı akşam yemeğinizi yemek eşsiz bir deneyim sunar.

Giriş Ücreti: 150 TL’lik harcama limiti ile giriş ücreti, şezlong ve şemsiye ücreti alınmamaktadır.

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, restoran, plaj bar, su sporları, DJ performansları, cankurtaran ve güvenlik şeridi.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/hillsidebeachclub/

Haritada Görüntüle >

Sea Me Beach

Sea Me Beach

Fethiye merkezine 4 km uzaklıktaki Büyük Boncuklu Koyu’nda yer alan Sea Me Beach, çevrede benzerine rastlanmayan sıra dışı konseptiyle ve hizmetiyle misafirlerinin konforu için her türlü imkânı sağlıyor. Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Büyük Boncuklu Koyu’na ayrı bir hava katan Beach, ülkenin en ünlü beachlerine ev sahipliği yapan Bodrum beachleri ile yarışabilecek düzeydedir. Çam ağaçlarının, sonradan eklenen beyaz kumlu plajın ve turkuaz rengi denizin sunduğu muhteşem manzara ile görenleri büyüleyen Sea Me Beach, gün boyu çalan müzikleri, DJ performansları ve çeşitli su sporları alternatifleriyle eğlenceyi sonuna kadar yaşamanızı sağlıyor.

Fethiye standartlarına gayet iyi bir beach olan mekan, sunmuş olduğu hizmetlerle ücretinin karşılığını fazlasıyla veriyor. Tatil sezonunda son derece kalabalık olduğu için birkaç gün öncesinden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Yoksa yer bulmak çok zor oluyor. Tertemiz denizde balıklarla birlikte yüzmek büyük keyif veriyor. Denizin tadını çıkardıktan sonra ister özel localarda ister şezlonglarda güneşlenebilirsiniz. Beachin en beğenilen özellikleri arasında zengin yemek ve kokteyl menüsü yer alır. Fiyatlar biraz yüksek olsa da imkanlarınız dâhilinde mutlaka deneyin.

Giriş Ücreti: Kişi başı 100 TL, localar 300 TL

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, loca, restoran, bar, su sporları, DJ performansları, canlı müzik, cankurtaran, güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/seamebeach/

Haritada Görüntüle >

Katrancı Koyu Plajı

Fethiye merkeze yaklaşık 16 km uzaklıkta bulunan Katrancı Koyu, mavi ve yeşilin buluştuğu en güzel yerlerden biridir. Bir tarafı masmavi deniz bir tarafı da çam ve okaliptüs ağaçlarıyla çevrili olan koyun plajı kum ve çakıl karışımıdır. Korunaklı bir yapıda olmasından dolayı rüzgâr almayan koyun denizi hem sakindir hem de oldukça sığdır. Çocuklar ve yüzmeyi öğrenenler rahatlıkla burayı tercih edebilir. Herhangi bir yerleşim yerinin bulunmadığı koyda, sadece birkaç büfe ve kafe bulunur. Aynı zamanda WC, duş ve soyunma kabini imkânı da mevcuttur.

Şehrin gürültüsünden uzak, kuş sesleri eşliğinde tamamen doğa ile iç içe bir gün geçirebileceğiniz Katrancı Koyu, Katrancı Tabiat Parkı içerisinde yer alır. Bu nedenle de giriş ücretli! Koya girdiğinizde ister şezlong kiralayabilir, isterseniz havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Muhteşem piknik ve kamp alanlarına sahip olan Katrancı Koyu’nda çadır kiralayarak kamp tatili yapabilir, okaliptüs ve çam ağaçları arasında kurulan masalarda piknik yapıp doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Araçlarıyla gelecek olanlar Muğla istikametinde ilerleyip Yanıklar beldesini geçtikten sonra ikinci kavşaktan sol istikamete tabelalar yardımıyla dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Fethiye otogarından Göcek’e giden minibüslere binebilir ve Günlüklü Koyu kavşağında inerek yaklaşık 1 km yol yürüdükten sonra ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 9 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL. (Şezlong + şemsiye 75 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, cafe, restoran, market, mangal yakılabilir alan, cankurtaran, güvenlik şeridi, kamp alanı ve araç otopark yeri.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Günlüklü Koyu

Fethiye merkeze 17 km uzaklıkta bulunan Günlüklü Koyu, Fethiye’nin en sessiz ve sakin koylarından biridir. Küçük Kargı Tabiat Parkı içerisinde bulunan koy, günlük ağaçlarıyla ve palmiyelerle çevrilidir. Adını da etrafındaki günlük ağaçlarından almıştır. Yeşilliklerin arasında saklı kalmış bir cenneti andıran Günlüklü Koyu, masmavi denizi, 500 metre uzunluğundaki sahili, dümdüz piknik ve kamp alanlarıyla görenleri büyülemektedir. Yol boyunca sunduğu manzara ile herkesi kendine çeken koy, tertemiz kristal berraklığındaki denizi ile balıklarla yüzme deneyimi yaşatır.

Kumsal alanı, kumlarla ve yer yer ince çakıl taşlarıyla kaplı. Deniz çok çabuk derinleşmiyor ve oldukça sakin. Çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için güvenli bir ortam sunuyor. Tabiat parkı içerisinde bulunan Günlüklü Koyu’na giriş ücretli. Koyda otel, pansiyon ve gece kulübü gibi işletmeler bulunuyor. Kişisel ihtiyaçlarınızı bu işletmelerden karşılayabiliyorsunuz. Şezlong ve şemsiye için ise ayrı bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ormanın içerisinde kamp yapabileceğiniz, günlük ağaçlarının altında kurulan masalarda piknik yapabileceğiniz koy, adrenalin arayanlar için de su kaydırağı, flyboard, banana gibi birçok alternatif sunuyor.

Nasıl Gidilir: Araçlarıyla gelecek olanlar Muğla istikametinde ilerleyip Yanıklar beldesini geçtikten sonra ikinci kavşaktan sol istikamete tabelalar yardımıyla dönerek ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Fethiye otogarından Göcek’e giden minibüslere binebilir ve Günlüklü Koyu kavşağında inerek yaklaşık 1 km yol yürüdükten sonra ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Kişi başı 9 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL. (2 Şezlong + 1 şemsiye 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, restoran, cafe, cankurtaran, güvenlik şeridi ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Aksazlar Koyu

Aksazlar Koyu

Fethiye’nin batısında yer alan Aksazlar Koyu’nun merkeze uzaklığı yaklaşık 4 kilometredir. Yarımada şeklinde bir alanda bulunan Oyuktepe Koylarından biri olan Aksazlar Koyu, yeşillikler arasında konumlanmış, hem plaj hem piknik hem de kamp alanı olarak kullanılan muhteşem güzellikleriyle göz dolduran koylardan biridir. Göz alıcı bir körfez manzarasına sahip olan koy, merkeze yakın olması nedeniyle daha çok günübirlik tatilciler tarafından tercih edilir.

Plaj özel bir işletme tarafından işletilmektedir. Bu nedenle de giriş ücretlidir. Giriş ücretine şezlong ve şemsiye dâhildir. Plaj alanı kumlu olsa da denize yaklaştıkça yerini çakıl taşlarına bırakır. Rahat yürüyebilmek için yanınıza deniz ayakkabısı almanızda fayda var. Deniz çabuk derinleşmeyen bir yapıya sahiptir. Çocuklar ve yüzme bilmeyenler için güvenli bir ortam sağlar. Fethiye’nin diğer plajlarına göre bulanık bir denize sahip olan Aksazlar Koyu, dalış için uygun bir ortam sunmaz. Aksazlar Koyu’nun en önemli özelliği de Fethiye’nin en güzel kamp alanına sahip olmasıdır.

Nasıl Gidilir: Araçlarıyla gelecek olanlar Fethiye sahil yolunu kullanarak Fevzi Çakmak Caddesi istikametinde ilerleyip Aksazlar’a doğru devam ederek liman ve tersaneyi geçtikten sonra tabelalar yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için ilçe merkezinden dolmuşlar hareket etmektedir.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong ve şemsiye ücrete dâhil)

Plaj Özellikleri: WC, çeşme, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, piknik alanı, restoran, mangal yakılabilir alan, kamp alanı, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kıdrak Koyu

Tarihi neredeyse yarım yüz yıla dayanan Kıdrak Koyu’nun plaj serüveni bugün yerini modern bir plaj alanına bırakmış hem gezmek hem de yüzmek için bölgenin ideal yerlerinden biridir. 2017 yılında sit alanı olarak tescil edilip Kıdrak Tabiat Parkı olarak ziyaretçilerine kapılarını açmış. Yaz-kış ziyaret edilebilse de özellikle yaz sezonunda denizin de ısınmasıyla birlikte burası deyim yerindeyse ana baba günü oluyor. Kimi yüzmeye geliyor, kimi pikniğe, kimi ise yalnızca yürüyüş yapmaya.

Kıdrak Koyu, arkası yemyeşil ormanlık alan, önü ise masmavi denizin olduğu harikulade bir yer. Denizden çıkıp birkaç adım atarak çamlık alana yürüyebiliyorsunuz. Burası piknik masalarının da olduğu genişçe bir alandan oluşuyor. Mangal yakmak serbest iken semaver yakmak yasaktır.. Tabiat parkı olarak geçtiği için hem yay hem de araç girişi ücretli. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe ve yeme içme yeri mevcut. Şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor.

Denize gelecek olursak, suyun biraz dalgalı olduğu söyleyebiliriz. Sahil kısmı çoğunlukla kumsal alandan oluşsa da yer yer çakıl taşları bulunmaktadır. Tıpkı bir tatil köyünü andıran Kıdrak Koyu’nda hem piknik yapıp hem de denizin keyfini çıkarabileceğiniz güzel yerlerden biridir. Doğa içerisinde sakin bir gün geçirmek isteyen çocuklu ailelere de tavsiye edebileceğimiz Kıdrak Koyu, yeşilin ve mavinin en güzel halini gözler önüne seriyor.

Nasıl Gidilir: Kıdrak Koyu’na gelecek olanlar ilk olarak Ölüdeniz’e ulaşmaları gerekiyor. Buradan Faralya Köyü istikameti takip edilerek tabelalar yardımıyla koya kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Toplu taşımayı tercih edecek olanlar Fethiye merkezden kalkan dolmuşlara binerek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Şahıs 9 TL, öğrenci 4,5 TL, bisiklet 9 TL, motosiklet ve ATV 18 TL, otomobil 27 TL, minibüs 81 TL, midibüs 144 TL ve otobüs 243 TL. Tabiat Parkı haftanın tüm günü 07:00 – 20:00 saatleri arasında açıktır.

Plaj Özellikleri: WC, çeşme, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, su sporu parkuru, kır kahvesi, doğa sporu, restoran, piknik alanı, mangal yakılabilir alan, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Daha Fazla Bilgi: http://oludeniz.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Gemile Adası ve Koyu

Fethiye Kayaköy’e 6 km mesafede yer alan Gemile Koyu en az Kelebekler Vadisi kadar ülke turizmi adına önemli bir yere sahiptir. Yerli ve yabancı turistlerin sessiz, sakin bir deniz keyfi yaşamak için tercih ettikleri yerler arasında gelen koy, zeytin ve çam ağaçlarının arasında yer alan şahane bir yerdir. Koya ulaşım hem karadan hem de teknelerle yapılabilmektedir. Yaz aylarının uğrak yerlerinden biri olan koyun hemen karşısında da aynı adı taşıyan Gemile Adası bulunmaktadır.

Gemile Adası, denize girmenin yanı sıra etrafta yürüyüş yapabileceğiniz şahane bir doğal ortam ve çadır kampı için müsait alanlara sahiptir. Elbette tüm bunların yanı sıra tarihi bir öneme de sahip olan Gemile, adadaki Bizans dönemine ait kiliseyle de pek çok insanı kendisine çekmektedir.

Koyun özelliklerine gelecek olursak… Gemiler Plajı’nın sahili ve denizi taşlık, suyu temiz ancak biraz dalgalı bir yapıya sahip. Plajda ihtiyaçların karşılanabileceği işletme mevcut. Buradan şezlong ve şemsiye gibi kiralama hizmeti bulunuyor. Ayrıca yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da giderebiliyorsunuz.

Nasıl Gidilir: Gemile Koyu, Fethiye ilçe merkezine 9 km mesafede yer almakta. Ulaşım Kayaköy üzerinden yapılıyor. Sırt çantalı bir gezginseniz Kayaköy’e gelip buradan bisiklet kiralayarak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Kişi başı 20 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama ve büfe.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Ücretsiz Plaj Yerleri

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu

Ülkemizin en güzel dalış noktalarından biri olan Akvaryum Koyu, dünyanın birçok yerinden de dalış meraklılarına ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizin sayılı el değmemiş alanlarından biri olan Akvaryum Koyu, misafirlerini suyun üzerindeki eşsiz manzara ile karşılar. Koyda herhangi bir işletme bulunmaması, sadece tekne turları ile ulaşımın sağlanması koyun bu derece temiz kalmasının en büyük nedenidir.

Akvaryum Koyu’nda suyun üstü ne kadar güzelse altı da bir o kadar güzeldir. Bu nedenle de yılın her dönemi burada dalış meraklılarını görmek mümkündür. Deniz yüzeyinden derinlere inildiği andan itibaren su altının eşsiz güzelliği gözler önüne serilir. Bu nedenle yeni başlayan dalgıçlar için de son derece elverişli bir yerdir. Tekne turlarının uğrak noktası olan Akvaryum Koyu, Fethiye’de yüzülecek en güzel yerlerden biridir. Kayalıklarla çevrili olan koyda herhangi bir plaj alanı bulunmaz. Günübirlik tekneler mutlaka burada yüzme molası verir. Hem tur tekneleri hem de dalış tekneleri aynı anda gidince tatil sezonu biraz kalabalık olabilir. Ama yine de akvaryum gibi denizin dibini görerek yüzmek eşsiz bir deneyim sunar.

Nasıl Gidilir: Akvaryum Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Ölüdeniz’den tekne turlarına katılarak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Belcekız Plajı

Fethiye merkeze 12 km uzaklıkta olan Belcekız Plajı, Fethiye’nin mavi bayraklı plajlarından biridir. Arkası yemyeşil bir doğa, oteller ve pansiyonlarla kaplı olan plaj, Fethiye’nin en ünlü ve en kalabalık plajlarından biridir. Fethiye’nin çoğu plajından farklı olarak kumlu bir sahile sahip olan plajın turkuaz rengi ile büyüleyen denizi serin ve dalgalıdır. Çabuk derinleşmesinden dolayı da çocuklar ve yüzme bilmeyenler için pek uygun değildir. Plaja giriş ücretsizdir. Dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralayabilir, dilerseniz kendi havlunuzu serip ücretsiz bir şekilde plajın imkânlarından faydalanabilirsiniz.

Çoğunlukla dalgalı olan plaj, jet ski, yelken ve sörf gibi su sporları için de uygun bir ortam sunar. Tatilinize adrenalin katmak için bu gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Daha fazlasını isterseniz Babadağ’a çıkıp muhteşem manzara eşliğinde yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Hem doğanın hem de eğlencenin bir arada bulunduğu Belcekız Plajı Fethiye tatillerinizde görmeniz gereken yerlerin başında gelir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 15 TL  (Şezlong + şemsiye 15 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Deve Koyu (Camel Beach)

Camel Beach

Fethiye’nin koylarından biri olan Deve Koyu, karadan ulaşımın olmadığı, kayalıklarla çevrili küçük kumsal alanı ve turkuaz rengi denizi ile görenleri büyülüyor. Kayalıkların üzerindeki yemyeşil ağaçların ortaya çıkardığı eşsiz manzara eşliğinde, sakin, sessiz, kalabalıktan uzak huzurlu birkaç saat geçirmek için tercih edebileceğiniz koya tekne turları ile ulaşım sağlanıyor. Fethiye’den kalkan tekne turları son olarak burada yaklaşık yarım saatlik bir yüzme molası veriyor.

Koyda vakit geçirebileceğiniz ya da ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işleteme bulunmaması nedeniyle yarım saatlik mola gayet yeterli oluyor. Bu süre içerisinde sığ, dalgasız ve berrak denizde yüzmenin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Deve Koyu’na giriş ücretsiz. Şezlong, şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Bu nedenle de ihtiyacınız olan şeyleri yanınıza almanızda fayda var. Genelde sakin olan koy, aynı anda birkaç tekne yanaştığında biraz kalabalıklaşabiliyor. Deve koyu gibi Fethiye’nin diğer el değmemiş koylarını görmek için mutlaka bir tekne turuna katılmalısınız.

Nasıl Gidilir: Deve Koyu’na karadan ulaşım ne yazık ki bulunmuyor. Ölüdeniz’den tekne turlarına katılarak koya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Çalış Plajı

Fethiye merkeze 7 kilometre uzaklıkta olan Çalış Plajı, merkeze yakın olduğu için tatil sezonunda son derece kalabalık olur. Ancak 4 km uzunluğundaki plaj ne kadar kalabalık olursa olsun rahatsız edici bir ortam olmaz. Kendine has bir atmosferi olan Çalış Plajı, aynı anda birçok imkân sunmasıyla öne çıkar. Yüzme ve güneşlenmenin yanında su sporları için de oldukça elverişli bir ortam sağlar. Sürekli esinti alan bir konumda olan plaj, rüzgâr sörfünün yapıldığı en popüler yerlerden biridir.

Tertemiz denizi ile dikkat çeken Çalış Plajı kum ve ince çakıl karışımından oluşur. Çok fazla rüzgâr aldığı için deniz her zaman dalgalıdır ve çabuk derinleşir. Bu nedenle çocukların gözetim altında olması gerekir. Plaja giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye kiralarsanız ücret özemeniz gerekiyor. Belediyenin işlettiği plajda duş, soyunma kabini, WC gibi imkânlar ücretsiz sunuluyor. Aynı zamanda restoran, kafe gibi işletmeler de bulunuyor. Fethiye’de yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Çalış Plajı, bölgenin en güzel gün batımı manzarasına sahip. Denizle iç içe sıcak bir günün ardında hafif Ege esintisi altında plaj çevresinde günbatımı manzarasına karşı akşam yemeğinizi yemek unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 10 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, ve soyunma kabinleri mevcut. Şemsiye ve şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

İnlice Halk Plajı

Fethiye’de yer alan planlardan bir diğeri de İnlice Halk Plajı’dır. Burası özellikle yöre halkı ve yerli turistler tarafından sıklıkla tercih edilen plajlardan biridir. Fethiye’nin tüm plaj ve koylarında olduğu gibi buranın da muhteşem bir doğası var ve beraberinde eşsiz bir doğal güzelliğe ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz.

Plajın etrafı çam ağaçlarıyla çevrilidir. Bu sayede plaja gelen insanlar denizin keyfini çıkarırken bir yandan da doğanın ve mis gibi çam kokularının büyüsüne kendini kaptırıyor. Plaj alanı oldukça büyüktür ve içerisinde tüm ihtiyaçların karşılanabileceği Fethiye Belediyesi tarafından işletilen bir işletme vardır. WC, duş, soyunma kabini ve kafe yeri bulunmaktadır. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralaması da yapılabilmektedir.

Plajın kumsalı sert kumdan oluşmakla birlikte denizi sığ ve berraktır. Ancak bazı yerlerde aniden derinleşen deniz seviyesi nedeniyle çocukların ebeveynleri gözetiminde girmelerini hatırlatmak isteriz. Doğa içerisinde güzel bir gün geçirmek ve öğlen güneşin sıcağından kaçıp çam ağaçlarının altında yapacağınız bir piknikle gününüzü unutulmaz kılabilirsiniz. Mangal yakmak serbest ancak semaver yakmak yasaktır.

Plaja giriş ücretsiz ve WC, soyunma kabinlerinin kullanımı da aynı şekilde ücretsizdir. Plaj çevresinde otel ve bungalov tarzı konaklama yerleri de bulunmaktadır. Dileyen tatillerini plaja yakın bu bölgede geçirebilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 15 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama, büfe ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kuleli Plajı

Fethiye Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan Kuleli Plajı, çevresini saran çam ağaçlarının olduğu yüksek hâkim tepelerin turkuaz renkli denizle uyumunu altın sırası plajı tamamlıyor. Fethiye’de bulunan bir başka güzel yer olan Kuleli Plajı, tıpkı diğer plaj ve koylar gibi her yıl birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Adayı çevreleyen yolun dışında kalan plaj gürültüden izole, tamamıyla doğa içerisinde sessiz ve sakin bir yer. Bu nedenle tatilcilere muhteşem bir doğal güzelliğin yanı sıra kafalarını dinleyebileceği rahat ve sakin bir ortamı da beraberinde sunuyor.

Kuleli Plajı’nı işleten işletme kadınlara özel bir plaj yeri de sunmaktadır. Yine aynı şekilde ailelerin de kullanabileceği plaj yeri mevcuttur. Plajın çoğu alanı kumsal alandan oluşuyor ancak yer yer çakıl taşları bulunmaktadır. Denizi dalgasız olmakla birlikte tertemiz bir yapıya sahiptir. Derinliği ise birkaç metre sonra artıyor. Çocukların ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenlerin de tercih edebileceği bir yerdir.

Plaj içerisinde işletme yemek içmeden şezlong ve şemsiyeye kadar çeşitli imkânlar sunuyor. Ayrıca güneşten korunmak isteyenlere çadır ve çardak hizmeti de sunulmakta. Bununla birlikte WC, duş ve soyunma kabini gibi yerler bulunmakta.

Plaja giriş ücretsiz, araçla gelenler cüzi bir miktar otopark ücreti ödemek durumundalar. Hafta sonları öğlen kalabalığına kalmamak için sabah erken saatlerde gelmenizi tavsiye ederiz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 20 TL (2 şezlong + 1 şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama, yeme içme yeri ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Akmaz Plajı

Fethiye ilçe merkezinde bulunan bir diğer plaj ise Akmaz Plajı’dır. Kargı Mahallesi’nde bulunan Akmaz Plajı, ücretsiz olarak giriş yapıp, denizin ve kumsalın keyfini çıkarabileceğiniz yerlerden biridir. Burası da çoğunlukla yöre halkı tarafından gelinen bir yerdir.

Plaj ve denizi taşlık olması nedeniyle gelirken mutlaka yanınızda deniz ayakkabısı getirdiğinizden emin olun. Denizi ise temiz ve dalgasızdır. Özellikle çocuklu aileler ve yüzmeyi iyi bilmeyenler bu plajı tercih edebilirler.

Plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmakta. Dileyen kendi yiyeceklerini ve hatta mangal malzemelerini getirerek plaj çevresindeki ağaçlar altında kendi yemeklerini, mangallarını hazırlayabilirler. Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar ise yok. Bu nedenle burayı tercih edecek olanlar bu gibi malzemeleri yanlarında getirmeleri gerekiyor.

Ulaşımı da oldukça kolaydır. Araçla gelebilir, toplu taşımayı kullanacak olanlar ise belediye araçlarını kullanabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmaktadır. Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Karataş Plajı

Fethiye ilçe merkezine yakın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan iki ayrı plajdan biri olan Karataş Plajı, çoğunlukla yörede halkı tarafından gelinen sessiz, sakin yerlerden biridir. İlçe merkezine olan yakınlığı nedeniyle bu bölgede tatil yapan insanların da geldiği yerlerden biri olan Karataş Plajı doğal bir güzelliğe sahiptir.

Plaj sahili ve denizi taşlıdır. Bu nedenle burayı tercih edecek olanların yanlarında deniz ayakkabısı getirmelerini tavsiye ederiz. Denizi nispeten dalgalı ancak çocuklu aileler de tercih edebilirler. Deniz suyu berrak bir görünüme sahip ve yüzerken balıkları görebilmeniz de mümkündür.

Plaj içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmakta. Burada kahvaltı da yapılabilir. Bununla birlikte plaj çevresi mangal yapmaya da olanak sağlıyor. Ancak şemsiye ve şezlong için kiralama yapabileceğiniz herhangi bir işletme ne yazık ki bulunmuyor. Gelirken bu gibi ihtiyaçlarınızı alıp öyle gelmeniz iyi olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir restoran yeri bulunmaktadır. Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong olanakları bulunmuyor.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kelebekler Vadisi Plajı

Türkiye’nin en popüler cazibe merkezlerinden biri olan Kelebekler Vadisi için ülkemizin cennet gibi yerlerinden biri tanımlamasını yapabiliriz. Vadi, Ölüdeniz beldesi sınırları içerisinde kalan, boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıkların olduğu ve en önemlisi de 80’den fazla kelebek çeşidinin hüküm sürdüğü şahane bir doğal alandır. Faralya’dan görünen o şahane manzarası insanı adeta büyüler niteliktedir.

Çevrede kamp alanları, yürüyüş parkurları ve vadi içerisinde bulunan plaj yeri bulunmaktadır. Her yıl yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra dünyanın pek çok noktasından sırt çantalı gezginler de buraya akın etmektedir. Kimi yüzmek, kimi kamp, kimi ise yalnızca bölgeyi yürümek için geliyor. Kelebekler Vadisi Plajı, doğa ve denizin muhteşem bir uyumunu gözler önüne seriyor. Kumsal olan plaj, doğa ile iç içe, gürültüden izole bir yüzme imkanı sunuyor. Deniz suyu berrak ancak nispeten soğuk bir su yapısına sahiptir. Deniz seviyesi derin olduğu için çocuklu ailelere önerebileceğimiz bir yer değildir.

Plajda WC, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong ihtiyaçlarının karşılanacağı bir işletme yok. Ayrıca yiyecek ve içeceklerin de henüz buraya gelmeden önce alınması iyi olacaktır. Vadiye yürüyerek gelmek epey bir zordur. Araçla ise bir yere kadar gelip sonrasında yürümeniz gerekiyor. En iyi ulaşım alternatifi ise Ölüdeniz’den kalkan teknelerden birine binip gelmek olacaktır.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Soğuk Su Koyu

Soğuk Su Koyu

Ülkemizin en çok koya sahip olan yerlerinden Fethiye ve çevresini her yaz tatilcilerin tercih ediyor olması buraya olan ilginin de her geçen sene artmasına olumlu yönde katkı sunuyor. Teknelerin biri kalkıyor diğeri dönüyor ve onlarca yerli ve yabancı turist bu muhteşem doğal güzelliklerin keyfine varıyor. Keşfetmeye değer bu güzel koylardan yalnızca biri olan Soğuk Su Koyu, etrafı tamamen ağaçlarla kaplı yemyeşil bir doğa ile eşsiz bir mavi tonun uyumuna ev sahipliği yapıyor.

Soğuk Su Koyu, çam ormanları, farklı formda kaya oluşumları ve berrak denizi ile birçok insanın ilgisini çeken yerlerden biridir. Fethiye’den kalkan teknelerin vazgeçilmez uğrak duraklarından biridir. Koy, yüksek bir tepenin kıyısında kalıp nispeten güneşi görmediği için serin bir suya sahip. Bu da Fethiye’nin bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçıp serinlemek için Soğuk Su Koyu’nu cazip bir yere dönüştürüyor.

Koy ve çevresinde herhangi bir işletme yok. Tekneyle gelirken yanınızda havlunuzu, yiyecek ve içeceklerinizi getirmeyi unutmayın. Yürüyerek gelmek zordur ancak yaklaşık 1 saatlik bir yürüyüşü gözünüze kestiriyorsanız Kayaköy içerisinden geçerek çalılık patika yollardan koya zor da olsa ulaşım sağlayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Soğuk Su Koyu’na en ideal ulaşım alternatifi Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelmek olacaktır. Araç yolu ne yazık ki yok. Yaya olarak gelmeyi düşünenler ise Kayaköy içerisinden geçerek koya inen çalılık patika yolu takip ederek yaklaşık 1 saat kadar yürümelisiniz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Darboğaz Koyu

Fethiye’nin Kayaköy Mahallesi’nde yer alan Darboğaz Koyu ülkemizin nadide yerlerinden biridir. Karayoluyla ulaşım sağlanamayan koyun bu nedenle temiz ve bakir kalmış olması gerçekten büyük bir şans. Çünkü bu temizlik gerek doğasıyla gerek turkuaz renkli deniziyle insana büyük bir dinginlik veriyor.

Çoğunlukla teknelerle ulaşım sağlanabilen Darboğaz Koyu konum olarak Gemiler Koyu’nu geçtikten sonraki ilk koy yeridir. Gürültüden tam anlamıyla izole olmuş, yemyeşil bir doğanın hemen kıyısında, berrak denizi ve sığ alanları ile hem yüzmenin keyfini tam anlamıyla yaşatıyor hem de insana muazzam bir rahatlık katıyor.

Darboğaz Koyu’nu yaz aylarında kamp için tercih eden sırt çantalı gezginler de oluyor. Gemiler Koyu’nu geçtikten sonra Darboğaz Koyu’na inen patika yol ile 15 dakikalık bir yürüme sonrası ulaşım sağlanabiliyor. Ancak bu yolun sık ve dikenli çalılıklardan oluştuğunu bilmelisiniz.

Denizin bir kısmı kum bir kısmı ise kayalıktır. Deniz seviyesi birkaç metre sonra derinleşiyor. Tekneler dışında yaya olarak gelmek nispeten zor olması nedeniyle sessiz ve huzurlu bir yerdir. Ayrıca WC, duş, soyunma kabini gibi olanaklar bulunmuyor. Şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz tesis de yok. Havlunuzu kapıp gelebileceğiniz Darboğaz Koyu’nda konaklamak isterseniz çadırınızı da yanınızda getirmeyi unutmayın.

Nasıl Gidilir: Darboğaz Koyu’na Fethiye merkezden kalkan günübirlik tekne turlarıyla gelebilirsiniz. Yaya olarak gelecek olanlar Gemiler Koyu’nu geçtikten sonra Darboğaz Koyu’na giden patika yola saparak yaklaşık bir 15 dakika yürüme sonrası koya ulaşabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Kabak Koyu

Kabak Koyu, Türkiye’nin güneyinde gerçek bir mücevheri andıran eşsiz görüntüsüyle gizli kalmış tıpkı cennetten bir parça. Popüler bir tatil köyü olan Ölüdeniz’de yer alan Kabak Koyu, dünyanın çoğu yerinden daha güzel, daha büyüleyici ve bozulmamış tatil yerleri arasındadır. Turkuaz mavisi suları ve yeşilliklerle çevrili tepeleriyle muazzam bir doğallığa sahip olan Kabak Koyu, tatil günlerinizi çok neşeli ve unutulmaz kılmak için tercih edebileceğiniz ideal yerlerden biridir.

Dünyaca ünlü turistik destinasyon Fethiye ve Ölüdeniz’e yakın olan Kabak Koyu, Türkiye’nin Akdeniz kıyısının batısında yer alan küçük bir yerleşim yerinde yer almaktadır. İstanbul’dan gelmeyi planlıyorsanız, günlük uçuşlar yapan havayolu firmaları ile bu sakin, doğal ve gizli cennete kolayca ulaşabilirsiniz.

Önce İstanbul’dan Dalaman’a uçup ardından Fethiye’ye giden bir otobüse binerek ilçe merkezine gelebilir ve buradan tekrar bir dolmuşa binerek koya ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu eşsiz cennete ulaşmak için yapılan tüm bu yolculuk emin olun buna değecektir. Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi’nden geçerken, Ölüdeniz ve Kabak arasındaki 25 km uzunluğundaki yol, Akdeniz’in nefes kesen manzaralarını, yemyeşil dağlarını ve güzel vadileri size sunacaktır.

Kabak Koyu’na ulaştığınızda, dik bir yoldan yürüyüş yaparak koya ulaşabilir veya bir araç kiralayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Fethiye ilçe merkezinden kalkan dolmuşlar ile Faralya Köyü’ne gelebilir ve buradan dileyen yürüyerek dileyen araçlarla ulaşımını sağlayabilir. Araçla gelecek olanlar Fethiye’den Ölüdeniz istikametinde devam ederek Faralya Köyü’ne gelebilir ve buradan ulaşımlarını sağlayabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Plaj Özellikleri: Duş yeri mevcuttur. WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi koya gelmeden önce temin etmelisiniz.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Büyük Samanlık Plajı

Büyük Samanlık Plajı

Fethiye Yarımadası’nın kuzey ucunda biri büyük diğeri küçük iki aynı ada sahip Samanlık Plajı bulunuyor. Büyük Samanlık Plajı, yerlilerin tanımıyla Samanlık Koyu, yarımadayı kıyı boyunca sarmalayan doğal güzelliklerin hemen yanı başında tertemiz bir doğa ve gürültüden izole bir yerde bulunuyor. Yarımadaya giriş yapıp yol boyunca size eşlik eden doğal güzellikler plaja gelince de aynı güzelliğini koruyor olduğunu göreceksiniz.

Yaz aylarında deniz ve piknik keyfi yapmak isteyen başta Fethiyeliler olmak üzere tatil için Fethiye’yi tercih eden pek çok insanın tercih ettiği yerlerden biri olan Büyük Samanlık Plajı için kalabalık bir plaj yeri diyebiliriz. Plajın hemen arka tarafı çam ormanlarıyla kaplıdır. Burası piknik yapmak için kullanılıyor. Piknik masalarının yanı sıra çocuklar için oyun park alanı da bulunuyor. Ayrıca yürüyüş ve bisiklet parkurlarının da olması doğayla bütünleşmenizi sağlıyor.

Büyük Samanlık Plajı’nın denizi berrak ve temizdir. Denizin dibi ve sahil alanı çakıl taşlarından oluşuyor. Rahat bir yürüyüş için plaj ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz. Su seviyesi sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından da tercih edilebilir. Plajda yeme içme, WC ve soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz işletme bulunmaktadır. Plaja giriş ücretsiz olup, şemsiye ve şezlong kiralama için cüzi bir ücret ödüyorsunuz.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 15 TL (Şezlong + şemsiye 20 TL, kamelya 40 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, piknik alanı, çocuk oyun parkı ve yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçük Samanlık Plajı

Küçük Samanlık Plajı

Fethiye Yarımadası’nda Büyük Samanlık Plajı’na giden yol üzerinde bulunan Küçük Samanlık Plajı, yarımadanın tüm doğal güzelliklerini içerisinde barındıran, yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz muazzam bir doğal manzaranın kıyısında yer alıyor. Plajın etrafını saran yemyeşil ağaçların denize yansımasıyla oluşan renk paleti size derin bir denizi andırsa da oldukça sığ ve berrak yapısıyla yüzülmeye elverişli bir yapıya sahiptir.

Plaj sessiz ve sakindir. Etrafında hiçbir yerleşim yeri yok. Huzur veren doğal yapısıyla da pek çok insan tarafından tercih ediliyor. Yaz aylarında özellikle hafta sonları aşırı kalabalık olan Küçük Samanlık Plajı, yelkenli tekneler, günübirlik tekne turları ve lüks yatların da uğrak yerlerinden biridir.

Plaj, berrak bir denize sahiptir. O kadar berrak ki denizin dibi dahi gözlüksüz görebiliyorsunuz. Buda size yüzme esnasında pek çok deniz canlısını görebilme fırsatı tanıyor. Sahil kısmı yarı kum yarı çakıl taşlarından oluşuyor. Plajda şezlong, şemsiye, masa ve sandalye gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kiralama yapan bir tesis bulunmakta. Ayrıca restoran, büfe ve bar olanakları burayı daha cazip kılıyor.

Plaja giriş ücretsiz olup, araçlarıyla gelecek olanlar 10 TL otopark ücreti ödemek durumundalar. Doğa içerisinde sessiz, sakin bir deniz keyfi yapmak isteyenlere önerebileceğimiz Küçük Samanlık Plajı, Fethiye’de çok uygun fiyatlara günübirlik deniz keyfi yapabileceğiniz ideal yerlerden biridir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz. Araç otopark ücreti 10 TL (Şezlong + şemsiye 25 TL, çardak 50 TL, masa 20 TL, sandalye 5 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye, restoran, büfe ve bar, çocuk oyun parkı ve otopark alanı.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı

Ölüdeniz Tabiat Parkı içerisinde yer alan Kumburnu Plajı, yeşilin bin bir tonuna eşlik eden denizin mavi ve turkuaza çalan renk tonlarıyla tam bir kartpostallık yeri andırıyor desek abartmış olmayız herhalde? Kumburnu, çevresi itibariyle tam bir doğa harikasıdır. Yer yer el değmemiş doğası bakir kalmış bir bitki örtüsü ile örtülü yüksek tepeler ve kıyıda yer alan berrak denizi çok sayıda insanın buraya gelmesinde önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Plajın bulunduğu bölge tabiat parkı olması nedeniyle dünyanın sayılı en güzel sahillerinden biri olma özelliği taşıyor. 50 metre uzunluğundaki plajın sahili kum ve çakıl karışımı bir yapıya sahip. Plajda yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının yanı sıra WC, soyunma kabinleri, duş imkânı, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmaktadır.

Ulaşımın da kolaylıkla sağlandığı Kumburnu Plajı’na özel araçla ve toplu taşıma ile gelebilmek mümkündür. Araçlar için tam gün park ücreti 25 TL, 2 şezlong ve 1 şemsiye kiralama ücreti ise 45 TL’dir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 Şezlong + 1 şemsiye 45 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye kiralama ve yeme içme için tesis bulunmaktadır.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Turunç Pınarı Koyu

Fethiye’nin en güzel koylarından biri olan Turunç Pınarı Koyu, doğal güzelliği ve berrak denizi ile cennetten bir yermiş hissi veriyor insana. Bölgenin en sessiz ve sakin yerlerinden biridir. Adını, çevresindeki turunç ağaçlarından alan koyun ilçe merkezine uzaklığı 8 km olup yalnızca teknelerle ulaşım sağlanmaktadır.

Turunç Pınarı Koyu’nun etrafı tamamıyla ağaçlarla çevrilidir. Sırtını yasladığı dağın eteklerini çam, zeytin, defne ve pınar ağaçları oluştururken, tepelerde ise turunç ağaçları yer almaktadır. Bu bakımdan doğal bir cazibeye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Deniz keyfi yaparken aynı zamanda doğanın sakinleştirici özelliğinden de yararlanmak isteyenler Turunç Pınarı Koyu’na geliyorlar.

Denizin turkuaz rengi ile doğanın müthiş uyumu insana seyir zevki yüksek bir manzara vadediyor. Plajı orta büyüklükte, sahil kısmı ve denizin dibi yeterince kumsal alandan oluşuyor. Fakat deniz dibi yüksek bir derinlik seviyesine sahip olduğu için çocuklu aileler ve yüzmeyi henüz yeni yeni öğrenenlere tavsiye etmiyoruz. Koy içerisinde WC, duş, soyunma kabini, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme bulunuyor. Ayrıca şezlong ve şemsiye kiralaması da yapabiliyorsunuz.

Yemyeşil ağaçlıklar arasına gizlenmiş huzur dolu bu güzel koya gelerek hem denizin hem de doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Turunç Tepe Koyu’na karayolu ile ulaşım oldukça zahmetli. İlçe merkezinden çıkıp yarımadaya giden yolu takip ederek önce Hillside Beach ardından Serenity Beach istikametini takip ederek koya ulaşım sağlanabilir. Ancak yolun kötü ve ormanlık alan olduğunu hatırlatmak isteriz. Koya en basit ve zahmetsiz ulaşım alternatifi ise Fethiye’den kalkan günübirlik tekne turları veya teknelerdir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong+ şemsiye 25 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir

Haritada Görüntüle >

Büyük Boncuklu Koyu

Büyük Boncuklu Koyu

Fethiye yarımadasının batısında kalan Büyük Boncuklu Koyu, merkeze olan yakınlığı ve çevresi itibariyle yemyeşil bir tabiatın içerisinde bulunması nedeniyle oldukça sessiz ve sakin yerlerden biridir. Fethiye’de yapacağınız bir tatilde kamp atmak veya denize girmek için tercih edebileceğiniz Büyük Boncuklu Koyu, tam anlamıyla el değmemiş bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

Doğasının bu denli bakir kalması elbette koyun kıyı yerlerindeki suyun da berrak olmasında en önemli etken. Elbette piknik veya kamp için burayı tercih edenlerin koy ve çevresini tahrip etmemiş olması da büyük bir özveri. Tertemiz bir suyu var. Denizin dibi çıplak gözle dahi görülebiliyor. Burada denizin ve doğanın tadını çıkarırken aynı zamanda bisiklet sürebileceğiniz parkur, yürüyüş parkuru ve çocuk oyun alanı bulunuyor.

Koy alanı yer yer kumsal, çoğu yer ise yerini çakıl taşlarına bırakıyor. Deniz tabanının da çakıl taşlarından oluştuğunu hatırlatalım. Bu nedenle denize girmek için bu koyu tercih edecek olanlar gelirken yanlarında plaj ayakkabılarını getirmeleri iyi olacaktır. Deniz seviyesi ilk girişte çocuklar için ideal ayrı yüzme bilmeyenler de burayı tercih edebilir. Koya giriş ücretsiz olmakla birlikte duş, soyunma kabini ve WC gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar mevcut. Şezlong ve şemsiyeyi de cüzi bir ücret karşılığında kiralayabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Büyük Boncuklu Koyu, Fethiye Yarımadası’nın batısında, ilçe merkezine 4 km mesafede yer almakta. Koya ulaşım özel araçlarla, ilçe merkezinden kalkan dolmuşlarla ve limandan kalkan günübirlik teknelerle kolaylıkla sağlanmaktadır. Özel araçlarıyla gelecek olanlar, sırasıyla Karagözler-Tersane-Letonya yolunu takip ederek yaklaşık 10 dakikada koya ulaşabilirler.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Küçük Boncuklu Koyu

Küçük Boncuklu Koyu

Listemizde yer verdiğimiz Büyük Boncuklu Koyu kadar güzel, sakin ve bir o kadar da berrak deniziyle Fethiye’de deniz keyfi yapmak isteyenlerin tercihi olan Küçük Boncuklu Koyu, Fethiye Yarımadası’nda, sarıçam ağaçlarının sarıp sarmaladığı, turkuaza çalan suyun rengi ile muhteşem bir doğal ahenge sahip. Küçük Boncuklu Koyu her ne kadar günübirlik tekne turlarının uğrak yeri olsa da, burayı keşfeden insanlar tarafından da sıkça gelinen bir yerdir.

Koyun olduğu bölge oldukça bakirdir. Bu da koy çevresinin oldukça doğal kalmasına olanak sağlıyor. Koya gelecek olursak; bazı yerler kumsal iken, çoğunluk alan çakıldan oluşuyor. Denizin dibinde de büyük çakıllar yer almakta. Bu nedenle burayı tercih edecek olanların koya gelirken yanlarında deniz ayakkabılarını getirmelerini tavsiye ederiz.

Deniz suyu birkaç metre sonra derinleşiyor. Çocuklu aileler ve pek de iyi yüzme bilmeyenler için ideal sayılabilecek bir yer. Koya giriş için herhangi bir ücret ödenmiyor. Gelirken yanınıza yalnızca havlunuzu almanız yeterli olacaktır. Şezlong ve şemsiyeyi buradan kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca koyda yer alan işletmede soyunma kabini, duş ve WC imkânı da mevcuttur.

Nasıl Gidilir: Fethiye’ye 4 km mesafede yer alan Küçük Boncuklu Koyu’na merkezden kalkan dolmuşlarla 10 dakika içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Aracıyla gelecek olanlar Karagözler-Tersane-Letonya istikametini takip ederek ulaşımlarını sağlayabilir.

Giriş Ücreti: Ücretsiz (2 şezlong + 1 şemsiye 75 TL)

Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletme mevcuttur.

Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur

Haritada Görüntüle >

Bir sonraki Fethiye tatilinizi planlamak için bu harika tatil cenneti hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz. Gezilecek yerlerden ulaşıma, yeme içmeden alışverişe varıncaya kadar Fethiye hakkında daha fazla içeriğimizi okuyabilir, sorularınızı aşağıda yer alan yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz.

 

Fethiye Plajlar ve Koyları (Detaylı Listesi)

Daha önce tek tek kaleme aldığımız Fethiye plajlar ve koyları artık bir listede toplamaya karar verdik. Ülkemizin en önemli turizm beldelerinden birisi olan Fethiye’deki plajlar.. Bu plajlara ulaşım nasıl sağlanır?, plajların giriş ücretleri nelerdir? gibi sorulara yanıt bulabileceğiniz bu listemizde plajların özelliklerine de ayrıca değineceğiz.

Fethiye Plajlar ve Koylar (Detaylı Listesi)

Fiyatlar sezona göre değişkenlik gösterse de mümkün olduğunca güncel tutmaya çalışıyoruz. 2023 yılı için geçerli olacak ücretlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kısa bilgi: Fethiye ile sınırlı kalmayıp Muğla’yı baştan sona keşfetmek isteyenler için oluşturduğumuz Muğla gezilecek yerler listemiz mutlaka bir göz atın pişman olmayacaksınız. :)

1- Kabak Koyu

Kabak Koyu, yaklaşık 200 metre uzunluğunda küçük bir kumsala sahiptir. Kumsal sit alanı olduğundan herhangi bir tesis bulunmuyor. Tesis olmadığı için doğal olarak şezlong ve şemsiye gibi plaj ihtiyaçlarınızı karşılayamıyorsunuz. Daha önceden hasır veya mat edinerek bu sorunu çözebilirsiniz. Şemsiye için de siz bir fikir üretebilirsiniz.

Denizinin özelliklerine gelecek olursak, kalabalık olduğu zamanlarda ( Temmuz ve Ağustos ayları ) çok da berrak olduğu söylenemez. Genellikle dalgalı olan deniz üstüne kalabalık ve bulanık olunca hiç albenili olmuyor. Sezonda tercih ederseniz pişman olabilirsiniz yani.

Su seviyesi de bir anda derinleştiği için iyi derece yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için tehlikeli olabilir.

Giriş Ücreti: Yok

Ulaşım: Fethiye merkezden kalkan dolmuşlar ile öncelikle Faralya Köyüne gelmeniz gerekmektedir. Yolculuk yaklaşık 1 saat sürüyor. Ücreti de kişi başı 20 TL. Araç ile gelmek isteyenler; Fethiye’den Ölüdeniz istikametinde devam etmelidirler. Ölüdeniz’in yanında doğru çıkan dik ve virajlı yolu takip ederek Faralya Köyü’ne çıkabilirler.

Köyden Koya ulaşım ise yürüyerek ya da traktöre benzer araçlar ile sağlanmakta. Araç ücreti kişi başı 60 TL.

2- Karaot Plajı

Kargı denizinin sonlanıp bir tepe ile buluştuğu noktada, kumlu olan kısım Karaot Plajı olarak geçer. Plajın en büyük özelliği el değmemiş doğal yapısı. Yemyeşil doğanın masmavi deniz ile kucaklaştığı efsanevi bir yer. Plajın bulunduğu alan Sit alanı olarak belirlenmiş. Bunun nedeni burada nesli tükenmekte olan bir canlının yaşıyor olması. Caretta Caretta kaplumbağaları. Fethiye’nin pek çok plajı bu canlıların doğal yaşam alanı. Nesli tükenmekte olan bu canlıların doğal yaşamını burada gözlemlemek mümkün.

Plajın sahil ve deniz tabanı kumlu. Bu bakımdan oldukça keyif alabileceğinizden şüpheniz olmasın.

Deniz seviyesi olarak sığ bir suya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu özelliği ile de iyi derecede yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için tercih sebebi olabilir.

Suyun temizliği ve berraklığına da denilebilecek tek bir kelime yok. Cam gibi parlak ve akvaryum gibi canlı. Akvaryum gibi diyorum çünkü yüzerken pek çok deniz canlısını görmeniz mümkün.

Plaj sit alanı olduğu için içerisinde bir tesise rastlamak mümkün değil. Hatta tuvalet bile bulamıyorsunuz. Yiyecek ve İçecek ihtiyaçlarınızı önceden temin ederek gelmenizde fayda var.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): 150 TL.

Ulaşım: Fethiye merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta olan plaja özel araç ile D 400 karayolunu kullanarak (Göcek istikameti yönünde) yaklaşık 20 dakikada ulaşabilirsiniz. İlk önce Kargı daha sonra da Yanıklar Köyünü göreceksiniz. Yanıklar Köyüne geldikten sonra sol taraftaki ince ve dolambaçlı bir yola sapıyorsunuz. Yolu sonunda bariyer göreceksiniz. Buraya giriş ücretini ödedikten sonra biraz ilerleyip Karaot kumsalına ulaşıyorsunuz.

3- Patara Plajı

Patara Plajı Antalya’nın Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında kalan Gelemiş köyü sınırları içerisinde bulunur. Plaj adını Patara Antik Kenti’nden almaktadır. Yer yer 200-300 metre derinliğe sahip plajın uzunluğu 12 kilometredir. İncecik kumu ve tepecikleri ile Yeşilçam’da kızgın çöl sahnelerine ev sahipliği de yapmıştır.

Plaj içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için bir Kafeterya bulunmaktadır. Bu kafeteryanın gelirleri ile Gelemiş Köyü’nü güzelleştirme çalışmaları yapılmaktadır. Hatta yol çalışmaları, çay bahçesi, sokakları ışıklandırma çalışmaları, köy okulunun tadilatı, köy camisinin tadilatı bu kafeterya sayesinde yapılmış. Şemsiye ve Şezlong kiralama yanı sıra çay, kahve, alkollü alkolsüz içecekler, gözleme, hamburger tarzı yiyecekler işletmenin size sunduğu fırsatlardan bazıları.

Giriş Ücreti: 100 TL.

Şemsiye ve Şezlong ( İksisi Toplam ): 250 TL.

Ulaşım: Antalya şehir merkezinden yaklaşık 220 kilometre mesafede olan ve araçla yaklaşık 3-4 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. Özel aracınız varsa; Fethiye’ye doğru giderken, Kalkan’ı geçtikten 11 km sonra, Patara sapağı ile karşılaşıyorsunuz. Bu yoldan 6 kilometre içeri girerek önce Gelemiş Köyüne varıyorsunuz. Buradan ister aracınızla isterseniz de 20 dakikalık yürüme ile plaja ulaşabilirsiniz.

4- Katrancı Koyu

Katrancı Koyu içerisinde 2 ayrı küçük koy bulunuyor. Her iki koyda da ayrı ayrı plaj bulunmakta. Her 2 koyun denizinin ve plajının özellikleri aynı olduğu için iki koydan da ayrı ayrı bahsetmeyeceğiz. Sadece hatırlatmada fayda var genelde 1. Koy günübirlikçilerin tercih ettiği koy oluyor.

Suyun temizliği ve berraklığı sezon içerisinde ne yazık ki pek belli olmuyor. Kalabalıktan dolayı Temmuz-Ağustos ayları burayı tercih etmenizi önermeyiz. Burayı gezip tatil yapmak için en uygun zaman Haziran ve Eylül ayları olduğunu belirtmekte fayda var.

Deniz her iki koyun kapalı koy olması dolayısıyla çoğu zaman dalgasız ve dingin.

Plaj ve deniz tabanının kumlardan oluştuğunu da hatırlatmakta fayda var.

Giriş Ücreti (Kişi Başı): 150 TL.

Ulaşım: Fethiye’ye yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta bulunan koya, özel araçla Göcek Fethiye karayolunu kullanarak 20 dakikada ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma ile ulaşım ise; Fethiye’den Göcek’e giden minibüsler ile sağlanmaktadır. Bu minibüslerle kamp alanında indikten sonra yaklaşık 2 – 2.5 kilometrelik yolu yürüyerek aşmanız gerekmekte. Minibüsler her yarım saatte bir kalkıyor. En son minibüs Katrancı’dan 20:20’de Fethiye’den 24:00’da hareket ediyor. Ücreti ise kişi başı 40 lira.

Fethiye Göcek arası yapılan tekne turlarına katılarak veya Fethiye’den günübirlik tekne turlarıyla da koyu görebilirsiniz. Bu teknelerin koya yolcu taşıması yapmadığını belirtmemizde fayda var.

5- Kıdrak Plajı

Göz kamaştırıcı bir kumsal, büyüleyici turkuaz renkte deniz ve tertemiz suyu ile tatilde deniz olmadan olmaz diyenlerin vazgeçemeyeceği bir plaj Kıdrak Plajı. Etrafı yeşillikler ile çevrili bu plajda yeşilin ve mavinin birbirinden güzel tonlarına hayran hayran dalıp gidebilirsiniz.

Plajda ihtiyaçlarınızı karşılamak için büfe, restoran, mangal ve piknik masaları, duş ve tuvaletler bulunmaktadır.

Burası iyi yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için uygun değildir! Denizin tabanı taşlı hatta kayalı ve su aniden derinleşiyor. Plajın girişinde “Aniden derinleşir.” ve “Yüzme bilmeyenlerin girmesi tehlikeli ve yasaktır.” uyarıları var.

Plaja isterseniz kendi şezlong ve şemsiyenizi alıp gidebilirsiniz isterseniz de plajda kiralayabilirsiniz.

Giriş Ücreti ( Kişi Başı): 100 TL.

Şezlong ve Şemsiye ( İkisi Toplam): 200 TL.

Ulaşım: Koya ulaşmak için öncelikle Ölüdeniz’e gelmelisiniz. Buradan Faralya Köyü istikametine doğru devam ederken tabelaları kullanarak yaklaşık 2 kilometre yolculuktan sonra bölgeye ulaşabilirsiniz.

Toplu taşıma ile ulaşım için Fethiye merkezden kalkan dolmuşları kullanabilirsiniz. Dolmuş ücreti de kişi başı 55 TL.

6- İnlice Halk Plajı

Oldukça büyük bir plaja sahip olan İnlice Halk Plajı, yol üzeri durup deniz keyfi yapmak isteyenler için oldukça uygun bir yer. Bagajdan hazır olan şemsiye ve havlunuzu alın ve incecik kumlar üzerinde istediğiniz bir yere kurulup tertemiz denizin keyfini çıkarın.

Plajda ihtiyaçlarınızı gidermek için Fethiye Belediyesi tarafından işletilen duş, soyunma kabinleri, tuvalet ve kafe bulunuyor. Duş, soyunma kabinleri ve tuvaletler ücretsiz. Kafenin fiyatları da emsallerine göre biraz daha uygun.

Temiz bir denize sahip olan plajın kumsalı ise sert kumdan oluşuyor. Ama öyle can yakacak kadar sert değil.

Denizi yer yer sığ yer yer de aniden derinleşiyor. Bu noktada çocuklu aileler ve çok iyi yüzme bilmeyenlerin dikkatli olmasında fayda var.

Giriş Ücreti: Yok

Şezlong ve Şemsiye ( İkisi Toplam): 160 TL.

Ulaşım: Dalyan’dan Fethiye istikametine doğru devam ederken Göcek’i geçtikten sonra karşınıza İnlice tabelası çıkacak. Bu tabelayı takip ederek yaklaşık 4-5 kilometre devam ettikten sonra plaja ulaşabilirsiniz. Yolu zaman zaman sert ve keskin virajlar ile karşınıza çıkıyor. Yavaş ve dikkatli gitmenizde fayda var.

Ayrıca toplu taşıma ile de sezon içerisinde Dalaman’dan dolmuşlar sefer düzenliyorlar. Bu minibüsleri kullanarak da Göcek’ten plaja kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

7- Turunç Pınarı Koyu

Turunç Pınarı Koyu

Turunç Pınarı Koyu’nun etrafı tamamen ağaçlarla çevrilidir. Doğa bu güzelliği adeta kucaklayarak saklamaya çalışmış gibi. Çam, zeytin, sandal, defne ve pınar ağaçları ile çevrili olan koyun tepeleri ise turunç ağaçları ile kaplıdır. İşte koyun adını bu turunç ağaçlarından aldığı düşünülmektedir. Tüm bu yeşilliklerin yanına ayrıca denizin turkuaz rengi de eklenince ortaya tam bir tatil havası çıkıyor. Doğa ile baş başa sessiz ve sakin bir ortamda gözlerden uzak kaçamak yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir tatil hem de.

Koyun en büyük özelliklerinde bir diğeri de içerisinden kaynak suyu çıkıyor olması. Bildiğimiz içme suyu kaynağı yani. İsimdeki pınar da oradan geliyor olabilir belki. Bu su kaynağının takip eden bir tracking yolu da yürüyüş severler için ayrıca güzel bir deneyim sunuyor.

Giriş Ücreti: Yok

Ulaşım: Ulaşım sadece tekne turları ile sağlanmaktadır. Fethiye limandan kalkan tekne turları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Onun haricinde koya karayolu bağlantısı bulunmamaktadır.

8- Ölüdeniz

Ölüdeniz

Fethiye’ nin Dünyaca ünlü plajı Ölüdeniz, yeşil ile mavinin örtüştüğü tam bir doğa harikasıdır. Adını suyun durgunluğundan almakla birlikte yapısı itibariyle bir iç denizi andıran Ölüdeniz sakin, pırlanta gibi sularda serinleyip yüzmek ve su sporları yapmak isteyenler için bire birdir. Fethiye Plajlar ve koylar denildiğinde kısacası Fethiye denildiğinde ilk akla gelen yerdir ölüdeniz.

Giriş Ücreti: 150 TL

Şezlong ve Şemsiye ( İkisi Toplam ): 200 TL.

Ulaşım seçenekleri şöyle;

Dalaman havalimanı ile:
Dalaman havalimanı Fethiye şehir merkezine 30 dk. mesafededir. Dalaman havalimanın’dan kiralayacağınız bir araçla yada transfer yapan firmalar ile gelebileceğiniz gibi 10 dk. taksi ile Dalaman merkezine gelip buradan Fethiye`ye 30 dk. bir kalkan otobüsler ile gelebilirsiniz. Ayrıca havalimanın’dan kalkan HAVAŞ servislerini de kullanabilirsiniz.

Antalya havalimanı ile:
Yaklaşık 2 saat 30 dk. uzaklıktadır. Havalimanın’dan kiralık araç yada transfer firması ile gelmeniz mümkün olduğu gibi Antalya merkezden sık sık kalkan otobüsler ile de gelebilirsiniz. Ayrıca havalimanın’dan kalkan HAVAŞ servislerini de kullanabilirsiniz.

9- Çalış Plajı

Muğla ilinin Fethiye ilçe merkezine oldukça yakın bir mesafede bulunan Çalış Plajı, farklı konseptte birçok farklı otel ve restoranı çevresinde barındıran, doğa ile eğlenceyi bir arada yaşamak isteyenler için çok uygun bir belde. Beldenin misafirleri, doğadan o denli etkilenirler ki, “Çalış’a sadece gün batımını izlemeye bile gidilebilir.” diyenler vardır. Beldede yer alan plajda son dönemlerde soyu tükenme riskiyle karşı karşıya kalınan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı nadir plajlardandır. Bunun yanı sıra Şat Burnu’nda bulunan doğa parkı 214 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapar.

Giriş Ücreti: Yok

Şezlong ve Şemsiye ( İkisi Toplam ): 200 TL.

Ulaşım: İzmir, Aydın ve Muğla’yı geçtikten sonra Fethiye-Göcek istikametine sapılmalıdır. Çalış Plajı, Fethiye merkezinde 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Fethiye Çalış’ta tatilinizi geçirmek isterseniz güzel beldeye Fethiye otobüsleriyle veya dilerseniz yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan Dalaman Havalimanını kullanarak hava yoluyla da ulaşabilirsiniz.

10- Kelebekler Vadisi

Fethiye Kelebekler Vadisi sahip olduğu endemik türleri nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilmiş 100 dağ dan biridir. Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi 8 Şubat 1995 ‘de birinci derecede doğal sit alanı ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. Eğer böyle bir karar alınmasaydı bu gün böyle bir doğa güzelliğimiz olmayacaktı.  350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 70 ‘den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır. Kaynağı Faralya köyünde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen küçük bir şelale ile Vadi’nin ortasından geçerek bir dere ile Akdeniz’e ulaşır.

Giriş Ücreti: Yok

Ulaşım: Kelebekler Vadisi’ne, Fethiye üzerinden Ölüdeniz’e gelerek ulaşılır. Tekne veya Araç ile ulaşılabilir ama Arabayla bir yere kadar gidebilirsiniz daha sonra yaya olarak devam etmeniz gerekmektedir.

Tekne veya Turla Gitmek İçin: Fethiye Ölüdeniz’den tekne ile gidebilirsiniz eğer tekneniz yok ise bir çok Tur şirketi bu yerlere her gün tekne turları düzenlemektedir. Fethiye Kelebek Vadisi Tur Fiyatları Ortalama: 150 – 200 TL Arasındadır.

Araç ile Gitmek için: Fethiye merkezden gitmek isteyenler için ilk olarak Hisarönü’ne daha sonra ise Ölüdenize gitmeleri gerekmektedir, oradan da Faralya köyüne gitmeniz gerekir.

11- Kuleli Koyu

Mavi ile yeşilin buluştuğu eşsiz bir güzelliğe sahip koy Kuleli Koyu. Bir tarafta uçsuz bucaksız güzelliği ile tertemiz denizi diğer tarafta yeşilin birbirinden güzel tonlarını sergileyen ormanı. Sessizliğin getirdiği huzur ve rahatlama hissini tarif edebilecek kelime bulamayacaksınız. Böylesi güzel bir yere gelirken yanınızda muhakkak kitap ya da varsa özel bir hobiniz ile burada vakit geçirmek inanılmaz keyifli. Rüzgâr ve dalga sesleri sizi öylesine dinlendiriyor ki bütün işin sinir, stres ve yorgunluğunu üzerinizden atıveriyorsunuz. Yani kısaca toparlayacak olursak koyun en büyük özelliği doğa ile iç içe sessiz, sakin ve huzur verici bir ortam diyebiliriz.

Giriş Ücreti: Yok

2 Şezlong 1 Şemsiye: 200 TL

Ulaşım: Araçla, toplu taşıma ile ve tekne ile ulaşım seçenekleri mevcut. Araç ile gelecek olanların iskele yolundan Karagözler istikametine doğru ilerlemeleri gerekir. Tatil köyünü geçtikten yaklaşık 3 kilometre sonra sağ tarafta Kuleli Koyu Plajı tabelası ile karşılaşacaksınız.

Toplu taşıma ile gelmek isteyenler şehir merkezinden kalkan dolmuşlara binerek buraya ulaşabilirler. Kişi başı ücretin de kişi başı 8 lira olduğunu hatırlatalım.

Tekne ile gelmek isteyenler de limandan kalkan tekne turlarını tercih edebilirler. Bu teknelerin de ücreti kişi başı 250 TL

12- Aksazlar Koyu

Aksazlar Koyu içerisinde bulunan plajın en büyük özelliği doğal bir plaj olmaması. Özel beyaz kum getirilerek dizayn edilen plaj oldukça estetik bir görünüme sahip olmasının yanı sıra çok da düzenli. Şezlonglar ve şemsiyelerin yanı sıra duş, tuvalet ve giyinme kabinleri de bulunuyor.

Dalgasız ve sığ denizi olmasına rağmen biraz bulanık suyu olduğunu söyleyebiliriz. Çocuklu aileler ve çok iyi yüzme bilmeyenler için uygun olsa da dalış için uygun değildir.

Giriş ücreti (Kişi Başı): 200 TL. (şezlong ve şemsiye fiyata dâhil)

Ulaşım: Fethiye sahil yolundan Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden Aksazlar’a doğru devam ederken limanı ve tersaneyi geçtikten sonra yolun sağında girişini görebilirsiniz.

13- Küçük Boncuklu Koyu

Cam gibi berrak, akvaryum kadar canlı ve bir o kadar da sakin bir deniz ile karşılıyor sizi Küçük Boncuklu Koyu. Yer yer kumsal olsa da çoğu yer çakıl. Özellikle de denizin tabanı büyük çakıl taşları ile dolu. Bu biraz can sıkıcı olsa da plaj ayakkabınız yanınızda ise dert etmenize gerek yok.

Denizin seviyeyi yavaş yavaş derinleşiyor. Bu çocuklu aileler ve fazla yüzme bilmeyenler için oldukça güzel bir haber.

Giriş Ücreti: Yok

Şezlong ve Şemsiye ( ikisi toplam): 200 TL.

Ulaşım: Fethiye’nin batısında yer alan ve merkeze 4 kilometre uzaklıkta olan koya ulaşım varsa özel aracınızı ile yoksa da merkezden kalkan dolmuş veya limandan kalkan tekne turları ile sağlanmaktadır.

Araç ile gelecek olanlar, karagözler, tersane, letonya yolunu izleyerek ortalama 10 dakikada buraya ulaşabilirler.

Dolmuş ile gelmek isteyenlere de ücretinin kişi başı 50 TL olduğunu hatırlatalım.

14- Büyük Boncuklu Koyu

Büyük Boncuklu Koyu, Cam gibi berrak, akvaryum kadar canlı ve bir o kadar da sakin bir deniz ile karşılıyor sizi. Yer yer kumsal olsa da çoğu yer çakıl. Özellikle de denizin tabanı büyük çakıl taşları ile dolu. Bu biraz can sıkıcı olsa da plaj ayakkabınız yanınızda ise dert etmenize gerek yok.

Denizin seviyeyi yavaş yavaş derinleşiyor. Bu çocuklu aileler ve fazla yüzme bilmeyenler için oldukça güzel bir haber.

Burada bir fark var sadece o da orman içirişinde kamp yaparak konaklama imkanınınız bulunuyor. Kamp malzemelerini yanınıza almayı unutmayın çünkü burayı gördükten sonra akşamına dönmek istemeyeceksiniz.

Giriş Ücreti: Yok

Şezlong ve Şemsiye ( ikisi toplam): 200 TL.

Ulaşım: Fethiye’nin batısında yer alan ve merkeze 4 kilometre uzaklıkta olan koya ulaşım varsa özel aracınızı ile yoksa da merkezden kalkan dolmuş veya limandan kalkan tekne turları ile sağlanmaktadır.

Araç ile gelecek olanlar, karagözler, tersane, letonya yolunu izleyerek ortalama 10 dakikada buraya ulaşabilirler.

Dolmuş ile gelmek isteyenlere de ücretinin kişi başı 50 TL olduğunu hatırlatalım.

15- Küçük Samanlık Koyu

Küçük Samanlık Koyu, cam gibi berrak ve temiz bir denize sahip. Deniz aynı bir akvaryum gibi. Yüzerken pek çok deniz canlısına rastlayabilirsiniz. Deniz üzerinde atlamak için 2 tane iskele bulunuyor. Özellikle gençler oldukça eğlenceli vakit geçirebilirler.

Özellikle çocukların çok sevebileceği minik taşlı, sığ ve dalgasız bir plaja sahip. Çakıl taşları can yakmasa da çocuklar için yanınızda plaj ayakkabısı bulundurmanızda fayda olabilir.

Plaj içerisinde şezlong, şemsiye, köşk, masa ve sandalye gibi kiralama hizmetleri sunan bir tesis bulunuyor. Bu tesis içerisinde restoran, bar ve büfe de bulunuyor.   Buradan ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Tesisin özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Çocuklarınız çocuk oyun alanında eğlenceli vakit geçirirken siz de mangalınızı yapıp hem mangalın hem de denizin keyfini aynı gün içerisinde çıkarabilirsiniz. Duş, tuvalet ve soyunma kabinleri de oldukça temiz ve bakımlı.

Giriş Ücreti: 150 TL.

Şezlong ve Şemsiye ( İkisi toplam ): 250 TL.

Ulaşım: Fethiye’nin batısında yer alan ve merkeze 4 kilometre uzaklıkta olan koya ulaşım varsa özel aracınızı ile yoksa da merkezden kalkan dolmuş veya limandan kalkan tekne turları ile sağlanmaktadır.

Araç ile gelecek olanlar, karagözler, tersane, letonya yolunu izleyerek ortalama 10 dakikada buraya ulaşabilirler.

Dolmuş ile gelmek isteyenlere de ücretinin kişi başı 50 TL olduğunu hatırlatalım.

16- Büyük Samanlık Koyu

Yol boyunca yemyeşil doğası ile bizlere eşlik eden yarımada Büyük Samanlık Koyu‘na varınca da mavinin birbirinden güzel tonları ile bizleri kucaklıyor. Koy hem piknik hem deniz keyfini bir arada sunduğu için özellikle yaz aylarında ve hafta sonları oldukça kalabalık oluyor.

Mangal ve Piknik alanları oldukça kullanışlı. Masalar ve oturaklar iş görür. Tek sıkıntı yeteri kadar çöp kutusu olmaması gibi görünüyor. Çocuklar da unutulmamış tabi ve eğlenmeleri için oyun parkı bulunuyor. Bunların haricinde yürüyüş ve bisiklet parkurları da mevcut.

Giriş Ücreti: Yok

Şezlong ve şemsiye bulunmuyor.

Ulaşım: Fethiye’nin batısında yer alan ve merkeze 7 kilometre uzaklıkta olan koya ulaşım varsa özel aracınızı ile yoksa da merkezden kalkan dolmuş veya limandan kalkan tekne turları ile sağlanmaktadır.

Araç ile gelecek olanlar, karagözler, tersane, letonya yolunu izleyerek ortalama 10 dakikada buraya ulaşabilirler.

Dolmuş ile gelmek isteyenlere de ücretinin kişi başı 50 TL olduğunu hatırlatalım.

Son olarak: Fethiye’yi tam anlamıyla keşfetmek istiyorsanız Fethiye gezilecek yerler için oluşturduğumuz gezi listemize de mutlaka göz atmanızı öneririm.

Siz okuyucularımıza elimizden geldiğince Fethiye plajlar ve koyları için bir liste hazırlamaya çalıştık. Umarım bu güzel tatilinize bir fikir olabilmişizdir. Bir başka gezi listesinde tekrar görüşmek üzere hep gezgin kalın. :)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası