unutkanlık için hangi doktora gitmeli / Unutkanlık İçin Hangi Bölüme/Doktora Gidilmelidir?

Unutkanlık Için Hangi Doktora Gitmeli

unutkanlık için hangi doktora gitmeli

Uyku bozukluğu için hangi bölüme/doktora gidilir?

Uyku bozuklukları, uyku biçiminizde değişikliklerle sonuçlanan durumlardır. Uyku bozukluğu genel sağlığınızı, güvenliğinizi ve yaşam kalitenizi etkileyebilir. Peki, uyku bozukluğu için hangi bölüme/doktora gidilir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

funduszeue.info

Yayınlanma: - 04 Kasım Güncellenme:

Uyku bozukluğu için hangi bölüme/doktora gidilir?

Uyku bozukluğu uykuya dalma veya sürdürme güçlüğüne yol açarak, yaşam kalitesinin düşmesine ve kişinin sağlığının bozulmasına neden olur. Bir sağlık probleminden veya aşırı stresten kaynaklanıp kaynaklanmadıklarına bakılmaksızın, uyku bozuklukları günümüzde giderek yaygınlaşmaktadır. Peki, Uyku bozukluğu için hangi bölüme/doktora gidilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik…

UYKU BOZUKLUĞU HAKKINDA

Uyku bozukluğunun türüne bağlı olarak, insanlar uykuya dalmakta zorlanabilir ve gün boyunca aşırı yorgunluk hissedebilirler. Uyku eksikliği enerji, ruh hali, konsantrasyon ve genel sağlık üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Horlama, uyku apnesi, uykusuzluk, uyku yoksunluğu ve huzursuz bacak sendromu gibi uyku problemleri yaygındır.

Bazı durumlarda uyku bozuklukları, başka bir tıbbi veya zihinsel sağlık durumunun belirtisi olabilir. Bu uyku problemleri, altta yatan nedenin tedavisi ile ortadan kalkabilir. Uyku bozuklukları başka bir durumdan kaynaklanmadığında, tedavi normalde tıbbi tedavilerin ve yaşam tarzı değişikliklerinin bir kombinasyonunu içerir.

UYKU BOZUKLUĞU BELİRTİLERİ

Belirtiler uyku bozukluğunun ciddiyetine ve türüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca uyku bozuklukları başka bir durumun sonucu olduğunda da değişebilir.

Bununla birlikte, genel uyku bozuklukları belirtileri şunlardır:

– Uykuya dalma veya uykuda kalma zorluğu
– Gündüz yorgunluğu
– Gün boyunca kestirmek için güçlü bir dürtü
– Sinirlilik veya kaygı
– Konsantrasyon eksikliği
– Depresyon

UYKU BOZUKLUĞU NEDENLERİ

Uyku rahatsızlıklarına neden olabilecek birçok koşul, hastalık ve rahatsızlık vardır. Birçok durumda, uyku bozuklukları, altta yatan bir sağlık sorununun bir sonucu olarak gelişir.

– Alerjiler ve Solunum Sorunları

Alerjiler, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları gece nefes almasını zorlaştırabilir. Burnunuzdan nefes alamamanız uykuda zorluklara da neden olabilir.

– Noktüri

Nokturi veya sık idrara çıkma, gece uyanmanıza neden olarak uykunuzu bozabilir. Hormonal dengesizlikler ve idrar yollarının hastalıkları bu durumun gelişmesine katkıda bulunabilir. (Sık idrara çıkma kanama veya ağrı eşlik ederse derhal doktorunuzu aradığınızdan emin olun.)

– Kronik ağrı

Sürekli ağrı uykuya dalmayı zorlaştırabilir. Uykuya daldıktan sonra sizi uyandırabilir.

Kronik ağrının en yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:

– Artrit
– Kronik yorgunluk sendromu
– Fibromiyalji
– Enflamatuar bağırsak hastalığı
– Sürekli baş ağrıları
– Sürekli bel ağrısı

Bazı durumlarda, kronik ağrı uyku bozuklukları ile daha da kötüleşebilir. Örneğin, doktorlar fibromiyalji gelişiminin uyku problemleriyle ilişkili olduğunu düşünmektedir.

– Stres ve kaygı

Stres ve anksiyete genellikle uyku kalitesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Uykuya dalmak veya uykuda kalmak zor olabilir. Kabuslar, uyku konuşması veya uyurgezerlik de uykunuzu etkileyebilir.

UYKU BOZUKLUĞU TÜRLERİ

Çok çeşitli uyku bozuklukları vardır.

Bazıları diğer altta yatan sağlık koşullarından kaynaklanabilir.

Uykusuzluk hastalığı

Uykusuzluk uyuyamama veya uykuda kalmama anlamına gelir. Stres ve endişe, hormonlar veya sindirim problemlerinden kaynaklanabilir. Aynı zamanda başka bir durumun belirtisi olabilir.

Uykusuzluk aşağıdakilere neden olabilir:

– Depresyon
– Konsantrasyon zorluğu
– Sinirlilik
– Kilo almak
– İş yaşamının ve okul performansının bozulması

Uyku apnesi

Uyku apnesi, uyku sırasında solunumdaki duraklamalar ile karakterizedir. Bu, vücudun daha az oksijen almasına neden olan ciddi bir tıbbi durumdur. Aynı zamanda gece uyanmanıza neden olabilir.

Parasomniler

Parasomnialar, uyku sırasında anormal hareketlere ve davranışlara neden olan uyku bozuklukları sınıfıdır.

Bunlar:

– Uyurgezerlik
– Sayıklamak
– İnleme
– Kabuslar
– Yatak ıslatma
– Diş gıcırdatma veya çene sıkma

Huzursuz bacak sendromu

Huzursuz bacak sendromu (RLS) bacakları hareket ettirmek için büyük bir dürtüdür. Bu dürtüye bazen bacaklarda karıncalanma hissi eşlik eder. Bu semptomlar gündüzleri ortaya çıksa da, en çok geceleri görülür. RLS genellikle DEHB ve Parkinson hastalığı da dahil olmak üzere belirli sağlık koşullarıyla ilişkilidir, ancak kesin nedeni her zaman bilinmemektedir.

Narkolepsi

Narkolepsi, gün boyunca meydana gelen “uyku atakları” ile karakterizedir. Bu, aniden aşırı derecede yorgun hissedeceğiniz ve herhangi bir uyarıcı olmadan uyuya kalacağınız anlamına gelir. Hastalık ayrıca, uykudan hemen sonra fiziksel olarak hareket edememenize yol açabilecek uyku felcine neden olabilir. Narkolepsi kendi başına görülebilmesine rağmen, aynı zamanda multipl skleroz gibi bazı nörolojik bozukluklarla da ilişkilidir.

UYKU BOZUKLUĞU İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR?

Tedavi edilmediğinde, uyku bozukluklarının olumsuz etkileri daha ileri sağlık sonuçlarına yol açabilir. Ayrıca işteki performansınızı etkileyebilir, ilişkilerin zorlanmasına neden olabilir ve günlük aktiviteler gerçekleştirme yeteneğinizi zedeleyebilir.

Uyku bozukluğunuz olduğundan şüpheleniyorsanız teşhis ve tedavi için hastanelerin Nöroloji polikliniklerine başvurmanız gereklidir.

Uykusuz kalanlar için pratik çözüm!İlginizi ÇekebilirUykusuz kalanlar için pratik çözüm!Uykusuzluk inme nedeni olabilir!İlginizi ÇekebilirUykusuzluk inme nedeni olabilir!Genetik olarak uykusuzluğa yatkın olanlarda kalp hastalığı riski artıyorİlginizi ÇekebilirGenetik olarak uykusuzluğa yatkın olanlarda kalp hastalığı riski artıyor

Ağrıanksiyetebacakbel ağrısıbeyindepresyongenetikokulparkinsonSağlıkSağlık Bilimleri Üniversitesisoğuk algınlığı

Unutkanlık İ&#;in Hangi B&#;l&#;me Gidilir? Dalgınlık Ve Zihin Bulanıklığı İ&#;in Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Unutkanlık yaşamaya başladığınız vakit, özellikle bu unutkanlığın kendini sık göstermesiyle bir doktora görünmeniz gerekecektir. Halihazırda bir doktorunuz varsa doktorunuzdan yardım alabilirsiniz. Doktorunuz sizi yönlendirerek gerek gereken tedaviyi almanızı sağlayacak gerekse de doğru yönlendirmeleri yaparak süreci daha sağlıklı atlatmanızı sağlayacaktır. Ancak doktorunuz yoksa ve hangi doktora başvurmanız gerektiğini bilmiyorsanız, nöroloji bölümüne gitmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Genelde nöroloji bölümünde size bazı testler uygulanır. Bu testler beslenme ile alakalı testler olabileceği gibi stres kaynaklı da olabilmektedir. Genelde stres kaynaklı olan unutkanlık için soru şeklinde testler uygulanır. Testlerin ardından da nöroloji veya psikiyatri bölümünde tedaviye  başlanır.

Unutkanlık İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Unutkanlık için nöroloji bölümüne gidilmelidir. Ancak nöroloji bölümüne gittiğiniz vakit sonuç alamayabilirsiniz. Randevu alan hastaların bazıları için unutkanlık durumu nöroloji bölümü ile bağlantılı olarak söz konusu olabilirken bazıları psikolojik unutkanlık yaşayabilmektedir. Ancak bunun kaynağını sizin öğrenebilmeniz mümkün değildir. İlk aşamada nöroloji bölümüne gidip gereken testler sonucunda doktorunuz psikolojik unutkanlığın söz konusu olduğunu belirtirse psikiyatri bölümüne gidebilirsiniz.

Bazen rastlanıldığı durum olduğu için belirtmekte fayda var. İlk olarak unutkanlık yaşadığınızda gideceğiniz bölüm psikiyatri olursa zaman kaybetme durumunuz söz konusu olacaktır. Diğer yandan sağlık sorunu bulunması durumunda da zaman ilerledikçe komplike durumlar yaşanacağı için ilk aşamada nöroloji bölümüne gidilmelidir.

Dalgınlık ve Zihin Bulanıklığı İçin Hangi Doktordan Randevu Alınmalıdır?

Dalgınlık ve zihin bulanıklığı aşırı stres ve yanlış beslenmenin başlıca belirtileridir. Aşırı stresin olması durumunda akla gelen ilk soru da psikiyatri bölümünden mi randevu alınmalıdır, olabiliyor. Her ne kadar strese bağlı gerçekleşebilen rahatsızlıklar olsa da birçok örneğine göz atıldığında cerrahi
 müdahale gerektirebiliyor. Dolayısıyla dalgınlık ve zihin bulanıklığı yaşandığı zaman da nöroloji bölümüne bağlı doktordan randevu alınmalıdır. Bu sayede müdahale gerektiren durumlarda sağlığınızı güvence altına alabiliyorsunuz.

Şayet nöroloji bölümünde testler sonucunda dalgınlık ve zihin bulanıklığı için psikolojik olma olasılığı değerlendirilirse psikiyatri bölümüne yönlendirilirsiniz. Ancak bu durumda nöroloji bölümü ile ilişiğiniz bitmeyecektir. Gerekli kontroller her iki bölümde de söz konusu olacaktır. Yönlendirilmeniz ardından sizden tekrardan randevu talep edilebilir. Bu durumda da randevuyu alarak psikiyatri bölümüne gidebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası