teknoloji tasarım dersi 3 boyutlu çizim / 8. Sınıf Perspektif Çizim – 3 Boyutlu Çizim | Perspektif, Perspektif çizimi, Çizim

Teknoloji Tasarım Dersi 3 Boyutlu Çizim

teknoloji tasarım dersi 3 boyutlu çizim

En İyi 5 Ücretsiz 3D Tasarım Programı

İyi bir 3 boyutlu tasarım yazılımına sahip olmak, mükemmel 3D modeli yaratmanızda önemli bir rol oynar. Bir '3D model', bir nesneyi 3 boyutlu grafik modunda tasvir eden bir model olarak tanımlanabilir ve 3B modeller geliştirme sürecineyse '3B modelleme' denilir. 3D modeller dijital üretimin temel bileşeni olmakla beraber aynı zamanda da 3D baskı, iç mekan tasarımı, mimari, film, oyun ve animasyon gibi endüstrilerde sıkça kullanılır.

3D modelleme, teknolojideki ilerlemeyle birlikte oldukça gelişti. 3D modellemelerin kullanımı artık tıp ve mimari de dahil olmak üzere birçok endüstride yaygınlaşmaya başladı. Eğer iyi bir 3B modelleme yazılımı arıyorsanız, bunlardan onlarca olduğunu fark edeceksiniz. Doğru yazılımı seçmek, bu araçlarda bulunan geniş özellik yelpazesi nedeniyle göründüğü kadar kolay olmayabilir. Bu yazıda size en iyi 5 3D tasarım yazımızda tanıtacağız.

Not: Grafik tasarımcıların neden 3 boyutlu tasarım öğrenmesi gerekiyor sorusunun cevabı için şu yazımıza göz atabilirsiniz. 

SketchUp

SketchUp, en iyi ve en beğenilen 3D tasarım yazılımlarından biridir. Hem ücretsiz, hem de ücretli sürümleri bulunan SketchUp, film, video oyun tasarımları, iç mekan tasarımı, mimari, sivil ve makine mühendisliği gibi çok çeşitli alanlarda kullanılıyor. Bu 3B tasarım yazılımı, üçüncü şahıs eklentileri destekler, çeşitli stillerde yüzey modellemeye izin verir ve çizim düzeni işlevleri sunar. Kullanıcıların yaptıkları tasarımları diğer kullanıcılarla paylaşabilecekleri bir kütüphanesi bulunmaktadır. Bu sayede diğer kullanıcıların hazırladığı taslakları kullanarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz ve €(Pro)

İşletim Sistemi: Windows ve Mac

Desteklenen Uzantılar: dwg, dxf, 3ds, dae, dem, def, ifc, kmz, stl

FreeCAD

FreeCad, nesneleri herhangi bir boyutta tasarlamak için kullanılabilen parametrik bir 3B tasarım yazılımıdır. Parametrik bir modelleyici olduğundan, modelinizin geçmişine dönerek modelinizin parametrelerini kolayca değiştirebilirsiniz. Windows, Mac ve Linux'da kullanılabilen FreeCAD, 3D oyun modelleri, mimari modeller, endüstriyel modeller ve animasyon modelleri yapmak için açık kaynaklı bir araçtır.

Fiyat: Ücretsiz

İşletim Sistemi: Windows, Mac ve Linux

Desteklenen Uzantılar: step, iges, obj, stl, dxf, svg, dae, ifc, off, nastran, Fcstd

MeshMixer

MeshMixer, 3 boyutlu baskı için uygun 3D tasarımlar oluşturmanıza yarayan son teknoloji bir 3D modelleme yazılımıdır. Bir modeli ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde modifiye etmek istiyorsanız bu programın tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte, yazılımın tüm gerekli araçları sağlaması nedeniyle bir tasarımı sıfırdan oluşturmak için de gayet kullanışlı olduğunu söyleyelim. Programın 3D baskı için ayrılmış bir bölümü de mevcut. Bu bölümü, modelinizdeki sorunları kontrol etmek ve modelinizin baskı için hazır olup olmadığını görmek için kullanabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

İşletim Sistemi: Windows, Mac ve Linux

Desteklenen Uzantılar: amf, mix, obj, off, stl

Blender

Blender, ücretsiz ve açık kaynaklı bir 3B tasarım modelleme yazılımıdır ve etrafındaki en güvenilir ve çok yönlü programlardan biridir. İyi bir çalışma yaptıktan sonra 3D animasyondan 3D baskılara ve daha pek çok tasarıma yeni şeyleri de yapabileceğini göreceksiniz. Blender'ın başarısının arkasındaki büyük bir topluluğun gücü var. Bu topluluk yazılımın sürekli geliştirilmesi ve geliştirilmesini sağlıyor. Topluluk, sorun gidermede ve Blender'dan en iyi sonuçları alabilmeniz için bilgi birikimini ve önemli ipuçlarını sürekli olarak paylaşıyor. Projenize bağlı olarak işinize yarayabilecek birçok eklentiyi de program ile entegre bir biçimde kullanabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

İşletim Sistemi: Windows, Mac ve Linux

Desteklenen Uzantılar: 3ds, dae, fbx, dxf, obj, x, lwo, svg, ply, stl, vrml, vrml97, x3d

SolidWorks

SolidWorks, en popüler 3D tasarım yazılımlarından biridir ve kullanıcı dostu birçok özellikle birlikte gelir bir ton ile gelir ve böylece en iyi 3B modelleme yazılımlarından biri haline getiriyor. Dassault Systemes tarafından geliştirilen ve yayınlanan SolidWorks, Microsoft Windows üzerinde çalışan bir, bilgisayar destekli mühendislik (CAE) ve bilgisayar destekli tasarım (CAD) programıdır. SolidWorks tarafından sağlanan eğitici videolar, PDF kılavuzları ve materyaller sayesinde kullanım kolaylığıyla da dikkat çektiğini söylemek mümkün.

Fiyat: Eğitim Lisansı ve €(Endüstriyel Lisans)

İşletim Sistemi: Windows

Desteklenen Uzantılar: 3dxml, 3dm, 3ds, 3mf, amf, dwg, dxf, idf, ifc, obj, pdf, sldprt, stp, stl, vrml

Not: 3D olarak baskısını yapabileceğiniz 8 örnerk tasarımı derlediğimiz yazımıza da mutlaka göz atın.

Teknoloji Tasarım Dersinde Uygulamalar Üzerinde 3 Boyutlu Çalışmalar Yapıyoruz Ve Sizde Gelişmek İstiyorsanız Lütfen Dersime Katılın

Miray ile ilgili bilgiler

Öğrenciyim Ve İmam Hatip Lisesinde Okuyorum Teknoloji Tasarım Dersinde Mimar Olacak Kadar Yetenekliyim Ve Sketchup Üzerinde 3 Boyutlu Çalışmalarda Uzmanım Eğer Sizde Benim Gibi Bu Konuda Uzman Olup Yüksek Notlar Alırsanız Muhteşem Bir Bilgiye Dikkat odağınızın Arttığına Ve Çalışkanlığınızın Daha da Yükseldiğini Fark Edeceksinizdir

Dersle ilgili bilgiler

Dersin işlenebildiği tüm diller :

Ders İşlerken Konuyu Baştan Sona En İnce Ayrıntısına Kadar Anlatırım Öğrencinin Anlamadığı Tarafı Tekrar Anlatırım Ve Oldukça Sakin Davranırım Dersime Katıldığınız Günden İtibaren Hemen Anlayıp Hemen Her şeyi Kavrayıp Anlayabileceksiniz üstelik Ayrıntılarda Sizlere Her Bir Noktayı Bile Anlatacağım Dersime Katılanlar İçin Şimdiden Tekekkürler

Ücretler

Paket fiyatları

  • 5 saat: ₺
  • 10 saat: ₺

ücretsiz dersler

Miray ile yapacağınız bu ücretsiz ilk ders, birbirinizi tanımanıza ve sonraki dersleriniz için ihtiyaçlarınızı belirtmenize olanak sağlayacaktır.

1- Araç Gereç ve Malzemelerimizi alalım :

3 boyutlu Düzen Tasarımı Çalışması Nasıl Yapılır

Düzen Tasarımı 1. dönemin ilk kuşağıdır. Düzen Tasarımı çalışması nasıl yapılır konumuzu aşama aşama, tasarım günlüklerini de yazarak anlatacağız. Düzen Tasarımımız calışmalarımız genellik 3 boyutlu tasarımlardır.

Öğrenciler, sitemizde tanıtımı yapılan teknoloji tasarım ürün dosyasını kullanıyorlarsa bu süreç daha kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Düzen Tasarımı projesinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi içerikli sayfalar yer almaktadır.

Sitemizde de bu bilgilerden yararlanarak Düzen Tasarımı proje çalışmasının nasıl yapılacağını anlatacağız.

Düzen Tasarımı tasarımlarında özellikle bir şekle benzetme kaygısı olmamalıdır. Sonuçta benzeyebilir de. Ama proje sırasında şöyle bir binaya benzesin gibi bir çaba içerisinde olmamak gerekir.

Düzen Tasarımı çalışmasına, tekrar eden, sürekli çoğalabilen, birimlerin bulunması ile başlanmalıdır. Sürekli çoğalabilmenin sağlanmasına imkan veren geometrik şekiller Kare- Daire - Eşkenar üçgen ve çizgidir. Değişkenliği olmayan şekillerdir.

değikenliği olan ve olmayan şekiller

Sonuçta eşkenar olan şekiller, çoğalabilir. gen olan bir şekil daireye yakındır.

* Çoğalabilen birim tasarımlarını, teknoloji tasarım dosyasında ayrılmış olan kareli sayfalarda çalışabilirsiniz.

Düzen Tasarımı birim çizimleri tasarımları

HEDEFİMİZ : Biçimlerden oluşturacağımız, çoğalabilir birimleri bulmak ve bunları da çoğaltarak ( yan yana - üst üstte) bütünü oluşturmaktır.

HAYDİ BAŞLAYALIM !. (Birimden Bütüne Etkinliği)

Etkinlikte küp gibi şekillerde kullanılabilir. Küp yapımı ile ilgili dersimizi de hazırlayacağız. Şimdilik şeritler keserek, kare, daire, üçgen biçimleri ile halkaları oluşturarak, birimler tasarlayıp, çoğaltarak bütünleri oluşturmayı öğreneceğiz.

Düzen Tasarımı 7 sınıf biçimler

* 50x70 cm farklı renkte 3 adet kalın karton:Piyasada çok ince kağıt gibi ucuz kartonlar var. Onun yerine daha iyisi ve kalın olan, pahalı (1TL :) olanları özellikle arayın, bulun ve alın. Çünkü çok ucuz karton size daha pahalıya patlar. İnce olduğu için, projeniz eğilir bükülür. Estetik durmaz. Alacağınız notunda düşük olmasına sebep olur. Hatta bu yüzden tekrar kalın karton alıp baştan tekrar yapmaya kalkarsınız ki zamanda kaybedersiniz

* Elişi kağıtları : Kaleme sararak çizgilere oluşturmak için elişi kağıtlarını kullanabilirsiniz.

* Kaliteli Yapıştırıcı, Makas ve özellikle 50 cm lik cetvel :Cetvel küçük olursa büyük kartonlar işlem yaparken daha fazla ölçü almak zorunda kalırsınız.

* Maket Bıçağı :Bu malzemeyi okula getirmek yasaktır. Ama evde büyüklerinizin gözetiminde kullanarak, daha düzgün, kolay kesimler yapabilir zamandan kazanabilirsiniz.

* Altlık 50x70cm Mukavva karton :Ev yada okulda, çalışma yaparken, zeminlere zarar vermemek için tavsiye ediyoruz.

Not : Teknoloji tasarımda mümkün olduğunca sınırlama yoktur. Malzemeler ve adetleri değişlenlik gösterebilir. Ama öğrenciler için ucuz, kolay bulunabilen, kolay kesilip işlenebilen tasarım yapmaya en müsait bir malzeme kağıt kartondur.

Daha önceki tecrübelerimize dayanarak 2cm eninde 50cm uzunluğuna şeritler keselim. Bu ölçüler değişebilir. 50x70cm lik bir kartondan kaç tane çıkar. Toplam 35 adet 2x50cm lik şerit kesebiliriz. Ama biz 20 adet kesip kalan malzemeyi, yedek veya başka şekiller içinde kullanabiliriz. Diğer renkteki kartonumuzdan da 20 adet keselim.

Düzen Tasarımı renkli kartonların kesimi

Yukarıdaki şekillerde görüldüğü gibi cetvel ile cm lerden kalem ile, kartonun uzun kenarının altından ve üstünden işaretleyelim. Bu işaretleri cetvel ile birleştirerek, makas kullanarak kesmek için, kalem ile çizebiliriz. Eğer evde size yardım edecek bir büyüğünüz var ise kalem ile çizmeye gerek kalmadan, noktaları maket bıcağı ile direkt kesebilirsiniz. Böylece çok düzgün şeritleri çok kısa zamanda elde edersiniz. Diğer türlü önce kalem ile çizmeniz, sonra o çizgilerin üzerinden dikkatle makas kullanarak kesmeniz gerekecektir. Sonuçta makas ile güzel kesiyorsanız bunu tercih etmelisiniz. Ölçüleri çok hassas almalısınız. Kalem ucunun 1 mm içe kayması 2mm farka ve sonrasında uyumsuzluklara yol açacaktır. Ölçülerinizin hassas olması için harcayacağınız zaman kayıp değildir. Aksine acele ederseniz kötü bir sonuç ile karşılaşıp tekrar başa dönmek zorunda kalabilir, hem malzeme hemde zamam kaybedebilirsiniz.

Not : Ölçüleri yapacağınız tasarıma göre farklı değerlerde belirleyebilirsiniz.

Devamı >Düzen Tasarımında şeritlerden kare, daire oluşturmak


*Düzen Tasarımı birimden bütüne etkinliğinde kullanılmak üzere, aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi her bir renk kartondan, 2 cm eninde 50 cm uzunluğunda 20 şer adet şerit kesiniz.

* İkinci aşamada bir şeritten 16 cm uzunluğunda 3 adet parça kesiniz. Burada 1 cmlik yapışma payını da kalemle ölçerek işaretleyiniz. Şeritleri iki ucunu birbirine yapıştırırken, yapışma payı için ölçü vermediğimiz zaman, değişkenlik göstermekte ve birimler çap olarak birbirinden azda olsa farklılıklar göstermekte, uyumsuz ve kötü sonuçlar vermektedir.

* Sonuçta her iki renkten 2cm eninde 16cm uzunluğunda 6 şar edet parça hazırlayınız. İhtiyaca göre bu sayıyı çoğaltabilirsiniz. Kalan uzun şeritler bir kenarda beklesin. Birim tasarımı netleştikten sonra gerektiği kadarını kesip kullanacağız.

Düzen Tasarımı renkli kartonların kesimi 2

* Şimdi şeritleri, 1 cm lik yapışma çizgisini geçmeyecek şekilde yapıştırarak daire şeklinde 3 boyutlu halkalara dönüştürelim.

Düzen Tasarımı renkli kartonlardan daire şeklinde halka yapımı

* Daire şeklindeki 3 boyutlu halkalardan, tasarımınızda kullanmak istediğiniz kadarını 3 boyutlu karelere dönüştürebilirsiniz.

Düzen Tasarımı dairelerin karelere dönüştürülmesi

* Yukarıdaki şekilde görüldüğü gibi, daireyi bastırarak önce ikiye katlayın, sonra ortasından tekrar katlayın. Bu katlamaları ile ölçmeye gerek kalmadan karenin köşelerini bulmuş olacaksınız. Son olarak içten dışa doğru açarak kareye dönüştürme işlemini tamamlamış olursunuz.

Düzen Tasarımı elişi kağıtlarından silindir çizgi yapılması

Elişi kağıtlarını ihtiyacınıza göre 8 veya 16 eşit parçaya bölebilirsiniz. Ölçü almak yerine, sürekli ikiye katlayabilirsiniz. Kağıdı açtığınızda katlama yerlerinden kesebilirsiniz. Daha sonra kırmızı kurşun kalem gibi bir malzemeye sararak ve yapıştırarak silindirleri elde edebilirsiniz. Bunları Düzen Tasarımı birimden bütüne etkinliğinde, çizgi yerine kullanacağız..

Devamı >Düzen Tasarımında çoğalabilir birimler yapmak


Düzen Tasarımı çoğalabilir birim tasarımları

Hazıladığınız kare, darire, çizgi gibi biçimlerden, çoğalabilen birim tasarımları yapınız. Bu tasarımların tekrar eder şekilde çoğalabilir olması, bu işin püf noktasıdır. Bir binada bir kattaki düzenin diğer katlarda da devam etmesi gibi. Yukarıda da az sayıda da olsa çoğalabilir birim tasarımları yapılmıştır. Bu tasarımlar çok farklı şekillerde de olabilir. Ölçüler farklı olabilir. Biçimler dikey de kullanılabilir. Eşkenar üçgen, küp, üçgen prizma gibi farklı şekillerde yapılabilir. Biz burada bir tanesini beğeniyor ve onu çoğaltmaya başlıyoruz.. Daha fazla birim uygulama örnekleri için Tıklayınız >>>

Düzen Tasarımı 7. sınıf birimden bütüne çalışması

* Seçtiğimiz birimden 8 adet çoğaltalım. Bu sayıyı artırabilirsiniz. Bunun için daha önceden kestiğimiz şeritlerden, elişi kağıtlarından ihtiyacımız kadarını, kesip, yapıştırarak; kare, daire ve çizgi hazırlayalım. 8 kat için her renkten 8 er adet gerekli. Sonra birimlerden 8 adet yapıştırarak çoğaltalım. Son olarak bu birimleri üst üste birleştirerek bütünü elde ederek projemizi tamamlayalım.

Yukarıda verdiğimiz örnekten yola çıkarak işin mantığını kavrayabilir ve kendinize göre ölçülerle, biçimlerinizi belirleyebilir, birimlerinizi tasarlayabilir ve bütünleri oluşturabilirsiniz. Yukarıda ki malzemelerden bile yüzlerce farklı birim ve bütün elde edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası